Seneste nyt

Trailer på godstog sad løst: Godstransport på Storebælt stoppet med øjeblikkelig virkning

Overblik

 1. Trailer på godstog sad løst: Godstransport på Storebælt stoppet med øjeblikkelig virkning

  Al godstransport med trailere på lommevogne standses øjeblikkeligt over Storebælt.

  Det oplyser transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

  Det sker, fordi en borger har henvendt sig til politiet og oplyst, at en vogn på et godstog vippede på vej over lavbroen i retningen mod Fyn.

  - Toget blev stoppet i Nyborg, hvor det blev konstateret, at en lastbiltrailer fra Carlsberg på en lommevogn ikke stod i låseskamlen. Alle lignende transporter fra Carlsberg over Storebælt blev straks standset, står der i pressemeddelelsen.

  For to år siden udløste en løs lastbiltrailer på en godsvogn en tragedie på Storebæltsbroen. Det er samme virksomheder, DB Cargo og Carlsberg, hvis gods nu har stoppet trafikken.

  - DB Cargo Scandinavia ser på sagen med stor alvor, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

  Havarikommissionen undersøger nu sagen.

  (Foto: August Søgaard)
 2. Gruppespillene er afgjort: Her er de næste vigtige kampe

  Danmark kvalificerede sig til ottendedelsfinalerne efter en sejr over Rusland i mandags. På lørdag er det så det walisiske landshold, herrelandsholdet møder. (Foto: Friedemann Vogel © Ritzau Scanpix)

  Her til aften, eller i går aftes, an på hvor meget natteravn du er, er de sidste kampe i gruppespillene blevet afgjort, og vi kan nu se frem mod ottendedelsfinalerne.

  Danmark åbner ballet mod Wales på lørdag, og så er det ellers et tætpakket program, der følger.

  Her er et overblik over de kommende kampe:

  Lørdag den 26. juni klokken 18:00 i Amsterdam: Wales - Danmark. Du kan se kampen på DR1.

  Lørdag den 26. juni klokken 21:00 i London: Italien - Østrig. Du kan se kampen på DR1.

  Søndag den 27. juni klokken 18:00 i Budapests: Holland - Tjekkiet. Kampen vises på TV3+.

  Søndag den 27. juni klokken 21:00 i Sevilla: Belgien - Portugal. Du kan se kampen på DR1.

  Mandag den 28. juni klokken 18:00 i København: Kroatien - Spanien. Kampen vises på DR1.

  Mandag den 28. juni klokken 21:00 i Bukarest: Frankrig - Schweiz. Kampen vises på TV3+.

  Tirsdag den 29. juni klokken 18:00 i London: England - Tyskland. Kampen vises på TV3+

  Tirsdag den 29. juni klokken 21:00 i Glasgow: Sverige - Ukraine. Kampen vises på DR1.

 3. 43 meldes dræbt i luftangreb mod marked i Etiopien

  Mindst 43 mennesker er blevet dræbt i et luftangreb mod landsbyen Togoga, der ligger i Etiopiens krigsplagede region Tigray. Luftangrebet skete i går.

  Talsmand for det etiopiske militær oberst Getnet Adane vil hverken be- eller afkræfte hændelsen over for Reuters.

  Reuters har talt med øjenvidner, der dog kan berette, at mange mennesker på markedet blev dræbt.

  - Vi så ikke flyet, men vi hørte det, siger en kvinde, hvis man og toårige datter blev såret til Reuters onsdag.

  - Da eksplosionen skete, løb alle ud. Efter lidt tid kom vi tilbage og forsøgte at hjælpe de sårede.

  Over for The New York Times bekræfter officielle sundhedsmyndigheder i Tigray, at 43 mennesker mistede livet, mens omkring 80 andre blev såret.

 4. Giganterne går videre i EM's dynamitgruppe: Hårdtkæmpende Ungarn bliver sorteper

  På forhånd var den udpeget som EM's klart sværeste gruppe. Specielt for Ungarn, der i gruppespillet har været oppe imod giganterne Frankrig, Portugal og Tyskland.

  Og der var da også spænding til det sidste i gruppen, hvis store vindere blev Frankrig, Portugal og Tyskland, der går videre til ottendedelsfinalerne.

  Portugal og Frankrig leverede en underholdene kamp, hvor de tidligere holdkammerater franske Karim Benzema og portugisiske Cristiano Ronaldo stod for to scoringer hver i kampen, der endte 2-2.

  Med de to mål tangerer Cristiano Ronaldo samtidig rekorden for flest landskampsmål. Han har nu scoret 109 mål - det samme som iranske Ali Daei.

  Ungarn var i gruppens anden kamp meget tæt på at overraske mod Tyskland ved både at være foran 1-0 og 2-1 i kampen, der kunne sende tyskerne ud af EM.

