Seneste Nyt

Styrelse retter kritik af hospital, hvor den formodede gerningsmand i Field's-skyderiet var i behandling

Der er 'større problemer af betydning for patientsikkerheden' på det psykiatriske center, hvor den formodede gerningsmand i Fields-skyderiet var i behandling.

Sådan lyder det nu i en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som retter kritik af Psykiatrisk Center Amager efter et tilsyn, der blev lavet tilbage i november.

Styrelsen gennemførte blandt andet tilsynet, fordi der efter Field's-skyderiet kom en mail fra en bekymret ansat om den formodede gerningsmands forløb på netop Psykiatrisk Center Amager.

Problemerne dækker over utilstrækkelig journalføring, manglende koordinering af den medicinske behandling og uklare instrukser om, hvilke opgaver medicinstuderende må udføre.

Og det er alvorligt, lyder det fra Jane Alrø Sørensen, der er generalsekretær ved Bedre Psykiatri.

- Jeg må sige, at jeg er meget rystet over, det jeg har læst i tilsynsrapporten. Jeg må også sige, at jeg bliver meget utryg og nervøs ved, hvad det er, der foregår i psykiatrien på Center Amager, siger Jane Alrø Sørensen.

Nyheder

 1. Massiv strejke ventes at ramme Tyskland i morgen

  Meget tyder på, at der i morgen mandag vil opstå trafikkaos flere steder i Tyskland. Tusindvis af transportarbejdere ventes nemlig at gå i strejke, efter to fagforeninger har krævet lønstigninger.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  - Vi forudser, at landet vil være lammet på mandag, siger togselskabet Deutsche Bahns personalechef, Martin Seiler.

  Det er de to fagforeninger EVG og Verdi, der begge repræsenterer ansatte i transportbranchen. Ifølge fagforeningerne bliver omkring 350.000 medlemmer kaldt til endagsstrejke mandag.

  - Strejken får en massiv effekt. Det er vi klar over, og det er nødvendigt, sagde Verdi-formand Frank Werneke, da initiativet blev præsenteret torsdag.

  For at matche den høje inflation kræver Verdi en lønstigning på 10,5 procent til sine medlemmer, mens EVG kræver 12 procent. Arbejdsgivernes bud er på 5 procent plus et engangsbeløb.

  - Vi er en gruppe, der bogstaveligt talt rykker det her land frem og bliver alt for dårligt betalt for at gøre det, siger Werneke til tyske Deutsche Welle.

 2. Forbrugerråd vil have elregninger, der er til at forstå

  Det er for svært at afkode sin elregning, og defor bør elbranchen standardisere og forsimple forbrugernes regninger.

  Det mener Forbrugerrådet Tænk, der har set en stigning i klagesager, og som nu giver 20 forslag til bedre vilkår for el- gas- og fjernvarmekunder.

  - Regningerne skal indeholde de vigtigste nøgleoplysninger, herunder spottillæg per kWh, der muliggør reel sammenligning på tværs af elselskaberne.

  - Derudover skal detaljerede forbrugs- og prisoplysninger være lettilgængelige for den gruppe af forbrugere, der gerne vil dykke ned i deres forbrug, for eksempel via elselskabernes selvbetjeningsløsninger, lyder det i et af forslagene.

  Produktnavne som "flex-el", "variabel el" og "grøn el" kan forvirre forbrugerne. Det gør det eksempelvis svært at gennemskue produktets klimaaftryk, lyder det fra forbrugerrådet.

  Baggrunden for udspillet er tal fra Ankenævnet på Energiområdet og fra forbrugerrådet. De viser en stigning i klagesager over energiselskaber.

  I Ankenævnet på Energiområdet oprettede man 428 sager i 2022. Det er mere end dobbelt så mange sager som året før, hvor der var 186, skriver Forbrugerrådet Tænk.

 3. To personer dræbt af skud i Hamborg

  To personer har mistet livet efter en skudepisode i Hamborg i aftes, oplyser tysk politi ifølge Reuters.

  Politiet er nu i gang med at efterforske episoden og kan endnu ikke sige noget om gerningsmanden.

  Politiet blev tilkaldt til gerningsstedet kort efter midnat, og 28 patruljevogne kørte til stedet.

