Seneste nyt

Tidligere thailandsk ambassadør i Danmark fundet dræbt i sit hjem i Bangkok

Den tidligere thailandske ambassadør i Danmark Vichit Chitvimarn blev lørdag fundet dræbt i sit hjem i Thailands hovedstad, Bangkok.

Hans lig blev fundet på et toilet på anden sal i hans hus i Bangkok, som han netop var flyttet ind i.

Ifølge Atthaphon Anusi, der er vicepolitikommissær i byen, var der blodspor op ad trappen, der angiveligt viser, at liget er blevet flyttet.

Flere asiatiske og thailandske medier, heriblandt Bangkok Post og ScandAsia, skriver, at den retsmedicinske undersøgelse viser, at han blevet stukket tre gange i brystet.

Ifølge politiet er en udlænding mistænkt for drabet, men de nævner ikke nationalitet, eller hvordan den mistænkte er kommet ind på ejendommen, skriver det thailandske medie The Nation.

Den mistænkte er endnu ikke pågrebet af politiet.

63-årige Vichit Chitvimarn var ambassadør i Danmark fra 2018 frem til 2020.

Nyheder

  1. Finland lukker den sidste åbne grænseovergang til Rusland

    Finland har besluttet at lukke den sidste åbne grænse til Rusland, oplyser den finske public service station YLE

    Den finske statsminister, Petteri Orpo, siger på et pressemøde at den sidste åbne grænseovergang mellem Finland og Rusland nu lukkes.

    I forvejen var kun en enkelt grænseovergang åben.

    Det sker, efter at et usædvanlig højt antal af migranter har krydset grænsen fra Rusland til Finland.

    Alene i november er der kommet flere end 900 ifølge den finske avis Hufvudstadsbladet. Den finske grænsevagt oplyser til Ritzau, at der tidligere kom blot én i gennemsnit om dagen. Den finske regering betragter den pludselige tilstrømning som et hybridangreb på Finland fra russisk side.

  2. To varetægtsfængslet for eksplosion ved HA-klubhus

    Efter et grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg er to mænd blevet varetægtsfængslet i tre uger i forbindelse med en eksplosion ved Hells Angels' klubhus på Svanevej i København, det skriver Ritzau.

    Der er tale om en 28-årig mandlig dansk statsborger og en 20-årig mandlig svensk statsborger.

    Ifølge Ekstra Bladet nægter de to sig skyldige.

    Ifølge politiets National enhed for Særlig Kriminalitet er der en konflikt mellem rockerklubben Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia, skriver Ritzau.

  3. Tonstunge kæmpeørne monteres 32 meter over iskolde Herning

    Håndværkerne er ved at montere en usædvanligt tung rosin i pølseenden på et unikt projekt i Herning.

    Kirketårnet på Sct. Johannes Kirken i Herning er blevet renoveret gennem længere tid, og i dag skal fire ørne på som sidste finish: Én ørn i hvert hjørne af tårnet i 32 meters højde.

    De fire ørne er støbt i beton, vejer ét ton hver og er 180 centimeter høje.

    Arbejdet bliver besværliggjort af, at det fryser seks grader.

    Derfor bliver hjørnestolperne varmet op på forhånd, og ørnene bliver forsynet med varmekabler og ekstra isolering, mens hærdningen står på.

    • Når de står på jorden, er det let at se, at hver enkelt ørn er på højde med en voksen mand. (Foto: © Mads Juhl - DR Midt & Vest)
    • Alle fire ørne bliver løftet op i tårnets top med kran. Det tager omkring en time at montere hver enkelt ørn. (Foto: © Mads Juhl - DR Midt & Vest)
    • - Det her prøver du kun én gang i livet. Vi har glædet os, fortæller Asbjørn Schlosser, der er murermester i firmaet Kurt Nielsen. (Foto: © Mads Juhl - DR Midt & Vest)
    1 / 3
  4. FC Bayern München har allerede sikret sig avancement fra Champions Leagues gruppe A, men det betyder ikke, at storklubben tager let på onsdagens kamp mod FC København.

