Seneste nyt
18. jan kl. 14:39

Tog på Lemvigbanen afsporet efter ulykke med bil

Et passagertog fra Lemvigbanen har været i en ulykke med en personbil, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

Midt- og Vestjyllands Politi skriver, at påkørslen er sket syd for Harboøre.

- To personer i bilen tilskadekomne. Togpassagerer uskadte. Toget afsporet. Politi, redning og relevante myndigheder fremme på stedet.

Politiets vagtchef Simon Skelkjær siger til Ritzau, at føreren af bilen er bragt på sygehuset, men bilens passager er lettere tilskadekommen. De er begge umiddelbart uden for livsfare.

De to tilskadekomne er yngre mænd. Det er uvist, om de pårørende er blevet underrettet.

Screendump af tweet fra Midt-og Vestjyllands Politi.

Seneste nyt

 1. 12 min. siden

  Viaplay og Discovery fjerner indhold med voldtægtsdømt realitystjerne

  Det vil ikke længere være muligt at se realitydeltageren Teitur Skoubo i en række underholdningsprogrammer fra Viaplay og Discovery.

  Det bekræfter de to underholdningsvirksomheder over for Ekstra Bladet.

  De har begge fjernet al indhold, hvori den 26-årige indgår.

  Det skyldes, at han onsdag blevet idømt to år og seks måneders fængsel for at voldtage en 25-årig kvinde i Odense i november sidste år.

  Viaplay fjerner sæsonen af 'Paradise Hotel', hvor Teitur Skoubo medvirker.

  Hos Discovery fjerner man både afsnit af de sæsoner af "Ex on the Beach" og "Singletown", som han medvirker i.

 2. 25 min. siden

  Amerikansk sportsstjerne berørt af skoleskyderi: 'Nu er det nok!'

  Endnu et skoleskyderi i USA kostede tirsdag aften dansk tid mindst 19 børn og to lærere livet. Den formodede gerningsmand er en 18-årig elev fra et nærliggende gymnasium i byen Uvalde i det sydlige Texas.

  Skoleskyderiet i den amerikanske by Uvalde i Texas tirsdag er ikke overraskende blevet mødt med fordømmelser og sorg over hele USA.

  Mindst 19 børn og to lærere blev dræbt, og kendte stemmer råber nu op for at få ændret den våbenlovgivning, der gør det muligt for amerikanerne at købe og mange steder bære våben.

  En af de mest markante stemmer kommer fra den verdensberømte tidligere basketball-spiller, Steve Kerr, der i dag er træner for NBA-holdet Golden State Warriors.

  På et pressemøde tirsdag talte Kerr dybt berørt om skoleskyderiet i Uvalde og krævede handling fra politikerne i Washington.

  - Hvornår gør vi noget?!

  - Jeg er træt af at sidde her og kondolere sønderknuste familier derude. Jeg er så træt… Undskyld. Beklager. Jeg er træt af øjeblikke med stilhed. Nu er det nok!

  I videoen øverst i artiklen kan du se Steve Kerrs følelsesladede pressemøde.

 3. 33 min. siden

  Færre sengepladser på landets supersygehuse end planlagt

  I hele Region Hovedstaden er der forsvundet 210 senge på de nye supersygehuse i forhold til de oprindelige planer.

  I de øvrige fire regioner er der i alt forsvundet 94 senge, skriver DR København.

  Alene på det kommende supersygehus ved Bispebjerg Hospital er der 98 færre sengepladser, og det bekymrer Sisse Marie Welling, der er sundheds- og omsorgsborgmester for SF i Københavns Kommune.

  - Jeg er selvfølgelig bange for, at hvis vi får færre sengepladser på Bispebjerg Hospital, så vil vi se endnu flere, der vil blive udskrevet tidligere i endnu dårligere forfatning.

 4. 48 min. siden

  Justitsministeriet tager risiko i sag om teledata: Politiet skal have adgang igen

  Der har gennem længere tid været debat om politiets brug af teledata i efterforskningen af alvorlig kriminalitet.

  Og i slutningen af april kunne blandt andre DR fortælle, at politiet ingen teledata fik til efterforskningen af alvorlig kriminalitet som vold og drab, fordi en EU-dom havde sat en stopper for det på grund af retten til privatliv.

  Nu har Justitsministeriet fundet frem til, hvordan politiet alligevel kan få adgang til noget teledata i sager om alvorlig kriminalitet.

  - I den situation, vi står i, synes jeg, vi samlet set er landet et sted, vi kan leve med, siger justitsminister Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse.

  Efter sommerferien vil der komme et lovforslag med nye regler om logning, så de danske regler kommer til at stemme overens med EU-retten.

  Samtidig arbejder ministeriet på en midlertidig løsning, som efter forventningen fungerer før sommerferien.

  Den midlertidige løsning går på, at teleselskaberne og politiet skal iværksætte det, der kaldes målrettet logning – hvor enten teleoplysninger knyttet til en bestemt mistænkt eller et bestemt område gemmes.

  Derudover arbejder Justitsministeriet på at finde ud af, om politiet kan få adgang til et bredt udsnit af teleoplysninger i sager om alvorlig kriminalitet ved at bruge de teledata, teleselskaberne gemmer for at forbedre deres ydelser til kunderne – og ikke fordi de er logget med henblik på at opklare kriminalitet.

 5. I dag kl. 13:56

  Boris Johnson: Jeg tager det fulde ansvar

  (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  I dag offentliggjorde embedskvinden, Sue Gray, en længe ventet rapport om fester i regeringskontorer under Storbritanniens coronanedlukning.

  I rapporten placerer Sue Gray ansvaret for festkulturen hos regeringstoppen, og i det britiske parlament tager premierminister, Boris Johnson, nu ansvaret for miseren.

  - Jeg vil gerne sige, at jeg tager det fulde ansvar for alt, hvad der er foregået på min vagt, siger Boris Johnson.

  - Sue Grays rapport har lagt væk på, at det er op til lederskabet i Downing Street 10 at tage det fulde ansvar, og det gør jeg naturligvis.

  Johnson har hverken i dag eller tidligere givet udtryk for, at han overvejer at trække sig som premierminister som følge af sagen.

  - Jeg håber, at vi i dag kan lære af Sue Grays rapport, og at vi kan komme videre og fokusere på det britiske folks prioriteter, siger Johnson.