  Det er anden gang i denne måned, at der har været en skudepisode i Hamborg.

  Den 9. marts kostede et skyderi otte mennesker livet i lokaler, der tilhører Jehovas Vidner i Hamborg, mens adskillige andre blev såret.

 4. Ukrainsk sikkerhedschef: Russiske atomvåben i Belarus vil destabilisere landet

  Det vil destabilisere Belarus, hvis Rusland som meddelt placerer taktiske atomvåben i landet.

  Sådan lyder det fra Oleksiy Danilov, som er formand for det nationale sikkerheds-og forsvarsråd i Ukraine og en af præsident Zelenskyjs top-sikkerhedsrådgivere.

  - Putins meddelelse om at placere taktiske atomvåben i Belarus - et skridt mod indre destabilisering i landet - vil maksimere niveauet af den negative opfattelse og offentlige afvisning af Rusland og Putin i det belarusiske samfund, skriver han på Twitter.

  - Kreml har taget Belarus som atom-gidsel, tilføjer han.

  I går sagde Ruslands præsident, at Rusland vil have etableret en opbevaringsfacilitet til taktiske atomvåben i Belarus inden 1. juli. Atomvåbnene vil fortsat være kontrolleret af Rusland, selvom de befinder sig i nabolandet, lød det.

 5. Sunak vil indføre nye love: Slut med at drikke alkohol ved busstoppesteder

  Det skal være slut med at få sig en bajer, mens man venter på bussen i England. Det samme gælder, hvis man besøger et krigsmindesmærke.

  Landets premierminister, Rishi Sunak, vil introducere nye love i et forsøg på at slå ned på "asocial adfærd". Det skriver avisen The Independent.

  Udover et alkoholforbud ved busstoppesteder og krigsmindesmærker, slår lovene også ned på graffitimalere og personer, der kaster skrald, tyggegummi eller cigaretskodder på gaden.

  I stedet for at tage turen i retten får ballademagerne i stedet muligheden for at rydde op efter dem selv inden for 48 timer.

  - I alt for lang tid har folk fundet sig i asocial adfærd i deres boligområder. Det er ikke mindre forbrydelser. De forstyrrer folks dagligdag, holder virksomheder tilbage og udhuler følelsen af sikkerhed og fællesskab, siger Rishi Sunak ifølge The Guardian.

  - Det er derfor, jeg fremlægger en ny plan for at slå ned på denne adfærd én gang for alle.

 6. Næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores

  Forskere fra Københavns Universitet har kortlagt det samlede forbrug af træ i Danmark.

  I en ny rapport konkluderer de, at næsten halvdelen - 44 procent - af al det træ, der fældes, ikke kan spores tilbage til, hvor det er fældet, eller hvilken type træ det er.

  Og det er problematisk, lyder det fra Niclas Scott Bentsen, som er en af forskerne bag, i en pressemeddelelse.

  - Det store udokumenterede flow af træ er et problem, fordi vi som samfund har fokus på genanvendelse og cirkularitet, udtaler han.

  - Derfor er vi nødt til at vide, hvad det ret store mørketal er for noget træ, for måske kunne vi bruge det til noget mere end bare at brænde det af som energi.

 7. Mindst 19 migranter drukner ud for Tunesiens kyst

  Mindst 19 afrikanske migranter omkom, da deres båd sank ud for Tunesiens kyst.

  Det oplyser den tunesiske menneskerettighedsorganisation FTDES ifølge Reuters.

  Migranterne forsøgte at krydse Middelhavet og nå Italien.

  Talsperson for FTDES Romdhane Ben Amor fortæller, at kystvagten var i stand til at redde fem personer fra båden.

  Ifølge nyhedsbureauet er fem både de sidste fire dage sunket tæt på byen Sfax i Tunesien, og mindst 67 personer er fortsat savnet.

  Tidligere på ugen oplyste den italienske kystvagt, at omkring 750 migranter var blevet reddet i to forskellige operationer.

  FN har registreret flere end 17.000 migranter, der siden 2014 er døde eller forsvundet under forsøget på at krydse Middelhavet.

 8. Honduras bryder diplomatiske forbindelser til Taiwan

  Taiwan har få venner i diplomatiets verden, og nu bliver kredsen endnu mindre.

