Seneste nyt

Sundhedsstyrelsen siger god for frivillig vaccination med AstraZeneca

 • Sundhedsstyrelsen siger god for frivillig vaccination med AstraZeneca

  Sundhedsstyrelsen giver nu grønt lys til, at danskerne frivilligt kan blive vaccineret med AstraZeneca-vaccinen.

  Det fremgår af et notat, som er sendt til Folketingets sundhedsordførere, og som DR er i besiddelse af forud for dagens møde om vaccination på Christiansborg.

  Sundhedsstyrelsen skriver i notatet, at “der kan etableres en ordning, hvor der kan tilbydes tilvalg af godkendte COVID-19 vacciner, der ikke anbefales og tilbydes i massevaccinationsprogrammet”.

  AstraZenecas vaccine blev sat på pause 11. marts og helt droppet af Sundhedsstyrelsen den 14. april, fordi man vurderede, at der er en øget risiko for alvorlige bivirkninger hos personer, der har fået vaccinen.

  De praktiserende læger har takket nej til opgaven, og den eneste aktør, der har vist interesse for at vaccinere danskerne med AstraZeneca, er firmaet Practio, der i forvejen har vundet udbuddet med massevaccinationen i Region Sjælland og Region Syddanmark.

  Sundhedsministeriet forventer, at ordningen kan være til rådighed for danskerne i løbet af maj måned. Den endelige model skal aftales mellem Folketingets partier.

  I øjeblikket står 243.500 doser af vaccinen på lager, og i denne uge bliver der yderligere leveret 199.000 doser, oplyser Statens Serum Institut - i alt 442.500 doser AstraZeneca.

  Seneste Nyt

 • Indiske myndigheder erkender, at coronalig er blevet smidt i floder i stedet for at blive kremeret

  Der har den seneste tid været beretninger om, at personer, der er døde med coronavirus, er blevet smidt i indiske floder såsom Ganges.

  For første gang bekræfter indiske myndigheder nu officielt, at det er sket, skriver Reuters.

  - Der er fundet adskillige lig i floder. Myndighederne har fået information om, at ligene er af personer, der er døde med corona eller en anden sygdom, og som er blevet smidt i floderne i stedet for at blive bortskaffet under ordentlige forhold, lyder det.

  Myndighederne mener, at fremgangsmåden kan skyldes frygt for sygdommen og fattigdom i visse områder. Derfor vil fattige familier få 5000 rupi - godt 400 kroner til at få kremeret deres afdøde.

 • Hamas bærer skylden for optrappet konflikt, siger Netanyahu, der vil fortsætte offensiven i Gaza

  Israel vil fortsætte med sin offensiv i Gaza, så længe det er nødvendigt.

  Det siger landets premierminister, Benjamin Netanyahu, i en tale på tv lørdag aften.

  I talen giver han også den militante bevægelse Hamas, som styrer Gaza, skylden for den optrappede konflikt.

  - Den part, der bærer skylden for denne konfrontation, er ikke os. Det er dem, der angriber os. Vi er stadig midt i denne operation, og det er stadig ikke ovre. Og denne operation vil fortsætte så længe som nødvendigt.

  - Modsat Hamas, som bevidst forsøger at skade civile og gemme sig bag civile, gør vi alt for at undgå eller mindske skader mod civile og ramme terroristerne direkte i stedet, siger Netanyahu.

  Israelske angreb har ifølge palæstinensiske sundhedsmyndigheder siden mandag dræbt 139 personer, herunder 39 børn, og såret mere end 1.000 mennesker i Gaza.

 • Se videoen: Her render AP-journalister rundt i bygning, der kort tid efter jævnes med jorden

  Journalisterne og beboerne blev advaret over telefonen - om en time vil jeres bygning blive bombet og jævnet med jorden. Og straks efter gik evakueringen af bygningen i Gaza i gang.

  AP er et af verdens største nyhedsbureauer, og en ansat filmede derfor lidt af den travlhed, der opstod, da hele den 11-etagers høje bygning med kontorer og 60 lejligheder skulle evakueres på bare en time.

  Ifølge journalister til stede havde bygningen kun én elevator, så den blev brugt til at evakuere ældre og børn, mens resten måtte bære udstyr og ejendele ned ad trapperne.

  Fra en AP-journalist lød bønnen i røret til Israels efterretningstjeneste:

  - Bare giv mig 15 minutter mere. Vi har en masse udstyr, herunder kameraer og andet - vi kan ikke få det hele ud.

  Det lykkedes ikke at få ekstra tid.

  Du kan se, hvordan evakueringen foregik i AP's kontorer her:

 • Forsvaret tager afstand fra Men in Black-demonstranter iklædt militæruniform

  Flere demonstranter, der deltager i de såkaldte Men in Black-demonstrationer, har været iklædt militæruniformer. Det har også været tilfældet ved demonstrationen i København i aften - og i Aalborg for en uge siden.

  Her ses nogle af de uniformsklædte deltagere i dagens demo i København. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

  Men Forsvaret ønsker som myndighed ikke blive sat i forbindelse med Men In Black-demonstrationerne, da de ikke er forenelige med Forsvarets værdier, lyder det i en opdatering Twitter.

  - Forsvaret ønsker som myndighed ikke at være en del af den slags demonstrationer, da det ikke foreneligt med forsvarets værdier. Det undersøges, om de uniformerede personer er ansatte under Forsvarsministeriets ressortområdet, skriver Forsvaret.

  Kommentaren kommer, efter at TV2 Nord i går kunne fortælle, at Forsvarets Efterretningstjeneste vil indlede en undersøgelse af, hvorfor demonstranterne har båret uniform til demonstrationerne.

 • Berlusconi udskrevet: Blev indlagt med komplikationer efter corona

  Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi er lørdag blevet udskrevet fra et hospital i Milano.

  Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

  Han blev indlagt tidligere på ugen med komplikationer, efter at han sidste år var smittet med coronavirus. Det var femte indlæggelse i år.

 • Over halvdelen af de danske fans mister deres EM-billetter

  En meget kedelig nyhed er tikket ind forud for EM i fodbold på hjemmebane om knap en måned.