  5. Mange steder i landet kan der det kommende døgn falde sne.

  6. 1.200 nye digitale øjne skal advare Banedanmark, når voldsomt vejr rammer

    Togspor ved Kibæk blev sidste sidste år undermineret af kraftig regn. Det betød, at trafikken efterfølgende var indstillet i fire uger. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Ritzau Scanpix)

    På 1.200 forskellige steder på jernbanenettet skal et nyt digitalt overvågningsværktøj hjælpe med at holde øje, når voldsomt vejr rammer Danmark.

    Opgraderingen kommer, efter at en jernbanedæmning ved Kibæk mellem Herning og Skjern sidste år blev undermineret af kraftig regn.

    Det nye værktøj vil give informationer fra sensorer om vejret og gøre det lettere at forudsige, hvad der er på vej - og dermed bedre mulighed for at håndtere trafikken, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

    - Tidligere var lokomotivførerne vores eneste øjne og ører ude på jernbanen, og derfor kunne vi først reagere, når vi fik en melding fra en lokomotivfører, siger Lene Bøgebjerg Bøgvad, teknisk projektejer i Banedanmark.

  7. Norges udenrigsminister: Manglende kritik af Israel skader Vesten

    Espen Barth Eide (th.) mødtes i dag med USA's udenrigsminister, Antony Blinken, forud for udenrigsministermødet i Nato. (Foto: © Saul LOEB, Ritzau Scanpix)

    Norge er et af de vestlige lande, som har kritiseret Israel for unødvendig magtanvendelse i Gaza, mens andre lande har holdt på Israels ret til at forsvare sig selv.

    Det er et "meget alvorligt" problem og en "kommunikationskrise" for Vesten, at der er forskellige holdninger til Israels krigshandlinger i Gaza, mener Norges udenrigsminister, Espen Barth Eide, som i dag er i Bruxelles til udenrigsministermøde i Nato-regi.

    - Tilliden til Vesten svækkes, når det opfattes sådan, at vi har forskellige standarder. Min pointe er ikke, om vi har det, men at det bliver opfattet sådan, siger han til VG.

    - Hvis vi kritiserer Rusland for at bruge magt i strid med humanitær lov i Ukraine, men ikke kritiserer, når vores venner (Israel, red.) gør det samme, så vil ingen tro os, siger Eide.

  8. Svensk forsvarschef: Rusland kan finde på at sende bådflygtninge til Sverige

    Nu frygter svenskerne, at et lignende scenarie kan ske i Sverige. Det siger den svenske forsvarschef, Michael Claesson, til SVT.

    - Det er ikke umuligt at forestille sig, at man bringer folk på flugt fra russisk territorium til Kaliningrad og så afsted derfra med båd.

    - Det er måske ikke det mest sandsynlige scenarie, men det er unægteligt et muligt scenarie, siger han.

    Han tilføjer, at Finland og Sverige er i løbende kontakt om den aktuelle situation, og at man forbereder sig på forskellige situationer med migrantstrømme fra Rusland.

  9. Mange unge har svært ved at finde ud af samtykkeloven, viser rapport. Derfor er det nu kommet på skoleskemaet i Syd- og Sønderjylland.

  10. Sex and The City-stjerne sultestrejker foran Det Hvide Hus: Vil have våbenhvile i Gaza

    • - På syv uger har Israel dræbt flere civile på en lille stribe land, end der blev dræbt i 20 års krig i Afghanistan. Jeg er træt af folk, der bortforklarer dette ved at sige, at civile ofre er rutine i krig. Der er ikke nogen rutine ved disse tal, lyder det fra Cynthia Nixon. (Foto: © Jim WATSON, Ritzau Scanpix)
    • Gruppen af demonstranter begyndte deres fem dage lange sultestrejke i går. (Foto: © Jim WATSON, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    Sammen med demonstranter har skuespiller Cynthia Nixon, der er kendt for at spille Miranda i Sex and The City, begyndt en fem dage lang sultestrejke foran Det Hvide Hus.

