Seneste nyt
18. maj kl. 18:15

Telefonen til lægevagten i Region Sjælland var nede

Det har tidligere på aftenen ikke været muligt at komme i kontakt med lægevagten via telefon i Region Sjælland. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

I stedet skulle man, hvis man er syg og dårlig og har behov for at tale med lægevagten akut, henvende sig fysisk til lægevagten på det nærmeste sygehus i Roskilde, Køge, Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F.

Hvis der er tale om akut og livstruende sygdom, kan 1-1-2 kontaktes som normalt.

Det var et nedbrud i telefonisystemet, som gjorde, at man ikke kunne ringe til lægevagten.

Seneste nyt

 1. I dag kl. 01:00

  Tre er dræbt i Field's og tre er i kritisk tilstand

  Tre mennesker er blevet dræbt, og tre er i kritisk tilstand efter skyderiet i Field's søndag aften. Det fortalte chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi klokken 0.45 natten til mandag.

  - Der er tre dræbte, en mand i 40erne og to unge mennesker. Der er flere sårede, men tre af de er i kritisk tilstand, fortalte Søren Thomassen.

  Han kunne også fortælle, at politiet havde pågrebet den 22-årige mistænkte mand klokken 17.48 - altså ganske kort tid efter, at man havde fået anmeldelsen om skyderiet klokken 17.37.

  - Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen mandag. Vi er overbevist om, at det er vores gerningsmand. Han var i besiddelse af gevær og ammunition til geværet, og anholdelsen skete udramatisk. Han vil blive sigtet og fremstillet for manddrab, fortalte chefpolitiinspektøren på det natlige pressemøde.

  Politiet fortsætter arbejdet omkring skyderiet hele natten, og man er stadig interesseret i at høre fra borgerne, der har været i Field's og har oplevet noget. Ifølge Søren Thomassen bliver der et nyt pressemøde klokken 8.00 i morgen tidlig.

 2. I dag kl. 00:18

  Justitsminister Mattias Tesfaye: Vi kender ikke motivet

  Justitsminister Mattias Tesfaye (S) udtaler sig nu om skyderiet i storcenteret Field's på Amager.

  Han fortæller, at man stadig ikke kender motivet, men at alle kræfter bliver brugt på at nå til bunds i sagen.

  - Mine tanker går til de sårede, pårørende og øvrige berørte efter denne fuldkommen meningsløse og frygtelige handling. Vi kender endnu ikke motivet bag, men jeg kan forsikre, at myndighederne kaster alle kræfter i at komme til bunds i denne sag, så den eller de ansvarlige kan blive retsforfulgt.

  Ministeren opfordrer borgerne til at følge med på de sociale medier for at holde sig orienteret om udviklingen og samtidig lade være med at videresende rygter, der ikke er bekræftet:

  - Politiet er aktuelt massivt til stede i nærområdet og i København generelt. Politiet og andre myndigheder vil løbende orientere om situationen på de sociale medier, så jeg vil opfordre alle til at følge med her og være påpasselige med at videreformidle udokumenterede rygter.

 3. I dag kl. 00:00

  Statsministeren: Danmark er blevet ramt af et grusomt angreb

  Statsminister Mette Frederiksen har kort før midnat udsendt en udtalelse om skyderiet i storcenteret Field's, som hun betegner som 'et grusomt angreb':

  ”Danmark er søndag aften blevet ramt af et grusomt angreb. Flere er dræbt. Endnu flere sårede. Uskyldige familier på indkøb eller ude at spise. Børn, unge og voksne.

  Jeg sender min dybeste medfølelse til de, der har mistet deres kære. De sårede og pårørende. Og til alle de danskere, der har været tæt på de uhyggelige begivenheder. Jeg vil opfordre danskerne til at stå sammen og støtte hinanden i denne svære stund.

  Vi er alle brutalt blevet revet ud af den lyse sommer, som vi netop havde taget hul på. Det er ubegribeligt. Hjerteskærende. Meningsløst.

  Vores smukke og normalt så trygge hovedstad blev på et splitsekund forandret.

  Tak til politiet, beredskabet og ambulancefolkene. Også en varm tak til alle de mennesker, der har stået klar til at hjælpe.

  Endelig vil jeg opfordre alle til at følge den løbende kommunikation og anvisninger fra myndighederne.”

 4. I går kl. 23:56

  Mindst seks dræbt i gletsjerulykke i italien

  Mindst seks mennesker blev dræbt og ni kvæstet, da et stort stykke af en gletsjer rev sig løs i et bjergområde i det nordøstlige Italien. Is, sne og klippestykker væltede ned over folk på vandretur på en populær sti i området.

  De lokale redningsmyndigheder advarer om, at tabstallet kan stige, og at der muligvis savner 15 personer.

  Ifølge AP er redningsmandskab i gang med at tjekke nummerplader på en nærtliggende parkeringsplads for at undersøge hvor mange mennesker, der muligvis savnes.

  Ulykken er sket tæt på bjerget Marmolada i bjergkæden Dolomitterne. Her har gletsjeen smeltet med foruroligende fart de seneste år.

  Ifølge Maurizio Fugatti, den lokale leder af Trento-provinsen, har de høje temperaturer i området helt sikkert haft indflydelse på gletsjerulykken.

 5. I går kl. 23:13

  Kongehuset: Vores tanker og medfølelse er hos ofrene

  Kongehuset har her til aften kommenteret på skyderiet i Field's, hvor flere mennesker er blevet dræbt.

  - Vi kender endnu ikke tragediens fulde omfang, men det ligger allerede fast, at flere mennesker har mistet livet, og at endnu flere er såret.

  - Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien, lyder det i en kommentar fra dronning Margrethe og kronprinsparret på kongehuset.dk.

  Samtidig opfordrer de også til sammenhold og takker politiet og sundhedsmyndighederne for indsatsen i forbindelse med skyderiet i det københavnske storcenter:

  - Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer.

 6. I går kl. 23:06

  Metroen kører normalt igen

  Politiet meddeler på Twitter, at Metroen i København nu kører normalt igen. Tidligere blev den i en periode udelukkende brugt til køre de koncertgæster, der skulle have været til den aflyste koncert i Royal Arena med Harry Styles, til Vanløse.

