Seneste nyt

Sundhedsstyrelsen: Nu kan AstraZeneca gives til ældre over 65 år

 • Sundhedsstyrelsen: Nu kan AstraZeneca gives til ældre over 65 år

  Sundhedsstyrelsen anbefaler nu at give vaccinen fra AstraZeneca til alle aldersgrupper. Tidligere har udgangspunktet været op til 65 år.

  Samtidig vurderer styrelsen, at der kan gå op til 12 uger, før man får andet stik med vaccinen.

  Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

  Det er et stort skotsk studie af vacciner, herunder AstraZeneca, som viser, at vaccinen er god at bruge til ældre.

  - Resultaterne fra Skotland er glædelige. De viser et stort fald i risiko for indlæggelseskrævende covid-19, også blandt ældre. Det kunne vi også se en tendens til ud fra de begrænsede data, vi havde fra godkendelsesstudierne af vaccinen. Og det bliver nu bekræftet i stor skala og selv under vilkår, der ikke er underlagt samme kontrol, som i godkendelsesstudierne, udtalerenhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg.

  Personer i særligt øget risiko anbefale dogs ikke at få vaccinen fra AstraZeneca. De anbefales i stedet enten Pfizer/BioNTech eller Moderna.

  Seneste Nyt

 • Barcelona udspiller modstanderen i stor triumf: Vinder den spanske pokalturnering

  FC Barcelona vandt lørdag aften finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

  Barcelona udspillede finalemodstanderen, Athletic Bilbao, og catalanerne vandt komfortabelt 4-0 blandt andet takket være to scoringer fra stjernen Lionel Messi.

  Athletic Bilbao indkasserer dermed det andet finalenederlag i træk i Copa del Rey, da de for to uger siden tabte den udskudte finale fra sidste sæson.

  Copa del Rey-titlen var den 31. i Barcelonas historie, hvilket er rekord.

  Martin Braithwaite fik de sidste tre minutter af kampen på banen.

  Det er 31. gang i klubbens historie, at Barcelona løfter Copa del Rey-trofæet. (Foto: Marcelo Del Pozo © Scanpix)
 • Det er PostNord, som er ramt af et smitteudbrud med den sydafrikanske coronavariant

  Det er hos PostNords pakkecenter i Brøndby på Vestegnen, at flere medarbejdere er ramt af den sydafrikanske coronavariant.

  Det oplyser PostNord selv til B.T.

  Der er tale om et mindre smitteudbrud, men hvor mange der er smittet, er ikke oplyst.

  Almindelige borgere, der har modtaget en pakke, skal ikke bekymre sig, da de smittede medarbejdere ikke har haft kundekontakt, oplyser PostNord til B.T.

 • Sjældne dyr trues af klimaforandringer og risikerer at uddø

  Lemurerne på Madagaskar. Kæmpeskildpadderne på Galapagos. Sneleoparderne i Himalayabjergene.

  Det er tre af de arter, som er i størst fare for at uddø, hvis den globale opvarmning som følge af klimaforandringer fortsætter, skriver tidsskriftet Biological Conversation om en ny undersøgelse.

  Dyrene har det til fælles, at de er såkaldt endemiske arter. Det betyder, at de kun findes i relativt små og afgrænsede områder, fordi de har tilpasset sig de forhold, som findes lige præcis der.

  Undersøgelsen viser blandt andet, at halvdelen af de endemiske havdyr risikerer at uddø i løbet af de næste 60-80 år, hvis kloden fortsætter med at blive varmere i samme tempo som nu.

  For endemiske dyr, som lever på landjorden i bjergområder, er det hele 84 procent af arterne.

 • Ekspertgruppe kommer med anbefalinger for sommerens festivaler i næste uge

  Arrangørerne af sommerens festivaler ved fortsat ikke, om arrangementerne kan blive til noget eller ikke.

  Men nu oplyser kulturminister Joy Mogensen (S), at anbefalingerne fra den nedsatte ekspertgruppe er klar i næste uge. Det skriver TV 2.

  Ministeren er optimistisk omkring afholdelsen af festivaler til sommer, men Roskilde og SmukFest bliver ikke, som vi kender dem, lyder det.

  - Jeg tror på, at det kommer til at være muligt at afholde en eller anden form for live udendørs koncerter også i en festivallignende setting. Men ikke ligesom vi kender det, siger Joy Mogensen.

 • Atomvagthund bekræfter, at Iran nu producerer uran med 60 procents renhed

  Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) bekræfter ud fra prøver, at Iran er begyndt at producere uran, der er beriget op til 60 procents renhed, skriver Ritzau.

  Prøverne er taget på atomanlægget i Natanz.

  De 60 procent er det højeste i landets atomprograms historie. Det kræver dog beriget uran på omkring 90 procents renhed at udvikle kernevåben.

  Irans nye mål om at berige op til 60 procent er en stigning fra de 20 procent, som har været niveauet siden januar.

  Centrifuger, der bruges til at berige uran, står på lange rækker i Natanz-anlægget, hvor Iran har skruet op for berigelsen af uran. (Foto: AEOI HANDOUT © Scanpix)
 • Smitteudbrud med sydafrikansk coronavariant på dansk virksomhed: Situationen er under kontrol

  Flere medarbejdere på en virksomhed i Københavnsområdet er konstateret smittet med den sydafrikanske variant af corona, B1351.