    Formålet er at få USA's præsident, Joe Biden, til at forlange en permanent våbenhvile i Gaza.

    Det skriver flere medier, blandt andre The Guardian.

    Demonstranterne og Cynthia Nixon, der tidligere har stillet op som guvernør i New York for Demokraterne, er utilfredse med Bidens aktive støtte til Israel.

    - Vi kan ikke blive ved med at lade amerikanske skattekroner bidrage til drab og udsultning af millioner af palæstinensere, sagde Nixon, da strejken begyndte, skriver Al Jazeera.

  11. Politiets brug af peberspray vækker bekymring hos FN's Torturkomité

    Dansk politis brug af peberspray vækker bekymring hos FN's Torturkomité.

    I en ny rapport lyder det, at man er "bekymret over beskyldninger om", at danske politi- og fængselsbetjente anvender peberspray mod personer, der i forvejen var blevet pacificeret.

    Desuden er komitéen heller ikke for, at danske fængselsbetjente har en peberspray som en del af deres standardudstyr, og at man ifølge reglerne kan bruge den i lukkede rum.

    - Staten (Danmark, red.) bør træffe foranstaltninger til yderligere at begrænse brugen af peberspray og forbyde brugen af det i lukkede rum, mod sårbare personer og mod personer, der er blevet bragt under kontrol, skriver komitéen.

    Danmark blev i starten af oktober dømt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i en sag om to fængselsbetjentes brug af peberspray mod en indsat.

  12. Løkke: Rutte er 'bestemt en stærk kandidat' til at blive ny generalsekretær for Nato

    Nato skal have en ny generalsekretær, når den nuværende, Jens Stoltenberg, træder tilbage 30. september næste år. Og Hollands afgående premierminister, Mark Rutte, har tilkendegivet, at han er klar til at overtage posten.

    Ifølge udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er Mark Rutte "bestemt en stærk kandidat" til posten.

    - Mark er en enormt kompetent politiker. Jeg kender ham selv gennem mange år, hvor vi var statsministerkollegaer, og Danmarks statsminister har også et godt forhold til ham, siger udenrigsministeren og tilføjer, at det ikke bliver afgjort i dag, hvor Nato-landenes udenrigsministre mødes i Bruxelles.

    Det er derimod forsvarsalliancens stats- og regeringschefer, der skal træffe den beslutning. Og det er en diplomatisk balancegang at finde den næste generalsekretær.

    Statsminister Mette Frederiksen (S) blev tidligere på året nævnt som en mulig kandidat til Nato-topposten. Hør, hvad udenrigsministeren mener om hendes muligheder:

  13. Forhandlinger om brintrør til Tyskland går i gang inden jul

    - Vi går i gang med forhandlingerne om økonomien bag rørledningen inden jul, sådan lyder det fra Henrik Frandsen, der er Energi-, Forsynings- og Klimaordfører for Moderaterne.

    I går underskrev både tyske og danske virksomheder en erklæring om, at tyske virksomheder gerne vil aftage den grønne brint, som produceres i Danmark.

    Brintbranchen vil med underskrifterne sende et klart signal til Christiansborg om, at brint-infrastrukturen skal på plads mellem de to lande.

    Og det budskab er hørt, siger Henrik Frandsen.

    - Vi kan nu se, at der er en hel branche, der bare står og tripper og venter på, at vi tager de beslutninger, der skal til.

  14. Skoleskibet Danmark får ikke ekstra penge i finansloven: 'Jeg er ærlig talt noget chokeret'

    Skoleskibet Danmark optager 80 elever til ubefaren skibsassistent hvert år. (Foto: © Ingrid Riis, Ritzau Scanpix)

    Det fremgik tidligere af artiklen, at Skoleskibet Danmark ikke får nogen penge i den nye finanslov for 2024. Artiklen er opdateret med en rettelse. Skoleskibet får 15,1 millioner årligt fra 2024 til og med 2027.

    Skoleskibet Danmark, der er ejet af staten, får ikke ekstra penge, som man ellers håbede på i finansloven for 2024.

