Seneste Nyt

Sydkoreansk kvinde udleveret til New Zealand: Børnelig blev fundet i kufferter

Skruer vi tiden tilbage til august måned fik en familie fra New Zealand sig en grum oplevelse, da de åbnede nogle kufferter, de have købt på en auktion.

I kufferterne lå ligdele.

I aftes blev en 42-årig kvinde, som er mistænkt for drabene, udleveret fra sydkoreanske myndigheder til New Zealand.

Politiet formoder, at de legemlige rester tilhører hendes to børn.

Udleveringen sker, efter at en domstol i Seoul fredag gav grønt lys til, at kvinden kunne overgives til newzealandsk politi.

- Vi håber, at sandheden i sagen, som har fået opmærksomhed fra hele verden, kommer til at blive afsløret gennem en streng og retfærdig juridisk proces i New Zealand, siger en embedsmand fra Sydkorea til Reuters.

Den drabsmistænkte 42-årige blev fotograferet med ansigtet dækket, da hun forlod politistationen i den sydkoreanske by Ulsan i midten af september. (Foto: © Bae Byung-Soo/Ritzau Scanpix)

Nyheder

 1. To mænd på 18 år og en kvinde på 20 år sigtet i skudsag

  Tre personer er her til eftermiddag blevet sigtet i sagen fra Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud på Vesterbro centralt i byen.

  En kvinde på 20 år og to mænd på 18 år er blevet sigtet for at ville dræbe manden og for at have planlagt skyderiet på forhånd. Det skriver TV2 Nord.

  De tre personer nægter sig alle skyldige. Dommeren ved eftermiddagens grundlovsforhør har besluttet, at retsmødet skal foregå bag lukkede døre.

  Men allerede inden retsmødet fortalte Nordjyllands Politi, at man ville anmode om lukkede døre.

  - Af hensyn til den videre efterforskning i sagen og vores muligheder for at klarlægge hele forløbet før, under og efter skudafgivelsen har vi brug for at holde kortene tæt til kroppen, lød det fra vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Frank Olsen i en udtalelse.

 2. Storebæltsbroen lukket for vindfølsomme køretøjer

  Det er lige nu forbudt at passere Storebæltsbroen med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst.

  Det oplyser Sund & Bælt på Twitter.

  Det forventes, at vindfølsomme køretøjer igen kan køre over omkring klokken 23 i aften.

 3. Døde for 75 år siden: Indien hylder Gandhi

  I dag er det præcis 75 år siden, at Mohandas Karamchand Gandhi - bedre kendt som Mahatma Gandhi – blev skudt under et bønnemøde i Delhi i 1948.

  Dagen for hans død er siden blevet hyldet i Indien som "martyrdag", hvor hans mindestatue i New Dehli besøges af indere.

  Gandhi førte Indien til selvstændighed i 1947. Han blev myrdet af en hinduistisk ekstremist, der på tæt hold affyrede tre skud mod Gandhi.

  • Skoleelever kaster blomster på en statue af Mahatma Gandhi. (Foto: © NOAH SEELAM, Ritzau Scanpix)
  • Indiens premierminister, Narendra Modi, spreder blomsterblade henover Mahatma Gandhis mindesmærke. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Også Indiens forsvarsminister gentager samme gestus. (Foto: © Sajjad Hussain, Ritzau Scanpix)
  • Martyrdag fejrer dødsdagen for Mahatma Gandhi. Dagen handler om fred og fejres over hele Indien. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Gandhi blev myrdet for 75 år siden. (Foto: © IDREES MOHAMMED, Ritzau Scanpix)
  • Indiens præsident, Droupadi Murmu, gør honnør sammen med udsendte fra Indiens militær. (Foto: © INDIA PRESS INFORMATION BUREAU, Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 4. Kvinde idømt halvandet års fængsel for forsøg på hvidvask

  I løbet af 2022 blev en række svenskere anholdt i Københavns Lufthavn med destination mod Tyrkiet for at have store summer fremmed valuta i deres kufferter.

  Nu er en af de tilbageholdte blevet idømt halvandet års fængsel samt udvisning for bestandig for forsøg på hvidvask, skriver Ritzau.

  Kvinden blev stoppet den 21. oktober sidste år. I hendes kuffert fandt toldere omkring to millioner kroner i fire forskellige valuta. Ifølge anklagemyndigheden kom pengene gennem lovovertrædelser.

  Kvinden sagde selv i retten, at pengene stammede fra et lejlighedssalg i Syrien.

