Seneste nyt
28. nov 2021

To tilfælde af Omikron fundet i Australien

Der er opdaget to tilfælde af den nye coronavariant, B.1.1.529, allerede bedre kendt som Omikron, i Australien.

Det bekræfter sundhedsmyndighederne i delstaten New South Wales ifølge nyhedsbureauerne dpa, Reuters og AFP.

Det drejer sig om et par, der landede fra hovedstaden i Qatar, Doha. De er begge færdigvaccinerede og har ingen symptomer.

Senest er der også bekræftet tilfælde af Omikron i Storbritannien og Italien.

Seneste nyt

 1. 15 min. siden

  Prins Andrew afviser at være nær ven af den dømte jetsetter Ghislaine Maxwell

  Storbritanniens prins Andrew afviser, at han er en nær ven af Ghislaine Maxwell.

  Det bedyrer prinsen i et 11 sider langt retsdokument, som hans advokater fremlagde i går, skriver flere internationale medier, blandt andet BBC.

  Ghislaine Maxwell er kendt skyldig i at have medvirket til misbrug af piger på helt ned til 14 år i årene mellem 1994 og 2004. Maxwell var kæreste og samarbejdspartner med den skandaleramte afdøde rigmand Jeffrey Epstein.

  Prins Andrew er ved et civilt søgsmål anklaget af kvinden Virginia Giuffre for overgreb og misbrug af hende, da hun var 17 år og angiveligt blev kontrolleret af Epstein.

  Storbritanniens prins Andrew ønsker nu en nævningesag, så han kan rense sit navn i et retsopgør.

 2. 30 min. siden

  Rusland ser plads til dialog om konflikten med Ukraine efter amerikansk udspil

  Der er stadig plads til at fortsætte dialogen med USA omkring konflikten ved den ukrainske grænse - på trods af, at USA i sit seneste diplomatiske udspil til Kreml fortsat ikke er villig til at imødekomme Ruslands krav.

  Sådan lyder det i dag fra talsperson for den russiske regering, Dimitrij Peskov, ifølge nyhedsbureauet AP.

  Rusland kræver blandt andet, at Nato lover aldrig at give Ukraine medlemsskab af forsvarsalliancen - et krav som Nato gentagne gange har afvist.

  Men Rusland vil ikke drage nogle forhastede konklusioner på basis af USA's seneste udspil, lyder det fra Peskov. Han slår fast, at det er i både Ruslands og USA's interesse at fortsætte dialogen, men at Nato og USA's kommentarer omkring de russiske krav ikke efterlader stor optimisme.

 3. 50 min. siden

  Seks overlæger takker nej til coronabonus på 10.000

  Den stort anlagte vinterpakke annonceret før nytår skulle hjælpe et stærkt presset sundhedsvæsen.

  Men på Regionshospitalet i Randers mener seks overlæger, at pakken er fordelt skævt.

  Derfor frasiger de sig deres egen del af kagen på 10.000 kroner.

  - Vi har ikke oplevet nogen belastning, der berettiger os til at modtage 10.000 kroner, siger overlæge Knud Thygesen Nielsen.

  Regionsdirektør i Region Midtjylland, Pernille Blach Hansen, siger, at fordelingen af sådan en pakke altid vil være ulige og efterlade sure miner nogle steder.

  - Kritik gør altid indtryk, og man kunne have gjort tingene på en anden måde. Men uanset metode ville nogen have været kritiske og nogen glade, siger hun.

 4. I dag kl. 10:33

  Danmark giver 550 millioner kroner til Ukraine for at støtte demokratiske reformer

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) holder et kort pressemøde med Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba på Christiansborg i dag. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Mange har blikket rettet mod Ukraines grænse mod Rusland og den anspændte situation mellem de to lande.

  Også den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), der netop har annonceret, at Danmark vil støtte Ukraine med 550 millioner.

  Formålet med pengene er at styrke demokratiske reformer, civilsamfund og kampen mod korruption, lyder det i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  - På den måde kan vi styrke landenes robusthed i en tid, hvor Rusland fortsætter med sin helt uhørte troppeopbygning i og uden for Ukraines grænser, siger udenrigsministeren.

  Den økonomiske håndsrækning kommer samtidig med, at Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, er på besøg i Danmark.

  Pengene er en del af en pulje på 875 millioner, der er afsat til Danmarks Naboskabsprogram de næste fire år. Under programmet kan indsatser i Ukraine, Georgien, Hviderusland, Moldova, Armenien og Aserbajdsjan modtage støtte.

 5. I dag kl. 10:27

  Jeppe Kofod og Ukraines udenrigsminister besøger Dronningen

  • Dronning Margrethe og kronprins Frederik med Dmytro Kuleba i Riddersalen i Christian IX's Palæ på Amalienborg. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • Også den danske udenrigsminister Jeppe Kofod (S) var med under besøget. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, er i dag på besøg i Danmark, hvor han for kort tid siden var forbi Amalienborg for at hilse på dronning Margrethe og kronprins Frederik.

  Audiensen hos kongehuset foregik sammen med Kulebas danske kollega, udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

  Kofod besøgte selv for nylig Ukraine for at vise landet sin støtte i forbindelse med den igangværende konflikt med Rusland.

 6. I dag kl. 09:55

  Beijing ruller strenge coronarestriktioner ud inden OL

  Forlad ikke dit hjem, med mindre du har en vigtig grund - og bliv testet for corona dagligt.