  Den kører dog ikke længere end til Sundby Station, når man kører med M1 mod Vestamager.

 7. I går kl. 23:05

  Politiet: Her kan Field's-gæster få psykologhjælp

  Københavns Politi tilbyder nu, at vidner og personer, der har været i Field's i dag, kan få psykologhjælp og mulighed for at afgive vidneforklaring. Det sker i Amagerhallen på Løjtegårdsvej 64 i Kastrup.

  Fra i morgen mandag åbner Røde Kors en hjælpelinje, hvor psykologer sidder klar ved telefonen, hvis man har brug for at tale om sin reaktion oven på skyderiet. Det er i tidsrummet klokken 9 til 15 på telefon 3529 9660.

 8. I går kl. 22:25

  Politiet lukker midlertidigt metrolinjer for andre end koncertgæster fra Royal Arena

  Københavns Politi har i øjeblikket lukket metrolinjerne M1 og M2 i København for alle andre end de koncertgæster, der skal hjem fra den aflyste koncert med Harry Styles i Royal Arena.

  Det oplyser politiet på Twitter. Cityringen, S-tog, almindelig tog og busser kører fortsat.

  Politiet oplyser ligeledes, at forældre og pårørende til de børn og unge, der har været i Royal Arena her til aften, kan afhente dem ved shoppingcenteret Kronen i Vanløse, der ligger lige ved Vanløse Station.

  Her vil der også være mulighed for psykologhjælp.

  Opdateret med oplysningen om, at koncertgæsterne bliver kørt til Vanløse Station.

 9. I går kl. 22:11

  SAS-forhandlingsleder: Mandag klokken 12 er sidste frist

  Hvis SAS ikke får forhandlet en løsning på plads med piloterne inden i morgen klokken 12.00, som er den frist, at man tidligere er blevet enige om, så bliver der konflikt.

  Fristen bliver ikke forlænget.

  Det siger SAS-forhandlingsleder Marianne Hernæs.

  - Vi har sat en deadline til klokken 12.00, også vi skylder jo alle, at vi kommer til en enighed - eller en uenighed.

  Hvad sker der, hvis I ikke er enige inden klokken 12 i morgen?

  - Så er der en konflikt

  Hun siger, at parterne er nået et stykke af vejen, men at hun savner, at piloterne kommer SAS i møde. Det drejer sig ifølge SAS-forhandleren om at blive kollektivaftalen, så SAS bedre kan konkurrere med andre luftfartsselskaber.

  Forhandlingerne er slut for i aften og begynder først igen i morgen klokken otte.

  Opdateret med oplysningen om, at forhandlingerne først begynder igen klokken otte i morgen.

 10. I går kl. 20:54

  Flere er døde efter skyderi i Field's - 22-årig mand pågrebet

  Der er flere døde efter skyderiet i storcenteret Field's i Amager.

  Det oplyser chefpolitiinspektør Søren Thomassen ved et pressemøde på Københavns Politigård. Politiinspektøren har ikke oplyst, hvor mange dræbte og sårede der er efter skudepisoden.

  Han oplyser, at der er pågrebet en mistænkt i umiddelbar nærhed af Field's. Den pågrebne er en 22-årig etnisk dansker. Politiinspektøren kan ikke afvise, at der er tale om terror.

  Søren Thomassen meddeler, at aktionen fortsætter, og at politiet er massivt til stede ikke bare i nærheden af Field's, men på hele Sjælland, og at man er massivt til stede.

  Politiet ved ikke om det skyderiet er udført alene eller i forening med andre. Men chefpolitiinspektøren siger, at der ikke er tegn på, at det er sket i forening med andre.

  Han tilføjer, at alle oplysninger endnu er forbundet med en vis usikkerhed, da man står midt i en kaosfase.

 11. I går kl. 20:13

  Politiet holder pressemøde om skyderiet i Field's klokken 20.45

  Københavns Politi har netop indkaldt til pressemøde om skyderiet i storcenteret Field's på Amager. Pressemødet finder sted klokken 20.45 på Politigården i København.

  På den baggrund må det forventes, at politiet nu har en form for overblik over, hvad der er foregået i forbindelse med skudepisoden

  Chefpolitiinspektør Søren Thomassen vil være til stede ved pressemødet og orientere om episoden.

  Det er foreløbigt en person anholdt, og DR har fået bekræftet, at der er tre personer, der bliver behandlet på Rigshospitalets Traumecenter.

  Det vides ikke, hvor mange mennesker der i alt er blevet såret i forbindelse med skudepisoden.

 12. I går kl. 19:54

  Tre personer indlagt på Rigshospitalets Traumecenter efter skudepisode

  Tre personer bliver i øjeblikket behandlet på Rigshospitalets Traumecenter efter skudepisoden i storcenteret Field's på Amager i København.

  Det bekræfter Rigshospitalet overfor DR.

  Det vides ikke, om der eventuelt er flere ofre for skyderiet.

  Politiet har netop oplyst, at de fortsat er til stede i Field's, og at man er i gang med at sikre bygningen. Poiltiet opfordrer til, at man bliver, hvor man er, hvis man er derinde, og afventer, at politiet ankommer.

 13. I går kl. 19:29

  Politiet opfordrer Field's-gæster til at kontakte pårørende

  Københavns Politi opfordrer nu på Twitter alle, der har været i Field's til at kontakte deres pårørende.

  Det gælder om at give besked om, at man er i god behold, så man kan forhindre unødig ængstelse.

 14. I går kl. 18:55

  Politiet: Flere ramt af skud i storcenteret Field's

  Der har været et skyderi i storcenteret Field's på Amager.

  Københavns Politi oplyser på Twitter, at der er afgivet skud, og flere personer er ramt.

  (© KobenhavnPoliti@Twitter.com)

  Samtidig fastslår politiet, at alle skal holde sig væk fra Field's, hvor der stadig er en politiaktion i gang.

  Københavns Politi opfordrer alle, der har hørt eller filmet til at kontakte politiet ved Field's eller ved at ringe 114.