    Derfor må skibet, der drives af det maritime uddannelsescenter Martec i Frederikshavn, blive ved kaj i 2025, hvis ikke der findes yderligere 4 mio. kroner.

    Sådan lyder det i et opråb fra Martecs direktør, Pia Ankerstjerne.

    - Jeg er ærligt talt noget chokeret over, at noget vi har fortalt så længe, at det er nødvendigt med flere driftsmidler, ikke bliver taget alvorligt, siger hun.

    Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen (S), er vred over, at politikerne på Christiansborg ikke tilgodeser skibet, der er en del af det maritime uddannelsesprogram.

    - Staten skal huske deres eget skib, siger hun.

  15. Regeringens ældrelov kommer først til næste år

    Statsminister Mette Frederiksen (S) gav i sin nytårstale 1. januar 2022 løftet om en ældrelov.

    Forventningen var, at den ville komme i år, men nu bliver den udskudt til næste år. Det oplyser kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) til TV 2.

    - Når noget er svært, tager det også tid. Og vi har skrevet i regeringsgrundlaget, at frisættelseslovgivningen for ældreområdet kommer, og det gør den i det nye år, siger Jakob Engel-Schmidt til TV 2.

    Mette Frederiksen sagde i sin nytårstale, at hun "hånden på hjertet" mente, at vi endnu "ikke har den ældrepleje i Danmark, som vores ældre har fortjent".

    Det blev skrevet ind i regeringsgrundlaget, da SVM-regeringen blev dannet i december 2022.

  16. En halv fritime med borgerne har fået mange sosu’er i kommunen til at gå op i tid.

  17. Redningsfolk står klar udenfor tunnel til at trække arbejdere ud én ad gangen

    41 indere har i to uger siddet fanget, efter en tunnel kollapsede om ørerne på dem.

    Den 4,5 kilometer lange motorvejstunnel, som mændene var ved at bygge, er led i at forbinde en pilgrimsrute i det nordlige Indien.

    I dag er det lykkes redningsfolk at bore sig igennem klippestykker, jord, beton og andet materiale og dermed nå frem til de fangede arbejdere, skriver Reuters.

    Videoer viser, at ambulancer i hobevis står klar til at køre de 41 arbejdere på hospitalet. De skal ifølge Reuters evakueres én ad gangen.

    Processen med at få mændene ud ventes at tage et par timer. De skal trækkes ud på bårer med hjul igennem et rør, som er 90 centimeter bredt, oplyser embedsmænd.

  18. Janni Thomsen er udtaget til landsholdet, for første gang siden Andrée Jeglertz overtog jobbet som landstræner.

  19. Prisen på en metrobillet i Paris stiger til det dobbelte under OL

    Hvis du skal på ferie i Paris til sommer eller overvære OL, skal du betale dobbelt så meget for at køre i metro, som du skal nu.

    Billetprisen stiger nemlig fra 15,60 danske kroner til 29,80 kroner den 20. juli frem til den 8. september.

    Det fortæller chefen for transportmyndigheden i Paris, Valerie Pecresse, i en video på det sociale medie X.

    Prisstigningen skal dække de ekstra omkostninger for byens offentlige transport, som OL vil medføre, og den regning skal ikke efterlades til byens borgere, siger Valerie Pecresse.

    De opfordres derfor til at sikre sig et lager af billetter forud for sommerens store sportsbegivenhed.

  20. Sne og glatte veje fik en lastbil til at holde på tværs af motorvejen

  21. Rapport med anbefalinger blev første gang udskudt i forbindelse med valget, og siden er det sket igen og igen.

  22. Ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder er 241 palæstinensere blevet dræbt på Vestbredden siden 7. oktober.

  23. Politiet mener, at bandefolk lavede flere farlige bomber uden for København.

  24. Finanslov giver millioner til vedligehold af ejendomme og ruiner

    En række kulturejendomme og historiske fortidsminder er endt på finansloven.

    20 millioner kroner af pengepuljen er sat af til vedligeholdelse af en række bygninger, mens 15 millioner kroner skal bruges på restaurering af fortidsminder.