  Men Tyskland klarede det med 2-2, og dermed er Ungarn ude af EM efter store præstationer i EM's sværeste gruppe.

  Resultaterne betyder, at Portugal, som bliver treer, møder Belgien, Tyskland, som toer, møder England, mens førstepladsen Frankrig møder Schweiz i ottendedelsfinalerne.

 5. Lægemiddelstyrelsen drukner i indberetninger om milde vaccinebivirkninger

  Undlad at kontakte læge, hvis du har let feber, hovedpine eller andre milde bivirkninger efter coronavaccine.

  Politiken har haft kontakt med Lægemiddelstyrelsen, der beretter, at de i første halvdel af 2021 har modtaget tusindvis af indberetninger om milde, kendte bivirkninger ved coronavaccinerne.

  Lægemiddelstyrelsen får normalt omkring 7.000 indberetninger om bivirkninger ved brug af forskellige former for lægemidler. I årets første seks måneder har de modtaget over 44.000, skriver Politiken.

  Derfor opfordrer styrelsen til at undlade at kontakte læge ved for eksempel let feber, hovedpine, kulderystelser og ømhed ved stedet, hvor man har fået et stik.

  - Det er helt normalt og tegn på, at dit immunforsvar virker. Det bør du hverken indberette til os eller kontakte egen læge om, siger Tanja Erichsen, enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, til Politiken.

 6. Rigmand fundet død i celle - risikerede udlevering til USA

  75-årige John McAfee var anklaget for skattefusk og risikerede op mod 30 års fængsel, hvis han blev dømt.

  Men han blev tidligere i dag fundet død i sin fængselscelle i Barcelona. En spansk domstol havde givet grønt lys til at udlevere ham til USA. En dom, der kunne appelleres.

  Det bekræfter catalanske retsmyndigheder ifølge Ritzau.

  John McAfee betragtes som en pioner inden for antivirussoftware, som han havde tjent kassen på.

  Han har angiveligt bevidst fusket med skat i USA mellem 2014 og 2018, hvor han har tjent millioner på konsulentarbejde, kryptovaluta og sælge rettighederne til sin livshistorie.

  John McAfee tjente i 1980'erne en formue på antivirussoftware af samme navn som ham selv. Senere har han bevæget sig ind på markedet for kryptovaluta, som han har hævdet at tjene 12.500 kroner om dagen på. (Foto: Darrin Zammit Lupi © Ritzau Scanpix)
 7. Justitsministeren reagerer på stenkast mod danske bilister: 'Jeg vil nu tage kontakt til den svenske justitsminister'

  Justitsminister Nick Hækkerup (S) er alarmeret over beretningerne om, at danske bilister udsættes for systematiske stenkast i Sverige.

  Det skriver han i en skriftlig kommentar til DR.

  - Stenkast mod kørende biler er vanvittigt og direkte livsfarligt, og når et så stort antal danske bilister rammes, så giver det anledning til dyb bekymring, siger Hækkerup og tilføjer:

  - Jeg vil derfor nu tage kontakt til den svenske justitsminister. Min forventning er, at svensk politi tager episoderne alvorligt og efterforsker dem grundigt og til bunds, så vi kan få stillet gerningsmændene til ansvar og stoppe deres livsfarlige handlinger.

  Politiet i Ystad oplyser til DR, at de indtil videre har modtaget i omegnen af 50 anmeldelser om danske biler, der er blevet ramt af stenkast på strækningen mellem Malmø og Ystad.

 8. Se billederne: Fodboldfan stormede ind på banen med regnbueflag under kampen mellem Tyskland og Ungarn

  Han fik ikke lov til at løbe særligt meget rundt, men fotograferne nåede da at knipse nogle billeder, da en fodboldfan stormede ind på banen med et regnbueflag.

  Han susede ind, da det ungarske landshold sang deres nationalsang. Det skete lige før kampen mellem Tyskland og Ungarn blev fløjtet i gang.

  Mandens nationalitet er ikke bekræftet, men er dog iført en tysk landsholdstrøje anno 2014.

  Regnbueflaget og regnbuens farver har været meget omtalt de sidste par dage, efter at Uefa afviste, at Allianz Arena i München forud for aftenens kamp kunne lyse op i regnbuens seks farver.