 6. I dag kl. 13:43

  Snart bliver ordførere orienteret om abekopper: 'Jeg er helt rolig'

  Abekopper er kommet på dagsordenen, og efter foreløbig to smittetilfælde i Danmark holder sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), i dag møde med partiernes sundhedsordførere klokken 14.30.

  Men hos nogle af ordførerne er der ikke den store bekymring at spore forud for mødet.

  - Det er klart, at når der kommer sådan en virus her, begynder folk at spærre øjnene op. Men jeg er helt rolig i forhold til abekopper. Det er slet ikke i samme kaliber, som den forfærdelige covid, vi blev ramt af, siger Per Larsen (C).

  Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, er også overbevist om en langt mindre trussel.

  - Hver gang der opstår en sygdom, som ændrer sit smittebillede, er der grund til at være opmærksom. Men jeg mener nu ikke, det ser alarmerende ud det her

 7. I dag kl. 13:23

  Partygate-rapport placerer ansvar hos britisk regeringstop

  Billedet her fra Sue Grays rapport viser premierminister, Boris Johnson, ved en fest i Downing Street i november 2020 under coronanedlukningen i Storbritannien. (Foto: SUE GRAY REPORT / GOV.UK © Ritzau Scanpix)

  En længe ventet rapport om fester i regeringskontorer under Storbritanniens coronanedlukning er onsdag blevet offentliggjort.

  I rapporten, der er udarbejdet af embedskvinden Sue Gray, lyder det, at offentligheden formentlig vil blive "voldsomt skuffet" over en række brud på coronaretningslinjerne, som fandt sted på regeringsniveau.

  - De begivenheder, jeg har undersøgt, havde deltagelse af ledere fra regeringen. Mange af begivenhederne skulle ikke have være tilladt at finde sted, skriver Sue Gray i den såkaldte partygate-rapport.

  - Det øverste lederskab - både politisk og på embedsniveau - skal påtage sig ansvaret for denne kultur, lyder det i rapporten.

  Festerne, der blandt andet fandt sted ved Boris Johnsons kontor i Downing Street, har lagt hårdt pres på den britiske premierminister.

 8. I dag kl. 13:19

  Bådforlis ud for Tunesien: 75 flygtninge og migranter savnes

  En proppet båd med flygtninge og migranter er kæntret ud for Tunesien i Nordafrika i dag.

  En er omkommet, og 75 meldes savnet.

  Ifølge nyhedsbureauet Reuters melder Den Internationale Organisation for Flygtninge, at 24 personer er blevet reddet fra båden, der sejlede fra Zawara i Libyen.

  I løbet af de sidste måneder har flere og flere flygtninge forsøgt sig at krydse Middelhavet fra den tunesiske kyst for at komme til Italien.

  Ifølge tal fra FNs Højkommissariat for Flygtninge ankom mere end 123.000 migranter til Italien sidste år. I 2020 var det tal omkring 95.000.

 9. I dag kl. 13:14

  Tivoli vil undgå for vilde koncerter og fjerner flere kunstnere fra Fredagsrock-plakaten

  Koncerterne må ikke blive for vilde, mener Tivoli.

  Derfor fjerner forlystelsesparken flere kunstnere fra fredagsrock-programmet i et forsøg på at undgå tumult blandt publikum, skriver Ritzau.

  Det betyder blandt andet, at Kesi bliver droppet, og i stedet for skal Anne Linnet spille til Fredagsrock 15. juli.

  Ude Af Kontrol og Kato får heller ikke lov til at spille til Fredagsrock.

  - Nu og her er det udtryk for, at vi ikke vil have, at det bliver for vildt med den publikumsadfærd, vi har set i år, siger Frederik Wiedemann, kulturchef og underdirektør i Tivoli, til Ritzau.

  Tivoli har oplevet denne sæson, at især unge gæster har været for fulde, har startet slåskampe og har klatret over hegnet, når der har været Fredagsrock.

  Ude Af Kontrol og Kato var planlagt til 16. september, men nu er Stine Bramsen og Freja Kirk blevet hyret til at optræde, oplyser Tivoli til Ritzau.

 10. I dag kl. 12:58

  Europa-Kommissionen vil gøre det lettere at konfiskere oligarkers milliarder

  Det skal være langt lettere for EU-landene at konfiskere de aktiver, eksempelvis biler, boliger, kunstværker og luksusbåde, som russiske og belarusiske oligarker har fået indefrosset som følge af sanktionerne mod Rusland.

  Det mener Europa-Kommissionen, som blandt andet vil gøre det strafbart i hele EU at omgå EU-sanktioner.

  Hvis en russisk rigmand eksempelvis forsøger at skjule sine værdier gennem et nyoprettet skuffeselskab, skal det fremover være muligt at straffe og konfiskere aktiverne i hele unionen.

  - Vi skal sikre, at personer eller selskaber, der omgår sanktionerne, bliver holdt ansvarlige. Det er en kriminel handling og skal behandles som sådan over hele EU, siger retskommissær Didier Reynders, som også vil lukke andre smuthuller i de nuværende regler.

  Flere EU-lande har i den seneste tid talt for, at de aktiver, som lige nu er indefrosset i Europa, skal konfiskeres og bruges på at genopbygge Ukraine.

 11. I dag kl. 12:23

  Rapport om fester i Downing Street er afleveret til Boris Johnson

  Den endelige rapport om fester i Downing Street er blevet afleveret til Boris Johnson. Det siger en regeringstalsmand ifølge The Guardian.

  - Vi kan bekræfte, at Sue Gray har afleveret sin endelige rapport til premierministeren, lyder det.

  - I dag bliver hele Sue Gray-rapporten *endelig* offentliggjort. Boris Johnson kommer til at kravle undskyldende hen ad gulvet i Underhuset, fordi indholdet af den ikke kommer til at være kønt. Efterfølgende pressekonference og møde med partiet med endnu flere undskyldninger, skrev DR's Storbritannien-korrespondent, Tinne Hjersing Knudsen, tidligere på Twitter.

  Boris Johnson ventes at sige ord om rapporten senere i dag. Følg seneste nyt i sagen her på dr.dk.

 12. I dag kl. 12:08

  Dansk Jehovas vidne efter fem år i russisk fængsel: ' Jeg har ikke set min far, min søster og hendes mand i over seks år'

  Dennis Christensen ankommer i Københavns Lufthavn onsdag den 25. maj 2022. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  For kort tid siden landende det danske Jehovas Vidne Dennis Christensen i Københavns Lufthavn efter fem års fængsel i Rusland.

