Seneste nyt

Ti lande har indkøbt 95 procent af vaccinerne

 • Ti lande har indkøbt 95 procent af vaccinerne

  Verdenssundhedsorganisationen WHO ønsker en mere ligelig fordeling af vacciner mod coronavirus.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Som det ser ud nu, så har blot ti lande indkøbt hele 95 procent af samtlige vaccinedoser på verdensplan.

  De ti lande er USA, Kina, Storbritannien, Israel, De Forenede Emirater, Italien, Rusland, Tyskland, Spanien og Canada.

  Seneste Nyt

 • Frankrig skifter spor og vil alligevel give AstraZeneca-vaccine til ældre

  Frankrig er nu klar til at give ældre mennesker coronavaccinen fra firmaet AstraZeneca.

  I Frankrig har man ellers tidligere besluttet kun at give vaccinen til personer under 65 år. Det samme gør man i Danmark.

  Men nu har Frankrig tilføjet op mod 2,5 millioner ekstra personer til gruppen, der kan få netop den vaccine. Den skal nu også gives til personer mellem 65 og 75, der eksempelvis har sukkersyge eller højt blodtryk.

  Flere lande har fravalgt vaccinen til ældre mennesker, da den i de indledende studier ikke var testet nok i de aldersgrupper.

  Ifølge BBC har den dog vist gode resultater på personer over 80 år, der har fået vaccinen i Storbritannien.

 • Churchill-maleri ejet af Hollywood-stjerne solgt for millioner

  Et landskabsmaleri malet af den daværende britiske premierminister Winston Churchill er solgt på en auktion i London for over 60 millioner kroner.

  Maleriet blev lavet under et besøg i Marokko i 1943 og derefter foræret til USA's daværende præsident, Franklin Roosevelt, som en fødselsdagsgave.

  Churchill fandt penslerne frem efter den såkaldte Casablanca-konference i Marokko i januar 1943, hvor han sammen med Roosevelt planlagde, hvordan de to krigsmagter sammen med sine allierede skulle besejre Nazityskland.

  Maleriet blev siden solgt af Roosevelts søn kort efter præsidentens død i 1945, og det havde adskillige ejere.

  Den seneste ejer var Hollywood-skuespilleren Angelina Jolie, som for nylig satte det til salg.

  Ansatte ved auktionshuset Christie's fremviser oliemaleriet, som er malet i 1943. (Foto: Fadel Senna © Scanpix)
 • Pernille Rosenkrantz til forældre, hvis barn mistrives: Ring til skolen og få dit barn i skole

  - Brug nu den mulighed, siger Pernille Rosenkrantz-Theil om muligheden for at få lov at få sit barn i skole, hvis det mistrives derhjemme.

  Mens dele af samfundet lukkede op i dag, så venter landets mange skoleelever stadig på, hvornår de kan komme tilbage til skolebænken.

  Og rigtig mange børn har det ekstra svært og mistrives derhjemme.

  - Men hvis ens barn mistrives derhjemme, skal man som forældre ringe til skolen og spørge, om der er mulighed for at komme i skole.

  Så klart formulerede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil det i aftenens Deadline på DR2.

  Det er der måske mange, som ikke er klar over, men det er en mulighed for de børn, som har det sværest, siger ministeren.

  Og hvis nogen skoler bliver lagt ned i morgen af opkald fra desperate forældre, så må vi løse det problem, tilføjer Pernille Rosenkrantz-Theil.

 • Selskabet Zoom får fremgang på grund af hjemmearbejdet under corona

  Mens coronapandemien har været en mavepuster for mange virksomheder, så har der også været virksomheder, der har tjent penge på virusudbruddet.

  En af de virksomheder er amerikanske Zoom Video Communications, der er en af de førende leverandører af videotelefoni og online chat-tjenester.

  Selskabet har mandag aften dansk tid offentliggjort sit seneste årsregnskab, og det viser en fremgang i omsætningen på 326 procent til 2,7 milliarder dollar. Det svarer til cirka 16,4 milliarder kroner.

  Den store fremgang i omsætningen kommer af, at flere har arbejdet hjemme under coronapandemien. Det har øget behovet for løsninger som Zooms.

 • Real Madrid snubler i spansk topstrid

  Real Madrid mistede mandag aften et vigtigt skridt i toppen af den spanske tabel.

  Hovedstadsklubben spillede 1-1 med Real Sociedad.

  Det så længe ud til, at Real Sociedad ville tage sejren i Madrid, da Portu havde bragt gæsterne foran kort efter pausen.

