Seneste Nyt

Svensk politi har anholdt 21 under omfattende narkoaktion i Stockholm

Efter længere tids efterforskning har politiet i Stockholm fundet store mængder af narkotika og cannabis, mens 21 mennesker er blevet anholdt.

Der er også fundet våben, skriver Sveriges politi i en pressemeddelelse.

I alt er der beslaglagt 42 kilo kokain, 165 kilo hash og syv særligt farlige våben.

- Narkotikahandlen er stor og finansierer grov organiseret kriminalitet. Gennem et aggressivt arbejde over længere tid har vi nu fået et rigtig godt resultat, siger Susanne Wikland, som er vicepolitichef i Stockholm.

Ifølge politiet har de 42 kilo beslaglagt kokain en gadeværdi på mellem 50 og 100 millioner svenske kroner. Det svarer til 33,9 til 67,7 millioner danske kroner.

Nyheder

 1. Brandvæsnet i Memphis fyrer tre medarbejdere efter anholdelse af Tyre Nichols

  Brandvæsnet i Memphis har besluttet at fyre to akutmedicinske medarbejdere og en ambulancefører, som rykkede ud efter den voldelige anholdelse af 29-årige Tyre Nichols. Det skriver Reuters.

  Nichols mistede livet tre dage efter anholdelsen.

  Ifølge brandvæsnet i Memphis har en undersøgelse vist, at de to akutmedicinske ansatte ikke gav en tilstrækkelig lægebehandling, efter Nichols var blevet sparket og slået flere gange af de betjente, der anholdte ham.

  Desuden har brandvæsnet også fyret føreren af den ambulance, der kørte de to akutmedicinske medarbejdere frem til stedet.

  Tidligere i dag besluttede politiet i den amerikanske by at fritage en sjette betjent fra tjeneste.

 2. Donald Trump sagsøger legendarisk journalist

  Bob Woodward har skrevet bøger om en række amerikanske præsidenter. Han har også skrevet flere bøger om ekspræsident Donald Trump. (Foto: © Jim WATSON, Ritzau Scanpix)

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump har sagsøgt journalisten Bob Woodward. Det skriver det amerikanske medie Bloomberg.

  Woodward er mest kendt for sit arbejde for Washington Post, hvor han i 70’erne stod bag mange afsløringer i Watergate-skandalen, der endte med, at Richard Nixon forlod posten som præsident.

  Søgsmålet fra Trump kommer, efter Woodward har offentliggjort optagede interviews med eks-præsidenten, som foregik i 2019 og 2020. Ifølge Trump har han ikke indvilliget i at optagelserne kunne deles med offentligheden.

  Woodward har offentliggjort optagelserne i forbindelse med udgivelsen af lydbogs-versionen af sin seneste bog, ’The Trump Tapes’.

  I søgsmålet, der er rettet mod Woodward, forlaget Simon & Schuster og sidstnævntes modselskab, kræver Trump lige under 50 millioner dollar i erstatning. Det svarer til cirka 342 millioner danske kroner.

 3. Flertal i København vil gøre besiddelse af hårde stoffer til eget forbrug straffrit

  Hvis du udelukkende besidder hårde stoffer til eget forbrug, skal du ikke straffes.

  Det mener et flertal af politikere i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, som nu vil afprøve en afkriminalisering, skriver Politiken.

  - Vi har brug for et paradigmeskift i narkotikapolitikken. Essensen er, om man ser stofbrugere som kriminelle eller som nogle, der skal have et tilbud om hjælp, siger social og sundhedsordfører på rådhuset for De Radikale Katrine Kildgaard til Politiken.

  Hos borgerrepræsentationen vil man nu spørge regeringen om lov til at gøre hovedstaden til en forsøgsby. Det skal dog stadig være ulovligt at fremstille, smugle og sælge hårde stoffer.

  Forslaget skal diskuteres torsdag, og Venstre, Socialdemokratiet samt Enhedslisten har allerede sagt, at de vil bakke op om forslaget, skriver Politiken.

