Seneste nyt

Tidligere ansatte bestrider Frank Jensens forklaringer

 • Tidligere ansatte bestrider Frank Jensens forklaringer

  Til julefrokosten i 2011 slikkede daværende overborgmester Frank Jensen (S) en kvinde i øret, en anden på halsen og holdt en kvinde fast om hovedet, mens han forsøgte at kysse hende.

  Det siger otte tidligere ansatte på Københavns Rådhus, der var til stede ved julefrokosten, ifølge Jyllands-Posten.

  Frank Jensen har tidligere forklaret hændelsen med, at der blot var tale om en "glad dans" fra hans side.

  De tidligere ansatte er utilfredse med Frank Jensens undskyldning for sagerne og har henvendt sig i et brev til Socialdemokratiets advokatordning.

  - Han beklagede, hvis "nogen havde følt sig provokeret af hans glade dans", hvilket var en formulering han gentog på sms og foran alle medarbejderne i forvaltningen i januar, hvor vi oplevede, at han negligerede hændelserne ved julefrokosten, står der i brevet.

 • 2.115 personer er registreret smittet med coronavirus

  2.115 personer er bekræftet smittet med corona, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

 • Kollegieformand ønsker råd om mundbind

  Beboerrådsformanden på Rebæk Søpark Kollegiet, Karoline Rosenquist Stuhr, har længe efterlyst coronaretningslinjer for kollegier, og hun er glad for, at de i dag er kommet fra Sundhedsstyrelsen.

  Men hun havde gerne set, at der havde været et krav eller en anbefaling om at bruge mundbind.

  Ifølge retningslinjerne skal der være fire kvadratmeter til hver person i et rum.

  - Så må vi være fem mennesker i vores køkken, men vi er 17, der deler det. Så skal vi lave mad ad fire omgange eller hvad? Det giver ikke rigtig mening, siger hun.

 • Flugtbilist anholdt efter ulykke i Brabrand

  Politiet har anholdt en formodet flugtbilist fra et færdselsuheld i Brabrand i Aarhus, hvor en cyklist i aftes under en biljagt, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

  Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aarhus i morgen klokken 9.

  Påkørslen skete på Edwin Rahrs Vej ved Åby Ringvej i det vestlige Aarhus, da bilisten forsøgte at flygte fra politiet.

  Cyklisten slap med livet i behold og blev bragt til skadestuen.

 • Blå partier kritiserer velfærdsaftale

  Partier fra blå blok kritiserer den velfærdsaftale, som regeringen netop har præsenteret på et pressemøde.

  - Jeg må forstå at flere penge = velfærd. Havde gamle Else fået det bedre af, at der stod tre om hende i stedet for to? Nej vel. Ledelse og god kultur samt at omsorg er det vigtigste, skriver han på Twitter.

  Også Dansk Folkeparti kritiserer aftalen.

  - Kun cirka 10 flere ansatte pr kommune på ældreområdet med aftalen... Tror Pernille Skipper med flere oversælger ældreaftale, skriver Kristian Thulesen Dahl på Twitter.

  Ud over flere ansatte på plejehjemmene indeholder dagens aftale en fremrykning af aftalen om minimumsnormeringer, så der allerede fra 2024 bliver krav om flere voksne i børnehaver og vuggestuer.

 • FCK-spillere smittet med coronavirus

  De tre FC København-spillere Viktor Fischer, Pierre Bengtsson og Andreas Bjelland er blevet testet positive for Covid-19.

  Spillerne er derfor isolerede og kan ikke deltage i de kampe de to kommende uger.

  Det skriver hovedstadsklubben på sin hjemmeside.

  FC København skriver, at de tre spillere forventes at være blevet smittet i privat regi og ikke i klubben.

  FC København møder i morgen AC Horsens på hjemmebane.

 • Dansk landstræner ikke nervøs før fysiske montenegrinere

  Søndag aften skal Danmarks kvindelandshold igen på gulvet i Boxen, når anden runde af EM-slutrunden venter. Danskerne åbnede EM fredag med en sejr på 30-23 over Slovenien, og nu venter så Montenegro, der spiller mere fysisk.

  Det afskrækker dog ikke Danmarks landstræner, Jesper Jensen.

  - Vi er ikke så nervøse for de fysiske kampe. Vi står skarpt lige nu, så det handler om at være smarte, og det må ikke gå ud over holdets præstation, siger Jensen på et pressemøde.

  - Vores offensiv er blevet så stabil, at vi producerer mange chancer. Vores kontrafase var ikke så velsmurt i går, men der er grund til at være positiv, og mange ting kan der blive skruet på.

  Danmark og Montenegro mødes klokken 20.30 søndag aften.