  Det bekræfter Styrelsen for Patientsikkerhed over for Ekstra Bladet.

  - Vi kan bekræfte, at vi er i gang med at håndtere et mindre smitteudbrud på en virksomhed i Københavnsområdet. Der er tale om et mindre udbrud med den sydafrikanske variant, og vi har kontakt til dem, der er konstateret smittet, lyder det i en udtalelse.

  Hvilken virksomhed, der er tale om, vides ikke. Og det vides heller ikke, hvor mange der er smittet med varianten, men det er ifølge Ekstra Bladet under ti personer - og situationen er ifølge styrelsen "under kontrol".

 • Chelsea booker billet til FA Cup-finalen efter sejr over Manchester City

  Den engelske fodboldklub Chelsea bookede her til aften billet til FA Cup-finalen, da de besejrede Manchester City med 1-0 i semifinalen.

  Marokanske Hakim Ziyech blev noteret for kampens enlige scoring i det 55. minut, da han fik serveret bolden på et sølvfad foran et tomt Manchester City-mål af sin tyske holdkammerat Timo Werner. I kampens overtid var det dog lige ved, at Manchester City fik udlignet, da portugisiske Ruben Dias fik reddet et hovedstød fra nært hold. Men stillingen blev ved 1-0, og dermed kan Londonklubben nu se frem til at spille FA Cup-finale i midten af maj.

  Chelseas modstandere i finalen skal findes i morgen, når Kasper Schmeichel og Leicester møder Jannik Vestergaards Southampton i den anden semifinale.

  Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen var ikke med i Chelseas trup til aftenens kamp, da han sidder ude med en skade.

  Chelseas Antonio Rudiger og Cesar Azpilicueta fejrer, at de har sikret plads i FA Cup-finalen. (Foto: Ian Walton © Scanpix)
 • Tjekkiet udviser 18 russere, der mistænkes for at være hemmelige agenter

  Tjekkiet udviser 18 ansatte på den russiske ambassade i landet. De har fået 48 timer til at forlade landet.

  Det oplyser den tjekkiske premierminister, Andrej Babis, og landets udenrigsminister, Jan Hamacek, skriver Ritzau.

  Tjekkiets efterretningstjeneste mener, at de 18 russere er hemmelige agenter for de russiske efterretningstjenester GRU og SVR.

  Tjekkiet mistænker, at netop russiske efterretningstjenester var involveret i to eksplosioner på militærdepoter i oktober og december 2014. Ved den første eksplosion blev to personer dræbt.

  Der er lørdag aften ikke umiddelbart nogen reaktion fra russisk side på udvisningen.

 • Antallet af coronadøde i Storbritannien falder og falder, mens hundredtusinder er vaccineret på ét døgn

  Den seneste uge har 183 briter mistet livet som følge af corona.

  Det er et fald på 29 procent i forhold til ugen før, skriver TT.

  I begyndelsen af året var Storbritannien et af de hårdest ramte lande af corona med over 1.000 døde om dagen i en længere periode. Men nu er billedet vendt - og det hænger sammen med det britiske vaccineprogram.

  Alene det seneste døgn er over 600.000 blevet vaccineret. 119.306 doser blev givet som første stik, mens 485.421 blev givet som andet stik.

 • Læger: Navalnyj kan dø af hjertestop når som helst

  Den fængslede russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj kan "når som helst" dø af et hjertestop, fordi hans helbred er kraftigt forværret.

  Sådan lyder det fra fire russiske læger, inklusive Navalnyjs egen, skriver Ritzau.

  - Vores patient kan dø når som helst, siger hjertespecialist Jaroslav Asjikhmin i en udtalelse på Facebook.

  Kaliumniveauet i Navalnyjs blod ligger ifølge lægerne på 7,1 - et godt stykke over 6,0 mmol per liter blod, der normalt kræver akut lægebehandling.

  Derfor bør den sultestrejkende Navalnyj omgående flyttes på intensiv.

  - Det tyder på nedsat nyrefunktion, og at alvorlige problemer med hjerterytmen kan ske når som helst, skriver Navalnyjs egen læge, Anastasia Vasiljeva, på Twitter.

 • Canadisk politi nægter at stoppe borgere, der er ude, trods nye restriktioner og udgangsforbud

  I Canadas mest folkerige provins, Ontario, har myndighederne besluttet at indføre udgangsforbud for borgerne i forsøget på at få bugt med coronaen.

  Men mange politikredse i provinsen nægter at foretage tilfældige stop af folk, der er ude at kør, skriver AP.

  - Politiet i Toronto vil fortsætte med at engagere, belære og håndhæve, men vi vil ikke foretage tilfældige stop af mennesker eller biler, lyder det fra Toronto Police på Twitter - og det samme lyder fra flere andre politikredse.

  Politiet har ellers fået bemyndigelse til at stoppe dem, de vil, og kræve en forklaring på, hvorfor folk er væk hjemmefra. Der er kan uddeles en bøde, hvis begrundelsen ikke er i orden.