  Men en scoring af Vinicius Junior kort før slutfløjt afværgede den totale fiasko.

  Real Madrid ligger nummer tre i den spanske ligatabel, mens Real Sociedad indtager femtepladsen.

 • Styrelse vil stemme dørklokker i Vejle efter stigende smittetal

  Styrelsen for Patientsikkerhed sender i morgen medarbejdere til smitteramte områder i Vejle for at stemme dørklokker og opfordre folk om at lade sig teste for coronavirus.

  Det sker, efter at kommunen har ramt en ottendeplads over antallet af smittede per indbygger, skriver Jyllands-Posten.

  Den seneste uge er der konstateret 157 nye smittetilfælde i kommunen, og det såkaldte incidenstal er steget til 135,9 tilfælde per 100.000 indbyggere. Det giver kommunen en ottendeplads på listen.

  Styrelsen har anskaffet yderligere testkapacitet til kommunen, så kan man få en lyntest ti steder i kommunen, ligesom man kan få en pcr-test i et testcenter på Tysklandsvej.

 • Lyngby tæver Sønderjyske

  Lyngby hentede mandag aften sæsonens blot anden sejr i Superligaen.

  Det skete, da de på udebane slog Sønderjyske 4-1 i Haderslev.

  Magnus Warming, to gange Jens Martin Gammelby og Magnus Kaastrup stod for Lyngbys scoringer, mens Anders Jacobsen scorede for Sønderjyske.

  Nederlaget er det fjerde i træk for Sønderjyske i Superliga-regi, og de er aktuelt nummer syv i Superligaen. Lyngby er nummer 11 i tabellen.

 • Inger Støjberg vil stille lovforslag om direkte transmission fra Rigsretten

  Inger Støjberg er tidligere udlændinge- og integrationsminister. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Venstres tidligere næstformand Inger Støjberg, som er blevet løsgænger i Folketinget, er klar med to lovforslag, som skal ændre indretningen af den rigsretssag, hvor hun selv står tiltalt. Det skriver Berlingske.

  Det ene forslag går ud på, at hun vil give medierne mulighed for at udsende lyd og tv-transmission direkte fra Rigsretten.

  - Det sker måske kun én gang i livet, at danskerne oplever en rigsret, så de skal da have mulighed for at følge med i denne historiske sag, siger hun til Berlingske.

  I det andet forslag vil Inger Støjberg ændre reglerne, så rigsretsdomme ud over stemmetal fremover også skal angive, hvilke dommere der har stemt for hvilket resultat.

 • Slovakiet modtager russisk vaccine som det andet EU-land

  Slovakiet har som det andet EU-land modtaget den russsiske Sputnik V-vaccine.

  Det oplyser landets premierminister Igor Matovic.

  Vaccinen er ikke godkendt af Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

  - Det er det rigtige valg at købe den russiske vaccine nu, for covid-19 går ikke op i geopolitik, siger Matovic ifølge Ritzau.

  Her ses vaccinen ankomme til Slovakiet:

  Slovakiet har købt to millioner doser af vaccinen, efter at landet den seneste uge har registreret det højeste antal coronadøde pr. indbygger verden over.

  Ungarn var det første land til at modtage den russiske vaccine. Også Tjekkiet har oplyst, at man har købt Sputnik V-vaccinen.

 • WHO giver opsang: Rige lande er usolidariske og vaccinerer kun sig selv

  Det er usolidarisk, hvis rige lande blot tænker på at skrabe tilstrækkelig med coronavacciner sammen til sig selv og deres egen befolkning.

  Sådan lyder det fra WHO's generalsekretær, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  - Det er skuffende, at nogle lande prioriterer at vaccinere unge, sunde voksne med lav risiko for at blive syge i stedet for at bidrage til vaccinationen af ældre folk i andre lande, siger WHO-chefen.

  WHO's generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus giver en opsang til de rige lande. (Foto: Christopher Black/WHO © Scanpix)
 • Danmark sender 125 millioner kroner til Yemen, der er på randen af hungersnød

  På billedet her fra en Reuters-fotograf ses 13-årige Ahmadiya Juaidi, som er underernæret, men har fået en kop med en speciel ernæringsrig shake. Hun får drikken på al-Sabeen-hospitalet i Sanaa. Billedet er seks dage gammelt. (Foto: Khaled Abdullah © Scanpix)

  Yemen er ifølge FN på vej mod en den værste sultkatastrofe, som verden ikke har set i årtier.

  Omkring 400.000 børn under fem år er ifølge FN så svage og underernærede, at de er i fare for at dø meget snart. Det skriver Ritzau.

