Seneste nyt
28. jan kl. 06:56

Storebæltsbroen igen åben for vindfølsomme køretøjer

Det er nu igen muligt at passere Storebæltsbroen i et vindfølsomt køretøj, hvis du skal fra Sjælland til Fyn eller omvendt.

Det skriver Sund & Bælt, der står for den daglige drift af broen, på Twitter.

Siden i går aftes klokken 18.40 har passage for vindfølsomme køretøjer ikke været muligt på grund af den kraftige vind.

Også på Øresundsbroen kan de vindfølsomme køretøjer igen køre over, efter at det blev frarådet i går eftermiddags.

Seneste nyt

 1. I går kl. 23:46

  Taliban nedlægger Afghanistans menneskerettighedskommission

  Sådan så den ledende Taliban-forsamling ud, da de for nylig vedtog, at afghanske kvinder skal bære burka i offentligheden. (Foto: AHMAD SAHEL ARMAN © Ritzau Scanpix)

  Det islamistiske Taliban-styre er godt i gang med at opløse alle de dele af Afghanistans offentlige system, som bare lugter lidt af demokrati.

  I dag annoncerede den militante bevægelse, at styret har nedlagt fem offentlige institutioner - herunder landets menneskerettighedskommission - fordi "de ikke bliver betragtet som nødvendige".

  Det skriver flere internationale medier.

  - Vi har nogle andre organisationer til at varetage aktiviteter, der er relateret til menneskerettigheder, udtaler Inamullah Samangan, der er talsmand for styret.

  Menneskerettighedskommissionen stoppede sit arbejde, da Taliban kom til magten i oktober sidste år, og lederne er siden flygtet i eksil.

 2. I går kl. 22:46

  Liverpool fastholder pres på Manchester City med smal sejr

  Selv om Jürgen Klopp havde skiftet på 9 af 11 positioner i forhold til startopstillingen i weekendens FA Cup-triumf, lykkedes det Liverpool at hente en sejr på 2-1 ude mod Southampton.

  Hjemmeholdets Nathan Redmond bragte gæsterne foran efter 13 minutter, inden japanske Takumi Minamino udlignede for Liverpool.

  Midtvejs i anden halvleg blev Joel Matip matchvinder med et hovedstødsmål.

  De tre point betyder, at Klopps tropper holder maksimalt pres på Manchester City i guldduellen forud for sidste runde søndag.

  City fører med et enkelt point ned til Liverpool. De møder henholdsvis Aston Villa og Wolverhampton i sidste runde, der spilles samtidig søndag eftermiddag.

  /ritzau/

 3. I går kl. 22:23

  Oasis-guitar solgt for svimlende beløb sammen med en note fra den tidligere ejer

  Buddene for Noel Gallaghers Gibson ES-355 guitar startede ved 150.000 euro, men hammerslaget lød på 385.500 euro. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

  Guitaren, som blev smadret den aften i 2009, hvor det britiske band Oasis gik i opløsning, er blevet solgt på en auktion i Paris.

  Ifølge nyhedsbureauet AFP faldt hammeren, da en køber bød 385.500 euro, som svarer til lidt mere end 2,8 millioner kroner.

  Guitaren, som har tilhørt Noel Gallagher, blev smadret, inden bandet skulle på scenen ved en koncert i Paris.

  Her kom de to brødre Noel og Liam Gallagher op at skændes, og Gibson-guitaren måtte betale en høj pris. Koncerten endte med at blive aflyst.

  Siden da er guitaren blevet repareret, og den blev solgt i sin originale kasse med en note fra den tidligere ejer:

  - Fred, kærlighed og bananer, står der.

 4. I går kl. 21:55

  Babymad tilbagekaldes på grund bly

  Hvis du lige har stukket en ske med gulerodsmos i munden på din baby, så tjek, lige om der står Sempers gulerodspuré på glasset.

  Hvis der gør det, så få baby til at spytte ud og sæt låg på igen.

  Firmaet Semper Danmark har nemlig fundet et forhøjet indhold af bly i et parti gulerodspuré og tilbagekalder derfor produktet.

  Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

  Produktet er solgt i otte forskellige butikker spredt over hele landet. Det drejer sig om MENY-, Spar- og Superland-butikker.

  Fødevarestyrelsen råder til, at man leverer det tilbage til butikken eller kasserer det.

 5. I går kl. 21:45

  Biden efter masseskyderi i supermarked: Der løber en gift gennem USA

  - Idéen om et hvidt overherredømme er en gift, der løber gennem vores system, og som har inficeret os lige foran vores øjne.

  Sådan lyder ordene fra præsident Biden.

  Han er i øjeblikket på besøg i byen Buffalo i delstaten New York, hvor 10 personer - fortrinsvis afroamerikanere - blev dræbt under et masseskyderi i et supermarked i lørdags.

  Præsidenten og førstedame Jill Biden besøgte tidligere i dag området, hvor lørdagens masseskyderi fandt sted. (Foto: Nicholas KAMM © Ritzau Scanpix)

  En 18-årig hvid mand er anholdt og mistænkt for at stå bag ugerningen, som politiet har kaldt "racistisk voldelig ekstremisme". Han nægter sig skyldig.

  Ifølge præsident Biden er det på tide, at USA ser sig selv i spejlet.

  - Vi har et problem med hjemlig terrorisme. Det er reelt, siger han ifølge Ritzau.

 6. I går kl. 21:34

  TTH Holstebro sikrer ny sæson i Herreligaen

  Efter to playoffsejre er TTH sikker på endnu en sæson i den bedste danske håndboldrække. (Foto: Morten Stricker © Ritzau Scanpix)

  Det har mildest talt været en forfærdelig sæson for TTH Holstebro.

  Den traditionsrige håndboldklub har ad flere omgange bejlet til nedrykning, men tirsdag aften gjorde vestjyderne den tanke til skamme.

  Med en sejr på 33-27 over 1. divisionsholdet HØJ Elitehåndbold sørgede TTH for, at klubben igen er at finde i den bedste håndboldrække, når sæsonen starter op efter sommerferien.

  TTH tog tirsdag til Ølstykke Hallen, hvor HØJ har hjemme, med en nimålssejr i bagagen fra det første opgør, hvilket betød, at vestjyderne kunne nøjes med et uafgjort resultat i aftenens kamp.

  Efter de første 30 minutter var stillingen 14-14, men i anden halvleg trak gæsterne fra og satte et flot punktum på en ellers mindre køn sæson.