  I et opslag i Facebook-gruppen Danes Away skriver fanformand, Anders Hagen, at Uefa har reduceret antallet af billetter til fanklubmedlemmerne, som betyder, at over halvdelen af dem, der allerede har købt en billet, vil miste den.

  Fanklubmedlemmerne havde fået tildelt 5.000 billetter, som nu er reduceret til 2.100.

  - For at være helt ærlig er jeg i chok over, hvor få billetter vi får. Det er noget rigtig møg - og det er ikke til at bære, at så mange fanklubmedlemmer får annulleret deres billet, skriver Anders Hagen.

  Reduceringen skyldes en kapacitetetsnedsættelse i Parken grundet corona-pandemien, hvor Uefa så har valgt nedskallere samtlige kategorigrupper, altså både fan- og neutrale afsnit, procentuelt ligeligt.

  Uefa vil på et senere tidspunkt melde ud, hvad der sker med de billetter, som er blevet købt til de neutrale afsnit.

 • Tennisgiganterne Nadal og Djokovic mødes i italiensk finale

  Novak Djokovic mod Rafael Nadal.

  To af de allerstørste navne indenfor tennissporten har i dag vundet deres respektive semifinaler i ATP-turneringen i Rom, og skal nu stå overfor hinanden i finalen.

  Spanske Nadal besejrede sin amerikanske modstander Reilly Opelka med 2-0 i sæt, mens verdensranglistens nummer ét, Novak Djokovic, skulle ud i et tredje sæt mod hjemmebanefavoritten Lorenzo Sonego, før han med sejren på 2-1 i sæt var kvalificeret til finalen.

  Finaleopgøret mellem serbiske Djokovic og spanske Nadal spilles i morgen.

 • Kasper Schmeichel efter FA-Cup-sejr: Vi har drømt om at vinde den her pokal længe - jeg er så sindssygt stolt

  Det var en stolt anfører - og dansk landsholdsmålmand, der blev interviewet efter Leicesters første sejr i FA Cuppen nogensinde.

  Kasper Schmeichel havde en kæmpe rolle i sejren med flere vitale redninger. (Foto: Nick Potts / POOL © Scanpix)

  - Jeg er stolt af alle her i klubben - vi spillede mod en svær modstander, men vi spillede utroligt godt og kæmpede så hårdt, sagde danskeren efter kampen til 6'eren.

  For Kasper Schmeichel betyder denne pokal noget helt særligt.

  - Vi har drømt om at vinde det her trofæ i så mange år. Og vi snakkede om det i starten af sæsonen. Jeg er bare sindssygt glad. At stå her i dag med den pokal er sindssygt, lød det fra danskeren, der som barn fik lov at løfte pokalen, da farmand Peter vandt den med Manchester United tre gange.

  - Jeg kan ikke huske, at den var så tung, lød det grinende fra Leicester og Danmarks nummer 1.

  Det var prins William, der overrakte pokalen til danskeren. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)
 • Flere hundrede går med i Men in black-demo i København

  Protestbevægelsen Men In Black demonstrerer igen her til aften mod coronarestriktionerne.

  Selv kalder de det et begravelsesoptog for frihedsrettighederne, og med i optoget er flere sorte kister.

  Mange hundrede er dukket op til demonstrationen, der er begyndt ved Rådhuspladsen i København.

  Se billeder fra demonstrationen her:

  • Med i optoget er disse sorte kister, hvor der blandt andet står 'ytringsfrihed', 'grundlov' og 'demokrati'. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
  • Demoen begyndte på Rådhuspladsen. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
  • Protestbevægelsen Men In Black har efterhånden holdt mange demonstrationer. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
  • Flere er endt med uro. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
  • En mand med megafon på Frihedsstøtten på Vesterbrogade. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
  • Der bliver affyret lidt fyrværkeri. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
  • Forrest i optoget går folk med kisterne. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)
  1 / 7
 • Pokalmester: Kasper Schmeichel og Leicester vinder FA Cup-finalen

  Kasper Schmeichel jubler med holdkammeraterne fra Leicester, efter de har vundet FA-cup finalen. (Foto: Kirsty Wigglesworth © Scanpix)

  Kasper Schmeichel og Leicester kan skrive en titel mere på CV'et, efter de her til aften vandt 1-0 over Chelsea i FA Cup-finalen.

  Leicester kom foran i det 63 minut, da belgiske Youri Tielemans bankede bolden i kassen til 1-0. Og i lang tid så det ud til, at den stilling ville stå som kampens slutresultat.

  Men i det 89. minut var det lige ved at gå galt for Schmeichel og kompagni. Her lykkedes det nemlig Chelseas venstreback Ben Chilwell at sende bolden forbi danskeren, og så lignede det, at kampen skulle ud i forlænget spilletid. Men kort efter kunne danskeren ånde lettet op, da scoringen efter et VAR-gennemsyn blev annulleret for offside.

  Dermed kunne danskeren efter 90 minutters spilletid løfte trofæet som engelsk pokalmester.

  Det er anden gang Kasper Schmeichel kan løfte et trofæ som Leicester-spiller. For fem år siden vandt de nemlig på overraskende vis det engelske mesterskab.

  Chelseas danske forsvarsspiller Andreas Christensen sidder ude med en skade, og han var derfor ikke en del af finalen.

 • For fire måneder siden døde cirka 1.200 briter om dagen af corona - det seneste døgn er der registreret syv døde

  Der er det seneste døgn registreret syv coronarelaterede dødsfald i Storbritannien, mens de seneste smittetal ligger på 2.027 nye tilfælde.

  Det skriver Reuters.

  Smitten er faldet gevaldigt, efterhånden som Storbritannien har fået vaccineret befolkningen.

  For fire måneder siden buldrede smitten afsted, og 15. januar blev der registreret 55.761 nye smittetilfælde og voldsomme 1.285 coronarelaterede dødsfald.

  Dengang var omkring 10 procent af befolkningen blev vaccineret med mindst et stik. I dag har 53 procent fået første stik, mens 28 procent er færdigvaccineret.

 • Biden har haft telefonmøder med både Abbas og Netanyahu

  USA's præsident Biden har i dag talt i telefon med både Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og palæstinensernes mangeårige leder, Mahmoud Abbas.

