Seneste nyt
12. feb 2021

Statsministeren er forhåbningsfuld om lokale genåbninger

Imens regeringen og Folketingets partier drøfter muligheder for genåbning lokalt og regionalt, håber statsminister Mette Frederiksen (S), at det næste forsigtige skridft snart kan tages.

Det udtaler hun i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Vi overvejer blandt andet regionale og lokale genåbninger og øget anvendelse af test. Alt det drøftes også med Folketingets partier, og jeg er forhåbningsfuld i forhold til, at vi inden for de næste uger kan tage det næste forsigtige skridt, udtaler statsministeren.

Hun nævner, at vinteren snart er slut, og at smittetallene igen er forholdsvis lave.

- Nu er foråret på vej, og vaccinerne er i gang med at blive rullet ud. Derfor er det meget naturligt, at vi nu diskuterer, hvordan vi kan udfase restriktionerne på en forsvarlig og forsigtig måde, udtaler hun.

Statsministeren reagerer på det åbne brev som partilederne i blå blok tidligere i dag offentliggjorde.

De vil have regeringen til at 'tænke bedre og mere kreative tanker end beregninger på enkelte store genåbningsscenarier, som vi har set det hidtil', lyder det i brevet, som De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, blandt andet har delt på Twitter.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortalte i går, at eksperter i øjeblikket regner på effekten af regionale genåbninger.

Seneste nyt

 1. 14 min. siden

  101-årig vagt fra koncentrationslejr får fem års fængsel

  Det kan være svært at slippe for sin fortid.

  Det har en 101-årig tidligere sikkerhedsvagt i den nazistiske koncentrationslejr Sachsenhausen i dag måtte sande, efter en tysk domstol har idømt ham fem års fængsel for medvirken til drab på over 3.500 fanger i lejren.

  Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

  Anklagerne lød blandt andet på, at han hjalp med at henrette en gruppe sovjetiske fanger i 1942. Han var dengang 21 år.

  Han var også anklaget for at dræbe fanger med giftgassen Zyklon B.

  Den tidligere vagt, Josef Schütz, arbejdede i koncentrationslejren nord for Berlin under Anden Verdenskrig fra 1942 til 1945 og er den hidtil ældste person, der er blevet retsforfulgt for sin rolle under Holocaust.

 2. 25 min. siden

  Buldren fra F-35 fly skaber usikkerhed om planerne for 230 nye boliger

  Boliger må ikke placeres inden for en støjkonsekvenszone, og derfor må Aalborg Kommune vente med at bygge, til der kommer svar på undersøgelserne fra Forsvaret næste år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Der er opstået usikkerhed omkring planerne for 230 nye boliger i byen Vodskov nordøst for Aalborg.

  Byen ligger tæt på flyvestation Aalborg, og Danmarks nye F-35 jagerfly kommer til at udvide den såkaldte støjzone i området, fordi de larmer mere end de nuværende F-16 fly.

  - Meget af det boligbyggeri, vi egentlig havde planlagt, bliver nu ramt af støjkonsekvenszonen, så man ikke kan bygge inden for den, siger rådmand i Aalborg Kommune, Jan Nymark Thaysen (V).

  Forsvaret havde meldt ud, at der ville komme en opdateret støjkonsekvenszone i løbet af i år. Men den bliver skubbet til i 2023.

  Derfor er det svært at sige, om alle de nye boliger bliver en realitet, siger rådmanden.

 3. 35 min. siden

  Ny bestyrelsesformandHerlufsholm får ros af mobbeforsker

  Der er tilsyneladende kommet nye boller på suppen, efter den prestigefyldte og omstridte kostskole Herlufsholm har fået ny bestyrelsesformand.

  Jon Stokholm, der er tidligere højesteretsdommer, blev mandag aften udpeget som ny formand, efter at den siddende bestyrelse gik af i weekenden.

  Han mener, at overgrebene på Herlufsholm handler om andet end overgreb på enkelte elever. Det er selve skolens værdigrundlag, der er forklaringen på, hvorfor det endte galt, fortæller han til Ritzau.

  - Det er første gang, siden Herlufsholm blev en sag, at vi får en udmelding, der giver anledning til optimisme. Den er respektfuld, beskeden, og den virker troværdig, siger Helle Rabøl Hansen, der er jurist, ph.d. og mobbeforsker til nyhedsbureauet.

 4. 44 min. siden

  Politiet efterforsker tre sager om overgreb på Roskilde Festival

  Anklageren i en sag, hvor en kvinde på Roskilde Festival angiveligt er blevet krænket, beder i dag retten om at varetægtsfængsle en 21-årig mand.

  Kvinden har anmeldt manden for at have befamlet hende og foretaget andre handlinger, selv om hun tydeligt havde sagt fra, oplyser politiet.

  Den anholdte, der er fra Rumænien og ikke har fast bopæl i Danmark, sigtes for både anden kønslig omgang end samleje og for blufærdighedskrænkelse.

  Desuden efterforsker Midt- og Vestsjællands Politi to andre sager om overgreb.

  Den ene episode handler om en 16-årig pige lørdag aften, mens den anden handler om en hændelse natten til tirsdag. I den sidstnævnte sag fik politiet en anmeldelse ved fem-tiden, og også her er offeret en kvinde.

  Den 1. januar 2021 fik Danmark den såkaldte samtykkelovgivning, og festivalen er en oplagt mulighed for at skabe opmærksomhed omkring samtykke. Det har Brian Bang, der er politiinspektør og ansvarlig for sædelighedsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi, tidligere fortalt DR.

 5. 55 min. siden

  To meter lang slange var løs Bornholm – nu har den fundet hjem i god behold

  I sidste uge kunne DR fortælle om en to meter lang pytonslange, der var sluppet løs fra sit hjem i en campingvogn i Rønne på Bornholm.

  Det lød næsten som starten på en gyserfilm, men nu er der godt nyt til alle bornholmere og folk, som opholder sig på solskinsøen.

  Slangen er nemlig fundet igen. Det oplyser Bornholms Politi til DR.

  I sidste uge blev pytonen set på bagsmækken af campingvognen i Møllegade i Rønne, hvor den var stukket af fra, og nu har politiet fundet den inde i selve campingvognen til stor glæde for ejeren.