 7. I går kl. 21:30

  Zelenskyj citerer Charlie Chaplin i videohilsen under Cannes Festivalens åbningsceremoni

  • Volodomyr Zelenskyj sender en hilsen til de fremmødte gæster. (Foto: CLEMENS BILAN © Ritzau Scanpix)
  • Den amerikanske skuespiller Forest Whitaker modtager en særlig hæderspris for en lang liste af præstationer på det hvide lærred. (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO © Ritzau Scanpix)
  • Nogle af filmindustriens største stjerner har her til aften gjort deres entre på den røde løber i Cannes. Her er det amerikanske Juliane Moore. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW © Ritzau Scanpix)
  • Den franske instruktør Michel Hazanavicius (i midten, red.) og den franske skuespillerinde Simone Hazanavicius ankommer til visningen af Hazanavicius' "Final Cut", der vises som den første på årets festival. (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO © Ritzau Scanpix)
  • Fotografer på den røde løber. Årets Cannes Festival fejrer 75-års jubilæum. Med i årets konkurrence om festivalens hovedpris er blandt andet den dansk-iranske film "Holy Spider". (Foto: Antonin Thuillier © Ritzau Scanpix)
  1 / 5

  - Menneskers had vil passere, og diktatorer dør, og den magt, de tog fra folket, vil vende tilbage til folket.

  Sådan lød ordene fra Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj, i en videohilsen til nogle af filmindustriens største stjerner under åbningsceremonien for Cannes Film Festival ifølge New York Times.

  Passagen i talen havde han lånt fra den ikoniske Charlie Chaplin-film "Diktatoren", og publikum kvitterede med lange klapsalver.

  Festivalen, der løber fra den 17. til den 28. maj, kan i år fejre 75-års jubilæum.

  Udover Zelenskyjs tale tæller aftenens program en særlig hæderspris til den amerikanske skuespiller Forest Whitaker efterfulgt af screeningen af den franske zombie-komedie "Final Cut".

 8. I går kl. 21:11

  Halvdelen af EU's havvind skal komme fra Nordsøen: I morgen går de i gang på Esbjerg Havn

  Danmark, Tyskland, Holland og Belgien råder til sammen over en stor del af Nordsøens kystlinje. Derfor går de nu sammen om den store klimaplan. (Foto: Dennis Olsgaard © DR)

  Hvis alt går efter planen, så er EU klimaneutral, når vi rammer 2050.

  Men for at det kan lade sig gøre, skal der produceres en del mere grøn strøm, end der bliver lige nu. En rigtig stor del endda.

  Derfor har Danmark, Tyskland, Holland og Belgien indgået en aftale om at bygge 150 gigawatt havvind i Nordsøen inden 2050.

  Det er ti gange så meget, som der findes i dag, og svarer til halvdelen af den havvind, som EU selv regner med, at der bliver brug for, hvis vi skal nå klimamålet.

  Det storstilede projekt sættes igang i morgen, hvor regeringscheferne fra de fire Nordsølande og EU-Kommissionens formand, Ursula van der Leyen, mødes på Esbjerg Havn for at præsentere planerne.

  Læs hele historien her.

 9. I går kl. 20:34

  Næsten 70 procent flere illegale migranter er kommet til Europa sammenlignet med sidste år

  Fra januar til april i år har i alt 57.800 illegale migranter krydset grænserne ind i Europa. Det er 69 procent flere end i samme periode sidste år.

  Det viser nye tal fra EU's grænseagentur Frontex.

  Langt de fleste af migranterne rejser ind i Europa ved at krydse det vestlige Balkan og ved at sejle over Middelhavet.

  En meget stor del af dem kommer fra Syrien, Afghanistan, Iran og fra afrikanske lande som blandt anden Nigeria, Congo og Marokko og Tunesien.

  Ukrainske flygtninge, som er kommet til Europa siden krigen brød ud, indgår ikke i optællingen.

 10. I går kl. 19:30

  FN: Hård nordkoreansk coronanedlukning kan få 'katastrofale konsekvenser'

  Spredningen af coronavirus i Nordkorea kan "få katastrofale konsekvenser for menneskerettighedssituationen i landet".

  Sådan lyder det ifølge Reuters fra Liz Throssell, der er talsperson for FN's kontor for menneskerettigheder. Hun frygter blandt andet, at befolkningens basale behov som adgang til mad vil blive alvorligt stækket som konsekvens af coronatiltagene.

  Siden Nordkorea i sidste uge registrerede landets første officielle smitteudbrud med coronavirus, har det isolerede regime meldt om en voldsom stigning i antallet af borgere med "feber".

  Og det er ikke en udvikling, styret tager let på i landet, der som et af de eneste i verden ikke har rullet et vaccinationsprogram ud.

  Ifølge det statsejede nordkoreanske medie KCNA er militæret således blevet sat ind for at uddele medicin til befolkningen. En befolkning, der ifølge Reuters samtidig er blevet underlagt strenge rejserestriktioner og vidtgående krav om isolation.

 11. I går kl. 18:40

  Bandet Eagles of Death Metal vidner i retssag om IS-terrorangreb i Paris

  To bandmedlemmer fra det californiske rockband Eagles of Death Metal vidnede i dag i retten i Paris om terrorangrebet på spillestedet Bataclan i den franske hovedstad i november 2015.

  I angrebet dræbte en gruppe Islamisk Stat-terrorister 130 mennesker og sårede 368. Det skete i en række koordinerede angreb på Stade de France, caféer i Paris' gader og spillestedet Bataclan, hvor metal-bandet spillede koncert.

  - Jeg vidste, at døden var nær, fortalte bandets forsanger Jesse Hughes blandt andet under dagens vidneforklaringen.

  Ifølge anklagemyndigheden er den 32-årige fransk-marokkaner Salah Abdeslam den eneste overlevede fra den IS-celle, som stod bag terrorangrebet, men 20 personer er på anklagebænken i Frankrig for at hjælpe terroristerne.

  • De to bandmedlemmer, Jesse Hughes og Eden Galindo, forlader en fransk retsbygning i Paris, efter at have afgivet vidneforklaringer om terrorangrebene i Paris. (Foto: Yoan Valat © Ritzau Scanpix)
  • Det eneste overlevende medlem af terrorgruppen er Salah Abdeslam (ikke til stede på billedet her, red.). Alle de andre angribere sprængte sig selv i luften eller blev dræbt af politiet. (Foto: Yoan Valat © Ritzau Scanpix)
  • 90 mennesker mistede livet under angrebet på spillestedet Bataclan. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Retssagen begyndte i september og forventes afsluttet i næste måned, skriver AP.

 12. I går kl. 18:22

  Bødskov: EU diskuterer minerydning og træning af ukrainske soldater

  Alt tyder på, at EU kommer til at spille en væsentlig større rolle fra nu af, når det gælder hjælp til Ukraine.