  Det skriver Ritzau.

  Ifølge et referat af telefonmødet, som Netanyahus kontor har offentliggjort, blev dagens bombardement af et mediehus omtalt, og her skulle Netanyahu have sagt, at Israel "gør alt" for at undgå at såre personer, som ikke er involveret i landets kampe mod Hamas og andre grupper i Gaza.

  Hvad Biden og Abbas mere præcist talte om, vides ikke, men det var "et vigtigt" opkald, som blandt andet omhandlede den seneste udvikling, lyder meldingen.

 • Al Jazeera fordømmer angreb: Ansatte fik under en time til at pakke alt og forlade bygningen

  Journalister og ansatte på Al Jazeera i Gazastriben fik under en time til at pakke alt og forlade kontoret, inden bygningen blev jævnet med jorden af det israelske forsvar.

  Det oplyser mediehuset i en udtalelse efter bombardementet.

  - Al Jazeera fordømmer på det stærkeste Israels bombning og ødelæggelse af vores kontorer i Gaza og anser det som en klar handling for at forhindre journalister i at udføre deres hellige gerning med at oplyse verden og rapportere fra begivenheder, hvor de sker, lyder det.

  Fra Al Jazeeras generaldirektør, Dr. Mostefa Souag, lyder det:

  - Vi kræver øjeblikkelig international handling for at holde Israel ansvarlig for det bevidste og målrettede angreb mod journalister og medieinstitutioner.

 • Nepal bliver rød på verdenskortet: Alle rejser frarådes efter fund af 'bekymrende virusvarianter'

  Rejsevejledningen til Nepal er blevet opdateret. Nu fraråder Udenrigsministeriet alle rejser til landet - også erhvervsrejser.

  Det skyldes coronasituationen og "forekomsten af bekymrende virusvarianter", som det lyder.

  - Danske rejsende i Nepal behøver ikke rejse hjem med det samme, men det anbefales, at du kontakter dit fly- eller rejseselskab for at undersøge hjemrejsemulighederne, står der i rejsevejledningen.

 • Testopgravning er slut: 1.300 ton minkmasse er nu gravet op ved Holstebro

  De seneste tre dage har Fødevarestyrelsen opgravet 1300 ton mink, kalk og jord fra minkgravene i Nørre Felding ved Holstebro.

  Prøveopgravningerne er ifølge indsatschef Kasper Klintø gået hurtigere end forventet.

  - Vi kan se dyrenes kroppe. Vi kan se lemmer, haler og hoveder, men der er også nogle dyr, hvis pels er opløst. Generelt er det dog en sammenhængende masse, og det gør det lettere at fjerne, siger Kasper Klintø ifølge Ritzau.

  Minkmassen er kørt ud til forskellige forbrændingsanlæg, og foreløbig har han fået gode tilbagemeldinger fra forbrændingsanlæggene.

 • Odense Håndbold booker billet til DM-finalen

  Håndboldkvinderne fra Odense kom her til eftermiddag et skridt tættere på klubbens første mesterskab, da de bookede billet til DM-finalen.

  Med en udebanesejr på 28-27 over de regerende mestre fra Team Esbjerg i den anden semifinale de to klubber imellem kan fynboerne nu kalde sig finalister.

  Det første opgør vandt Odense med 27-26, og dermed skulle de blot bruge et uafgjort resultat i dagens kamp for at sikre sig en finaleplads.

  I finalen venter vinderen af opgøret mellem Viborg HK og Herning-Ikast. Det første af deres semifinaleopgør vandt Herning-Ikast, men da Viborg i dag tog sejren i det andet opgør, skal de to klubber ud i en tredje og afgørende kamp.

 • 40 mål: Lewandowski tangerer vild målrekord

  Bayern Münchens polske stjerneangriber Robert Lewandowski lavede i dag sit ligamål nummer 40 i denne sæson, og dermed tangerede han Gerd Müllers legendariske scoringsrekord.

  Polakken kom op på de imponerende 40 fuldtræffere, da han sendte bolden i kassen til 1-0 på straffespark i Bayern Münchens 2-2-kamp mod Freiburg.

  Med en enkelt spillerunde tilbage i den bedste tyske række har Lewandowski i næste weekend mulighed for at overgå Müllers scoringsrekord, der blev sat tilbage i 1972.

  Udover scoringsrekorden kan den polske angriber også glæde sig over, at Bayern München i sidste weekeend sikrede sig det niende mesterskab i træk.

  Lewandowski scorede her til eftermiddag sit ligamål nummer 40. (Photo by Thomas KIENZLE / POOL / AFP) (Foto: THOMAS KIENZLE © Scanpix)
 • Se billederne fra kirken, da prins Christian blev konfirmeret

  Prins Christian er i dag blevet konfirmeret, og i den anledning har Kongehuset offentliggjort en række officielle billeder fra dagen.

  Efter den kirkelige handling fortalte prinsen, at han så frem til en 'fin' dag - og mor Mary kunne supplere med, at festen "skal være hyggelig, med tale og med god mad og dejligt selskab".

  • Et flot foto inde fra kirken. (Foto: Franne Voigt/Kongehuset)
  • Prinsen skulle være konfirmeret sidste år, men det blev aflyst pga. corona. (Foto: FRANNE VOIGT © Kongehuset)
  • Det officielle portræt. (Foto: FRANNE VOIGT © Kongehuset)
  • Prins Christian lige inden konfirmationen med kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh-Poulsen. (Foto: Franne Voigt/Kongehuset)
  • Prins Christian er vokset sine forældre over hovedet. (Foto: Franne Voigt/Kongehuset)
  • Et af de officielle portrætter af konfirmanden med forældre og søskende. (Foto: Franne Voigt/Kongehuset)
  1 / 6
 • Frankrig når mål om 20 millioner coronavaccinerede midt i maj

  20 millioner personer i Frankrig har fået mindst et stik med en coronavaccine.

  Det skriver den franske præsident, Emmanuel Macron, på Twitter.

  Det har været et mål at nå netop det mål i midten af maj i Frankrig, der har omkring 67 millioner indbyggere, skriver Ritzau.