  • En fan, hans nationalitet er ikke bekræftet, susede ind på banen. (Foto: Matthias Hangst © Ritzau Scanpix)
  • Han fik ikke lov til at stå der særligt længe, før vagterne kom efter ham. (Foto: Matthias Hangst © Ritzau Scanpix)
  • Både hår og flaget blafrede, da den ukendte fan stormede ind på banen. (Foto: Matthias Hangst / POOL © Ritzau Scanpix)
  • Regnbueflaget blev i 1978 designet af Gilbert Baker og har siden været symbolet for LGBT+ miljøet verden over. (Foto: Matthias Hangst © Ritzau Scanpix)
  • Fire vagter fik hurtigt fat i ham. (Foto: Matthias Hangst © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 9. Qatar lover bedre vilkår for VM-migrantarbejderne

  Internationale menneskerettighedsorganisationer har kritiseret Qatar for landets behandling af de migrantarbejdere, som har været og er afgørende for, at den arabiske oliestat kan gennemføre anlægsarbejdet i forbindelse med næste års VM-slutrunde.

  Men lederen af organisationen bag Qatars VM, Hassan Al Thawadi, mener, at forholdene allerede er blevet forbedret, og at man stadig gør en stor indsats for at forbedre vilkårene.

  - Der er ikke et land i verden, som kan sige, at de har det perfekte arbejdssystem eller den perfekte velfærdsmodel for arbejdere, og det kan vi heller ikke.

  - Det er nødvendigt at skabe fremskridt, der skal arbejdes mere med området, siger Thawadi ifølge Reuters ved Qatar Economic Forum, en virtuel konference over nettet.

  Qatar har indført en mindsteløn på 275 dollars (1.700 kroner) om måneden og fjernet forhindringerne for, at man kan skifte arbejdsgiver, men landet har også mødt kritik for, at reformerne ikke fungerer i praksis.

 10. Kamala Harris besøger grænsen mellem USA og Mexico på fredag

  Den amerikanske vicepræsident, Kamala Harris, tager på fredag til El Paso i Texas for at besøge grænsen mellem USA og Mexico.

  Det har hendes talskvinde og seniorrådgiver, Symone Sanders, bekræftet. Det skriver Reuters.

  Hun har fået til opgave at stå for det diplomatiske arbejde med at få en række mellemamerikanske lande til at hjælpe med at bremse migrationsbølgen ved USA's sydlige grænse.

  Republikanerne har de seneste uger kritiseret Harris for ikke allerede at have besøgt grænsen.

  Tidligere præsident Donald Trump, der planlægger et grænsebesøg den 30. juni, sagde i en erklæring:

  - Hvis (Texas') guvernør (Greg) Abbott og jeg ikke skulle derhen i næste uge, ville hun aldrig være kommet!

 11. Spanien genfinder spilleglæden, mens Sverige booker billet til ottendedelsfinalerne som gruppevinder

  Onsdag aften skulle der findes afgørelse og ottendedelsfinalister i EM's gruppe E.

  Spanien genfandt sit spillehumør og vandt 5-0 over Slovakiet, mens Sverige vandt gruppen efter 3-2 mod Polen. Begge hold er klar til ottendedelsfinalerne.

  Sveriges Emil Forsberg stod for to svenske scoringer, mens polske Robert Lewandowski stod for Polens. Viktor Claesson lukkede kampen for svenskerne, som nu kan kalde sig gruppevindere.

  I Sevilla, hvor Spanien mødte Slovakiet, var spilleglæden igen tilbage for spanierne efter to svage gruppespilskampe.

  Det startede dog med et brændt straffespark af Álvaro Morata. Men herefter skulle det blive til hele fem mål til Spanien. Først med stor hjælp fra den slovakiske målmand Martin Dubravka. Dernæst mål af Aymeric Laporte, Pablo Sarabia og Ferran Torres, før Spanien igen fik hjælp af et selvmål til 5-0.

  Det betyder, at Sverige vinder gruppen foran Spanien, mens Slovakiet og Polen er ude af EM.

  Spanien møder i ottendedelsfinalen Kroatien i Parken.

 12. Styrelse: 4.000 tilskuere til Danmark-Belgien skal PCR-testes efter Delta-fund

  Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer nu tilskuere, der sad på en flere afsnit på C-tribunen i Parken ved EM-kampen mellem Danmark og Belgien til coronatest efter fund af Delta-variant. Kampen blev spillet i torsdags.

  Det er de fans, der sad i sektionerne C 1-4 og C 6-7, som styrelsen opfordrer til hurtigst muligt at få foretaget en PCR-test. Der er ingen anbefaling om at gå i isolation.

  Der er enkelte tilskuere, der har vist sig at være smittede med den særligt smitsomme Delta-variant, der har sin oprindelse i Indien.

  Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke er det tre tilskuere, der er testet positive for den særlige variant. Og opfordringen om en PCR-test gælder omkring 4.000 tilskuere.

  Det er netop Delta-varianten, som mange har øjnene særligt rettet mod for tiden. Tidligere i dag lød meldingen fra Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og -kontrol (ECDC), at Delta-varianten vil være den dominerende virusvariant i EU, når vi når slutningen af august.

