Seneste nyt

 • Sundhedsmyndigheder beder virksomheder sætte influenzavaccinationer pause

  Stop med det midlertidigt.

  Sådan lyder opfordringen i et brev fra Sundhedsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet til de firmaer, som vaccinerer ansatte hos virksomheder.

  Opfordringen skyldes, at myndighederne mangler overblik over, hvor mange vacciner der stadig er tilgængelige.

  Derfor bør firmaerne prioritere vaccinerne til dem, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes.

  Det skriver Danske Lægers Vaccinations Service, der er landets landets største udbyder af vacciner, på sin hjemmeside ifølge Ritzau.

  Udbyderen sætter nu 1.200 virksomhedsaftaler i bero. I stedet skal vaccinerne bruges på de mest udsatte personer.

 • Polens præsident er smittet med corona

  Den polske præsident Andrzej Duda er blevet testet positiv for corona. Det skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Talsmand Blazej Spuchalski siger til det polske medie Onet, at præsidenten har det fint. Han er ikke indlagt, men får lægebehandling.

 • Mand fundet død gaden i Vejle

  En mand er blevet fundet død på gaden i Vejle natten til i dag. Politiet efterforsker dødsfaldet.

  - Vi arbejder med en tese om, at det formentlig er en ulykke, men vi kan ikke helt afvise, at der er en kriminel handling bag, så vi efterforsker det som en personfarlig forbrydelse, siger vagtchef Jeppe Thranum fra ved Sydøstjyllands Politi til Vejle Amts Folkeblad.

  Han understreger, at der ikke er noget der indikerer, at der skulle være tale om et knivstikkeri.

  I øjeblikket er politiet i gang med de tekniske undersøgelser, ransagning og afhøring af vidner.

 • Trump langer ud efter Borat-skuespiller: 'Et kryb'

  USA's præsident, Donald Trump, er bestemt ikke fan af den britiske komiker og skuespiller Sacha Baron Cohen.

  Det lod præsidenten forstå fredag aften lokal tid, da han talte med journalister ombord på Air Force One efter et vælgermøde i delstaten Florida.

  - Jeg synes, han virkede som et kryb, lyder det ifølge AFP fra Trump, der tilbage i 2003 udvandrede fra et interview i forbindelse med Sacha Baron Cohens 'Da Ali G Show' på HBO.

  Trump blev bedt om sin kommentar, da hans personlige advokat Rudy Giuliani medvirker i en scene i Baron Cohens nye film om den fiktive journalist Borat fra Kasakhstan.

 • USA indfører sanktioner mod russisk forskningscenter efter hackerangreb

  Finansministeriet i Washington kæder et forskningscenter, som er støttet af den russiske regering, sammen med udviklingen af hackerværktøjer og indfører nu sanktioner mod centret.

  Det skriver Reuters.

  Centeret kendes under den russiske forkortelse TsNIIkhM og forsker på papiret i kemi og mekanik.

  Ifølge USA står centret bag en række værktøjer, der blev brugt ved et angreb på en unavngivet kemisk fabrik i Mellemøsten i 2017.

  Angrebet vakte ifølge Reuters opsigt i kredse inden for cybersikkerhed, da det blev offenliggjort, fordi der hverken var tale om tyveri af data eller afpresning.

  I stedet tydede det på, at softwaren var designet til at gøre sit mål fysisk sårbart ved at afkoble sikkerhedssystemet.

  Nathan Brubaker, der er analytiker ved sikkerhedsfirmaet FireEye, siger til Reuters, at den pågældende software er særlig farlig, fordi den kan forårsage en brand eller udløse en eksplosion.

 • Medicinalselskaber genoptager forsøg med coronavaccine

  Efter en pause på grund af uforklarlige bivirkninger, muligvis forårsaget af vaccinerne, genoptager medicinalfirmaerne AstraZeneca og Johnson & Johnson nu deres kliniske forsøg i USA.

  Her trykkede lægemiddelstyrelsen, FDA, på stopknappen, da flere forsøgspersoner oplevede alvorlige komplikationer, som kunne være forbundet med de mulige vacciner.

  USA har hidtil været det eneste land, hvor britisk-svenske AstraZeneca ikke har fået grønt lys af sundhedsmyndighederne til at fortsætte de kliniske forsøg, efter en deltager blev syg for omkring seks uger siden.

  AstraZeneca meddeler, at lægemiddelstyrelsen FDA har gennemgået alle sikkerhedsdata fra forsøgene globalt og konkluderet, at det er sikkert at genoptage arbejdet.