  Honduras bryder nemlig efter årtier officielt de diplomatiske forbindelser til landet, skriver Ritzau.

  - Honduras' regering anerkender kun eksistensen af ét Kina, oplyser Honduras' udenrigsministerium i et opslag på Twitter.

  - Kinas regering er den eneste legitime regering, som repræsenterer hele Kina. Taiwan er en uadskillelig del af kinesisk territorie.

  Beslutningen har dog været undervejs - Honduras' udenrigsminister rejste i denne uge til Kina for at varme linjen op.

  Præsident Xiomara Castro havde forud for rejsen udtalt, at Honduras ville begynde diplomatiske relationer til Kina. Honduras var et af 14 lande, der formelt anerkender Taiwan.

 9. Kristendemokraterne vil have atomkraft i Danmark

  Kristendemokraterne ønsker, at atomkraft skal indgå på lige fod med øvrige energikilder i Danmark.

  Det oplyser partiet i en pressemeddelelse i aftes, skriver Ritzau.

  For hvis Danmark skal nå i mål med sine CO2-besparelser, er den omstridte energiform helt nødvendig, mener partiets formand, Jeppe Hedaa.

  - Når vind og sol udebliver, hvilket vil ske flere gange på et år, kommer vi i fremtiden til at opleve blackouts, siger han i pressemeddelelsen.

  - Hidtil har vi altid kunnet supplere med fossile brændstoffer, men det er nødt til at være fortid nu.

  Konkret foreslår Kristendemokraterne, at der laves en analyse af atomkraft som mulig energiform i Danmark.

  Det er ikke første gang, partiet foreslår at undersøge mulighederne for at bruge atomkraft som grøn energi.

  Forud for den daværende regerings finanslovsudspil foreslog Kristendemokraterne i august 2021, at der blev sat en halv milliard kroner af til at forske i kernekraft som alternativ energikilde.

 10. Trump til vælgermøde: De efterforsker mig for noget, der ikke var en kriminel handling

  Den tidligere præsident i USA Donald Trump ankom til vælgermøde, der blev afholdt på en flyveplads i Waco i delstaten Texas, i et fly. (Foto: © Brandon Bell, Ritzau Scanpix)

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump holdt lørdag amerikansk tid et vælgermøde på en flyveplads i Waco i Texas, hvor han blandt andet brugte tid på at tale om anklager, der er imod ham.

  - Distriktsadvokaten i New York har under varsel og ledelse fra "uretfærdighedsministeriet" i Washington D.C. efterforsket mig for noget, der ikke var en kriminel handling, ikke var en forseelse, ikke var en sag, sagde Trump ifølge Ritzau.

  Trump bliver af distriktsadvokaten i New York efterforsket for angiveligt at skulle have betalt pornoskuespilleren Stormy Daniels for at tie stille om en affære mellem de to.

  Trump insinuerede dog i Waco, at han aldrig har haft et forhold til hende.

  - Det ville ikke være hende. Der er ingen. Vi har en storslået førstedame, sagde han.

  I sidste uge skrev Trump på sit eget sociale medie, Truth Social, at han forventede at blive anholdt tidligere på ugen. Dette skete dog aldrig.

 11. Uheldig svane kortsluttede strømmen i store dele af Aalborg

  En uheldig svane var skyld i, at op mod 40.000 kunder i Aalborg-området mistede strømmen, og næsten alle lyskryds gik i sort lørdag formiddag.

  For svanen var altså fløjet direkte ind i en højspændingsledning med 60.000 volt, og det kunne hverken fuglen eller elnettet klare.

  Det skriver TV2 Nord.

  - Svanen mistede livet og var fuldstændig flænset op. Det var et meget makabert syn, som teknikeren ude på stedet mødte, siger Netselsskabet N1's presseansvarlige, Frederik Schmidt.

  På mirakuløs vis skete der, så vidt man er orienteret, ingen biluheld, mens lyskrydsene var ude af drift, oplyser Nordjyllands Politi.

