USA bør offentliggøre de "intakte og delvist intakte" beviser, de har for udenjordiske UFO'er.
Det mener en tidligere embedsmand i den amerikanske efterretningstjeneste, whistlebloweren David Grusch. Det skriver The Guardian.
Grusch har tidligere været ansvarlig for analyse af uidentificerbare fænomener i det amerikanske forsvar. Ifølge ham er informationer om UFO-beviserne ulovligt tilbageholdt for Kongressen.
David Grusch har ikke selv set de UFO-rester, han beskriver. Han ved heller ikke, hvor det skulle være opbevaret, men har fået objekterne beskrevet af en række nære kilder i efterretningstjenesten.
Jonathan Grey, en nuværende embedsmand i USA's Nationale Luft- og Rumefterretningscenter (Nasic), bekræfter, at der er fundet "eksotisk materiale".
- Fund af denne slags er ikke afgrænset til USA. Det er et globalt fænomen, siger han ifølge The Guardian.
Nasa oplyser til The Guardian, at de indtil videre ikke har fundet beviser for udenjordisk liv, og at de heller ikke har fundet beviser for fremmedartede UFO'er.
USA's udenrigsminister, Antony Blinken, mødtes i går med Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, som også de facto er landets leder.
De talte i lidt under to timer om blandt andet situationen i Israel, konflikten i Yemen, uroligheder i Sudan og menneskerettigheder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Mødet fandt sted på trods af, at der hersker store uenigheder mellem landene.
- Udenrigsministeren understregede, at vores bilaterale forhold er styrket som følge af fremskridt på området for menneskerettigheder, siger Matthew Miller, som er talsperson for Blinken ifølge Reuters.
De to diskuterede også tættere økonomisk samarbejde. Særligt om grøn energi og teknologi.
Konservatives medlem af Europa-Parlamentet, Pernille Weiss, er på det seneste blevet kritiseret for at have skabt "et stærkt belastet, psykisk arbejdsmiljø" for folk omkring sig.
Det var en række tidligere medarbejdere fra politikernes kontor i Bruxelles, der i sidste uge rejste kritikken. Det kom blandt andet frem, at ni ansatte havde sagt op på fire år.
Den store omdannelsesplan for Odense-bydelen Vollsmose bliver dyrere end ventet.
En aktuel status viser, at alene renoveringen af Bøgeparken bliver 124 millioner kroner dyrere end antaget for to år siden.
Årsagerne er ifølge Odenses byråd og boligselskabet Civica primært inflationen, men også byggetekniske løsninger, som bliver dyrere.
En del af stigningen hentes ved lån, og byrådet skal i dag tage stilling til, om det vil forhøje bankgarantien for større lån.
Men beboerne bliver også ramt. Der er barberet for 47 millioner kroner af det oprindelige projekt, og det betyder, at der ikke kommer nye altaner, nye gulve eller nye vvs- og elinstallationer.
Både politikere og boligselskabet Civica forudser, at renovering af andre afdelinger også kan risikere at blive dyrere end forventet.
Enorme vandmasser har i løbet af tirsdag opslugt dele af Kherson-regionen i Ukraine, hvor satellitbilleder natten til onsdag viser både huse og havnefaciliteter stå under vand i et område på 2.500 kvadratkilometer.
Det skriver Ritzau.
Billederne kommer fra den amerikanske virksomhed Maxar Technologies, der under krigen har leveret satellitbilleder fra især slagmarken.
Satellitbillederne viser huse og andre bygninger under vand. Mange af dem står i så højt vand, at kun deres tage titter frem over vandspejlet.
Flere parker, landområder og infrastruktur er desuden blevet helt oversvømmet.
Ukraine giver Rusland skylden og kalder sprængningen en krigsforbrydelse, mens Rusland afviser at have noget med sagen at gøre og omvendt beskylder Ukraine for selv at stå bag.