  Sammen melding kommer fra Johnson & Johnson.

  I USA er vaccinerne fra Pfizer og Moderna topkandidater til at blive godkendt. De to selskaber forventer at anmode om godkendelse i næste måned.

 • Trump lover snarlig ende pandemi trods smitterekord

  Coronapandemien er snart overstået.

  Sådan lød budskabet fra USA' præsident fredag aften lokal tid på et vælgermøde i delstaten Florida.

  Det skriver Reuters.

  På vælgermødet i pensionistområdet The Villages lovede præsidenten, at hans administration 'hurtigt vil få afsluttet pandemien'.

  Og det til trods for, at USA i det seneste døgn har registreret 79.963 nye smittetilfælde, hvilket er omkring 3.000 flere end den tidligere rekord 16. juli.

  Tidligere fredag langede Trumps rival til præsidentposten, Demokraternes Joe Biden, ud efter den sidende præsident i en tale i Wilmington, Delaware.

  - Han har svigtet Amerika. Han vil bare have, at vi bliver ligeglade. Jeg vil ikke lukke økonomien ned. Jeg vil ikke lukke landet ned. Jeg vil lukke ned for virusset, lød det fra Biden ifølge Reuters.

 • Rekordhøje smittetal i Frankrig og Italien

  Coronasmitten har i den grad fået fat igen i Frankrig og Italien, hvor der begge steder er sat nye negative rekorder for antal smittede på et døgn.

  I Frankrig har man registreret 42.032 smittetilfælde de seneste 24 timer, mens man i Italien har registeret 19.143 nye smittede i løbet af det seneste døgn.

  I Frankrig er yderligere 298 personer døde efter smitte med coronavirus. Dermed har 34.508 franskmænd mistet livet efter smitte med virusset.

  I Italien har 91 personer mistet livet det seneste døgn, hvilket bringer dødstallet der op på samlet 37.059.

 • Trods forbud: Unge under 21 år kan stadig mødes til sport

  Der var dårligt nyt for de danskere, der enten går til sport eller en anden foreningsaktivitet, der involverer mere end ti personer, da regeringen på et pressemøde i dag fremlagde nye coronarestriktioner.

  Forsamlingsforbudet skærpes fra 50 til 10 personer, hvilket betyder, at det eksempelvis ikke længere er tilladt at deltage i en fodboldkamp med mere end fem spillere på hvert hold.

  Der er dog undtagelser fra reglen. Unge under 21 år kan fortsat deltage i aktiveter med op til 50 deltagere. Det skriver Kulturministeriet på dets hjemmesiden.

 • Minkavlere tier om deres ansatte

  Statens Serum Institut (SSI) har forgæves forsøgt at få et overblik over, hvem der arbejder på landets minkfarme.

  Men kun én af 926 minkavlere har fortalt, hvem de har ansat, efter at SSI to gange har henvendt sig via virksomhedernes e-boks.

 • Sudan normaliserer forhold til Israel

  Israel og Sudan har indgået en aftale, hvor de normaliserer de diplomatiske forbindelser.

  Aftalen kom i stand, efter at USA's præsident, Donald Trump, tidligere på ugen fjernede Sudan på listen over lande, som støtter terrorisme.

  Sudan er det tredje arabiske land i år, som har normaliseret forholdet til Israel. De to andre er Bahrain og De Forendede Arabiske Emirater.

  Sudan bekræfter aftalen på sudansk tv.

  - Sudan og Israel er blevet enige om at normalisere deres relationer og at afslutte en tilstand af aggression mellem dem, hedder det.

 • Netto og Føtex lukker butikkerne klokken 22

  Regeringens nye forbud mod salg af alkohol efter klokken 22 i supermarkeder og kiosker får nu butikkerne til at reagere.

  Salling Group siger til Ekstra Bladet, at man fra på mandag lukker Netto- og Føtex-butikker på samme tidspunkt.

  Dog ikke Bilka-butikker, der har åben til klokken 23. Her vil området med alkohol blive lukket af klokken 22.

  Coop har ingen butikker, der er åben efter 22, så det får ingen konsekvenser her, skriver avisen.

 • Venstre-kritik: Igen forhandlinger om hjælpepakker efter nye restriktioner

  Venstre er utilfreds med, at der skal forhandles om hjælpepakker til virksomheder, efter at regeringen her til aften har indført nye restriktioner, der rammer erhvervslivet.