 6. I dag kl. 10:17

  Hoteller og restauranter mangler stadig hænder, selvom de ansætter på stribe

  Selvom rekordmange har sat en underskrift på en ansættelseskontrakt i hotel-og restaurationsbranchen, kniber det stadig med at finde nok personale til at skifte sengetøj, serverer og stå i receptionen.

  Ifølge tal fra Danmarks Statistik blev der inden for hoteller og restauranter skabt 2300 nye job i april. Men branchen mangler stadig folk, siger markedschef Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv til Ritzau.

  Han fortæller, at nogle af organisationen medlemmer må lukke deres hoteller, fordi de ikke kan få værelserne gjort rene.

  - Vi ser også, at restauranter må holde lukket for eksempel tirsdage og onsdage, fordi de mangler folk til at kunne holde driften kørende alle ugens syv dage, siger han.

 7. I dag kl. 09:45

  Skybrud spænder ikke ben for spildevands-coronatest

  Hen over sommeren vil firmaet Eurofins Miljø to gange om ugen tage hundrede spildevandsprøver fra renseanlæg fordelt over hele landet.

  Det sker for at holde øje med corona-smittetrykket.

  Men selv hvis sommeren byder på flere voldsomme regnskyl, skal der nok blive holdt godt øje. Testen er løbende blevet udviklet, så den er så præcis som mulig og for eksempel tager højde for skybrud.

  - Den fortynding, der sker, når det regner meget, er ikke udtryk for, at der er færre smittede. Derfor har vi indført indikatorer på, hvor meget afføring der egentlig er i spildevandet, siger direktør Jesper Gamst.

 8. I dag kl. 09:26

  Naturfredningsforening vil bandlyse populær sportsgren i statsskove

  Det er sværere, end man først tror. Men glæden er stor, når armen med det rigtige sving får frisbeen til at flyve ned i kurven.

  Flere byer har nemlig oprettet baner i naturområder til sportsgrenen discgolf, hvor spillerne bruger frisbees i stedet for golfbolde og køller.

  Men banerne møder stor modstand i Nordsjælland, hvor en række lokale afdelinger af Danmarks Naturfredningsforening (DN) er ude med hård kritik af banerne til den populære sport.

  - Vi får en mere fattig natur, hvis vi giver lov til, at man benytter skoven til alle mulige sportsaktiviteter, lyder det fra Marianne Engberg, der er formand for DN Allerød, til tv-stationen.

 9. I dag kl. 09:09

  Danske Alchemist er for andet år i træk kåret som Europas bedste restaurant

  Køkkenchef og medejer Rasmus Munk fortæller, at Alchemists ambition om hele tiden at udvikle restauranten har båret frugt, og at det er grunden til, at den for andet år i træk er kåret som Europas bedste. (Foto: ASGER LADEFOGED © Ritzau Scanpix)

  Gourmetrestaurant Alchemist kunne sidste år klappe i hænderne og kippe med kokkehuerne, da de som den første danske restaurant nogensinde toppede den anerkendte restaurantliste OAD Europe Top-100.

  I år har de så gentaget bedriften og fastholder derfor positionen som Europas bedste restaurant. Det skriver Alchemist i en pressemeddelelse.

  - At få udmærkelsen igen i år beviser, at vores ambition om hele tiden at udvikle restauranten har båret frugt. Det viser også, at det er muligt at fusionere gastronomiens og kunstens verdener, uden at gå på kompromis med nogen af dem, siger køkkenchef og medejer Rasmus Munk.

  OAD-listen adskiller sig fra andre restaurantister ved de mange stemmeberettigede "voters", der afgør listens sammensætning. Over 6.000 personer deltager, og en algoritme vægter de forskellige stemmer baseret på antal besøgte restauranter og deres niveau på listen.

  Danske restauranter er godt repræsenterede på listen med Geranium som nummer 8, Kadeau Bornholm som nummer 9, Noma som nummer 18, Jordnær som nummer 30, Kadeau som nummer 38, AOC som nummer 45 og Studio som nummer 73.

 10. I dag kl. 09:00

  Kendt tidligere biskop skal stå for Uffe Ellemanns bisættelse

  Erik Norman Svendsen stod for Prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke i København, tirsdag den 20. februar 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Han var egentlig trådt af som biskop og præst for flere år siden, men nu må 81-årige Erik Norman Svendsen atter trække i den sorte kjole og hvide krave.

  Uffe Ellemann-Jensen, der døde tidligere i juni efter længere tids sygdom, har selv udpeget Norman Svendsen til at stå for sin bisættelse. Det oplyser Venstre.

  Erik Norman Svendsen er blandt andet kendt som biskoppen, der i 2004 viede kronprins Frederik og Mary Donaldson i Vor Frue Kirke i København.

  Siden har han også viet prins Joachim og Marie, døbt flere kongelige børn og konfirmeret prins Nikolai og prins Felix. Erik Norman Svendsen sidste opgave for kongehuset var prins Henriks bisættelse i Christiansborg Slotskirke 20. februar i 2018.

  Uffe Ellemann-Jensen bisættes klokken 12 i dag i Holmens Kirke. Han blev 80 år gammel.

 11. I dag kl. 08:43

  Norge kan igen blive medejere af SAS

  Norge åbner igen døren på klem for SAS.

  Regeringen i Norge foreslår, at de kan omlægge hele eller dele af et lån til aktier. Lånet fik SAS i sin tid, da det skandinaviske flyselskab skulle klare sig gennem corona.

  Det sagde den norske erhvervsminister Jan Christian Vestre i dag på et pressemøde.

  Norge har ikke haft aktier i SAS siden 2018.

  Det vil dog blive en meget lille aktieandel, Norge får, hvis lånet omlægges. Derudover vil Norge heller ikke skyde flere penge i SAS.

  Den norske regering har således ingen planer om at blive langsigtet ejer i selskabet, og omlægningen af lånet sker som en hjælp til det kriseramte selskab, skrive Ritzau.

 12. I dag kl. 08:40

  Krigen i Ukraine øger cybertruslen mod Danmark

  Forestil dig, at din arbejdscomputer pludselig går helt i sort eller bliver låst, så du ikke kan få adgang til den.