 • Flertal i USA's ene kammer stemmer for legalisering af hash

  For første gang har Repræsentanternes Hus i USA fredag stemt for en legalisering af hash, så den føderale lovgivning kan komme på linje med de delstater, som har tilladt stoffet, skriver Reuters.

  Repræsentanternes Hus, som er det ene af Kongressens to kamre, kontrolleres af demokraterne. Lovforslaget blev vedtaget med 228 stemmer mod 164.

  Det forventes ikke, at forslaget får opbakning i Senatet, som kontrolleres af Republikanerne

  Lovforslaget lægger op til, at hash skal fjernes fra listen over ulovlige narkotiske stoffer. På listen står hash nævnt side om side med heroin og kokain som et farligt narkotisk stof.

 • BUPL: Det er et historisk vendepunkt

  Pædagogernes fagforbund BUPL kalder dagens velfærdsaftale for en historisk sejr for børn, pædagoger og forældre.

  - Minimumsnormeringer er et kæmpe fremskridt for børnene. Men det er stadig kun et minimum og en bund. Nu skal der bygges ovenpå, siger BUPL-formand Elisa Rimpler.

  Hun hæfter sig ved, at aftalen også har fokus på at øge fagligheden. I dag har kun tre af fem medarbejdere i daginstitutionerne en pædagoguddannelse.

  FOA mener, at forliget ikke bare lapper og vedligeholder, men faktisk genopretter velfærden.

  - Det er et reelt kvalitetsløft og endnu en bevægelse i den retning, der blev sat med finansloven sidste år, siger formand Mona Striib.

 • Minimumsnormeringer fremrykkes og flere ansatte i ældrepleje

  Regeringen har indgået en delaftale af finansloven med støttepartierne SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet, der fremrykker minimumsnormeringer fra 2025 til 2024 og afsætter flere penge til ældreplejen og ungdomsuddannelserne.

  Velfærdsaftalen er præsenteret af finansminister Nicolai Wammmen, og han henviste til sagen om den demente Else, da han oplyste, at der afsættes flere penge til 1.000 ansatte i ældreplejen.

  På grund af coronakrisen er der ikke så mange penge at dele ud af i finansloven, sagde ministeren ved fremlæggelsen.

 • Venstre: Corona-køer skal bekæmpes med private aktører

  Der er for lang ventetid, når man skal testes for corona. Både i forhold til at få en tid, men også når man efterfølgende afventer svar på testen.

  Det mener Venstre, der vil have private aktører på banen.

  - Udviklingen for smitte i hovedstadsområdet er alvorlig, så vi er nødt til at gøre noget. Julen nærmer sig, en vaccine nærmer sig, og vi skal ikke nu sætte alt det over styr, som folk har bygget op siden foråret, siger formand for Venstre, Jacob Ellemann-Jensen.

  - Dette her noget, der kan sættes i gang med timers varsel. Der står leverandører og private laboratorier klar, der gerne vil hjælpe til. Det eneste, der skal ske, er at enes om, hvordan det skal ske i praksis.

 • To fængslede statsborgere i udlandet fører til undersøgelse af svensk diplomati

  Baggrunden er to sager, den svensk-kinesiske forlægger og boghandler Gui Minhai, som sidder fængslet i Kina, og den svensk-eritreiske journalist Davit Isaak, der i 18 år har siddet fængslet uden dom i Eritrea.

  Hele udenrigskomiteen i Riksdagen støtter forslaget om undersøgelsen, som er fremsat af det konservative parti Moderaterna.

  - Vi skal se på, hvad der er blevet gjort i sagerne, hvad man kan lære af det, og hvad som kunne være gjort bedre, siger partiets udenrigsordfører, HansWallmark til Sveriges Radio.

 • 50 tons tung møllevinge er endt i grøften

  Trafikanterne mellem Skjern og Ringkøbing bliver mødt af noget af et syn her til formiddag, da en transport med en 50 tons tung møllevinge er kørt i grøften på Ringkøbingvej tæt på Lemvej.

  Bilister kan passere med forsigtighed, mens det forventes, at arbejdet med den 74 meter lange blokvog er afsluttet ved middagstid.

 • Tidligere justitsminister Ole Espersen er død

  Tidligere justitsminister cand. jur Ole Espersen er død, 85 år, oplyser Bornholms Tidende.

  (ARKIV) Fhv. justitsminister Ole Espersen (S) holder grundlovstale tirsdag d. 5 juni 2007 på Christiania. Tidligere justitsminister Ole Espersen er død - 85 år. Det skriver Ritzau, lørdag den 5. december 2020.. (Foto: Lars Helsinghof Bæk/Ritzau Scanpix) (Foto: Lars Helsinghof Bæk © Scanpix)

  Han kom i Folketinget for Socialdemokratiet i 1973, og i 1981 blev han udnævnt til udenrigsminister i Anker Jørgensens regering.