 • Ung franskmand kører solo og tager flot Giro-sejr

  Den 25-årige franskmand Victor Lafay kørte først over målstregen på 8. etape af Giro d'Italia.

  Cofidis-rytteren havde under det meste af dagens etape siddet i udbrud med otte andre ryttere, men på dagens sidste stigning kørte han fra de øvrige udbryderkonkurrenter og tog sejren. Det er første gang franskmanden vinder en etape på World Touren.

  Etapens andenpalds blev taget af Francesco Gavazzi, mens tyske Niklas Arndt kom i mål på tredjepladsen.

  Dagens resultat betyder intet for toppen af det samlede klassement.

  Attila Valter er fortsat i besiddelse af den lsyerøde føretrøje, men blot 11 sekunder efter ligger Remco Evenepoel på andenpladsen i det samlede klassement. På tredjepladsen er den tidligere Tour de France-vinder Egan Bernal. Han har 15 sekunder op til Attila Valter.

 • VM-truppen er udtaget: Danmark har én NHL-spiller med

  Den danske landstræner Heinz Ehlers har udtaget de 28 spillere, der senere på måneden skal med til VM i ishockey i Letland.

  I den danske trup er én enkelt NHL-spiller blevet udtaget, og det er Alexander True, der til dagligt spiller for hos San Jose Sharks.

  Landstræner Heinz Ehlers havde ellers håbet på, at han kunne have udtaget en yderligere NHL-spiller i form af Oliver Bjorkstrand fra Columbus Blue Jackets. Men sådan bliver det altså ikke.

  Ved VM i Letland venter der det danske landshold syv gruppekampe. Da de øvrige VM-divisioner er blevet aflyst på grund af coronapandemien, bliver der dog ingen nedrykkere i denne omgang.

 • Nyhedsbureauet AP efter bombning af kontorbygning: 'Vi undgik kun med nød og næppe tab af liv'

  - Verden vil nu få mindre at vide om, hvad der sker i Gaza, på grund af dagens hændelser.

  Sådan lyder det fra nyhedsbureauet AP's chef, Gary Pruitt, efter at den bygning i Gazastriben, hvor mediet holder til, er blevet jævnet med jorden i et israelsk luftangreb.

  I en udtalelse lyder det desuden, at man er "chokeret og forfærdet" over angrebet, som kaldes en "meget foruroligende udvikling".

  Sådan ser bygningen ud efter angrebet. (Foto: MOHAMMED SALEM © Scanpix)

  - De (israelerne, red.) har længe kendt vores bureaus placering og vidste, at der var journalister til stede. Vi modtog en advarsel om, at bygningen ville blive ramt. Vi undgik kun med nød og næppe et frygteligt tab af liv. Et dusin AP-journalister og freelancere var inde i bygningen, og heldigvis fik vi dem evakueret i tide, lyder det fra AP-bossen.

 • Eurovision ramt af corona - hele den polske delegation er sat i karantæne efter smitte

  Hele den polske delegation til Eurovision i Rotterdam er sat i karantæne på hotellet, fordi en af af folkene er testet positiv med corona.

  Det oplyser EBU i en pressemeddelelse.

  Også Polens deltager, Rafal, og alle hans dansere, er i karantæne og afventer nu flere test, før de igen må komme ud.

  Rafal Brzozowski ses her med sine dansere under en af prøverne. Sangen hedder The Ride. (Foto: SplashNews.com © www.SplashNews.com 2021/Scanpix)

  - Under en rutinetest ved ankomsten til Eurovision-arenan lørdag den 15. maj blev et medlem af denpolske delegaiton testet postitv for corona. Personen havde senest været i arenaen i torsdags, hvor hele delegationen blev testet negativ, lyder det fra EBU.

  Dermed misser Polen en pressefremvising i morgen - og om Rafal og co. bliver klar til semifinalen 20. maj, vides altså endnu ikke.

 • Norddjurs Kommune har nu landets højeste smittetryk - her er de ti kommuner, der er tættest på automatisk nedlukning

  Smitten stiger i øjeblikket i Norddjurs Kommune, hvor man på bare et døgn er gået fra at ligge nummer fem til nummer et på listen over de kommuner med højest testkorrigerede incidenstal.

  Rammer en kommune 250, bliver den automatisk lukket ned, og blandet andet skoler og fritids- og kulturlivet må lukke, indtil at incidenstallet har ligget på under 250 i syv dage.

  Her er de ti kommuner med de højeste testkorrigerede incidenstal. Tallet i parentes viser incidenstallet for i går:

  Hørsholm (nedlukket): 134,25 (154,42).

  Norddjurs: 176,71 (157,9).

  Helsingør: 175,12 (168,31).

  Frederiksberg: 166,1 (159,92).

  Høje-Taastrup: 164,53 (150,77).

  Brøndby: 162,13 (138,31).

  København: 161,11 (158,04).

  Ishøj: 159,29 (153,02).

  Holstebro: 156,65 (163,41).

  Ikast-Brande: 150,52 (139,67).

  Kilde: Ritzau og SSI

 • Udenrigsministeriet skærper rejsevejledningen til Israel og Vestbredden på grund af uroen

  De voldsomme kampe og raket- og luftangreb i Israel og de palæstinensiske områder Vestbredden og Gaza får nu det danske udenrigsministerium til at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til både Vestbredden og Israel.

  - Alle ikke-nødvendige rejser frarådes til Israel og Palæstina, Vestbredden. For Gaza frarådes alle rejser allerede. Israel og Palæstina allerede orange på grund af covid-19. Men sikkerhedsrisici er nu så alvorlige, at særskilt advarsel nødvendig, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod på Twitter.

 • Skidt nyt for Sverige: Zlatan misser EM i fodbold

  En skade forhindrer den svenske verdensstjerne Zlatan Ibrahimovic i at deltage ved sommerens EM i fodbold.

  Det siger Sveriges landstræner, Janne Andersson, til Aftonbladet.

  - Jeg har talt med Zlatan Ibrahimovic, som desværre har meddelt, at hans skade stopper hans medvirken i EM til sommer.

  - Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt - mest af alt for Zlatan, men også for os. Jeg håber, han så snart som muligt er tilbage på banen igen, siger Janne Andersson.