 13. Amerikansk sundhedsmyndighed kæder sjælden hjertebetændelse sammen med vacciner

  Sjældne tilfælde af betændelse i hjertemusklen blandt unge og unge voksne kan formentlig kædes sammen med vaccinationer med Pfizer-BioNTech- og Moderna-vaccinerne.

  Det konstaterede en gruppe af læger, som rådgiver den amerikanske sundhedsmyndighed Center for Sygdomskontrol og Beskyttelse (CDC) i dag.

  Arbejdsgruppen, der er nedsat for at undersøge vaccinesikkerheden, fastslog i en rapport, at risikoen for betændelse i hjertemusklen (myocarditis) eller hjertehindebetændelse (perocarditis) er højere efter den anden dosis og blandt mænd ved mRNA-baserede vacciner.

  I en anden rapport fastslår CDC, at patienter, der får betændelse i hjertet efter vaccination, generelt bliver raske og kommer sig.

  Rapporterne kommer efter, at CDC i adskillige måneder har undersøgt en række tilfælde af betændelse i hjertet efter vaccination.

 14. I august kan Delta-varianten udgøre ni af ti nye smittetilfælde i EU

  Når vi er nået til slutningen af august, vil Delta-varianten være den dominerende virusvariant i EU.

  - Delta-varianten er mere smitsom end andre varianter i omløb. Vi vurderer, at den ved udgangen af august vil udgøre 90 procent af nye tilfælde i EU, siger Andrea Ammon, der er direktør i Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og -kontrol (ECDC).

  ECDC vurderer, at Delta-varianten er 40 til 60 procent mere smitsom end Alpha-varianten, som først blev opdaget i Storbritannien, der er dominerende i EU i øjeblikket.

  Viggo Andreasen, der er lektor i matematisk epidemiologi på Roskilde Universitet, har tidligere på ugen også vurderet, at Delta-varianten til august vil være den dominerende virusvariant i Danmark.

  Det er primært blandt unge, der ikke er blevet vaccineret, at virusvarianten vil cirkulere.

 15. Stenkast mod danske bilister i Sverige - i morges var der tre nye

  På motorvej E65, der løber mellem Malmø og Ystad, har flere danske bilister været udsat for stenkast.

  Politiet i Ystad oplyser til DR, at de indtil videre har modtaget i omegnen af 50 anmeldelser om danske biler, der er blevet ramt af stenkast på strækningen.

  - Det har eskaleret i dag, hvor vi har haft tre stenkast i morges. Så vi er der og patruljerer i området, anvender helikopter og efterforsker med alle de ressourcer, vi har, siger Ewa-Gun Westford, pressetalsperson i svensk politis Region Syd.

  Det svenske politi har endnu ikke noget bud på, hvorfor det går ud over de danskregistrerede biler.

  - Vi er ikke så langt fremme i efterforskningen, at vi har et motiv. Vi arbejder hårdt på at tale med dem, der har været udsat, så vi kan få dannet os et billede af situationen, siger Ewa-Gun Westford.

 16. DBU ønsker alle en god kamp: 'Uanset seksualitet, etnicitet og religion'

  I aften afgøres de sidste fire kampe i gruppespillet i EM.

  Klokken 18 går Sverige og Polen på banen, og det gør Slovakiet og Spanien samtidig. Tre timer senere fløjtes Portugal-Frankrig i gang samtidig med Tyskland-Ungarn.

  DBU ønsker alle en god kamp i slutrunden, og det er uanset seksualitet, etnicitet og religion.

  Det skriver DBU på Twitter.

  - Kampen for diversitet og mangfoldighed skal fortsætte: Fodbold er for alle #EnDelafNogetStørre

  Meldingen kommer blandt andet efter, at Uefa har afvist, at fodboldstadionet Allianz Arena i München måtte lyse op i regnbuens farver i forbindelse med kampen mellem Tyskland og Ungarn.

 17. Elton John kommer igen til Danmark på sin afskedsturne

  Elton John er en populær gæst i Danmark - her på Plænen i Tivoli tilbage i 2015. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix Denmark)

  Nu er det altså snart slut. Måske. Men foreløbig er den 74-årige Elton John 'still standing'.

  Den britiske sanger og tidligere ejer/formand i fodboldklubben Watford fortsætter sin fire år lange afskedsturné 'Farewell Yellow Brick Road', og kommer til Danmark to gange indenfor det kommende år.

  Næste år den 7. juni går han på scenen i Casa Arena i Horsens. Det oplyser koncertarrangøren Live Nation i en pressemeddelelse.

  Elton John har i forvejen en koncert i Royal Arena i København den 28. september i år, som er udsolgt. Som en del af afskedsturnéen besøgte han samme sted tilbage i 2019. Turnéen har undervejs været afbrudt på grund af coronapandemien.