  Og han glæder sig over, at han nu kan se sin familie og venner igen, som også er dukket op i lufthavnen.

  - Jeg har ikke set min far, min søster og hendes mand i over seks år. Så jeg glæder mig nu til at kunne være noget for dem, siger han til DR Nyheder.

  Han er stadig iført fængselstøjet, da han lander, og netop det har et formål.

  - Jeg besluttede at komme hjem på den måde for at vise hele verden, at jeg intet har at skamme mig over. Jeg skammer mig ikke over, hvem jeg er, og jeg skammer mig ikke over det, som jeg tror på.

  I 2017 blev han anholdt under en bibellæsning med trosfæller i Rusland og i 2019 idømt seks års fængsel for at fremme religiøs ekstremisme. Men tirsdag blev han altså løsladt, og det er derfor, han nu er tilbage på dansk grund.

 13. I dag kl. 11:57

  Virksomheder skal tilbagebetale coronalån for fem milliarder

  1. juni skal knap 9000 virksomheder tilbagebetale et lån, der blev gjort tilgængeligt under coronakrisen.

  Virksomhederne skal tilsammen betale et beløb på cirka 5,3 milliarder kroner, oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

  Lånet, der skal betales tilbage, er det særlige "A-skattelån 3".

  Kan en virksomhed ikke betale her og nu, har man mulighed for at afdrage med en betalingsordning i op til 12 måneder.

  Men det kan være en god idé at undersøge andre alternativer, siger Skattestyrelsen.

  - Fra lovgivers side har det ikke været intentionen, at Skatteforvaltningen skal konkurrere med markedet, og derfor vil jeg gerne understrege, at en betalingsordning hos os typisk ikke er den billigste finansieringsløsning, udtaler fagdirektør i Skattestyrelsen David Fjord Nielsen.

 14. I dag kl. 11:43

  Festival forbyder ’tigermis’: 'Der er mange, som ikke ved, hvordan man går på festival'

  Her er det en camp, der spiller ølbowling fra Roskilde Festival i 2018. (Foto: Sofie Mathiassen © Ritzau Scanpix)

  Du har måske siddet i bagende sol på festival og nydt et spil ølbowling, der pludselig blev afbrudt af et højt "TIGERMIS", og du måtte flyve op af campingstolen og tackle en tilfældig forbipasserende i det soltørre græs.

  Efter tre års coronaaflysninger vil festivalen, hvor gæsterne ofte er mellem 14 og 21 år, sikre en god festivaldebut for nye unge gæster, siger sikkerhedschef Peter Tanghus.

  - Vi har en særlig opmærksomhed på nye tendenser altid. Særligt i år, fordi vi ikke ved, hvad de nye tendenser er. Der er mange, som ikke ved, hvordan man går på festival, så det er vi opmærksomme på, siger han til DR.

 15. I dag kl. 10:53

  Guvernør: Russerne vil udviske Sjevjerodonetsk fra Jordens overflade

  Tunge angreb med missiler og raketter regner ned over industribyen Sjevjerodonetsk i den vestlige del af den ukrainske region Luhansk, melder det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

  Ifølge Luhansks guvernør, Serhij Hajdaj, så er russerne nærmest ved at udviske Sjevjerodonetsk fra Jordens overflade med angrebene.

  - Situationen er enormt vanskelig, og den bliver desværre kun værre. Den forværres for hver eneste dag, der går, ja faktisk for hver eneste time, siger han.

  Sjevjerodonetsk ligger i den vestlige del af Luhansk og udgør sammen med Donetsk det område, som kaldes Donbas. Området har russerne rettet blikket mod efter en mislykket offensiv mod Kyiv.

  I går aftes sagde den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, om Sjevjerodonetsk og andre berørte byer i Donbas-regionen, at situationen er 'ekstremt svær'

  - Besætterne er ude på at ødelægge alting der, lød det fra Zelenskyj.

  • Ifølge det franske nyhedsbureau AFP bliver Sjevjerodonetsk sønderbombet af russerne. Røgen er fra et olieraffinaderi efter et angreb. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  • Ifølge det franske nyhedsbureau AFP bliver Sjevjerodonetsk sønderbombet af russerne. Her er en bro, der forbinder området blevet ødelagt. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  • Ifølge det franske nyhedsbureau AFP bliver Sjevjerodonetsk sønderbombet af russerne. Her er en bro, der forbinder området blevet ødelagt. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  • TOPSHOT - A Ukranian serviceman walks at an empty road outside the city of Lysychansk in the eastern Ukranian region of Donbass, on May 22, 2022, amid Russian invasion of Ukraine. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Foto: Aris Messinis © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 16. I dag kl. 10:34

  Glubske rådyr æder de bornholmske haver

  Her ses en råbuk kun få meter fra villakvarteret i Rønne Syd. (Foto: Morten Volff DR Bornholm) (Foto: Foto: Morten Volff)

  Flere rådyr forvilder sig ind i haverne i de bornholmske byer og boligkvarterer, men de er grådige havegæster.

  Derfor har næstformand i Allinge-Sandvig Byforening, Anders Koefoed Larsen, været nødt til at hegne sin have ind.

  - De havde simpelthen en rute igennem min have, og de havde jo smag for alt krokus, roser, tulipaner og andre ting, og det er jo lidt ærgerligt, siger han.

  Også i Liliendal Plantecenter i Rønne klager flere kunder over de hjorte, der spiser deres planter og blomster.

  Besøg fra de uvelkomne havegæster sker i stigende grad over hele landet, lyder det fra Naturstyrelsen Bornholm.

 17. I dag kl. 10:17

  To børn er kørt til tjek på hospitalet, efter skolebus kørte i grøften her til morgen

  Heldigvis kom ingen børn alvorligt til skade, da en skolebus i morges før klokken 08.00 kørte i grøften på vej til Spjald Skole nord for Brejning.

  To elever er dog kørt til tjek på sygehuset, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  - I forbindelse med en overhaling af en traktor kommer bussen ud i grøften i den modsatte af side af vejen og lægger sig ned på siden, fortæller vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

  De pårørende er underrettet, og de resterende 18 elever, som var i bussen, er kommet hen til skolen, oplyser politiet.

  Politiet efterlyste i forbindelse med ulykken føreren af den traktor, som bussen var i færd med at overhale.

  - Han har ringet ind til os nu, så ham er vi i kontakt med, fortæller vagtchefen.