  I AC Milans sejr over Juventus i sidste weekend pådrog den 39-årige angriber sig en knæskade, og efter at have talt med flere specialister har Zlatan Ibrahimovic fået anbefalet seks ugers pause, før han kan begynde sin genoptræning.

  Derfor har den svenske stjerne vurderet, at han ikke kan komme i kamp ved EM.

  Zlatan Ibrahimovic stoppede på det svenske landshold efter EM-slutrunden i 2016. Men tidligere på foråret gjorde han comeback i den blå-gule nationaldragt, da han blev udtaget til en række testkampe.

  Zlatan forlader banen efter at have pådraget sig en knæskade i kampen mod Juventus. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP) (Foto: ISABELLA BONOTTO © Scanpix)
 • Israel forsvarer bombning af bygning med store mediehuse: 'Når Hamas er der, er det et legitimt militært mål'

  Israels Forsvar forsvarer nu bombningen af den bygning, hvor store mediehuse som Al Jazeera og AP har kontorer.

  Bygningen blev jævnet med jorden, men fra Israel lyder det, at også Hamas havde til huse i bygningen, og derfor var den et legitimt militært mål.

  - Hamas har gjort boligområder i Gazastriben til militære højborge. Man bruger de høje bygninger i Gaza til flere militære formål såsom efterretningsindsamling, planlægning af angreb, kommando og kontrol samt kommunikation. Når Hamas bruger en høj bygning til militære formål, bliver det et legitimt militært mål, lyder det fra Israel Defense Forces på Twitter.

  Her slår man også fast, at beboerne var blevet advaret via opkald og sms'er, så der var ifølge Israel rigeligt tid til at blive evakueret.

 • Israel har bombet bygning i Gaza, der husede to store medier

  Et højhus i Gaza, hvor både det internationale nyhedsbureau AP og tv-stationen Al-Jazeera havde til huse, er blevet jævnet med jorden.

  Det rapporterer begge de berørte medier.

  Angrebet med missiler kom, cirka en time efter at israelsk militær havde advaret om, at bygningen ville blive angrebet, og at den derfor skulle evakueres.

  Der er indtil videre ikke givet en forklaring på, hvorfor bygningen var udpeget som mål, skriver AP.

  Udover medierne var der også lejligheder og kontorer i bygningen.

  DR's mellemøstkorrespondent Michael S. Lund skriver dette på Twitter:

 • Nu er over en million borgere færdigvaccineret i Danmark

  En milepæl i det danske vaccineprogram er nået.

  Siden i går er 30.803 blevet færdigvaccineret, og det bringer det samlede antal op på over en million.

  Helt præcist 1.006.830. Det viser den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Det betyder samtidig, at lige over 17 procent af befolkningen altså nu kan bryste sig af at have fået begge doser.

  27,8 procent har fået som minimum første vaccinestik.

 • Der er registreret 1.074 nye smittetilfælde det seneste døgn

  Der er det seneste døgn registreret 1.074 smittede med coronavirus, viser tal fra Statens Serum Institut.

  Det er femte gang i maj at antallet af nye smittetilfælde bliver firecifret.

  Tallene fra SSI viser desuden, at det samlede antal indlagte er faldet med én. Det betyder, at 162 personer er indlagt med coronavirus på et af landets hospitaler.

  33 personer er indlagt på en intensivafdeling. 20 af dem er tilkoblet en respirator.

  Yderligere tre personer er i det seneste døgn døde med coronavirus ifølge opgørelsen.

 • Resten af maj bliver en kølig og grå omgang

  For få dage siden virkede det til, at sommeren havde gjort sit indtog.

  Nu er det igen blevet gråt og køligt i vejret. Og sådan bliver det formentlig resten af måneden, fortæller vejrvært Anders Brandt, der har forsøgt at kigge lidt fremad.

  - Der er ikke noget i prognoserne, der tyder på, at vi i maj får andet slags vejr end det, vi oplever nu.

  - Det bliver halvkøligt, og nogle dage kan temperaturen svinge sig op på 14 - 15 grader, siger han.

  Det er et stort lavtryk over Vesteuropa og De Britiske Øer, der sender den kolde luft ind over Danmark.

 • Danske roere tager sølv og bronze i World Cup-finale

  De danske kajakroere René Holten Poulsen og Victor Gairy Aasmul vandt her til middag sølv og bronze i finalen i 500 meter enerkajak ved World Cup i ungarnske Szeged.

  I lang tid så det ellers ud til, at førstnævnte skulle gå fra finalen med guldmedaljen om halsen. Men på selve målstregen måtte han se sig slået af ungarnske Bence Nadas, der var sølle to hundrededele af et sekund hurtigere end danskeren.

  Victor Gairy Aasmul kom umiddelbart efter sin landsmand og sikrede sig dermed bronzemedaljen.

  Lige før herrernes finale, var toerkajakken med Julie Frølund Funch og Bolette Nyvang Iversen også i aktion, da de deltog i finalen over 500 meter. Parret, der er udset til at ro båden ved OL i Tokyo for Danmark, sluttede på ottendepladsen.

  René Holten Poulsen og Victor Gairy Aasmul er dog ikke de eneste danskere, der kan tage fra Ungarn med medaljer om halsen. Tidligere i dag var Emma Aastrand Jørgensen nemlig helt suveræn, da hun vandt guld i 200 meter enerkajak.

  René Holten Poulsen vandt her til middag sølv i 500 meter enerkajak ved World Cup i Ungarn. Foto:Aleksandar Djorovic. (Foto: /Ritzau Scanpix) (Foto: Unknown © Scanpix)
 • Prinsen er blevet konfirmeret, men ikke alle kunne deltage: 'De er i vores hjerter og tanker'

  Prins Christian med resten af den nærmeste familie. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

  Med en solid forsinkelse er 15-årige prins Christian nu konfirmeret.

  Efter den kirkelige handling i Fredensborg Slotskirke stillede han op til fotografering og svarede på nogle spørgsmål fra pressen.