 • Billedet af dronning Elizabeth helt alene til sin mands begravelse er "hjerteskærende"

  Dronningen stod helt alene, da kisten med hendes elskede mand blev båret ind. (Foto: YUI MOK © Scanpix)

  Hvis der er ét billede, der indrammer prins Philips begravelse i coronaåret 2021, er det det af dronning Elizabeth, der sidder alene til begravelsen af sin mand gennem 73 år.

  Billederne af den ensomme majestæt er "hjerteskærende," lyder det fra Vanity Fairs royrale korrespondent, Katie Nicholls, ifølge BBC.

  - Jeg synes, at det var meget hjerteskærende at se hende sidde der helt alene. Det var et meget dystert billede, og ét, som jeg tror, at alle vil reflektere over i dag, siger hun.

  Fra The Guardians royale reporter lyder det:

  - Når fremtidige historikere skal genfortælle historien om pandemien, vil billedet af dronningen siddende alene, med mundbind og i sorg helt sikkert høre til blandt de mest gribende, skriver Caroline Davies.

  Da kisten var på plads kom dronningens søn, prins Andrew, og sad tre stole længere nede fra dronningen. (Foto: YUI MOK © Scanpix)
 • Der er nu kontrol over naturbranden på Randbøl Hede

  Der er nu overblik over den kraftige naturbrand på Randbøl Hede.

  Det oplyser Trekantområdets Brandvæsen på Twitter.

  - Efter en massiv indsats har vi nu så godt overblik over branden, at vi har indsat til punktslukning af mindre brande i området. Vi forbliver massivt tilstede for at sikre mod genopblusning i området, lyder det.

  50 brandfolk og 22 brandbiler fra ni brandstationer blev indsat midt på eftermiddagen for at få kontrol over branden.

  På Twitter fra Trekantområdets Brandvæsen lagt disse billeder ud, der viser det store og nu afbbrændte område:

 • To sejre på tre dage: Danmarks håndboldkvinder slår Spanien igen

  Det danske håndboldlandshold stod her til eftermiddag overfor Spanien i den anden testkamp på blot tre dage. Og mon ikke landstræner Jesper Jensen nu kan se tilbage på de to kampe med et smil på læben.

  I lørdagens landskamp vandt de danske håndboldkvinder nemlig 27-23 over Spanien, og da danskerne også vandt i torsdags, slår de altså spanierne for anden gang på blot tre dage.

  Danmarks Kathrine Heindahl og Elma Halilcevic efter kvindehåndboldkampen mellem Danmark og Spanien i Royal Stage i Hillerød, lørdag den 17. april 2021. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2021) (Foto: Claus bech © Scanpix)
 • Stor naturbrand på Randbøl Hede - 50 brandfolk og 20 brandbiler er indsat

  Sådan ser der ud lige nu på Randbøl Hede. (Foto: Presse-fotos.dk © Scanpix)

  En stor naturbrand på Randbøl Hede mellem Vejle og Billund er startet her til eftermiddag, omkring klokken 15.

  Ifølge Trekantområdets Brandvæsen er der indsat enheder fra ni stationer, og mere end 50 brandfolk arbejder på at få slukket branden.

  - Vi ved endnu ikke, hvor stort et område branden har spredt sig over, men vi er til stede med 22 brandbiler og ved at danne os et overblik, siger Casper Christensen, der er vagtchef ved Trekant Brand, til TV 2.

  Hvordan branden opstod, vides ikke. Politiet beder på Twitter borgere i området om at holde sig væk fra området, men slår fast:

  - Der er på nuværende ikke fare for mennesker eller bygninger.

 • Prins William og prins Harry fulgtes ud fra begravelsen

  De to brødre efter begravelsen. (Foto: Alastair Grant © Scanpix)

  Efter ugers skriverier om uvenskab og kold luft mellem prins Harry og prins William fulgtes de to brødre ud fra kapellet efter deres farfar, prins Philips begravelse.

  De to gik først sammen med Williams hustru, hertuginde Kate, inden hun sakkede bagud, og de to brødre gik tæt ved siden af hinanden og snakkede.

  Under det famøse interview med Oprah Winfrey blev Harry spurgt til sit forhold til sin bror, hvor han svarede, at de jo var meget forskellige, og at både William og hans far, prins Charles, var fanget i et royalet net.

  Siden har de to brødre dog talt sammen.

  Her i anledning af begravelsen er det første gang, at Harry er tilbage i England. Hans hustru, den højgravide hertuginde Meghan, er efter råd fra lægen ikke med.

  Se videoen med de to brødre her:

 • Prins Philips begravelse er slut med sækkepibe og trompetfanfarrer

  Det var en meget højtidlig ceremoni. (Foto: JONATHAN BRADY © Scanpix)

  Prins Philip er nu stedt til hvile - og begravelsen er nu slut.

  Det skete efter en meget højtidelig ceremoni med flere salmer, bønner og til sidst en sækkepibesang og trompetfanfarrer.

  Kisten blev under sækkepiben sænket ned i et gravrum i kapellet. Her skal den være, indtil dronning Elizabeths bortgang, hvorefter de to begraves side om side.