 12. Earth Hour: Verden rundt slukkes lyset for at gøre opmærksom på klimaforandringer

  Humayuns grav i New Delhi, Indien var henlagt i mørke i anledning af "Earth Hour". Foto: REUTERS/Anushree Fadnavis (Foto: © ANUSHREE FADNAVIS, Ritzau Scanpix)

  Måske opdagede du det selv for ikke så længe siden?

  Uanset hvad løber årets absolut største lyseslukker-begivenhed (i ordets bogstavelige forstand) i hvert fald af stablen i disse timer, og verden over opfordres folk til at slukke lyset mellem klokken 20.30-21.30.

  Opfordringen, der går under navnet "Earth Hour", kommer fra Verdensnaturfonden WWF og skal fejre naturen, sætte fokus på klimaforandringer og tabet af biodiversitet.

  Som klokken time for time slår 20.30 i jordens forskellige tidszoner vælter det ind med mørke billeder fra forskellige byer og vartegn.

  • Parthenon-templet på toppen af Akropolis kan normalt ses lyse op fra store dele af Athen. Men her til aften har det gamle tempel stået mørkt hen i anledning af "Earth Hour". Foto: REUTERS/Alkis Konstantinidis (Foto: © ALKIS KONSTANTINIDIS, Ritzau Scanpix)
  • Colosseum i Rom i en noget mørkere udgave, end det normalt er tilfældet. Foto:REUTERS/Yara Nardi (Foto: © YARA NARDI, Ritzau Scanpix)
  • Byporten Brandenburger Tor i Berlin er normalt kraftigt oplyst om aftenen, men i anledning af "Earth Day" har der her til aften været mørkt på pladsen. Foto: EPA/CLEMENS BILAN (Foto: © CLEMENS BILAN, Ritzau Scanpix)
  • Det er ganske vist ikke alle der har fået memoet i millionbyen Hongkong, men skylinen er alligevel markant mindre oplyst, end det normalt er tilfældet. Foto: Bertha WANG / AFP (Foto: © BERTHA WANG, Ritzau Scanpix)
  • Nej, Jørn Utzon glemte ikke at tænke på belysning, da han tegnede det ikoniske operahus i Sydney, Australien. Men lyset blev her til aften slukket i anledning af "Earth Hour". Foto: REUTERS/Jaimi Joy (Foto: © JAIMI JOY, Ritzau Scanpix)
  • Tårnet på Azadi-pladsen i den iranske hovedstad, Teheran, har også været uden lys her til aften. Foto: Majid Asgaripour/WANA (Foto: © Wana News Agency, Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 13. Viktor Axelsen får bank og misser Swiss Open-finale

  Det var en hård dag på kontoret for danske Viktor Axelsen, der ikke kunne følge med sin taiwanesiske modstander. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

  Danske Viktor Axelsen tabte lørdag aften til taiwanske Chou Tien-chen i semifinalen ved Swiss Open med cifrene 21-10, 21-15.

  Det var ikke tydeligt at se på banen, at den 29-årige verdensmester var favorit, da han mødte taiwaneren, der ligger nummer 6 på verdensranglisten. For især i første sæt udspillede Chou Tien-Chen danskeren, der halsede efter.

  Axelsen fulgte bedre med i andet sæt, men alligevel forblev det spillemæssige overtag hos den 33-årige taiwaner.

  Chou Tien-Chen sprudlede af selvtillid, reagerede hurtigst fremme ved nettet og smashede med en styrke, som gentagende gange tog fusen på danskeren.

  Dermed blev det til overraskende dansk nederlag i to sæt, og en herresingle i Swiss Open uden dansk deltagelse i finalen.

 14. Fremover skal du aflæse din gasmåler fire gange årligt

  Fremadrettet vil din gasmåler ikke få lov at samle støv i samme grad, som det måske er tilfældet i dag.

  Fra juni bliver det nemlig obligatorisk for landets omkring 400.000 gaskunder at aflæse deres gasmåler fire gange om året i stedet for én.

  Det oplyser den statslige gasdistributør Evida på sin hjemmeside.

  Ændringen sker ifølge Evia for at sikre, at der "vil være bedre overensstemmelse mellem forbrug og regning, hvis der sker større ændringer i dit forbrug”.

  Den første aflæsning finder sted 30. juni, og de resterende målinger for det igangværende varmeår vil finde sted i september, december og marts næste år.