 18. I dag kl. 10:13

  Dansk Jehovas Vidne er landet i Danmark efter løsladelse fra russisk fængsel

  Dennis Christensen ankom til Københavns Lufthavn i dag. (Foto: Jacob Basbøl)

  Det danske jehovas vidne Dennis Christensen er netop landet i Kastrup Lufthavn, efter han i går blev løsladt efter fem år i fængsel i Rusland.

  I lufthavnen blev han mødt af både familiemedlemmer, venner og trosfæller.

  - Jeg har ikke set min far, min søster og hendes mand i over seks år. Så jeg glæder mig nu til at kunne være noget for dem, sagde Dennis Christensen til DR Nyheder.

  Dennis Christensen blev anholdt i 2017 under en bibellæsning sammen med andre medlemmer af Jehovas vidner og blev i 2019 idømt seks års fængsel for at fremme religiøs ekstremisme. I 2020 godkendte en domstol dog en anmodning om tidlig løsladelse.

  Den resterende fængselsstraf, som på daværende tidspunkt var på 1 år og 11 måneder, blev ifølge Ritzau skiftet ud med en bødestraf på cirka 38.000 kroner.

  Afgørelsen blev anket af myndighederne, hvilket har gjort, at Dennis Christensen har måttet vente yderligere to år på sin løsladelse.

 19. I dag kl. 09:50

  Nu kommer Abramovich af med klubben: Britiske myndigheder godkender milliardsalg af Chelsea

  Amerikanske Todd Boehly overværede Chelseas sidste ligakamp i weekenden. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Den britiske regering har godkendt salget af den britiske Premier League-klub Chelsea.

  Det betyder, at et konsortium med amerikanske Todd Boehly i spidsen kan gennemføre et køb og blive ny ejer i stedet for russiske Roman Abramovich, skriver Ritzau.

  Todd Boehly og resten af konsortiet køber Chelsea for 4,25 milliarder pund, hvilket svarer til cirka 36,9 milliarder kroner

  Russeren købte Chelsea i 2003, men blev tvunget til at sælge klubben, efter at Rusland invaderede Ukraine i februar, og han blev ramt af internationale sanktioner.

 20. I dag kl. 09:27

  FDM: Fartnedsættelser i København er et forsøg på at genere bilister

  Det er et forsøg på at genere bilisterne mest muligt, når Københavns Kommune vil sætte fartgrænsen ned til 30 eller 40 km/t.

  Det mener Brancheorganisationen FDM, skriver TV 2 Lorry.

  Forslaget skal gøre det mindre attraktivt at køre bil i København, men det vil fartnedsættelserne ikke ændre, siger chefkonsulent hos FDM, Dennis Lange.

  - De folk, der kører i København, gør det jo ikke for sjov. De gør det, fordi de har et ærinde af den ene eller anden årsag, og de kører i bil, fordi det er det, der er den bedste transportmiddel til den konkrete opgave, de skal løse, siger han.

 21. I dag kl. 09:04

  På lørdag er sidste chance, hvis du skal nå at brevstemme til folkeafstemningen

  Du kan stadig nå at brevstemme til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet, som finder sted om en uge.

  Sidste chance for at stemme før tid, hvis du er forhindret i at møde op på dit lokale valgsted næste onsdag, er på lørdag.

  Kommunerne holder denne dag åbent mindst et sted mellem klokken 09.00 og 16.00, hvor du kan brevstemme.

  Du kan tjekke hvor på din kommunens hjemmeside, oplyser Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Er du stadig i tvivl om, hvad du skal stemme, kan du tage DR's valgtest her. Find ud af, hvor enig du er med partilederne.

 22. I dag kl. 08:51

  Ukraine vil udveksle døde russiske soldater med tilfangetagne ukrainere

  Ukrainske frivillige hiver døde russiske soldater op af jorden for at identificere dem og herefter placere dem i en nedkølet togvogn. REUTERS/Vitalii Hnidyi (Foto: STRINGER)

  I en nedkølet togvogn i den nordøstlige del af Kharkiv i Ukraine ligger 60 lig af russiske soldater opbevaret.

  Frivillige har hevet ligene op af ruinerne og undersøgt dem for alt, der kan identificere dem, skrev Reuters i går.

  Ligene kan nemlig bruges til udveksling af døde eller tilfangetagne ukrainere. Især lig af højtrangerede russiske officerer, siger Anton Ivannikov, der er kaptajn i en militær-civil styrke.

  - Vi indsamler alle dokumenter, alle kreditkort, tatoveringer og DNA. Alt der kan hjælpe os med at identificere ligene, siger han.

  Ligene i den nedkølede togvogn vil køre til Kiyv, hvor udvekslingerne forhandles fra.

 23. I dag kl. 07:17

  Dagen byder på sol, men der vil også være byger

  Vi får en mere rolig dag på vejrfronten, hvor regnen kun kommer i perioder med byger.

  De ser ud til at blive jævnt fordelt i hele landet, kun Bornholm kan vist klare sig tørre igennem dagen.

  Mellem bygerne er der også plads til lidt sol, og temperaturen lander i eftermiddag mellem 13 og 17 grader, måske lidt varmere mod sydøst.

  Der kan også være torden nogle steder. Vinden er let til jævn fra en sydvestlig kant.

  Der vil også onsdag være perioder med mørke skyer, der giver vand. I dag bliver det dog kun som byger. Her er det ved Skanderborg. Foto: Brian Eriksen
 24. I dag kl. 07:06

  Støjberg har smidt sin fodlænke

  Eksminister Inger Støjberg fik sin fodlænke af i fredags.

  Det siger hun til Radio4, som Ritzau citerer.

  - Jeg havde ærligt talt et behov for lige at kunne være sammen med nogle folk, som jeg gerne ville være sammen med, og at kunne gøre, hvad jeg ville. Så jeg valgte at holde det lidt for mig selv, siger hun til Radio4.

  Støjberg afsonede den dom, som hun fik i Rigsretten 13. december 2021 på 60 dages fængsel. Det var i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar.

 25. I dag kl. 07:00

  Ukraine beskylder Rusland for at stjæle korn

  Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, beskylder Rusland for at stjæle af det korn, som lige nu hober sig op i Ukraine, da man på grund af krigen ikke kan eksportere det til verdensmarkedet.

  De ukrainske havne blokeres nemlig af Rusland, mens kornet hober sig op i siloer og på lagre. En tredjedel af hvedehøsten fra 2021 har ikke forladt Ukraine.