  Venstre er blevet indkaldt til nye forhandlinger om hjælpepakker i morgen.

  - Igen igen igen på bagkant af regeringens restriktioner, skriver Venstres erhvevsordfører, Torsten Schack Pedersen, på Twitter.

  - Det er simpelthen for ringe, når vi gentagne gange har sagt, vi skulle på forkant. Det er disrespektfuldt overfor dansk erhvervsliv, skriver han.

  Torsten Schack Pedersen sagde tidligere på ugen, at han gerne ser nogle nye hjælpepakker.

  - Det er endnu hårdere at være lukket ned nu. Reserverne er brugt, og det gør langt mere ondt på virksomhederne nu, sagde han til Berlingske.

 • Real Madrid-angriber risikerer halvt års fængsel for corona-overtrædelse

  Den serbiske angriber Luka Jovic risikerer et halvt års fængsel for at have forbrudt sig mod sit hjemlands coronarestriktioner. Det oplyser den serbiske statsanklager fredag.

  Real Madrid-angriberen rejste tilbage i marts fra den spanske hovedstad og hjem til Serbien, hvor han både blev set på gaden i Beograd og fotograferet til sin kærestes fødseldagsfest, selvom han ifølge reglerne skulle selvisolere i fjorten dage.

  22-årige Luka Jovic har tidligere oplyst, at han intet kendte til proceduren for selvisolation på daværende tidspunkt.

 • Kåre Mølbak: Langt de fleste døde med corona er døde af corona

  Over 95 procent af de 697 personer, der er registreret døde med corona i Danmark, er døde af symptomer, der er sammenfaldende med corona, siger Kåre Mølbak på pressemøde fredag aften.

  - I øjeblikket er 697 registreret døde. Vi har lavet et review af dødsattesterne. Det er 95 procent, der er døde af en diagnose, der er forenelig med corona.

  - Dermed er langt størstedelen af personerne formentlig døde af corona, siger Kåre Mølbak.

  Han peger på, at dødsfaldene også er blandt personer i 40'erne og 50'erne.

  - Så det er ikke en sygdom, man skal spøge med, siger Kåre Mølbak.

  /ritzau/

 • Tilskuerloft 500 personer gælder året ud

  Frem til udgangen af året må maksimalt 500 personer være til stede ved arrangementer inden for elitesport.

  Det meddeler regeringen i forbindelse med et pressemøde fredag.

  Den såkaldte superligaordning, der tillod mere end 500 tilskuere til fodbold-, håndbold- og andre sportsbegivenheder, var i forvejen suspenderet frem til udgangen af oktober.

  Den er altså nu forlænget til at gælde resten af året.

 • Alkoholsalg forbudt efter kl. 22: 'Man kan ikke bare ned om hjørnet og købe alkohol'

  Fra på mandag bliver al salg af alkohol forbudt efter klokken 22.

  - Så man kan altså ikke ikke længere gå ned om hjørnet til 7-eleven og købe alkohol, siger statsminister Mette Frederiksen på pressemødet.

  Forbudet mod salg af alkohol sent på aftenen gælder for alle butikker og kiosker.

  Restriktionen er en tilføjelse til kravet om, at restauranter, barer og caféer skal lukke klokken 22, så alkoholsalg forhindres.

  Forbuddet gælder indtil 2. januar.

 • Sundhedsminister: Alle danskere er sikret coronavaccine

  Regeringen har sikret indkøb af vacciner til alle borgere i Danmark, når en vaccine godkendes.

  Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde om coronasituationen.

  Tre af de vacciner, som er langt fremme med test, har EU-Kommissionen indgået aftaler med på vegne Danmark og de andre EU-lande.

  Det er fra medicinalselskaberne AstraZeneca, Sanofi-GSK og Johnson & Johnson.

  Deres vacciner bliver altså indkøbt, hvis de ender med at blive godkendt af myndighederne og komme på markedet.

  Regeringen vil dog ikke tvinge danskerne til at blive vaccineret mod corona.

  - Det vil være frivilligt, når det på et tidspunkt lykkes at finde en effektiv vaccine, siger Magnus Heunicke.

 • Heunicke: Kontakttallet stiger til 1,2

  Kontakttallet stiger til 1,2, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde.

  Så længe tallet er over 1, betyder det, at epidemien vokser i samfundet.

  Med et kontakttal på 1,2 smitter en 10 coronasmittede personer i gennemsnit 12 andre personer.