 15. Israels forsvarsminister går imod Netanyahu og opfordrer til at stoppe retsreform

  Yoav Gallant går som den første minister mod (Foto: © GIL COHEN-MAGEN, Ritzau Scanpix)

  Israels forsvarsminister, Yoav Gallant, siger i en tale lørdag aften, at den retsreform, som premierminister Benjamin Netanyahus regering forsøger at gennemtvinge, må standses.

  Samtidig opfordrer han til, at de meget store demonstrationer, der har været mod regeringen, stopper.

  - Spliden i vores samfund udvider sig og trænger ind i de israelske forsvarsstyrker, siger Gallant ifølge New York Times.

  - Dette er en klar og umiddelbart håndgribelig fare for statens sikkerhed. Jeg vil ikke være part i dette.

  Hundredtusinder af israelere demonstrerer lørdag aften i Tel Aviv og andre byer i landet mod den planlagte retsreform, som de mener, vil omdanne Israel til et diktatur. (Foto: © Abir sultan, Ritzau Scanpix)

  Gallant tilhører lige som Netanyahu partiet Likud og er den første minister, der opfordrer til at droppe reformen. Han fortæller ifølge Ritzau, at han har talt om det med Netanyahu og gjort sit synspunkt klart.

  - Nu siger jeg det med min egen stemme: Vi må stoppe den lovgivende proces.

  Den israelske regering ventes i løbet den kommende uge at stemme om centrale dele af den nye lovgivning, som vil formindske den israelske højesterets betydning og give regeringen større indflydelse, når der skal udpeges dommere.

  Reformen vil også gøre det muligt med simpelt flertal i parlamentet at underkende afgørelser i højesteret.

 16. Intet lørdagsdrama på Fyn: Odense Håndbold er kvartfinaleklar i Champions League

  (Foto: © Tim K. Jensen, Ritzau Scanpix)

  Lørdag aften indkasserede Odense Håndbold en billet i Champions League-kvartfinalen, da fynboerne spillede 30-30 med Storhamar.

  For en uge siden vandt Odense Håndbold på udebane med 30-22 i det første opgør af to, hvilket betød, at meget skulle gå galt for danskerne, hvis ikke lørdagens mission skulle lykkedes.

  Hvilket den gjorde, selvom odenseanerne ikke spillede sæsonens bedste kamp.

  Holdet var faktisk bagud med tre mål ved pausen, men de holdte hovedet koldt, og i anden halvleg fik danskerne greb om kampen.

  Odense Håndbolds avancement betyder, at holdet skal møde det ungarske storhold Györ i en dyst over to opgør om komme med til Final 4-stævnet i starten af juni.

 17. Rundt om lørdagsrunden: Aalborg Håndbold og GOG sikrer sig top-2 i grundspillet

  Med to point mod TTH Holstebro har Aalborg Håndbold sikret sig top-2 i grundspillet. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  På trods af flere afbud vandt Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag overlegent over TTH Holstebro med cifrene 33-26.

  Holdene fulgtes nogenlunde tæt ad, indtil hjemmeholdet fra Aalborg stak af fra begyndelsen af anden halvleg. Nordjyderne kom foran 25-18, og så var spændingen skudt ud af kampen.

  Efter 24 kampe har Aalborg Håndbold 41 point, hvilket også gør sig gældende for GOG, der lørdag aften slog Skanderborg Aarhus med 39-34.

  De to topholds sejre betyder, at begge hold har sikret sig top-2 i grundspillet med to spillerunder tilbage.

  Samtidig med kampen i Aalborg var SønderjyskE tæt på at slå KIF Kolding. Selvom koldingenserne var bagud stort set hele kampen, lykkedes det favoritterne at sikre sig et uafgjort resultat til slut.

  Med pointtabet rykker KIF Kolding ned på femtepladsen, efter Skjern vandt over Mors-Thy med cifrene 25-19.

  SønderjyskE indtager tiendepladsen med 19 point, mens Mors-Thy ligger på ellevtepladsen med 13 point.