  Det har været virkeligheden for flere virksomheder og myndigheder i eksempelvis Polen, Tjekkiet og Estland, som er blevet udsat for cyberangreb af prorussiske aktivistgrupper.

  For krigen i Ukraine har øget cybertruslen i flere europæiske lande – inklusive Danmark, der i foråret hævede trusselsniveauet fra 'lav’ til ’middel'.

  Det skriver Center for Cybersikkerhed i deres årlige vurdering af trusselsniveauet i Danmark.

  - Det betyder, at fra det var mindre sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder ville blive udsat for cyberaktivistiske angreb, så er det nu muligt.

  Det siger Mark Fiedel, der er chef for Center for Cybersikkerheds analyseafdeling, til Ritzau.

  Selvom der endnu ikke er set tilfælde af cyberaktivistiske angreb mod Danmark, bør danske organisationer være opmærksomme på det, mener Fiedel.

 13. I dag kl. 08:31

  Dansker bliver minister i tysk delstat

  Overborgmesteren i Rostock, danske Claus Ruhe Madsen, skifter borgmesterstolen ud med ministerkontor.

  Claus Ruhe Madsen skal være ny minister for erhverv, transport, arbejde, teknologi og turisme i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Det skriver Flensborg Avis.

  Han stopper derfor som borgmester i Rostock. Og det er måske en kærkommen lejlighed til at komme videre i karrieren, vurderer DR’s Tysklands-korrespondent, Michael Reiter:

  - Det er et skridt op at blive minister i en delstatsregering, men der har været lys og mørke i hans borgmestertid. Han har blandet andet fået kritik for at have tænkt lidt for meget på sit image, og at mange af de store projekter ikke er ført helt til dørs, siger Michael Reiter.

  Som minister vil han få bedre chancer for at sætte sit politiske præg, og han vil også føre den tyske delstat tættere på Danmark.

  - Han vil kunne knytte tættere bånd til Danmark som minister i delstaten, siger Michael Reiter.

 14. I dag kl. 07:59

  Depeche Mode bekræfter Andy Fletchers dødsårsag

  De resterende bandmedlemmer i Depeche Mode, Martin Gore (tv) og Dave Gahan (th), fortæller, at Andy 'Fletch' Fletchter døde af en rift i hovedpulsåren. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix Denmark)

  For en lille måned siden døde musiker og medstifter af det engelske band Depeche Mode Andy 'Fletch' Fletchter i en alder af 60 år.

  Der herskede dog tvivl om dødsårsagen – indtil nu. For på bandets Instagramprofil sætter bandets resterende medlemmer, Martin Gore og Dave Gahan nu ord på, hvorfor tredjemanden gik bort.

  - For et par uger siden modtog vi resultaterne af de medicinske undersøgelser, som Andys familie har bedt os om at dele. Andy fik en rift i hovedpulsåren, mens han var hjemme den 26. maj, og selvom dødsfaldet var alt, alt for tidligt, så døde han naturligt og uden langvarig smerte, står der i opslaget.

  Depeche Mode takker i samme ombæring de mange fans for deres "strøm af støtte" til Andy Fletchers familie og nære.

 15. I dag kl. 07:36

  Russere udnytter Østrig til at undgå vestlige sanktioner

  Lige nu har rige russiske oligarker held med igen og igen at undslippe vestlige sanktioner, som ellers blandt andet har til formål at ramme netop folk som dem.

  En del af sanktionerne går blandt andet på at indefryse russiske rigmænds økonomiske midler, men det er ikke noget, man har gjort ret meget i Østrig.

  Det fortæller Stefan Melichar, der er undersøgende journalist i DR.

  - Officielt har Østrig indefrosset omkring 250 millioner euro. Det er overraskende lidt i betragtning af, hvordan russiske forretningsfolk i de seneste 15-20 år har købt fast ejendom her og også har slået sig ned med deres familier, siger han til DR.

  Du kan læse mere om oligarkiernes Østrig-fidus lige her.

 16. I dag kl. 07:26

  Hver tiende kræfttilfælde i Europa kan skyldes forurening

  Luftforurening, kræftfremkaldende kemikalier, radon, UV-stråling og passiv rygning kan stå for over ti procent af kræftbyrden i Europa.

  Det skriver Det Europæiske Miljøagentur (EEA) i en ny rapport i dag. Det er første gang, at EEA udgiver en rapport om sammenhængen mellem kræft og miljøet.

  I EU bliver 2,7 millioner mennesker hvert år diagnosticeret med kræft. Men selvom Europa har mindre end ti procent af verdens befolkning, står kontinentet alligevel for næsten en fjerdedel af alle nye kræfttilfælde.

  Ifølge EEA er det muligt at forebygge de fleste miljø- og erhvervsmæssige kræfttilfælde.

 17. I dag kl. 07:16

  Spansk streamer slår rekorden for flest samtidige seere på Twitch

  Da de første tre sæsoner af DR-serien 'Borgen' løb over skærmen mellem 2010 til 2013, havde den i gennemsnit 1,5 million seere per afsnit.

  Men meget er sket siden, og de tal er peanuts for streameren Ibai Llanos.

  Spanieren har nemlig lige slået rekorden for flest samtidige seere på streamingplatformen Twitch, der oftest forbindes med gaming.

  I Llanos tilfælde var det dog ikke gaming, han streamede, men derimod en live-dækningen af en boksekamp mellem kendte online-personligheder. Det skriver IGN.

  Omkring 3,3 millioner mennesker så nemlig med på Twitch, hvilket er næsten en million mere end den hidtidige rekord. Den blev sat af den spanske Fortnite-spiller TheGrefg, der kunne bryste sig af 2,4 millioner samtidige seere.

  Streamingtjenesten Twitch var ikke sen til at ønske Ibai Llanos tillykke med præstationen. (© Twitch)
 18. I dag kl. 06:57

  Dansk politi skal dirigere franske motorcykelbetjente under Tour de France

  Franske motorcykelbetjente kommer til at køre med feltet og reklamekaravanen under Tour de France i Danmark sammen med dansk politi. Men sikkerheden under Tour de France er dansk politis ansvar, fastslår vicepolitiinspektør. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)

  Cirka 30 franske motorcykelbetjente kommer til at eskortere reklamekaravanen og cykelrytterne på de danske landeveje, når Tour de France skydes i gang i weekenden.