 5. Northside lukker næsten sommerens program med Lukas Graham og amerikansk rapper

  • Lukas Graham spillede til Smukfest sidste år. Til sommer spiller han på Northside i Aarhus. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Også den amerikanske rapper Pusha T spiller til festivalen. (Foto: © Scott Garfitt, Scott Garfitt/Invision/AP)
  1 / 2

  Hvis du er til pop, rock eller rap, så bliver du nok ikke skuffet, hvis armbåndet fra den aarhusianske festival, Northside, havner om dit håndled til sommer.

  Festivalen har i dag offentliggjort, at danske Lukas Graham lægger vejen forbi Aarhus. Men også den amerikanske rapper Pusha T kommer for at dele ud af sine hårdtslående linjer fra sit seneste album 'It’s Almost Dry'.

  Med de nye offentliggørelser er Northsides program næsten i mål med indtil videre 42 artister herunder danske Tobias Rahim, Gilli, Nik & Jay og Phlake.

  Northside afvikles mellem den 1. og 3. juni.

 6. Regeringen vil bruge to procent af BNP på Forsvaret - i Polen vil de bruge det dobbelte

  Polen vil bruge fire procent af landets bruttonationalprodukt (BNP) på forsvar, siger premierminister Mateusz Morawiecki.

  - Krigen i Ukraine betyder, at vi vil udruste os endnu hurtigere. Derfor vil vi i år gøre en hidtil uset indsats og bruge fire procent af BNP på den polske hær, siger Morawiecki.

  Polen er medlem af Nato, som i 2014 satte som mål, at alle medlemslande skal bruge mindst to procent af deres BNP på forsvar i 2024.

  Kun syv af Natos medlemslande har indtil videre opfyldt dette mål.

  Den nye SVM-regering vil som bekendt have fremrykket det danske bidrag på to procent af BNP på Forsvaret fra 2033 til 2030

  Det skal blandt andet finansiere, at målet om at bruge to procent af BNP på Forsvaret, kan fremrykkes fra 2033 til 2030.

 7. Amnesty: Iranske demonstranter er blevet tortureret

  Ifølge en rapport fra Amnesty International, så er tre iranske mænd blevet tortureret af iranske fængselsvagter for at få dem til at indrømme forbrydelser.

  De tre mænd på henholdsvis 18, 19 og 31 år er blevet dømt til døden for deres deltagelse til en demonstration den 21. september 2022 i forbindelse med Mahsa Aminis død.

  De blev i slutningen af sidste år dømt for 'fjendskab mod Gud' og 'korruption på Jorden', for at opildne til optøjer ved at danse, klappe, synge og kaste tørklæder på bål.

  Ifølge Amnestys rapport er de tre mænd blevet udsat for tæsk, pisk, elektrisk stød, dødstrusler og seksuel vold. Amnesty melder, at de er blevet nægtet retten til normal rettergang samt kontakt til en advokat.

 8. Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet advarer mod svindelmail

  'Du har 48 timer til at reagere, ellers skal du betale et beløb på knap 750.000 kroner og syv år i spjældet.'

  Det opsummerer nogenlunde en mail, som er blevet sendt af en afsender, der udgiver sig for at være fra blandt andre politiet.

  Anklagerne går på, at man har begået seksuelle overgreb på børn, og hvis man ligeledes ikke reagerer, bliver sagen videresendt til nationale tv-stationer 'som en afskrækkende foranstaltning til andre sexforbrydere'.

  Politiets Nationale enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) skriver på Twitter, at de får en del henvendelser vedrørende denne mail, der foregiver at komme fra Europol, en politikreds eller Rigspolitiet.

  - Disse mail ER SVINDEL! Slet dem blot, understreger NSK på Twitter.

  Screendump fra Twitter.
 9. Brøndby IF henter dansk forsvarsspiller i Zagreb

  Superligaklubben Brøndby har skrevet kontrakt med forsvarsspilleren Rasmus Lauritsen, der binder sig til Brøndby frem til sommeren 2027.

  Det oplyser Brøndby på sin hjemmeside.

  - Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Rasmus tilknyttet, da han er en forsvarsspiller med et højt niveau, hvilket han senest har bevist på et stort internationalt hold som Dinamo Zagreb, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen om tilføjelsen

  Selv siger Rasmus Lauritsen om skiftet til Brøndby IF.

  - Jeg er utrolig glad for at skifte hertil. Det er en kæmpe klub, og jeg er ydmyg og stolt over at skulle repræsentere Brøndby IF.

  Den 26-årige midterforsvarer skifter fra kroatiske Dinamo Zagreb, hvor han har været på kontrakt de seneste sæsoner.

