Seneste Nyt

Taylor Swift modtager fornem pris som første kvinde

Taylor Swift bliver hyldet til Brit Awards i morgen. (Foto: © Danny Moloshok, Scanpix)

Den amerikanske popstjerne Taylor Swift ved allerede nu, at hun vil modtage en pris til Brit Awards, der finder sted i morgen, tirsdag.

Her vil hun modtage global icon-prisen, og dermed er hun både den første ikke-brite og første kvindelige artist til at modtage den prestigefyldte pris, som tidligere kun er blevet uddelt til Elton John (2014), David Bowie (2016) og Robbie Williams (2017).

’Folklore’-stjernen bliver anerkendt med prisen ”for sin store indflydelse på musik over hele verden, for hendes store repertoire og bedrifter indtil nu”, skriver Billboard.

Taylor Swift kan få endnu en pris, da hun også er nomineret i kategorien ’Bedste kvindelige soloartist’, hvor hun skal kæmpe mod Ariana Grande, Billie Eilish, Cardi B og Miley Cyrus.

Nyheder

  1. Pernille Harder glæder sig over, at hun - og resten af landsholdet - for alvor har fået gang i den offensive produktion.

  2. Danmarks anfører var målfarlig og bidrog med mange gode detaljer. Se bedømmelserne af de danske spillere efter kampen mod Wales herunder.

  3. Med 5-1-sejren tirsdag aften har danskerne fortsat maksimumpoint i Nations League-gruppespillet.

  4. Siden torsdag har kommunen modtaget 40-50 henvendelser fra borgere. Nu har de mistanke om, at sagen omfatter flere børn.

  5. Endnu flere, end man troede, kan have fået lækket personlige oplysninger i datalæk

    I august skaffede hackere sig adgang til personfølsomme data fra fem uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland i det, der af DR's techkorrespondent Henrik Moltke er blevet beskrevet som "måske en af de mest alvorlige sager i Danmark".

    Men hackerangrebet kan være endnu mere alvorligt end hidtil antaget.

    Det siger Ole Kamp Hansen, der er rektor på Sønderborg Statsskole, i en pressemeddelelse.

    Hackerne kan nemlig muligvis have haft adgang til anden data end det, som berører elever og ansatte på Sønderborg Statsskole.

    Det kan for eksempel være personfølsomme data fra tidligere ansatte, tidligere elever, samarbejdspartnere, ansøgere og forældre.

    - Datalækket er stoppet, men skolen har ikke mulighed for at slette de data, som befinder sig på the dark web, siger Ole Kamp Hansen.

  6. Med megafon og kasket tilslutter Joe Biden sig strejkende medarbejdere

    • Den amerikanske præsident, Joe Biden, deltog i dag ved strejkende medarbejdere fra den amerikanske bilindustri. (Foto: © EVELYN HOCKSTEIN, Ritzau Scanpix)
    • Præsidenten havde taget en kasket på med fagforeningens logo for at vise sin støtte. (Foto: © EVELYN HOCKSTEIN, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    Strejkende medarbejdere i den amerikanske bilindustri i Michigan har fået selskab af den amerikanske præsident, Joe Biden.

    Det skriver nyhedsbureauet AFP.

    Biden har taget en fagforeningskasket på i anledningen med logoet fra United Auto Workers, der er bilarbejdernes fagforening.

    Præsidenten viftede desuden med bannere og fortalte gennem en megafon, at han var på de strejkendes side.

    Strejkerne finder sted, efter de ansatte i den amerikanske bilindustri har forlangt kortere arbejdsuger, jobsikkerhed mens industrien udvikler sig og lønstigninger på 40 procent. Biden har ifølge nyhedsbureauet Reuters sagt i dag, at han støtter de strejkendes lønkrav.

  7. Sagsøges af konkurrencemyndigheder: Amazon anklages for at bruge sin magt til at hæve priser

    Nethandelgiganten Amazon er blevet sagsøgt af det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC).

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Myndighederne hævder blandt andet, at Amazon straffer virksomheder, der bruger dets platform, men som også sælger sine varer billigere via andre mellemhandlere.