  - I fire ud af fem regioner vil vi have meget stejle stigninger i smitten med risiko for eksponentielle stigninger, hvis vi ikke griber ind, siger sundhedsministeren på pressemødet om coronasituationen i Danmark.

  - Der er ingen, der kan vide sig sikker. Sygdommen kan ramme hårdt og give alvorlige senfølger i alle aldre, konstaterer Heunicke.

 • Mette Frederiksen: ’Man bør ikke ses med flere end ti forskellige personer’

  Det anbefales nu, at man maksimalt har social kontakt med ti forskellige personer.

  Det meddeler statsminister Mette Frederiksen (S) på aftenens pressemøde.

  - Man bør ikke ses med flere end ti forskellige personer, siger hun.

  De ti personer er ud over dem, man omgås med i husstanden, på arbejdspladsen, i institutionen og ved fritidsaktiviteterne.

  - Hvis du har aftaler med folk, du ikke har set de sidste tre-fire måneder, så udskyd og aflys, siger Søren Brostrøm, direktør Sundhedsstyrelsen.

  Regeringen vil med opfordringen forhindre en mere markant smittestigning og undgå endnu voldsommere tiltag.

  Opfordringen kommer, efter at man i dag har registreret 859 smittet med coronavirus. Det er det højeste antal registrerede smittede på et døgn siden foråret.

 • Krav om mundbind i supermarkedet, storcentre og biografen

  Der indføres et krav om mundbind på flere steder, hvor offentligheden har adgang.

  Det oplyser statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde.

  Kravet om mundbind gælder blandt andet i detailhandlen, og i lokaler, hvor der udøves kultur-, og sports- og fritidsaktiviteter.

  Desuden vil kravet blive indført i lokaler på uddannelsesinstitutioner i visse situationer.

  - Mundbind skal bæres i indendørs lokaler, hvor der er offentlig adgang. Det gælder storcenter, biografer, ungdomsuddannelser, siger statsminister Mette Frederiksen.

  Det vil sige, at man for eksempel skal bære mundbind, når man køber slik i biografen, men kan tage mundbindet af, når man sætter sig ned og skal se filmen.

  Det kommer til at gælde fra 29. oktober til den 2. januar.

  Kravet om mundbind gælder allerede nu i den kollektive trafik og på restauranter, når man står op. Det krav fastholdes.

 • Forsamlingsforbuddet sættes ned til 10 personer

  Fra mandag skærpes forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer.

  Det erfarer DR Nyheder.

  Der indføres desuden forbud mod salg af alkohol efter klokken 22.

 • Mørkøv hjælper irsk sprinter til Vuelta-sejr

  Sam Bennett viste på ny sin styrke i en massespurt, da Quick-Step-ireren vandt 4. etape i Vuelta a España.

  Michael Mørkøv var som vanligt sidste mand i Quick-Step-toget, da det hele skulle afgøres i en massespurt i byen Ejea de los Caballeros.

  Primoz Roglic fører stadig i det samlede klassement. Jumbo-Visma-stjernen har blot fem sekunder ned til torsdagens etapevinder, Dan Martin.

 • Vermund: Frederiksen er ved at slå Danmark ned

  Regeringen har indkaldt folketingets partier til en briefing forud for aftenens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen vil præsentere nye coronarestriktioner for befolkningen.

  På vej ind til mødet er det en meget lidt begejstret partileder for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der møder pressen.

  - Nu skal vi jo først lige høre, hvad regeringen vil, men jeg tænker, at vi efterhånden i al for lang tid har haft restriktioner, der har været for ulogiske og uforudsigelige for danskerne, og hvor der i den grad har manglet økonomisk kompensation for dem, der er blevet ramt af det her, siger Pernille Vermund, der mener, at de mange restriktioner både rammer økonomisk og socialt.

  - Hun er ved at slå Danmark ned. Det liv, det fællesskab og den blomstrende kultur, vi har i Danmark og som er en vigtig del af det, vi er, det skal man altså også værne om. Når man har sådan et tunnelsyn, som Mette Frederiksen efterhånden har, så er det som om, at man glemmer alle de andre hensyn, siger Vermund.

 • 11 dage før valg i USA: Over 50 millioner har stemt forhånd

  11 dage før valget i USA har over 50 millioner vælgere afgivet deres stemme per brev eller ved at møde op på særlige valgsteder for at aflevere en stemme.

  Det fremgår af data fra organisationen U.S. Elections Project.