  Politiets Efterretningstjeneste frarådede at udnævne Ole Espersen som justitsminister, fordi han havde mødt sovjetiske diplomater.

  Ole Espersen sad i Folketinget til 1994 og var i en periode Socialdemokratiets politiske ordfører. Han var desuden formand for Radiorådet og dommer i Arbejdsretten.

  Han interesserede sig især for menneskerettighedsspørgsmål og asylpolitik.

 • Fifa kigger nærmere på offsideregel

  Der er travlt under og efter fodboldkampe i disse tider, hvor der siden VAR-systemets ankomst kan tegnes streger og diskuteres armhulelængder.

  Hos Fifa bliver offsidereglen også diskuteret, lyder det fra det internationale fodboldforbunds præsident, Gianni Infantino, der ønsker at forbedre reglen.

  - Offsidereglen har udviklet sig hen over de seneste 100 år, og nu diskuterer vi den igen. Vi kigger på, om vi kan forbedre offsidereglen. Ikke på grund af VAR, men fordi vi vil fremme offensiv fodbold, siger Infantino ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  - Spørgsmålet er, om man skulle give større fordel til den angribende spiller, og ville det hjælpe, hvis der ikke længere var marginale offsides?, siger Gianni Infantino.

  Infantino afviser samtidig, at det kommer på tale at afskaffe VAR.

 • Kraftigt snefald aflyser skiløb i St. Moritz

  Skiområdet St. Moritz i Schweiz har fået en stor mængde sne, og det kombineret med kraftig vind har fået arrangørerne til at aflyse kvindernes Super-G-løb i den alpin World Cup.

  Et medlem af det franske skihold fjerner sne fra en bil i St. Moritz. (Foto: Jean-Christophe Bott © Scanpix)
 • 40-50 personer var samlet i klub i Brabrand

  Sent i aftes blev 16 personer sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet i Brabrand ved Aarhus, oplyser Østjyllands Politi.

  Politiet havde fået en melding om, at et stort antal biler var parkeret uden for en klub på Sintrupvej. Da en patrulje kom frem, viste der sig, at cirka 40-50 mennesker var samlet i klubben.

  Mange flygtede fra stedet, mens de resterende blev sigtet.

 • Regeringen indgår velfærdsaftale med støttepartier

  Regeringen har indgået en velfærdsaftale med SF, EL, R og AL, som præsenteres klokken 12, oplyser Finansministeriet. Der er tale om en delaftale af finansloven.

  Indholdet kendes ikke endnu.

 • Biden: Ingen bliver tvunget til at tage vaccine

  USA's kommende præsident, Joe Biden, gør det klart, at amerikanerne ikke bliver tvunget til at tage vaccine mod covid-19, når den bliver tilgængelig i landet.

  - Som præsident vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for at opmuntre folk til at gøre det rigtige, og når de gør det, vise, at det gør en forskel, siger han.

  Måinger viser, at kun 60 procent af amerikanerne ønsker en vaccine mod coronavirus, og kommende præsident, Joe Biden, understreger, at ingen bliver tvunget til at lade sig vaccinerel. (Foto: LEAH MILLIS © Scanpix)

  Målinger fra PEW-forskningscenter siger, at kun 60 procent af amerikanerne for øjeblikket er indstillet på at tage vaccinen, skriver Reuters.

 • Herlev lukker ned for foreningsliv

  Herlev Kommune lukker for alle kommunale idrætsanlæg og alle holdaktiviteter i fritidstilbud frem til 2. januar.

  Kommunen har det højeste antal smittede med coronavirus per 100.000 indbyggere de seneste syv døgn i hele landet.

  Også Vordingborg Kommune opfordrer foreningslivet til at indstille deres aktiviteter resten af året, efter at man har set en stigning i antallet af smittede med coronavirus den seneste uge.

 • DMI: Gråt og regnvejr - kun sol på Bornholm

  Dagen byder på regn i vest og tørvejr i øst, oplyser DMI.

  Vil man se solen i dag, skal man befinde sig op Bornholm.

 • Op på jernhesten: 520 millioner kroner skal bruges på cykelstier

  Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre har indgået aftale om en såkaldt grøn omstilling af vejtransporten.

  Det betyder blandt andet 520 millioner kroner, der skal bruges på cyklismen. Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

  Størstedelen af pengene skal gå til anlæg af cykelstier langs statsvejene, men der afsættes også 150 millioner kroner til 24 helt konkrete projekter, der kræver kommunal medfinansiering.

 • Corona-anbefalinger til kollegier og bofællesskaber er klar

  Sundhedsstyrelsen har udarbejdet nye retningslinjer for, hvordan smittespredning med coronavirus kan begrænses de steder, hvor flere bor tæt sammen. Det gælder for eksempel kollegier, bofællesskaber og boligforeninger.