  Så markant er udmeldingen fra myndighederne i Kinas hovedstad Beijing til indbyggerne i flere områder i millionbyen, hvor coronasmitten - ifølge myndighederne - er ved at løbe løbsk. Det skriver Reuters.

  Tiltagene, der skal inddæmme smitten, bliver rullet ud mindre end ti dage før, byen er vært for de olympiske vinterlege.

  Det sker, selvom de officielle smittetal i den kinesiske hovedstad er langt lavere end i de fleste andre storbyer på verdensplan.

  Ifølge myndighederne i Beijing havde man onsdag bare registreret fem lokalt overførte infektioner. Dagen inden lød tallet på 14 ifølge data fra landets nationale sundhedskommission.

 7. I dag kl. 09:48

  Vindfølsomme køretøjer bør ikke krydse Vejlefjordbroen på grund af kraftig blæst

  Sidevinden er så kraftig på Vejlefjordbroen, at det frarådes at passere broen med vindfølsomme køretøjer.

  Det skriver Vejdirektoratet på Twitter og melder samtidig, at de forventer, at vinden aftager midt på natten.

  Udmeldingen kommer i kølvandet på, at Danmarks Meterologiske Institut, DMI, har varslet voldsomt blæsevejr i dag.

  Der er ifølge DMI allerede nu målt vindstød af stormstyrke flere steder i Nordvest- og Nordjylland, oplyser institutet på Twitter.

 8. I dag kl. 09:30

  Kultursteder kan få økonomisk hjælp, hvis de ikke er klar til at åbne 1. februar

  Siden kulturlivet genåbnede midt på måneden, har det været med restriktioner om blandt andet et siddende publikum og maksimalt 500 besøgende.

  Men fra på tirsdag er alle coronarestriktioner fortid.

  Dog kan nogle kulturinstitutioner have svært ved at gøre klar med så kort varsel, og derfor er der økonomisk hjælp på vej til dem, der måtte have brug for det.

  Hvis et kultursted betragter sig selv som lukket, kan det derfor få støtte i perioden 1. til 15. februar.

  Det står klart, efter regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Frie Grønne og Alternativet er blevet enige om en hjælpeordning. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

 9. I dag kl. 09:15

  EU klager over Kinas hårde kurs over for Litauen

  Det er ikke i orden, at Kina har indført en række "diskrimerende handelsbegrænsninger" mod Litauen, efter at den litauiske regering har tilladt Taiwan at åbne et handelskontor i hovedstaden, Vilnius.

  Det er meldingen fra Europa-Kommissionen, der nu har klaget over det kinesiske styre til Verdenshandelsorganisationen (WTO), som blandt andet tager sig af internationale handelsstridigheder.

  Kina anerkender ikke Taiwan som et selvstændigt land men derimod som en kinesisk provins, og derfor har styret i Beijing været stærkt fortørnet over det nye handelskontor. Derfor har det kinesiske styre ifølge Europa-Kommissionen indført en række hårde handelsrestriktioner, som er direkte målrettet Litauen, og det har vakt vrede rundt om i Europa.

  - EU er fast besluttet på at handle som én - samt handle hurtigt mod foranstaltninger, der er i strid med WTO-reglerne og som truer integriteten af vores indre marked, siger handelskommissær Valdis Dombrovskis.

 10. I dag kl. 09:07

  Børn og skoleelever opfordres stadig til to ugentlige coronatest

  Selv om det fra på tirsdag er slut med coronarestriktioner i Danmark bør børn og elever i folkeskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser stadig tage to ugentlige hjemmetest.

  Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet til DR Nyheder.

  - Der vil fortsat være en opfordring til to ugentlige screeningstest i dagtilbud, på grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser, og der vil ligeledes fortsat være gratis selvtest til rådighed, skriver ministeriet.

  Dog vil der fra den 1. februar ikke længere være krav om coronapas og mundbind i skoler og på ungdoms- og voksenuddannelser.

  Hidtil har elever i folkeskolerne været undervist i stamklasserne for at begrænse smitten, men om det også skal fortsætte, er ministeriet ved at undersøge.

 11. I dag kl. 08:55

  England skrotter størstedelen af coronarestriktionerne fra i dag

  Mange danskere glæder sig formodentlig til på tirsdag, når coronarestriktionerne herhjemme ophæves.

  Men i England kan indbyggerne allerede fra i dag af smide mundbindet de fleste steder og droppe coronapasset. Det skriver The Independent.

  Eneste undtagelse for mundbind er offentlig transport i London, hvor det stadig er et krav. Der kan også fortsat være anbefalinger og/eller krav om mundbind på visse offentlige steder i sundhedssektoren samt på apoteker.

  De nye regler er en del af myndighedernes såkaldte Plan A, efter at landet har været underlagt restriktionerne fra Plan B siden 8. december sidste år som følge af omikron-variantens udbredelse.

 12. I dag kl. 08:16

  Nu er størstedelen af Neil Youngs musik fjernet fra Spotify efter rockikonets kritik af omdiskuteret podcast

  Har man lyst til at høre kendte albums som 'Everybody Knows This Is Nowhere, After the Gold Rush', 'Harvest' og 'Rust Never Sleeps' med rockikonet Neil Young, er det ikke længere muligt på Spotify.

  For Young har nemlig bedt Spotify om at fjerne hans musik, fordi streaminggiganten lægger platform til den omdiskuterede, men meget populære podcast 'Joe Rogan Experience', der blandt andet er blevet beskyldt for at sprede misinformation om coronavirus.