  /ritzau

 10. Dødstal stiger efter angreb på moské i Pakistan

  • Moskéen ligger nær en bygning, hvor politiet holder til. Området er afspærret og redningsfolk arbejder på stedet. (Foto: © MAAZ ALI, Ritzau Scanpix)
  • I marts sidste år detonerede den militante gruppe Islamisk Stat en bombe ved en shiamuslimsk moské i Peshawar. Det angreb kostede 64 mennesker livet. Det var det mest dødelige angreb i Pakistan siden 2018. Ingen har endnu taget skylden for mandagens angreb. (Foto: © MAAZ ALI, Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Antallet af sårede og dræbte efter eksplosion i Pakistan stiger.

  Ifølge en talsmand for det lokale hospital er 32 personer døde og 147 såret, af hvad der formodes at være en selvmordsbombe.

  Den blev udløst nær en moské i byen Peshawar i det vestlige Pakistan, hvor mange var mødt op til bøn mandag eftermiddag lokal tid.

  En del af bygningen styrtede sammen, og adskillige mennesker formodes at ligge under murbrokkerne, oplyser en talsmand for politiet.

  Moskéen ligger tæt ved en bygning, hvor politiet holder til, og det formodes, at et antal betjente deltog i bønnen.

  Ifølge politiet var der 260 personer i moskéen, skriver Reuters.

  Opdateret 12.23: Dødstal og sårede justeret.

 11. Kreml reagerer på britisk missil-anklage: 'Det er løgn'

  I en ny BBC-dokumentar hævder Storbritanniens tidligere premierminister Boris Johnson, at Ruslands Præsident, Vladimir Putin, skulle have truet med at sende et missil efter ham.

  I Kreml ruller de med øjnene og mener, det er det pure opfind.

  - Det er løgn, er meldingen fra Kreml om anklagerne mod præsident Putin.

  Ifølge Boris Johnson skulle Putin være kommet med truslen under en telefonsamtale, kort inden Rusland 24. februar invaderede Ukraine.

  - Han truede mig på en måde på et tidspunkt og sagde: "Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter", eller sådan noget, siger Boris Johnson i dokumentaren.

 12. Finland holder kursen: Vil ind i Nato med Sverige

  Finlands præsident, Sauli Niinistö, har kontaktet Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, og gjort det klart, at finnerne stadig har tænkt sig at gå ind i Nato-forsvarsalliancen sammen med Sverige.

  - Vi holder kursen, siger han til den finske avis Helsingin Sanomat.

  Det sker, efter at præsident Erdogan har åbnet op for at acceptere finsk medlemskab af Nato, men ikke svensk medlemskab.

  - Hvis det bliver nødvendigt, kan vi give et andet svar, når det gælder Finland. Sverige bliver chokeret, når vi giver et andet svar til Finland, lød det i går fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

  Sverige ansøgte i maj sidste år sammen med Finland om at blive en del af forsvarsalliancen Nato.

  Nato-medlemskab kræver et ja fra samtlige 30 Nato-lande. Tyrkiet har i månedsvis nægtet at give grønt lys - senest med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 13. WHO kalder fortsat corona for en risiko for folkesundheden

  Verdenssundhedsorganisationen WHO stempler fortsat coronapandemien som en risiko for den internationale folkesundhed.

  Det skriver WHO i en erklæring på sin hjemmeside i forbindelse med et internationalt sundhedsmøde.

  Her slår de fast, at covid-19 stadig er en farlig og smitsom sygdom, der kan skade både folkesundheden og sundhedssektoren.

  WHO udtrykker samtidig bekymring for, at corona har forårsaget flere dødsfald end andre luftvejssygdomme, og at vaccineskepsis og spredning af misinformation fortsat er en forhindring i at implementere vigtige ’folkesundhedsinterventioner’.

  Forleden fjernede Spanien som et af de sidste lande i Europa kravet om mundbind i offentlig transport, mens Sydkorea i dag har sløjfet kravet om mundbind indenfor flere steder.

 14. Kronprinsen hylder kongerne af håndbold

  Det danske kongehus letter på kronen over håndboldherrernes indsats.

  Kronprins Frederik var i går i Stockholm for at overvære VM-finalen mod Frankrig, og efterfølgende hyldede han landsholdets indsats via det sociale medie Instagram.

  - Sikke en kulisse at runde en så imponerende slutrunde af – I kan virkelig være stolte. Stort tillykke med de flotte VM-guldmedaljer, skriver kronprins Frederik.

  Før VM-finalen ønskede kronprinsen håndboldherrerne held og lykke i et opslag, hvor han også konstaterede, at han ikke var den eneste dansker i hallen.