To mænd har mistet livet, og adskillige personer er blevet såret, efter at en person udførte et masseskyderi på et universitetsområde i den amerikanske delstat Virginias hovedstad, Richmond, tirsdag.
Det skriver Ritzau.
En 19-årig formodet gerningsmand er blevet anholdt. Han befandt sig uden for et teater, hvor der blev afholdt dimissionsfest for en masse unge mennesker, som han af uvisse årsager begyndte at skyde på, hvilket kostede en 18-årig og en 36-årig mand livet.
Desuden er en 31-årig mand hårdt såret og i livsfare, mens andre er mindre sårede.
Blandt de tilskadekomne er også en ni-årig pige, der blev kørt ned af en bil, fordi skyderiet skabte kaotiske tilstande på stedet.
En afdeling under Sundhedsstyrelsen mener, at for mange med type 2-diabetes får lægemidlet Ozempic fra Novo Nordisk uden at have prøvet andre lægemidler først.
Det siger Simon Tarp, som er farmaceut hos Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF), til Politiken.
- Vi kan se, at mange af de personer, som i dag bliver startet i behandling med en GLP-1 (Ozempic, red.) ikke har forsøgt billigere og ligeværdige alternativer inden, siger han.
IRF er del af Sundhedsstyrelsen, og deres opgave er at holde øje med, om brugen af lægemidler er rationel. Han siger, at det ikke er rationelt.
Flere burde ifølge ham have prøvet mildere og billigere medicin først.
Af de 25.000, som sidste år kom på behandlingen og fik tilskud til behandlingen fra det offentlige, var Ozempic den første medicin, som en fjerdedel af dem havde fået mod diabetes.
56 procent sprang flere behandlingsskridt over, skriver Politiken.
Diabetesforeningen er skeptisk over for udmeldingen og forskningschef Tanja Thybo peger på, at det kan "blive dyrere i både livskvalitet og for sundhedsvæsenet", hvis man skal prøve flere lægemidler af i tilfælde, hvor Ozempic er det optimale lægemiddel.
D-dag, hvor de allierede styrker stormede Normandiets strande, bliver hvert år markeret i Frankrig den 6. juni.
Og i år var blandt andre 100-årige Leon Gautie - det sidste overlevede medlem af de franske kommandosoldater - til stede til en af markeringerne, skriver Reuters.
Han var 21 år, da han gik i land på den af de fem landgangsstrande, der havde fået kodenavnet Sword Beach.
Operation Overlord, som det blev kendt, var en kombineret land-, luft- og søoffensiv, der blev udført med det formål at befri Europa fra nazistisk kontrol.
I år er det 79 år siden den skæbnesvangre dag kostede tusindvis soldater livet på begge sider.
Til stede til dagens ceremoni ved monumentet for britiske soldater i Ver-sur-Mer var også dansk repræsentation i form af prins Joachim. Han var der i sin rolle som forsvarsattaché. Han berørte blandt andet krigen i Ukraine i sin tale.
- Vi hylder ikke kun dem, der betalte den ultimative pris for vores frihed. Vi mindes om, hvorfor de gjorde det.
- Fordi fred og frihed i Europa endnu engang er truet.
Endnu en republikaner har meldt sig ind i kampen om at blive partiets præsidentkandidat ved valget næste år.
Senest er der tale om 60-årige Chris Christie, der tidligere har været guvernør i New Jersey, skriver Reuters.
Chris Christie har indgivet de nødvendige dokumenter til USA's føderale valgkommission, som der skal til, før man kan stille op til Republikanernes primærvalg i kampen om at blive partiets spydspids i præsidentvalgkampen.
Christie er en af de republikanere, der har kritiseret den tidligere præsident Donald Trump. Trump har tidligere meddelt sit kandidatur.
Ifølge avisen New York Times har Christie blandt andet udtalt, at den tidligere præsident gik over grænsen i kraft af sine handlinger, der gik forud for angrebet mod Kongressen i 2021.