  - Det er selvfølgelig ærgerligt, at alle i familien ikke kan være med. Men sådan er det. De er i vores hjerter og tanker, lød hans reaktion på de begrænsninger, som coronarestriktionerne satte for fremmødet.

  Konfirmationen skulle have fundet sted sidste forår, men på grund af coronapandemien blev den udskudt.

 • Voksmuseum kapper Harry og Meghans royale bånd og placerer dem blandt kendisserne

  Figurerne af Harry og Meghan. (Foto: Madame Tussauds © Madame Tussauds)

  Det er ikke kun i den virkelige verden, at prins Harry og hans kone Meghan har taget hul på et nyt kapitel.

  På voksmuseet Madame Tussauds i London vil figurerne af de to være fjernet fra resten af den kongelige familie.

  I stedet er de blevet rykket til 'Awards Party'-zone, der, som navnet antyder, er befolket af kendisser fra den røde løber.

  Blandt deres nye naboer kommer til at være figurer af den tidligere fodboldspiller David Beckham, skuespiller Dwayne Johnson og modellen Priyanka Chopra Jonas.

  De levende udgaver af Prins Harry og Meghan Markle er flyttet til USA, hvor de bor i Los Angeles.

 • Suveræn dansk kajakroer vinder World Cup-guld

  Den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen var helt suveræn, da hun lørdag formiddag vandt guld i 200 meter enerkajak ved World Cup i ungarnske Szeged.

  Danskeren var over et halvt sekund hurtigere end sin nærmeste konkurrent, og kunne dermed lade sig hylde som sikker vinder af konkurrencen. Dermed sikrede hun Danmarks første medalje ved stævnet i Szeged.

  Men til trods for guldmedaljen er Emma Aastrand Jørgensen slet ikke færdig med at ro for i dag.

  I eftermiddag skal hun nemlig i aktion i semifinalen i 500 meter enerkajak, mens hun også skal deltage i det indledende heat i firerkajak over den same distance.

 • OB ansætter svensk cheftræner

  Superligaklubben OB skal fra 1. juni have ny cheftræner, og her er valget faldet på svenske Andreas Alm. Den 47-årige træner, der tidligere har stået i spidsen for Vejle Boldklub, får en treårig kontrakt.

  Det skriver OB i en pressemeddelelse.

  - Det er en god dag, og det er rigtig positivt, at vi nu har fundet vores cheftræner for de kommende tre år.

  - Vi er rigtig glade for, at vi kan tiltrække en træner som Andreas Alm, som vi mener er yderst kompetent. Vi er glade for, at han kan se sig selv i OB, og at han kan følge vores fremtidige planer for klubben, siger sportschef i OB Michael Hemmingsen.

  Andreas Alm er nuværende træner for svenske BK Häcken, som han blandt andet har ført til en pokaltitel og bronzemedaljer i den bedste svenske fodboldrække.

  Her fortsætter han indtil slutningen af maj, inden han d. 1. juni starter i OB.

  Andreas Alm på sidelinjen for BK Häcken. (Foto: 9200 Adam Ihse/TT © Scanpix)
 • Alternativets politiske leder vil modbevise rygtet om partiets død

  Franciska Rosenkilde (Å) talte i dag til Alternativets landsmøde (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) (Foto: Philip Davali © Scanpix)

  Til formiddag steg Franciska Rosenkilde for første gang på talerstolen til partiets landsmøde som politisk leder af Alternativet.

  Hendes tale handlede særligt om tre ting:

  1. Partiet er ikke stendødt, hvis man skal tro dem og deres politiske leder.

  Franciska Rosenkilde indleder sin tale med at slå fast, at hun vil se fremad og at partiet har en fremtid i dansk politik.

  - Lad mig starte med at understrege, at Alternativets såkaldte død, er stærkt overvurderet, den er faktisk helt forkert, siger hun.

  2. Den grønne omstilling skal være kompromisløs og ambitiøs.

  En del af Franciska Rosenkildes tale handler om de visioner, hun og Alternativet har for fremtidens politik. Særligt bæredygtighed gennemsyrer den første del af hendes tale, hvor hun konkretiserer, hvad bæredygtighed betyder for hende.

  3. Partiet vil se fremad og tale politik men også fremhæve de politiske sejre, de har fået.

 • Den unge tronarving er på vej til konfirmation i sit blå jakkesæt

  Prins Christians konfirmation i Fredensborg Slotskirke forestås af kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh- Poulsen, i Fredensborg lørdag den 15. maj 2021. (foto Keld Navntoft/Ritzau Scanpix) (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

  Kronprinsparrets ældste barn bliver i dag konfirmeret. I Fredensborg Kirke skal prins Christian sige ja til den kristne tro.

  Prins Christian havde salmebogen i hånden, da han i blåt jakkesæt gik ind på Fredensborg Slotskirke.

  • Prins Christians konfirmation i Fredensborg Slotskirke forestås af kongelig konfessionarius, biskop Henrik Wigh- Poulsen, i Fredensborg lørdag den 15. maj 2021. (foto Keld Navntoft/Ritzau Scanpix) (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
  • Queen Margrethe, Crown Prince Frederik, Crown Princess Mary, Prince Christian, Princess Isabella, Princess Josephine and Prince Vincent arrives to Prince Christian's confirmation at Fredensborg Castle Church, Saturday May 15, 2021. The ceremony is private and with only 25 guests and are beeing presided by the Royal Confessor, Bishop Henrik Wigh-Poulsen.. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix) (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
  • Crown Prince Frederik, Crown Princess Mary, Prince Christian, Princess Isabella, Princess Josephine and Prince Vincent arrives to Prince Christians confirmation at Fredensborg Castle Church, Saturday May 15, 2021. The ceremony is private and with only 25 guests and are beeing presided by the Royal Confessor, Bishop Henrik Wigh-Poulsen.. (Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix) (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)
  1 / 3

  Ligesom alle andre konfirmander bliver også hans store dag påvirket af corona.

  På grund af restriktionerne deltager ingen gæster fra udlandet, og det betyder, at prins Joachim og hans familie, der bor i Paris, ikke er med. Det er prinsens morfar, John Donaldson, der bor i England, heller ikke.

  Restriktionerne betyder også, at der ikke må være mere end 25 gæster til festlighederne.