    Det sker, ved at virksomhedernes produkter bliver nedprioriteret i søgeresultatet på Amazons platform, skriver Reuters.

    - Amazon er en monopolist, der bruger sin magt til at hæve priserne for amerikanske forbrugere og opkræve skyhøje gebyrer hos hundredtusindvis af onlinesælgere, siger John Newman, der er vicedirektør for FTC's konkurrenceenhed.

    Ifølge David Zapolsky, der er underdirektør hos Amazon, afviser selskabet anklagerne.

  8. Den 37-årige bandeleder kontrollerer store dele af narkohandlen i Sverige. Nu er han også blevet et problem internationalt.

  9. Det er ikke sikkert, offentligheden får indsigt i dansk efterforskning af Nord Stream-sabotage

    Det er ikke sikkert, at offentligheden nogensinde får svar på, hvad den danske efterforskning af Nord Stream-sabotagen kommer frem til.

    Det siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til DR.

    - Det kan jeg stadig ikke sige al den stund, at jeg ikke ved, hvad efterforskningen vil pege på. Sager, der vedrører nationens sikkerhed og generelt vedrører vores efterretningstjenester, der er der altid i et vis omfang information, man ikke kan dele af hensyn til nationens sikkerhed.

    Sagen bliver stadig efterforsket her et år efter sprængningerne i både Sverige, Tyskland og Danmark. Og mens de tyske myndigheder har delt flere oplysninger om efterforskningen, så er der mere stille fra de danske.

  10. Formand for det canadiske parlaments underhus trækker sig efter hyldest af naziveteran

    Han var ellers ikke meget for at trække sig i starten. Men efter pres, har formanden for Underhuset i det canadiske parlament, Anthony Rota, nu trukket sig.

    - Jeg må trække mig som jeres formand, sagde han i parlamentet ifølge BBC.

    Anthony Rota undskyldte søndag aften, for at han i sin rolle som formand officielt anerkendte 98-årige Jaroslavu Hunke som en "ukrainsk helt".

    Rota vidste ikke, siger han selv, at Hunke var nazist og kæmpede på tysk side i Anden Verdenskrig.

    Rotas anerkendelse af Hunke kom, efter Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, havde været på besøg i Canada for at takke det nordamerikanske land for dets bistand i krigen mod Rusland.

  11. Protesten udmøntede sig i et positivt møde med kulturministeren.

  12. To ledere sendt hjem fra skole, mens sag om overgreb undersøges

    Rudersdal Kommune har valgt midlertidigt at hjemsende to ledere fra Søholmskolen, hvor en 27-årig tidligere ansat lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt af en mindreårig og vidnetrusler.

    De to havde ledelsesansvar, da overgrebet menes at have fundet sted.

    Det bekræfter kommunen overfor TV 2 og DR Nyheder. De to ledere er hjemsendt, mens forløbet om sagen undersøges.

    "Det sker for at sikre mest mulig ro om skolens børn og medarbejdere i en svær tid", lyder det i et skriftligt svar kommunen.

    Den 27-årige blev varetægtsfængslet den 14. september og nægter sig skyldig i anklagerne.

  13. Tyrkerne er kommet et skridt tættere på at få F-16-fly, og dermed er svenskerne et skridt tættere på at blive medlem af Nato.

  14. Dødstallet stiger til 125 efter eksplosion i Nagorno-Karabakh

    125 meldes nu omkommet efter en voldsom eksplosion i Nagorno-Karabakh i går.

    Det skriver den aserbajdsjanske udgave af nyhedsbureauet Interfax ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Mediet citerer Armeniens sundhedsministerium for dødstallet. Tidligere i dag lød dødstallet på 20.

    Eksplosionen fandt sted nær Stepanakert, der er hovedstad i den omstridte region Nagorno-Karabakh.

    I sidste uge tog Aserbajdsjan kontrol over regionen med en lynoffensiv. Det har fået tusindvis af etniske armeniere til at forlade regionen og krydse grænsen til Armenien.