  Det er over en tredjedel af de samlede afgivne stemmer ved det seneste præsidentvalg i 2016. Her var der 137 millioner, der stemte.

 • Mette Frederiksen: Nye tiltag fra mandag

  Statsminister Mette Frederiksen skriver på Facebook, at der bliver indført nye tiltag for at stække coronasmitten i Danmark. De nye tiltag vil træde i kraft fra på mandag.

  - Vi holder derfor pressemøde i aften kl. 18.30. Her vil vi dels forlænge de nuværende restriktioner. Ligesom det desværre bliver nødvendigt at skærpe og indføre nye tiltag fra på mandag, skriver Mette Frederiksen blandt andet.

  Aftenens pressemøde kan ses på DR1 eller her på dr.dk.

 • Aarhus Kommune: Opfordrer unge mellem 15 og 24 til coronatest

  Aarhus Kommune opfordrer alle unge mellem 15 og 24 år til at blive testet for corona.

  Det sker efter høje smittetal i kommunen de seneste dage - især blandt de unge.

  To tredjedele af smitten er hos 10-29-årige, viser de seneste tal.

  Stadsdirektør i Aarhus Kommune, Niels Højberg, vurderer, at der vil være testkapacitet nok til de unge mennesker.

  - Testkapaciteten bliver gearet op, så i løbet af nogle dage vil man være i stand til at håndtere den her udfordring, siger han til Ritzau.

 • Efter høje smittetal: Aarhus Kommune og politiet indkalder til corona-pressemøde

  Østjyllands Politi indkalder sammen med Aarhus Kommune til pressemøde om den lokale coronasituation i morgen klokken 10.

  Indkaldelsen kommer efter de høje smittetal, hvor særligt Aarhus Kommune er hårdt ramt. Det seneste døgn er der registreret 156 smittede med coronavirus.

  Det er i høj grad børn og unge, der smittes i Aarhus. To tredjedele af smitten er hos 10-29-årige.

  Pressemødet afholdes i Rådhushallen på Aarhus Rådhus.

  Politidirektør Kirsten Dyrman er blandt deltagerne.

 • Coronahjemmeside er ustabil: 'De fleste brugere kan ikke se deres prøvesvar'

  Sundhed.dk er i øjeblikket ustabil. Det fremgår af hjemmesiden.

  - Visningen af covid-19-prøvesvar på sundhed.dk og i MinSundhed-appen er i øjeblikket ustabil. Det betyder, at de fleste brugere ikke kan se deres prøvesvar.

  Sundhed.dk er er den hjemmeside, hvor man kan se sit prøveresultat, hvis man er blevet testet for coronavirus.

  Man arbejder på at løse fejlen hurtigst muligt.

 • Svensk statsepidemiolog: Planlæg ikke jul med stor familiekreds

  Antallet af smittetilfælde er steget støt i Sverige i de seneste uger, og det får nu de svenske myndigheder til at advare mod at planlægge en jul med mange familiemedlemmer og venner.

  - Selv har jeg tænkt mig at holde jul i en lille familiekreds, siger den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell til Aftonbladet.

  Han sætter dog ikke tal på, hvor mange, der kan samles. Men han opfordrer især svenskere, der er over 70 år, til at passe ekstra på og holde afstand, hvis de fejrer jul med familien.

 • Før pressemøde: Folketingets partier indkaldt til orientering

  Ifølge DR's oplysninger er partierne i folketinget indkaldt til en orientering inden det pressemøde, som regeringen afholder i aften klokken 18:30.

  Her ventes statsminister Mette Frederiksen at præsentere nye tiltag, der skal dæmme op for coronasmitten i Danmark.

  Senest er der registeret 859 nye smittede på et døgn, hvilket er det højeste antal under hele pandemien.

  Partierne er indkaldt til møde i Transportministeriet kl. 16.30, hvor flere ministre vil orientere dem om de nye corona-restriktioner.

  Derudover er der en særlig briefing for undervisningsordførerne – også kl. 16.30. Den foregår i Børne- og Undervisningsministeriet.

 • Lars Weiss er ny overborgmester i København

  Socialdemokratiet i København udpeger Lars Weiss til overborgmester i København, meddeler partiet.

  Han er valgt uden modkandidat efter Frank Jensens afgang.

 • Kvinde idømmes syv års fængsel for overgreb mod sin datter

  En 47-årig kvinde fra Syddjurs er i dag blevet idømt syv års fængsel for langvarige overgreb mod sin datter, skriver Ritzau.