  Derfor sender den danske regering yderligere 125 millioner kroner til det borgerkrigshærgede land.

  - Krisen i Yemen bliver desværre ofte overset, selv om situationen for landets indbyggere er dybt kritisk, og der nu er fare for egentlig hungersnød, siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) i en pressemeddelelse.

 • Ny lyntest taget i brug i dag flere steder i landet

  I dag blev den ny og mere skånsomme lyntest taget i brug flere steder i landet.

  Den nye næsetest skal kun 2-3 centimeter op i næsen. Til gengæld skal vatpinden op i begge næsebor, og så kilder det lidt, siger nogen af de testede.

  Den ny type er fra i dag taget i brug i Region Syddanmark, mens den også vil blive taget i brug i resten af landet i løbet af ugen.

  Myndighederne håber, at den nye test kan få flere til at lade sig teste, men eksperter er skeptiske.

 • Største salg nogensinde i Kirkens Korshærs genbrugsbutikker

  Efter måneder med coronanedlukning slog mange af landets butikker i dag dørene op igen, og det har kunderne ventet på.

  I hvert fald var der rygende travlt i de 240 genbrugsbutikker, som Kirkens Korshær står bag, og dagen gav det største salg nogensinde.

  - Vi har haft et helt forrygende salg, fortæller Dorthe Egede Hansen fra hjælpeorganisationen.

  - Det er en kæmpe gave at få sådan en dag, for det hjælper os virkelig i den slunkne kasse, så vi kan hjælpe med det sociale arbejde, siger hun.

  Butikkerne er med til at finansiere det sociale arbejde, som organisationen laver. Blandt andet drives der herberger og varmestuer i 27 byer over hele Danmark.

 • Spanien vil lave 'grøn korridor' for at få britiske turister tilbage

  Spanien overvejer at gå deres egne veje og oprette en "grøn korridor" for vaccinerede britiske turister, hvis ikke der kommer nogen EU-aftale om vaccinepas, skriver The Guardian.

  Det siger den spanske minister for turisme Fernando Valdés, efter at EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen i dag meddelte, at Europa-Kommissionen i løbet af marts vil præsentere et lovudspil til et vaccinepas.

  Valdés siger, at hans regering ville forsøge at finde enighed om et fælles system blandt de 27 medlemslande, og at der også vil blive samtaler med lande uden for EU, hvis det mislykkes.

  Britiske turister brugte i 2019 omkring 18 milliarder pund (svarende til 154 milliarder kroner) om året i Spanien, hvilket gjorde det til det mest populære feriemål for britiske rejsende, men antallet faldt med mere end 80 procent i sommeren 2020.

 • For første gang nogensinde er lige mange kvinder og mænd værnepligtige i Flyvevåbnet

  For første gang nogensinde er der ikke mandlig dominans blandt Flyvevåbnets værnepligtige.

  På det nye hold med 114 værnepligtige, der startede i dag, er 57 kvinder, oplyser Forsvaret.

  - Det er en vigtig og god nyhed, at kvinderne i stadig stigende grad ser Forsvaret som en attraktiv karrierevej. Vi har brug for deres kompetencer i felten og ved forhandlingsbordet på lige fod med mændenes, udtaler forsvarsminister Trine Bramsen.

  Forsvaret oplyser, at der på ingen måde bliver gjort forskel mellem kønnene - de skal igennem de samme øvelser og kontroller og leve op til de samme krav.

  Blandt Flyvevåbnets fastansatte er cirka 10 procent kvinder.

 • FN-eksperter om forgiftning af Navalnyj: Rusland gjode det for at skabe frygt

  To FN-eksperter mener nu også, at Rusland stod bag forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

  De mener, at det var et forsøg på at sende en kraftig advarsel til regeringskritiske stemmer.

  - Det er vores konklusion, at Rusland er ansvarlig for forgiftningen af Navalnyj, siger den ene af eksperterne, Agnès Callamard.

  Callamard er FN's ekspert inden for henrettelser uden foregående retssag. Hun har i samarbejde med Irene Khan, der er ekspert inden for ytringsfrihed, efterforsket giftangrebet på Navalnyj.

  De konkluderer også, at Navalnyj blev forgiftet med giftstoffet novitjok.

  - Novitjok blev valgt netop for at sprede frygt, lyder det.

 • Sarkozy appellerer sin fængselsdom for bestikkelse

  Frankrigs tidligere præsident, Nicolas Sarkozy, appellerer sin dom for korruption og bestikkelse.