Tirsdag er fem lande valgt ind i FN's Sikkerhedsråd for en toårig periode, der starter 1. januar 2024.
Det skriver Reuters.
De fem lande er Algeriet, Guyana, Sierra Leone, Sydkorea og Slovenien.
Som det eneste land, havde Slovenien en modkandidat, og det var Belarus.
Belarus er ikke populært hos mange vestlige lande på grund af dets tætte forhold til Rusland. Og det var heller ikke populært nok i sikkerhedsrådet til at få en plads blandt i alt 15 lande.
Fem af landene - Storbritannien, Kina, Frankrig, Rusland og USA - er faste medlemmer, mens de ti andre vælges, så alle dele af verden repræsenteres lige og for to år ad gangen - fem nye om året.
Danmark lancerede sidste år sit kandidatur til FN's Sikkerhedsråd for perioden 2025 og 2026.
Efter dage med spekulationer blev det tirsdag officielt. Fodboldstjernen Karim Benzema skifter til Al Ittihad i Saudi-Arabien.
Den tidligere Real Madrid-stjerne, der sidste år blev kåret som verdens bedste fodboldspiller, har skrevet under på en treårig kontrakt med sin nye arbejdsgiver.
Karim Benzema spillede for Real Madrid i 14 år og vandt 25 trofæer, inden han i sidste uge meddelte sit exit fra Spanien.
Nu skal han altså boltre sig i en ny liga. Her kan han komme til at stå overfor sin tidligere holdkammerat - den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo, der sidste år skiftede til Al Nassr på en lukrativ aftale.
Aalborgs næste borgmester bliver Socialdemokratiets Lasse Frimand Jensen.
Det er netop blevet offentliggjort på et møde i partiets Aalborg-afdeling.
Aalborgs nuværende borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) forlader nemlig posten før tid - 31. juli i år.
38-årige Lasse Frimand Jensen er søn af tidligere overborgmester i København Frank Jensen (S) og har siddet i byrådet i Aalborg i ni år, som han desuden er gruppeformand for. Og så er han formand for Port of Aalborg.
Han har slået folketingsmedlem og tidligere udviklingsminister og minister for nordisk samarbejde Flemming Møller Mortensen (S) i det, som Nordjyske kalder en "tæt afgørelse" om, hvem der skal være partiets lokale spidskandidat - og dermed borgmesterkandidat.
Møller Mortensen vil fortsat være kandidat ved kommunalvalget i 2025.
De har været rygende uenige, men nu er de pludselig blevet gode venner.
PGA Tour og DP World Tour er således blevet enige med udbrydertouren LIV Golf og dens ejer, den saudiarabiske investeringsfond Public Investment Fund.
Sammen har de stiftet et fælles selskab, der skal pleje deres fælles kommercielle interesser og "forene golf globalt", skriver PGA Tour i en pressemeddelelse.
Parterne med de traditionelle organisationer PGA Tour og DP World Tour på den ene side og LIV Golf på den anden har ligget i strid i efterhånden et par år.
LIV Golf blev grundlagt i 2021 og begyndte at lokke store stjerner fra PGA Tour og DP World Tour med enorme præmiesummer og nye turneringsformater, skriver Ritzau.
Der har siden været udelukkelser og søgsmål på kryds og tværs, men alt det er nu lagt i graven, oplyser PGA Tour.
Saudi-Arabien, som Public Investment Fund hører til, beskyldes for såkaldt sportswashing, som har til formål at renvaske landets haltende ry og rygte gennem investeringer i sport, skriver Ritzau.
- Det er svært at rose en regering for at gøre det, vi har aftalt for flere år siden. Vi roser jo heller ikke børn for, at de går i skole, siger Munk.