  - Vi er kede af Neils beslutning om at fjerne sin musik fra Spotify, men vi håber at kunne byde ham velkommen tilbage snart, siger en talsmand fra Spotify ifølge The Guardian.

 13. I dag kl. 08:10

  Det Hvide Hus: Biden vil holde sit løfte om at nominere en sort kvinde som USA's næste højesteretsdommer

  Hvis den amerikanske præsident, Joe Biden, får mulighed for at udpege en ny dommer til USA's Højesteret, vil han holde sit løfte om at vælge en sort kvinde.

  Det oplyser Det Hvide Hus i nat dansk tid, efter det kom frem, at en af de nuværende højesteretsdommere, Stephen Breyer, ventes at trække sig fra sin post. Det skriver BBC.

  Breyer, der er én af de tre dommere ved Højesteret, som er udpeget af en demokratisk præsident, har endnu ikke officielt bekræftet sine planer om at trække sig tilbage. Alligevel lød det i nat sådan her fra talsperson i Det Hvide Hus, Jen Psaki:

  - Præsidenten har erklæret og gentaget sin forpligtelse til at nominere en sort kvinde til Højesteret, og det står han bestemt ved.

  Højesterets ni dommere udpeges på livstid af den siddende præsident.

 14. I dag kl. 07:50

  'Hvad sker der?': Dansk genåbning undrer flere internationale medier

  Tyske, svenske, britiske og amerikanske medier undrer sig over, at den danske regering fra i næste uge har valgt at droppe alle coronarestriktioner. Det skriver Ritzau.

  "Hvad sker der" lyder overskriften eksempelvis i den tyske tabloidavis Bild, som fremhæver, at de danske myndigheder vil åbne samfundet på trods af rekordhøje smittetal.

  I den svenske avis Expressen bemærkes det, at man i Danmark skrotter restriktionerne samme dag, som Sveriges myndigheder har valgt at forlænge landets restriktioner med to uger.

  Også det amerikanske medie Politico og den britiske avis The Guardian fremhæver, at man i Danmark åbner samfundet trods højere smittetal end nogensinde.

 15. I dag kl. 07:31

  Antallet af tiltaler for voldtægt er mere end fordoblet på et år

  I 2021 blev der rejst langt flere tiltaler for voldtægt end året inden, skriver Ritzau.

  Der var sidste år 1.680 sigtelser for voldtægt, mens antallet af tiltaler lød på 740. Det viser tal fra Rigsadvokaten, der også inkluderer anden kønslig omgang end samleje.

  Det er en markant stigning fra 2020, hvor der var 1.079 sigtelser og 340 tiltaler.

  Stigningen falder sammen med den nye samtykkelovgivning, der trådte i kraft 1. januar 2021, og som betyder, at det er strafbart at have sex med en person, der ikke har givet samtykke.

  Mens antallet af både sigtelser og tiltaler er steget, er antallet af domme faldet en smule, viser Rigsadvokatens tal. Det kan skyldes, at der i mange af retssagerne fra sidste år først falder dom i løbet af indeværende år.

 16. I dag kl. 07:08

  Hold på hat og briller - torsdag bliver blæsende

  Vi får endnu en dag med meget vind i dag. Et lavtryk skal nemlig forbi nord for Danmark, og det giver især de nordligste kyster meget kraftig blæst.

  Vinden vil her være af stormende kuling-styrke med vindstød af stormstyrke. Den vil være kraftigst i formiddagstimerne.

  I resten af landet vil vinden være frisk til kuling, og derfor vil temperaturen ligge på omkring fem grader.

  Det regnvejr, der er over landet i morgen- og formiddagstimerne, driver over i løbet af dagen og senere i dag vil vi få nogen eller en del sol.

  Dagen i dag bliver blæsende, men også med sol. Her kigger solen frem ved Løkken i Nordjylland. Foto: Liselotte Kahns.
 17. I dag kl. 06:35

  Regeringen vil give skattefri check til familier med høje varmeregninger

  Hundredtusindvis af danske husstande med gasfyr skal betale mere for varmen i år end normalt.

  Det har skabt mange overskrifter de seneste par uger, men nu vil regeringen komme de mange danskere til undsætning.

  For familier med høje varmeregninger kan nemlig se frem til økonomisk hjælp fra staten, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) til finans.dk. Det kommer efter, at en række partier har presset for et indgreb.

  - Vi foreslår en skattefri check som en hjælp til at komme igennem en svær tid, siger han til mediet.

  Ekstraregningen til de omkring 416.000 danske husstande kan afhængig af gasudbyder og boligens størrelse løbe op i både 10.000, 20.000 og 30.000 kroner.

 18. I dag kl. 06:33

  15 lande afviser malisk kritik og støtter dansk indsats

  Sagen om et hold danske soldaters tilstedeværelse i det vestafrikanske land Mali tager nu endnu en drejning.

  I en fælles erklæring bakker en række europæiske lande nemlig Danmark op og afviser samtidig det maliske overgangsstyres påstande om, at de danske tropper er i Mali uden tilladelse.

  - Tilstedeværelsen af danske soldater på malisk jord er lovlig, det er sket på invitation fra myndighederne i Mali, og den juridiske proces er blevet overholdt, lyder det ifølge Ritzau blandt andet i erklæringen fra landene.

 19. I dag kl. 06:12

  Kystvagt i Florida standser 191 haitianere med kurs mod USA

  En overfyldt båd med 191 haitianere med kurs mod USA blev tidligere på ugen opdaget af kystvagten i den amerikanske stat Florida.