  Det oplyser hans advokat Jacqueline Laffont ifølge det franske medie BMF TV.

  - Den følelse, vi har i dag, når vi lytter til de få uddrag af motivation, som retten har leveret, er, at denne beslutning er helt ude af trit med sagen, siger advokaten, der understreger, at den tidligere præsident tager dommen "roligt, men er fast besluttet på fortsat at bevise sin uskyld".

  Sarkozy blev idømt tre års fængsel, heraf ét ubetinget.

  Sådan så det ud tidligere i dag, da Sarkozy var på vej ind for at høre dommen:

 • Mette Frederiksen efter møde med Venstre: Vi er ikke enige om alt, men om meget

  Det her billede blev lagt ud på Mette Frederiksens Facebookside efter mødet. (© Mette Frederiksens facebookside)

  Det var "et godt møde" om den videre genåbning af landet mellem statsminister Mette Frederiksen og Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen her til eftermiddag.

  Det skriver Mette Frederiksen i en opdatering på Facebook.

  - Jeg fik gennemgået Venstres forslag. Vi er ikke enige om alt, men om meget. Og der er mange gode takter. Ikke mindst hvad angår vacciner, vigtigheden af coronapas og ønsket om blandt andet at få flere børn og unge i skole igen, skriver hun.

  Efter planen er forhandlingerne om genåbning slut 12. marts.

 • Stor heavy metal-festival aflyst i Storbritannien

  Download Festival, der er den næststørste musikfestival i Storbritannien, er mandag eftermiddag blevet aflyst.

  Det skriver arrangørerne på Twitter.

  Festivalen skulle have fundet sted fra fredag den 4. juni til søndag den 6. juni 2021.

  Nu er den udsat til den 10. til 2. juni 2022, hvor festivalen vender tilbage 'stærkere end nogensinde', hedder det.

 • Positiv Ellemann efter første genåbningsmøde: Det er mit indtryk, at regeringen vil lytte

  Venstre har været første parti til møde med regeringen om en langsigtet genåbningsplan af Danmark, og det var et fint møde, fortalte formand Jakob Ellemann-Jensen efterfølgende.

  - Det er mit indtryk, at regeringen vil lytte, for vi har jo gjort os den umage at lave en plan - og derfor har vi noget nu at tage udgangspunkt i. Jeg hører en lydhørhed over for den her plan, siger Jakob Ellemann-Jensen.

  Planen går mere konkret ud på, at genåbningen skal ske med 14 dages intervaller, når alle over 50 år har fået et stik eller et tilbud om en vaccine.

  Du kan høre Ellemann i videoen her:

 • Prins Harry: Det har været utrolig hårdt, men i det mindste har vi hinanden

  Harry og Meghan har meddelt, at de ikke vender tilbage til deres officielle pligter i kongefamilien. (Foto: DAN HIMBRECHTS © Scanpix)

  Prins Harry afslører i et tv-interview, at det har været ekstremt hårdt for ham og hustruen Meghan at bryde med det britiske kongehus.

  - Det har været helt utrolig hårdt for os to, men i det mindste har vi hinanden, siger han.

  Det kommer frem i et længe ventet tv-interview, hvor det amerikanske talkshow-ikon Oprah Winfrey interviewer parret.

  Det er kun de første små klip fra interviewet, som er blevet offentliggjort af tv-stationen CBS.

  Men man kan høre Harry forklare lidt om årsagen til, at parret har valgt at trække sig fra deres forpligtelser i det britiske kongehus.

  - Min største bekymring var en gentagelse af historien, siger Harry og hentyder til, hvordan det var for hans afdøde mor, prinsesse Diana, der måtte gå igennem det helt alene.

  Interviewet bliver vist på CBS søndag den 7. marts klokken 20 lokal tid.

 • Dansk tenniskomet vinder stor sejr

  Clara Tauson slog mandag den topseedede russer, Ekaterina Alexandrova, i WTA-turneringen i Lyon.

  I to sæt, 6-3, 6-4, triumferede den 18-årige dansker i turneringens første runde.

  Alexandrova er nummer 33 på verdensranglisten, hvor Tauson er nummer 139.

  I næste runde møder ungarnske Timea Babos, der rangerer som nummer 105 på verdensranglisten.

 • Sarkozy kommer ikke bag tremmer - kan få lov at afsone derhjemme med fodlænke

  Den tidligere franske præsident, Nicolas Sarkozy, kommer næppe til at afsone sit ene års ubetingede fængsel bag tremmer.