    På listen over bygninger finder man Ordrupgaard i Nordsjælland, der i dag er et kunstmuseum, og som får penge til museets udendørsarealer.

    - Vi er meget positivt overraskede, siger direktør Anne-Birgitte Fonsmark.

    På listen over fortidsminder, der skal restaureres, er blandt andet Gurre Slotsruin og Trekroner Fort. Nogle vigtige fortidslevn, mener kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

    - Vi skal bevare det, der har været før, til fremtiden, siger han.

  25. Nyt veteranhjem til Region Sjælland

    I næste års finanslov er der afsat fem millioner kroner til, at Region Sjælland kan få et veteranhjem, som er et hjem, hvor veteraner blandt andet kan bo i en periode.

    Nyheden vækker stor glæde hos Morten Vind Lindegaard, der er formand for Fonden Danske Veteranhjem, som kommer til at drive hjemmet sammen med de fem, de allerede har.

    - Hvis man skal hjælpe veteranerne skal der være et hjem tæt på dem. Geografien betyder meget, siger han.

    Der findes i forvejen veteranhjem i Aalborg, Aarhus, Fredericia, Odense og København. Det vides endnu ikke, hvor det nye veteranhjem bliver placeret.

    Søren Lund Hansen fra Dalmose ved Slagelse er veteran og har tidligere været udsendt en gang til Afghanistan og to gange til Bosnien.

    Og han glæder sig over, at det nye veteranhjem nu er på vej:

    - Det betyder jo, at jeg måske kan få genetableret det fællesskab, som jeg havde da jeg var tjenestegørende, siger han.

  26. Nationalbanken: Ikke meget incitament for bankerne til at forkæle kunderne med højere indlånsrenter

    - Højere renter styrker aktuelt bankernes indtjening, der tegner til at blive den højeste i mange år. Fremgangen i indtjeningen skyldes primært, at bankernes indlånsrenter er steget markant mindre end pengemarkedsrenterne, skriver nationalbanken. Her ses underdirektør Peter E. Storgaard, chef for regulering og politik Morten H. Rasmussen og chef for analyse og modeller Søren Gade. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

    Højere indlånsrenter er ikke noget, som bankerne får meget ud af for tiden.

    Det er et af budskaberne i en analyse af Danmarks finansielle stabilitet, som er udgivet af Nationalbanken her til morgen.

    Bankernes indlånsoverskud er vokset de seneste år, og derfor er der ikke så stort behov for yderligere indlån, lyder det.

    - Bankerne havde i forvejen et stort indlånsoverskud, siger underdirektør i Nationalbanken Peter E. Storgaard i en pressemeddelelse.

    - Og incitamentet til at hæve indlånsrenterne er yderligere begrænset af, at de danske husholdninger kun i et beskedent omfang har reageret på de lave indlånsrenter.

  27. Finanslov giver fornyet håb for akutlægebiler i Grenå og Silkeborg

    Det har vakt håb i Grenå og Silkeborg om, at de kan beholde deres akutlægebiler, som ellers stod til at blive sløjfet på grund at store besparelser i Region Midtjylland.

    I går landede en ny finanslov, og i den var en pose penge med 275 millioner kroner til akutberedskabet i regionerne de kommende år. Men næste år forventes det, at Region Midtjylland kun kan ansøge om 10 millioner kroner, og det kan ikke redde alle fire lukningstruede akutlægebiler.

    Poul Berggren, formand for foreningen Støt Silkeborg Sygehus, er alligevel glad for beslutningen.

    - Det er da et håb i kraft af, at regeringen sender et kraftigt signal om, at akutlægebiler redder menneskeliv, så de ser tydeligvis anderledes på det, end Region Midtjylland gør.

    Partierne bag Region Midtjyllands sparekatalog mødes i morgen for at drøfte eventuelle ændringer.

  28. Brintbranche vil presse regeringen med hensigtserklæring

    Tyske virksomheder vil gerne aftage den grønne brint, der kan produceres i Danmark. Det skrev parterne i går under på.