  Det oplyser agenturet på det sociale medie Twitter.

  Og det er langt fra første gang, at en båd med migranter bliver opdaget i området.

  Så sent som tidligere på ugen reddede en tilfældigt forbipasserende en migrant, der var kæntret sammen med 39 andre i en båd fra Bahamas på vej mod Florida. Kystvagten leder stadig efter overlevende efter ulykken.

  Siden oktober sidste år har kystvagten i alt standset 802 haitianere, der har forsøgt at rejse til USA, skriver Ritzau.

 20. I dag kl. 06:01

  Omfattende undersøgelse kortlægger børn og unges ubehagelige oplevelser på nettet

  Fire ud af ti børn svarer i en ny undersøgelse, at de har haft en ubehagelig oplevelse på nettet inden for det seneste år.

  Over 3.000 børn og unge mellem 9 og 17 år er med i undersøgelsen, som Rambøll har lavet for Red Barnet.

  Flest har oplevet at blive talt grimt til eller blive kontaktet af nogen, de ikke ville tale med, mens en mindre procentdel for eksempel har oplevet at få delt et intimt foto uden samtykke.

  - Vi vidste godt, at der var store udfordringer med digitale krænkelser for børn og unge på nettet, men vi vidste ikke præcist, hvor udbredt det var. Det her bekræfter vores bange anelser, siger psykolog i Red Barnet Per Frederiksen.

 21. I dag kl. 05:34

  Pengekrise i Afghanistan får FN til at anbefale at ophæve sanktioner

  Da Taliban tog magten i Afghanistan i august, lukkede en række vestlige lande pengekassen i og stoppede med at sende nødhjælp til landet.

  Oveni blev der indført en international embargo mod pengetransaktioner til Afghanistan, der forhindrer penge til hjælpeorganisationer i landet i at nå frem.

  Og mens FN's Sikkerhedsråd lempede sanktionerne mod landet før jul for at sikre bedre adgang til nødhjælp, er der stadig mange udfordringer i de finansielle systemer, der hindrer nødhjælpen i at nå frem.

  Derfor opfordrede FN's generalsekretær António Guterres på et møde i FN's Sikkerhedsråd i går til at "ophæve regler", der begrænser den afghanske økonomi og det internationale samfunds "livreddende aktioner", skriver Ritzau.

 22. I går kl. 23:57

  Tesla sælger masser af biler og har rekordsalg

  Der er masser af efterspørgsel på Teslas elektriske biler, og faktisk går det så strygende med salget, at omsætningen i slutningen af 2021 var rekordhøjt.

  17,7 milliarder lød det på i kvartalet, og det svarer til 116,8 milliarder kroner, hvilket ifølge Reuters er rekord. Det skriver Ritzau.

  Alt er dog ikke rosenrødt, for den globale forsyningskæde er udfordret, og det rammer også Tesla.

  - Vores fabrikker har kørt under kapacitet i flere kvartaler, i takt med at forsyningskæden er blevet den mest begrænsende faktor, hvilket sandsynligvis vil fortsætte gennem 2022, skriver Tesla i en meddelelse.

 23. I går kl. 23:38

  Prins Andrew vil have sag om seksuelle overgreb for retten

  Står det til prins Andrew og hans advokater, bliver der ikke noget forlig i sagen, hvor han er anklaget for seksuelle overgreb.

  Han har bedt om at få sagen, der er rejst som et civilt søgsmål af kvinden Virginia Giuffre, afgjort ved retten i New York, skriver blandt andet BBC.

  Prins Andrew er den britiske dronnings søn. Han kom i søgelyset, da en sag mod den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein tog fart. Epstein tog livet af sig selv i en fængselscelle i 2019.

  Tidligere på måneden slog en dommer fast, at søgsmålet kunne fortsætte, selvom prins Andrews advokater forsøgte at få den afvist. Han er efterfølgende blevet frataget sine militære titler og protektioner.

  Prins Andrew nægter sig skyldig i alle anklager. (Foto: Julien Warnand © Ritzau Scanpix)
 24. I går kl. 23:11

  Enighed om at holde fast i våbenhvile i det østlige Ukraine

  I Paris holdt repræsentanter for Ukraine og Rusland i dag et maratonmøde på otte timer.

  På dagsordenen var situationen i det østlige Ukraine, hvor pro-russiske separatister kæmper for løsrivelse mod ukrainske soldater.

  Trods de store spændinger er begge parter enige om, at våbenhvilen i området skal fortsætte.

  - Trods alle forskellene i fortolkningerne, er vi enige om, at våbenhvilen skal holdes af alle parter, siger den russiske chefforhandler Dimitrij Kozak ifølge Ritzau.

  Chefforhandleren understreger samtidig, at situationen i det østlige Ukraine og spændingerne ved grænsen mellem de to lande er "to separate ting".

  Parterne mødes igen om to uger i Berlin. Tyskland og Frankrig er også med til samtalerne.

 25. I går kl. 22:22

  Virksomheder med hård genstart kan også få hjælp i februar

  Selvom coronarestriktionerne forsvinder den 1. februar, vil der stadig være hjælp at hente i form af hjælpepakker for nogle virksomheder resten af måneden.

  Der vil være mulighed for at søge kompensationsordninger for faste omkostninger og selvstændige til og med 28. februar.

  Det vil sige, at hvis en virksomhed på trods af de fjernede restriktioner stadig har en nedgang i omsætningen på mere end 30 procent, så er det muligt at søge om kompensation, oplyser Erhvervsministeriet.