  Sådan lyder meldingen fra forsvarsminister Morten Bødskov (S) efter et møde for EU-landenes forsvarsministre i Bruxelles.

  - Man drøfter helt konkret forslag om minerydning, træning af ukrainske styrker og en særlig rådgivning og vejledning af de ukrainske væbnede styrker, siger Bødskov.

  Ifølge ham er der allerede nu flere af EU-landene, der støtter forslaget om at lave en træningsmission for de ukrainske styrker. Et forslag, som er blevet stillet af Letlands forsvarsminister, Artis Pabriks.

  Danmark kan, så længe vi stadig har vores forsvarsforbehold, ikke være en del af de foreslåede aktioner.

  Du kan se en del af interviewet med Morten Bødskov herunder:

 13. I går kl. 18:03

  Topchefer falder på stribe i Nyborg Kommune: Whistleblower beskriver kulturen som 'syg' og 'sexistisk'

  Uroen ulmer på chefgangen i Nyborg Kommune, som lige nu gennemfører en stor undersøgelse af kommunens ledelseskultur.

  Tirsdag har Nyborgs erhvervs- og udviklingschef, Babak Djarahi, valgt at opsige sin stilling.

  Han oplyser til DR Fyn, at han ikke længere føler, der er plads til ham.

  - Der er sket et svigt i forhold til min person, siger erhvervschefen, som ikke ønsker at uddybe synspunktet.

  Opsigelsen kommer samme dag som kommunaldirektør Lars Svenningsen er blevet stress-sygemeldt på ubestemt tid. Det er anden gang på tre måneder, at den øverste embedsmand i Nyborg Kommune sygemeldes med stress.

  Nyborg Kommune blev i december ramt af en skandale, da vicekommunaldirektør Søren Møllegaard måtte fratræde med øjeblikkelig virkning efter en julefrokost.

  Samtidig har en anonym whistleblower i en serie mails beskrevet ledelseskulturen som ”syg” og ”sexistisk”.

 14. I går kl. 17:36

  Danmark vinder kneben sejr over Italien ved ishockey-VM

  Danmark har nu to sejre ud af tre mulige ved VM. (Foto: MIKKO STIG © Ritzau Scanpix)

  Det danske ishockeylandshold er tilbage på sporet ved VM i Finland.

  Med en sejr på 2-1 over Italien tirsdag eftermiddag har Danmark nu seks point efter tre kampe.

  Italien slog i anden periode tilbage i opgøret og udlignede Nikolaj Ehlers føringsmål, inden Mathias Bau blev matchvinder med sin scoring kort inde i tredje periode.

  Starten på mesterskabet har været en blandet fornøjelse, da første opgør bød på en storsejr over Kasakhstan, inden Danmark led et stort nederlag til Schweiz i den anden gruppekamp ved VM.

  Med tirsdagens sejr over Italien indtager Danmark fjerdepladsen i gruppe A, og den skal landsholdet forsøge at fastholde, da de fire bedstplacerede af gruppens i alt otte mandskaber avancerer til kvartfinalerne.

  På torsdag skal de danske spillere igen på isen, hvor Tyskland venter i den fjerde gruppekamp.

 15. I går kl. 17:28

  50.000 støtter borgerforslag om frit gymnasievalg

  Fra næste skoleår skal eleverne på en række udvalgte gymnasier i landet fordeles efter forældrenes indkomst.

  Men det indskrænker de unges frie valg af gymnasium - og der bør derfor findes en bedre løsning, hvis ønsket er at fremme diversitet på uddannelserne.

  Det er hovedpointen i et borgerforslag, som 50.000 danskere nu har skrevet under på.

  Formålet med borgerforslaget er at få skrottet de nye regler om elevfordeling på danske gymnasier.

  Med de 50.000 underskrifter kan det nu blive fremsat i Folketinget.

 16. I går kl. 17:01

  Sverige og Finland vil aflevere Nato-ansøgninger i morgen

  Sverige og Finland vil i fællesskab aflevere deres ansøgninger om Nato-medlemskab onsdag. Det siger den svenske statsminister, Magdalena Andersson, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Tidligere i dag stemte det finske parlament for at søge om at blive medlem af Nato med 188 stemmer for og bare 8 imod.

  Og i Sverige skrev den svenske udenrigsminister, Ann Linde (S), tidligere i dag officielt under på landets ansøgning om medlemskab af Nato.

  Både Finland og Sverige har indtil nu været neutrale lande. Ruslands invasion af Ukraine har imidlertidigt vendt op og ned på de globale spilleregler, har de to lande for nyligt meldt ud.

 17. I går kl. 16:37

  Seks tidligere DF-medlemmer vil ikke stemme for at ophæve Claus' Hjorts immunitet

  De seks tidligere medlemmer, som i år har meldt sig ud af Dansk Folkeparti og nu er løsgængere i Folketinget, vil ikke stemme for at fratage Claus Hjort Frederiksen hans immunitet.

  Det oplyser tidligere beskæftigelsesordfører for DF Bent Bøgsted ifølge Ritzau.

  De seks løsgængere vil ikke stemme for en ophævelse af immuniteten, så længe de ikke må få indsigt i den fulde anklage mod Claus Hjort Frederiksen.

  - Når vi ikke får noget at vide om, hvad han er anklaget for, hvordan skal vi så dømme en mand?, siger Bøgsted til Ritzau.

 18. I går kl. 16:19

  Irland er 'dybt bekymret' over britiske planer for Nordirland

  Rettelse: Det fremgik tidligere fejlagtigt, at Liz Truss er premierminister. Vi beklager fejlen

  Storbritanniens udenrigsminister Liz Truss, har meldt ud, at den britiske regering snart vil fremlægge lovgivning, der skal ændre den såkaldte Nordirland-protokol, der blev indgået i forbindelse med brexit.

  Pro-britiske nordirere mener nemlig, at aftalen skiller Nordirland fra resten af Det Forenede Kongerige og skal laves om.

  Men det britiske ønske om at ændre protokollen, som er international lov, vækker bekymring i Irland.

  Den irske udenrigsminister, Simon Coveney, siger, at han ærgrer sig meget over de britiske planer om at indføre lovgivning, der kan tilsidesætte aftalen med EU.

  - Den valgte vej giver anledning til dyb bekymring, siger Coveney ifølge Reuters.

  Han kalder den britiske plan "ensidig" og siger, at den "kun kommer til at gøre det sværere at finde løsninger".