  Der er fokus på afstand og ekstra rengøring.

  Opfordringen er at holde mindst en meters afstand, at lave afstandsmarkeringer på gulvet i for eksempel køkkenet, og at sikre, at hver person har fire kvadratmeter til rådighed i et rum.

  Studerende på landets kollegier har i længere tid efterlyst flere retningslinjer for, hvordan de kan overholde anbefalinger og restriktioner.

  Bliver en person konstateret smittet, skal vedkommende gå i selvisolation på sit værelse.

 • Rekordmange kvinder stiller op til valg i ørkenstat

  Kvinder fik for 15 år siden for første gang ret til at stemme og stille op til valg i oliestaten Kuwait, hvor der lørdag igen er parlamentsvalg.

  Her stiller rekordmange kvinder op til en af de 50 pladser i parlamentet.

  33 kvinder er på valglisten, hvilket er mere end dobbelt så mange som ved valget i 2016. Her stillede 15 kvinder op. En enkelt blev valgt ind.

  I alt stiller 342 kandidater op ved dagens valg, hvor en stor del aflvalgkampen er blevet ført via de sociale medier på grund af coronavirus.

 • Eks-forstander anmeldt for at ydmyge barn på kostskole

  Politiet har modtaget nye anmeldelser mod den forhenværende forstander på Havregården Kostkole i Smidtstrup, Morten Ulrik Jørgensen.

  En af dem kommer fra Socialtilsyn Hovedstaden, der ifølge en aktindsigt har kendskab til, at et barn i underbukser er blevet ført op foran de andre elever og ydmyget offentligt.

 • Johnson og EU-formand skal kæmpe sig ud af brexitdødvande

  EU's og Storbritanniens forhandlere har i London forhandlet på fuld tryk for at nå frem til en handelsaftale. Men nu er samtalerne sat på pause, og lørdag må toplederne i spil.

  Her skal kommissionsformand Ursula von der Leyen og premierminister Boris Johnson nemlig forsøge at finde en vej frem.

  Storbritannien forlod EU 31. januar i år.

  31. december 2020 udløber overgangsperioden, hvorunder briterne fortsat er tilknyttet det indre marked.

  1. januar 2021 begynder et nyt forhold mellem EU og Storbritannien - med eller uden en handelsaftale.

 • Vaccineringen begynder i Moskva

  Lørdag indleder Moskva massevaccination mod covid-19. I første omgang med fokus på folk i højrisiko-job.

  Tusindvis af personer i Moskva begyndte fredag at registrere sig til at få et skud af Sputnik V - en russisk fremstillet vaccine mod covid-19.

  Sputnik V er en af to vacciner mod coronavirusset, som er udviklet og godkendt i Rusland, selv om vaccinerne endnu ikke har været gennem alle de normale kliniske faser for et nyt lægemiddel.

 • Trump vil trække størstedel af sine 700 soldater i Somalia ud af landet, hvor de har trænet lokale styrker til kamp mod terrorister

  Størstedelen af de omkring 700 amerikanske i Somalia bliver trukket ud af landet.

  Det oplyser USA's forsvarsministerium ifølge AP.

  De amerikanske soldater har været udsendt til landet for at træne og rådgive lokale styrker, der kæmper mod terrorbevægelsen al-Shabab, der er en afrikansk gren af al-Qaeda.

  Tidligere på ugen fremhævede Mark Milley, USA's højest rangerende officer, al-Shabab som en trussel mod USA.

  - De har en vis rækkevidde, og hvis der ikke bliver holdt øje med dem, kan de udføre operationer ikke bare mod amerikanske interesser i regionen, men også i USA, sagde han og fremhævede Somalia som et farligt sted for amerikanere.

 • 'Det er Orlas eget valg at trække sig', lyder det fra De Konservatives gruppeformand efter Orla Østergaards udmelding

  - Det er Orlas eget valg at trække sig.

  Sådan skriver De Konservatives gruppeformand, Mai Mercado, på Twitter, efter at det mangeårige medlem af partiet Orla Østergaard i dag har meldt sig ud af partiet og nu fortsætter i Folketinget som løsgænger.

  Orla Østergaard har meldt sig ud på grund af partiets håndtering af en sag om grænseoverskridende adfærd overfor partifællen Birgitte Klintskov Jerkel.

  Sagen fik partiet til at fratage Orla Østergaard alle ordførerskaber.

  - Efter han selv sagde undskyld til Brigitte Jerkel, fik han også at vide, at der selvfølglig var en vej tilbage til arbejdet i folketingsgruppen for ham, skriver Mai Mercado.