 15. I går kl. 18:31

  Kevin Magnussen kører point hjem i Ferrari-triumf på Silverstone

  Ferraris Carlos Sainz vandt søndag det britiske Formel 1-grandprix. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Ritzau Scanpix)

  Haas-køreren Kevin Magnussen blev nummer ti i det britiske Formel 1-grandprix og hentede et enkelt point.

  Ferraris Carlos Sainz vandt sit første løb i karrieren og var jublende lykkelig over sejren.

  Kevin Magnussen kørte stabilt over de 52 omgange og holdt sig ude af flere farlige situationer undervejs.

  Danskeren lukrerede blandt andet på, at hele seks biler udgik efter kollisioner og uheld.

  Haas-holdkammeraten Mick Schumacher endte helt oppe som nummer otte, og det var karrierens første point. Tyskeren hentede fire af slagsen. Så det blev en god weekend for Haas-mandskabet.

  Faktisk angreb Mick Schumacher flere gange Max Verstappen, der i slutfasen lå nede som nummer syv i sin Red Bull.

  Verstappen afviste Schumacher på den sidste omgang, hvor kørerne lå meget tæt på hinanden i en hæsblæsende duel.

  Generelt bød søndagens løb på underholdende racerløb, og helt i front skiftede placeringerne flere gange.

  /ritzau/

 16. I går kl. 18:15

  Stor politiaktion ved storcenteret Field's på Amager: Anmeldelse om skyderi

  Svært bevæbnet politi er til stede ved storcenteret Field's på Amager. (Foto: Presse-foto.dk © Ritzau Scanpix)

  Der er en stor politiaktion i gang omkring storcenteret Field's på Amager.

  Vejene er afspærret, og tungt bevæbnet politi er talstærkt til stede omkring Field's. Det er endnu uklart, hvad aktionen drejer sig om.

  Københavns Politi oplyser nu på Twitter, at man har modtaget anmeldelser om skyderi.

  DR har været i kontakt med centerchef i Field's, Thomas Thomsen, som på nuværende tidspunkt ikke vil sige noget om, hvad der sker, men henviser til politiet.

  Der er for kort tid siden ankommet ambulancer samt en brandbil og flere politibiler med udrykning til området.

 17. I går kl. 17:37

  Groenewegen vandt den sidste etape i Danmark

  Dylan Groenewegen vandt spurten i Sønderborg. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Det blev til endnu en hollandsk etapesejr på dansk jord, da Dylan Groenewegen på tredje etape med mål i Sønderborg kastede sin cykel ind over stregen og akkurat snød Wout van Aert for sejren.

  Det var en forløsning for Groenewegen, som får et par år siden var skyld i et grimt styrt på en etape i Polen Rundt, hvor gårsdagens etapevinder, Fabio Jakobsen, var tæt på at miste livet.

  Det var van Aerts tredje andenplads på de tre etaper i Danmark, men den belgiske verdensstjerne kan til gengæld glæde sig over, at han tager til Frankrig i den gule førertrøje.

  Der var tale om en meget tæt afgørelse, hvor både Groenewegen, van Aert samt Jasper Philipsen og Peter Sagan på de næste pladser alle var med i kampen om etapesejren.

  For en gangs kiksede Quick-Step Alpha Vinyls sprintertog, og Fabio Jakobsen måtte nøjes med femtepladsen.

  Danske Mads Pedersen kom ind på 12. pladsen.

  Undervejs på etapen havde Magnus Cort været alene afsted i udbrud og støvsuget de bjergpoint, der var på dagens etape. Det betyder, at han konsoliderede sin prikkede bjergtrøje, så han nu også bærer den på tirsdag, når Tour de France vender hjem til Frankrig.

 18. I går kl. 16:40

  Faldt ned ad Møns Klint - slap med skrækken

  Det kunne være gået rigtigt galt, men i stedet slap en person med skrækken, da vedkommende faldt halvvejs ned ad Møns Klint.

  Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

  (© SSJ_LFPoliti@twitter.com)

  Der var tale om tre personer, som var på vej til en shelterplads.

  - De kommer ikke på afveje, men på den rute, de ville gå, var noget af stien oversvømmet. Og så forsøgte man at gå udenom eller en alternativ rute, og der er så en af de tre, som skrider ned ad skrænten, siger vagtchef Joy Haensel til Ritzau.

  Personen landede på et lille plateau og kunne ikke selv komme op.

  - Så en person blev hejst op af brandvæsenet og var uden skader, hun.

  Opdateret med nye detaljer - der var ifølge politiet således kun en person og ikke tre, der faldt ned ad skrænten.

 19. I går kl. 16:34

  19 døde efter bus kørte ud over skrænt i Pakistan

  Redningsmandskab leder fortsat efter overlevende, oplyser en repræsentant for de lokale myndigheder. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)

  En passagerbus er i dag kørt udover en skrænt i det sydvestlige Pakistan. Det skete efter et voldsomt regnskyl. 19 mennesker er bekræftet døde, mens 12 andre er blevet kvæstede, oplyser Mahtab Shab, som administratorassistent i Shirani-distriktet i Baluchistan-provinsen til nyhedsbureauet AP.

  Han oplyser, at der var omrking 35 passagerer i bussen, da ulykken skete, og at redningsmandskab fortsat leder efter overlevende i og omkring vraget af bussen, som faldt omkring 61 meter ned ad bjergsiden.

 20. I går kl. 15:29

  To kvinder sigtet for grov kropsskade efter påkørsel af Sian-leder i Oslo

  Begge kvinder, som var i en bil, der lørdag påkørte en bil med en anti-islamisk leder i Norge, er nu blevet sigtet. Det skriver nyhedsbureauet NTB.

  De er sigtet efter en voldsbestemmelse om grov kropsskade.

  En video af hændelsen viser, at bilen med lederen af "Stopp Islamiseringen av Norge" (Sian), Lars Thorsen, og fire andre passagerer lørdag blev påkørt flere gange. Lars Thorsen og Sian-grupperingen havde i løbet af lørdag brændt koraner af flere steder i Oslo.

  Ifølge VG erkender ingen af de to sigtede kvinder sig skyldige i det, som de er blevet sigtet for. I stedet siger det ene af kvinderne ifølge VG, at hun handlede i selvforsvar, da Sian-lederens bil først var kørt ind i hendes bil.