  Nordirland-protokollen handler i høj grad om at undgå en genopblussen af volden i Nordirland, der frem til 1998 kostede over 3.500 mennesker livet. Derfor har man blandt andet undgået grænseposter på den irske ø, men løsningen med en grænse i Det Irske Hav har skabt vrede blandt pro-britiske nordirere. (Foto: Clodagh Kilcoyne © Ritzau Scanpix)
 19. I går kl. 16:06

  Ukrainske flygtninge bliver fordelt mere jævnt blandt de praktiserende læger

  For at sikre, at ukrainske flygtninge bliver fordelt mere lige over hele landet, skal også praktiserende læger, der har lukket for tilgang af patienter, tage i mod ukrainske flygtninge.

  Det sikrer en ny aftale mellem Praktiserende Lægers Organisation, PLO, og Danske Regioner, der træder i kraft i dag.

  - Vi har lavet aftalen for at gøre os klar til at modtage de ukrainske flygtninge, der får opholdstilladelse den kommende tid og fordele dem, så de får en læge og enkelte læger ikke skal tage mod forholdsvis mange flygtninge, siger Jørgen Skadborg, formand for PLO.

  Aftalen betyder, at alle 3.500 praktiserende læger hver bliver tildelt 20 ukrainske flygtninge, og det tal kan øges, hvis det bliver nødvendigt.

  Aftalen løber i første omgang i to år.

 20. I går kl. 15:50

  Rekordstor gruppe efterforskere er sendt til Ukraine for at undersøge krigsforbrydelser

  Den Internationale Straffedomstol (ICC) har tirsdag sendt 42 repræsentanter til Ukraine for at undersøge mulige krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden.

  Det oplyser ICC's chefanklager, Karim Khan, ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Han fortæller desuden, at der faktisk er tale om en rekordstor gruppe udsendte.

  - Det her er den største enkeltstående udsending af folk fra mit kontor, siden det blev etableret, lyder det fra Khan.

  Ukraine og adskillige vestlige ledere har beskyldt Rusland for at stå bag tusindvis af drab på civile i blandt andet de ukrainske byer Butja og Mariupol. Rusland benægter og siger, der er tale om fabrikerede beviser.

 21. I går kl. 15:39

  Finlands parlament stemmer for at blive medlem af Nato

  Et overvældende flertal i Finlands parlament har i dag godkendt et forslag om, at landet skal søge om medlemskab i Nato.

  Det skriver Reuters.

  Ifølge nyhedsbureauet har parlamentet godkendt forslaget med 188 stemmer for, mens kun 8 stemte imod. Det oplyser det finske parlaments formand, Matti Vanhanen, ifølge Reuters.

  Og landets statsminister, Sanna Marin, er optimistisk omkring processen. I går sagde hun således, at hun vurderer, at landet kan blive medlem af Nato allerede i år.

 22. I går kl. 15:38

  Coronalukkede centre koster Fitness World 221 millioner kroner

  I månedsvis stod Fitness Worlds løbebånd stille i 2021 på grund af coronanedlukningen af Danmark.

  Det betyder, at den danske fitnesskæde nu for andet år i træk har tabt et trecifret millionbeløb.

  I regnskabet for 2021 står der ifølge Ritzau, at fitnesskæden, der er den største i Danmark, har tabt 221 millioner kroner.

  Til sammenligning lød underskuddet i 2020 på hele 330 millioner kroner.

  For begge år har den altoverskyggende årsag til underskuddene været corona, der i perioder har tvunget kæden til at holde sine centre lukket, lyder det.

 23. I går kl. 14:39

  KD-næstformand var ikke informeret om formandens afgang

  Det kom noget bag på Kristendemokraternes politiske næstformand, at partiets formand, Isabella Arendt, tidligere i dag stoppede som formand og meldte sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning.

  - Jeg fik besked af Ritzau. Jeg var meget overrasket, siger Marianne Karlsmose til DR P4 Midt & Vest.

  Isabella Arendt har overfor Ritzau begrundet sin pludselige afgang med "et højt og vedvarende konfliktniveau, som har slidt over en længere periode".

  Marianne Karlsmose vil ikke direkte kommentere Arendts udmelding, men bekræfter, at der har været nogle konflikter internt i partiet, ligesom hun også vedkender at have været en del af det.

  - Jeg har forsøgt at finde nogle løsninger. Det er ikke lige gået så godt, kan man sige.

  Formandens afgang kommer kort efter, at KD-folketingsmedlem Jens Rohde meldte ud, at han forlader politik efter næste valg.

 24. I går kl. 14:21

  Storbritannien vil have ændret skilsmisseaftalen med EU

  Skilsmisser er sjældent lykkelige, men nogle er relativt hurtigt overstået. Det kan ikke siges at være tilfældet for Storbritanniens årelange farvel til EU.

  Selv om brexit er gennemført, bliver det britiske EU-exit nemlig ved med at give udfordringer. Det gælder ikke mindst i Nordirland, hvor særligt den britisk-sindede del af befolkningen føler, at den såkaldte Nordirland-protokol er uacceptabel.

  Det pro-britiske parti DUP truer nu med at blokere for en ny nordirsk regering, hvis regeringen i London ikke ændrer Nordirland-protokollen, der er aftalt med EU.

  Og nu reagerer den britiske regering. For kort tid siden annoncerede den britiske udenrigsminister, Liz Truss, at regeringen inden for de kommende uger vil annoncere lovgivning, der skal ændre protokollen.

  EU-landene har tidligere sagt, at de ikke ønsker at ændre Nordirland-protokollen, som nu er en international lov. Derfor peger iagttagere på, at en britisk reaktion risikerer at føre til en handelsstrid med EU.

  • Nordirland-protokollen betyder blandt andet, at der er tegnet en grænse i Det Irske Hav mellem Nordirland og resten af Det Forenede Kongerige for at undgå grænseposter på den irske ø. (Foto: Clodagh Kilcoyne © Ritzau Scanpix)
  • .Samtidig skal Nordirland blive ved med at følge en lang række EU-regler og forblive en del af det indre marked for varer. (Foto: PAUL FAITH © Ritzau Scanpix)
  • Striden er blusset op, efter det pro-britiske parti DUP tabte valget i Nordirland tidligere på måneden. De afviser nu at indgå i nogen form for magtdeling og sørge for, at der kan blive dannet en regering i landet, før Nordirland-protokollen er væk. De har hele tiden været imod den og mener, at grænsen i Det Irske Hav adskiller Nordirland fra resten af Det Forenede Kongerige. (Foto: PAUL FAITH © Ritzau Scanpix)
  1 / 3
 25. I går kl. 13:36

  Nasa-robot tager besynderligt billede på Mars

  "Døren på Mars" er blevet diskuteret flittigt på de sociale medier. (Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS © Ritzau Scanpix)

  Jamen ligner det ikke…en dør på Mars?

  Ved første øjekast på det grynede fotografi ligner nærmest en døråbning, der står mejslet ind i de golde Mars-sten.