  Den fire år lange afskedsturné ventes afsluttet i 2023 i Australien.

 18. Centerpartiet dropper krav, der væltede Stefan Löfven

  Døren er åbnet lidt på klem for, at den fungerende svenske statsminister Stefan Löfven kan fortsætte på posten uden at skulle udskrive nyvalg.

  Löfven tabte mandag en mistillidsafstemning, der betød, at regeringen inden for en uge enten skal gå af eller udskrive nyvalg.

  Centerpartiet, der ellers tidligere krævede, at huslejen skulle sættes fri, har nemlig droppet sit krav. Det skriver avisen Dagens Nyheter.

  DR's Europakorrespondent Anna Gaarslev mener dog, at der fortsat er lang vej igen for Löfven.

  - Det her er umiddelbart en sejr for Vänsterpartiet, det viser, at der stadig er liv i forhandlingerne – men Löfven er langt fra i mål.

  - Centerpartiet har med det samme stillet modkrav i form af skattelettelser – blandt andet for lav- og mellemindkomster. Derudover nægter Centerpartiet stadig at lave finanslov med Vänsterpartiet, og flertallet rundt om Löfven er det mindst mulige, kun et eneste mandat. Der er stadig lang vej til en aftale.

 19. Walisisk profil: Danmark fortjener at være i ottendedelsfinalen

  På lørdag står det danske landshold overfor Wales i EM-ottendedelsfinalen. Og det er et opgør, som danskerne fortjener at stå i, hvis man spørger den walisiske kantspiller Daniel James:

  - Danmark er et glimrende hold, og de fortjener at være i ottendedelsfinalen.

  Knockoutkampen på lørdag er dog ikke første gang, Danmark står overfor Wales.

  Sidst de to hold mødtes var i Nations League tilbage i 2018, og her var det danskerne, der trak det længste strå. Men til trods for den dårlige statistik mod det danske landshold, vil Daniel James ikke dvæle for meget ved fortiden:

  - Begge hold spilleder lidt anderledes nu. Vi tager ikke noget med fra de kampe, men kun fra deres og vores nylige, siger kantspilleren.

  Du kan se, hvad den walisiske profil har at sige om mødet med Danmark i videoen herunder:

  Kampen mellem Danmark og Wales spilles på lørdag klokken 18, og du kan følge med på DR1, DRTV og i Liga på P3.

 20. Uefa melder udsolgt til Danmarks kamp mod Wales på lørdag

  Vil du gerne sidde på tribunen og se kampen, når Danmark og Wales mødes i Amsterdam på lørdag, så ser det sort ud.

  Uefa melder, at alle billetter til lørdagens kamp solgt.

  DR har selv tjekket billetsalget ud, og det stemmer. Meldingen er, at stadion er 'Full'.

  DBU's officielle fankoordinator skriver på Twitter, at 3.845 danskere fået billet til kampen.

  Der er plads til maksimalt 16.000 tilskuere på stadion.

  Uefa oplyser, at der kan komme et lille salg igen, når billetter ryger retur fra andre nationaliteter.

 21. Schmeichel er en mur: Se landsholdskeeperen nappe holdkammeraternes skud til træning

  Den danske målvogter Kasper Schmeichel har indtil videre lukket fire mål ind ved EM-slutrunden.

  Men vurderet ud fra dagens træning i landsholdslejren ser det ud til, at han ikke har tænkt sig at lukke flere ind. Under dagens træningspas diskede han i hvert fald op med flere flotte redninger, og konklusionen må derfor være, at den danske landsholdskeeper i dén grad er klar til lørdagens ottendedelsfinale mod Wales.

  Se landsholdskeeperen nappe holdkammeraternes afslutninger til dagens træning i videoen herunder:

  Kampen mellem Danmark og Wales spilles på lørdag klokken 18, og du kan følge med på DR1, DRTV og i Liga på P3.

 22. Prins Felix er blevet student: 'Det er dejligt. Så er det endelig overstået'

  Prins Joachim og grevinde Alexandras yngste søn, prins Felix, er for kort tid siden blevet student fra Gammel Hellerup Gymnasium. Han sluttede af med et 12-tal i dansk.

  - Vi er stolte, lyder det fra mor Alexandra ifølge Billed-Bladet, mens det også var en glad og lettet 18-årig student.

  • Prinsen blev spurgt, hvordan det gik - "det er gået meget fint," lød det fra prinsen, der fik 12. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Felix med sin mor, far og storebror på vej ned for at møde pressen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Felix har ikke noget efternavn, så bag på huen står forkortelserne af hans tre øvrige navne: Felix Henrik Valdemar Christian (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  1 / 3

  - Det er dejligt. Så er det endelig overstået. Det er 13 års hårdt slid, siger prins Felix, der nu skal til "et hav at studenterfester".