  Motorcykelbetjentene kommer til landet som et led af den aftale, som de franske arrangører af touren, ASO, har lavet med Danmark.

  - Når de (betjentene, red.) er i Danmark, vil de være under dansk politis ledelse. De må ikke agere politimæssigt i Danmark. Det er kun dansk politi, der må det, fortæller vicepolitiinspektør Jens Reusch fra Københavns Politi til Ritzau.

  Han har siden 2019 været med til at planlægge afviklingen af touren i Danmark.

 19. I dag kl. 06:38

  Det er blevet 500 kroner dyrere om måneden at fylde køleskabet for en familie

  Vi kan stort set alle sammen mærke det mere på kontoen, når der skal købes ind til aftensmad eller børnenes madpakker. Det er nemlig blevet langt dyrere at fylde køleskabet.

  Faktisk er det blevet 490 kroner dyrere at købe dagligvarer for en familie i løbet af en måned sammenlignet med sidste år. Det skriver Fødevareministeriet.

  Fødevareminister, Rasmus Prehn, vil nu igangsætte et arbejde sammen med et hold forskere på Københavns Universitet. De skal undersøge, om der er andre forslag og idéer til, hvordan forbrugerne kan tackle de stigende fødevarepriser.

  Ministeren råder familier til blandt andet at spare på kødet og mindske madspild, hvis man ønsker at reducere udgifterne til dagligvarer.

 20. I dag kl. 06:24

  FBI beslaglægger telefon, der tilhører Trumps advokat

  Det amerikanske forbundspoliti FBI har konfiskeret advokaten John Eastmans mobiltelefon. Eastman var tidligere valgadvokat for Donald Trump.

  FBI har beslaglagt telefonen, fordi de er ved at sikre nye beviser i sagen, hvor vrede Trump-tilhængere stormede Kongressen i Washington D.C. den 6. januar 2021.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Retsmyndighederne i Californien sagde i foråret, at de er ved at undersøge, om Eastman har gjort noget ulovligt eller uetisk i sit arbejde for Trump.

  For der er en særlig årsag til, at advokat John Eastman er i politiets søgelys.

  Eastman er nemlig blevet nævnt flere gange under høringerne i det såkaldte 6. januar-udvalg, der undersøger det dødelige stormløb mod den amerikanske Kongres.

 21. I dag kl. 05:59

  46 personer fundet døde i lastbil i Texas

  I en varm lastbil uden adgang til vand har de amerikanske myndigheder fundet 46 døde personer.

  Fundet er sket i udkanten af byen San Antonio, der ligger i den amerikanske delstat Texas. Det skriver Reuters.

  Mexicos udenrigsminister, Marcelo Ebrard, oplyser, at man endnu ikke kender nationaliteten på de døde.

  Den republikanske guvernør i Texas, Greg Abbott, skriver på Twitter, at han dog mener, der er tale om immigranter. Desuden anklager han den amerikanske præsident, Joe Biden, for at bære skylden for dødsfaldene.

  - De er et resultat af hans politik om åbne grænser, skriver Abbott.

  (Foto: Udklip fra Twitter)
 22. I dag kl. 05:56

  Første krisecenter for LGBT-personer åbner

  I dag åbner dørene til et nyt krisecenter, der er det første af sin slags.

  Det har nemlig alle LGBT+-personer som sin målgruppe.

  Det oplyser omsorgsselskabet Forenede Care, der står bag krisecentret, i en pressemeddelelse.

  - Det er nødvendigt med et krisecenter for denne målgruppe, fordi undersøgelser viser, at LGBT-personer, der har været udsat for vold i nære relationer, i langt mindre grad søger hjælp end andre.

  - Det er, fordi de ikke forventer at blive mødt, uden at de skal forklare sig eller forsvare sig, siger hun.

  Tårnbyhus LGBT+ Krisecenter indvies i Kastrup tirsdag klokken 11.00, og her vil ligestillingsminister Trine Bramsen (S) også være til stede.

 23. I går kl. 23:54

  Flere personer meldes dræbt i togulykke i USA

  Flere meldes dræbt og mindst 50 er kvæstet i en togulykke i den amerikanske delstat Missouri.

  Det oplyser lokale myndigheder til CNN.

  Togselskabet Amtrak skriver i en pressemeddelelse, at omkring 243 passagerer og 12 ansatte var ombord på toget, da det ramte en lastbil og kørte af sporet.

  Toget var på vej fra Los Angeles til Chicago, da ulykken indtraf.

  - Vi beder folk i Missouri om at bede for alle dem, der er berørt, skriver Missouris guvernør, Mike Parson, i et tweet.

 24. I går kl. 23:43

  G7-lande: Angreb på ukrainsk shoppingcenter er en krigsforbrydelse

  Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien, USA og Canada, der til sammen udgør G7, fordømmer Ruslands angreb på et shoppingcenter i Ukraine.

  Faktisk kalder de det en krigsforbrydelse, lyder det i en udtalelse.

  - Vi står sammen med Ukraine i at sørge over de uskyldige ofre for dette angreb, skriver landene i en fælles udtalelse, som den tyske regerings talsperson har delt på Twitter.

  - Vilkårlige angreb på civile udgør en krigsforbrydelse. Den russiske præsident Putin og de ansvarlige vil blive stillet til regnskab, fortsætter det.

  Tidligere i dag blev et shoppingcenter i byen Krementjuk ramt af et russisk missilangreb ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj,

  Guvernør Dmytro Lunin fra Poltava-regionen, hvor Krementjuk ligger, siger, at mindst ti personer er døde i angrebet. Derudover skal 40 personer være såret.

 25. I går kl. 23:17

  G7-landene er enige om nye sanktioner for at øge presset mod Rusland

  De hvide skjorter var strøget og slipsene var droppet, da lederne for verdens største økonomier i dag holdt topmøde i Tyskland.

  På G7-topmødet blev de enige om at øge presset mod Rusland med nye sanktioner.

  Desuden har de har givet hinanden håndslag på at støtte Ukraine, så længe det kræves i kampen mod Rusland, fortæller DR's internationale korrespondent, Steffen Gram.