 4. Joe Biden vil ikke sende amerikanske F-16 jagerfly til Ukraine

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, har her til aften dansk tid afvist, at USA vil sende F-16 jagerfly til Ukraine. Det skriver Reuters.

  Jagerflyene har ellers indtaget førstepladsen på den ukrainske ønskeliste, efter flere landet er gået med til at sende kampvogne til landet.

  Tidligere i dag har den tyske kansler, Olaf Scholz, også sagt nej til at sende jagerfly til Ukraine.

  Scholz advarede over for den tyske avis Tagesspiegel om, at det kan ende i en ”evig budkrig, når det kommer til våbensystemer”.

 5. 19-årig anholdt i forbindelse med knivstikkeri i indre København

  Københavns Politi har til aften anholdt endnu en person i forbindelse med et knivstikkeri i Gothersgade. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  Den anholdte er ifølge politiet en 19-årig mand, som skal fremstilles i grundlovsforhør i morgen, tirsdag.

 6. IOC afviser hård kritik fra Ukraine

  Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet en dør på klem for, at atleter fra Rusland og Belarus kan deltage ved legene i 2024. Og det har mødt hård kritik fra ukrainsk side.

  Den ukrainske præsidents rådgiver, Mykhailo Podolyak, beskyldte i weekenden IOC for at promovere ”vold, massemord [og] ødelæggelse”, mens den ukrainske præsident, Volodomyr Zelenskyj, selv har kaldt det uacceptabelt, at russiske atleter kunne deltage ved OL.

  Men den kritik afviser IOC i dag, skriver Reuters.

  - IOC afviser i stærkest mulige vendinger denne og andre ærekrænkende udtalelser, lyder det i svaret fra IOC.

  - De [udtalelserne, red.] kan ikke tjene som grundlag for en konstruktiv diskussion.

  De næste olympiske lege skal afholdes i Paris i sommeren 2024.

 7. Brasiliens tidligere præsident Jair Bolsonaro har søgt om turist-visum i USA

  Det skulle blandt andet være i dette hus i byen Kissimmee i Florida, at Bolsonaro har tilbragt en del af tiden, mens han har opholdt sig i USA. (Foto: © MARCO BELLO, Ritzau Scanpix)

  Brasiliens tidligere præsident Jair Bolsonaro har ansøgt om et turist-visum i USA. Det oplyser Bolsanaros advokat ifølge Reuters.

  Hvis ansøgningen bliver godkendt, vil han kunne opholde sig i landet i seks måneder.

  - Han vil gerne holde lidt fri, rense hovedet og nyde at være turist i USA i et par måneder, før han beslutter sig for, hvad hans næste skridt vil være, skriver hans advokat Felipe Alexandre i et mail-svar til Reuters.

  Hun tilføjer, at det ikke er sikkert, at Bolsonaro vil opholde sig i USA i alle seks måneder, hvis han får sin ansøgning godkendt.

  Bolsanaro fløj til den amerikanske stat Florida, to dage inden hans præsidentperiode udløb 1. januar.

  Siden har støtter af Bolsonaro stormet den brasilianske kongres, og den tidligere præsidents rolle i stormløbet skal nu undersøges, har den brasilianske højesteret slået fast.

  Bolsonaro har fordømt stormløbet og nægtet ansvar.

 8. Ikke længere risiko for udslip af ammoniak i Hanstholm

  Beboere i Hanstholm kan "gentoptage daglige rutiner", skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Der er ikke længere risiko for udslip af ammoniak på adressen Industrihøj 1 i byen, som politiet fortalte om tidligere på aften, og situationen er "normaliseret."

  (© (Screenshot Twitter))
 9. Tidligere topembedsmænd om Samsam-sagen: Det ligner et justitsmord

  Forløbet om den danske statsborger Ahmed Samsam, der blev dømt i Spanien for at støtte Islamisk Stat, ligner et justitsmord.

  Det mener den tidligere departementschef i Justitsministeriet Michael Lunn og tidligere departementschef i Statsministeriet Karsten Dybvad ifølge Berlingske.

  De opfordrer begge regeringen til at gennemføre en undersøgelse af sagen.

  - Meget taler for, at han straks bør løslades, siger Dybvad.

