'TikTok-manden' er kendt skyldig i flere voldtægter og seksuelle overgreb

Dommere og nævninge er enige i afgørelsen mod en 31-årig mand, der har voldtaget og truet en række kvinder. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Københavns Byret har netop kendt en 31-årig mand, der er kendt på sociale medier som TikTok-manden, skyldig i langt hovedparten af anklagerne i en sag om flere voldtægter, voldtægter ved andet seksuelt forhold end samleje, trusler, vold og blufærdighedskrænkelser.

Det er kommet frem under et retsmøde. Både sagens dommere og nævninge er enige i afgørelsen.

Der er 36 forhold i sagen og 24 forurettede.

De forurettede piger og kvinder var i alderen fra cirka 12 år og 28 år, da forbrydelserne fandt sted. Ifølge tiltalen var gerningsperioden på omkring 10 år, frem til den tiltalte blev anholdt i maj 2021.

Nægter sig skyldig

Den tiltalte har i store hele nægtet sig skyldig i alle anklager mod ham.

Han har i retten forklaret, at han mener, at en gruppe kvinder var gået sammen "for at ødelægge ham". Blandt andet på Facebook.

Han har også sagt, at flere af de forurettede var "fortørnede og sure over den måde, som han gik fra dem på."

Den forklaring har retten ikke taget til følge.

Retten lægger desuden vægt på, at de mange forurettede har afgivet forklaringer, hvor de har fremstået tydeligt påvirkede.

Derudover mener retten, at de forurettedes forklaringer indeholder et betydeligt antal fællestræk. Blandt andet at de kom i kontakt med den 31-årige via sociale medier.

Forurettede kvinder fandt sammen via Facebook

Sagen tog for alvor sin begyndelse, da en stor gruppe kvinder i 2021 afleverede en samlet anmeldelse til politiet. Kvinderne var gået sammen via en Facebook-gruppe.

Retten mener ikke, at gruppen har været med til at orkestrere de mange forurettedes forklaringer.

- Det kan ikke lægges til grund, at der havde været indbyrdes kontakt af betydning mellem de forurettede i Facebook-gruppen, læste dommeren op i retten.

- Retten fandt ikke i øvrigt grundlag for at antage, at de forurettede - bevidst eller ubevidst - havde opdigtet deres historier.

Der forventes dom i begyndelsen af juni. Anklagemyndigheden kræver den 31-årige idømt en forvaring - altså en tidsubestemt straf.