Aftalen fra 2019 gav kommunerne frem til og med 2022 til at finde lokale løsninger på at stoppe brugen af sprøjtegift rundt om drikkevandsboringerne. Hvis ikke det skete, ville man indføre et nationalt forbud.
Også i De Radikale synes de, at regeringen har "sovet i timen" indtil nu, siger miljøordfører Zenia Stampe.
Den finske regering har besluttet at bortvise ni personer, der er ansat på den russiske ambassade i Finland, skriver finske YLE.
Det forklares fra regeringens side med, at de udviste personer skulle have arbejdet sammen med efterretningstjenester og handlet i strid med Wienerkonventionen om diplomatiske forbindelser, skriver SVT.
Den finske sikkerhedstjeneste Supo bekræfter det på Twitter og kalder det et "væsentligt tilbageslag" for russisk efterretningsvirksomhed i Finland.
- Han vil gerne have, at nye dommere og nye nævninge vurderer sagen ud fra sin helhed med nye øjne uagtet den stillingtagen, der var i byretten, fortæller Jens Rask, der er den 53-åriges forsvarsadvokat.
Manden blev kendt skyldig af et enigt nævningeting ved Retten i Aalborg.
Drabet skete i 2021, hvor den 53-årige skød kvinden på klos hold med en pistol foran deres to børn ved en opgang på Skelagervej i Aalborg.
Han er også dømt for psykisk vold og for over flere end 30 gange at have overtrådt et tilhold mod at kontakte kvinden.
Den 53-årige har i retten erkendt at have skudt sin ekskone, men det var ifølge ham ikke planen, at kvinden skulle dø.
Rettelse: Tidligere fremgik det af artiklen, at Pernelle Jensen er formand for unge- og uddannelses-udvalget i Region Syddanmark. Det er nu rettet, da det er i Fredericia Kommune.
Onsdag får forældre til børn fra 4. til 9. klasse i Fredericia Kommune et brev. For børn og unge truer og afpresser hinanden i forbindelse med salg af puff- og elf-bars.
- Det er meget foruroligende, at de her ulovlige nikotinprodukter bliver brugt af børn helt ned til 4. klasse, siger formanden for unge- og uddannelses-udvalget i Fredericia Kommune, Pernelle Jensen fra Venstre.
Puff- og elf-bars kan beskrives som engangs e-cigaretter, der har sliksmag med eksempelvis jordbær, mint eller melon. De er ulovlige, og der er fundet eksempler, hvor en enkelt puff-bar har 200 gange mere nikotin end en almindelige cigaret, siger hun.
Der er omkring 7.600 borgere tilknyttet lægehuset. De får direkte besked om deres fremtidige lægetilbud via digital post. Er man fritaget for digital post, får man et brev.
Koncerndirektør i regionen Anders Kjærulff kalder det "en meget ulykkelig situation".
- Vi arbejder intenst på at sikre borgerne i Skjern lokal lægehjælp. Både de kommende dage og på længere sigt, siger koncernchefen.
Patienter med akut behov for hjælp fra en praktiserende læge kan søge hjælp hos nærmeste lægepraksis eller ved lægevagten. Der må dog forventes ventetid ved andre lægepraksisser.
Jordens ressourcer er knappe, og derfor er Kina gået i gang med at grave dybt i håb om at finde flere.
Et specialbygget bor skal i over 400 dage grave sig ned gennem de forskellige jordlag og ende 11.100 meter nede midt ude i ørkenen ved Tarim-oliefeltet. Det skriver The Guardian.
- Den dybe udforskningsbrønd vil give forskere mulighed for at studere Jordens interne struktur og udvikling og levere data til geovidenskabelig forskning, udtaler Kinas førende olie- og gasproducent, China National Petroleum Corporation, i en udtalelse.
Men opgaven bliver ikke ligetil. Sun Jinsheng, der er videnskabsmand ved det kinesiske ingeniørakademi, udtaler ifølge The Guardian, at udfordringerne ved boreprojektet kan sammenlignes med, at en stor lastbil kører på to tynde stålkabler.