  Det britiske nationalhymne, God save the Queen, sluttede ceremonien, hvorefter gæsterne forlod kapellet - dronningen først.

 • Begravelsen af prins Philip er i gang - med mundbind og afstand

  Her ses St George's Chapel, da kisten bæres ind. (Foto: Dominic Lipinski © Scanpix)

  Begravelsen af prins Philip er nu i gang - den startede med en bøn og efterfølgende en salme.

  De 30 deltagere ved begravelsen må dog ikke synge med på grund af corona, og de har også alle mundbind på.

  Derfor sang et kor med fire sangere og en dirigent uden for selve kapellet.

  Gæsterne sidder med stor afstand mellem sig, og på det område er det en begravelse som alle andre under coronapandemien - selv om den selvfølgelig er helt anderledes.

  Du kan følge begravelsen på DR1.

  Dronning Elizabeth sidder alene oppe forrest. På hendes modsatte side sidder prins Charles og hertuginde Chamilla. (Foto: JONATHAN BRADY © PA Wire/PA Images)
 • Det første glimt af dronningen siden hendes mands død

  Dronningen og prins Philip var gift i 73 år. (Foto: pool © Scanpix)

  Briterne har netop fået set det første glimt af deres dronning, siden meddelelsen om Philips død blev meldt ud.

  Dronningen bærer sort tøj og sort mundbind - dog med en lille hvid stribe.

  Hun er netop gået ind i kapellet efter at have kørt bag kisten. Her skal hun sidde på en bænk alene, har hun selv bestemt.

  Dronningen bærer normalt farverigt tøj, så hun er nem at få øje på. Men i dag er det naturligvis sort. (Foto: pool © Scanpix)

  Der holdes lige nu et minuts stilhed over hele Storbritannien - og altså også her i Windsor.

  Du kan følge begravelsen på DR1 lige nu.

  Det er soldater fra Royal Marines, som bærer kisten. (Foto: Kirsty Wigglesworth © Scanpix)
 • Brøndby hægter Fortuna af i mesterskabskampen

  Brøndby gjorde lørdag titelkampen i kvindernes bedste fodboldrække til en duel med HB Køge.

  Med en hjemmesejr på 4-1 over Fortuna Hjørring blev de nordjyske gæster reelt hægtet af i kampen om mesterskabet.

  Fortuna Hjørring har efter nederlaget henholdsvis syv og otte point op til HB Køge og Brøndby, så forspringet bliver svært at hente. HB Køge har endda spillet en kamp færre end de to øvrige hold.

  I lørdagens opgør i Brøndby mellem de to klubber, der de seneste to årtier har domineret dansk kvindefodbold, tog værterne føringen med to scoringer midtvejs i første halvleg.

  Brøndbytræner Per Nielsen kunne først se Agnete Nielsen gøre det til 1-0, inden Frederikke Lindhardt øgede til 2-0. Efter en times spil bragte Josefine Hasbo Brøndby på 3-0.

  Med seks minutter tilbage fik gæsterne reduceret til 1-3 på et skud fra Olivia Holdt, inden Brøndbys Nanna Christiansen kort efter cementerede hjemmeholdets sejr med 4-1-målet.

  Senere lørdag slog ligaens førerhold fra HB Køge på hjemmebane FC Thy-ThistedQ med 3-0.

  /ritzau/

 • Nu kommer prins Philips kiste med familien efter

  Her ses kisten blive båret ud. (Foto: pool © Scanpix)

  Prins Philips kiste er netop båret ud fra kapellet for at komme op på den specialdesignede Landrover.

  Kisten er smykket med et specialtdesignet flag, der blandt andet har det danske rigsvåben og græske flag.

  Oven på kisten og flaget ligger hans admiralkasket og hans sværd.

  Nu vil bilen køre med kisten med familien efter. Dronning Elizabeth kører dog i bil. Hun er 94 år gammel. Man kan se, at også hun bærer mundbind.

  Familien med prins Charles og prinsesse Anne gik forrest - efter kisten. (Foto: pool © Scanpix)
  Den del af familien, som ikke gik bag kisten, stod klar. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)
 • Syvdobbelt verdensmester slutter forrest i Formel 1-kvalifikation

  Årets andet Formel 1-grandprix løber af stablen i morgen, når de lynhurtige racerkørere skal køre Emilia Romagna Grand Prix i Italien. Derfor har lørdag eftermiddag som vanligt stået på kvalifikation til søndagens grøndprix.

  Efter dagens tre kvalifikationsrunder er det den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton, der slutter forrest på Imola-banen i Italien. Dermed starter han morgendagens løb i poleposition. Lige efter ham ligger de to Red Bull-kørere Sergio Perez og Max Verstappen.

  Mercedes-køreren Lewis Hamilton sluttede forrest på dagens Formel 1-kvalifikation. (Photo by Bryn Lennon / various sources / AFP) (Foto: Bryn Lennon © Scanpix)
 • Prins Philip har selv orkestreret sin begravelse

  Bilen, den specialombyggede Landrover. (Foto: pool © Scanpix)

  Prins Philip har selv været med til at planlægge sin begravelse.