    De håber, at hensigtserklæringen kan presse regeringen til at få lavet rørledningen, der skal gøre det muligt at transportere grøn brint mellem de to lande.

    - For os og hele industrien som helhed, så er det her et stærkt signal om, at vi er klar, hvis infrastrukturen bliver klar, fortæller Rasmus Bach Nielsen, der er bestyrelsesmedlem i H2 Energy Esbjerg, der er ved at bygge et brintanlæg i Esbjerg.

    De danske og tyske regeringer meldte i foråret ud, at de vil arbejde for en rørledning mellem de to lande fra 2028.

  29. Det første passagerfly på vedvarende brændstof flyver over Atlanten i dag

    For første gang letter der i dag et passagerfly, der skal holde sig i luften ved hjælp af vedvarende brændstof, når det krydser Atlanterhavet.

    Boeing 787-flyet fra Virgin Atlantic letter fra London og skal efter planen lande i New York.

    Ombord vil være Virgin Atlantics stifter, Richard Branson, luftfartsselskabets topchef og Storbritanniens transportminister. Ingen betalende passagerer er med på turen.

    Ifølge nyhedsbureauet Reuters ser luftfartsindustrien flyvningen som en måde at vise verden, at der er potentiale for mere miljøvenlig luftfart.

    Miljøorganisationen Stay Grounded kalder flyvningen greenwashing, fordi erstatningsbrændstoffet ifølge organisationen ikke er skalérbar for at undgå et klimakollaps.

  30. DR Sporten Formel 1-ekspert Peter Nygaard er heller ikke imponeret af den danske racerkørers hold, Haas.

  31. Ældresagen skuffet over pensionsløft i finansloven

    I de seneste to år har mange pensionister måttet spinke og spare, fordi deres pensioner ikke er blevet reguleret, i samme takt som priserne er steget.

    Ældresagen havde derfor håbet, at næste års finanslov indeholdt en regulering af pensionssatserne med fem procent udover den almindelige regulering.

    Men det sker ikke.

    Folkepensionen bliver sat i vejret med 3,6 procent, men det er langt fra nok, siger Lars Bo Breddam, formand for Ældresagen i Aalborg.

    - Andre har fået skattelettelser, lønforhøjelser og meget andet. Men dem, der ingenting har fået, det er folkepensionisterne, siger han.

  32. To mænd sigtes for eksplosion ved Hells Angels-klubhus

    Ifølge politiets National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er der en konflikt mellem rockerklubben Hells Angels og den forbudte bande Loyal To Familia (LTF).

    Københavns Politi har sigtet to personer for en eksplosion ved et Hells Angels-klubhus i nordvestkvarteret i København tilbage i september.

    De to personer på 20 og 28 år har tilknytning til bandemiljøet. De fremstilles i grundlovsforhør her klokken 09.30, oplyser politiet på X.

    - De er sigtet for at stå bag den sprængning, der fandt sted ved et rocker-/bandetilholdssted på Svanevej i Nordvest den 9. september, skriver politiet.

    Ifølge politiet er den 28-årige dansk statsborger og har tilknytning til en aktuel konflikt mellem rocker-bandegrupperinger.

    Den 20-årig er svensk statsborger. Han er allerede varetægtsfængslet i Danmark for en anden sag fra Sverige, oplyser politiet.

    Ifølge DR Nyheders oplysninger har den 28-årige tilknytning til den ulovlige bande Loyal To Familia.

  33. Nordjysk regionsrådsformand får ny post i Danske Regioner efter Loses exit

    Den nordjyske regionsrådsformand, Mads Duedahl, får nu en ny toppost i Danske Regioner som følge af regeringsrokaden.

    Venstremanden bliver nemlig ny 1. næstformand i foreningen. Det sker, efter at partifællen Stephanie Lose er trådt ud af regionalpolitik, fordi hun er blevet økonomiminister.

    - Det kommer til at betyde meget for Nordjylland, at jeg kan komme med viden herfra og samtidig sætte mit præg på den nationale scene, lyder det fra Mads Duedahl.