  - Russiske tyve stjæler ukrainsk korn, læsser det på skibe, sejler gennem Bosporus og forsøget at sælge det i udlandet. Jeg beder alle lande om at være årvågne og nægte ethvert tilbud. Lad jer ikke blive medskyldige i Ruslands forbrydelser. Tyveri har aldrig bragt nogen lykke, skriver Dmytro Kuleba på Twitter.

 26. I dag kl. 06:48

  Amerikansk senator oprevet efter skoleskyderi: Hvad har vi gang i? Der er flere masseskyderier end dage i året

  Den amerikanske senator Chris Murphy fra Demokraterne savner handling fra senatet efter skoleskyderi foto: Greg Nash/Pool via REUTERS/File Photo (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  - Hvad har vi gang i?

  Det spørgsmål stillede den amerikanske senator Chris Murphy fra Demokraterne i senatet efter skoleskyderiet i delstaten Texas, hvor mindst 19 børn og to voksne er blevet dræbt.

  - Der er flere masseskyderier end dage i året. Vores børn lever i frygt, fordi hver gang de går ind i et klasselokale, så tror de, at de er de næste, lød det fra en tydeligt oprevet senator, der efterlyste handling fra resten af senatet.

  - Hvorfor er I her? Hvis det ikke er for at løse noget så eksistentielt som det her. Det her er ikke uundgåeligt, de her børn var ikke uheldige. Det her sker kun i USA. Ingen andre steder går små børn i skole og frygter, at de måske bliver skudt, sagde Chris Murphy blandt andet, inden han spurgte igen.

  - Det er vores valg at lade det fortsætte. Hvad har vi gang i?

  Gerningsmanden bag skoleskyderiet er en blot 18-årig ung mand, der selv blev skudt og dræbt af politiet.

 27. I dag kl. 06:44

  DR's korrespondent i USA: Derfor ser vi endnu et skoleskyderi

  USA er igen ramt af en tragedie efter et skoleskyderi.

  - Præsident Biden talte fra Det Hvide Hus i nat dansk tid og kom med en følelsesladet appel til politikerne i Kongressen om at gennemføre restriktioner. Jeg vil tro, at mange amerikanere trak på skuldrene, hvis de hørte ham.

  Sådan skriver Steffen Kretz, DR's korrespondent i USA, i en analyse.

  - Hver gang en galning går ind på en skole og spreder død og ødelæggelse på et sted, som burde være trygt og sikkert, så starter den samme politiske debat, som hidtil kun har ført til det samme resultat - at intet grundlæggende ændrer sig.

  En forklaring er, at USA er oversvømmet af våben, lyder det fra Kretz.

  - En dybereliggende forklaring er den succes, som våbenlobbyen, NRA, har haft i de sidste 25 år. (...) For højrefløjen er det blevet en absolut og ukrænkelig ret, at enhver skal kunne købe en halvautomatisk riffel, magasiner med masser af patroner, kevlar-veste og andet udstyr, som normalt kun ses i en krigszone, skriver korrespondenten i analysen.

 28. I dag kl. 05:42

  Mindst 19 børn dræbt ved skoleskyderi i Texas

  Den formodede gerningsmand, en 18-årig elev fra et gymnasium i Uvalde, er også død, oplyser Texas' guvernør, Greg Abbott, i nat på et pressemøde. Det skriver Ritzau.

  - Han skød og dræbte. Det er forfærdeligt og ikke til at fatte, siger Greg Abbott, der fik beskeden om skyderiet midt under et pressemøde.

  Præsident Biden kræver nu, at den amerikanske våbenlov skal strammes.

  - Hvor mange skolebørn skal se deres venner dø, som var de midt på en slagmark, spurgte præsidenten til et pressemøde i nat dansk tid.

  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt.(Photo by allison dinner / AFP) (Foto: ALLISON DINNER © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt.. (Photo by allison dinner / AFP) (Foto: ALLISON DINNER © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt.. REUTERS/Marco Bello (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt. REUTERS/Marco Bello (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt. Her trøstes flere af præst REUTERS/Marco Bello (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 29. I dag kl. 05:25

  Præsident Biden vil have våbenloven strammet efter endnu et skoleskyderi

  Der skal ske noget med våbenlovgivningen i USA.

  Det efterlyser den amerikanske præsident Joe Biden på et pressemøde, efter en 18-årig gerningsmand tirsdag har skudt og dræbt flere børn og lærere i et skoleskyderi i delstaten Texas.

  - Alene det, at en 18-årig kan vade ind i en våbenforretning og købe to militærvåben, er bare rivende galt, siger han.

  Biden sender samtidig en klar besked til lobbyistorganisationer, han mener, forsøger at sætte en kæp i hjulet for strammere lovgivning om våben.

  - Vi vil ikke glemme dem, som obstruerer eller forsinker helt fornuftige love, siger han.

 30. I går kl. 23:57

  Se billederne: Dykkere redder 12 meter lang pukkelhval

  Ud for Mallorcas kyst har en gruppe dykkere reddet en 12 meter lang pukkelhval fri af drivgarn.

  Drivgarn er en slags ulovligt fiskenet, der driver på havoverfladen uden at være spændt fast i enderne.

  Hvalen var ude af stand til at åbne munden på grund af drivgarnet, da den blev set fra et skib knap fem kilometer fra Mallorcas kyst.

  Se billeder af redningsaktionen her:

  • Spanske dykkere skærer pukkelhvalen fri af det drivgarn, den var viklet ind i. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Pukkelhvalen tilhører bardehvalerne og bliver op til 15 meter lang og kan veje op mod 35 ton. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Pukkelhvalen var viklet ind i drivgarn, der blev forbudt af FN for over 30 år siden. (Foto: NOAA © Ritzau Scanpix)
  • En af dykkerne beskriver, at pukkelhvalen sendte dykkerne en anerkendende gestus efter redningen. - Det var som i en anden verden, fuldstændigt fantastisk, siger Gigi Torras. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  En af dykkerne, havbiologen Gigi Torras, siger, at hvalen sendte dem en anerkendende gestus efter befrielsen.

  - Det var som i en anden verden, fuldstændigt fantastisk, fortæller hun til Reuters i dag.

  Det er kun tredje gang, at der er set en pukkelhval i farvandet omkring Mallorca.

 31. I går kl. 23:05

  Flere meldes dræbt ved skoleskyderi i Texas

  Mindst 19 børn og tre voksne er dræbt i et skoleskyderi, der fandt sted i går i delstaten Texas.