  Blandt andet har han selv været med til at designe den rustvogn, der skal køre kisten.

  Bilen er lakeret i en militærgrøn farve som en hyldest til det britiske militær.

  De salmer, der senere skal synges i kirken, har han også selv udvalgt.

  Som en hyldest til prins Philip kom hans hestevogn også op foran Windsor. Her var hans tæppe, handsker og hat lagt på hans plads, der var tom. (Foto: pool © Scanpix)
 • Silkeborg nærmer sig oprykning til Superligaen efter sejr over HB Køge

  Silkeborg tog her til eftermiddag et vigtigt skridt i kampen for oprykning til Superligaen. På tre scoringer i anden halvleg sikrede det midtjyske mandskab sig nemlig tre point i topstriden af 1. division, da de besejrede HB Køge 3-0 på udebane.

  Viborg fører 1.division i suveræn stil, men med sejren over HB Køge i dag opnår Silkeborg på andenpladsen et forspring på fire point til tredjepladsen Esbjerg.

  Kun nummer et og to rykker op i Superligaen.

 • Tidligere italiensk minister skal for retten for at forhindre migrantskib i at komme i havn

  En italiensk dommer har afgjort, at lederen af det højreorienterede parti Liga, Matteo Salvini, skal stilles for retten for som tidligere minister at have blokeret, at et skib med migranter kunne søge italiensk havn.

  Det skriver Ritzau.

  Retssagen starter 15. september i Palermo, afgør dommeren.

  Salvini var på det tidspunkt i 2019 indenrigsminister.

 • Det første kig inde fra Windsors kapel viser prins Philips ordener

  Prins Philip har selv udvalgt de ordener, som er udstillet inde i St. George's Chapel i Windsor Castle i Windsor uden for London. (Foto: pool © Scanpix)

  De første billeder er offentliggjort fra selve St. George's Chapel i Windsor Castle.

  Her har prins Philip selv valgt, at flere af hans ordener skal fremvises.

  Her ses blandt andet den danske Elefantorden - den blå til venstre, som Philip selvfølgelig havde. På et af de sidste officielle malerier af prinsen bar han i øvrigt den danske orden. (Foto: pool © Scanpix)
 • 17,8 procent af befolkningen har fået mindst et vaccinestik

  Yderligere 17.343 personer har siden i går fået første stik med en coronavaccine, mens 8.517 har fået det andet og sidste stik siden fredagens opgørelse.

  Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

  Det betyder, at 17,8 procent af danskerne nu har fået mindst ét stik med en vaccine. Af dem har tæt på 500.000 fået begge stik - svarende til 8,5 procent af Danmarks befolkning.

 • Prins Charles er ankommet til begravelsen

  Prins Charles er ankommet til sin fars begravelse, viser billeder fra Windsor.

  Prins Charles ankommer til Windsor. (Foto: GLYN KIRK © Scanpix)

  Det samme er barnebarnet prins William og hans hustru, hertuginde Kate.

  Der kommer "kun" 30 personer til begravelsen på grund af coronasituationen. Det er den nærmeste familie og enkelte ansatte.

  Kate eller Catherine, som hun rigtigt hedder, ankommer sammen med sin mand, prins William. Deres tre børn er ikke med til begravelsen. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)
 • Danskernes køber boliger på livet løs - corona eller ej

  Coronakrisen har på ingen måde sat en stopper for vores lyst til at købe boliger.

  Der var fart på salget i 2020, og salget er fortsat i de første måneder af 2021.

  I januar, februar og marts er der nemlig handlet boliger for et rekordbeløb, viser beregninger foretaget af Arbejdernes Landsbank.

  Bolighandlerne beløb sig i første kvartal til 72,7 milliarder kroner ifølge bankens beregninger.

  Det er 11,2 milliarder kroner mere end kvartalet før, hvor der blev handlet for det næsthøjeste beløb i de 17 år, banken har kigget på.

 • Høje smittetal betyder, at Gellerup Sogn skal lukkes ned

  Skoler, SFO’er, klubtilbud, ungdomsuddannelser, kultur- fritids- og bibliotekstilbud i Gellerup Sogn i Aarhus skal lukke ned.

  Det sker på grund af et forhøjet smittetal, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

  Konkret betyder det, at Sødalsskolen skal lukke.

  Dagtilbud og dagpleje er fortsat åbne, og der tilbydes nødpasning til skolelever fra 0. til 4. klasse.

  Modellen for automatisk nedlukning bygger på rammeaftalen om genåbning, som blev indgået af et bredt flertal i Folketinget. Den skulle gøre det gennemskueligt, hvornår en kommune bliver nødt til at lukke.

  Modellen har fået kritik, og et politisk flertal bestående af De Konservative, Dansk Folkeparti, Venstre, Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti og De Radikale vil have den ændret.

 • 724 er registreret smittet gennem de seneste 26 timer

  724 er registreret smittet pcr-test de seneste 26 timer.

  Antallet af indlagte falder med 12 til 173, hvilket er det laveste antal indlagte siden november.

  40 personer er indlagt på intensiv afdeling, hvoraf 30 er i respirator.

  Der er ingen dødsfald.

  Det viser nyeste tal fra Statens Serum Institut.