  Ahmed Samsam blev fængslet i Spanien i 2018 og er blevet idømt otte års fængsel for at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien. Han er siden blevet overført til et dansk fængsel.

  Selv siger Samsam, at han arbejdede som agent for Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste under rejser til Syrien.

  Ifølge DR's oplysninger bekræftes det af både kilder og dokumenter.

  - Der tegner sig et billede af en usædvanlig tilsidesættelse af almindelig retssikkerhed i Danmark; tilmed et justitsmord, hvilket er meget usædvanligt i Danmark, siger Michael Lunn til Berlingske.

 10. Beboere i Hanstholm opfodres til at blive inden døre og lukke vinduer og døre

  Opdateret kl. 30/1, 21.35: Ifølge politiet er situationen "normaliseret", og der er ikke længere risiko for udslip af ammoniak.

  På adressen Industrihøjen 1 i Hanstholm arbejder redningsberedskabet lige nu med at stabilisere en såkaldt ammoniakkondensator på taget af en bygning, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

  Hvis kondensatoren ”mod forventning” falder ned, vil der være et udslip af ammoniak, skriver politiet.

  Derfor opfordres beboere og virksomheder øst for adressen til at blive inden døre, lukke vinduer og døre og slukke for ventilation.

 11. Simon Spies Plads i Helsingør beholder sit navn

  Simon Spies Plads i Helsingør (Foto: © KELD NAVNTOFT, Ritzau Scanpix)

  Den omstridte Simon Spies Plads i Helsingør skal ikke have et nyt navn.

  Det har Helsingør Kommunes byråd afgjort med et spinkelt flertal.

  13 stemte for at beholde navnet, mens 12 var imod.

  Pladsens navn har været omdiskuteret, efter at DR sendte en dokumentar om Simon Spies i sommeren sidste år.

  I dokumentaren fortæller tidligere ansatte under Simon Spies i 60'erne og 70'erne, hvordan Spies blandt andet betalte dem for sex, mens de var helt unge.

  Gitte Kondrup fra Socialdemokratiet endte med at have den afgørende stemme.

  - I sidste ende er jeg nået frem til, at Simon Spies Plads er Simon Spies Plads. Det skal ikke slettes nu, sagde hun ifølge Helsingør Dagblad.

 12. Thomas Delaney skifter tilbage til tysk fodbold

  Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney skifter fra den spanske klub Sevilla til tyske Hoffenheim på en lejeaftale, der gælder resten af sæsonen.

  Det bekræfter Hoffenheim på sin hjemmeside.

  Dermed skifter han tilbage til tysk fodbold, efter han i sommeren 2021 forlod Borussia Dortmund.

  I Hoffenheim bliver Thomas Delaney holdkammerat med de to danskere Kasper Dolberg og Jacob Bruun Larsen.

 13. En sjette betjent er fritaget for tjeneste efter voldelig anholdelse

  I flere amerikanske byer har der i weekenden været demonstrationer, efter videomaterialet, der viser anholdelsen, blev offentliggjort. Her er det demonstranter i New York. (Foto: © John Nacion/STAR MAX/IPx, John Nacion/STAR MAX/IPx)

  En sjette betjent, der var involveret i den voldsomme anholdelse af 29-årige Tyre Nichols, er blevet fritaget for tjeneste.

  Det fortæller lokale medier i den amerikanske by Memphis, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tidligere er fem betjente blevet fyret og anklaget efter anholdelsen, som betød, at Tyre Nichols mistede livet tre dage senere.

  I weekenden blev der offentliggjort videomateriale, der viser anholdelsen, hvor Nichols gentagne gange blev slået og sparket af betjente fra Memphis' politikorps.

  Politiet i Memphis har desuden opløst den særlige politienhed, som betjentene, der anholdte Tyre Nichols, tilhørte.

 14. Mette Frederiksen har talt om kampvogne med Zelenskyj

  Der var plads til et smil på pressemødet i Odesa, da begge statsledere blev spurgt ind til, hvorvidt Ukraine skal modtage danske kampvogne.