  Derudover gælder den generelle lønkompensationsordning frem til 15. februar.

 26. I går kl. 22:12

  Danmark spillede en god kamp, men Frankrig trykkede danskerne flade til sidst

  Danmark havde helt styr på Frankrig i store dele af kampen, men helt til slut kom franskmændene tilbage og sikrede sig en 30-29-sejr over Danmark ved EM i håndbold.

  Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Magnus Saugstrup fik alle et hvil til kampen.

  Med det in mente, leverede Danmark en godkendt indsats, mener Rasmus Lauge.

  - Vi skal huske på, at vi spiller en god kamp.

  - Desværre bliver vi most godt og grundigt af det franske tryk. Vi formår ikke at stå imod det i de sidste ti minutter, siger Rasmus Lauge til TV 2.

  Danmark møder Spanien i semifinalen, der spilles på fredag.

 27. I går kl. 22:09

  Frankrig knokler sig tilbage og gør Danmark selskab i EM-semifinalen

  Det danske håndboldlandshold gik for første gang ved EM-slutrunden fra banen uden en sejr.

  I et opgør, som Danmark førte fra første fløjt, slog et hårdt kæmpende fransk mandskab til sidst tilbage og vandt 30-29.

  Med halvandet minut tilbage af kampen steg franske Dika Mem til vejrs, passerede Niklas Landin i det danske mål og bragte for første gang Frankrig foran.

  Danmark gik til pause foran med fem mål, men mod slutningen gik gassen af ballonen for de danske spillere.

  Resultatet betyder, at Frankrig tager førstepladsen i mellemrunden foran Danmark. Derfor møder Danmark i fredagens semifinale Spanien. I den anden semifinale tørner Frankrig og Sverige sammen.

 28. I går kl. 21:40

  Norge gør også klar til at lempe coronarestriktionerne

  Nordmændene kan se frem til en hverdag med markant færre restriktioner. Det er det glade budskab fra sundhedsminister Ingvild Kjerkol.

  Hun fremhæver karantænereglerne og testkravene som to områder, hvor der vil blive lempet.

  - Fordi det slet og ret ikke er hensigtsmæssigt længere. Vi kommer til at have et pressemøde i næste uge, hvor der bliver betydelige lempelser, siger hun til NRK.

  Den norske pendant til Sundhedsstyrelsen anslår i en rapport, at mellem tre og fire millioner nordmænd vil blive smittet med omikronvarianten frem mod juni, men anbefaler alligevel lempelser af restriktionerne.

 29. I går kl. 21:25

  Stor usikkerhed om sprængfarlig rapport om fester i Downing Street: 'Situationen er lidt absurd'

  De seneste dage har der været meldinger om, at en længe ventet rapport om beskyldningerne snart ligger klar. Men her til aften vides det endnu ikke, hvornår rapporten lander - eller hvor meget af den der bliver offentliggjort.

  - Lige nu går alle og venter på, at den her rapport kommer ud, for den bliver så afgørende for, hvor den her sag bevæger sig hen, siger Tinne Hjersing Knudsen, DR's korrespondent i Storbritannien.

  - Men vi står stadig og venter, og situationen er faktisk en smule absurd, for der er ikke nogen, der aner, hvad der foregår, og hvornår den bliver offfentliggjort, siger hun.

  Johnson kan regne med beskyttelse fra sine partifæller, så længe der ikke er grelle beviser imod ham, vurderer Tinne Hjersing Knudsen:

 30. I går kl. 21:07

  Ny fransk lov kriminaliserer omvendelsesterapi af LGBT+-personer

  I Frankrig kan det nu koste en bøde på op til 225.000 kroner og to års fængsel at forsøge at ændre en persons kønsidentitet eller seksualitet med såkaldt omvendelsesterapi.

  Det er resultatet af en ny lov, der er blevet stemt igennem i det franske parlament, skriver BBC.

  Det var en enstemmig Nationalforsamling, der stemte loven igennem, mens kun 28 medlemmer af parlamentets andetkammer, Senatet, stemte mod loven.

  Omvendelsesterapi bliver lavet i et forsøg på at "omvende" eller "kurere" LGBT+-personer, og den danske regering bebudede i sommer, at de vil undersøge muligheden for at forbyde omvendelsesterapi over for mindreårige.

  Også i Storbritannien arbejdes der på et lovforslag om at forbyde det, ligesom der i det islandske parlament Althingi er fremsat et lovforslag med samme formål.

 31. I går kl. 20:53

  Korrespondent: IS-angreb på fængsel var 'virkelig voldsomt'

  Tidligere i dag lykkedes det kurdiske styrker at genvinde kontrollen over et fængsel med IS-fanger ved den syriske by Hasaka.

  Angrebet var det største af sin slags fra IS' side, siden dets selvudråbte kalifat blev erklæret nedkæmpet i 2019. Og der var i den grad tale om et voldsomt angreb med henblik på at befri deres fæller, lyder det fra Michael S. Lund, DR's mellemøstkorrespondent.

  - Der er blevet brugt bilbomber, der blev taget gidsler, og de kurdiske styrker har måttet bruge alt, hvad de havde til rådighed, siger korrespondenten.

  - De har også fået hjælp fra britiske og amerikanske luftangreb og specialstyrker for at nedkæmpe det her, og alligevel tog det seks dage. Så det har været virkelig voldsomt, siger han.