  Grundet tekniske problemer dækkede gårsdagens opgørelse kun over 22 timer. Derfor dækker dagens opgørelse over 26 timer.

  Der er foretaget 191.806 pcr-prøver, og dermed er der tale om en positivprocent på 0,38.

  Rettelse: Det fremgik tidligere af denne artikel, at fire personer var indlagt på intensiv afdeling, hvoraf nul af dem var i respirator. Det er forkert, og fejlen er nu rettet.

 • Qatars udenrigsminister: Fodbold-VM i 2022 bliver coronafrit

  Når der i vinteren 2022 skal holdes fodbold-VM i Qatar, bliver det helt uden coronavirus.

  Qatars udenrigsminister, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, fortæller nemlig lørdag, at man vil gøre alt, hvad man kan, for at virusset ikke skal blive et problem ved slutrunden.

  Det skriver Qatars nyhedsbureau QNA.

  - Lige nu er der programmer under udvikling for at give vaccination til alle deltagere ved VM. Vi vil forhåbentlig være i stand til at afholde en coronafri begivenhed, siger Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

  Efter planen skal VM i Qatar afholdes fra d. 21 november til d. 18 december 2022.

 • Storbritannien gør klar til prins Philips begravelse med bevæbnet politi i Windsors gader

  (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

  Når britiske prins Philip i eftermiddag skal begraves under en privat ceremoni i St. George's Kapel på kongefamiliens Windsor-slot, er sikkerheden naturligvis i højsædet.

  Derfor kan man netop nu se bevæbnet politi side om side med mediefolk foran Windsor Castle og på gaderne i den britiske by vest for London.

  (Foto: TOLGA AKMEN © Scanpix)

  Begravelsen begynder omkring klokken 16 dansk tid. Men allerede fra 14.20 kan du følge begravelsen på DR1.

 • 140 norske unge var samlet til konfirmationsforberedelser - nu undersøger politiet sagen

  140 kommende, norske konfirmander var i sidste weekend samlet i idrætshallen Campus Arena i byen Gjøvik.

  Og nu er arrangementet, som Human-Etisk Forbund stod for, kommet i politiets søgelys. Det skriver NRK.

  Politiet skal blandt andet undersøge, om reglerne for smitteværn blev overholdt. En pige, som deltog i arrangementet, har blandt andet kritiseret, at deltagerne ikke havde smitteværn. Desuden er en overlæge i Gjøviks kommune kritisk over for, at unge fra fem forskellige kommuner, var samlet over flere dage. Der er dog endnu intet kendskab til smitte, der skulle være opstået i forbindelse med arrangementet.

  Det var Gjøviks kommune, som lejede Campus Arenas lokaler til arrangementet.

 • Holger Rune uddeler æg til svensker

  Holger Rune er et skidt nærmere hovedturneringen i Barcelona efter en storsejr over svenske Mikael Ymer.

  I den første kamp i kvalifikationsturneringen slog den 17-årige dansker sin svenske modstander, med de suveræne cifre 6-0, 6-2 på blot 56 minutter.

  Mikael Ymer rangerer som verdens nummer 95, mens Holger Rune ligger på 322.-pladsen.

  Danskeren fik en fremragende start på kampen og kom foran 3-0.

  I det efterfølgende parti kom han bagud med 0-40 i egen serv, men besvarede problemerne med at vinde fem bolde på stribe, så stillingen var 4-0.

  Så var det som om, at svenskeren mistede troen på at vinde sættet, og det danske talent spadserede det hjem med 6-0 efter bare 27 minutters spil.

  Mikael Ymer fulgte til gengæld med fra starten af andet sæt, hvor han holdt serv de to første gange, men så fik Holger Rune igen overtaget i duellerne.

  Den danske teenager brød til både 3-2 og 5-2, inden han servede sejren rent hjem.

  Søndag skal Holger Rune møde tyske Peter Gojowczyk, der er nummer 130 på verdensranglisten, om en plads i hovedturneringen i Barcelona.

  /ritzau/

 • Nu er tre millioner døde med corona på verdensplan

  Tre millioner.

  Så mange dødsfald har coronavirus nu kostet på verdensplan ifølge Johns Hopkins University. Det skriver AP.

  I Danmark har 2.452 personer, som har været smittet med coronavirs, mistet livet.

 • Knap 80.000 bestilte bord på restaurant i går via bookingsystem

  I går morges kunne dem, der er vild med en god middag på restaurant, stå op til gode nyheder.

  Restauranterne slår nemlig dørene op for servering - både indendørs og udendørs - allerede i næste uge den 21. april.

  Og den nyhed fik knap 80.000 personer til at bestille bord via bookingsystemet DinnerBooking, som benyttes af 800 restauranter. Det skriver Ritzau.

  Helt præcist 77.250 bestilte i går bord, mens tallet gennem de seneste uger har ligget på omkring 6.000-10.000 daglige bookinger.

  Det er især de "lidt dyrere restauranter", som er populære hos kunderne, fortæller Laura Madsen, kommunikationschef hos DinnerBooking, til Ritzau.