  Billedet er taget af Nasa-robotten Curiosity, der kører rundt og dokumenterer omgivelserne på Mars.

  Men der er ikke tale om en dør. Det forklarer den britiske geolog Neil Hodgson, der er ekspert i planetens bjerg- og jordarter til mediet Livescience.

  Han mener, at billedet ser spøjst ud, men han påpeger samtidig, at der er en helt naturlig forklaring: nemlig at der er tale om mange års slid på landskabet, som han kalder for "naturlig erosion".

  Nasa har endnu ikke udtalt sig om billederne af "døren".

  En hemmelig, mørk åbning til Mars indre eller en naturlig formation i klippelandskabet? Britisk ekspert peger på det sidste. (Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS © Ritzau Scanpix)
 26. I går kl. 13:21

  SF stemmer for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet

  SF kommer til at stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens (V) immunitet, siger Pia Olsen Dyhr (SF).(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  SF vil stemme for at ophæve tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens (V) immunitet.

  Det siger formand Pia Olsen Dyhr efter SF's gruppemøde.

  - Vores folketingsgruppe er kommet frem til, at vi kommer frem til at stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, så domstolsystemet får mulighed for at prøve sagen, siger hun.

  - For det er jo det, det handler om. Det er jo ikke os politikere, der skal afgøre sagen.

  SF er det første parti udover Socialdemokratiet til at melde ud, at de vil ophæve immuniteten.

  Ifølge partiformanden kommer SF til at stemme som en samlet Folketingsgruppe.

  -Vi har en holdning som folketingsgruppe, og det er den holdning, jeg siger her, siger Pia Olsen Dyhr.

  I sidste uge indstillede Rigsadvokaten til at rejse sag mod Claus Hjort Frederiksen (V).

  Den tidligere minister er sigtet for at overtræde straffelovens paragraf 109 om uberettiget videregivelse af højt klassificerede oplysninger.

  Også Frie Grønne vil stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens (V) immunitet, lyder det fra den politiske leder, Sikandar Siddique.

  - Vi ønsker at gøre op med kulturen, hvor politiske venner kan danne ring om politikere og forhindre at blive retsforfulgt, siger han.

  Frie Grønnes medlemmer vil ikke blive fritstillet, partiet vil stemme som en samlet gruppe.

 27. I går kl. 13:18

  Salget af rejsepas starter 1. juni

  De sidste par års populære rejsepas vender tilbage.

  Fra den 1. juni klokken ti bliver det muligt at købe de 75.000, som bliver sat til salg, skriver DSB.

  Rejsepasset giver fri adgang til offentlig transport i Danmark i otte sammenhængende dage i perioden mellem den 25. juni og 7. august.

  Ligesom sidste år koster det 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn.

  Rejser du som 'voksen', kan du tage to børn under 12 år gratis med. Et barn må tage ét barn under 12 år gratis med.

  Rejsekort blev introduceret op til sommeren 2020.

 28. I går kl. 13:00

  Dronningen fejrede Fredensborg Slots 300-års jubilæum

  Dronningen deltager i Fredensborg Kommunes fejring af Fredensborg Slots 300-års jubilæum tirsdag 17. maj. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det er 300 år siden, at Frederik 4. byggede Fredensborg Slot i Nordsjælland, og fundamentet til Fredensborg by opstod.

  Tirsdag formiddag markerede Fredensborg Kommune jubilæet.

  Med til fejringen var Dronning Margrethe, der jævnligt bruger slottet som bolig. Slottet danner også ofte ramme om store begivenheder i kongefamilien. Senest prinsesse Isabellas konfirmation i slutningen af april.

  • Fredensborg Kommune markerede tirsdag formiddag, at Fredensborg Slot blev bygget af Frederik 4. for 300 år siden. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  • Dronningen var en naturlig deltager i jubilæumsfejringen af Fredensborg Slot, da regenten ofte bor på slottet. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 29. I går kl. 12:25

  Nato-chef efter samtale med Tyrkiet: Vi skal stå sammen

  Der skal tages hånd om eventuelle sikkerhedsbekymringer, der måtte være ved at optage Sverige og Finland i Nato.

  Der skriver Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på Twitter.

  Hans udmelding kommer, efter at han har talt med Tyrkiets udenrigsminister Mevlüt Çavusoglu om Sverige og Finlands beslutning om at søge Nato-medlemskab.

  Det kræver grønt lys fra samtlige 30 Nato-lande, hvis Sverige og Finland skal blive en del af alliancen. Men Tyrkiet, som er en del af Nato, har umiddelbart ikke tænkt sig at lukke landene ind i forsvarsalliancen.

  I hvert fald sagde den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, mandag, at han "ikke vil sige ja" til svensk og finsk Nato-medlemskab.

  Tidligere i dag underskrev den svenske udenrigsminister Sveriges officielle ansøgning om Nato-medlemskab.

 30. I går kl. 12:10

  Amputationssagen: Fyret topchef får over seks millioner med i hånden

  I torsdags kostede sagen om patienterne i Region Midtjylland, der muligvis kunne have undgået en benamputation, koncerndirektør Ole Thomsen jobbet.

  Med sig ud af døren får han knap 6,5 millioner kroner, viser en aktindsigt, som DR Østjylland har fået fra Region Midtjylland.

  De 6,5 millioner kroner dækker over et 12 måneders opsigelsesvarsel på 2,1 millioner kroner og en 24 måneders fratrædelsesgodtgørelse på 4,3 millioner kroner.

  Aftalen skal formelt godkendes af regionsrådets forretningsudvalg.

  Amputationssagen udspringer af en analyse lavet for Region Midtjylland, som viser, at man amputerer flere ben og underben i Region Midtjylland end i andre regioner, og at det muligvis kunne være undgået.

  Det er også kommet frem, at regionsledelsen igennem de seneste år har fået flere henvendelser fra blandt andet lægefaglige selskaber og råd, der var bekymrede for, at der blev foretaget for mange benamputationer.

 31. I går kl. 12:00

  54-årig mand fængsles for at kværke kvinde ihjel i Slagelse

  En kvinde i 50'erne, der mandag blev fundet død i et parcelhus i Slagelse, blev dræbt ved kvælning ved kværkning.

  Det skriver Ritzau.

  Ved kværkning bruger en person sine hænder til - med et greb om halsen - at slå et andet menneske ihjel.

  Det fremgår af politiets sigtelse mod en 54-årig mand, der tirsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. Her afgjorde dommeren, at manden foreløbigt skal være varetægtsfængslet frem til 9. juni.

  I retsmødet nægter manden sig skyldig i den rejste sigtelse. Han indrømmer dog, at det er sket, men han mener, at det var uden forsæt, altså ikke hans hensigt.