  - Fremfor alt vil man fortsætte opbygningen af sanktioner over for Rusland for dermed at fjerne de penge, som Putin bruger til at føre krigen for.

  Det skal blandt andet ske ved at lægge låg på prisen på russisk olie:

  - Man vil indføre en mekanisme, hvor prisen på den russiske olie bliver presset ned. Således at russerne kan blive ved med at sælge olie til dem, der har brug for den, men ikke at tjene det, de har brug for.

 26. I går kl. 23:02

  Dommer i Louisiana blokerer abortforbud midlertidigt

  USA's Højesterets omstødelse af "Roe v. Wade"-afgørelsen fra 1973, der gav kvinder ret til abort, har åbnet op for, at amerikanske delstater nu selv kan begrænse eller forbyde abort.

  En af de 13 delstater, som allerede havde et forbud, der lå klar til, at højesteretten skulle komme med sin afgørelse, er Louisiana.

  Ifølge BBC ville staten forbyde abort uden undtagelser - også ved incest eller voldtægt.

  Men en dommer har i dag midlertidigt blokeret abortforbudet, skriver Reuters.

  Det sker, efter at en af statens tre abortklinikker sagsøgte staten og sagde, at det abortforbud, der lå klar til at blive gennemført i staten, "mangler de forfatningsmæssige nødvendige garantier, der forhindrer vilkårlig håndhævelse".

  8. juli skal der være en høring, hvor det skal besluttes, om man fortsat skal blokere håndhævelsen af abortforbuddet.

 27. I går kl. 22:43

  Facebook har lukket norsk islamists konto

  Den norske islamist Arfan Bhatti har lagt et opslag ud på Facebook, hvor han har skrevet noget i retningen af, at homoseksuelle skal dræbes og henviser til et citat fra Koranen.

  Opslaget er efter den norske avis Aftenpostens oplysninger fjernet, og islamistens konto på Facebook er lukket, skriver avisen.

  - Vi har også lukket flere andre konti, som han var administrator for, og han vil ikke kunne oprette en ny konto igen, skriver Regitze Reeh, som er nordisk kommunikationschef i Meta, der ejer Facebook, i et skriftligt svar til avisen.

  Det fremgår ikke tydeligt, hvornår opslaget er offentliggjort.

  Bhatti er sat i forbindelse med den formodede gerningsmand, som dræbte to mennesker og sårede 21 personer i Oslo i lørdags.

  Norsk politi arbejder med flere teorier efter skyderiet, herunder at skyderiet var en hadforbydelse mod homoseksuelle.

 28. I går kl. 22:17

  Roskilde Festival var badet i solen, før himlen for alvor åbnede sig

  • Stemnning og glade festivaldeltagere på campingpladsen ved Roskilde Festival mandag den 27. juni 2022. Her fodbold i sæbevand. (Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix) (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Solen stod højt på himlen, og festivalgæsterne var i godt humør. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Der er både musik på udvalgte scener, men også i campingområdet. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Til de tørstige kan man tage en bong - for eksempel med vand eller en øl, eller hvad der nu kan slukke tørsten. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  • Kærligheden og mangfoldigheden blev også fejret. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  I regn eller slud skal posten ud.

  Samme gør sig næsten gældende, når det handler om Roskilde Festival. Her fortsætter festen i hvert fald, og det skal lidt - eller nogen - regn ikke sætte en stopper for.

  Før regndansen for alvor brød ud på Dyreskuepladsen, var Roskilde Festival badet i sol.

  Har du lidt FOMO - "Fear of missing out" - så skal du måske bladre ned gennem nyhedsstrømmen i stedet.

 29. I går kl. 21:45

  Københavns Overborgmester: Milliardregning for Lynetteholm skal sendes til Christiansborg

  Byggeriet af den kunstige halvø Lynetteholm er godt i gang i Øresund ud for Københavns Havn. Når halvøen er færdig, skal der efter planen bygges ejendomme til 35.000 beboere og lige så mange arbejdspladser.

  Samtidig skal der opføres metro og en ny ringvej rundt om København.

  Da Lynetteholm blev præsenteret i 2018, blev metro og ringvejen fremhævet som selvfinansierende - da salg af byggegrunde og ejendomme ville kunne betale for begge dele.

  Men to professorer i transportøkonomi konkluderer, at der formentlig er udsigt til en milliardregning til netop skatteborgerne, hvis de planer skal blive til virkelighed.

  Spørger man Københavns Overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, skal regningen sendes til Christiansborg.

  - Selvfølgelig er en statsvej også et anliggende for en statslig medfinansiering eller finansiering.

  Ifølge Mogens Fosgerau, der er professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet, mangler der mindst fem milliarder kroner til ringvej og metro til den kunstige halvø.

 30. I går kl. 21:20

  'Nye beviser' fører til ekstra høring om stormen på ​​Kongressen i morgen

  Den komité, som undersøger stormløbet på Kongressen, har indkaldt til en høring i morgen.

  Udover begivenhederne, der fandt sted 6. januar 2021, undersøger komiteen også tidligere præsident Donald Trumps rolle heri.

  Indholdet af morgendagens høring kendes ikke, men den demokratisk ledede komité har oplyst, at det drejer sig om "nyligt indhentede beviser". Det skriver de i en erklæring og ligeledes på Twitter.

  Kongressen har siden 10. juni holdt i alt seks høringer, hvor komiteen har præsenteret sine konklusioner fra efterforskningen af begivenhederne.

  Det var ikke planlagt, at der skulle komme nye høringer om kongresstormen før juli.

 31. I går kl. 21:05

  Tusinder har trodset politiet og er mødt op Rådhuspladsen i Oslo

  Folk er mødt op på rådhuspladsen i Oslo til trods for politiets advarsler. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)

  Tusindvis har trodset politiet i Oslos råd og er alligevel mødt op på Rådhuspladsen i den norske hovedstad her til aften, skriver NRK.

  Der var oprindeligt planlagt et Pride-arrangement på pladsen her til aften, men det blev aflyst på opfordring fra politiet, der ikke mente, de kunne stå inde for sikkerheden.

  Chefen for Politiets Sikkerhetstjeneste i Norge, Roger Berg, siger, at man frygter nye angreb og mangler overblik over folk, der støtter ekstremistiske miljøer.