    Venstremanden har også i en periode tidligere i år haft posten som næstformand for Danske Regioners bestyrelse, da Stephanie Lose under Jakob Ellemann-Jensens orlov midlertidigt var en del af regeringen.

  34. Heartland præsenterer de første 12 navne

    Den fynske festival Heartland kan nu afsløre de første kunstnere, der skal sætte fut i scenerne i det midtfynske til sommer.

    I en pressemeddelelse oplyser festivalen, at det bliver en blanding af internationale og velkendte danske navne, der pryder plakaten.

    Således kan man opleve The The, Keane, Rick Astley, Kasabian, franske L’Imperatrice samt Medina, Blæst, Coco O., Den Sorte Skole, eee gee, August Høyen og Kellermensch.

    Heartland finder sted fra den 13.-15. juni 2024 ved Egeskov Slot tæt på Kværndrup.

  35. I flere lande har redningsmandskaber arbejdet i døgndrift.

  36. Nordjysk landsby er blevet en del af projekt mod ensomhed

    Den nordjyske landsby Asaa er blevet en del af projekt Sundhedslandby.

    Med projektet skal Asaa prøve at øge trivslen hos dem, der føler sig ensomme ved at hjælpe dem ind i foreningslivet. Det kan for eksempel være at gå til fodbold, badminton eller billard.

    - Jeg tror meget på den metode, hvor man går ud og tager nogen i hånden og siger: "Har du ikke lyst til at komme med, så gør vi det i fællesskab", siger Johnny Sort Jensen, medlem af arbejdsgruppen Asaa Sundhedslandsby.

    Projekt Sundhedslandsby er støttet af Nordea-fonden, Landdistrikternes Fællesråd og regionerne i Nordjylland, Syddanmark og Sjælland.

  37. Årets julepynt i Det Hvide Hus består af 98 juletræer overdynget med farverige kugler

    Amerikanerne har mulighed for at få lidt af julestemningen fra Det Hvide Hus hjem i deres egne stuer. For 25 dollar, svarende til 170 danske kroner, kan man købe et stykke officielt julepynt, der er inspireret af pynten, da Gerald R. Ford var præsident i 1970'erne.

    'It's beginning to look a lot like Christmas' i Det Hvide Hus i USA, hvor hele 98 juletræer er hovedattraktionen i de forskellige juleudstillinger i husets mange værelser og gange.

    Det højeste af træerne er hele 5,5 meter og står i det blå værelse.

    Som traditionen foreskriver er det førstedamen, som står for udsmykningen.

    I år har Jill Biden valgt temaet 'Magi, eventyr og glæde', som opfordrer beskuerne til at finde deres indre barnlige glæde frem. Det skriver BBC.

  38. Vinteren er for alvor kommet til Danmark. I nat kan vi få ned til 10 graders frost.

  39. Vejdirektoratets it-systemer brød sammen i morges

    På en dag med massive trafikale problemer i Trekantområdet brød Vejdirektoratets it-systemer sammen tidligere i morges. De er nu oppe at køre igen.

    Det oplyser P4 Trafik.

    Nedbruddet betød, at det ikkevar muligt at få opdaterede trafikinformationer ud til blandt andet gps-anlæg eller på trafikinfo.dk. Det var således forældede oplysninger, der i perioden kunne ses der.

  40. I aften kan Jan Grarup opleves på Dokk1 i Aarhus. Flere end 100 har købt billet.

  41. Med nyt abonnement kan du se alle de film i biografen om måneden, som du orker

    For 229 kroner om måneden kan du gå i biografen igen og igen og igen og se alle de aktuelle film på det helt store lærred.

    Nordisk Film Biografer lancerer i dag et nyt abonnement, der skal få os op af sofaen og ind i en af deres 23 biografer landet over.

    Det oplyser Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

    Abonnementet hedder Bioplus Unlimited, og inden lanceringen er det blevet testet i Aalborg. Erfaringerne er ifølge Nordisk Film Biografer, at flere går i biografen, og at den enkelte gæst ser den samme film flere gange.

