Theresa Scavenius melder sig ud af Alternativet

Det sker efter længere tids ballade internt i partiet, der fik Alternativet til at ekskludere politikeren fra partiet.

Theresa Scavenius har siddet i Folketinget siden 2022. I perioden har hun haft en række ordførerskaber for Alternativer blandt andet klimaordfører og forsvarsordfører.

Den 39-årige politiker Theresa Scavenius melder sig ud af Alternativet. Det meddeler hun i et oplsag på Facebook.

- Jeg vil gerne sige tak til jer alle. Tak for den ekstreme store varme velkomst vi fik, da Momentum blev lagt sammen med Alternativet, da jeg blev kandidat, og da jeg blev valgt ind i Folketinget.

- Det var overvældende og rørende. Tak for jeres massive opbakning til mit politiske arbejde, som jeg har mærket hver dag på sociale medier og særligt på Alternativets landsmøde i foråret, skriver hun.

Udmeldingen sker efter, at Alternativets folketingsgruppe i weekenden besluttede at fratage Theresa Scavenius alle hendes ordførerskaber og udvalgsposter i Folketinget samt retten til at udtale sig på Alternativets vegne.

Det skete efter længerevarende uenigheder og samarbejdsvanskeligheder mellem Theresa Scavenius og partiet.

- Den behandling, jeg har fået, har betydet, at jeg bliver nødt til at sige, jeg ikke længere har nogen fremtid i Alternativet, desværre. Og jeg vil også gerne sige til alle de medlemmer, der har skrevet til mig, at jeg ved, de støtter mig, siger Theresa Scavenius til DR og fortsætter:

- Jeg er rigtig ked af det. Jeg synes, det er en meget sørgelig dag for Alternativet, for jeg ved, vi kommer til at tabe alle sammen på det. Men desværre kan jeg ikke personligt længere være i det, fordi jeg har så dårlige vilkår i Alternativet.

Da Theresa Scavenius blev ekskluderet, udtalte gruppeforperson Helene Liliendahl Brydensholt, at det ikke havde været muligt at rette op på de store samarbejdsproblemer og tillidsbrud, partiet havde oplevet fra Theresa Scavenius.

- Derfor ser folketingsgruppen det nødvendigt at bruge vores demokratiske mulighed for at fratage Theresa Scavenius hendes ordførerskaber og udvalgsposter, så hun ikke længere repræsenterer Alternativet i det parlamentariske arbejde på Christiansborg, udtalte Helene Liliendahl Brydensholt.

Kan Theresa Scavenius ikke genkende

Nu har Theresa Scavenius så endeligt meldt sig ud af partiet, efter hun blev stemt ind i Folketinget sidste år for Alternativet.

Men hun kan ikke genkende den udlægning, der er blevet fremlagt af partiet i medierne. Her er hun blandt andet blevet beskyldt for at have været "grov overfor medarbejdere".

- Jeg synes simpelthen, det har været for lavt med alle de falske anklager, der har været. Heldigvis bliver der ryddet lidt op i det nu, fordi der ikke er noget, der kan bekræftes. Men det er jo et forsøg på at underminere min troværdighed, fordi jeg er hård i forhold til klimapolitikken, siger hun.

Hun mener, at det er politiske uenigheder, problemerne stammer fra. Og derfor behøver man ikke gå under "bæltestedet".

- Jeg har jo i lang tid kritiseret Christiansborg for at være et sted, hvor der virkelig er en voldsom politisk kultur. Og det her er igen et eksempel på, hvor beskidt politik er. Man skal huske på, hvor kommer vores uenigheder fra.

Bliver i politik

Selvom Theresa Scavenius nu er løsgænger, har hun ingen planer om at forlade dansk politik lige foreløbigt.

- Hvis jeg bare var som privatperson, havde jeg også gjort det for lang tid siden, fordi det her er virkelig ikke en behagelig arbejdsplads. Men det er jo fordi, jeg repræsenterer nogle helt bestemte ting, hvor der er masser af vælgere, der har stemt på præcis det her, siger hun.

Så du har ikke tænkt dig at sætte dig ned og hæve din folketingsløn uden at arbejde?

- Ej, så var det altså nemmere at have et andet arbejde. Det her arbejde skal man kun gøre, hvis man virkelig er dedikeret og kan holde til det her. Det her er virkelig en barsk omgang, og jeg er lidt chokeret stadigvæk. Jeg overlever kun fordi, jeg har gode medarbejdere, som beskytter mig i den her proces.