Kinas præsident, Xi Jinping, ønsker at udvide Kinas energiforsyning og har bedt videnskabsfolk og virksomheder lede efter naturressourcer andre steder, skriver det britiske medie.
Verdens dybeste menneskeskabte hul ligger i Rusland og er over 12.200 meter dybt.
Den første afgørelse om erstatning efter kræftsagen på Aarhus Universitetshospital er nu faldet.
Og den ender uden erstatning til en 65-årig mand, der ventede for længe på kræftbehandling på sygehuset.
Det oplyser Patienterstatningen til DR.
I alt har 30 søgt om erstatning indtil videre. Men de sidste 29 er endnu ikke afgjort.
Kræftsagen handler om en række historier, som vi her på DR har kunne fortælle om en mangelfuld kræftbehandling af mave- og tarmkræft på Aarhus Universitetshospital.
Andel skriver om baggrunden for fratrædelsen, at selskabet ønsker at styrke den ledelsesmæssige styring og resultatskabelse i Andel Energi.
I den forbindelse har selskabet vurderet, at der skal en ny ledelses- og kompetenceprofil til i stillingen som selskabsdirektør.
- Vi vurderer i den forbindelse, at der er brug for en ny profil på direktørposten til at drive Andel Energi videre. Det sker sideløbende med stor respekt og anerkendelse for Ole Vestergaards indsats i Andel gennem årene, siger Andels administrerende direktør Jesper Hjulmand.
Koncernen er nu gået i gang med at finde en ny direktør til Andel Energi.
Hættemåger nær Esbjerg, Aarhus og Haderslev har lidt en barsk skæbne på det seneste.
Flere hundrede er nemlig på det seneste fundet døde af fugleinfluenza H5N1. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening (DOF) på sin hjemmeside.
- I England, Belgien, Holland og Tyskland er det gået hårdt ud over flere end et halvt hundrede kolonier af hættemåger. Tusindvis af måger er døde på grund af fugleinfluenza, siger Thomas Bregnballe, der er seniorforsker på Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet til DOF.
Mennesker kan også blive smittet, hvis de omgås med fugle, som bærer virussen. Men det er direkte kontakt med de smittede fugle, som vurderes at være den mest sandsynlige årsag til smitte hos mennesker.
Derfor skal man ikke røre fuglen, hvis man støder på en død og har mistanke om fugleinfluenza. I stedet skal man via en app kontakte Fødevarestyrelsen, der tager sig af indsamlingen af de døde dyr.
Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Kontrol (ECDC) vurderer, at risikoen for den generelle befolkning er meget lav.
Solen skinner og folk trækker udenfor i stor stil.
Samtidig har vi oplevet den tørreste maj i 15 år, og der er ikke udsigt til nævneværdige mængder nedbør i den nærmeste fremtid.
Derfor opfordrer Rigspolitiet og landets beredskabsmyndigheder i en pressemeddelelse til, at man er ekstraordinært varsom med afbrænding, ukrudtsbrændere og cigaretskodder, når man opholder sig i den knastøre natur.
De tre ting var ifølge Rigspolitiet årsag til 70 procent af alle naturbrande i Danmark i maj, hvor beredskabsmyndighederne har haft ekstra travlt.
- De seneste uger har de kommunale redningsberedskaber kørt til flere brande i naturen, end vi har gjort tidligere år.
- Det er vigtigt, at alle hjælper til og gør, hvad man kan for at undgå, at der opstår brand, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard.
Der er udsigt til store oversvømmelser efter sprængningen af en dæmning i det sydlige Ukraine.
Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, sætter nu også ord på katastrofen.
- Ødelæggelsen af Kakhovka-dæmningen i dag sætter tusindvis af civile i fare og forårsager alvorlige miljøskader, skriver han på Twitter.