 • Kina har plantet sit flag på månen 51 år efter USA

  (Foto: CNSA © Scanpix)

  Et kinesisk flag, der måler to meter i bredden og 90 centimeter i højden, er blevet plantet på månens overflade.

  Det viser billeder offenliggjort af Kinas rumagentur, CNSA.

  Billederne viser det store røde flag med sine fem stjerner stå ubevægeligt i månens vindstille atmosfære.

  Det er rumsonden Chang'e-5, der har sat flaget på månen, inden fartøjet fløj fra planten med prøver fra klipper i månelandskabet.

  Det kinesiske flag har tidligere kunnet ses på månen, men der har det været malet på rumfartøjers overflader og ikke plantet i overfladen.

  Det er 51 år siden, at USA som den første nation 1969 plantede nationernes stjerner og striber på planeten. Frem til 1972 satte USA yderligere fem flag i det golde og barske miljø.

 • Orla Østerby forlader De Konservative og bliver løsgænger efter sag om grænseoverskridende adfærd

  Gennem 21 år har Orla Østerby været medlem af De Konservative, men i dag er den æra forbi.

  Orla Østerby forlader nemlig partiet og bliver løsgænger i Folketinget. Det oplyser han i en pressemeddelelse til TV Midtvest.

  - Det gør jeg som en konsekvens af partiets håndtering af sagen, hvor jeg blev beskyldt for grænseoverskridende adfærd overfor en kollega.

  - Jeg har ikke yderligere kommentarer til udmeldelsen, skriver han til TV Midtvest.

  Orla Østerby fik frataget alle sine ordførerskaber i oktober, fordi 'partiet på ingen måde kan acceptere, at man fysisk og verbalt udsætter en anden for grænseoverskridende adfærd'. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

  Sagen kom frem i oktober, hvor Orla Østerby fik frataget alle sine ordførerskaber, fordi i 2017 han skal have udvist krænkende adfærd overfor partifællen Birgitte Klintskov Jerkel.

 • Amerikanere bliver anbefalet at bruge mundbind alle steder udenfor deres hjem

  Så snart man bevæger sig udenfor en dør i USA, bør man bære mundbind for at få bugt med den stigende smitte med coronavirus.

  Sådan lyder anbefalingen fra Center for Sygdomskontrol (CDC), skriver Washington Post.

  Ifølge CDC bør mundbindene være på både indendørs og udendørs - det eneste sted, de bør komme af, er når man er hjemme.

  Anbefalingen fra CDC kommer, efter at USA har registreret 217.664 smittetilfælde på et enkelt døgn, hvilket er det højeste antal under pandemien.

  Tidligere i dag lød det fra den nyvalgte præsident, Joe Biden, at han vil bede amerikanerne om at bære mundbind de første 100 dage af hans tid i Det Hvide Hus.

 • Det Kongelige Teater er glad for de nye spilleregler fra Folketinget

  Der er fuld tilfredshed at spore hos Det Kongelige Teater over den nye aftale for rammerne for nationalscenen.

  Sådan lyder det fra teaterchef Kasper Holten.

  - Jeg er rigtig glad. Det er fantastisk vigtigt, at vi kan se fremad, for jeg tror, at der bliver en rigtig stor appetit på kunstoplevelelser, når vi igen kan samles for fuld kraft. Og så glæder jeg mig over, at det er en bred politisk ordning. Jeg er en meget glad mand, siger han.

  Aftalen om Det Kongelige Teater gælder fra 2012 til 2024.

 • EU og Storbritannien afbryder brexit-forhandlinger

  EU og Storbritannien har her til aften afbrudt forhandlingerne om en ny frihandels- og samarbejdaftale, der skal danne grundlaget under det nye forhold efter brexit, som træder i kraft efter nytår.

  Ifølge en fælles udtalelse er uenighederne, når det kommer til blandt andet fiskeri og lige konkurrencevilkår fortsat for store til, at de kan lande en aftale på nuværende tidspunkt.

  Nu vil Michel Barnier, der forhandler på vegne af Danmark og de andre EU-lande, orientere kommissionsformand Ursula von der Leyen om tingenes tilstand, mens den britiske chefforhandler, David Frost, tilsvarende vil orientere den britiske premierminister, Boris Johnson.

  Von der Leyen og Johnson vil i morgen eftermiddag tale sammen om situationen.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) følger forhandlingerne tæt. Han understreger dog, at uanset om der kommer en aftale eller ej, så "bliver intet som i gode, gamle dage."

  - Det tog er kørt, så selv med en god aftale, så kommer der tab og brexit-bøvl. Det må vi indstille os på, siger han.

 • Terrorsigtet blev visiteret nøgen med spredte baller hundredevis af gange og skal have 30.000 kroner i erstatning

  30.000 kroner skal Kriminalforsorgen betale i erstatning til en terrorsigtet, fordi det var ulovligt og i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention at visitere ham rutinemæssigt.