  Foruden fængsling har dommeren besluttet, at den drabssigtede mand skal mentalundersøges. Han er desuden blevet beskyttet af et navneforbud.

 32. I går kl. 11:16

  Væltet lastvogn lukkede Fynske Motorvej

  Trafikanter på vej mod øst må køre væk fra Fynske Motorvej på grund af uheld, oplyser Fyns Politi på twitter.

  Fynske Motorvej er lige nu blevet spærret for trafik i retning mod øst mellem afkørslerne til 55 Aarup og 54 Vissenbjerg.

  Årsagen er, at en lastbil har tabt laddet og der ligger flere træstammer på vejen, skriver politiet på Twitter.

  Trafikanter anbefales at køre af ved afkørsel 55 Aarup og finde en alternativ rute derfra.

  Vejdirektoratet forventer, at der atter åbnes for trafik "over middag". Det fremgår af et opslag på Twitter.

  Opdatering: Kort efter klokken 12 meddelte Vejdirektoratet, at alle spor er åbne igen.

  (Foto: (Skærmbillede)
 33. I går kl. 11:11

  Isabella Arendt stopper som formand for Kristendemokraterne

  Isabella Arendt er ikke længere en del af Kristendemokraterne. (Foto: (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix))

  Isabella Arendt stopper som formand for Kristendemokraterne og melder sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning. Det bekræfter hun overfor Ritzau.

  - Jeg brænder for at gøre Danmark grønnere, friere og mere næstekærligt. Jeg har ikke længere en oplevelse af opbakning, og derfor tager jeg konsekvensen og har truffet denne beslutning, siger Arendt i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  Om det er et endegyldigt farvel til politik, ved hun ikke.

  - Lige nu ved jeg ikke, hvad der kommer til at ske. Jeg har været gift med KD hele mit voksne liv og har stort set ikke brugt tid på noget andet, så lige nu skal jeg lande på benene og finde ud af, hvilke nye døre jeg skal gå ind ad fremadrettet, siger hun.

  For nylig meddelte partiets eneste folketingsmedlem, Jens Rohde, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

 34. I går kl. 11:04

  Padelformand: Nok ingen medaljer til Danmark

  I Danmark er antallet af padelbaner siden 2018 steget fra 32 til lidt over 700, melder Dansk Padel Forbund. Billedet er taget i England. (Foto: TOLGA AKMEN © Ritzau Scanpix)

  Har man først prøvet padeltennis, bliver man nok ved med det.

  Sporten betragtes i hvert fald som den hurtigst voksende i verden, og i dag runder dansk padel en ny milepæl.

  Verdens bedste padelspillere kommer nemlig for første gang til Danmark for at spille Danish Padel Open under World Padel Tour i Royal Stage i Hillerød.

  I Dansk Padel Forbund (DPF) ser de frem til turneringen, men der er ikke store forhåbninger om podiepladser til de danske spillere.

  Til det er niveauforskellen simpelthen for stor, lyder vurderingen fra formand Frederik Bentler.

  - Niveauet er så utrolig højt, at det svarer til, at Messi skal spille en 1.-divisionskamp.

  Turneringen slutter søndag, hvor der spilles finaler.

 35. I går kl. 10:56

  Hizbollah-bevægelsen mister flertal i Libanons parlament

  Den iranskstøttede Hizbollah-gruppe og dens allierede mister flertallet i Libanons parlament.

  Det viser de endelige valgresultater fra søndagens valg, som først er offentliggjort i dag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Hizbollah og gruppens allierede får 62 af de 128 pladser i parlamentet. Forud for valget sad de på 70 af pladserne og havde dermed flertal.

  Resultatet betegnes som et kæmpe tilbageslag for den tungt bevæbnede milits.

  Demonstranter har i mere end et år krævet magthavere stillet til ansvar for landets finansielle krise og den gigantiske eksplosion, der lagde store dele af Beirut i ruiner i august 2020.

  De seneste år er priserne på mad og benzin i Libanon tidoblet, mens landets valuta er faldet 90 procent i værdi. De store økonomiske problemer i Libanon kaldes af Verdensbanken en af verdens tre største økonomiske kriser siden 1850'erne.

 36. I går kl. 10:40

  VM-trofæ vises frem i Parken til efteråret

  VM-trofæet skal forud for VM i Qatar på en tur rundt til mere end 50 lande, heriblandt Danmark. (Foto: KARIM sahib © Ritzau Scanpix)

  For første gang nogensinde kommer det ikoniske VM-trofæ i herrefodbold til Danmark.

  Fra 29. september til 1. oktober vil VM-trofæet befinde sig på dansk jord.

  29. september vil det være muligt at se trofæet på nært hold, når det er udstillet i Parken i København. Det oplyser læskedrikfirmaet Coca-Cola, der er sponsor af VM og sender trofæet på en rundrejse mellem alle 32 VM-deltagere samt 19 andre lande.

  VM-trofæet er lavet af 18 karat guld, vejer lidt over seks kilo og viser to menneskefigurer, der holder kloden højt.

  Halvanden måned efter trofæets besøg i Danmark indledes VM i Qatar.

  Rettelse: Det fremgik tidligere, at man kunne se VM-trofæet udstillet i Parken i hele perioden, hvor trofæet er på dansk jord. Det er ikke korrekt. Det er kun 29. september, at det vises frem for offentligheden

 37. I går kl. 10:35

  Stort tidligere krigsskib fejrer tyve år som attraktion på havets bund

  Det gik ikke helt som planlagt, da skibet skulle sendes mod havets dyb i 2002. Det endte med bunden i vejret, men en senere storm har siden betydet, at det igen ligger som ønsket på havbunden. (Foto: missing © Scanpix Danmark)

  I maj 2002 blev et stort 150 meter langt amerikansk krigsskib ved navn Spiegel Grove sænket ud for Key Largo i den amerikanske delstat Florida.

  Skibets nye formål under bølgen blå var at blive til et hjem for hundredevis af arter som et menneskeskabt rev.

  Nu fejrer skibet sit jubilæum efter tyve år på havets bund. Det er blevet rygraden for et helt nyt økosystem, som årene er gået.

  Og det fejrer dykkere og undervandsentusiaster blandt andet ved at placere en mindeplade, som kan ses i videoen herunder:

 38. I går kl. 10:20

  Bødskov: Danmark må stå uden for, hvis EU vil træne ukrainske soldater

  Der er stor chance for, at Danmark må stå uden for, hvis EU-landene beslutter at oprette en træningsmission for ukrainske soldater.

  Det siger forsvarsminister Morten Bødskov (S) på vej ind til møde for EU-landenes forsvarsministre i Bruxelles.