    Armenien og Aserbajdsjan har været i krig over Nagorno-Karabakh to gange, første gang var i begyndelsen af 1990'erne, anden gang i 2020.

  15. Den danske filmmand, der bor i New York, glæder sig til at komme i gang med sin internationale tv-serie.

  16. En halvandet år gammel video har fået racismedebatten til at blusse op i Irland og på sociale medier.

  17. Dårligt nyt for Delaney, der har brækket kravebenet efter uheldigt fald

    Thomas Delaney faldt uheldigt i søndagens kamp mod Club Brugge og står nu foran en længere pause. (Foto: © BRUNO FAHY, Ritzau Scanpix)

    I søndags faldt landsholdsspilleren Thomas Delaney akavet ned på sin skulder under en ligakamp for Anderlecht, og nu meddeler den belgiske fodboldklub, at danskeren har brækket kravebenet.

    Uheldet skete kort inden pausen mod Club Brugge, hvorefter Delaney måtte lade sig udskifte.

    Allerede tirsdag har han været på operationsbordet og forventes at være ude indtil begyndelsen af november, skriver Anderlecht på sin hjemmeside.

    Danmarks fodboldherrer mødes igen i oktober, hvor de skal møde Kasakhstan og San Marino i EM-kvalifikationen. Det bliver, hvis den belgiske sundhedsstab får ret i sine forudsigelser, altså uden Thomas Delaney.

  18. Olieselskabet Bluenord valgte mandag at trække ansøgning om gas- og olieindvinding i Nordsøen tilbage.

  19. Forskelligheder i befolkning, geografi og udfordringer har betydning for, hvordan pengene bliver brugt i din region næste år.

  20. Et enigt etisk råd anbefaler, at landets abortsamråd får et serviceeftersyn.

  21. Rusland afviser Navalnyjs anke af 19-årig fængselsdom

    Navalnyj afsoner dommen i en straffelejr over 200 kilometer øst for Moskva. Han modtog dagens afgørelse via videolink.  (Foto: © MAXIM SHIPENKOV, Ritzau Scanpix)

    Rusland har tirsdag afvist den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyjs anke af en 19-årig fængselsdom for ekstremisme.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Navalnyj modtog dommen den 4. august. Han har selv afvist alle de seks anklager for ekstremisme, som han blev dømt for.

    De 19 års fængselsstraf blev lagt oven i en allerede eksisterende dom på 11 og et halvt års fængsel for blandt andet svindel.

    Det var kun afgørelsen, der var åben for medierne. Resten af ankesagen foregik - trods protester fra Navalnyjs advokater - bag lukkede døre.

  22. Det er et skridt i retning mod et fælles nordisk luftforsvarssamarbejde, når norske piloter lander nye jagerfly på finsk motorvej, siger ekspert.

  23. Styrelse anerkender skæve vurderinger af nye huse i dyre områder

    Hvis man har fået en "meget skæv" foreløbig ejendomsvurdering, fordi man ejer et nyt hus i et dyrt boligområde, så er der nu mulighed for at få den ændret.

    Det siger Claus F. Houmann, der er underdirektør i Vurderingsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

    - Vi er i Vurderingsstyrelsen opmærksomme på problematikken med, at nye huse i dyre boligområder kan få relativt høje modelberegnede ejendomsværdier, siger han.

    - Boligejerne kan kontakte Vurderingsstyrelsen, hvis de oplever at have meget skæve vurderinger.

    Allerede tilbage i juni fortalte Vurderingsstyrelsen til DR, at den var "opmærksom på, at vurderingsmodellen for nye huse i dyre områder kan ramme for højt".

    Skatteminister Jeppe Bruus (S) anerkendte i sidste uge det samme.

  24. Det er muligt, at spor kan være gået tabt i løbet af de tre uger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

  25. To tiltalte i sag om drab på gravid kvinde foran plejehjem i Holbæk nægter sig skyldige.

  26. Nye oplysninger skaber fornyet fokus på sejlbåd, som tyske efterforskere mistænker for at være involveret i sprængningerne.