  På et pressemøde fortalte både statsminister Mette Frederiksen og Ukraines præsident Zelenskyj, at danske kampvogne har været diskuteret.

  Sammen med forsvarsminister Jakob Ellemann Jensen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte statsministeren i dag de ukrainske byer Mykolajiv og Odesa.

  - Fra begyndelsen af denne krig har vi sagt, at vi vil støtte Ukraine med det, der skal til. Og jeg synes, at vi på mange måder har bevist, at vi er en sand ven af Ukraine. Selvfølgelig er kampvogne noget, vi har diskuteret i dag. Vi har lige leveret vores artillerisystem, men kampvogne er også nødvendige, sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

  Da Zelenskyj blev spurgt ind til kampvognene, sendte han spørgsmålet tilbage til Mette Frederiksen med et grin.

  - Jeg har samme spørgsmål til jeres statsminister. Jeg håber, at vi i den nærmeste fremtid - og det var i den nærmest fremtid, fru statsminister - kan få militært udstyr.

  Ukraine har længe været ivrige efter at få fat i de tyskproducerede Leopard 2-kampvogne, og Zelenskyj har ved flere lejligheder bedt om dem.

  Leopard-kampvogne er Danmarks nyeste og mest moderne kampvogne. Danmark råder over 44 styks.

 15. USA's udenrigsminister besøger Jerusalem og fordømmer terrorangreb

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, (tv) og den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ved et pressemøde i Jerusalem. (Foto: © RONALDO SCHEMIDT, Associated Press)

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken, besøgte i dag den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, i Jerusalem.

  Besøget har været planlagt i forvejen, men kommer efter nogle dage, hvor volden mellem israelere og palæstinensere er blusset op.

  Torsdag i sidste uge trængte israelske soldater ind i en palæstinensisk flygtningelejr på Vestbredden, hvor ni palæstinensere mistede livet.

  Ifølge israelsk militær skete det for at forhindre et terrorangreb fra Islamisk Jihad, skriver BBC.

  Dagen efter skød en palæstinenser omkring sig ved en synagoge i Østjerusalem. Syv israelere mistede livet.

  Antony Blinken fordømte terrorangrebet, da han landede i Israel.

  - At tage uskyldige liv i en terrorhandling er altid en afskyelig handling, men at gøre det uden for det sted, de tilbeder, er endnu mere chokerende, sagde Blinken, da han landede i Jerusalem.

  Han forsøgte samtidig at berolige stemningen og sagde, at "opråb til hævn mod uskyldige ofre er ikke svaret".

  Den amerikanske udenrigsminister skal senere mødes med Mahmoud Abbas, der er præsident i det palæstinensiske selvstyre.

 16. Håndboldveteranen Hans Lindberg drømmer om OL næste år

  41-årige Hans Lindberg har været alderspræsident på det guldvindende herrelandshold, som fik trofæet med hjem fra VM i håndbold.

  Men står det til fløjspilleren selv, så tager han gerne en slutrunde mere, når der er OL næste år.

  Det siger han til DR Sporten.

  - Hvis du spørger mig, så er svaret ja. Men det er ikke mig, der sætter holdet. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at overbevise landstræneren.

  Hans Lindberg har spillet 286 landskampe for Danmark.

 17. Regeringen ser store, grønne vækstmuligheder i USA's nye klimapakke

  Det har vakt stor bekymring rundt om i Europa, at de amerikanske politikere vil bruge mere end 2.500 milliarder kroner på at støtte landets grønne sektor.

  Milliarderne er nemlig øremærket virksomheder i USA, og det har fået blandt andet den franske præsident, Emmanuel Macron, til at frygte, at amerikanerne nu er ved at udkonkurrere Europas grønne virksomheder, som ikke har de samme gunstige støtteordninger.

  Men ifølge erhvervsminister Morten Bødskov (S) bør man ikke glemme de muligheder, der er i milliardstøtten. Europæiske virksomheder, som har afdelinger i USA, kan nemlig også få gavn af støtten, og derfor indleder regeringen et samarbejde med amerikanerne, der skal fremme danske virksomheders muligheder på den anden side af Atlanten.