 21. I går kl. 14:25

  Laudrup-Dufour gør rent bord ved prestigefyldt stævne i Tyskland

  (Foto: TT News Agency © Ritzau Scanpix)

  Fem sejre ud af fem mulige.

  Sådan lyder status for den danske dressurrytter Cathrine Laudrup-Dufour efter en suveræn uge ved ridestævnet CHIO Aachen i Tyskland.

  Søndag kunne ingen matche danskeren, der på hesten Vamos Amigos vandt Grand Prix Freestyle-konkurrencen på det højeste niveau. Landsmanden Daniel Bachmann Andersen red sig til en tredjeplads på hesten Marshall-Bell.

  Dermed har Laudrup-Dufour fået den bedst tænkelige generalprøve på VM, der begynder i Herning den 6. august. Det samme kan man sige om hele det danske hold, der lørdag vandt Nations Cup.

  Laudrup-Dufour vandt i alt tre gange på Vamos Amigos, mens det også blev til to sejre på hesten Bohemian i løbet af ugen.

 22. I går kl. 14:25

  Scholz: Tyskland kommer ikke til at lukke ned – men mundbind vil igen spille en stor rolle

  Olaf Scholz forventer, at mundbind vil spille en større rolle til efteråret og vinteren, end de gør nu i Tyskland. (Foto: JOHN MacDougall © Ritzau Scanpix)

  Mens antallet af smittede med corona stiger i Tyskland, forventer landets regeringschef, forbundskansler Olaf Scholz, ikke, at det bliver nødvendigt at indføre specielt mange restriktioner i fremtiden.

  Det fortæller han til ARD, skriver Reuters.

  - Vi kommer ikke til at nedlukke skoler igen, og jeg tror heller ikke, at vi får brug for at indføre lige så omfattende lockdowns, som vi ellers har set de sidste par år, siger han og uddyber:

  - Men jeg tror godt, at man kan forvente, at maskerne vil spille en større rolle til efteråret og vinteren, end de gør nu.

  Olaf Scholz har ikke selv været smittet med covid-19, og han anbefaler alle over 60 år at få et fjerde vaccinationsstik - som han selv har fået.

  - Måske det er grunden til, at jeg endnu ikke selv har været smittet.

 23. I går kl. 13:41

  Den ikoniske teaterinstruktør Peter Brook er død 97 år gammel

  Peter Brook har også skrevet en del filmmanuskripter. Blandt andet til 1963-udgaven af 'Fluernes herre', som han også instruerede. (Foto: LIONEL BONAVENTURE © Ritzau Scanpix)

  Han var kendt i hele verden for sin eksperimenterende tilgang til teater og for at forny klassikere fra blandt andet Shakespeare.

  Lørdag døde den engelskfødte teater- og filminstruktør Peter Brook i en alder af 97 år.

  Det skriver flere internationale medier, heriblandt Le Monde og The Guardian.

  Peter Brook betragtes som en af 1900-tallets mest indflydelsesrige europæiske instruktører, og har haft enorm betydning for europæisk teater siden 1960'erne.

  Det er særligt den ni timer lange dramatisering af det store indiske heltedigt 'Mahabharata', der har skabt hans verdensrenommé. Den opførte han på Østre Gasværk i København i 1988. Fem år tidligere var det hans version af 'La Tragédie de Carmen', som danskerne kunne se.

 24. I går kl. 12:51

  Fåmælt Mette Frederiksen kommenterer på valgkravet fra Radikale Venstre

  Statsminister Mette Frederiksen (S) lytter til kritik fra Folketinget, men vil ikke kommentere De Radikales krav om valgudskrivelse inden den 4. oktober.

  Det fortæller hun til TV 2 til DGI's landstævne i Svendborg.

  - Jeg lytter selvsagt til, hvad partierne i Folketinget siger og ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men når det kommer til, hvornår der udskrives valg, har jeg ingen kommentar, siger hun til TV 2 og afviser flere gange at kommentere på, hvornår der udskrives valg.

  Efter Minksagen kræver støttepartiet De Radikale, at Mette Frederiksen udskriver valg, senest til Folketingets åbning i oktober.

  Hvis det ikke sker, vil partiet stemme for et mistillidsvotum og med andre ord vælte regeringen. Sådan lød det i går fra partiets formand Sofie Carsten Nielsen (R).

  Her meldte Radikale Venstre som det sidste støtteparti ud, at de ikke vil lade uafhængige advokater vurdere, om der er grundlag for at føre en rigsretssag mod statsministeren i minkskandalen. Og dermed er der ikke politisk flertal for en advokatvurdering.

 25. I går kl. 12:25

  Iffe Lundberg vender hjem uden NBA-kontrakt

  Gabriel 'Iffe' Lundberg nåede at spille fire kampe i NBA i sidste sæson. (Foto: Mark J. Rebilas © Ritzau Scanpix)

  Basketballspilleren Gabriel "Iffe" Lundberg, som i sidste sæson blev den første dansker til at spille i NBA, har ikke fået tilbudt en ny kontrakt hos Phoenix Suns.

  Det siger han til TV 2 Sport.

  Lundberg og familien rejser derfor hjem til Danmark, men han håber på, at NBA-drømmen ikke er slut. Ifølge Lundberg er der nemlig stadig interesse fra andre klubber i verdens bedste liga.

  13 point, 5 rebounds og 11 assister blev det til for Lundberg i de fire kampe i NBA-grundspillet.

  Danskeren kom til NBA, efter han forlod russiske CSKA Moskva efter Ruslands invasion af Ukraine 24. februar.

  /ritzau/

 26. I går kl. 11:55

  Fundet af nye fossiler løser mysteriet om den planteædende pandabjørn

  Pandabjørnens poter er meget unikke i forhold til andre bjørnes. De har nemlig en falsk tommelfinger til at holde bambus med. (Foto: TATYANA MAKEYEVA © Ritzau Scanpix)

  Hvornår fik pandabjørnen en falsk tommelfinger?

  Det var nok ikke nødvendigvis dét, du havde forventet at få svar på i dag, men ikke desto mindre er forskere netop kommet frem til det.