 • Amalienborg flager på halv i anledning af prins Philips begravelse

  (Foto: Claus bech © Scanpix)

  I eftermiddag skal britiske prins Philip begraves under en privat ceremoni i St. George's Kapel på kongefamiliens Windsor-slot.

  Og i den anledning er flaget på halv på Amalienborg Slot i København.

  (Foto: Claus bech © Scanpix)

  Prins Philip, der blev født som Prins af Grækenland og Danmark, døde den 9. april, 99 år gammel. Han har siden 1947 været gift med dronning Elizabeth.

  Du kan følge begravelsen på DR1 fra klokken 14.20 i eftermiddag.

  (Foto: Claus bech © Scanpix)
 • Der er endnu ingen afklaring på, om Trump fortsat skal være bandlyst fra Facebook og Instagram

  Siden højreekstremister den 6. januar stormede USA's kongres, har tidligere præsident Donald Trump været udelukket fra Facebook og Instagram.

  Og hvorvidt det skal fortsætte sådan, bliver ikke besluttet lige med det samme.

  Facebooks tilsynsråd, hvor blandt andet tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt sidder, der vurderer sagen, har nemlig udskudt beslutningen. Det skriver Ritzau.

  Ifølge BBC skulle rådet have taget en beslutning om Trumps SoMe-profiler 21. april. Men tilsynsrådet skriver på Twitter, at det først vil ske "inden for de kommende uger".

  Efter stormen på Kongressen traf Twitter en beslutning om permanent at udelukket Trump fra det sociale medie.

 • 1.032 læger til Støjberg: Dit omskæringsforslag er lægefagligt og etisk uforsvarligt

  Inger Støjberg luftede for nylig ideen om, at lade drengeomskæring forblive lovligt til og med 8. levedag. Ifølge Inger Støjberg bunder forslaget i hendes kærlighed til de danske jøder.

  Det kritiserer 1.032 danske læger nu skarpt i en fælles kronik i Berlingske.

  Lægerne betegner indgrebet som religiøs vold og social kontrol, og de stiller sig uforstående overfor, at man ønsker at udsætte jødiske drengebørn for 'smerte, operationsrisici, vævsdestruktion og permanent nedsat penisfunktion og -følsomhed samt den helt reelle risiko for utilsigtede fysiske, psykiske og seksuelle langtidsskader.'

  'Omskæring af raske spædbørn er ganske enkelt lægefagligt og etisk uforsvarligt,' er lægernes konklusion.

 • Taylor Swift slår 54 år gammel Beatles-rekord på den britiske hitliste

  Taylor Swift på den røde løber i 2019. (Foto: Mike Blake © Scanpix)

  Succesen fortsætter ufortrødent for Taylor Swift, som nu kan skrive endnu en hitlisterekord på sit CV.

  Hun har nemlig toppet den britiske albumhitliste hele tre gange på under et år - helt præcist 259 dage. Nyeste succes er Swifts genindspillede album 'Fearless', som i går indtog førstepladsen på hitlisten. Det skriver BBC.

  I december 2020 lå Swift-albummet 'Evermore' øverst på listen, og i juli 2020 var det albummet 'Folklore'.

  Dermed slår Taylor Swift en 54 år gammel rekord fra The Beatles, der i midten af 1960'erne toppede hitlisten med 'Help!', 'Rubber Soul' og 'Revolver' i en periode, der strakte sig over 364 dage.

 • Partier vil skrotte sognenedlukningsmodel

  Det virker ikke efter hensigten med nedlukninger i sogne. Det mener flere partier, der nu vil have den model skrottet.

  - Det, der ikke kan forklares, det kan heller ikke forsvares, siger sundhedsordfører for Det Konservative Folkeparti, Per Larsen.

  - Vi kan jo se uhensigtsmæssighederne. Så må vi rette til og sige 'der er altså sket en fejl' her.

  Venstre og De Radikale har også tilkendegivet, at de vil have systemet ændret.

  Nedlukning med afsæt i sogne har blandt andet betydet, at skoler helt uden smittetilfælde har måttet lukke, mens det i et særligt grotesk tilfælde i Herning har betydet, at Herningsholm Erhvervsskole er blevet delt i to, da halvdelen af skolen ligger i et nu nedlukket sogn.

  Partierne i forligsgruppen mødes i den kommende uge, hvor sognemodellen skal diskuteres.

  - Vi skal kigge på grænserne, ikke så meget de enkelte værdier, mere om der er nogle uhensigtsmæssigheder i den regulering, som vi har lavet nu, siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

 • Antallet af danskere med aktiesparekonto stiger 160 procent

  80.000 danskere oprettede i 2020 en aktiesparekonto.

  Det er en stigning på 160 procent på et år, og samlet har 130.000 oprettet en aktiesparekonto, siden den blev indført i 2019.

  Kontoen kan give en mere fordelagtig beskatning end normalt på aktiegevinster.

  Det viser opgørelse fra Finans Danmark, der er interesseorganisation for finanssektoren, ifølge Ritzau.

  1. juli blev loftet for, hvor meget man kan skyde ind på aktiesparekontoen, hævet fra 50.000 til 100.000 kroner. Dermed er der større potentiel værdi i at bruge kontoen.