  Omkring 1.300 af de i alt 22.000 billetter til finalen var solgt til personer med dansk adresse.

  Screendump fra Instagram.
 15. Kraftig eksplosion ved moské i Pakistan

  • Politibetjente ryder vejen, så ambulancer kan komme forbi. (Foto: © Muhammad Sajjad, Associated Press)
  • Ifølge myndighederne sprang en bombe under eftermiddagsbønnen nær moskéen. (Foto: © Muhammad Sajjad, Associated Press)
  1 / 2

  Der har været en kraftig eksplosion ved en moské i Peshawar i det vestlige Pakistan.

  Ifølge politiet frygter man mange ofre, skriver Reuters.

  En talsmand på et af hospitalerne fortæller, at de har taget imod 90 sårede, og en del er i kritisk tilstand.

  Ifølge nyhedsbureauet AP er der tale om en selvmordsbombe, der indtil videre har kostet 20 personer livet.

  Eksplosionen fandt sted ved moskéen, hvor et stort antal mennesker var samlet til bøn, sagde politiembedsmand Sikandar Khan til nyhedsbureauet.

  Han oplyser, at en del af bygningen er styrtet sammen.

  - Vi mener, at flere personer er under, siger han.

  Politiet er i gang med at undersøge, hvilken type eksplosion der var tale om.

  Opdateret 10.50 med nye oplysninger om eksplosionen.

 16. Kina ændrer reglerne: Nu må singler også få børn

  Der er langt mellem storkene, som kommer med babyer, i den kinesiske provins Sichuan, og det vil myndighederne lave om på.

  Siden 2019 har det kun været gifte kvinder, som må føde børn, men da både ægteskabs- og fødselsraterne er faldet de seneste år, har myndighederne besluttet at ændre reglen.

  Det betyder, at alle fra 15. februar må få børn, og de må samtidig få lige så mange, de ønsker, skriver Reuters.

  Tidligere havde myndighederne indført et loft, som for ægtepar betød, de højest måtte få to børn.

  Ifølge Reuters så stammer meget af den 'demografiske nedtur' i Kina fra landets etbarnspolitik, der blev pålagt mellem 1980 og 2015.

 17. USA advarer om mulige terrorangreb i Istanbul efter koranafbrændinger

  Kirker, synagoger og diplomatiske missioner i Istanbul kan være mål for potentielle terrorangreb.

  Det advarer USA's ambassade sine borgere i millionbyen om i en opdateret rejsevejledning på sin hjemmeside.

  Det er anden gang inden for fire dage, at ambassaden kommer med en advarsel om mulige gengældelsesangreb, siden Rasmus Paludan brændte koraner af i Danmark og Sverige.

  Det gælder især bydelene Beyoglu, Galata, Taksim og Istiklal, hvor mange turister fra Vesten kommer på besøg.

  På det danske udenrigsministeriums hjemmeside lyder opfordringen, at danskere skal undgå demonstrationer og større forsamlinger, der er rettet mod Danmark på grund af Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 18. Danish Crown varsler fyringer i Danmark

  Massiv efterspørgsel og historisk gode priser er afløst af tilbageholdende forbrugere og en lav eksport til de attraktive markeder uden for Europa.

  Ifølge Danish Crown er det årsagen til, at slagterivirksomheden nu må ændre strategi, og det kan betyde fyringer, varsler Danish Crown i en pressemeddelelse.

  - Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation, lyder det blandt andet fra koncernchef Jais Valeur.

  I alt forventes 150 funktionærstillinger nedlagt, heraf vil omkring 100 forventeligt være i Danmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

  Danish Crown har cirka 8.000 ansatte i Danmark og 23.000 medarbejdere globalt.

 19. Philips fyrer tusindvis af ansatte

  Den hollandske elektronikvirksomhed Philips skal fyre 6.000 ansatte

  Det oplyser virksomheden ifølge Reuters.

  Den nye fyringsrunde kommer i kølvandet på, at Philips i oktober annoncerede, at 4.000 stillinger skulle nedlægges, og dermed vinker virksomheden farvel til sammenlagt 10.000 stillinger.

  Nedlæggelserne kommer i forbindelse med en omfattende tilbagekaldelse af søvnrespiratorer, der har været et hårdt økonomisk slag.

  Produktet er tilbagekaldt, da det kan risikere at være giftigt.

  - 2022 har været et meget svært år for Philips og vores interessenter, siger Philips administrerende direktør, Roy Jakobs, i en pressemeddelelse.