  For med fundet af seks millioner år gamle bjørne-fossiler i den sydvestlige Yunnan-provins i Kina, kan man nu se, hvordan pandabjørnens poter har ændret sig. Og hvorfor et ekstra "fingerled" i poten, som ikke ses hos andre bjørne, og som hjælper pandaen med at holde fast i bambus, har udviklet sig. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  - Den fundne falske tommelfinger viser for første gang nogensinde timingen og udviklingstrinene i forhold til, hvornår pandabjørnene begyndte at spise bambus, forklarer Wang Xiaoming, der er tilknyttet the Natural History Museum i Los Angeles.

  Det fundne fossil havde nemlig en længere tommelfinger, end den man ser hos pandabjørne i dag, men til gengæld var den uden en indadvendt klo i enden.

  Den falske tommelfinger har blandt andet ændret sig over tid for at kunne klare "byrden af betydelig kropsvægt".

 27. I går kl. 11:35

  Viktor Axelsen vinder Malaysia Open

  Viktor Axelsen vinder badmintonfinalen ved Malaysia Open med 21-4, 21-7 over verdens nummer to, japanske Kento Momota. (Foto: Vincent Thian © Associated Press)

  Indonesia Masters, Indonesia Open og søndag Malaysia Open.

  Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen har gjort rent bord de seneste uger i Asien.

  Søndag vandt verdensranglistens nummer et fra Danmark sin tredje turnering i træk i Asien, da Axelsen i finalen i Kuala Lumpur vandt 21-4, 21-7 over den tidligere japanske verdensetter, Kento Momota.

  I alle aspekter af spillet var Axelsen sin modstander overlegen. På intet tidspunkt var Axelsen bagud i kampen, selv som Momota var en anelse bedre med i andet sæt. Men Axelsen var i fuld kontrol.

  Malaysia Open rangerer som en Super 750-turnering. Altså lige under Indonesia Open, som Axelsen vandt for et par uger siden. I den kommende uge spilles der Malaysia Masters i samme hal, hvor Malaysia Open fandt sted.

  Foruden de tre titler i Asien har Axelsen også vundet All England og EM i år.

  /ritzau/

 28. I går kl. 11:03

  WHO: Jobbet som brandmand øger risikoen for kræft

  Arbejdet som brandmand øger risikoen for kræft.

  Det fastslår en international videnskabelig udredning, som verdenssundhedsorganisationen, WHO står bag, ifølge Ritzau.

  Konklusionerne kommer fra en ekspertgruppe nedsat af WHO’s kræftforskningsinstitut, International Agency for Research on Cancer (IARC), som seniorforsker ved Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning Johnni Hansen står i spidsen for.

  - Sammenhængen er så veldokumenteret, at brandmænds arbejde nu bliver klassificeret som "med sikkerhed kræftfremkaldende" på IARC's liste over påvirkninger, der kan give mennesker kræft, siger han.

  Tidligere var erhvervet som brandmand kategoriseret som "muligvis kræftfremkaldende", men nu kan forskerne altså konkludere, at det bør klassificeres i den højeste risikogruppe over kræftfremkaldende påvirkninger.

  Ekspertgruppen har det seneste år gennemgået al tilgængelig viden fra en lang række videnskabelige undersøgelser om brandmænd og kræft.

  De viser også, at brandmænd har en øget risiko for mindst to kræftformer - blærekræft og lungekræft.

 29. I går kl. 10:34

  Adele følte sig som en "tom skal" efter hårde reaktioner fra vrede fans

  Med sine Las Vegas-aftale kunne Adele tjene lidt over fire millioner kroner per show. På nuværende tidspunkt er der stadig ikke planlagt nye datoer. (Foto: TOM NICHOLSON © Ritzau Scanpix)

  De færreste kan bryste sig af at have popstjernen Adele som deres faste hussanger. Det var dog ikke mindre tilfældet for det kendte hotel og kasino Caesars Palace i Las Vegas i starten af året.

  Og dog.

  For mindre end 24 timer før hendes første af i alt 24 koncerter fordelt over tre måneder valgte Adele at udskyde på ubestemt tid i et tårevædet opslag på Instagram.

  Til BBC Radio 4 fortæller hun nu, at det var umuligt at gennemføre de planlagte shows, fordi de ikke levede op til hendes standarder.

  Hun fortæller derudover, at hun oplevede reaktionerne fra de mange vrede fans som "brutale", og at hun følte sig som en "tom skal" den efterfølgende tid.

  - Jeg kommer ikke til at lave et show, bare fordi jeg er nødt til det, eller fordi jeg skuffer en masse mennesker ved ikke at gøre det. Det er også ligegyldigt, om vi mister en masse penge. Showet var ikke godt nok, forklarer hun.

  Ifølge BBC stod Adele til at tjene lidt over fire millioner kroner per optræden i Las Vegas. På nuværende tidspunkt er der stadig ikke planlagt nye datoer.

 30. I går kl. 09:50

  SAS genoptager forhandlinger med piloter

  SAS har her til morgen igen taget plads ved forhandlingsbordet med flere af flyselskabets piloter for at fortsætte forhandlingerne om en ny overenskomst.

  Det oplyser parterne til DR Nyheder.

  Parterne håber at kunne finde frem til en løsning inden mandag klokken 12. For ellers kan det betyde, at cirka 1000 af SAS' piloter går i strejke.

  De 1.000 piloter er ansat i SAS moderselskab, SAS Scandinavia. De har varslet strejke, fordi de ikke er tilfredse med deres løn- og arbejdsbetingelser i SAS.

  Piloterne utilfredse med, at SAS i stedet for at genansætte gamle SAS-piloter prioriterer at ansætte nye piloter på billigere overenskomster i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect.

 31. I går kl. 09:30

  De ventede på Jesus' genkomst, men nu er 77 personer reddet fra kirke efter massebortførelse

  Politiet i byen Ondo har netop befriet 77 personer – heriblandt flere børn - fra en kirke i den sydvestlige del af Nigeria.

  Det skriver BBC.