  • Ifølge de lokale myndigheder er mindst 200 militante og indsatte samt 30 soldater blevet dræbt i kampene omkring fængslet. (Foto: AHMED MARDNLI © Ritzau Scanpix)
  • Tidligere i dag meddelte de kurdiske styrker, at omkring 1.000 IS-fanger havde overgivet sig. Det er ikke oplyst, hvor mange der stadig menes at være på fri fod, skriver Ritzau. (Foto: AHMED MARDNLI © Ritzau Scanpix)
  1 / 2
 32. I går kl. 20:36

  Undersøgelse: Plug-in-hybridbiler er ikke grønne og udleder langt mere CO2 end tilladt

  Skal en bil kategoriseres som grøn, må den ikke udlede mere end 50 gram CO2 per kørt kilometer.

  Det er den grænse, som er fastsat af myndighederne, og som gør, at en grøn bil ikke bliver beskattet lige så hårdt som en benzin- eller dieselbil.

  Men en stor dansk undersøgelse viser nu, at plug-in-hybridbiler, der ellers beskattes lempeligt, udleder langt mere end tilladt. Data fra 1.307 af den slags biler på de danske veje viser, at udledningen er 110 gram per kilometer. Det skriver Ingeniøren på baggrund af en undersøgelse lavet af Cowi for Vejdirektoratet.

  Internationale undersøgelser har tidligere givet samme resultater, og det er blevet kritiseret, at plug-in-hybridbiler bliver talt med i regeringens mål om at have én million "grønne biler" på vejene i 2030.

 33. I går kl. 19:47

  På hospitaler og plejehjem kan det stadig være et krav at bære mundbind

  Hvis du har et hospitalsbesøg i kalenderen eller et ældre familiemedlemplejehjem, kan du godt lade det krøllede mundbind blive i inderlommen lidt endnu.

  For mens kravet om at dække munden til i langt de fleste tilfælde fra på tirsdag ikke længere vil være til stede, så bliver det stadig anbefalet, at hospitaler og plejehjem holder fast i kravet.

  - Der er jo ingen, der har lyst til at være den, der bærer smitten ind på et sygehus eller plejehjem, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

 34. I går kl. 19:28

  USA til Rusland: Ukraine må selv vælge sine allierede

  USA har afleveret et skriftligt dokument til Rusland med svar på de sikkerhedsbekymringer, som russerne har fremhævet den seneste tid.

  - Vi har gjort det klart, at der er kerneprincipper, som vi vil holde fast i og forsvare, herunder Ukraines suverænitet og territoriale integritet og staters ret til at vælge deres egne sikkerhedsforanstaltninger og alliancer, siger Antony Blinken, der er USA's udenrigsminister.

  Rusland har sendt omkring 100.000 soldater til grænsen mod Ukraine, og det har skabt alvorlige spændinger og frygt for en russisk invasion.

  Det skriftlige amerikanske svar til Rusland bliver ikke offentliggjort, siger Antony Blinken.

  Antony Blinken har meddelt, hvad amerikanerne svarer på de russiske sikkerhedsbekymringer. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
 35. I går kl. 19:19

  Nikolaj Jacobsen sparer flere nøglespillere mod Frankrig

  Semifinalepladsen er allerede sikret, og derfor har den danske landstræner valgt at spare flere store profiler til aftenens mellemrundekamp mod Frankrig.

  Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Magnus Saugstrup får alle lov at hvile stængerne og lade op til fredagens semifinale. Målmand Jannick Green sidder også over.

  Resultatet i aften kan ikke rokke ved, at Danmark er semifinaleklar, men det har indflydelse på, hvem der venter på fredag i semifinalen.

  Taber Danmark til Frankrig, venter Spanien i semifinalen. Får Danmark point, snupper danskerne førstepladsen og kan se frem til en semifinalekamp mod Sverige.

  Aftenens kamp mod Frankrig, der starter 20.30, kan følges i livebloggen på dr.dk, høres i LIGA på P3 og ses på TV 2.

 36. I går kl. 19:07

  Restriktioner kan stadig være gældende for nogle rejsende

  Fra den 1. februar er stort set samtlige coronarestriktioner fortid i Danmark.

  Det gælder også de skærpede krav om test ved indrejse i Danmark, men for enkelte rejsende, der vil ind i landet, vil der formentlig stadig gælde enkelte restriktioner.

  Det er i hvert fald indstillingen fra Epidemikommissionen, der foreslår, at alle, der kommer til Danmark fra et såkaldt covid-19-højrisikoland, skal i isolation, hvis de ikke betragtes som færdigvaccinerede eller tidligere smittede, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  Der skal være flertal blandt Folketingets partier for at videreføre restriktionen frem til den 28. februar.

 37. I går kl. 18:39

  Coronarestriktionerne er snart fortid, siger statsminister Mette Frederiksen

  På tirsdag i næste uge bliver langt de fleste coronarestriktioner droppet, oplyser statsministeren.

  - I aften og i dag er en milepæl. Vi står med en utroligt god nyhed. Vi kan fjerne de sidste coronarestriktioner.

  - Fra den 1. februar vil Danmark være åbent. Helt åbent, siger Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet.

  - Vi siger farvel til restriktioner, og velkommen til det liv, som vi kendte før corona, slår hun fast.

  Corona vil ikke længere blive betragtet som en samfundskritisk sygdom.

  Statsminister Mette Frederiksens (S) første ord på pressemødet.