  Politiet har sagt, de ikke kan garantere for sikkerheden, og de har advaret folk om at møde op. (Foto: Annika Byrde © Ritzau Scanpix)
 32. I går kl. 20:16

  Herlufsholm udpeger tidligere højesteretsdommer som ny bestyrelsesformand

  Den nye bestyrelsesformand er tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm, skriver Herlufsholm i en pressemeddelelse.

  - Det er helt nødvendigt, for at den daglige ledelse og den nye bestyrelse kan arbejde sammen om de tiltag, der skal give yderligere tryghed og god trivsel for vores elever, lyder det fra Torben Lowzow, som er afgående bestyrelsesformand.

  Processen vil være, at den nye bestyrelse, som Jon Stokholm bringer i forslag, skal vælges af den siddende bestyrelse, som derefter fratræder. Forældrerepræsentanterne udtræder og erstattes af suppleanterne, skriver Herlufsholm.

  Kostskolen har været i noget af et stormvejr, siden en TV 2-dokumentar afslørede store problemer med kulturen på skolen. Problemer med vold, mobning og seksuelle krænkelser.

 33. I går kl. 20:03

  Ulykke med giftig gas dræber ti personer på havn i Jordan

  • En container med giftig gas eksploderede mandag, da den blev tabt fra en kran på havnen i jordanske Aqaba. Billedet her er fra en video fra den jordanske statsejede tv- station Al-Mamlaka (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Medlemmer af det jordanske politi står uden for et hospital, efter giftig gaslækage fra en lagertank i Aqaba i Jordan. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her taget fra en udsendelse af Jordans Al-Mamlaka. Den viser stedet for en giftig gaslækage i Jordan. Ifølge jordanske officielle kilder faldt den giftige gastank fra en båd, og Aqabas sydlige strand blev evakueret efter hændelsen. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • En militærhelikopter lander nær et hospital efter gasudslippet. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  En beholder med giftgas væltede, da en kran forsøgte at løfte den ned fra fragtskib og ud på havnen.

  Giftudslippet er sket i Jordans eneste havneby, Aqaba.

  Ti personer har mistet livet, og over 250 personer er ifølge jordansk stats-tv kommet til skade under giftudslippet. Det skriver Reuters.

  De lokale myndigheder opfordrer til, at alle beboere i området lukker vinduer og bliver indendørs.

  Billeder viser, hvordan en gul, giftig sky hurtigt spreder sig.

  Ifølge BBC har afdelingen for civilt forsvar sendt et specialisthold til havnen for at håndtere oprydningen. Det fremgår ikke, hvilket giftigt kemikalie der var i beholderen.

 34. I går kl. 19:58

  Norsk efterretningstjeneste om Pride-aflysning: Vi undersøger ekstremistiske miljøer

  Årsagen til aflysningen af det store Oslo Pride-arrangement, der skulle have fundet sted her til aften, er, at norsk politi mangler overblik over bestemte personer, der støtter "ekstrem islamisme".

  Sådan lyder det fra Roger Berg, chefen for PST - det norske PET - til NRK.

  - Vi snakker konkret om miljøer, som støtter ekstrem islamisme og mener, at vold er legitimt for at opnå sine mål, siger Roger Berg til NRK.

  - Der er blandt andet folk, vi kender fra før. Og så har vi også indikationer på, at der er mennesker, vi ikke kender. Det gør situationen meget krævende for os.

  Pride-markeringen stod til at finde sted, efter at en mand i weekenden i Oslo skød løs på natklubber, der er kendt fra byens LGBT+-miljø.

 35. I går kl. 19:37

  Naturbrand ved Hovedbanegården lammer togtrafikken

  Togpassagerer i Københavnsområdet skal væbne sig med tålmodighed.

  Der er udbrudt brand på en banestrækning ved Københavns Hovedbanegård, hvorfor togdriften på fjerntogsnettet helt er indstillet, og S-tog kører med store forsinkelser, oplyser DSB.

  DSB har oplyst, at de så småt er ved at få genetableret kørestrømmen, så togtrafikken kan genoptages.

  - Men, frem til ved 21-tiden vil vi være nødt til at aflyse enkelte tog og køre med forsinkelser. Det skyldes, at vi nu skal have tog og personale på plads, skriver DSB på sin hjemmeside.

  Artiklen er opdateret 20:42 med nye informationer. DSB genoptager så småt togtrafikken, efter kørestrømmen er genoptableret.

 36. I går kl. 19:18

  Betjent er frifundet efter at have poseret med død mand

  En politibetjent fra Københavns Politi er blevet frifundet for at have overtrådt straffeloven, da han blev filmet ved siden af en død mand.

  Østre Landsret finder ikke grundlag for, at han misbrugte sin stilling som polititjenestemand, oplyser hans forsvarer, advokat Martin Cumberland, ifølge Ritzau.

  Dermed ændres en dom fra byretten. Her fik han en betinget fængselsstraf på 20 dage.

  Han var tiltalt for at posere foran et lig, da han med sin kollega tilbage i februar 2020 blev kaldt ud til en adresse i København, hvor der lå en død person.

  Her tog kollegaen sin mobiltelefon frem og begyndte på Snapchat at filme den frifundne, som ifølge anklagemyndigheden poserede grinende og lavede fremstrakte arme ved siden af den afdødes hoved, som var smurt ind i størknet blod.

 37. I går kl. 18:20

  Ny girafkalv født i København Zoo

  Det var en glædelig nyhed, der mødte dyrepasserne i Zoologisk Have i København i morges.

  I girafburet lå nemlig en nyfødt kalv, som efter alt at dømme er blevet født mellem klokken 06.00 og 07.00. Den var stadig våd, da dyrepasseren fandt den.

  Kalven er endnu ikke blevet tilset af en dyrlæge, så derfor kender man ikke køn eller vægt endnu.

  Nyfødte giraffer vejer dog typisk mellem 50-70 kilo og er omkring 1,5-2 meter høje ved fødslen.

  Den lille nyes forældre er den 19-årige mor Dumela og den fire år gamle far Mwana.

  - Det er Dumelas niende unge, så hun er meget erfaren, oplyser København Zoo til DR.

  I klippet nedenfor kan du se girafkalvens første tid.