  Det var prins Joachim, der fik æren af at sætte huen på sønnike.

 23. Moskva indfører nye restriktioner efter Delta-smittebølge

  Moskvas sundhedsvæsen er sat under pres af en bølge af nye coronasmittetilfælde.

  Og ifølge den russiske hovedstads borgmester, Sergej Sobjanin, skyldes det hovedsageligt den mere smitsomme Delta-variant, som er konstateret i 90 procent af de nye tilfælde.

  I forbindelse med at Sobjanin i dag introducerede nye restriktioner i metropolen med 13 millioner indbyggere, sagde han ifølge Reuters, at byens sygehuse nu er tæt på grænsen af deres ydeevne på grund af de mange nye smittetilfælde.

 24. Briter afviser meldinger om russiske skud mod krigsskib

  Her til eftermiddag meddelte det russiske forsvarsministerium, at Rusland havde affyret varselsskud mod den britiske destroyer HMS Defender i Sortehavet.

  Ifølge russerne smed et russisk kampfly også fire bomber på ruten, som skibet fulgte, som en advarsel, fordi skibet befandt sig i russisk farvand.

  Men den udlægning bliver nu afvist af det britiske forsvarsministerium. Her lyder meldingen, at der ikke blev affyret varselsskud mod det britiske skib, og at det befandt sig i ukrainsk farvand.

  Samtidig genkender man ikke beretningen om, at der blev kastet bomber på ruten, skriver det britiske forsvarsministerium på Twitter.

 25. Bech-Bruun anker spektakulær dom til Højesteret i udbyttesagen

  Landets højeste retsinstans, Højesteret, skal tage stilling til, om det skandaleramte advokatfirma Bech-Bruun var inhabile, da de i 2017 sagde ja til at lave en advokatundersøgelse af udbyttesagen for Skatteministeriet.

  Bech-Bruun oplyser nemlig i et skriftligt svar, at de anker dommen, der faldt i Østre Landsret tidligere i dag, hvor en bøde til fire advokater blev stadfæstet, lige som Skatteministeriet ikke skal betale et salær på 3,5 millioner kroner.

  - Vi er uenige i og overraskede over landsrettens dom i de sager, vi havde anlagt. Det er fortsat vores klare vurdering, at der ikke var en interessekonflikt for de fire Bech-Bruun-advokater i forbindelse med deres udarbejdelse af redegørelsen til Skatteministeriet om refusion af udbytteskat. Derfor anker vi til Højesteret, siger chief executive partner Steen Rode.

 26. Her er håndboldherrenes OL-trup

  Håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget sin bruttotrup på 19 mand, der skal forsvare de danske OL-guld i Tokyo om præcis en måned. Truppen skal inden OL skæres ned til 14 spillere + en reserve.

  I bruttotrup er der otte gengangere fra OL i 2016, hvor Danmark vandt. Mads Mensah, Morten Olsen, Niklas Landin, Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Michael Damgaard, Henrik Toft Hansen og Lasse Svan var også med ved legene i Rio de Janeiro.

  Dengang stod Gudmundur Gudmundsson i spidsen for herrelandsholdet.

  Her er den danske bruttotrup til OL i Tokyo:

  * Målmænd: Niklas Landin (Kiel), Kevin Møller (FC Barcelona), Emil Nielsen (Nantes).

  * Fløjspillere: Magnus Landin (Kiel), Emil Jakobsen (GOG), Lasse Svan (Flensburg-Handewitt), Johan Hansen (Hannover-Burgdorf).

  * Stregspillere: Henrik Toft Hansen (Paris Saint-Germain), Magnus Saugstrup (Aalborg Håndbold), Simon Hald (Flensburg-Handewitt).

  * Bagspillere: Mikkel Hansen (Paris Saint-Germain), Mads Mensah (Flensburg-Handewitt), Henrik Møllgaard (Aalborg Håndbold), Jacob Holm (Füchse Berlin), Lasse Andersson (Füchse Berlin), Morten Olsen (GOG), Michael Damgaard (Magdeburg), Mathias Gidsel (GOG), Nikolaj Øris (Bjerringbro-Silkeborg).

 27. Ikke set siden oktober: Norge havde ingen coronadødsfald i sidste uge

  I sidste uge blev der ikke registreret et eneste dødsfald blandt coronasmittede i Norge.

  Det viser den nyeste ugerapport fra Folkehelseinstituttet, skriver Ritzau.

  Det er første gang siden uge 42, altså i oktober sidste år, at der har været en uge i Norge uden coronarelaterede dødsfald.