  To ud af tre læger i Retslægerådet anbefalede en dom til psykiatrisk behandling, da de ikke kunne udelukke, at kvinden kan have været sindssyg, mens overgrebene stod på.

  Men retten valgte at følge anklagerens krav om ubetinget fængsel.

  Den dømte kvinde vil nu overveje, om hun skal anke dommen til landsretten.

 • Besøgsforbud flere nordjyske plejehjem 

  I flere nordjyske kommuner er det slut med besøg på plejecentrene. Det skyldes kombinationen af coronasmitte og mink.

  Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Brønderslev, Ringkøbing-Skjern, Thisted, Frederikshavn, Aalborg, Jammerbugt og Hjørring Kommuner besked på at indføre besøgsforbud på samtlige plejecentre, både kommunale og private.

  Forbuddet betyder, at beboerne ikke må få gæster hverken indendørs eller udendørs.

  Beboerne på plejecentrene har dog mulighed for at udpege en enkelt pårørende hver, som fortsat må komme på besøg.

  Derudover er det muligt at komme på besøg hos sin pårørende på et plejecenter, hvis der opstår en kritisk situation.

 • 859 coronasmittede det seneste døgn: Særligt Aarhus er hårdt ramt

  859 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Tre er døde.

  Det er det højeste antal på én enkelt dag siden foråret.

  I alt er 125 indlagt - det er én mere end i går. 18 er på intensiv afdeling, og heraf 13 i respirator.

  Særligt Aarhus Kommune er hårdt ramt. Her har man det seneste døgn registreret 156 smittede.

  Det er i høj grad børn og unge, der smittes i Aarhus. To tredjedele af smitten er hos 10-29-årige.

  Hvis man ser på smittede pr. 100.000 indbyggere, så topper Brøndby Kommune med 240 - mens Jammerbugt følger efter med 219.

 • Mette Frederiksen indkalder til corona-pressemøde klokken 18.30

  Statsminister Mette Frederiksen (S) indkalder til pressemøde om coronasituationen i aften klokken 18.30.

  Det afholdes i Statsministeriet og bliver sendt direkte på DR1 og her på dr.dk. Det kan også høres på P4.

  Indkaldelsen til pressemødet kommer efter rekordhøje smittetal og en corona-kurve, der vokser. I dag har man registreret 859 personer smittet med coronavirus. Det er det højeste antal smittede registreret på et døgn siden foråret.

  I går varslede både statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at der er nye coronarestriktioner på vej.

  - Det er alvorligt. Smitten stiger for meget, og den stiger for hurtigt, sagde Mette Frederiksen i går.

 • Den tidligere Brøndby-træner Ebbe Skovdahl er død

  Den tidligere Brøndby-træner Ebbe Skovdahl er død efter længere tids sygdom. Han blev 75 år.

  Skovdahl er fortsat den mest vindende træner i klubbens historie, hvor han ad tre omgange stod i spidsen for de blågule tropper i 1980'erne og 90'erne.

  Han nåede at hente fire danske mesterskaber samt tre pokaltitler hjem til klubben på Vestegnen, og han førte holdet til flere meritterende sejre i Europa.

  - I Brøndby IF har der endnu ikke været nogen træner over eller ved siden af Ebbe Skovdahl, skriver Brøndby på klubbens hjemmeside.

 • 142 minkfarme smittet med corona

  Der er lige nu coronasmitte på 142 minkfarme rundt om i Danmark, viser nye tal fra Fødevarestyrelsen.

  I går var tallet af ramte farme på 134.

  På 17 af disse er dyrene blevet aflivet - det er to flere farme end i går.

  Yderligere 24 minkfarme er under mistanke for at være ramt af covid-19, skriver FødevarestyrelsenTwitter.

 • Norges regering varsler nye restriktioner i næste uge - for at redde julen

  Den norske statsminister Erna Solberg har på et pressemøde for kort tid siden varslet nye restriktioner, der vil blive præsenteret og træde i kraft fra næste uge, skriver VG.

  De nye restriktioner vil måske betyde, at nordmændene kan holde en almindelig jul med familien derhjemme, lyder det.

  – Vi må alle tænke over, hvor mange vi omgås. Jo færre, vi møder, jo mindre vil virusset spede sig. Alternativet er mere smitte, flere dødsfald og endnu strengere restriktioner. Når vi vælger at komme med flere restriktioner i næste uge og stramme op, så skyldes det, at hvis vi tager et stort hug i november, så er der større sandsynlighed for en normal julefejring med familien derhjemme, siger Erna Solberg.