  Halvdelen af de 6.000 stillinger vil blive opsagt i år, mens den resterende halvdel kan forvente at blive opsagt inden 2025.

 20. Unge indtager i dag Folketingssalen til Ungdomsparlamentet

  179 skoleelever fra 8. og 9. klasse i hele landet skal være folketingsmedlemmer for en dag.

  I dag er der Ungdomsparlamentet på Christiansborg, og her skal eleverne komme med deres helt egne skarpe og gode ideer til et lovforslag om et samfundsproblem, som de synes er vigtigt og relevant at løse.

  Lovforslaget skal handle om et af følgende temaer: Sundhed, klima, uddannelse, lovovertrædelser og flygtninge.

  En af klasserne er 8.C fra Kobberbakkeskolens Sjølund-afdeling i Næstved, og derfra skal Oline Ravnsborg præsentere deres forslag om knivforbud i nattelivet.

  - Inspirationen kommer fra Næstved, hvor vi har oplevet rigtig mange knivstikkerier om natten. Emnet betyder meget for os, siger hun til DR Sjælland.

 21. Morten Hübbe stopper som topchef hos forsikringsgiganten Tryg

  - Efter at have haft ledende stillinger fra en meget ung alder har han haft en ambition om at træde tilbage som leder meget tættere på de 50 år frem for den mere sædvanlige alder omkring de 60, skriver koncernen om Morten Hübbe, der stopper som topchef i Tryg. (Foto: © Linda Kastrup, Ritzau Scanpix)

  Morten Hübbe, der i dag er administrerende direktør i forsikringskoncernen Tryg, stopper som topchef efter at have været en del af ledelsen i 20 år.

  - Morten Hübbe ønsker nu at stoppe og forfølge en karriere på et ikke-ledelses niveau og have mere tid til familie og andre interesser, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

  I stedet for Hübbe overtager Trygs nuværende kommercielle direktør, Johan Kirstein Brammer, stillingen. Han overtager fra 1. juni, lyder det.

  Morten Hübbe fik foden inden for hos Tryg i en alder af 30 år.

  Ifølge Tryg har topchefen flere gange givet udtryk for, at han ikke ønskede at besidde en ledende rolle indtil den typiske pensionsalder.

 22. Fynsk talentfabrik leverer VM-stjerner på stribe

  Mathias Gidsel med pokalen. På billedet bliver han blandt andet tiljublet af Mikkel Hansen, Lukas Jørgensen, Emil Jakobsen og Simon Pytlick, som alle har gået på Oure. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Landin og Hansen. Gidsel og Pytlick.

  Selv om de førstnævnte efterhånden nærmer sig karrierens efterår, og sidstnævnte har fremtiden foran sig, så har de det tilfælles, at de har gået på Oure Efterskole på Sydøstfyn.

  Faktisk har halvdelen af spillerne på herrernes håndboldlandshold været tilknyttet Oure.

  Og det vækker stolthed hos sportsleder på Oure Efterskole, Ulrik Bramsen, at de gang på gang kan levere spillere til det danske landshold.

  Opskriften er en kombination af et godt sportsligt miljø - men også en forståelse af, at håndbold er en holdsport.

  - Vi starter med at skabe helt fantastiske mennesker, og hvis man er et fantastisk menneske, som forstår, at man skal træne for at blive dygtig, så bliver man også dygtig. Og hvis man arbejder sammen med dygtige mennesker, så ender man med at kunne blive verdensmester, siger Ulrik Bramsen.

 23. Styrelse retter kritik af hospital, hvor den formodede gerningsmand i Field's-skyderiet var i behandling

  Der er 'større problemer af betydning for patientsikkerheden' på det psykiatriske center, hvor den formodede gerningsmand i Fields-skyderiet var i behandling.

  Sådan lyder det nu i en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som retter kritik af Psykiatrisk Center Amager efter et tilsyn, der blev lavet tilbage i november.

  Styrelsen gennemførte blandt andet tilsynet, fordi der efter Field's-skyderiet kom en mail fra en bekymret ansat om den formodede gerningsmands forløb på netop Psykiatrisk Center Amager.

  Problemerne dækker over utilstrækkelig journalføring, manglende koordinering af den medicinske behandling og uklare instrukser om, hvilke opgaver medicinstuderende må udføre.

  Og det er alvorligt, lyder det fra Jane Alrø Sørensen, der er generalsekretær ved Bedre Psykiatri.

  - Jeg må sige, at jeg er meget rystet over, det jeg har læst i tilsynsrapporten. Jeg må også sige, at jeg bliver meget utryg og nervøs ved, hvad det er, der foregår i psykiatrien på Center Amager, siger Jane Alrø Sørensen.