 • Frihedsforsøg: Folkeskoler i Holbæk får lov til at droppe de nationale tests

  Elever på samtlige folkeskoler i hele landet skal hvert år igennem nationale tests i fag som Dansk, Matematik og Engelsk.

  Men fordi Holbæk Kommune er med i et frihedsforsøg, hvor de på skoleområdet kan fritages for en lang række statslige reguleringer, så kan de nu også vælge at droppe de nationale tests.

  Derfor bliver det op til den enkelte skole i Holbæk Kommune at vælge, hvorvidt de vil benytte de nationale tests eller ej.

  Og det glæder kommunens socialdemokratiske borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen.

  - Det er jo i virkeligheden sådan man driver skole bedst, når man selv kan beslutte, hvad der sker på ens skole, siger hun.

 • DJ Martin Jensen leverede onlinekoncert og fyrværkerishow fra toppen af Aalborg

  (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Almindelige live-koncerter har været ikke-eksisterende i landet i månedsvis. Derfor var der skruet op for ambitionerne ved den onlinekoncert, som dj og X Factor-dommer, Martin Jensen, fyrede op for i Aalborg i aftes.

  (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

  Han spillede nemlig i 35 meters højde fra taget af scenetårnet i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvilket kunne ses live på hans Twitch-kanal og fra Aalborgs gader og stræder.

  Martin Jensen har sammen med Oh Land og Thomas Blachman. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

  Selvom Martin Jensen har spillet på nogle af de største scener verden over, var det først i rollen som X Factor-dommer i 2021, at han for alvor er blevet et velkendt ansigt i Danmark.

 • Lystbådehavnene er fuldt booket, og der er lange ventetider på at få båden i vandet

  Der er vind i sejlene for flere af landets lystbådehavne.

  For på trods af corona og få udenlandske turister, så viser nye tal fra Danmarks Statistik at havne som Holbæk, Odsherred og Kalundborg havde flere både, der lagde til for natten i 2020, sammenlignet med året før.

  Og i alle tre havne forventer de, at tendensen vil fortsætte, og at der vil blive mere travlt på havnene i år.

  Ifølge havnemester i Holbæk Havn Lars Wolfgang Hansen har corona fået flere danskere til at gå til søs, og det kan tydeligt mærkes på efterspørgslen.

  - Der er mange der har købt båd, og vi får daglige henvendelser fra folk, der gerne vil booke en plads, siger han.

  Mellem 2019 og 2020 er antallet af overnatning på lystbådehavne på landsplan steget med 11.192 overnatninger.

 • Joe Biden følger Trump og vil kun tillade 15.000 flygtninge indrejse i USA årligt

  USA's præsident, Joe Biden, har skiftet kurs i forhold til det antal flygtninge, som han vil tillade indrejse i USA om året.

  Biden har nemlig valgt at fastholde antallet af flygtninge på samme rekordlave niveau som tidligere præsident Donald Trump.

  Og det har udløst vrede fra Bidens demokratiske partifæller, skriver BBC.

  For to måneder siden lovede Biden at hæve loftet til 65.500 flygtninge, men nu har han besluttet at fastholde det på de 15.000, som Trump lagde sig fast på.

  Formanden for udvalget for udenlandske relationer i Senatet, demokraten Bob Menendez, betegner i et brev til Biden 15.000 som et "rystende lavt" antal.

 • Skøn lørdag forude: Sol og god varme

  Vi har en dejlig lørdag i vente med temperaturer, der kan snige sig op på 14 grader. Først på dagen vil der være gråt med skyer, men senere kommer solen frem de fleste steder. Det skriver DMI.

  - Lørdag vil vi begynde at kunne mærke varmen, fordi vinden er svag til jævn, siger DR's vejrvært Nina Bendixen.

  Dog holder solen sig væk fra Bornholm.

 • Drabsmand i masseskyderi i USA var tidligere ansat

  Torsdag skød og dræbte en 19-årig mand otte personer, mens han sårede yderligere fem andre ved et FedEx-anlæg i den amerikanske by Indianapolis i delstaten Indiana.

  Efterfølgende tog han livet af sig selv.

  FBI oplyser, at den 19-årige er en tidligere ansat, der havde en psykisk lidelse, der tidligere har ført til, at han er blevet tilbageholdt af politiet.

 • Tesla-milliardærs rumfirma skal sende astronauter til Månen

  USA's rumfartsadministration, Nasa, har valgt det private firma SpaceX til opgaven med at bygge et rumfartøj, som skal flyve de næste amerikanske astronauter til Månen så tidligt som i 2024.

  Sidst, et menneske blev landsat på Månen, var i 1972.

  - Hvis de (SpaceX) når deres milepæle, så vil vi gøre et forsøg i 2024, siger Steve Jurczyk, der er fungerende chef for Nasa, i forbindelse med tildelingen af kontrakten.

  SpaceX, der ejes af Tesla-milliardæren Elon Musk, var i konkurrence med Amazon-stifter Jeff Bezos' rumfirma, Blue Origin, og forsvarsleverandøren Dynetics om kontrakten, der har en værdi på 2,9 milliarder dollar. Det svarer til 18 milliarder kroner.

Mere fra dr.dk