 • Korrespondent er stille optimist efter libysk våbenhvile

  Parterne i Libyens borgerkrig har underskrevet en våbenhvile og lover at indstille kamphandlingerne.

  Den slags aftaler er dog før indgået uden resultat, siger DR's korrespondent i Mellemøsten, Michael S. Lund, der dog lader håb sive igennem pessimismen denne gang.

  - Våbenhviler er før brudt sammen i Libyen - men denne her er trods alt anderledes. Parterne forpligter sig langt mere - og begge sider (og deres udenlandske støtter) ser ud til at have indset, at de ikke kan erobre hele landet. Derfor (lidt) mere grund til optimisme denne gang, skriver han på Twitter.

  Ifølge aftalen skal alle lejesoldater forlade landet inden for tre måneder.

 • Krisen har kostet Topdanmark over 300 millioner

  Coronaudbruddet har kostet Danmarks næststørste forsikringsselskab, Topdanmark, omkring 327 millioner kroner i årets første ni måneder, viser regnskabet.

  Udbruddet har blandt andet betydet, at der har været negativt afkast på Topdanmarks investeringer.

  Til gengæld har Topdanmark skullet betale færre erstatninger på rejseforsikringer og bilforsikringer.

  Det skal blandt andet ses i lyset af, at der er blevet rejst markant mindre i løbet af 2020, og at flere arbejder hjemme.

  Topdanmark har i årets første ni måneder haft et overskud på 553 millioner kroner, hvilket er en halvering fra sidste år, og her vurderes 327 millioner kroner af tilbagegangen at kunne henføres til coronakrisen.

 • Parken forventer endnu større hul i pengekassen

  Selskabet bag FC København, Parken Sport & Entertainment (PSE), forventer et underskud på mellem 280 og 310 millioner kroner i 2020, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

  For tre uger siden meldte PSE ud, at forventningerne var et minus på mellem 200 og 250 millioner kroner, men med både Lalandia og FCK, som er hårdt ramt af coronarestriktioner, nedjusteres de forventninger nu.

  - Med den seneste udmelding fra regeringen kan vi ikke forvente, at vi kan byde vores fans inden for i Parken foreløbig, siger selskabets bestyrelsesformand Bo Rygaard.

  Parken forventer en samlet omsætning på 510 til 560 millioner kroner for 2020.

 • Hviderussisk oppositionsleder takker for danske sanktioner

  Præsidentkandidat og oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaja fra Hviderusland mødtes i formiddags med udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

  Der takkede hun for Danmarks ageren i forhold til Aleksandr Lukasjenko og hans styre.

  - Jeg vil gerne sige tak til Danmark for dets stærke position i forhold til den hviderussiske situation. For de sanktioner der er målrettet de mennesker, som er ansvarlige for volden, og for jeres støtte til forskellige initiativer, siger hun.

  Hun er også i landet for at modtage Politikens Frihedspris.

 • Grækenland runder kritisk grænse for rejser til landet

  Det kan snart være slut med rejser til Grækenland, da der er sket en stigning i antallet af coronatilfælde i landet, skriver Ritzau.

  Grækenland har nemlig passeret de danske myndigheders grænse på maksimalt 30 smittede om ugen per 100.000 indbyggere. Mere præcist ligger de græske tal på 31,9 smittede per 100.000 indbyggere de seneste to uger.

  Som det ser ud lige nu, er det ellers kun Grækenland, Norge, fem regioner i Sverige samt Slesvig-Holsten i Nordtyskland, som Udenrigsmiisteriet ikke fraråder rejser til.

  Udenrigsministeriet plejer at opdatere sine rejsevejledninger hver torsdag.

 • 208.000 får tilbud om nyt pas efter fejl med fingeraftryk

  En fejl hos en leverandør betyder, at omkring 208.000 danskere nu får tilbud om et nyt pas.

  Er man berørt, får man direkte besked inden for det næste halve års tid, oplyser KL.

  Fejlen er, at der fra leverandørens side er byttet rundt på venstre og højre fingeraftryk, og derfor har Rigspolitiet besluttet, at passene skal udskiftes.

  De er stadig fuldt gyldige, og ingen borgere har oplevet problemer med at bruge deres pas, meddeler KL.

  Udskiftningen af passet bliver omkostningsfrit for borgerne.