  - Forventningen til mødet er, at det i høj grad vil stå i krigen i Ukraines tegn. Krigen er nu inde i en ny fase, og forventningen er, at der er EU-medlemslande, der vil bringe træningsaktiviteter af det ukrainske forsvar op.

  - Og hvis en sådan træningsaktivitet organiseres i EU, så er konsekvenserne af forbeholdet skåret helt ud i pap: Så kan Danmark ikke deltage, siger Morten Bødskov.

  Den danske forsvarsminister må desuden sidde uden for den første del af mødet, hvor EU-landene skal diskutere Det Europæiske Forsvarsagentur (EDA), som også er omfattet af forbeholdet.

  Du kan se interviewet med Morten Bødskov nedenfor:

 39. I går kl. 10:04

  Salling Group indfører prisloft på en række varer

  Danskernes økonomi er presset af de højere priser på alt fra energi til dagligvarer.

  Det er bevæggrunden for, at Salling Group - der står bag supermarkedskæder som Netto, Bilka og Føtex - nu sætter et prisloft på en række dagligvarer.

  Det gælder frem til oktober og kommer til at omfatte det, som Salling Group kalder "100-200 udvalgte basale daglig- og fødevarer". Det drejer sig primært om Salling Groups egne varemærker, men den eksakte liste fremgår ikke.

  Koncernen tror på, at inflationen vil fortsætte, men at dette tiltag vil give den enkelte forbruger en mulighed for at sammensætte en indkøbskurv, hvor prisen ikke kommer til at stige.

  Den første november vil Salling Group vurdere, om perioden skal forlænges.

 40. I går kl. 10:00

  Sverige har underskrevet Nato-ansøgning

  Den svenske udenrigsminister Ann Linde sætter her sin underskrift på den officielle ansøgning om svensk medlemskab af Nato. (Foto: 10060 Henrik Montgomery/TT © Ritzau Scanpix)

  Den svenske udenrigsminister Ann Linde (S) har nu officielt underskrevet Sveriges ansøgning om medlemskab af Nato. Det skriver svt.se.

  Det svenske medies fotograf var på plads i Udenrigsministeriet og sendte direkte fra det historiske øjeblik.

  - Ansøgningen vil nu blive indsendt sammen med en finsk Nato-ansøgning, sagde Ann Linde.

  Både Finland og Sverige er neutrale lande, og har derfor indtil nu holdt sig ude af den nordatlantiske forsvarsalliance, siden den blev oprettet i 1949.

  Ruslands invasion af Ukraine har imidlertidigt vendt op og ned på de globale spilleregler, har de to lande for nyligt meldt ud.

 41. I går kl. 09:52

  Biden fjerner flere af Trumps restriktioner mod Cuba

  Beslutningen kommer, efter et langt forløb der blev udskudt yderligere efter flere uroligheder i landet sidste sommer. (Foto: ALEXANDRE MENEGHINI © Ritzau Scanpix)

  Under sin præsidentperiode mellem 2017-2021 slog den tidligere amerikanske præsident Donald Trump flere gange hårdt ned på Cuba og indførte hårde restriktioner mod landet.

  Flere af dem har den nuværende amerikanske præsident Joe Biden nu valgt at fjerne igen, skriver Washington Post.

  Det betyder blandt andet, at det bliver nemmere for amerikanere at rejse til den caribiske østat, ligesom det bliver lettere for familiemedlemmer at lave pengeoverførsler mellem landene.

  Tidligere måtte cubanske migranter nemlig ikke sende mere end 1.000 dollars – svarende til lidt over 7.100 kroner – hver tredje måned til hinanden.

  Samtidig kommer det til at gå hurtigere, når cubanere skal søge om visum til USA.

 42. I går kl. 09:09

  En stor hvalros har slået sig ned på Læsøs kyst

  Hvalrossen ser ifølge en biolog lidt sløj ud her fra morgenstunden. (Foto: Lone Leth Larsen)

  Der ligger den jo meget godt.

  En stor hvalros med et par lange stødtænder har fundet vej til Kattegat.

  Den ligger stille i vandkanten lige nord for Østerby Havn på Læsø.

  Normalt har de hjemme omkring Grønland, men det er anden gang inden for ganske kort tid, en hvalros er blevet set i Danmark.

  Og det er usædvanligt, siger Annika-Corrina Toth, der er biolog hos Nordsøen Oceanarium.

  - Jeg troede, det var once in a lifetime, da jeg så en hvalros i Hirtshals for nogle uger siden, men nu er der en igen. Det er kæmpestort.

  Størrelsen på stødtænderne viser, at der ikke er tale om den samme hvalros, som besøgte Nordjylland tidligere.

  Anbefalingen er at holde god afstand til hvalrossen og give den ro.

  • Den fandt vej til Læsø allerede i går aftes, hvor den også blev fotograferet. (Foto: Lone Leth Larsen)
  • Hvalrossen ligger stille på Læsøs kyst fra morgenstunden. (Foto: Lone Leth Larsen)
  • (Foto: Lone Leth Larsen)
  1 / 3
 43. I går kl. 08:50

  Shanghai uden ny coronasmitte i tre dage

  Den kinesiske storby Shanghai har tirsdag opnået en længe ventet milepæl på coronamrådet.

  Byen med 25 millioner indbyggere har nemlig for tredje dag i træk ingen nye coronatilfælde uden for karantænezoner, skriver Reuters.

  For andre byer i Kina, som har været under coronanedlukning, har tre dage uden nye tilfælde som regel givet statussen "nul-covid". Og det har tidligere ført til, at restriktioner ophæves i landet, der har en nultolerancepolitik overfor corona.

  Men en almindelig hverdag er stadig langt væk for borgerne.

  Den første af tre genåbningsfaser blev sat i værk i går, og de fleste restriktioner på bevægelsesfriheden forbliver frem til lørdag. Derefter bliver der gradvist åbnet for blandt andet offentlig transport.

 44. I går kl. 08:49

  Over 100.000 ventes at tage til fodboldfest i Sevilla

  Måske denne Rangers-fan får lige så meget at juble over onsdag aften, når der er finale i Europa League mellem Rangers FC og Eintracht Frankfurt. (Foto: Russell Cheyne © Ritzau Scanpix)

  Onsdag aften er der Europa League-finale i fodbold, når skotske Rangers FC og tyske Eintracht Frankfurt tørner sammen i Sevilla.

  Men allerede inden finalen starter, kommer der til at være gang i byen, som om der allerede er fundet en vinder.

  For selv om finalestadionet Ramón Sánchez Pizjuán kun kan huse cirka 42.000 tilskuere til finalen, og der derfor kun er reserveret cirka 10.000 billetter til hvert af de to finalehold, er mange flere af holdenes fans allerede rejst til den spanske by, skriver Ritzau.