  I alt har 792 coronasmittede i Norge mistet livet under pandemien.

 28. Flygtet mand eftersøgt for menneskesmugling i Grækenland anholdt ved grænsen til Danmark

  En 32-årig syrisk mand, der er eftersøgt af de græske myndigheder for menneskesmugling, er blevet anholdt ved grænsen til Danmark og varetægtsfængslet i fire uger.

  Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

  Manden forsøgte at komme ind i Danmark fra Tyskland med tog, men han blev stoppet ved en kontrol og identificeret som efterlyst.

  I Grækenland er manden blevet idømt en længere fængselsstraf for menneskesmugling af flere flygtninge og migranter.

  Grækenland ønsker ifølge politiet at få ham udleveret, så han kan afsone sin straf.

 29. 223 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn

  223 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Der er ingen nye dødsfald.

  Dagens smittetal er baseret på 79.595 pcr-test. Det svarer til, at 0,28 procent af de testede har været smittet med covid-19.

  Det fremgår af dagens opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

  Der er nu 64 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er tre færre end i går. Af de indlagte er 15 på intensivafdeling, og 11 er i respirator.

  Der er indtil videre vaccineret 3.114.453 personer, hvilket svarer til 53,2 procent af befolkningen. 1.703.645 personer er færdigvaccinerede, hvilket er 29,1 procent af befolkningen.

 30. Skats køb af Panama Papers giver stor gevinst

  De oplysninger fra de såkaldte Panama Papers, som de danske skattemyndighederne tilbage i 2016 betalte 6,4 millioner kroner for, ser ud til at give et stort overskud.

  Dokumenterne afslørede omfattende skatteunddragelse via skattely i det mellemamerikanske land Panama, og nu har Skattestyrelsen gennemgået alle oplysningerne. Og ifølge en pressemeddelse fra Skatteministeriet har det ført til, at man kan opkræve i alt cirka 433 millioner kroner ekstra i skat fra unddragerne. Ud af dem er der allerede tilbagebetalt 131 millioner kroner.

  Ifølge skatteminister Morten Bødskov (S) viser sager som Panama Papers, hvordan der spekuleres i at undgå at betale skat.

  - Med Skattestyrelsens indsats sørger vi umiddelbart for, at de pågældende ikke slipper afsted med at snyde fællesskabet, siger han i pressemeddelelsen.

 31. Rusland affyrer varselsskud mod britisk krigsskib

  Rusland har affyret varselsskud mod den britiske destroyer HMS Defender i Sortehavet.

  Det oplyser det russiske forsvarsministerium over for nyhedsbureauet Interfax.

  Herfra lyder meldingen, at et russisk kampfly smed fire bomber på ruten, som skibet fulgte, som en advarsel, beretter The Guardian.

  Ifølge det russiske indenrigsministerium vendte det britiske skib snart om, efter det havde bevæget sig omkring tre kilometer ind i russisk territorium.

  - Skibet var blevet advaret om, at våben ville blive taget i brug, hvis det overskred Den Russiske Føderations grænser. Det reagerede ikke på advarslen, siger det russiske forsvarsministerium ifølge The Guardian.

  Foto af det britiske skib HMS Defender, da skibet sejlede ind i Sortehavet sidste mandag. (Foto: Yörük Işık © Ritzau Scanpix)
 32. 'Vi kommer til at savne stemningen i Parken': Daniel Wass ser frem mod ottendedelsfinalen

  Der var en euforisk stemning i Parken, da det danske landshold i mandags besejrede Rusland med 4-1. Nu venter Wales i ottendedelsfinalen, der skal spilles i Amsterdam.

  Derfor bliver der ikke lige så mange danske tilskuere på lægterne, når landsholdet lørdag går ind på grønsværen i tulipannationen. Og spørger man den danske højreback Daniel Wass, vil opbakningen fra den danske nationalarena blive savnet i Amsterdam:

  - Vi kommer til at savne stemningen i Parken, for det har været fuldstændig fantastisk. Så det er klart, at det bliver anderledes, men det er vi også klar på, siger Daniel Wass.

  Hør hvad Daniel Wass ellers havde at sige om opgøret mod Wales i videoen herunder:

  Kampen mellem Danmark og Wales spilles på lørdag klokken 18, og du kan følge med på DR1, DRTV og i Liga på P3.

 33. Kommunaldirektør færdig efter kreditkort-sag

  Greve Kommune har indgået en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Claus Thykjær.

  Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

  Årsagen til kommunaldirektørens fratrædelse er, at han er blevet opdaget i at foretage private indkøb med et kreditkort udstedt af Greve Kommune.

 34. Uefa skifter til regnbuefarvet logo og afviser kritik i sag om oplyst stadion

  Uefas logo som det tager sig ud i dag. (Foto: UEFA © UEFA)

  - Uefa respekterer regnbuen.