 38. I går kl. 18:02

  PET får skarp kritik - sylter spørgsmål fra tilsyn i meget lang tid

  Et særligt tilsyn, der skal kontrollere Politiets Efterretningstjeneste (PET), kommer med højlydte suk over at løbe ind i en mur af tavshed hos efterretningstjenesten.

  I den årlige redegørelse kalder tilsynet det "overordentlig kritisabelt". Det er en hårdeste mulige karakteristisk, de kan give.

  Det handler om PET's svartid. I sommeren 2019 bad tilsynet PET besvare spørgsmål, der skulle hjælpe med at kortlægge efterretningstjenestens it-landskab.

  Men næsten to et halvt år senere - i december 2021 - havde PET fortsat ikke svaret. Og det på trods af flere rykkere.

  Sagsbehandlingstiden løb op i 480 arbejdsdage, efter at der er fratrukket 164 arbejdsdage på grund af covid-19 og ferier.

  Det har betydet, at tilsynet ikke har haft mulighed for at kontrolle de pågældende systemer i 2021.

  Tilsynet har nu valgt at give op, når det gælder om at kortlægge både it-infrastruktur og udvalgte systemer.

 39. I går kl. 17:47

  Oslo Pride aflyser arrangement i aften

  Kærligheden og mangfoldigheden bliver ikke fejret på rådhuspladsen i Oslo i aften.

  Arrangørerne har valgt at aflyse det planlagte arrangement, skriver NRK.

  - Vi er kede af, at vi endnu engang skal ud med besked om, at et pride-arrangement igen er aflyst. Vi forstår, at folk er frustrerede og stadig gerne vil samles. Der vil desværre ikke være indslag, taler og musik fra scenen på rådhuspladsen, siger leder arrangør Kristin Haugsevje til NRK.

  I lørdags blev to personer dræbt og 21 såret foran to barer i Oslo, hvor mange LGBT+-personer kommer.

 40. I går kl. 17:35

  Ukraine: Flere døde og mange sårede efter missilangrebshoppingcenter

  Det missilangreb, som her til eftermiddag har ramt et stort shoppingcenter i det centrale Ukraine, har dræbt mindst 2 personer og såret 20. 9 personer er i kritisk tilstand.

  Det er meldingen fra Kyrylo Tymosjenko, vicechef for Volodymyr Zelenskyjs præsidentkontor, efter angrebet i den ukrainske by Krementjuk.

  Ukraine peger på, at russerne står bag angrebet på det civile mål, men Rusland har endnu ikke forholdt sig til den anklage.

  Rusland har gentagne gange nægtet, at de med vilje angriber civile mål.

 41. I går kl. 17:23

  Skal du have kæmpetrolden Ivan i baghaven? Ansøgninger vælter ind

  Ivan Evigår har siden 2020 stået på Stejlpladsen som en del af Thomas Dambos udstilling, Den Kæmpestore Troldefolkefest. Og det har hele tiden været meningen, at Ivan Evigår på et tidspunkt skulle finde et nyt og blivende hjem, da der ikke længere er plads til ham på Stejlepladsen. (Foto: Jens Dresling)

  Ivan Evigvår skyder tre meter og 20 centimeter op i luften, så er han lavet af træ og slutteligt kan jeg nævne, at han er en trold.

  Men der er hjælp forude, for mange har allerede meldt sig til at huse den hjemløse Ivan Evigvår, der måtte tage afsked med sit nuværende hjem på grund af byggeri.

  - Der er kommet omkring 100. Det er dejligt, siger Thomas Dambo til TV 2 Lorry.

  Thomas Dambo er kunstneren bag Ivan Evigår og troldens søskende, der står placeret rundt omkring i landet.

  Selvom der allerede er kommet mange henvendelser på Ivan, så kan du stadig nå at sende en ansøgning af sted, hvis du kunne tænke dig et ekstra troldemedlem i familien.

 42. I går kl. 17:17

  21-årig mand anholdt på Roskilde Festival for blufærdighedskrænkelse

  Tusindvis er i øjeblikket samlet i sommersolen på Roskilde Festival, hvor hegnet blev væltet i lørdags.

  På Twitter oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at de har anholdt en 21-årig mand på festivalen.

  Han er blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse af en kvinde i en camp i går eftermiddag.

  Politiet skriver, at han blev genkendt af en patrulje ud fra signalementet og pågrebet derefter.

  Sagen vurderes nu juridisk i forhold til muligt grundlovsforhør i morgen formiddag.

  Screendump fra Twitter.
 43. I går kl. 16:57

  Tornado dræber én person og sårer flere i Holland

  Beredskabsfolk i Zierikzee tilser skaderne efter stormen. (Foto: JEFFREY GROENEWEG © Ritzau Scanpix)

  Mindst én person blev dræbt og omkring ti personer blev såret ved en kraftig storm, der gik slemt ud over byen Zierikzee i det sydlige Holland tidligere i dag.

  Det skriver AP.

  - Der er desværre et dødsoffer at sørge over som et resultat af tornadoen, lyder det fra Veilig Zeeland. En organisation, der koordinerer katastrofeberedskabet i regionen.

  Byen, der med sine omkring 10.000 indbyggere er på størrelse med Struer, oplevede en storm, der ifølge beredskabet fik teglsten til at flyve rundt i gaderne, mens træer væltede og flere hustage blev revet af.

 44. I går kl. 16:53

  Missilangreb rammer stort shoppingcenter i det centrale Ukraine

  Et missil har ramt et shoppingcenter i byen Krementjuk i det centrale Ukraine.

  Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der er tale om et russisk missilangreb, og at der er udbrudt brand i centeret efter angrebet.

  - Centeret står i lys lue, redningarbejere er ved at slukke branden, antallet af ofre er slet ikke til at begribe. De udgør ingen fare for den russiske hær, lyder det fra præsidenten på beskedtjenesten Telegram.

  Zelenskyj peger på, at der var over 1.000 civile til stede i centeret, men det er ikke oplysninger, der er blevet bekræftet fra andre sider.

  Rusland har endnu ikk forholdt sig til angrebet.