 18. Mia Blichfeldt er finaleklar efter drama i tre sæt

  Mia Blichfeldt er på nuværende tidspunkt placeret som nummer 23 på verdensranglisten. (Foto: © TIM KEETON, Ritzau Scanpix)

  Den danske badmintonspiller Mia Blichfeldt har spillet sig i finalen ved Swiss Open med en dramatisk sejr over amerikanske Beiwen Zhang på cifrene 19-21, 21-19, 21-18.

  Det startede ellers skidt for den 25-årige dansker, der trods et fremragende comeback akkurat måtte se sig slået i første sæt med 21-19.

  I andet sæt tog danskeren skuffelsen med på banen og kom hurtigt bagud med 12-3. Alligevel kæmpede Blichfeldt sig tilbage, og modsat første sæt lykkedes det for danskeren ved stillingen 19-19 at tage de to afgørende point og vandt med 21-19.

  I tredje og afgørende sæt bølgende opgøret frem og tilbage akkurat som i de to første. Men til slut kunne danskeren række armene i vejret, da hun sikrede sig en sejr 21-18 i tredje og afgørende sæt.

  Dermed er Mia Blichfeldt klar til at spille finale i Swiss Open søndag.

 19. Brasiliens præsident aflyser statsbesøg til Kina grundet sygdom

  Den brasilianske præsident, Luiz Inacio Lula da Silva, har aflyst sit planlagte statsbesøg til Kina.

  Det skyldes, at præsidenten har været så uheldig at tilegne sig en omgang lungebetændelse som følge af tidligere at have været syg med influenza.

  Sådan lyder meldingen fra hans pressesekretær ifølge Reuters.

  Luiz Inacio Lula da Silva skulle efter planen have sat kursen mod Beijing mandag den 27. marts, hvor han efter invitation fra den kinesiske præsident, Xi Jinping, skulle have debatteret "en ny æra og en ny fremtid for relationen mellem Kina og Brasilien på statsoverhoved-niveau".

  Det nu aflyste statsbesøg til Kina ville have været det første af sin slags for den brasilienske præsident, siden han overtog embedet lige efter årsskiftet.

 20. EU og Tyskland indgår aftale om biler med forbrændingsmotorer, der går imod EU-målsætning

  Tyskland og EU har lørdag indgået en aftale, der trækker i land med dele af EU-målsætningen om at forbyde salget af biler med forbrændingsmotorer fra 2035.

  Det oplyser Frans Timmermanns, som er næstformand for EU-Kommissionen og står i spidsen for "European Green Deal", hvormed EU sigter efter at blive verdens første klimaneutrale kontinent i 2050.

  - Kommissionen vil nu sørge for hurtigt at få taget de nødvendige juridiske skridt, skriver han på Twitter.

  Med dagens aftale vil det efter 2035 fortsat være lovligt at sælge biler med motorer drevet af såkaldte "e-fuels", der er en gruppe af syntetiske brændstoffer, i EU-medlemslandene.

  For omtrent en måned siden blev lovgivningen, som blev kaldt både "banebrydende" og "historisk", om at forbyde salget af biler med forbrændingsmotorer fra 2035 eller stemt igennem i EU-Parlamentet.

  Tyskland, der har en enorm bilindustri, har ved flere lejligheder udvist modstand mod det komplette forbud mod forbræningsmotorer, som der altså nu bliver blødt op for.

 21. Jon Stephensen: 'Jeg har da ligget vågen om natten. Søvnløs. Knust'

  Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, har været under hård beskydning gennem de seneste uger.

  Af sin tidligere arbejdsgiver, teatret Aveny-T, er han blevet beskyldt for at have forfalsket en underskrift, ligesom tidligere kollegaer og samarbejdspartnere har berettet om blandt andet magtmisbrug og krænkelser.

  På scenen til Moderaternes årsmøde blev han i dag spurgt, hvordan den seneste tid så har været.

  - Det havde været let bare at sige, at det er et vilkår som politiker, at man skal stå på mål for meget. Det havde været den lette version. Men jeg har da ligget vågen om natten. Søvnløs. Knust.

  - Men det er jo også prisen. Prisen på at have 20-30 år som leder. Så tror jeg altid, der vil være nogen, der synes, man kunne have gjort noget anderledes. Og det kunne man nok også, siger han.

  Stephensen har tidligere afvist beskyldningerne om en forfalsket underskrift og har anlagt en injuriesag mod bestyrelsesformanden for teatret.