 24. Politiet anholder den tredje og sidste mistænkte i skudsag i Aalborg

  Kort før klokken 1 natten til mandag blev en 18-årig mand anholdt i Aalborg.

  Han er mistænkt for at være indblandet i en skudepisode, der fandt sted søndag den 29. januar omkring klokken 13.

  Her blev en 33-årig mand ramt af skud på Vesterbro i Aalborg. Han blev såret af skud gennem sideruden i den bil, den 33-årige mand kørte i.

  Politiet vurderer, at der er tale om et internt opgør i det kriminelle miljø i Aalborg.

  - Vi tager sagen meget alvorligt i forhold til, at der er blevet skudt i det offentlige rum. Det er helt uacceptabelt, siger politikommissær Lasse Kragh.

 25. Holger Rune klatrer op på sin hidtil højeste placering på verdensranglisten

  Holger Rune når nye højder, efter han nåede fjerde runde i den netop overståede grand slam-turnering, Australian Open.

  Det betyder, han kan vinke farvel til sin tiendeplads og nu pryde sig over at være den niendebedste tennisspiller i verden.

  Der er lidt vej til førstepladsen, som Novak Djokovic overtog med sin tiende triumf foran spanske Carlos Alcaraz, der var fraværende med en skade.

  Djokovic sprang fire pladser frem for at blive nummer et. Det er det højeste spring for at snuppe førstepladsen, siden ranglisten blev indført i 1973, skriver ATP på sin hjemmeside.

  Serberen er rekordholder for flest uger som nummer et i verden.

  Han er nu oppe på 373 uger foran schweizeren Roger Federer, der nåede at ligge i spidsen i 310 uger.

 26. Sydkorea lemper mundbindskrav

  Det er fra i dag ikke længere påbudt, at sydkoreanere skal iføre sig mundbind, når de tager på restaurant eller i fitnesscentret, efter Sydkorea har sløjfet de fleste regler om indendørs brug af mundbind.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Sydkoreanerne skal dog stadig være forsigtige, da sundhedsmyndighederne har advaret om, at lempelser af maskeregler kan føre til en midlertidig stigning af covid-19 smitte.

  De opfordrer alle til at være opmærksomme på situationer, hvor der er en fare for smitte.

  Mundbindet skal stadig bæres i offentlig transport og på sygehuse.

  Sydkorea har droppet de fleste restriktioner, når det kommer til coronavirus, men bliver man testet positiv, så er det stadig et krav at isolere sig derhjemme i syv dage.

  Sydkorea har siden pandemien brød ud, haft over 30 millioner smittede og 33.420 dødsfald, viser en oversigt fra Johns Hopkins.

  Fra i dag skal sydkoreanerne kun bære mundbind i offentlig transport eller på sygehuset, da landet har sløjet de fleste restriktioner. (Foto: © Unknown, Kyodo)
 27. Scholz siger nej til at sende kampfly til Ukraine

  Tyskland har sagt god for at sende kampvogne til Ukraine, men de skal ikke regne med at få nogle kampfly.

  Det fastslår den tyske kansler, Olaf Scholz, over for den tyske avis Tagesspiegel, og han advarer samtidig om, det kan ende i en "evig budkrig, når det kommer til våbensystemer".

  Meldingen kommer, efter Ukraine har understreget, at de udover kampvognene også har brug for kampfly.

  Det ønske vil Scholz imidlertid ikke efterkomme. Han kritiserer, at diskussionen om kampfly overhovedet finder sted.

  Tyskland afviste i første omgang overhovedet at sende kampvogne, og det får også Tagesspiegel til at spørge, om kansleren kan skifte mening i forhold til kampfly-

  - Vi er altid styret af, hvad Ukraine har brug for på den ene side, og hvad vores vigtigste allierede kan yde på den anden side. Det er derfor, vi tog beslutningen om de vigtige kampvogne nu, siger han.

 28. Sådan bliver de danske verdensmestre fejret i dag

  For tredje gang er Danmark blevet verdensmestre i håndbold. Klokken 17:50 træder de ud på balkonen på Københavns Rådhus. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)

  Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i dag, så har jeg et forslag.

  De danske verdensmestre lander i eftermiddag i Kastrup Lufthavn, og så tager de videre til Københavns Rådhus, der kommer til at være badet i de røde og hvide farver.

  Efter en rådhuspandekage eller to træder de omkring klokken 17.50 ud på balkonen, hvor de er klar til at blive fejret.