Han tilføjer, at der er tale om en "skandaløs handling", som endnu engang demonstrerer brutaliteten i krigen mellem Rusland og Ukraine.
Myndighederne har igangsat hurtige evakueringer i de berørte områder. Ifølge ukrainske myndigheder kan op mod 16.000 mennesker være påvirket af massive vandmængder.
FN's kontor for koordinering af humanitære anliggender kommenterer nu også på ødelæggelsen af Nova Kakhovka-dæmningen.
- Ødelæggelsen sætter tusindvis af civile i fare og efterlader mange uden noget hjem, lyder det blandt andet fra organisationen.
Britiske prins Harry er her til formiddag mødt op i retten ved High Court i London for at vidne i en sag om ulovlig telefonhacking og snagen i prinsens liv.
Prinsen har lagt sag an mod tabloidudgiveren Mirror Group Newspapers, der der står bag aviserne Daily Mirror, Sunday Mirror og Sunday People.
Han påstår, at de ulovlige metoder til at få nys om hans færden blev brugt til historier medierne.
Det var ventet, at prinsen allerede i går skulle vidne i sagen, men han valgte at blive i USA, hvor han bor med sin hustru og to børn, for at fejre datterens 2 års fødselsdag. Det skriver AP.
Mirror Group Newspapers benægter prinsens påstande og virksomhedens advokat skal i dag krydsforhøre ham. Det er ifølge AP første gang siden det 19. århundrede, at et højtstående medlem af den britiske kongefamilie bliver udpurgt i en retssag.
I går præsenterede prinsens advokat, David Sherborne, sagen i retten og sagde, at tabloidmedierne siden Harrys barndom havde benyttet sig af de ulovlige metoder i jagten på en forsidehistorie.
- Intet var helligt eller over grænsen for tabloidmedierne, sagde advokaten og påstod, at der fra 1996 til 2011 blev skrevet over 2.500 artikler om alt fra prins eksperimentering med stoffer til de piger, han datede.
VIDEO Prins Harrys had til de britiske tabloidmedier kulminerede med hans mors død, hvor han giver paparazzierne skylden for bilulykken i Paris i 1997. Nu har han gjort det til en mission at få oprejsning efter årtiers skriverier om sit liv.
Et nyt flertal på Københavns Rådhus indgår i dag en flerårig principaftale om kommunens budget.
Det sker tre måneder før tid, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.
Partierne holder fælles pressemøde i dag klokken 12.00.
Ifølge DR's oplysninger er Enhedslisten, det største parti i Borgerrepræsentationen, ikke en del af aftalen.
Aftalen om Københavns Kommunes nuværende budget blev sidste år indgået med Enhedslisten for bordenden og kommunens blå partier - men uden Socialdemokratiet, der ellers sidder på overborgmesterposten.
I aftalen om det nye budget er rollerne byttet om, og Enhedslisten står nu udenfor, ifølge DR's oplysninger.
Tidligt i morges hævder Ukraine, at russiske styrker står bag sprængningen af Nova Kakhovka-dæmningen i det sydlige Ukraine.
Indtil videre har ingen taget ansvar for sprængningen.
I det russiske statslige medie Tass er der ingen tvivl om, at det dog er ukrainske styrker der natten til i dag har angrebet dæmningen.
- Som følge af ødelæggelsen begyndte en ukontrolleret udledning af vand, skriver mediet blandt andet.
Men ukrainere ser anderledes på det. Ødelæggelsen af dæmningen i Kherson er et forsøg fra Moskva på at "hæve indsatsen" i sin invasion af Ukraine, ligesom de vil vække frygten for en atomkatastrofe.
Det siger stabschef for Zelenskyj, Andriy Yermak.
- I dag må verden forstå, at dette er et forsøg fra terrorister på at hæve indsatsen og skræmme alle med en mulig atomkatastrofe, skriver han ifølge Reuters på Telegram.