  27. British Museum afslører, hvilke genstande der menes at være blevet stjålet

    Efterlyses: Antikke græske og romerske guldsmykker og ædelstene, eventuelt med mytologiske motiver.

    British Museum i London har nu offentliggjort en række billeder af genstande, som ligner dem, der menes at være blevet stjålet fra dets samling.

    Håbet er, at personer, der er eller har været i besiddelse af lignende genstande, vil kontakte museet med brugbar information.

    Lang størstedelen af de forsvundne genstande stammer fra ædelstens- og smykkesamlingen og beskrives som "små".

    Tilbage i august fortalte British Museum, at en ansat var blevet fyret, efter at op mod 2.000 genstande var forsvundet fra museet.

  28. Politiet bekræfter verserende bandekonflikt i Odense

    Der verserer i øjeblikket en bandekonflikt i Odense.

    Det har National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vurderet i et notat til Fyns Politi, hvilket Fyns Politi her til eftermiddag bekræfter over for DR.

    Vurderingen sker på baggrund af en række hændelser i det sydøstlige Odense.

    Her blev der tirsdag i sidste uge affyret skud mod en personbil på åben gade - og et par dage senere skete der en sprængning i et lille rækkehus i samme område.

    Når politiet nu bruger begrebet "bandekonflikt", så har det blandt andet indflydelse på strafudmålingen, hvis nogen bliver dømt for en kriminel handling.

    Det er NSK, der på baggrund af forskellige oplysninger vurderer, hvornår der er tale om en egentlig bandekonflikt. Og det er der altså nu, lyder vurderingen.

  29. Selvom den danske astronaut nu kan sætte flueben ud for kommandør, så har han stadig over 30 forsøg, han skal i mål med.

  30. Flere vil være organdonor

    I løbet af årets første otte måneder har 44.000 personer registreret sig som organdonor. Det er 25 procent mere end i samme periode sidste år.

    Det viser en opgørelse fra sundhed.dk ifølge Ritzau.

    I alt har 1,2 millioner danskere taget stilling. Og mere end en million af dem har givet enten fuld eller begrænset tilladelse til, at deres organer må doneres.

    Alle over 15 år kan tage stilling til organdonation, som har været muligt siden 1970, såfremt man er erklæret hjernedød.

    Men fra efteråret træder nye regler i kraft, så man også kan donere sine organer, hvis man er erklæret cirkulatorisk død.

  31. DBU's dommerformand fortæller, at de danske dommere ikke har noget at frygte.

  32. De 200 unge, der skal til bal på slottet, er fundet

    200 unge mennesker fra hele rigsfællesskabet skal til at støve jakkesættet af eller finde den lange kjole frem.

    De er nemlig blevet udvalgt til at deltage i fejringen af prins Christians 18 års fødselsdag søndag 15. oktober.

    Det oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til Ritzau.

    Alle landets 98 kommuner har hver tilmeldt to 18-årige til fejringen, mens Grønland og Færøerne ligeledes har tilmeldt to unge hver.

    Nogle steder er de unge blevet udvalgt ved lodtrækning, andre steder har et bedømmelsesudvalg taget stilling på baggrund af ansøgninger.

    På dagen skal de unge deltage i et gallataffel på Christiansborg Slot med dronning Margrethe som vært.

  33. Endnu en retssag om skatteunddragelse truer popsangeren Shakira

    Offentlige anklagere beskylder nu popsangeren Shakira for at skylde de spanske skattemyndigheder 50 millioner kroner mere, end hun allerede er beskyldt for at skylde.

    Det skriver nyhedsbureauet dpa ifølge Ritzau.

    Nu skal en domstol så tage stilling til, om hun skal for retten i sagen, der drejer sig om indkomst- og ejendomsskat i 2018.

    Hun står allerede til at skulle for retten i Barcelona i en sag om skatteundragelse for 110 millioner kroner mellem 2012 og 2014.

    Den offentlige anklager kræver en fængselsstraf på otte år og to måneder samt en stor millionbøde.