  Nogle kan have været fanget i kirken i flere måneder, og en talsmand fra politiet fortæller, at flere af de indespærrede havde fået besked på, at Jesus ville vende tilbage i april, og derfor havde forladt deres skoler og arbejde for at opleve begivenheden.

  En pastor fra pinsebevægelsen og flere af hans ansatte er blevet anholdt i forbindelse med løsladelsen af de 77 personer.

  Politiet fortæller, at pastoren først fortalte, at genkomsten ville finde sted i april, men senere rykkede det til september. Han skulle også have sagt, at man kun måtte adlyde sine forældre eller gud.

  For en måned siden blev en anden kirke i Ondo angrebet af bevæbnede mænd. Her mistede 50 mennesker livet.

 32. I går kl. 09:05

  Tyfon knækker skib i to ved Hongkongs kyst - flere søfolk meldes savnet

  Skibet blev fundet 300 kilometer syd for Hongkong. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  Mere end 20 mennesker er meldt savnet, efter et stort skib med 30 besætningsmedlemmer knækkede midt over under en tyfon i Det Sydkinesiske Hav.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tre personer blev reddet i sikkerhed, men de baske vejrforhold, som tyfonen Chaba forårsagede, gjorde det svært for redningsfolkene at finde flere fra skibets besætning.

  Ifølge Hongkong Government Flying Service fandt fly og helikoptere skibet 300 kilometer syd for Hongkong.

  Tyfonen Chaba nåede en vindstyrke på 110 kilometer i timen og er den første i Hongkong i år.

 33. I går kl. 08:47

  Barca-præsident forsikrer: Vi præsenterer Andreas Christensen torsdag

  Der bliver snart noget at fejre for Andreas Christensen, som, ifølge klubpræsidenten i FC Barcelona, præsenteres på torsdag. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  En længere transfersaga om Andreas Christensen ser snart ud til at være overstået.

  Andreas Christensen præsenteres nemlig som ny FC Barcelona-spiller torsdag. Det bekræfter den spanske fodboldklubs præsident, Joan Laporta, ifølge flere spanske medier lørdag aften.

  Ud over Andreas Christensen vil Barcelona hente midtbanespilleren Franck Kessie, og han vil blive præsenteret onsdag.

  Det oplyste Joan Laporta ved en presseseance foran flere spanske medier i den catalanske kystby S'Agaro.

  - Vi præsenterer Kessie på onsdag og Christensen på torsdag, siger Joan Laporta ifølge Sport.

  Også den spanske avis Mundo Deportivo var til stede, og mediet har lagt hele interviewet på over 14 minutter med Joan Laporta ud på sin hjemmeside.

  I juni sagde Andreas Christensen, at han allerede havde skrevet under på en kontrakt med den klub, han skal repræsentere efter sommerferien, men han måtte ikke fortælle, hvilken klub der er tale om.

  - Jeg ved godt, hvad jeg skal. Jeg håber snart, at det bliver offentliggjort, for jeg har vidst i et stykke tid, hvor jeg skal hen, sagde han efter en landskamp mod Østrig i midten af juni.

  /ritzau/

 34. I går kl. 08:35

  Politichef trækker sig fra byrådet efter Uvalde-skoleskyderi

  Det blev en kort karriere i det lokale byråd for Pete Arredondo, der er politichef for skolerne i den texanske by Uvalde.

  Han har nemlig netop offentliggjort i et åbent brev til Uvalde, at han trækker sig fra byrådet for at "minimere yderligere distraktioner". Det skriver The New York Times.

  Politichefen blev ellers valgt ind for ganske få måneder siden, men er lige nu en af dem, som bliver udsat for heftig kritik efter et voldsomt skoleskyderi ramte Robb Elementary School i slutningen af maj, hvor 19 elever og to lærere blev dræbt af en bevæbnet mand.

  Pete Arredondo var blandt de første betjente på Robb Elementary School efter skyderierne begyndte.

  Der foregår lige nu flere undersøgelser af politiets indsats under skoleskyderiet.

 35. I går kl. 08:15

  Vejdirektoratet forventer pres på vejene ved tour-ruten

  Tour-rytterne tager i dag hul på tredje og sidste etape på de danske veje til årets Tour de France, og Vejdirektoratet forventer, at det vil betyde pres på vejene omkring ruten.

  Det skriver de på Twitter.

  Feltet kører fra Vejle til Sønderborg, og derfor er der risiko for kødannelse på E45 i Trekantområdet, på Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland og på rute 8 Sønderborgmotorvejen, fremgår det.

  Her ses Vejdirektoratets opslag på Twitter.
 36. I går kl. 07:35

  Tredje etape kan blive med torden

  Der er risiko for torden i dag i det jyske. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Når Tour de France-rytterne i dag tager hul på tredje etape i det østjyske bliver det til et dansk cykelvejr, der byder på lidt af hvert.

  Dagen bliver nemlig med lidt eller nogen sol, men der vil også komme regn eller byger rundt omkring, der lokalt blive ret kraftige og med torden, især i den vestlige del af landet. Det skriver DMI.

  De sommervarme temperaturer holder ved og kommer op mellem 20 og 25 grader, mens vinden bliver svag til jævn, mest mellem sydøst og sydvest.

 37. I går kl. 07:00

  Russisk guvernør: Mindst tre personer er dræbt efter eksplosioner i russisk grænseby

  Mindst tre personer har mistet livet, mens 11 etageejendomme og mindst 39 private boliger er blevet ødelagt efter eksplosioner i den russiske by Belgorod tæt på grænsen til Ukraine.

  Det oplyser Vjatjeslav Gladkov, der er den lokale guvernør i regionen, på beskedtjenesten Telegram natten til søndag, ifølge Reuters.

  - Årsagen til hændelsen bliver efterforsket, men efter alt at dømme har vores luftforsvar virket, skriver guvernøren.

  Informationerne er endnu ikke bekræftet fra anden side.

  Gladkov har tidligere beskyldt Ukraine for at have sendt kamphelikoptere ind over grænsen og angribe et brændstofdepot den 1. april i Belgorod. Det er dog hverken blevet bekræftet af den russiske eller ukrainske regering.