  - Jeg er sikker på, at dansk erhvervsliv kan vinde kampen om grønne arbejdspladser og grøn vækst, udtaler han i en pressemeddelelse efter et møde med USA's ambassadør i Danmark, Alan Leventhal.

  Det er klimaminister Lars Aagaard (M) enig i.

  - USA investerer nu massivt i den grønne omstilling. Det er godt for klimaet og skaber muligheder for danske virksomheder, som kan levere stærke grønne løsninger, siger han.

 18. Dødstal efter angreb på moské stiger

  Kort efter eksplosionen arbejdede redningsfolk ved den angrebne moské, som ligger nær en bygning, hvor politiet holder til.

  Opdateret 30/1, klokken 18.52 med seneste dødstal.

  Dødstallet efter et selvmordsangreb på en moské i den pakistanske by Peshawar er nu blevet hævet til mindst 59 personer.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tidligere på dagen oplyste byens hospital, at mindst 147 personer er blevet såret i eksplosionen, skriver Ritzau. Mange af de sårede er i kritisk tilstand.

  Ingen har endnu påtaget ansvaret for bomben, der eksploderede, mens 260 mennesker befandt sig i den fyldte moské.

 19. To mænd på 18 år og en kvinde på 20 år sigtet i skudsag

  Opdateret 30/1, klokken 18.18: Opdateret med seneste oplysninger fra Nordjyske Anklagere.

  Tre personer er her til eftermiddag blevet sigtet i sagen fra Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud på Vesterbro centralt i byen.

  En kvinde på 20 år og to mænd på 18 år er blevet sigtet for at ville dræbe manden og for at have planlagt skyderiet på forhånd. Det skriver TV2 Nord.

  De tre personer nægter sig alle skyldige. Dommeren ved eftermiddagens grundlovsforhør har besluttet, at retsmødet skal foregå bag lukkede døre.

  Men allerede inden retsmødet fortalte Nordjyllands Politi, at man ville anmode om lukkede døre.

  - Af hensyn til den videre efterforskning i sagen og vores muligheder for at klarlægge hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen har vi brug for at holde kortene tæt til kroppen, lød det fra vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Frank Olsen i en udtalelse.

  Kort før klokken 18 oplyste Nordjyske Anklagere på Twitter, at de tre personer er blevet varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for forsøg på manddrab.

  (© (Screenshot Twitter))
 20. Storebæltsbroen lukket for vindfølsomme køretøjer

  Det er lige nu forbudt at passere Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst.

  Det oplyser Sund & Bælt på Twitter.

  Det forventes, at vindfølsomme køretøjer igen kan køre over omkring klokken 23 i aften.

 21. Døde for 75 år siden: Indien hylder Gandhi

  I dag er det præcis 75 år siden, at Mohandas Karamchand Gandhi - bedre kendt som Mahatma Gandhi – blev skudt under et bønnemøde i Delhi i 1948.

  Dagen for hans død er siden blevet hyldet i Indien som "martyrdag", hvor hans mindestatue i New Dehli besøges af indere.

  Gandhi førte Indien til selvstændighed i 1947. Han blev myrdet af en hinduistisk ekstremist, der på tæt hold affyrede tre skud mod Gandhi.

  • Skoleelever kaster blomster på en statue af Mahatma Gandhi. (Foto: © NOAH SEELAM, Ritzau Scanpix)
  • Indiens premierminister, Narendra Modi, spreder blomsterblade henover Mahatma Gandhis mindesmærke. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Også Indiens forsvarsminister gentager samme gestus. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Martyrdag fejrer dødsdagen for Mahatma Gandhi. Dagen handler om fred og fejres over hele Indien. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Gandhi blev myrdet for 75 år siden. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Indiens præsident, Droupadi Murmu, gør honnør sammen med udsendte fra Indiens militær. (Foto: © INDIA PRESS INFORMATION BUREAU, Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 22. Kvinde idømt halvandet års fængsel for forsøg på hvidvask

  I løbet af 2022 blev en række svenskere anholdt i Københavns Lufthavn med destination mod Tyrkiet for at have store summer fremmed valuta i deres kufferter.