 • Norsk prinsesse medvirker i tv-dokumentar om sit liv

  Den norske kongedatter, prinsesse Märtha Louise, er hovedpersonen i en ny dokumentarserie, der vises på norsk TV2 næste år, skriver tv-kanalen.

  Ifølge prinsessen skal dokumentaren være med til at vise, hvordan hendes liv egentlig er.

  - Jeg er en offentlig person, og pressen skriver meget om mig. Den her serie er en mulighed for mig for at vise min tilværelse på en ny og anderledes måde, siger prinsesse Märtha Louise.

  Prinsessen trådte i 2002 ud af kongehuset, da hun frasagde sig retten til den norske trone, sin titel af 'kongelig højhed' og sin apanage. Hun er dog ofte i medierne, da hun tror på engle og er kærester med en shaman, som hun har holdt foredrag sammen med.

 • Enighed om våbenhvile i Libyen

  De stridende parter i Libyen er blevet enige om at indgå permanent våbenhvile over hele landet, skriver FN's mission i det nordafrikanske land.

  Våbenhvilen blev underskrevet i morges i den schweiziske by Genéve.

  Libyen er splittet mellem rivaliserende regeringer i øst og vest.

  Begge sider er støttet af en række militante grupper samt regionale og udenlandske magter.

  Den libyske borgerkrig tog sin begyndelse i 2011, da et oprør støttet af Nato væltede og dræbte diktatoren Muammar Gaddafi i 2011.

 • Rusland, Polen og Ukraine sætter kedelige smitterekorder

  Rusland, Polen og Ukraine sætter kedelige rekorder for antallet af registrerede coronasmittede, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det seneste døgn har Rusland registreret 17.340 nye smittedetilfælde. Det er landets hidtil højeste antal coronasmittede på en enkelt dag.

  Desuden kan Rusland i dag dele en anden kedelig rekord, da landet har haft 283 dødsfald med coronavirus i de seneste 24 timer.

  Polen har registreret 13.632 nye coronasmittede det seneste døgn.

  Det er tredje dag i træk, at landet sætter en kedelig rekord for antallet af personer, der er testet positiv for corona.

  Ligesom Polen sætter Ukraine for tredje dag i træk smitterekord. Landet har de seneste 24 timer registreret 7.517 smittetilfælde.

 • DR kritiseres for at underbetale optrædende ved prisshow

  DR får kritik for at underbetale de optrædende ved sidste weekends P3 Guld-show. Det skriver Politiken.

  De optrædende blev betalt 15.000 kroner, men det er under minimumstariffen på 17.700 plus betaling for eventuel overnatning.

  Det kritiseres af blandt andet Dansk Musiker Forbund.

  Redaktør i DR Kultur, Fakta og Dokumentar Anders Thomsen siger til Politiken, at det er en fair betaling.

  - Showet bliver produceret af en ekstern producent og derfor gælder overenskomsten ikke. Vi har som sagt vurderet, at de 15.000 kroner er en fair pris i dette tilfælde. Men jeg vil da bestemt ikke udelukke, at vi skal kigge nærmere på dette næste gang, siger Anders Thomsen til Politiken.

 • SF-formandens nærmeste rådgiver er stoppet

  Thomas Nystrøm, der i næsten ti år har været helt tæt på SF-formand Pia Olsen Dyhr, er stoppet på Christiansborg, skriver Ekstra Bladet.

  Partiet ønsker ikke at uddybe årsagen til bruddet, men oplyser, at 'det er sket efter gensidig aftale'.

  Thomas Nystrøm har været rådgiver for Pia Olsen Dyhr i hendes tid som minister under Thorning-regeringen og frem til i dag, hvor hun fungerer som formand for SF.

 • USA har skrevet under erklæring om abortmodstand

  USA har tilsluttet sig en gruppe på 28 lande, der alle har underskrevet den samme erklæring med udtrykt modstand mod abort.

  Underskriverne 'genbekræfter, at der ikke er nogen international rettighed, der sikrer abort, ej heller nogen international forpligtelse for nationalstaterne til at finansiere eller facilitere abort', lyder det blandt andet i teksten.

  Udover USA er erklæringen også underskrevet af Saudi-Arabien, Bahrain, Irak, Sudan og Libyen. De eneste europæiske lande er Hviderusland, Ungarn og Polen.

  Underskrivelsen blev foretaget af udenrigsminister Mike Pompeo og er et udtryk for Trump-administrationens forsøg på at drive den amerikanske udenrigspolitik i en mere social-konservativ retning, skriver The Guardian.