  Har du ikke helt fået håndboldfeberen ud af kroppen, så dækker vi også dagens store begivenhed på DR1 og DRTV fra klokken 14.00.

  Sådan fejres landsholdet mandag

  • Klokken 15.10: Holdet lander i Københavns Lufthavn

  • Klokken 15.20-16.00: Landsholdsspillerne interviewes ved bagagebåndet

  • Klokken 16.05-16.35: DHF-modtagelse i Terminal 3

  • Klokken 16.35: Afgang for landsholdet med bus til Københavns Rådhus

  • Klokken 17.05 -17.20: Holdet ankommer til rådhuset og hyldes foran rådhuset

  • Klokken 17.30: Officielt arrangement på rådhuset

  • 18.45: Arrangementet afsluttes

 29. Zelenskyj om Ruslands mulige adgang til OL: Viser, at terror er acceptabelt

  Men det er uacceptabelt ifølge Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj, skriver CNN.

  - At få russiske atleter tilbage til De Olympiske Lege er forsøg på at fortælle hele verden, at terror på en måde er acceptabelt, sagde Zelenskyj i går aftes en videotale.

  - Rusland må ikke få lov til at bruge legene eller nogle andre sportsbegivenheder som propaganda for deres aggression.

  IOC har åbnet døren for, at atleter fra Belarus og Rusland kan deltage som neutrale atleter, men det afviser Zelenskyj.

  - Ingen kan være neutrale i sport, når mit lands atleter dør på slagmarken.

 30. Kansas City Chiefs booker den sidste plads i Super Bowl

  Kansas City Chiefs fejrer sejren over Cincinnati Bengals. - Foto: Reed Hoffmann/Ritzau Scanpix

  Det bliver et opgør mellem Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles, når vinderen af den amerikanske fodboldturnering NFL skal kåres.

  Kansas City Chiefs har i nat dansk tid slået Cincinnati Bengals 23-20 i AFC-finalen og sikrer sig dermed en plads i til Super Bowl.

  Der var inden kampen tvivl om Chiefs stjernequarterback Patrick Mahomes, som havde en ankelskade, kunne spille.

  Holdets cheftræner, Andy Reid, slog fast inden kampstart, at Mahomes skulle på banen fra start. Mahomes kastede 326 yards i kampen.

  Han blev desuden skubbet af Bengals' Joseph Ossai, hvilket gav Chiefs en 15 yard-straf, hvorfra Harrison Butker kunne sparke sejren hjem for hjemmeholdet.

  Sejren sikrer Kansas City Chiefs holdets tredje plads i Super Bowl inden for de seneste fire år.

  Super Bowl, som bliver den 57. udgave, spilles 12. februar.

 31. Dagen starter gråt, men senere kommer solen

  Der er flest skyer først på dagen, mens det meste af landet kan nyde blå himmel i eftermiddag. Her er det på Rømø.

  Det er overskyet og med spredt regn i hele landet i morgentimerne, men vi kommer til at få en helt anden udsigt på den anden side af middag.

  Her vil der nemlig komme lidt eller nogen sol, og det vil holde tørt langt de fleste steder.

  Dagen igennem vil det være meget blæsende fra nordvest, vindstyrken er jævn til hård, men langs kysterne har der været vindstød af stærk storm.

  Temperaturen ligger mellem 3 og 6 grader i dag, sidst på dagen vil vinden være aftagende, og i nat kan temperaturen nærme sig frysepunktet.

 32. Nordmand hiver flere guldmedaljer hjem ved X Games

  Den 23-årige nordmand kan efter weekendens konkurrence hive tre nye medaljer med hjem. Han har stadig lidt vej op til Mark McMorris som er rekordindehaver med 21 X Games-medaljer. Han deler den rekord med Jamie Andersson, der blandt de kvindelige snowboardere, også har 21 medaljer. (Foto: © GEIR OLSEN)

  Hvor vi herhjemme i aftes hev endnu en guldmedalje hjem i håndbold, så kan de i Norge prise sig med at have en af verdens bedste snowboardere.

  I øjeblikket falder sneen tungt i den amerikanske delstat, Colorado - mere specifikt i Aspen - hvor inviterede snowboardere og skiløbere i weekenden har konkurreret i flere discipliner i X Games.

  I nat dansk tid kunne Marcus Kleveland iføre sig en guldmedalje med en sejr i 'Knuckle Huck'

  Generelt har 23-årige Kleveland, der i 2018 kom voldsomt til skade og slog sin knæskal i stykker, haft et fremragende X-Games.

  Lørdag vandt han 'Big Air'med et trick, der ikke er lavet før, og i går førte han 'slopestyle', inden Mark McMorris pressede ham ned til sølv i konkurrencens allersidste forsøg.