  Nu er en af de tilbageholdte blevet idømt halvandet års fængsel samt udvisning for bestandig for forsøg på hvidvask, skriver Ritzau.

  Kvinden blev stoppet den 21. oktober sidste år. I hendes kuffert fandt toldere omkring to millioner kroner i fire forskellige valuta. Ifølge anklagemyndigheden kom pengene gennem lovovertrædelser.

  Kvinden sagde selv i retten, at pengene stammede fra et lejlighedssalg i Syrien.

 23. Northside lukker næsten sommerens program med Lukas Graham og amerikansk rapper

  • Lukas Graham spillede til Smukfest sidste år. Til sommer spiller han på Northside i Aarhus. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Også den amerikanske rapper Pusha T spiller til festivalen. (Foto: © Scott Garfitt, Scott Garfitt/Invision/AP)
  1 / 2

  Hvis du er til pop, rock eller rap, så bliver du nok ikke skuffet, hvis armbåndet fra den aarhusianske festival, Northside, havner om dit håndled til sommer.

  Festivalen har i dag offentliggjort, at danske Lukas Graham lægger vejen forbi Aarhus. Men også den amerikanske rapper Pusha T kommer for at dele ud af sine hårdtslående linjer fra sit seneste album 'It’s Almost Dry'.

  Med de nye offentliggørelser er Northsides program næsten i mål med indtil videre 42 artister herunder danske Tobias Rahim, Gilli, Nik & Jay og Phlake.

  Northside afvikles mellem den 1. og 3. juni.

 24. Regeringen vil bruge to procent af BNP på Forsvaret - i Polen vil de bruge det dobbelte

  Polen vil bruge fire procent af landets bruttonationalprodukt (BNP) på forsvar, siger premierminister Mateusz Morawiecki.

  - Krigen i Ukraine betyder, at vi vil udruste os endnu hurtigere. Derfor vil vi i år gøre en hidtil uset indsats og bruge fire procent af BNP på den polske hær, siger Morawiecki.

  Polen er medlem af Nato, som i 2014 satte som mål, at alle medlemslande skal bruge mindst to procent af deres BNP på forsvar i 2024.

  Kun syv af Natos medlemslande har indtil videre opfyldt dette mål.

  Den nye SVM-regering vil som bekendt have fremrykket det danske bidrag på to procent af BNP på Forsvaret fra 2033 til 2030

  Det skal blandt andet finansiere, at målet om at bruge to procent af BNP på Forsvaret, kan fremrykkes fra 2033 til 2030.

 25. Amnesty: Iranske demonstranter er blevet tortureret

  Ifølge en rapport fra Amnesty International, så er tre iranske mænd blevet tortureret af iranske fængselsvagter for at få dem til at indrømme forbrydelser.

  De tre mænd på henholdsvis 18, 19 og 31 år er blevet dømt til døden for deres deltagelse til en demonstration den 21. september 2022 i forbindelse med Mahsa Aminis død.

  De blev i slutningen af sidste år dømt for 'fjendskab mod Gud' og 'korruption på Jorden', for at opildne til optøjer ved at danse, klappe, synge og kaste tørklæder på bål.

  Ifølge Amnestys rapport er de tre mænd blevet udsat for tæsk, pisk, elektrisk stød, dødstrusler og seksuel vold. Amnesty melder, at de er blevet nægtet retten til normal rettergang samt kontakt til en advokat.

 26. Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet advarer mod svindelmail

  'Du har 48 timer til at reagere, ellers skal du betale et beløb på knap 750.000 kroner og syv år i spjældet.'

  Det opsummerer nogenlunde en mail, som er blevet sendt af en afsender, der udgiver sig for at være fra blandt andre politiet.

  Anklagerne går på, at man har begået seksuelle overgreb på børn, og hvis man ligeledes ikke reagerer, bliver sagen videresendt til nationale tv-stationer 'som en afskrækkende foranstaltning til andre sexforbrydere'.

  Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) skriver på Twitter, at de får en del henvendelser vedrørende denne mail, der foregiver at komme fra Europol, en politikreds eller Rigspolitiet.