  42. Deltidsstillingerne er populære blandt arbejdsgiverne, fordi de giver øget fleksibilitet i vagtplanlægningen, vurderer eksperter.

  43. Rekordmange udenlandske fanger overføres fra Danmark til deres hjemlande

    I år er 42 udlændinge, der sidder fængslet i danske fængsler, indtil videre blevet overført til deres hjemlande for at afsone resten af deres domme.

    Det antal er rekordhøjt, skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

    Ifølge Kriminalforsorgen skyldes det blandt andet, at beslutningsprocessen for hvorvidt udenlandske fanger i Danmark kan overføres til afsoning i deres hjemlande, i 2021 blev flyttet fra Justitsministeriet til Kriminalforsorgen.

    De seneste seks år har antallet været opadgående med undtagelse af 2019.

  44. Hamas har i alt frigivet 50 gidsler siden våbenhvilens begyndelse

    • Løsladelsen af palæstinensiske fanger fra israelske fængsler vækker jubel og glæde på Vestbredden. (Foto: © ATEF SAFADI, Ritzau Scanpix)
    • Tilsvarende er det en kæmpe lykke for de israelere, som er blevet frigivet og nu er genforenet med deres familie. Her er er en far, som krammer sine børn, der sammen med deres mor blev holdt som gidsler i Gaza. (Foto: © SCHNEIDER CHILDREN'S MEDICAL CEN, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    Efter Hamas i går frigav 11 gidsler, er der nu blevet frigivet 50 af gidslerne, som terrorgruppen tog med sig til Gaza den 7. oktober, siden den midlertidige våbenhvile blev indgået.

    Det beretter The Guardian.

    De israelske myndigheder mener, at omkring 240 personer blev taget som gidsler den 7. oktober. Der er fortsat usikkerhed om, hvor mange af dem, der fortsat er i live.

    For knap to uger siden lød meldingen fra det israelske militær, at man havde fundet ligene af to israelske gidsler nær al-Shifa-hospitalet i Gaza By.

    Mens våbenhvilen fortsætter i Gaza, fortsætter volden på den besatte Vestbred, blandt andet med sammenstød mellem palæstinensere og israelske styrker ved Ofer-fængslet, hvorfra fangerne er løsladt.

    Følg krigens udvikling i vores liveblog

  45. Dansk Håndbold forventer, at Danmarks VM-åbningskamp bliver udsolgt, men det halter mere med resten af kampene.

  46. Pushere kan have op mod 3.000 opioid-piller på sig uden at risikere mere end en bøde.

  47. Sne og spejlglatte veje skabte trafikkaos på motorvejen ved Kolding

    Opdateret klokken 12.15 med nye oplysninger.

    Sne og glatte veje har morgenen og formiddagen igennem skabt massive problemer i trafikken i Trekantområdet.

    Alle spor er nu farbare igen, og den lange kø er afviklet, oplyser P4 Trafik.

    Tidligere var der helt spærret i sydgående retning mellem motorvejskryds Skærup og 62 Kolding Ø. Årsagen var, at en lastbil var kommet på tværs i det glatte føre.

    Samtidig var der 62 kilometer kø i nordgående retning fra Haderslev til Skærup.

    På motorvej E45 mellem Vejle og Kolding var der også problemer på grund af det glatte føre. Her var der tidligt i morges syv kilometer kø og 20 minutters forsinkelse.

  48. På Lolland håber borgmesteren, at hans kommune får del i de afsatte midler.

  49. Hunde og vejsalt er en dårlig kombination: Det kan du gøre for at beskytte poterne

    Det er blevet koldt og glat udenfor, og måske har du allerede spredt den første omgang vejsalt ud over fortovet.

    På den måde undgår vi at skøjte rundt, men for de firbenede venner kan vejsalt være en smertefuld oplevelse at gå på.

    Derfor opfordrer organisationen til, at hundeejere smører poterne med voks.

    - Potevoksen skal på, så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til for at hjælpe hunden, siger familiedyrschef Jens Jokumsen i pressemeddelelsen.

Mere fra dr.dk