 • Tornadoer koster syv livet i Wuhan og det østlige Kina

  Omfattende ødelæggelser i Kina efter tornadoer. (Photo by STR / AFP) / China OUT (Foto: Str © Scanpix)

  Syv personer har mistet livet, og flere hundrede er såret, efter at to tornadoer fredag skabte kaos i den kinesiske by Wuhan samt en by i den østlige provins Jiangsu.

  Det oplyser det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge Ritzau.

  Den ene tornado ramte Wuhan klokken 20.39 fredag lokal tid.

  Her døde seks personer, mens 218 blev kvæstet, da tornadoen hærgede igennem distriktet Caidian i den sydvestlige del af byen.

  • Millionbyen blev fredag ramt af kraftigt tordenvejr. (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • Det fik blandt andet lokale vejrmyndigheder til at udstede advarsler om at opholde sig udenfor. (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • Tornadoer er langt fra unormale i den østlige del af Kina. (Foto: Str © Scanpix)
  • De rammer ofte i perioden mellem forår og sommer. (Foto: FANG DONGXU © Scanpix)
  • Den ene tornado ramte ifølge mediet Wuhan i Kinas centrale Hubei-provins klokken 20.39 fredag lokal tid. (Foto: Str © Scanpix)
  1 / 5

  Undervejs jævnede tornadoen 27 huse med jorden, mens 130 bygninger blev beskadiget.

  Ødelæggelserne fandt sted, cirka halvanden time efter at en anden tornado forinden havde ramt byen Shengze omkring 400 kilometer mod øst.

  Her blev en person dræbt og 21 andre kvæstet.

 • Udenrigsministeren: En tostatsløsning er den eneste vej til fred mellem Israel og palæstinenserne

  Lige nu koger konflikten mellem Israel og palæstinenserne efter flere dage med gensidige angreb.

  I årtier er der foreslået adskillige veje til fred, men ingen af dem har ført frem til endemålet.

  Ifølge udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er den eneste løsning stadig det gamle forslag om at skabe en palæstinensisk stat ved siden af Israel.

  - Jeg vil gøre alt det, jeg kan fra dansk side for at få bilagt konflikten og finde en varig holdbar løsning, og det indbefatter en tostatsløsning, hvor besættelsen af de besatte områder ophører, og hvor Israel kan leve i fred og sikkerhed inden for internationalt anerkendte grænser, siger han til TV Avisen Morgen.

 • Tidligere cykelprofil Jesper Skibby går ind i politik

  Jesper Skibby er blandt andet kendt for at tale om sin mørke dopingfortid. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

  Den tidligere professionelle cykelrytter, Jesper Skibby, stiller op til byrådet i Gribskov Kommune. Det skriver Gribskovonline.

  Han stiller op for lokallisten Nytgribskov.

  Og nyheden om, at den tidligere cykelrytter er klar til lokalpolitik, er godt nyt, mener kommunens borgmester, Anders Gerner Frost, der også selv er valgt ind for Nytgribskov.

  - Jeg er rigtig glad for, at Jesper har takket ja til at stille op for Nytgribskov. Han kan bidrage positivt i byrådets arbejde med de mange livserfaringer, han har med, siger borgmesteren og tilføjer:

  - Desuden er han et varmt og ærligt menneske, som altid giver smil og glæde omkring sig, ikke mindst i vores stærke byråds- og kandidatgruppe.

 • Havnebyggerier presser fisk, muslinger og planter - det skal såkaldte fiskebørnehaver hjælpe på

  Man kan lave biohuts - eller fiskebørnehaver, som de også bliver kaldt for at hjælpe biodiversiteten. Det er små stålbure med østersskaller, der giver føde og beskyttelse til fisk.

  Når havne i disse år bliver omdannet fra tomme industriområder til smarte lejlighedskomplekser og kontorbygninger, presser det dyre- og plantelivet.

  Men det skal et nyt projekt være med til at forhindre ved at hjælpe bygherrerne til at passe på naturen, fortæller Jon Svendsen, seniorforsker hos DTU Aqua.

  - Når man udvider eller renoverer en havn, har man sjældent fokus på fiskene, biodiversiteten eller den blå natur i området, efter man har anlagt havnen. Det har vi nu nogle værktøjer til at gøre noget ved, siger han.

  Noget af det, man kan gøre, er at lave biohuts - eller fiskebørnehaver, som de også bliver kaldt. Det er små stålbure med østersskaller, der giver føde og beskyttelse til fisk.

 • Afdød NBA-legende indlemmes officielt i Hall of Fame

  Den afdøde basketballstjerne Kobe Bryant bliver lørdag officielt medlem af Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

  Det gør Los Angeles Lakers-ikonet sammen med Tim Duncan og Kevin Garnett. Trioen har tilsammen vundet 11 NBA-mesterskaber, hvoraf Bryant og Duncan har vundet fem hver.

  Kobe Bryant omkom efter en helikopterulykke i januar 2020 sammen med otte andre personer - heriblandt Bryants 13-årige datter Gianna.

  Basketballspillerens enke, Vanessa Bryant, og hans datter Natalia var fredag mødt op for at modtage den jakke, der følger med indlemmelsen i Hall of Fame. Samtidig var de med til at åbne en udstilling, der er lavet om Lakers-legenden.

  Kobe Bryant blev 41 år.

  Tabet af Kobe Bryant blev markeret verden over, også i Los Angeles, hvor basketball-legenden har en helt særlig plads i folks hjerter. Her er han afbildet på en væg sammen med datteren Gianna, der også omkom under helikopterulykken 26. januar 2020. (Foto: KYLE GRILLOT © Scanpix)
 • Fire kvinder med tilknytning til Danmark er blevet smuglet - eller forsøgt smuglet - ud af syriske fangelejre

  Mindst fire kvinder med tilknytning til Danmark er blevet smuglet - eller forsøgt smuglet - ud af to syriske fangelejre for sympatisører af Islamisk Stat.

  Det er sket inden for det seneste halvandet år.

  To af dem at flygtede fra al-Hol-lejren, men blev fanget og sat tilbage i den mere sikre al-Roj-lejr.