  - Disse mail ER SVINDEL! Slet dem blot, understreger NSK på Twitter.

  Screendump fra Twitter.
 27. Brøndby IF henter dansk forsvarsspiller i Zagreb

  Superligaklubben Brøndby har skrevet kontrakt med forsvarsspilleren Rasmus Lauritsen, der binder sig til Brøndby frem til sommeren 2027.

  Det oplyser Brøndby på sin hjemmeside.

  - Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Rasmus tilknyttet, da han er en forsvarsspiller med et højt niveau, hvilket han senest har bevist på et stort internationalt hold som Dinamo Zagreb, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen om tilføjelsen

  Selv siger Rasmus Lauritsen om skiftet til Brøndby IF.

  - Jeg er utrolig glad for at skifte hertil. Det er en kæmpe klub, og jeg er ydmyg og stolt over at skulle repræsentere Brøndby IF.

  Den 26-årige midterforsvarer skifter fra kroatiske Dinamo Zagreb, hvor han har været på kontrakt de seneste sæsoner.

  /ritzau

 28. Dødstal stiger efter angreb på moské i Pakistan

  • Moskéen ligger nær en bygning, hvor politiet holder til. Området er afspærret og redningsfolk arbejder på stedet. (Foto: © MAAZ ALI, Ritzau Scanpix)
  • I marts sidste år detonerede den militante gruppe Islamisk Stat en bombe ved en shiamuslimsk moské i Peshawar. Det angreb kostede 64 mennesker livet. Det var det mest dødelige angreb i Pakistan siden 2018. Ingen har endnu taget skylden for mandagens angreb. (Foto: © MAAZ ALI, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Antallet af sårede og dræbte efter eksplosion i Pakistan stiger.

  Ifølge en talsmand for det lokale hospital er 32 personer døde og 147 såret, af hvad der formodes at være en selvmordsbombe.

  Den blev udløst nær en moské i byen Peshawar i det vestlige Pakistan, hvor mange var mødt op til bøn mandag eftermiddag lokal tid.

  En del af bygningen styrtede sammen, og adskillige mennesker formodes at ligge under murbrokkerne, oplyser en talsmand for politiet.

  Moskéen ligger tæt ved en bygning, hvor politiet holder til, og det formodes, at et antal betjente deltog i bønnen.

  Ifølge politiet var der 260 personer i moskéen, skriver Reuters.

  Opdateret 12.23: Dødstal og sårede justeret.

 29. Kreml reagerer på britisk missil-anklage: 'Det er løgn'

  I en ny BBC-dokumentar hævder Storbritanniens tidligere premierminister Boris Johnson, at Ruslands Præsident, Vladimir Putin, skulle have truet med at sende et missil efter ham.

  I Kreml ruller de med øjnene og mener, det er det pure opfind.

  - Det er løgn, er meldingen fra Kreml om anklagerne mod præsident Putin.

  Ifølge Boris Johnson skulle Putin være kommet med truslen under en telefonsamtale, kort inden Rusland 24. februar invaderede Ukraine.

  - Han truede mig på en måde på et tidspunkt og sagde: "Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter", eller sådan noget, siger Boris Johnson i dokumentaren.

 30. Finland holder kursen: Vil ind i Nato med Sverige

  Finlands præsident, Sauli Niinistö, har kontaktet Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og gjort det klart, at finnerne stadig har tænkt sig at gå ind i Nato-forsvarsalliancen sammen med Sverige.

  - Vi holder kursen, siger han til den finske avis Helsingin Sanomat.

  Det sker, efter at præsident Erdogan har åbnet op for at acceptere finsk medlemskab af Nato, men ikke svensk medlemskab.

  - Hvis det bliver nødvendigt, kan vi give et andet svar, når det gælder Finland. Sverige bliver chokeret, når vi giver et andet svar til Finland, lød det i går fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

  Sverige ansøgte i maj sidste år sammen med Finland om at blive en del af forsvarsalliancen Nato.

  Nato-medlemskab kræver et ja fra samtlige 30 Nato-lande. Tyrkiet har i månedsvis nægtet at give grønt lys - senest med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

Mere fra dr.dk