  I stedet understregede dommeren ved dagens domsafsigelse, at Sarkozy kan få tilladelse til at afsone straffen derhjemme med fodlænke på, skriver det franske medie BFM TV.

  Sarkozy blev idømt tre års fængsel, heraf var ét år ubetinget. Han forlod retten uden at sige noget, og det vides endnu ikke, om han appellerer dommen.

 • Knap 95.000 har bestilt tid til test efter besked på smittestop-appen

  Appen 'Smittestop' er årsag til, at 94.458 personer har valgt at bestille tid til en coronatest - herefter er 860 personer konstateret smittet med covid-19.

  Det oplyser Sundhedsministeriet på Twitter.

  I alt har 57.080 brugere meldt sig smittede i appen, som er downloadet 2.197.592 gange.

 • Lægemiddelstyrelsen går på TikTok for at informere om vaccine

  Lægemiddelstyrelsen har oprettet en profil på det sociale medie TikTok for at informere om vaccine mod corona.

  Styrelsen har konstateret, at der foregår en livlig debat om vaccine på TikTok, og den følger derfor efter WHO, der i skrivende stund har 2,8 millioner følgere på TikTok.

  - Vores mål er at understøtte en oplyst debat om coronavaccinerne. I den sammenhæng vil vi gerne have alle med, også selv om de ikke nødvendigvis er vores kernemålgruppe, siger kommunikationschef Thomas Dybro Lundorf fra Lægemiddelstyrelsen til Journalisten.

 • 329 er nomineret til Nobels Fredspris - blandt andre Navalnyj og Putin

  Der er i alt kommet 329 nomineringer til Nobels Fredspris i år.

  234 af disse er enkeltpersoner, og 95 er organisationer, skriver NRK.

  Blandt de nominerede er den forgiftede russer Aleksej Navalnyj, Ruslands præsident Putin, Black Lives Matter, Greta Thunberg og Donald Trump.

  Antallet af nomineringer er de tredje højeste nogensinde - det er to færre end i 2018. Rekorden blev nået i 2016, hvor der kom 376 forslag ind.

 • Utallige har stjålet af den: Nu skal 'frit blomsterlejde' redde berømt forårsbebuder

  Mange gæster har i årenes taget et lille stykke af Kaj Munks digt "Den blå anemone" med hjem fra haven på Kajs Munks præstegård i Vedersø.

  Det betyder, at der nu kun er meget få anemoner tilbage i præstegårdshaven.

  Ringkøbing-Skjern Museum håber derfor nu på hjælp fra befolkningen og tilbyder 'frit blomsterlejde', så alle, der har lyst, er velkomne til at sende museet lidt knolde eller stiklinger fra planten retur til præstegården.

  Den blå anemone blev berømt, da digterpræsten Kaj Munk i 1943 skrev digtet "Den Blå Anemone", som i dag også findes i Højskolesangbogen.

  Den blå forårsbebuder hentede Kaj Munk selv i sin til fra Lolland til Vedersø i Vestjylland. (© Ringkøbing-Skjern Museum)
 • Tre ud af fire er vaccineret med Pfizer/BioNTech-vaccinen

  De fleste, som på nuværende tidspunkt er blevet vaccineret mod corona, er blevet vaccineret med vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

  Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

  Fordelingen er, at tre ud af fire personer har fået Pfizer/BioNTechs vaccine - svarende til 77,2 procent. I alt 19,7 procent har fået vaccinen fra AstraZeneca, mens vaccinen fra Moderna kun er blevet brugt i 3,2 procent af tilfældene.

  Fordelingen skal ses i lyset af, hvornår vaccinerne er blevet godkendt, og hvor mange doser selskaberne har leveret til Danmark.

  Indtil videre har 429.887 personer i Danmark fået første stik med en vaccine. 184.435 personer er færdigvaccinerede.

 • Ellemann inden forhandlinger om genåbning: Ingen grund til at det skal vare flere uger

  Der er ingen grund til, at statsminister Mette Frederiksen og Folketingets partier først er færdige med at diskutere næste fase af genåbningen om 12 dage.

  Sådan lyder det fra Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, kort inden han skal til forhandlingerne.

  - Jeg er ikke i tvivl om, at både jeg og mine kolleger stiller op dag og nat for at forhandle de her ting. Der er ikke nogen grund til at lade det vare flere uger, siger Ellemann-Jensen til Ritzau.

  Her er tidsplanen for forhandlingerne:

  1. marts: Venstre

  2. marts: Dansk Folkeparti.

  3. marts: SF.

  4. marts: Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser til Israel.

  9. marts: De Radikale.