  Det har Vestre Landsret slået fast.

  Visitationerne fandt sted dagligt, hvor den sigtede mand skulle smide tøjet og lade sig visitere, hvor han som regel skulle sprede ballerne og sætte sig på hug.

  Manden var varetægtsfængslet fra den 9. juni frem 2016 frem til 22. maj 2017. I den periode blev hans celle ransaget 318 gange, og han blev visiteret nøgen 301 gange.

  Manden var sigtet og er også blevet dømt for lade sig hverve til terrorbevægelsen Islamisk Stat. Kriminalforsorgen begrundede de daglige visitationer med, at han var sigtet for terror.

 • Flere steder i hovedstaden er positivprocenten helt oppe på 4, og nu arbejder Heunickes indsatsgruppe på højtryk for at vurdere tiltag

  Smittetallene i København og i hovedstadsområdet i det hele taget bliver ved med at stige, og det er derfor, at risikovurderingen nu ligger på 4 for Region Hovedstaden.

  Og selvom der allerede bliver indført nye tiltag fra mandag, betyder det ikke nødvendigvis, at der ikke kommer nye ting på bordet.

  - På flere teststeder i og omkring hovedstaden nærmer positivprocenten sig 4. Dette er en alvorlig situation, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

  Sundhedsministeren uddyber, at indsatsgruppen har været samlet to gange i dag, og at der arbejdes videre i weekenden for at vurdere, om der er tiltag, der bør indføres eller skærpes.

  - Hvis det er tilfældet, vil regeringen indkalde Folketingets partier og indrage de berørte kommuner mm., skriver Magnus Heunicke.

 • WHO's krisedirektør: Vacciner er ikke lig med, at krisen er aflyst

  Vacciner mod covid-19 vil ikke alene kunne udrydde virusset og stoppe pandemien, der hidtil har kostet over 1,5 millioner mennesker livet på verdensplan.

  Sådan lyder advarslen fredag aften fra Michael Ryan, der er krisedirektør i Verdenssundhedsorganisationen WHO.

  - Vacciner er ikke ensbetydende med nul covid-19, siger han på en virtuel konference i Geneve.

  - De kan ikke alene løse problemet. Vaccinerne vil ikke være til rådighed for alle i starten af næste år, tilføjer han.

  Derfor frygter han, at der er en fremherskende opfattelse af, at pandemien er ovre, når den første vaccine lander.

 • Politisk aftale skal få Det Kongelige Teater til at nå nye målgrupper

  Der er landet endnu en politisk aftale i dag. Denne gang er det for Det Kongelige Teater, som et bredt flertal er enige om.

  Aftalens fokus er:

  Den fireårige aftale binder Det Kongelige Teater til forsat at have fokus på kerneopgaverne: Ballet, opera og skuespil og derudover at "øge den generelle deltagelse i kulturlivet i Danmark" ved for eksempel at lave musicals.

  Det skal ifølge kulturminister Joy Mogensen få flere, der ikke er vant til at gå i teateret, ind i salene.

  - Vi har nu lavet en bred og ambitiøs aftale, der skal hjælpe Det Kongelige Teater med at nå nye befolkningsgrupper - også dem, der ikke bor i København. Også dem, der ikke er vant til at gå i teatret.

 • Fodboldklubben Napoli skifter navn på stadion for at ære den afdøde legende Maradona

  Napolis stadion omdøbes til ’Stadio Diego Armando Maradona’. Det har et samlet byråd i Napoli vedtaget i dag, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Navneskiftet blev allerede foreslået den 25. november ovenpå nyheden om den argentinske fodboldlegende Diego Maradonas død, men nu er det endeligt vedtaget.

  Det var i den italienske fodboldklub Napoli, at Diego Armando Maradona for alvor skrev sit navn ind i historiebøgerne, da han førte Napoli til de to hidtil eneste mesterskaber i klubbens historie.

  Maradona førte ligeledes sit hjemland, Argentina, til guld ved verdensmesterskabet i 1986.

  Han døde 25. november og blev 60 år.

 • Det bliver dyrere at være dansker, lyder det fra Venstre efter ny bilaftale

  Regeringen og dens støttepartier er blevet enige om en aftale for fremtidens biler, der skønnes at medføre 775.000 el- og hybridbiler i 2030.

  Klimaordfører i Venstre, Tommy Ahlers, mener, at aftalen gør det dyrere at være dansker i fremtiden. Det siger han til TV2.

  Det bliver i gennemsnit 2.300 kroner dyrere at anskaffe og have en bil, der kører på benzin eller diesel.

  Klimaordfører Tommy Ahlers (V) havde håbet på, at aftalen i højere grad fokuserede på, at de nye tiltag ikke gjorde dyrere at være dansker i fremtiden.