  Det oplyser delstatens guvernør, Greg Abbott, ifølge flere amerikanske medier, herunder ABC News.

  Tidligere forlød det, at to børn og 13 andre personer var såret.

  Tre voksne er også dræbt, oplyser Roland Gutierrez, der er medlem af senatet i Texas, til CNN. Det er uklart, om det dødstal også omfatter den mistænkte.

  Skolens elever bliver fulgt ud til en skolebus efter skyderiet. (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)

  Skyderiet fandt sted på Robb Elementary School i byen Uvalde. Det er en skole for de yngre årgange.

  Texas' guvernør, Greg Abbott, fortæller, at den formodede gerningsmand var en 18-årig mand, der nu er død.

  Guvernøren siger desuden, at to politibetjente blev ramt af skud under skyderiet, men de er ikke alvorligt såret.

  USA's præsident, Joe Biden, er orienteret om skyderiet og vil senere udtale sig om hændelsen. Det oplyser en talskvinde i Det Hvide Hus.

 32. I går kl. 22:50

  29-årig er stabil efter knivstikkeriChristiania

  En 29-årig mand er her til aften blevet stukket ned på Christiania i København.

  Det oplyser Københavns Politi.

  Manden er kørt til Rigshospitalet, og hans tilstand beskrives som stabil.

  Den 29-årige blev fundet ved hovedindgangen til Christiania på hjørnet af Prinsessegade og Bådsmandsstræde.

  - Vi undersøger to områder - dér hvor han blev fundet og et område længere inde på Christiania, siger politiets centrale efterforskningsleder Jens Skovbjerg til Ritzau.

  Politiet har endnu ikke klarlagt motivet bag knivstikkeriet.

  - Men vi hælder til, at der snarere er tale om vold end om røveri, siger Jens Skovbjerg.

 33. I går kl. 22:24

  Video: Svensker smadrer verdensrekord på ski

  154,49 meter.

  Så langt kunne den svenske freestyle-skiløber Jesper Tjäder holde balancen, da han slog verdensrekorden for det længste såkaldte "rail grind".

  Tjäder gled en længde, der svarer til knap halvanden fodboldbane ned ad en jernstang og slog verdensrekorden, der har stået siden 2016.

  Se skiløberen udføre verdens længste "rail grind" herunder:

  Den tidligere verdensrekord lød på 128,65 meter, og Jesper Tjäder slår derfor den tidligere rekord med knap 26 meter.

  Den nye rekord blev slået i den svenske by Åre den 9. maj, men blev først officielt godkendt i går.

 34. I går kl. 21:59

  Mie Højlund stjæler showet og sender Odense Håndbold på guldkurs

  Mie Højlund var kampens helt store oplevelse, da Odense Håndbold tirsdag aften vandt over Team Esbjerg. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  De seneste tre sæsoner har der enten stået Team Esbjerg eller Odense Håndbold på kvindernes Danmarksmesterskab.

  Igen i år er det de to storhold, der spiller om guldet, og tirsdag aften blev finaleseriens første kamp spillet i Odense. Det blev en særdeles tæt og nervepirrende affære, der først i slutningen fandt sin afgørelse.

  Med et kvarter tilbage var hjemmeholdet Odense i front med en enkelt ved stillingen 23-22, men herfra forsvandt skarpheden kort fra Team Esbjergs offensiv.

  Derfor kunne Odense Håndbold sætte turboen på, og med en knivskarp slutfase sikrede de første stik i årets finaleserie.

  Særligt én spiller trådte i karakter for de forsvarende mestre.

  Landsholdets Mie Højlund var sprudlende og scorede ni af sine 12 mål i anden halvleg.

  Odense Håndbold vandt 31-27, og dermed er der maksimalt pres på Team Esbjerg i weekenden.

  Finaleserien består af op til tre kampe. Hvis Odense ikke taber kamp på lørdag, genvinder fynboerne det danske mesterskabet. Opgøret i Esbjerg spilles klokken 16.

 35. I går kl. 21:15

  Mandlige tv-værter i Afghanistan bærer mundbind i solidaritet med kvindelige kollegaer

  Mændene på Tolo News i Afghanistan bærer nu også mundbind i solidaritet med deres kvindelige kollegaer. (Foto: STRINGER)

  Mandlige tv-værter i Afghanistan er nu begyndt at bære mundbind på tv.

  Det sker i solidaritet med de kvindelige tv-værter, som af Taliban-styret er blevet beordret til at bære mundbind.

  Tidligere i maj blev alle kvinder i det offentlige rum beordret til at tildække ansigtet - det var der en del kvinder, der nægtede - inklusive kvindelige tv-værter.

  Men nu har Taliban-styret indskærpet forbuddet, blandt andet ved at troppe op på tv-stationerne, skriver The Guardian.

  Det har fået de mandlige tv-værter til at reagere i en protest, der er blevet døbt #FreeHerFace.

 36. I går kl. 20:23

  Chelsea er et skridt tættere på nye ejere

  Amerikanske Todd Boehly overværede Chelseas sidste ligakamp i weekenden. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Et ejerskifte har efterhånden været længe undervejs i den engelske storklub Chelsea.

  Den russiske oligark Roman Abramovich satte klubben til salg efter den militære invasion af Ukraine, og siden blev et amerikansk konsortium godkendt som opkøbere.

  Todd Boehly står i spidsen for den nye ejerkreds, og tirsdag er han blevet godkendt af den engelske liga, Premier League.

  Næste skridt i ejerskiftet er en blåstempling fra den britiske regering.

  Den engelske storklub koster lige under 37 milliarder danske kroner, og en del af beløbet kommer til at blive investeret i træningsfaciliteter og andet i klubben.

  Den nye ejer, Todd Boehly, har i forvejen kendskab til sportsverdenen. Han ejer Los Angeles LA Lakers og LA Dodgers, der spiller henholdsvis basketball og baseball i USA.

 37. I går kl. 18:48

  Militærforsker efter tre måneders krig: Vi ser frem imod måneders 'nedslidningskrig'

  For præcis tre måneder siden indledte Rusland sin invasion af Ukraine.

  Krigens forløb er dog ikke gået helt efter russernes plan, lyder det fra militærforsker Anders Puck Nielsen fra Forsvarsakademiet.

  Som situationen i Ukraine er nu, kan vi ifølge Anders Puck Nielsen forvente måneders "intens nedslidningskrig".