  Kleveland har nu 13 X Games-medaljer, hvoraf otte er guldmedaljer og fem er sølvmedaljer.

 33. Etageejendom evakueret i Slagelse efter brand i nat

  Ni personer er i nat blevet kørt på hospitalet for at blive undersøgt for røgforgiftning, efter at en brand brød ud i en etageejendom i Slagelse.

  Her måtte politiet evakuere hele ejendommen, efter de fik en anmeldelse om røg fra en af lejlighederne.

  Det oplyser Jakob Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Branden har efterladt den øvre del af bygningens opgang ubeboelig på grund af røg og sod, og derfor kan flere beboere ikke vende hjem til deres lejligheder endnu.

  Ifølge Jakob Jensen er alle ni blevet udskrevet fra hospitalet igen. Branden er slukket og teknikere skal nu finde ud af, hvad der startede branden.

 34. I Australien leder de efter en lillebitte radioaktiv kapsel på 1.400 kilometer ørkenmotorvej

  • Det er som et finde en nål i en høstak, men de australske myndigheder forsøge at finde den potentielt farlige kapsel på en 1.400 kilometer lang strækning i den australske delstat Western Australia. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  • Myndighederne anbefaler folk at holde sig fem meter væk fra kapslen, hvis de skulle finde den. Kommer man for tæt på, risikerer man blandt andet strålesyge. Det understreges, at risikoen for den almene befolkning er ret lille. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  • Beredskabet har etableret et særligt hold til at håndtere situationen. Blandt andet anvendes særligt udstyr, som kan måle radioaktivitet inden for 20 meters radius, og som kan bruges på køretøjer i bevægelse. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  I Australien er jagten på en meget lille og potentiel farlig genstand i gang.

  På en strækning på 1.400 kilometer er den lille, radioaktive kapsel formodentlig faldet af en lastbil fra mineselskabet Rio Tinto.

  1.400 kilometer kan være en lidt diffus størrelse, men det er længere end Storbritannien, og ifølge Ritzau vides det ikke, hvor længe den lille genstand har været forsvundet.

  Den radioaktive kapsel er del af et måleinstrument, som kan måle massefylden i jernmalm, og som blev samlet op af en underleverandør til mineselskabet 12. januar.

  Men da instrumentet skulle inspiceres 25. januar, var det gået i stykker, og flere smådele manglede.

  Myndighederne har mistanke om, at vibrationer i lastbilen fik skruer til at løsne sig, hvorefter den radioaktive kapsel faldt ud af sin pakke og herefter ud af en åbning i lastbilen.

 35. Boris Johnson: Putin truede med at ramme mig med missil

  I en ny dokumentar fra BBC hævder Storbritanniens tidligere premierminister Boris Johnson, at Ruslands Præsident, Vladimir Putin, skulle have truet med at sende et missil efter ham.

  - Han truede mig på en måde på et tidspunkt og sagde: 'Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter', eller sådan noget, siger Boris Johnson i dokumentaren.

  Truslen skulle være kommet under en telefonsamtale, kort inden Rusland 24. februar invaderede Ukraine.

  Her diskuterede de to ledere, hvorvidt Ukraine kunne blive medlem af Nato i den nærmeste fremtid.

  BBC-dokumentaren handler om den voksende kløft mellem den russiske præsident og den vestlige verden i årene inden Ruslands invasion af Ukraine.

 36. Philadelphia Eagles sikrer den ene Super Bowl-plads

  Philadelphia Eagles fejrer storsejren over San Francisco 49'ers, der sikrer holdet en plads i årets Super Bowl. - Foto: Matt Slocum/Ritzau Scanpix

  Om knap to uger finder en af de helt store TV-finaler afsted.

  Nemlig afslutning på den amerikanske fodboldliga NFL - Superbowl.

  Og for anden gang på bare fem år løser Philadelphia Eagles billet til den største kamp i amerikansk fodbold.

  Vestkystholdet gjorde det med lethed af med San Francisco 49'ers i NFC-finalen. 31-7 skrev tavlen efter en times spil på Eagles' hjemmebane, Lincoln Financial Field.

  På stort set alle parametre var Eagles det gæstende hold overlegent.

  San Francisco mistede tidligt quarterback Brock Purdy til en skade, og i starten af anden halvleg blev også afløseren Josh Johnson skadet, og det satte sit præg på holdets spil, der aldrig helt fandt sin rytme.

  Det kunne også ses på kampens slutresultat, som som endte 31-7.

Mere fra dr.dk