  10. marts: De Konservative, Nye Borgerlige og Enhedslisten.

  12. marts: Liberal Alliance og Alternativet.

 • Nye danske kampfly får malet dannebrog på halefinnen

  De meget diskuterede nye danske F-35-kampfly er snart ved at være klar til at tørne ud for Forsvaret.

  På et nyt billede på Twitter viser Forsvaret netop et af de nye fly frem, som har fået malet dannebrog på halefinnen.

  Efter planen bliver F-35-flyerne taget i brug af de danske jagerpiloter om to år.

 • Amnesty International om dødelige demonstrationer i Myanmar: Chokerende og stærkt bekymrende

  - Det er chokerende og stærkt bekymrende, at politiet og militæret reagerer ved at bruge dødbringende kraft mod helt fredelige demonstranter.

  Sådan lyder det fra Emerlynne Gil, der er regional vicedirektør for research hos Amnesty International.

  Gårsdagens demonstrationer har været de voldeligste, siden militæret kuppede sig til magten den 1. februar.

  Her blev mindst 18 personer dræbt og mere end 30 personer såret af landets sikkerhedsstyrker.

  Fra amerikansk side har man fordømt "den afskyelige vold" begået af militæret og truet med at indføre flere sanktioner mod landet.

 • Så er der igen handlende i landets gågader

  Masser af mennesker på Strøget i København. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

  I dag har små butikker fået lov at slå dørene op for første gang siden jul.

  Og på billeder kan man se, at der endelig er kommet handlende i gaderne igen.

  Livgarden fik i dag lidt flere tilskuere, da de passerede på Strøget i dag på vej til vagtskifte. (Foto: Philip Davali © Scanpix)
  Folk står i kø foran youSee på gågaden i Aarhus. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)
  En vagt fra G4S sørger for at der ikke kommer for mange ind i H&M i Aarhus. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)
 • Britiske prins Philip overført til et andet hospital for nye test

  Prins Philip fylder 100 til juni. (Foto: adrian dennis © Scanpix)

  Storbritanniens 99-årige prins Philip er i dag blevet overflyttet til et andet hospital i det centrale London.

  Det oplyser det britiske kongehus i en pressemeddelelse, skriver BBC.

  Prins Philip har efterhånden været indlagt i et par uger, og egentlig bliver han behandlet for en infektion, men nu skal han også undersøges for allerede kendte hjerteproblemer.

  Ifølge kongehuset reagerer prinsen godt på behandlingen, og det forventes, at han er indlagt i hvert fald resten af ugen.

 • Frankrigs tidligere præsident Sarkozy i fængsel for korruption

  66-årige Sarkozy var Frankrigs præsident fra 2007-2012. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix)

  Den tidligere franske præsident, Nicolas Sarkozy, er af en domstol blevet fundet skyldig i korruption ved at have bestukket en dommer.

  Det skriver franske medier.

  Han har fået tre års fængsel, heraf er ét ubetinget. Hvorvidt han rent faktisk kommer bag tremmer det ene år, vides ikke, da man i Frankrig ofte kun kommer i fængsel ved en dom på over to års ubetinget fængsel.

 • Lovforslag om fælles EU-vaccinepas er klar senere på måneden

  En række EU-lande har i den seneste tid presset på for, at de i fællesskab skal udvikle et vaccinepas, som kan gøre det lettere for færdigvaccinerede personer at krydse grænserne i EU.

  Nu meddeler kommissionsformand Ursula von der Leyen, at Europa-Kommissionen i løbet af marts vil præsentere et lovudspil til det, som har fået navnet "et digitalt grønt pas".

  Målet er, at folk skal kunne bruge det som bevis på, at de eksempelvis er blevet vaccineret mod covid-19, eller at de er blevet testet for coronavirus.

  Her kan du høre, hvad statsminister Mette Frederiksen (S) mener om coronapas:

 • Yderst sjælden sommerfugl fundet i Nordjylland

  Årets sidste vinterdag bød på en vaskeægte sommerfuglesensation.

  I går uploadede sygeplejerske Anne Jensen et billede af den Sortplettede Blåfugl til artsbestemmelse i Naturbasen – Danmarks Nationale Artsportal. Billedet er taget i juli 2020 ved Skallerup Klit nær Hjørring i Nordjylland.

  Efter et par kritiske spørgsmål fra Naturbasens medlemmer var der hurtig enighed om fundets rigtighed.

  Fundet er noget helt særligt, fordi den nærmeste (og eneste) danske bestand af Sortplettet Blåfugl findes ved Høvblege på Møn, hvor bestanden er stabil, men meget sårbar.