    Shakira har gentagne gange fastholdt sin uskyld i den første sag. Men det er ikke lykkedes nyhedsbureauet AP at få hende til at kommentere på den nye sag endnu.

  34. 31-årig skal i fængsel i 10 år: Har arrangeret overdragelser af 75 kilo hash og 4 kilo kokain

    75 kilo hash, fire kilo kokain og en pistol.

    Så meget har en 31-årig mand været i kontakt med på den ene eller anden måde, og det giver ham ti års fængsel, udvisning og seks års indrejseforbud.

    Det skriver National Enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

    Helt konkret er han dømt for at arrangere indsmugling og videreoverdragelser af i alt fire kilo kokain fra Holland til Danmark, at have arrangeret en overlevering med henblik på viderelevering til Norge af de 75 kilo hash, og så har han været i besiddelse af en pistol.

    Den 31-årige mand blev anholdt i Montenegro i oktober 2022 som en del af en større aktion mod et netværk af personer, som menes at stå bag indsmugling og videresalg af narkotika i Danmark og Norge.

  35. AGF-profil er færdig for i år

    Mikkel Duelund kommer ikke på banen igen i dette kalenderår. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

    Det blev en kort efterårssæson for AGF-spilleren Mikkel Duelund, som grundet en skade i anklen er ude resten af året. Det bekræfter midtbanespilleren selv til B.T.

    Der er ikke tale om en ny skade, men derimod en følgeskade fra danskerens tid i Dynamo Kiev, hvor han pådrog sig et dobbelt ankelbrud.

    Duelund forklarer, at det er en knogle i hælen, der er vokset forkert op i akillessenen, og det giver betændelse og smerter. Derfor har en operation været nødvendig.

    26-årige Mikkel Duelund forventer dog at vende stærkt tilbage i det nye år.

    - Jeg er på vej ind i den bedste alder for en spiller, jeg har en kæmpeappetit på fodbold, og jeg er sikker på, at operationen gør mig til en bedre spiller, lyder det fra Mikkel Duelund.

    AGF er nummer seks i Superligaen efter de første ni spillerunder.

  36. To rocker-klubhuse i Nordsjælland holdes lukket i to uger mere

    Nordsjællands Politi har ligesom Københavns Vestegns Politi besluttet, at de holder to opholdssteder for rockere og bander lukket. Det skriver de i en pressemeddelelse.

    Det betyder helt konkret, at man ikke må opholde sig på adresserne.

    Der er tale om Oldenvej 17, st. tv. i Kvistgård og Ved Klædebo 14, camp 6 og 11 i Hørsholm.

    Opholdsforbuddene forlænges, fordi politiet mener, at der stadig er en "betydelig" risiko for, at de konflikter i rocker- og bandemiljøet kan udvikle sig yderligere.

  37. Sydkorea afholder sjælden militærparade med en advarsel til Nordkorea

    • Sydkoreanske soldater tager del i militærparaden i Seoul. (Foto: © Anthony Wallace, Ritzau Scanpix)
    • Den sydkoreanske præsident, Yoon Suk Yeol, mindes de soldater, der døde under Koreakrigen 1950-1953. (Foto: © Jung Yeon-je, Associated Press)
    • Militærvogne under paraden i Sydkoreas hovedstad. (Foto: © Jeon Heon-kyun, Ritzau Scanpix)
    1 / 3

    Et arsenal af avancerede våben bestående af ballistiske missiler og kampvogne rullede tirsdag gennem gaderne i Sydkoreas regnvåde hovedstad, Seoul.

    Det skete som led i den første militærparade i byen i et helt årti, som markerer 75-året for Sydkoreas Forsvarsdag, der ærer landets væbnede styrker.

    Paraden startede med ceremonier og forestillinger tirsdag morgen på en lufthavnsbase i Seoul. I den forbindelse holdt den sydkoreanske præsident, Yoon Suk Yeol en tale, hvor han advarede Nordkorea mod nogensinde at bruge atomvåben.

  38. DR har dokumenteret flere tilfælde, hvor grunde er blevet vurderet for højt.

  39. Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil nu invitere Folketingets partier til drøftelse af ny grænse.