 38. I går kl. 18:16

  Kurdiske styrker har nedkæmpet Islamisk Stat efter angreb på fængsel

  Kurdiske soldater eskorterer to krigere fra Islamisk Stat, der har overgivet sig, afsted. (Foto: AHMED MARDNLI © Ritzau Scanpix)

  Efter seks dage med hårde kampe har de sidste krigere fra Islamisk Stat overgivet sig i den syriske by Hasaka.

  Der angreb de et fængsel, hvor en lang række medlemmer af terrorbevægelsen sad indespærret.

  Kampene har kostet mindst 200 Islamisk Stat-medlemmer og fanger livet, mens i hvert fald 30 soldater er blevet dræbt, har myndigheder i regionen ifølge Ritzau oplyst.

  Det er de kurdisk-ledede De Syriske Demokratiske Styrker, der kontrollerer området og derfor bekæmpede angrebet fra Islamisk Stat.

 39. I går kl. 17:46

  Video: Død hval ligger nu i Kolding Havn

  Den døde hval i Kolding Fjord¨blev slæbt væk med en slæbebåd. (Foto: Søren Gylling © Ritzau Scanpix)

  Onsdag eftermiddag blev den døde hval i Kolding Fjord bugseret ind til Kolding Havn af en slæbebåd.

  Omkring klokken 17 blev tovet fjernet fra halen, og det store dyr – der anslås til at være cirka seks meter langt – blev surret fast til kajen i en aflåst del af havnen.

  Her skal hvalen ligge indtil på fredag, hvor den bliver obduceret, fortæller Rasmus Christiansen skovfoged i Naturstyrelsen Trekantområdet, der har stået for alt det praktiske.

  Obduktionen sker i forskningsøjemed.

  Den døde hval er en nordlig døgling – en hvalart der tilhører familien af næbhvaler. Den ses sjældent i danske farvande.

  En slæbebåd kunne med tov om hvalens halefinne trække den i havn.

 40. I går kl. 17:40

  OL-fanebærer Frans Nielsen tester negativ for coronavirus

  Ishockeyspilleren Frans Nielsen, der skal være en af de to danske fanebærere ved vinter-OL, er nu blevet testet negativ for coronavirus.

  Det er han blevet både tirsdag og onsdag, oplyser han i en sms til Ritzau.

  Frans Nielsen blev testet positiv for coronavirus mandag, hvor han var en af i alt otte på tværs af Danmarks to ishockeylandshold, der blev meldt coronapositive.

  Sammen med curlingspilleren Madeleine Dupont skal Frans Nielsen være dansk fanebærer ved vinter-OL, der begynder 4. februar.

  Ishockeyherrernes første kamp, som er mod Tjekkiet, ved vinter-OL er 9. februar.

 41. I går kl. 17:09

  Finsk statsminister om Nato-medlemskab: 'Ingen kan bestemme over os'

  Finland bestemmer helt selv, om landet vil være medlem af Nato eller ej.

  Det slog statsminister Sanna Marin endnu engang fast, da hun i dag forholdt sig til Ruslands modstand mod udvidelser af forsvarsalliancen.

  - Vi har muligheden for at søge (om medlemskab af Nato, red.) i fremtiden, og det er yderst vigtigt, at vi holder den mulighed åben. Ingen kan bestemme over os. Det er vores egen beslutning, siger hun ifølge Reuters.

  Finland deler 1.340 kilometer grænse med Rusland, og under Anden Verdenskrig var de to lande i krig.

  Selvom Finland ikke er medlem af Nato, er der et tæt samarbejde, ligesom Finland bakker op om sanktioner, hvis Rusland invaderer Ukraine.

  Sanna Marin afholdt i dag et pressemøde under et besøg i Spanien. (Foto: JUAN CARLOS HIDALGO © Ritzau Scanpix)

  Rettelse: Sanna Marins titel er statsminister og ikke premierminister.

 42. I går kl. 17:00

  Islands håndboldherrer lægger pres på Frankrig med sejr

  Det islandske håndboldlandshold har gjort deres. Nu må de sætte deres lid til, at Danmark i aften hjælper dem videre ved EM.

  Island slog onsdag eftermiddag Montenegro 34-24 i den sidste mellemrundekamp, hvilket betyder, at islændingene nu har samme pointantal som Frankrig.

  Senere i aften møder Frankrig det danske landshold, i en kamp der kan afgøre franskmændenes skæbne. Taber Frankrig til Danmark, går Island og Danmark videre til semifinalen.

  Dette kommer sig af, at Island er bedre indbyrdes end franskmændene, da de forleden vandt med otte mål over Frankrig.

  Kampen mellem Danmark og Frankrig spilles klokken 20.30 og kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV 2.

 43. I går kl. 16:25

  Sundhedsordfører: Bekymret for, at vi ender i personalemangel på hospitaler og plejehjem

  SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, er bekymret for, hvad regeringens ønske om at ophæve coronarestriktionerne fra 1. februar kommer til at betyde.

  Hun frygter, at stigende smitte vil skabe personalemangel på offentlige og private arbejdspladser, siger hun forud for et møde i Epidemiudvalget her til eftermiddag.

  - Jeg er bekymret for, om vi ender i en situation, hvor der simpelthen ikke er personale nok til at tage sig af de gamle eller børnene eller de syge på sygehusene, siger hun.

  Kirsten Normann Andersen understreger dog, at hun bakker op om Epidemikommissionens anbefalinger om at ophæve alle restriktioner og covid-19's status som samfundskritisk sygdom.

 44. I går kl. 15:45

  Over fordobling af steder med sundhedsrisiko på grund af PFAS-forurening

  52 steder i landet udgør PFAS-forurening enten helt sikkert eller muligvis en sundhedsrisiko.