  Militærforskeren spår, at begge parter i krigen vil forsøge at påtvinge hinanden så store tab, at "de andre til sidst ikke har flere unge mænd at sende ud".

  - Jeg kunne godt forestille mig, at vi skal igennem sommeren, før vi begynder at se, at det tipper den ene eller anden vej.

 38. I går kl. 18:20

  Mand anholdt i sag om hvidvask for 353 millioner kroner

  En 33-årig mand er blevet anholdt og sigtet for hvidvask af 353 millioner kroner.

  Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

  Anholdelsen er en udløber af en tidligere sag om hvidvask gennem brug af fiktive fakturaer.

  Her blev fire mænd idømt mellem to et halvt og seks års fængsel.

  Allerede dengang var politiet opmærksom på en central figur i netværket, men det lykkedes ikke at identificere ham.

  Det mener politiet så at have gjort nu i forbindelse med efterforskningen af en anden sag, skriver Ritzau.

 39. I går kl. 18:05

  Amnesty glæder sig over løsladelse af dansk Jehovas vidne, men kritiserer russisk fængsling

  Dennis Christensen ses her forlade en retssal i Rusland i 2019. (Foto: ANDREW OSBORN)

  Det danske Jehovas vidne Dennis Christensen, som har været fængslet i Rusland i fem år for at fremme religiøs ekstremisme, blev i dag løsladt.

  Og løsladelsen vækker glæde hos Amnesty International Danmark, men organisationen understreger, at han aldrig burde have været fængslet.

  - Han har ikke gjort andet end at udøve sin religiøse frihed, og det burde ikke være strafbart, siger Amnesty International Danmarks generalsekretær, Vibe Klarup.

  Rusland har erklæret Jehovas Vidner som en ekstremistisk bevægelse og føjet den til sin liste over forbudte organisationer.

  Men Vibe Klarup mener, at det er et brud på religionsfriheden.

  - Tros- og religionsfrihed bør gælde for alle mennesker, og vi skal ikke acceptere, at Rusland bryder med international ret, siger hun.

 40. I går kl. 17:43

  Farvel til dansk kvartfinale efter VM-øretæver fra Slovakiet

  Danmark var efter Slovakiet igennem hele opgøret. (Foto: Markku Ulander © Ritzau Scanpix)

  Danmark skøjtede ind på VM-isen velvidende, at både en sejr og et uafgjort resultat ville sikre videre avancement efter den historiske kamp mod Canada mandag aften.

  Temperaturen faldt dog hurtigt i Helsinki Ice Hall, for i første periode blev det hurtigt tydeligt, at Slovakiet gik uimponeret ind til opgaven, selvom Danmark besejrede Canada mandag aften.

  Slovakiske Tomas Tatar scorede til 1-0 midt i første periode, og da der blot manglede 20 sekunder af dén, fordoblede han føringen.

  Efter første pause kunne den danske keeper, Sebastian Dahm, igen fiske pucken ud af nettet, da Pavol Regenda akkurat udbyggede føringen med afslutningen, der sneg sig over målstregen.

  Igennem anden periode pressede Danmark på og byggede flere gode angreb op, men lige lidt hjalp det, da slovakiske Mislav Rosandic gjorde det til 4-0.

  Efter endnu en slovakisk scoring kom Danmark på måltavlen i tredje periode, da Joachim Blichfeld reducerede i overtal. I de sidste minutter blev der lukket og slukket med scoringer til 7-1.

  Dermed er Danmark færdige ved VM efter gruppespillet, selvom de ender på samme pointhøst som dagens modstander. Slovakiet er bedre indbyrdes og har ligeledes en bedre målscore.

 41. I går kl. 17:39

  Kristi himmelfartsferien giver ekstra mange biler på vejene

  Når Kristi himmelfartsferien rammer i morgen, skal bilister forvente risiko for tæt trafik og kødannelser.

  Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

  Det er især på udrejsedagen onsdag den 25. maj mellem klokken 12 og 16, at ferietrafikken når sit højeste.

  Men også på hjemrejsedagen søndag den 29. maj skal bilisterne forberede sig på tæt trafik mellem klokken 12 og 16.

  Trafik til sommerhusområder forventes at blive ekstra tæt. Det gælder især langs den jyske vestkyst samt i Nordsjælland.

 42. I går kl. 17:18

  Mindst 11 dræbt under politiaktion i Rio de Janeiro

  Mindst 11 personer er i dag blevet dræbt og to sårede under en politiaktion i et slumområde i den brasilianske storby Rio de Janeiro.

  Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra brasilianske myndigheder ifølge Ritzau.

  Ifølge myndighederne blev politifolk beskudt, da de gik ind i området Vila Cruzeiro, og det førte til en intens skudveksling.

  En af de dræbte var en kvinde, som formentlig blev fanget i en krydsild, lyder det i pressemeddelelsen.

  De brasilianske myndigheder indledte i januar en kampagne mod kriminalitet og har sendt flere politistyrker ind i belastede slumområder i Rio de Janeiro.

 43. I går kl. 16:55

  Tyskland bestiller 40.000 abekoppe-vacciner hos Bavarian

  Tyskland har bestilt 40.000 doser vaccine mod virussygdommen abekopper hos den danske virksomhed Bavarian Nordic.

  Vaccinerne skal tages i brug, hvis et udbrud af sygdommen i forbundsrepublikken skulle blive værre.

  Indtil videre nøjes man dog med at anbefale en isolationsperiode på mindst 21 dage for personer, der er smittet med abekopper.

  Det oplyser den tyske sundhedsminister Karl Lauterbach.

  Der er indtil nu registreret fem tilfælde af sygdommen i Tyskland. Det er alle mænd.

  Ifølge Bavarian Nordic har dusinvis af lande rettet forespørgsel om vaccinen, skriver Ritzau.

 44. I går kl. 16:48

  Sverige og Finland sender hold til Tyrkiet for at diskutere Nato-medlemskab

  Svenske og finske delegationer ankommer i morgen til den tyrkiske hovedstad, Ankara, for at diskutere landenes ansøgning om Nato-medlemskab.

  Det oplyser Finlands udenrigsminister, Pekka Haavisto, i dag.

  Tyrkiets præsident Erdogan stak i sidste uge en kæp i hjulet på Sverige og Finlands Nato-ansøgninger, da han sagde, at Tyrkiet ikke vil sige 'ja' til at lukke Sverige og Finland ind i forsvarsalliancen.

  Før de to lande kan blive medlemmer, kræver det enstemmighed blandt Natos 30 medlemslande.