  40. SF kalder transportministeren i samråd over kommende, højere billetpriser på togrejser

    Det er noget skidt for klimaet, at det fra næste år bliver dyrere at rejse med tog, fordi det kan få passagererne til at fravælge den offentlige transport og vælge en mindre klimavenlig løsning - nemlig bilen.

    Det mener SF, og derfor har de kaldt transportminister Thomas Danielsen (V) i samråd, skriver transportordfører Sofie Lippert på mediet X.

    - Priserne på den kollektive transport kommer til at stige drastisk, hvis ikke vi gør noget. Det får færre passagerer i busser og tog og flere biler på vejene. Skidt for både klima og mobilitet. Vi må gøre noget - derfor har jeg indkaldt ministeren i samråd!, skriver hun.

    Fra 21. januar næste år vil priserne stige, oplyser DSB. Hvor meget varierer fra område til område og afhængigt af, hvilken billettype der er tale om - men stigningerne ligger typisk omkring ti procent, fortæller DSB. Årsagen er især øgede energiomkostninger og en høj inflation.

  41. Politiet forlænger opholdsforbud i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup

    Det vil fortsat være forbudt at opholde sig i to rockerklubhuse i Rødovre og Taastrup.

    Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

    Opholdsforbuddet varer nu frem til den 10. oktober klokken 13.30.

    Det sker for at undgå lignende hændelser og for at skabe tryghed for beboere i områderne omkring klubhusene, lyder det fra politiet.

    Baggrunden for forbuddet er den verserende og voldelige bandekonflikt mellem Hells Angels og den forbudte gruppe Loyal to Familia (LTF).

    Københavns Vestegns Politi vil også i den kommende tid skærpe patruljering i området omkring de to adresser.

  42. Sydkorea ophæver lov, der forbyder at sende kritik af Nordkorea over grænsen

    Koreanere, der er flygtet fra nord til syd, har sendt USB-stik med sydkoreanske nyheder og pamfletter med kritik af Nordkorea og landets lederskab over grænsen fra syd til nord.

    Og det må de gerne.

    Forfatningsretten i Sydkorea har nemlig afgjort, at loven, der ellers forbyder det, er forfatningsstridig.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Loven blev vedtaget i 2020 under den daværende demokratiske præsident Moon Jae-in, der søgte at skabe bedre bånd til Nordkorea. Den fik blandt andet kritik for at indskrænke ytringsfriheden. Den kritik melder retten sig enig i ifølge Reuters.

    Loven, der ved overtrædelse kunne udløse op til tre års fængsel, er blevet ophævet med øjeblikkelig virkning.

  43. Boligejer må ikke udstykke sin grund. Alligevel har han fået mere end 30-doblet sin grundværdi.

  44. I BBR står Marsh McLennan Agency registreret som en byggeskadeforsikring, men nu har landsretten slået fast, at de ikke er erstatningspligtige for byggesjusk.

  45. Et panel svarede på spørgsmål om abortgrænsen i Danmark.

  46. Den danske badmintonspiller kan lære meget af basketballspillere, fortæller han.

  47. Al trafik mellem Fredericia og Odense er stoppet

    Opdateret med forventet tidspunkt for genoptagelse af trafikken.

    Al togtrafik mellem Fredericia og Odense er indstillet, oplyser DSB på deres hjemmeside.

    Her fremgår det, at togene holder stille på grund af politiets arbejde i Holmstrup, der ligger i det sydvestlige Odense.

    DSB har bestilt togbusser og forventer at kunne genoptage trafikken tidligst klokken 13.

    Der forventes også spredte forsinkelser og aflysninger mellem Odense og København samt ændringer i trafikken ved Fredericia.

  48. Armenien står klar til at tage imod dem, der ikke længere vil bo i regionen.

  49. Medlemmerne af Etisk Råd er kommet med deres anbefalinger til en ny abortgrænse.

  50. 15-17 årige kvinder skal også kunne få abort uden deres forældres samtykke, mener Det Etiske Råd.

Mere fra dr.dk