  (Foto: (Skærmbillede))
 45. I går kl. 16:27

  Herlufsholm reagerer på royal udmeldelse: Vi beklager det pres, kronprinsparret har været udsat for

  Når prins Christian efter sommerferien skal tage hul på endnu et skoleår, bliver det ikke som elev i 2.g på kostskolen Herlufsholm, hvor han har tilbragt sit første år af gymnasiet.

  Hans lillesøster prinsesse Isabella begynder heller ikke i 9. klasse på kostskolen i Næstved, som det ellers var planlagt.

  Kronprinsparret og deres ældste børns skolegang har været i mediernes lys, efter den massive kritik af skolen.

  Herlufsholm ærgrer sig over kronprinsparrets beslutning, men oplyser i et skriftligt svar til DR Nyheder, at de også forstår den.

  - Vi forstår kronprinsparrets beslutning og beklager meget det pres, kronprinsparret har været udsat for i forbindelse med den megen medieomtale af Herlufsholm Skole siden maj, fremgår det af skriftlige svar fra skolens konstituerede rektor, Martin Arvedlund.

  - Vi ønsker ro om skolen, herunder alle vores elever og ansatte, så vi får mulighed for at bruge vores tid og energi på at følge vores mange iværksatte tiltag til dørs og dermed sikre bedre trivsel for eleverne.

  Herlufsholm oplyser, at de snart håber at kunne offentliggøre en ny bestyrelse og ny rektor.

 46. I går kl. 16:07

  Lastbilchauffør idømt 30 dages fængsel og bøde på over 130.000 kroner efter snyd med førerkort og kørehviletider

  For knap ét år siden blev en lastbilchauffør standset af politiet ved en rastplads nær Kolding.

  Sydøstjyllands Politi havde en formodning om, at chaufføren havde kørt på sin hustrus førerkort tidligere på morgenen, og de gik i gang med efterforskning.

  Det fremgår ikke tydeligt af pressemeddelelsen, hvor mistanken kommer fra, men efter en længere efterforskning blev der rejst tiltale ved et anklageskrift med 65 forhold.

  Forholdene vedrørte ikke kun kørsel på hustruens førerkort, men også overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.

  Chaufføren og virksomheden, vedkommende arbejder for, har ikke ønsket at udtale sig til politiet.

  Chaufføren blev idømt 30 dages fængsel, som blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste, en bøde på 131.500 kroner og ét års ubetinget frakendelse af førerretten.

  Vognmandsvirksomheden blev idømt en bøde på 385.000 kroner.

 47. I går kl. 15:54

  Tour-direktør frygter for corona før start i København

  Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France, talte mandag på et pressemøde i Tivoli i København. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det dufter efterhånden af Tour de France i det meste af landet. Verdens største cykelløb indledes med 13 kilometers enkeltstart i København på fredag, når feltet drøner rundt i hovedstadens gader.

  Men der er bekymringer for løbsdirektør Christian Prudhomme, der mandag talte på et pressemøde i Tivoli.

  Mange af verdens bedste ryttere har været ramt af corona i løbet af de seneste uger og måneder, og det vil være skidt for årets Tour, hvis smitten tages med til først Danmark og siden Frankrig.

  - Alle ryttere skal testes, inden de kommer til København. Derefter kommer meget til at handle om at bruge sin sunde fornuft, siger Christian Prudhomme.

  - I og med at Tour de France er det største cykelløb i verden, er holdene selvfølgelig selv meget optaget af at sikre, at deres ryttere kan være med hele vejen. Siden Schweiz Rundt har de strammet op internt.

  Løbsdirektøren fortæller, at han ikke kommer til at give hånd til rytterne. Samtidig kan mundbind og ansigtsmasker også få comeback i feltet, når der ikke køres cykelløb.

 48. I går kl. 15:44

  Mand idømt 12 års fængsel efter drabsforsøg med maskinpistol

  Med en maskinpistol forsøgte en 35-årige mand at skyde en 34-årige mand.

  Ifølge tiltalen sigtede han efter den forurettedes hoved, men han undgik i første omgang at blive ramt, da maskinpistolen ikke virkede, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelsen.

  Gerningsmanden fik våbnet til at virke, og den forurettede blev ramt i siden af kroppen, men lykkedes med at komme væk.

  Det skete på en parkeringsplads i Brøndby 18. januar sidste år, hvilket anklageren mener er en skærpende omstændighed, da der er tale om et offentlig sted.

  Ifølge pressemeddelelsen er manden nu blevet idømt 12 års fængsel for drabsforsøget. I sager om drabsforsøg er straffen normalt 6 år fængsel.

  Den 34-årig mand blev igen udsat for drabsforsøg 23. maj. Her blev en 45-årige mand idømt otte års fængsel.

 49. I går kl. 15:32

  Politiet i Oslo anbefaler at aflyse Pride-arrangement i aften

  Politiet i Oslo råder arrangørerne af et Pride-arrangement i aften til at aflyse.

  Det har de sagt på et pressemøde her til eftermiddag, skriver NRK.

  Årsagen er, at arrangementet ventes at blive væsentligt større, end det i første omgang var planlagt.

  - Vi kan ikke garantere for sikkerheden. Derfor anbefaler vi, at det ikke bliver gennemført, siger Martin Strand fra Oslos politi.

  Han tilføjer, at politiet vil være tilstede, hvis der alligevel kommer deltagere.

  - Det, der er svært for os, er, hvis vi har begivenheder andre steder i Oslo, som vi ikke kender til. Det er meget svært at sikre de begivenheder. Vores anbefaling er ret klar, siger Martin Strand.

 50. I går kl. 14:46

  Særligt udsatte kan få booster-vaccination mod covid-19 over sommeren

  Snart kan de danskere, som har lyst, se frem til en ny omgang coronavaccine.

  Den 1. oktober 2022 starter efterårsvaccinationsprogrammet mod covid-19 nemlig igen.

  Dog er der allerede hen over sommeren mulighed for booster-vaccination til personer, som både har en særlig risiko for et alvorligt forløb, og som samtidig har en risiko for at blive smittet.

  For at få en tidligere boostervaccine skal man tale med sin læge. Det er nemlig ham eller hende, der vurderer den enkeltes behov for vaccination.

  Langt de fleste vil dog fortsat være godt beskyttet af deres tidligere vaccinationer, fremgår det af pressemeddelelsen.

Mere fra dr.dk