  Arten fandtes tidligere flere steder i Danmark, men anses for forsvundet fra alle andre steder end Møn.

 • Nu er 7,4 procent af befolkningen coronavaccineret

  Dagens vaccinetal:

  Der er indtil videre vaccineret 429.887 danskere. Det svarer til 7,4 procent af befolkningen.

  184.435 personer er færdigvaccinerede.

 • 497 nye smittede - fire personer er døde

  497 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Fire personer er døde.

  Dagens smittetal er baseret på 138.184 prøver. Det svarer til, at 0,36 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Der er nu 243 personer indlagt med corona på de danske hospitaler. Det er 12 flere end i går. Af de indlagte er 44 på intensiv afdeling, mens 21 ligger i respirator.

  Det skal dog lige nævnes, at antallet af indlagte nogle gange er højere om mandagen, fordi der muligvis ikke er udskrevet så mange hen over weekenden.

 • Ung bilist flygtede - samlede 23 sigtelser på 30 minutter

  Sent i aftes ville politiet standse en bil i Mariager, men det skulle vise sig ikke at være så nemt, fortæller Mikkel Mitchell, fungerende politikommisær hos lokalpolitiet Himmerland.

  Den 23-årige bilist valgte i stedet at stikke af, og i eftersættelsen, der varede 30 minutter, nåede han at samle sammen til 23 sigtelser.

  Herunder spirituskørsel, narkokørsel og flere hastighedsovertrædelser - et sted kørte han 160 kilometer i timen, hvor grænsen var 50.

  Politiet har efterfølgende beslaglagt bilen.

 • Alle i Kolding, Vollsmose, Ishøj og København NV bør blive testet

  Alle, der bor i Kolding, Vollsmose, Ishøj eller Københavns Nordvestkvarter bør blive testet for coronavirus.

  Sådan lyder meldingen nu fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Opfordringen kommer for at undgå smittespredning, da der i netop de områder er mange smittede.

  Der er blevet lavet ekstra testcentre i de områder, hvor man ikke behøver bestille tid til test på forhånd.

 • Ny testmetode afslører eventuel smitte med variant efter kort tid

  I den forløbne uge er en ny testmetode taget i brug enkelte steder, og i dag bruges den på alle testcentre, oplyser Statens Serum Institut.

  Den kaldes præcis, og så kan den finde både den britiske, sydafrikanske og brasilianske variant.

  Den nye testmetode vil sætte gang i smitteopsporingen hos Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi svaret kommer allerede 12-24 timer.

  Tidligere gik der længere tid, inden smitte med en variant kunne påvises, fordi den positive prøve først skulle undersøges igen.

 • Flere personer anholdt efter ransagning i FC Barcelonas bygninger

  Det spanske politi har i forbindelse med en efterforskning af klubbens administration ransaget FC Barcelonas bygninger og foretaget anholdelser.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Politiet har tilbageholdt personer i forbindelse med aktionen, men det oplyses ikke hvem og hvor mange, der er anholdt.

  Politiaktionen relaterer sig til sidste års 'Barcagate', hvor klubbens ansatte blev beskyldt for at stå bag tilsvininger af klubbens egne spillere, der var kritiske over for den tidligere præsident Josep Maria Bartomeu.

  Klubben har benægtet anklagerne.

  Dagens anholdelser kommer under en uge, inden klubben skal vælge ny præsident.

 • Danskere brød anbefalingerne på Færøerne og tog direkte på druk

  Da fem unge danskere i fredags landede i lufthavnen på Færøerne tog de direkte i byen i Thorshavn.

  Det er et brud på anbefalingerne på Færøerne. Lige nu beder man indrejsende holde sig i isolation i seks dage.

  - Vi blev opmærksom på situationen, da vi bliver underrettet om, at den ene af de unge mænd ligger døddrukken på gaden, siger politidirektør Michael Boolsen til Ritzau.

  Færøernes regeringsleder, lagmand Bárður á Steig Nielsen, er vred over opførslen.

  Han kalder det "respektløst" at komme og udnytte, at Færøerne gennem "tillid og anbefalinger" er kommet ned på nul smittetilfælde i fredags.

 • Finland gør klar til at lukke restauranter og skoler på grund af coronasmitte

  Den finske regering har erklæret nødretssituation på grund af en stigning i antallet af smittede med coronavirus, skriver Reuters.

  Det betyder, at restauranter og skoler kan lukke og adgangen mellem områderne kan begrænses.