  De to andre forlod ifølge interne lejrdokumenter al-Roj lejren, og opholder sig nu i Tyrkiet med et barn.

  De to kvinder og barnet, som nu er i Tyrkiet, er ikke blandt de syv kvinder og 19 børn, som har henvendt sig til Udenrigsministeriet for at komme hjem.

 • Tennisikonet Federer vil have klar melding fra OL-vært

  Tennisspilleren Roger Federer vil have en afklaring. Skal OL i Tokyo til sommer gennemføres eller ej?

  Lige nu kæmper Japan med endnu en bølge af coronasmitte, og Tokyo er i nødretstilstand, så barer og restauranter er lukkede, og sportsbegivenheder afvikles uden tilskuere.

  - Jeg ville elske at spille ved OL og vinde en medalje for Schweiz. Det vil gøre mig stolt. Men hvis det ikke sker på grund af coronapandemien, vil jeg være den første til at forstå det.

  - Jeg tror, at atleterne har brug for en endelig beslutning: Skal det ske, eller skal det ikke ske? siger Federer ifølge Ritzau.

 • Konservative vil stryge restriktioner og starte forfra: 'Alt er åbent, medmindre vi beslutter noget andet'

  Søren Pape Poulsen vil starte forfra med coronarestriktioner. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Hvis det står til Det Konservative Folkeparti, er det tid til at viske tavlen helt ren.

  Der er nemlig ifølge partiets formand Søren Pape Poulsen alt for mange komplicerede coronaregler, som ingen har styr på.

  - Jeg kender ikke ét menneske, der kan forklare mig, hvad alle restriktioner er. Jeg kender ikke én politiker, der ved det. Der er efterhånden så mange ting, der er åbne, ikke åbne og halvt åbne.

  Derfor lyder forslaget fra Konservative at droppe alle nuværende coronarestriktioner og -retningslinjer for at starte forfra med nye.

  - Vi er så langt i pandemien nu, at vi skal begynde på et blankt stykke papir. Og så skal vi lave de retningslinjer, der er brug for, siger Søren Pape Poulsen.

  - Alt er åbent, medmindre vi beslutter noget andet.

  Han mener dog stadig, at det er for tidligt at lade nattelivet åbne igen.

 • Raketter bliver affyret mod israelsk by fra morgenstunden

  Efter få timers stilhed blev der fra morgenstunden igen affyret raketter mod den israelske by Be'er Sheva fra Gaza. Det skriver det israelske medie Haaretz.

  Over 12 timer fra fredag aften til lørdag morgen er der blevet affyret 200 raketter mod israelsk territorium, oplyser israelsk militær.

  I løbet af natten er adskillige mål i Gaza også blevet bombet. Ifølge militæret er det blandt andet raketaffyringssystemer kontrolleret af Hamas, der er blevet bombet.

  Ifølge opgørelser fra Gazas sundhedsmyndigheder er 126 dræbt i de israelske angreb siden mandag. Blandt dem er 31 børn. Knap 1.000 er blevet såret.

  Syv israelere er dræbt i raketangreb indtil videre.

 • Den udenlandske del af familien må blive væk fra prins Christians konfirmation i dag

  Prins Christian skal konfirmeres i Fredensborg Slotskirke lørdag klokken 11. Bagefter fejres han privat i Kancellihuset. (Foto: Franne Voigt/Kongehuset © Scanpix)

  Det er ikke kun hos dig og mig, at livet er påvirket af coronakrisen. Også hos de kongelige må man indstille sig på at gøre tingene lidt anderledes.

  I dag skal prins Christian konfirmeres i Fredensborg Slotskirke, men middagen efterfølgende bliver uden den udenlandske gren af familien.

  På grund af coronaretningslinjerne deltager ingen gæster fra udlandet. Prins Joachim og hans familie, der bor i Paris, er derfor ikke med. Det er prinsens morfar, John Donaldson, der bor i England, heller ikke.

  Restriktionerne betyder også, at der ikke må være mere end 25 gæster til festlighederne.

 • Mellemøstkorrespondent i Israel: 'Det er som om, at både Hamas og Israel begynder at forberede sig på at tale om våbenhvile'

  Selvom konflikten aldrig er helt i bero, er den gamle strid mellem Israel og palæstinensere for alvor blusset op igen.

  Siden i mandags er konflikten eskaleret til det mest voldsomme siden krigen i 2014 med luftangreb, voldelige sammenstød og raketter.

  Men nu begynder Allan Sørensen, der er Mellemøstkorrespondent for avisen Kristeligt Dagblad, at øjne muligheden for, at konflikten snart nedtrappes en smule.

  - Det er som om, at både Hamas og Israel begynder at forberede sig på at tale om våbenhvile. Set i forhold til det, der er sket i ugens løb, er det som om, det stilner en lille smule af. Parterne viser hinanden, at der måske godt kan trappes ned, siger han og tilføjer:

  - Men det betyder ikke, at der ikke bliver affyret raketter og bombet.

  De seneste tal fra palæstinensiske sundhedsmyndigheder i den Hamas-kontrollerede Gazastribe viser, at 126 er dræbt, herunder 31 børn, og 950 er såret, siden mandag.

 • Store protester puster til coronasmitten i Colombia: Runder 80.000 døde

  Kvinder protesterer mod politiets seksuelle overgreb og voldelige tilgang til fredelige demonstranter i byen Bogota i Colombia. (Foto: STRINGER © Scanpix)

  Colombia har rundet 80.000 døde med corona, samtidig med at intensivafdelingerne i de største byer er ved at være fyldt op.

  Den triste milepæl kommer, efter at landet de seneste uger også er blevet ramt af voldsomme protester mod regeringen.

  Tidligere på ugen advarede myndighederne om, at protesterne kommer til at forlænge en allerede ødelæggende tredje bølge af coronavirusset, hvis de ikke snart stopper.

  Demonstrationerne i Colombia begyndte 28. april på grund af en nu aflyst skattereform. De har siden udviklet sig til også at handle om ulighed og politivold.

  Landet har siden protesternes start registreret omkring 470 coronarelaterede dødsfald og knap 14.000 smittetilfælde om dagen.

Mere fra dr.dk