  - Det sikrer den her aftale ikke, og det har vi sagt til regeringen, men de holdt stædigt fast på, at det godt må blive dyrere for danskerne, men at det ikke måtte koste noget for staten, siger han til TV2.

 • Smitteudbrud på hospital får Region Sjælland til at øge beredskabet og udskyde nogle planlagte operationer

  Et smitteudbrud på Sjællands Universitetshospital har fået Region Sjælland til at øge corona-beredskabet fra trin 0 til trin 1.

  Det betyder, at regionen begynder at aflyse nogle planlagte operationer på universitetshospitalets ortopædkirurgiske afdeling.

  Aflysningerne rammer ikke akutte patienter, og andre planlagte operationer, konsultationer og behandlinger fortsætter.

  Smitteudbruddet har ramt hæmatologisk afdeling, hvor 14 medarbejdere og 12 patienter er blevet smittet med coronavirus.

  - De smittede patienter overflyttes gradvist til et COVID-afsnit, efterhånden som sengepladserne etableres. Det er en del af vores beredskabsplan, at et afsnit på Ortopædkirurgisk Afdeling nu bliver til et COVID-afsnit, Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, i en pressemeddelelse.

  I alt er der 44 personer indlagt med coronavirus i Region Sjælland.

 • Europol forudser salg af falske coronavacciner på nettets mørke afkroge

  Den Europæiske Politienhed Europol advarer mod risiko for salg af falske vacciner mod covid-19 på internettets mørke afkroge.

  Derfor opfordrer den EU's medlemslande til at være særligt opmærksomme over for kriminalitet i forbindelse med distribution og udvikling af coronavacciner. Det skriver Europol i en pressemeddelelse.

  Interessen for vacciner har været stor lige siden coronavirusset gjorde sit indtog i Europa i begyndelsen af 2020. Og det får Europol til at forvente, at en falsk version kan blive solgt på nettet, når der lander en EU-godkendt vaccine.

 • Tre personer skal i fængsel for at have lokket penge ud af ældre mennesker ved at udgive sig for at være deres børnebørn

  En 32-årig mand skal tre år og ni måneder i fængsel og udvises for bestandigt. En 24-årig kvinde skal halvandet år i fængsel, og en 25-årig mand skal ind og sidde i et år.

  Det har Retten på Frederiksberg afgjort.

  Straffen til de tre personer falder, efter at de er blevet dømt for en række bedragerier og bedrageriforsøg.

  De tre dømte har ringet ældre mennesker op og udgivet sig for at være deres børnebørn, eller at de ringede på vegne af et barnebarn i knibe. På den måde har de overtalt ofrene til at betale store summer i kontanter eller ved bankoverførsler.

  Der er blevet ringet op til mindst 657 ældre mennesker. I 11 tilfælde lykkedes det at få dem til at udbetale penge, og det har givet de dømte et udbytte på 911.000 kroner, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

 • Smitten går igen den forkerte vej hos de 20-29-årige i Aalborg, og regionen vil derfor have dem forbi testcentre

  Coronasmitten er igen i stigning blandt de 20-29-årige i Aalborg Kommune.

  - Derfor opfordres særligt de unge til at lade sig teste tirsdag og onsdag i næste uge i tidsrummet kl. 9-17 ved Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor Region Nordjylland rykker ud med mobil test, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

  Antallet af daglige nysmittede i kommunen er gået 9 til 25-28 de seneste dage, og i dag blev der konstateret 43 nye smittetilfælde i Aalborg.

  - Det har fået kommunen og regionen til hurtigt at handle, så udviklingen kan standses her op mod jul, skriver regionen.

  Der skal bæres mundbind, og sygesikringskortet skal medbringes, når man møder op til test.

 • Danmarkshistoriens største narkosag skudt i gang: Brugte kryptomobiler og hemmelige rum

  15 mænd er tiltalt i en enorm retssag - danmarkshistoriens største narkosag - der udspringer af den efterforskning, som politiet har døbt Operation Goldfinger.

  Fredag har Københavns Byret indledt sagen mod dem. Alle nægter sig skyldige.

  Det er netværk centreret omkring en albansk familie i Danmark, der over en årrække har stået for omfattende indsmugling af kokain til Danmark, mener anklagemyndigheden.

  Netværket har arbejdet professionelt og anvendt et stort antal krypterede mobiltelefoner og flere ombyggede biler med hemmelige rum til sine kriminelle aktiviteter, lyder påstanden fra anklagemyndigheden.

 • Markante afgifter på benzin- og dieselbiler skal bane vejen for 775.000 elbiler inden 2030

  Nye afgifter på benzin- og dieselbiler skal bane vejen for 750.000 elbiler inden 2030.