  De lokale myndigheder forventer, at over 100.000 fodboldfans vil rejse til byen i dag eller i morgen, men ifølge det franske nyhedsbureau AFP er det tal formentlig lavt sat.

  Ifølge AFP vil op til cirka 100.000 skotske fans rejse til Sevilla, og her vil mindst 60.000 tyske fans gøre dem selskab.

  Danske Jesper Lindstrøm kan komme til at spille en nøglerolle for Eintracht Frankfurt i finalen. (Foto: David Klein © Ritzau Scanpix)
 45. I går kl. 08:08

  Kø-problemer i Københavns Lufthavnen kan fortsætte i foråret

  Lange køer og passagerer, der missede deres fly.

  Det var situationen i bededagsferien i Københavns Lufthavn. Og det scenarie kan meget vel udspille sig igen i de forlængede weekender, som kommer i løbet af foråret.

  Her er der i hvert fald risiko for, at den lange ventetid gentager sig, fortæller kommerciel direktør i Kastrup Lufthavn, Peter Krogsgaard.

  Det gælder blandt andet i Kristi himmelfartsferien, hvor lufthavnen forventer, at 70.000 passagerer skal igennem sikkerhedskontrollen.

  - Vi regner med rigtigt stor travlhed, og derfor giver vi også det råd til alle passagerer, at hvis man rejser inden for Europa, så skal man komme 2 timer før, man skal flyve, og skal man uden for Europa, til USA eller Asien, så skal man komme 3 timer før, siger Peter Krogsgaard.

  Video: Søndag morgen 8 maj var der 40 minutters kø til sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn.

 46. I går kl. 07:54

  Bil i brand giver massiv kø på Nordjyske Motorvej

  En røgsøjle har rejst sig fra en brændende bil på E45 Nordjyske Motorvej nær Hadsten omkring klokken 06.00 tirsdag morgen, skriver Randers Amtsavis.

  Ilden er slukket igen, men episoden har ført til massiv kø i morgentrafikken. Man kan forvente op mod en times forlænget rejsetid, skriver Vejdirektoratet.

  Det er i retning mod Aarhus, at der er opstået en lang kø.

  Oprydningsarbejdet betyder, det højre spor er spærret fra Randers mod Aarhus mellem afkørsel 43, Sønder Borup, og afkørsel 44, Hadsten.

  Oprydningsarbejdet forventes tidligst overstået klokken 08.30, skriver Vejdirektoratet.

  Der er ingen meldinger om tilskadekomne, skriver lokalavisen.

  Hold dig opdateret via P4 Trafik eller Vejdirektoratets hjemmeside.

  Opdatering 08:24: Trafikken afvikles igen normalt på strækningen.

 47. I går kl. 07:51

  Regeringen vil se på særlig hjælp til danske terrorofre

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) sætter nu gang i en undersøgelse, der skal fastslå, om danske ofre for terror modtager den nødvendige hjælp.

  Dermed bakker regeringen op om et beslutningsforslag fra SF, som Folketinget førstebehandler i dag.

  Her sættes der fokus på terrorofres rettigheder i Danmark, og bliver beslutningsforslaget vedtaget, vil det være første gang, at danske politikere officielt anerkender, at de har et særligt ansvar for at hjælp terrorofre.

  Justitsministeren forventer, at undersøgelsen kan være færdig inden årets udgang. En del af undersøgelsen skal forsøge at slå fast, hvordan finansieringen vil se ud, hvis beslutningsforslaget stemmes igennem af et politisk flertal.

 48. I går kl. 07:42

  Hundredvis af landmænd er hoppet med på GPS'er, droner og satellitter

  Bo er en af de mange hundrede, der gør brug af den ny teknologi. Her overvåger han sin agerjord via satellit og kan derved se, hvor der er brug for mere eller mindre gødning. (Foto: Sophie Baltzer - DR)

  Knap 500 landmænd har erstattet en del af deres efterafgrøder med ny teknologi.

  Det oplyser Landbrugsstyrelsen.

  Det er landmænd, der nu kan dyrke deres marker meget præcist, hvilket betyder, at de kan undgå nogle af de efterafgrøder, som skal plantes i sensommeren for at optage den ekstra gødning, der ikke må ende i søer eller åer.

  - Vi er rigtig glade for, at så mange landmænd har tilmeldt sig det i år. De optimerer driften og leverer en miljøeffekt, siger Tobias Feld Snitkjær, fuldmægtig ved Landbrugsstyrelsen.

  En af dem, som dyrker præcisionslandbrug, er Bo Jensen. Han har markerne omkring Egeskov Slot og Ravnholt Gods. Han fortæller, at han har fået mere ro i maven, efter han er begyndt at bruge den moderne teknologi. (Foto: Sophie Baltzer - DR)
 49. I går kl. 07:23

  Tirsdag giver mere sol, men også skyer og byger

  Det bliver tørt og solrigt i det meste af landet, men i morgen- og formiddagstimerne regner det i Sønderjylland.

  Der venter mange timer med blå himmel og sol til os i dag, men særligt i starten af dagen vil der i Jylland være regn, byger og skyer mange steder.

  Temperaturen ligger mellem 14 og 18 grader, på Bornholm dog 12-16 grader, mens man i Nordsjælland kan nå 20 grader lokalt.

  Vinden kommer fra øst i dag med en let til jævn vindstyrke.

 50. I går kl. 07:07

  Finsk statsminister tror på Nato-medlemskab inden årets udgang

  Finlands statsminister, Sanna Marin, vurderer, at landet kan blive medlem af Nato allerede i år.

  Det siger hun mandag til den finske tv-station Yle.

  Søndag blev det meddelt, at Finland formelt vil søge om medlemskab i forsvarsalliancen.

  Adspurgt om, hvorvidt et fuldgyldigt medlemskab kan blive en realitet allerede til efteråret, svarer statsministeren:

  - Jeg håber, det bliver tidligere end det. Jeg gør mit yderste for at få denne proces til at gå meget hurtigt.

  Søndag blev det meddelt af Finlands statsminister, Sanna Marin, at landet formelt vil søge om medlemskab i forsvarsalliancen og dermed gøre op med årtiers politik om at være neutral. (Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO © Ritzau Scanpix)

  Finland har besluttet at søge medlemskab i den vestlige forsvarsalliance som en direkte konsekvens af nabolandet Ruslands invasion af Ukraine.

  Det er på trods af, at russerne har sagt, at det kan få vidtrækkende konsekvenser for forholdet mellem de to lande. Det har også mødt modstand fra Tyrkiet.

Mere fra dr.dk