 38. I går kl. 06:53

  Flere tusind australiere evakueret efter voldsom regn

  Flere tusind beboere i den sydvestlige del af Sydney er i dag blevet evakueret på grund af skybrud, voldsom vind og risiko for oversvømmelser.

  Det australske vejrbureau har advaret om kraftig regn, der kan føre til oversvømmelser og jordskred omkring Australiens østkyst i staten New South Wales, hvor millionbyen Sydney ligger.

  - Vi står nu over for trusler på flere forskellige fronter - oversvømmelser, floder, der går over deres bredder, og kysterosion, siger ministeren for redningsarbejdet i New South Wales, Steph Cooke ifølge Ritzau.

  Ifølge det metrologiske bureau i staten er der faldet mere end 200 millimeter regn i mange dele af Sydney og nogle steder helt op til 350 millimeter.

  Normalt falder der omkring 96,3 millimeter regn i Sydney i løbet af hele juli måned.

 39. 2. jul kl. 23:48

  Egypten lukker kyststrækning ud til Det Røde Hav efter hajangreb

  En 68-årig østrigsk kvinde mistede fredag livet efter at være blevet angrebet af en makrelhaj ved badebyen Hurghada i Egypten.

  Kvinden havde både mistet et ben og en arm i angrebet, som skete ganske tæt på land, og hun døde kort efter på et privathospital.

  Myndighederne har ifølge AP valgt at lukke kyststrækningen i Det Røde Hav omkring Hurghada for alle vandaktiviteter i tre dage, ligesom området også er blevet lukket for fiskerbåde.

 40. 2. jul kl. 22:58

  101 kriminelle udlændinge er blevet sendt ud af landet efter ny lov

  101 kriminelle udlændinge har siden 1. juni sidste år fået afbrudt deres fængselsstraf og er i stedet blevet sendt ud af Danmark.

  Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det er blevet muligt takket være den hjemrejselov, som Folketinget for et års tid siden vedtog.

  Loven gør det muligt for Hjemrejsestyrelsen at afbryde straffen for en kriminel udlænding. Betingelsen er dog, at vedkommende omgående forlader Danmark, og at han eller hun højest er blevet idømt en ubetinget fængselsstraf på op til fire måneder.

  Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) er begejstret for resultatet.

  - Udvisningsdømte udlændinge har ikke noget at gøre i Danmark. Hver eneste kriminelle, vi får hjemsendt, er en sejr. Derfor er jeg virkelig glad for, at vi nu har rundet 100 straks-udsendelser, siger han i pressemeddelelsen.

 41. 2. jul kl. 22:38

  Politiet roser Tour-tilskuerne - men seks tyske cyklister blev stoppet på broen

  En festlig, fornøjelig og folkelig cykeldag.

  Sådan lyder de rosende ord fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Fyns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi i en fælles pressemeddelelse.

  - Undervejs på ruten oplevede vi kun ganske få udfordringer, og folk opførte sig rigtig fint. Tilskuerne fortjener stor ros for deres måde at være på, siger politiinspektør Christian Rasmussen fra Fyns Politi, der også roser alle de borgere, hvis hverdag cykelløbet har forstyrret.

  Ros var der dog ikke til seks tyske cyklister, som forsøgte at krydse Storebælt i slipstrømmen på Tour-rytterne. Tyskerne blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de cyklede ud på Storebæltsbroen fra Sjællandssiden, efter at feltet var passeret. De seks cyklister var nået et lille stykke op på højbroen, da politiet fik stoppet dem, inden de blev fulgt retur til fastlandet.

  Ifølge politiet førte lukningen af broen kun til ganske lidt kø, fordi bilisterne generelt havde fulgt anbefalingerne om at undgå at køre over broen lørdag - eller havde valgt at køre over tidligt på dagen.

 42. 2. jul kl. 22:23

  Leder af anti-islamisk gruppe i Norge blev kørt i grøften

  En bil med Lars Thorsen, som er leder af den anti-islamiske gruppe SIAN, Stop Islamiseringen af Norge, blev tidligere i dag kørt i grøften på E6-motorvejen i Oslo-bydelen Mortensrud.

  Ifølge norske NRK mener norsk politi, at påkørslen skete med vilje.

  Den skete kort efter, at Lars Thorsen og SIAN havde foretaget koranafbrændinger flere steder i Oslo. Politiet har anholdt en kvinde, som sad bag rattet i den bil, der påkørte vognen med Lars Thorsen og fire andre personer.

  En af de fem personer måtte efterfølgende behandles på sygehuset, mens de fire andre var omkring skadestuen. Ifølge politiet var der ikke tale om alvorlige skader.

 43. 2. jul kl. 21:47

  Op på nakken med konen og afsted: VM i koneløb afviklet i Finland

  De er skøre, de finner. I dag var byen Sonkajärvi midt i Finland igen vært for det årlige VM i koneløb, en konkurrence, hvor en mand bærer sin kone gennem en forhindringsbane på 253 meter. Siden 1994 har konkurrencen været åben for udenlandske par og har derfor fået karakter af et verdensmesterskab.

  Konkurrencen har rødder i den lokale historie, hvor en lokal røverbande hærgede tilbage i 1800-tallet, og det var normalt at stjæle kvinder fra nabolandsbyerne.

  Man kan også vælge at stille op med sin nabokone eller bare en kvindelig ven. Kvinden skal dog være fyldt 17 år og minimum veje 49 kilo. Hvis hun vejer mindre, skal hun bære en rygsæk.

  Det eneste tilladte udstyr er et bælte til manden og en hjelm til kvinden. Koneløbet afvikles i heat, hvor to par løber mod hinanden på tid. Gevinsten til det hurtigste par er konens vægt i øl samt en statuette. Der er dog også præmier til det bedste udklædte par, det mest underholdende par og den stærkeste konebærer.

  Årets verdensmestre blev det finske par Taisto Miettinen og Katja Kovanen, som var knap et halvt sekund hurtigere end litauerne Vytautas Kirkliauskas og Neringa Kirkliauskiene.

 44. 2. jul kl. 20:12

  Scholz advarer tyskerne om økonomisk krise forude: Vi må stå sammen

  Forbundskansler Olaf Scholz (SPD) advarer nu befolkningen om, at Tyskland står foran en alvorlig økonomisk krise. Han opfordrer tyskerne til at stå sammen og hjælpe hinanden.