  Erdogan mener, at Sverige og Finland er "rugekasser" for terrororganisationer, der bekæmper Tyrkiet.

  Tyrkiet offentliggjorde i går fem krav for at godkende Sveriges ansøgning. Herunder, at de skal stoppe deres "politiske støtte til terrorisme".

 45. I går kl. 16:16

  Sundhedsstyrelsen vil vaccinere mod abekopper

  Efter at to danskere er blevet bekræftet smittet med abekopper, vil Sundhedsstyrelsen tilbyde en vaccine til personer, der har været i tæt kontakt til de smittede.

  Det siger Bolette Søborg, overlæge og enhedschef Sundhedsstyrelsen, til DR Nyheder.

  - Sundhedsstyrelsen vil tilbyde en vaccine til personer i nær kontakt med den smittede. Vaccinen skal gives, efter at man er blevet eksponeret for smitten og skal reducere risikoen for et alvorligt forløb, siger Bolette Søborg.

  Ifølge Sundhedsstyrelsen er det vaccinen mod abekopper fra det danske firma Bavarian Nordic, der skal bruges. Vaccinen er godkendt til brug mod kopper i Danmark, men ikke til abekopper.

  Alligevel vurderer Sundhedsstyrelsen, at den godt kan bruges og understreger, at det er læger med speciale i infektionsmedicin, der skal ordinere vaccinen.

  Hvornår vaccinerne kommer til Danmark, hvor mange der bliver bestilt, og hvornår de kan gives til danskere, kan Sundhedsstyrelsen endnu ikke sige noget om.

  Det er op til Sundhedsministeriet, om Danmark skal købe vaccinerne.

 46. I går kl. 16:10

  Sundhedsministeren vil orientere ordførere om abekopper

  Efter to fund af abekopper i Danmark vil sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i morgen orientere Folketingets sundhedsordførere om situationen omkring sygdommen.

  Det oplyser Sundhedsministeriet ifølge Ritzau.

  Det første danske tilfælde af abekopper blev fundet i går hos en mand, der havde været på rejse i Spanien. Og tidligere i dag kom nyheden om smittetilfælde nummer to.

  Ifølge sundhedsmyndighederne er der ikke grund til panik, da virusset ikke er særligt smitsomt og generelt kun giver milde sygdomsforløb.

  - Som det er nu, er der ikke sket smitte i Danmark. Det er altså tilrejsende danskere, der har haft smitten med hjem. Men vores myndigheder er i fuld gang med opsporingen, og vi følger det hver dag, siger Magnus Heunicke til TV 2.

 47. I går kl. 15:48

  Det skal være mere besværligt at tage bilen: Københavns Kommune vil sænke hastighederne

  Københavns Kommune vil gøre det mere besværligt at være bilist i byen, og derfor står fartgrænserne nu til at blive nedsat, skriver TV2 Lorry.

  Det kommer til at ske, hvis kommunens Teknik- og Miljøudvalg den 30. maj nikker ja til et forslag fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

  Forvaltningen foreslår, at hastigheden bliver nedsat til 40 km/t i store dele af hovedstaden og endda helt ned til 30 km/t i brokvarterene længst mod centrum.

  - Ved at sænke hastigheden 10 km/timen i København forventes det mindre attraktivt at tage bilen på grund af længere rejsetid, skriver forvaltningen i indstillingen af projektet.

  Derudover skal de nye fartgrænser også sænke udledningen af CO2.

 48. I går kl. 15:44

  Stor brand på affaldsplads i Randers er nu slukket

  Indsatsleder Jørgen Hansen står foran den affaldsplads, hvor branden opstod. (Foto: Dr)

  Branden begyndte i går eftermiddag, og ved 13.30-tiden her til eftermiddag slukkede brandfolkene for vandet og begyndte at pakke sammen.

  Slukningsarbejdet har været i gang i omkring 24 timer.

  Da branden i går eftermiddag var på sit højeste blev beboere i vindretningen opfordret til at holde sig inde, fordi man var bange for at røgen kunne været giftig - men det har ikke været tilfældet.

  Det har indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed Randers Jørgen Hansen nu slået fast.

  - Vi har haft et særligt hold til at undersøge røgen, der er slået ned i nogle områder i nærheden. Undersøgelserne viser, at der ikke har været noget farligt i røgen.

 49. I går kl. 15:29

  Skattestyrelsen anker dom til Højesteret med milliardkrav

  Skattestyrelsen vil gå hele vejen til Højesteret i sagen mod advokatfirmaet Bech-Bruun med et erstatningskrav på over en milliard kroner.

  Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse i dag.

  Der kom et umiddelbart punktum i sagen i slutningen af april, da advokatfirmaet blev frifundet i Østre Landsret.

  Her besluttede tre dommere, at Bech-Bruun ikke skulle betale erstatning i forbindelse med deres rådgivning af den tyske North Channel Bank i udbyttesagen.

  Banken tilstod tilbage i 2019, at den var skyldig i bedrageri for 1,1 milliarder kroner.

  Landsretten mente altså ikke, at advokatfirmaet kunne gøres ansvarlig for statskassens store tab. Men det vil Skattestyrelsen nu have landets højeste retsinstans til at tage stilling til.

 50. I går kl. 15:23

  Se billederne: Otte meter lang hval ligger død på stranden i Thyborøn

  • Vågehvalen kan blive op til 10 meter lange og veje 10 tons. Den er ikke en helt ualmindelig gæst i danske farvande. (Foto: Rasmus Buch Hagelskjær © DR Midt & vest)
  • Hvalen, der nu ligger på stranden i Thyborøn, menes at have været død i en uges tid. (Foto: Rasmus Buch Hagelskjær © DR Midt & vest)
  • Vågehvalen er en bardehval. Barderne bruger hvalen til at filtrere plankton og smådyr fra med. (Foto: Rasmus Buch Hagelskjær © DR Midt & vest)
  1 / 3

  Natten til søndag drev en død vågehval ind til den jyske vestkyst, og siden har det store dyr ligget på stranden i Thyborøn.

  Siden da har turister i stor stil besøgt stedet – og hvis du gerne vil se hvalen, er det snart ved at være sidste udkald.

  I morgen skal den godt otte meter lange hval nemlig obduceres på stranden. Det sker for at fastslå en dødsårsag og indsamle vævsprøver. Desuden skal dele af skelettet bruges i forskning.

Mere fra dr.dk