  Finland har lukket grænserne, men antallet af smittede stiger, og nye varianter bidrager til det.

  Landet har registreret 58.064 tilfælde og 742 dødsfald, mens 210 personer er indlagt.

 • Sydafrika lemper coronarestriktioner

  Sydafrikanere får nu rigere mulighed for at bevæge sig frit, og så åbnes der mere op for den økonomiske aktivitet.

  Det sker, efter landet i nat har lempet på coronarestriktionerne, hvor landet er gået fra beredskabsniveau tre til nummer et.

  Ifølge landets præsident, Cyril Ramaphosa, har de tiltag, man har indført, virket og ført til, at antallet af smittede er faldet.

  I Sydafrika blev der i sidste uge registreret nye 10.000 smittetilfælde, hvorimod der i slutningen af december blev fundet 90.000 tilfælde.

  Landet har indtil videre registreret knap 50.000 coronarelaterede dødsfald.

 • Ny sag mod syrienkriger droppes efter fire års ventetid

  For fire år siden blev en dømt syrienkriger sigtet i Danmark for at have hvervet en anden mand til Islamisk Stat.

  Men siden da har han måttet vente på en afklaring på, om sigtelsen også ville føre til en tiltale og dermed en retssag. Nu er svaret kommet - anklagemyndigheden har valgt at droppe sagen, oplyser mandens advokat.

  - Det er ikke i orden. Det burde man have afgjort meget tidligere i forløbet, siger advokaten André Rouvillain til Ritzau.

  Manden har siddet fængslet siden marts 2015 og blev siden idømt seks års fængsel for at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien.

  Den dom blev han i weekenden færdig med at afsone.

 • Mette Frederiksen varsler ændringer i vaccineprogrammet

  Der kan være en ændring af vaccinationsprogrammet på vej.

  Som det ser ud nu, er befolkningen inddelt i 12 forskellige grupper, blandt andet efter alder. Her går der en skillelinje ved personer på 65 år og derover. Men den skillelinje er nok sat for højt, siger statsminister Mette Frederiksen (S) i dag.

  Det er formentlig allerede ved 50 år, folk skal prioriteres i vaccinationskalenderen.

  - Det er sat for højt. Når vi ser på, hvem der i risiko for indlæggelser og mere alvorlig sygdom. Der skal vi ned under 65, givetvis til 50.

  - Men det skal myndighederne nok melde mere konkret ud omkring, siger statsministeren.

 • AGF dropper protest efter gårsdagens straffedrama

  Superliga-klubben AGF fik i går dømt et straffespark imod sig efter slutfløjtet i udekampen mod FC København.

  Straffesparket blev dømt efter en videogennemgang af de sidste sekunder af kampen, og efterfølgende udtrykte en frustreret AGF-direktør Jacob Nielsen, at klubben ville nedlægge protest ovenpå dommen, der betød, at århusianerne måtte tage fra København med et point i stedet for tre.

  Her til formiddag skriver klubben i en pressemeddelslse, at man ikke vil gå videre med sagen. Direktør Jacob Nielsen undskylder samtidig for sin retorik.

  - Ikke mindst over for FC København, hvor jeg i kampens hede sagde, at de var gode til at manipulere med dommerne. Det udtryk vil jeg gerne beklage, siger Jacob Nielsen.

 • Genbrugsguld har hobet sig op under corona-nedlukning

  Også flere genbrugsbutikker kan slå dørene op i dag.

  Derfor er butikkerne fyldt til bristepunktet med genbrugsvarer.

  Generalsekretær Christian Bjerre anslår, at Blå Kors har mistet indtjening for op mod 10 millioner kroner under nedlukningen.

  Røde Kors oplyser, at organisationen i samme periode har tabt 15 millioner kroner i indtægter pr. måned.

 • Efter bøvl med vaccinebooking: Det skal være lettere for ældre og sårbare at booke tid

  Det skal være lettere for de ældre og mest sårbare borgere at booke tid til vaccination mod corona.

  I Region Sjælland vil tusinder af borgere blive kontaktet af deres kommune, og regionen vil finde vaccinationstid, hvis borgerne ønsker det.

  Det er et led i et nyt initiativ fra Region Sjælland og regionens kommuner.

  Mange ældre borgere har svært ved selv at booke tider til vaccination. Der er samtidig inviteret flere borgere, end der lige nu er vacciner til, og det skaber utryghed om, hvornår man kan få en tid.

  I alt vil 6.800 borgere i regionen fra vaccinationsgrupperne 2 og 3 blive kontaktet.

Mere fra dr.dk