  - Men selvfølgelig er jeg berørt, og jeg kigger indad. Jeg vil gerne stå på mål for det politiske nu her. Men hvor meget skal ens fortid være en del… kan man myrde en politiker ved at myrde hans fortid? Jeg ved det ikke. Men jeg vil fastholde, at jeg har gjort det så godt, jeg kunne, siger han.

  DR har i dag forsøgt at få et interview med Jon Stephensen om sagen uden held. I videoen her kan du se, hvordan det gik:

 22. Fortuna Hjørring brager sammen med FC Nordsjælland i kvindernes pokalfinale

  Med en finaleplads i årets udgave af Gjensidige Kvindepokalen er Fortuna Hjørring blot en enkelt sejr fra at genvinde titlen. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Lørdag blev semifinalerne i Gjensidige Kvindepokalen afgjort, og det står nu klart, at Fortuna Hjørring skal møde FC Nordsjælland i finalen.

  Sidste år vandt Fortuna Hjørring turneringen, og nordjyderne er nu blot en enkelt kamp fra at genvinde titlen, efter holdet lørdag slog HB Køge med en 2-0 på hjemmebane i returopgøret.

  Den første kamp mellem de to semifinalister endte uden mål, og derfor var angriber Rikke Dybdahls to mål nok til at sikre Fortuna Hjørring en plads i finalen.

  I Aarhus sikrede FC Nordsjælland avancement til finalen, da holdet slog AGF med 3-0.

  Første semifinaleopgør mellem de to hold sluttede 1-0 til holdet fra Farum, og dermed går nordsjællænderne videre til finalen med et sammenlagt resultat på 4-0 efter de to semifinaler.

  Finalen i Gjensidige Kvindepokalen kan ses på DR's kanaler d. 21 juni.

 23. Klimaminister: Der er ingen grund til at være imod kernekraft

  Der er ikke nogen grund til at være imod atomkraft.

  Det siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i dag på Moderaternes årsmøde på et spørgsmål fra et af Moderaternes partimedlemmer.

  - Jeg synes ikke, der er nogen grund til at være mod kernekraft. I det hele taget skal vi ikke være imod ny teknologi, og vi skal ikke være imod at blive klogere.

  - Men kernekraft er mange ting, og traditionelle kernekraftværker er noget, der tager mange år at bygge. El fra sol og vind er billigere. Jeg er grøn, men jeg er også købmand, siger han.

  Han understreger altså, at det i de nuværende udgaver ikke er en energiform, der giver mening i Danmark på grund af prisen.

  - Men hvis teknologien udvikler sig, hvis der kommer mikrokernekraftværker, der kan klare konkurrencen på priserne, så har jeg ikke nogen ideologisk ting mod det. Det er simpelthen bare et spørgsmål om at sikre billig og grøn energi, lyder det.

 24. Mand har angrebet tre personer med håndgranat og kniv i Berlin

  Tysk politi har anholdt en 61-årig mand, efter at tre personer i aftes blev såret i et angreb med en håndgranat og en kniv i Berlin.

  Gerningsmanden udløste granaten ved indgangen til en lejlighedsbygning i den ydre del af hovedstaden, oplyser politiet ifølge AP. Her kom en mand på 61 og to kvinder på henholdsvis 42 og 46 år til skade.

  Efterfølgende gik gerningsmanden til angreb med kniv. Alle tre ofre blev bragt på hospitalet, og det mandlige offer er indlagt i livstruende tilstand, lyder det fra politiet ifølge nyhedsbureauet.

  Politiet pågreb manden i den umiddelbare nærhed efter hændelsen. De kan endnu ikke sige noget om motivet, eller om hvorvidt gerningsmanden og ofrene kendte hinanden.

 25. Wagner-chef: Flere end 5.000 kriminelle er blevet benådet efter at have kæmpet i Ukraine

  Flere end 5.000 personer, som blev hvervet fra fængsler for at tjene som lejesoldater i Wagner-gruppen i krigen i Ukraine, er blevet benådet i Rusland, fordi de har afsluttet arbejdet i deres kontrakter.

  Det skriver Wagner-gruppens stifter, Yevgeny Prigozhin, på telegram ifølge Reuters.