  Det er en af konklusionerne af den aftale på transportområdet, som regeringen netop har præsenteret.

  - Det her er en vigtig aftale om en grøn genstart af Danmark. Samtidig med at vi skal håndtere en coronakrise og andre udfordringer tænker vi grønt, og vi tænker langsigtet, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

  Det er regeringen, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, der har indgået aftalen.

  Aftalen skal ifølge Finansministeriet reducere CO2-udledningen med en million ton i 2025 og en reduktion på 2,1 millioner ton i 2030.

 • Tre supermarkeder har solgt bakteriefyldte mundbind

  (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Tre danske supermarkeder har solgt mundbind, der har et for højt indhold af bakterier til at være godkendt i Danmark. Det skriver Ekstra Bladet.

  Det drejer sig om Meny, Føtex og SuperBrugsen. Meny og Føtex har stoppet salget af det testede produkt, mens SuperBrugsen har rettet henvendelse til deres producent.

  Det er analyseinstituttet Force Technology, der har stået for at teste mundbindene. Den viste, at bakterieindholdet var højere end det maksimale bakterieindhold for, at medicinsk udstyr må sælges i Danmark.

  Thomas W. Møller, enhedschef for Medicinsk Udstyr i Lægemiddelstyrelsen, skriver på Twitter, at de vil tjekke den konkrete sag.

  - Vi har ikke anledning til at tro, at der generelt skulle være problemer med CE-mærkede medicinske mundbind i detailhandlen, men der skal selvfølgelig være orden i sagerne, skriver han.

 • Børn i hovedstaden må vinke farvel til weekendens fodboldstævner

  COVID-19-restriktionerne i Hovedstaden har fået mange klubber til at lukke ned for fodboldaktiviteterne, og nu aflyser DBU København også weekendens planlagte børnestævner. DBU København har nemlig modtaget rigtigt mange afbud til weekendens børnestævner.

  Det sker efter regeringen har strammet grebet med flere restriktioner i 17 hovedstadskommuner, hvor de fra mandag den 7. december er underlagt et forsamlingsforbud på 10 personer i børne- og ungeidrætten.

 • Miljøstyrelsen æder sine egne ord om mink-aflivning, fordi 'det er faktuelt forkert at kalde det en ordre' og beklager i samme omgang

  Miljøstyrelsen stod 'i en presset situation, hvor det var bydende nødvendigt og af hastende karakter at finde kapacitet til nedgravning af mink'.

  Sådan skriver vicedirektør i Miljøstyrelsen, Anne-Marie Vægter Rasmussen, i en mail til Jyllands-Posten.

  - I den forbindelse er der i dispensationen efter skovloven anført, at der er givet en ordre til at nedslå alle mink. Det er en ukorrekt formulering, skriver hun.

  For selvom Miljøstyrelsen i en redegørelse selv har skrevet, at regeringen beordrede minkene aflivet, så mener styrelsen nu - ligesom Justitsministeriet - ikke, at det var tilfældet.

  - En udtalelse på et pressemøde kan ikke udgøre en ordre til borgerne. Det er derfor faktuelt forkert at kalde det en ordre. Det beklager vi meget, skriver Anne-Marie Vægter Rasmussen til Jyllands-Posten.

 • De Konservative er kritiske overfor finansiering af aftale om elbiler og har meldt sig ud af forhandlingerne

  Den politiske aftale, der skal få flere elbiler på de danske veje, og som ventes at blive præsenteret i eftermiddag, bliver ikke til sammen med De Konservative.

  Det oplyser partiets erhvervsordfører, Mona Juul, til Ritzau.

  Partiet har forladt de afsluttende forandlinger - primært på grund af et kritisk syn på finanseriengen af aftalen.

  Regeringen selv har spillet ud med med, at aftalen skal sikre, at der i 2030 er 500.000 elbiler på vejene, men er blevet presset til at øge antallet.

  Dansk Folkeparti er heller ikke lutter begejstrede for den aftale, der ligger på forhandlingsbordet i øjeblikket:

 • Syddansk Universitet omsadler til virtuel undervisning efter opfordring

  Syddansk Universitet (SDU) indfører nu også skærpede corona-tiltag, som blandt andet betyder, at mest mulig undervisning skal omlægges til virtuel undervisning.

  Ligesom man vil indføre virtuelle eksamener, hvis de fysiske eksamener ikke kan afvikles med god afstand, god hygiejne og rummelige lokaler.

  De nye retningslinier kommer, efter universitetet har været til møde med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i går.

  Her opfordrede Styrelsen til, at SDU og andre uddannelsesinstitutioner så vidt muligt følger de retningslinjer, der gælder for uddannelsesinstitutionerne i hovedstadskommunerne.

  De nye tiltag gælder i første omgang til den 2. januar.