  Det viser en ny opgørelse fra Miljøstyrelsen, der er lavet på baggrund af tilbagemeldinger fra landets kommuner.

  Tidligere var der indmeldt 25 steder, hvor der var en potentiel sundhedsrisiko, men det tal er altså nu vokset.

  Forureningen de 52 steder kommer fra brandøvepladser, fordi stofferne findes i det hvide skum, man slukker brande med. Det kan udgøre en sundhedsrisiko for mennesker, hvis der har været kødkvæg, kolonihaver med fødevarer, lystfiskeri eller strandbadning i nærheden, skriver styrelsen.

 45. I går kl. 15:13

  DMI varsler vindstød af stormstyrke i den nordligste del af landet i morgen

  Væltede træer og lukkede broer.

  Det kan blive realiteterne i den nordvestlige del af Nordjylland i morgen, hvor DMI foventer, at det bliver voldsomt blæsevejr.

  DMI varsler stormende kuling og vindstød af stormstyrke i morgen mellem klokken 8 og 17 i fem nordjyske kommuner.

  Det gælder på Læsø, i Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt og Thisted Kommune.

 46. I går kl. 14:45

  Unge kan nu tage på skiferie i Østrig, som lemper coronaregler

  Tidligere i januar fortalte Erik Brøgger Rasmussen, at vinterferien var reddet, hvis man var teenager, kun havde to vaccinestik og skulle til Østrig på skiferie.

  Men hvad, der ikke fremgik, var, at østrigerne fra 1. februar ville stille som krav, at det andet vaccinestik skulle være foretaget 180 dage før rejsen. Hvis det ikke var tilfældet, kunne man som rejsende ikke få adgang til hoteller, restauranter og kulturinstitutioner – heriblandt skilifte.

  Dermed havde flere unge under 18, hvor mange er vaccineret med andet stik i juli, ikke mulighed for at komme på skiferie, da den aldersgruppe ikke er tilbudt tredje stik.

  Men efter at flere lande har gjort østrigerne opmærksom på, at reglen ville forhindre mange unge i at komme på skiferie, har alpelandet ændret gyldighedsperioden for andet stik til 210 dage.

 47. I går kl. 14:41

  Johnson var "på krigsstien" under høring og afviste at gå af

  Den britiske premierminister Boris Johnson har været under hårdt pres de seneste uger, men under en netop overstået spørgetime i det britiske underhus afviste han blankt at forlade sin post.

  Ifølge DR's korrespondent i Storbritannien, Tinne Hjersing Knudsen, var det en premierminister i offensiven, der svarede på spørgsmål i dag.

  - Boris Johnson var i den grad på krigsstien, siger hun.

  Efter beskyldninger om at have holdt fester i Downing Street, mens menige briter ikke havde lov til at gøre det samme, undskyldte Johnson for to uger siden skamfuldt.

  - I dag var han helt fremme på tæerne. Han virkede ligefrem selvsikker og ikke som en mand, der var bange for at miste sit job lige foreløbig.

  Under spørgetimen blev premierministeren opfordret til at trække sig af Richard Burgon fra Labour-partiet.

 48. I går kl. 14:16

  Sverige forlænger restriktionerne med 14 dage

  I Sverige forlænger man coronarestriktionerne med yderligere to uger.

  Men fra den 9. februar er det så planen, at restriktionerne skal afvikles.

  Det fortæller den svenske socialminister, Lena Hallengren, på et pressemøde.

  - Restriktionerne fortsætter i 14 dage. Hvis vi på det tidspunkt ser stabilisering og flere vaccinationer, så kan vi fjerne restriktionerne, siger Hallengren.

  Ifølge ministeren har udbredelsen af omikronvarianten store konsekvenser for vigtige samfundsaktiviteter. Hun understreger samtidig, at det stadig har stor betydning at få bremset smittespredning ved den mindste kontakt med andre.

  - Antallet af vaccinationer må øges, understreger hun.

 49. I går kl. 13:41

  46.747 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  Det seneste døgn har 46.747 personer fået en positiv coronatest.

  Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

  Af de 46.747 har 3.028 været smittet med corona tidligere.

  Der er blevet lavet 219.647 PCR-test de seneste 24 timer, hvilket vil sige, at positivprocenten i dag er 21,3 procent.

  938 coronasmittede er indlagt på de danske hospitaler - det er 20 flere end i går - men samtidig er antallet af coronaindlagte på intensivafdelingerne faldet med fire.

  40 coronapatienter ligger lige nu på intensiv, og 25 af dem har brug for hjælp fra en respirator til at trække vejret.

 50. I går kl. 13:35

  To anholdt i Storbritannien i efterforskningen af gidseltagning i synagoge i Texas

  Som led i efterforskningen af en gidseltagning i en synagoge i den amerikanske stat Texas tidligere på måneden har britisk politi nu anholdt to mænd i Manchester.

  Det skriver flere internationale medier, heriblandt Reuters og CNN.

  Anholdelserne kommer efter, at en 44-årig britisk statsborger tidligere på måneden holdt fire gidsler fanget i mere end ti timer. Alle gidslerne blev frigivet, mens gidseltageren selv mistede livet.

  Gidseltagningen blev efterfølgende beskrevet som "en terrorhandling" af den amerikanske præsident, Joe Biden.

  Også i sidste uge blev to mænd anholdt i de engelske byer Birmingham og Manchester i relation til sagen, skriver CNN.

Mere fra dr.dk