  - På nuværende tidspunkt er mere end 5.000 mennesker blevet løsladt på benådning efter at have gennemført deres kontrakter med Wagner, skriver han.

  Det anslås, at mindst 40.000 indsatte i russiske fængsler er blevet hvervet af den berygtede russiske lejehær. Tusinde af lejesoldaterne har været meldt dræbt.

  I februar lød det fra Prigozjin, at det officielt var slut med at love frihed i bytte for seks måneders militærtjeneste ved fronten.

 26. Dating-app for LGBTQ+-personer advarer egyptiske brugere: 'Politiet benytter falske profiler'

  Dating-appen Grindr advarer nu sine egyptiske brugere mod falske profiler oprettet af myndighederne.

  Brugere, der befinder sig i Egypten og benytter sig af appen, vil blive mødt af følgende besked, når de åbner tjenesten på deres telefoner:

  Vi er blevet advaret om, at egyptisk politi aktivt forsøger at anholde homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner fra digitale platforme. De benytter sig af falske profiler, ligesom de også har overtaget ægte profiler fra folk, som er blevet anholdt og efterfølgende fået taget deres telefoner. Vær ekstra forsigtig både online og offline.

  Det skriver Al Jazeera.

  Ifølge Udenrigsministeriet er homoseksualitet ikke ulovligt i Egypten, men det tolereres ikke.

  I 2017 arresterede myndighederne syv personer for at hejse et regnbueflag ved en rockkoncert, oplyser Al Jazeera.

 27. Moderaterne vil stifte ungdomsparti

  Moderaterne - der blev stiftet for under et år siden - vil nu have et ungdomsparti. Det har baglandet i dag vedtaget på partiets første ordinære landsmøde.

  - Vi vil gerne have jeres opbakning til, at de unge laver en forening ved siden af kaldet "Unge Moderater". Vi skal have bundet det hele sammen, så det ikke er et "dem" og "os", men at vi fortsat er på linje, siger Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau.

  Hidtil har Moderaterne haft en ungdomsafdeling, men nu skal den altså omdannes til et decideret ungdomsparti frem mod næste landsmøde.

 28. Danmarks modstander har forberedt defensive drillerier

  11 mand bag bolden. Rendyrket overlevelse. Ej, så slemt bliver det nok ikke, men fodboldherrernes modstander i søndagens EM-kvalifikationskamp, Kasakhstan, ved godt, at det defensive fundament skal være på plads.

  Det siger holdets landstræner, russeren Magomed Adiev, lørdag på et pressemøde i Astana, ifølge Ritzau.

  - Danmarks hold er fyldt med meget dygtige spillere fra store klubber i Europa, så det vil blive svært for alle hold i gruppen at møde Danmark.

  - Vi ved, at Danmark har en dygtig offensiv, og de angriber med rigtig mange spillere, og det skal vi være på vagt over for. Derfor kommer vi til at stå med mange mand kompakt på banen og prøve at tvinge Danmark til at spille ud på siderne, så det bliver sværere for dem at skabe chancer, siger Magomed Adiev.

  Kampen mellem Danmark og Kasakhstan spilles søndag klokken 15.00 og vises på TV2. Du kan også følge opgøret direkte i LIGA på P4 samt på dr.dk.

 29. Moderaterne stormede ind i Folketinget - nu vil de også indtage kommunerne

  Indtil for nylig har Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, politisk ikke været repræsenteret andre steder end i Folketinget.

  Ikke i kommunalbestyrelserne, ikke i regionsrådene, ikke i Europa-Parlamentet.

  Det blev der for kort tid siden lavet om på, da Løkkes egen søn, Bergur Løkke Rasmussen, skiftede sit Venstre-medlemskab ud med et lilla medlemskort hos Moderaterne og tog sit mandat i Europa-Parlamentet med.

  Men det skal ikke stoppe ved Europa-Parlamentet, lød det fra partiformanden, da han tidligere i dag holdt tale på Moderaternes årsmøde.

  - Vi skal hæve ambitionsniveauet fra at være i landspolitik til at være et parti, der også rækker ud efter Europa-Parlamentet og kommunerne. Moderaterne skal være et kommunalt parti, sagde han.

Mere fra dr.dk