  Som en del af et nyt og omfattende initiativ skal arbejdsmarkedets parter, bankfolk og akademikere inddrages i en proces, hvor tidens store udfordringer skal behandles. Kampagnen minder om lignende initiativer tilbage i 1960'erne og 1970'erne.

  - Vi må forene vores kræfter og stå sammen, siger den tyske regeringschef i en videopodcast, hvor kansleren erkender, at mange tyskere har god grund til at være bekymrede over de stigende priser.

  - Det er også det, vi skal stå sammen om at løse, siger Scholz blandt andet i sit budskab til tyskerne.

 45. 2. jul kl. 19:31

  Lukasjenko hævder, at Belarus har afværget ukrainsk angreb

  Den belarusiske præsident Aleksandr Lukasjenko siger nu, at Ukraine for tre dage siden har forsøgt at angribe militære faciliteter i Belarus, men at alle missillerne blev afvist.

  Det citerer Reuters det statsdrevne belarusiske nyhedsbureau Belta for.

  Lukasjenko bakkede ikke sin påstand op med nogen form for beviser.

  - De provokerer os. For tre dage siden, måske lidt længere siden, blev der gjort et forsøg fra ukrainsk territorium på at ramme militære faciliteter i Belarus, sagde Lukasjenko og tilføjede, at Belarus ikke ønsker en krig mod Ukraine, men at man er klar til at kæmpe, hvis landet bliver invaderet.

  Som Putins nære allierede har Lukasjenko givet russerne adgang til bruge landet til at sende russiske tropper ind i Ukraine, men han hævder samtidig, at der ikke er nogle belarusiske soldater, som deltager på Ruslands side.

 46. 2. jul kl. 19:10

  Cort i prikker: En drøm, der går i opfyldelse

  Magnus Cort blev hyldet på podiet i Nyborg efter anden etape. (Foto: Thibault Camus © Associated Press)

  Der gik ikke mange meter af anden etape af Tour de France mellem Roskilde og Nyborg, så var Magnus Cort afsted i udbrud. Afsted for at hente point til den prikkede bjergtrøje, sådan som han havde sagt inden etapen.

  Og missionen lykkedes: Den bornholmske EF Education-rytter var først over stregen på alle tre kategori 4-stigninger undervejs, og dermed snuppede han alle de tre point, der var at køre om.

  - Yes, mand, jublede Cort undervejs, da han sikrede sig det afgørende point.

  Og i Nyborg ville tilskuerne ikke give slip på ham, da han stod på podiet med sin hvide trøje med de røde prikker.

  - Det er fantastisk, altså. Hele oplevelsen og selvfølgelig igen i morgen, hvor jeg skal ud og bære dem. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det kan nærmest ikke blive større. Tour de France i Danmark og så at få en af førertrøjerne. Det er kæmpestort, sagde Cort til DR Sporten efter etapen.

 47. 2. jul kl. 18:40

  Støjberg har fundet sin næstformand

  Pernille Roth, som tidligere har været formand for Venstre i Nordjylland, bliver ifølge TV2 Nord næstformand i Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne.

  - Jeg ser det ikke som om, jeg skal være politiker. Jeg har i mange år været i politiske organisationer, og det synes jeg faktisk er rigtig sjovt, siger Pernille Roth om sin nye rolle.

  Hun bor lige som Støjberg i Hadsund og var medlem af Venstre i 18 år. Hun forlod partiet i februar sidste år, kort efter Støjberg meldte sig ud.

 48. 2. jul kl. 18:13

  Storebæltsbroen er åben igen, og trafikken kører

  Tour de France er kommet over Storebæltsbroen, og der er nu helt normal trafik igen.

  Fyns Politi takker for tålmodigheden og advarer om, at trafikanterne må forvente kødannelse.

  (© FynsPoliti@Twitter.com)
 49. 2. jul kl. 17:48

  50 års jubilæums-Pride i London: Tilbage til de radikale rødder

  • Regnbuefarverne kan også bruges til en nydelig jakke. (Foto: Tim Ireland © Ritzau Scanpix)
  • I år fejrer den årlige Pride Parade i Londons Soho-bydel 50 års jubilæum. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Ritzau Scanpix)
  • Pride-paraden på vej forbi Lord Nelson-søjlen på Trafalger Square. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Ritzau Scanpix)
  • Feststemte deltagere i Londons Pride, som for første gang blev afholdt for 50 år siden. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Ritzau Scanpix)
  • Masser af regnbueparaplyer i paraden. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Ritzau Scanpix)
  • Med klassiske tern var der var også et skotsk islæt i Pride-paraden i Soho. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Ritzau Scanpix)
  • Mange tilskuere var på plads for at følge Priden gennem gaderne. (Foto: HENRY NICHOLLS © Ritzau Scanpix)
  • Eksotiske fugle med luft i udgjorde hovedparten af denne Pride-deltagers udsmykning. (Foto: HENRY NICHOLLS © Ritzau Scanpix)
  • Labour-leder Keir Starmer var med i det engelske arbejderpartis deltagelse i Priden i London. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Ritzau Scanpix)
  1 / 9

  Mere politik, mindre fest. Så kort er budskabet fra en af Storbritanniens mest kendte forkæmpere for LBGT+-rettigheder, Peter Thatchell, forud for weekendens Pride i London - 50 år efter den første Pride i den engelske hovedstad.

  Han opfordrer til, at Priden vender tilbage til sine radikale, politiske rødder tilbage fra 1972:

  - Gay Liberation Front, som organiserede den første Pride, så sig selv som en del af bredere social bevægelse, som ville befri alle undertrykte folk. Vi var solidariske med kvindernes ligestilling, de sorte og de irske samfund, arbejderklassen og fagforeningerne.

  - Vores mål handlede ikke kun om lige rettighed. GLF ville ikke bare have lighed i et samfund, der ikke fungerede. Vi ville ændre samfundet, ikke bare assimileres ind i det, sagde den 70-årige Thatchell, der tidligere har været parlamentskandiat for både Labour og siden Green Party.

Mere fra dr.dk