  Sådan lyder overskriften på en meddelelse fra det europæiske fodboldforbund, der ved samme lejlighed har klædt sit logo i regnbuefarver.

  Forbundet italesætter samtidig den skarpe kritik, der er haglet ned over det, siden det afslog Münchens ønske om at oplyse Allianz Arena til aftenens kamp.

  Det var ikke politisk begrundet, lyder det.

  - Tværtimod var ønsket i sig selv politisk, forbundet til de ungarske holds tilstedeværelsestadion, skriver Uefa.

  München ønskede at vise utilfredshed med en nyligt vedtaget anti-homolov i Ungarn, hvilket Uefa blankt afviste.

 35. Billeder: Spiderman til audiens med paven i Rom

  Til dagens audiens med pave Frans var der en helt særlig gæst, nemlig Spiderman.

  Paven mødte den maskeklædte mand uden at blive fanget i hans net, og på grund af udklædningen havde manden hverken mundbind eller handsker på ved mødet med den 84-årige pave.

  Manden inde i dragten er den 27-årige Mattia Villardita fra det nordlige Italien, der var blevet inviteret til Rom, fordi han arbejder som superhelt på hospitaler, hvor han besøger syge og indlagte børn.

  • Det her er vist ikke set så mange gange tidligere. (Foto: REMO CASILLI © Scanpix)
  • Spiderman sidder pænt og venter på mødet med paven - ved siden af en præst, der ikke virker til at blive forstyrret over den udklædte sidemand. (Foto: Vatican Media © Scanpix)
  • Paven fik overrakt en Spiderman-maske. (Foto: REMO CASILLI © Scanpix)
  1 / 3
 36. Danmark går efter at vinde 8-10 medaljer ved OL

  Den officielle medaljemålsætning frem mod OL er i dag blevet offentliggjort af Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund.

  Den lyder på minimum mellem otte og ti OL-medaljer til danske atleter ved legene i Tokyo, der begynder om præcis en måned.

  DIF og Team Danmark forventer at hente medaljerne i blandt andet cykling, håndbold, sejlsport, kajak, badminton, svømning, ridning, roning og skydning.

  Ved OL i 2016 hed målsætningen også ti medaljer, og her blev der hængt 15 sæt medaljer om halsen på de rød-hvide sportsfolk. Det var den næstbedste danske medaljehøst nogensinde - kun overgået i 1948.

 37. Nationalbankens direktør advarer mod boligpriser: 'Det, der kommer op, kan også falde'

  Danmarks Nationalbank meldte sig i dag i det kor, der gerne vil se indgreb på boligmarkedet, hvor priserne stiger og stiger.

  For selvom boligfesten er sjov nu, så kan tømmermændene blive grimme, advarer direktør Lars Rohde.

  - Stigningen på boligmarkedet er meget høj og også bekymrende. Vi har i hvert fald ikke brug for meget mere. Selv boligpriserne er underlagt tyngdeloven, og det, der kommer op, kan også falde, og det er derfor, vi kommer med de her anbefalinger, siger han.

 38. 41-årig idømt livstid for drab på to kvinder

  Den 41-årige Martin Degn Christensen er ved Østre Landsret blevet idømt livstid for at have dræbt to kvinder inden for kort tid i efteråret.

  I byretten blev han idømt 16 års fængsel, men det var altså ikke en hård nok straf, mener landsretten, der vurderer, at de to drab tilsammen er så grov en forbrydelse, at det skal sanktioneres med lovens strengeste straf.

  Begge dræbte kvinder var mødre til hans børn.

  Den ene af de dræbte kvinder var søster til DF'eren Morten Messerschmidt, hvilket han selv har fortalt fra Folketingets talerstol.

 39. 'Jeg tror på en union, hvor man frit kan elske den, man vil', siger EU-formand om ungarsk lov

  EU's kommissionsformand, Ursula von der Leyen, kalder en ny ungarsk lov om seksuelle minoriteter en skændsel, og hun truer med at tage retslige skridt mod Ungarn

  - Den lov er en skændsel. Den diskriminerer åbenlyst imod folk baseret på deres seksuelle orientering. Det går imod de fundamentale værdier i EU. Menneskelig værdighed, lighed og respekt for menneskerettigheder. Vi vil ikke gå på kompromis med de principper. Jeg tror på en union, hvor man frit kan elske den, man vil, siger hun i en meddelelse.

  Loven gør det ulovligt at formidle indhold til børn, hvis det vurderes, at det kan fremme homoseksualitet, som det hedder.

 40. Kun på Anholt forhindrer forbud aftenens bålafbrændinger

  De seneste ugers varme og tørre vejr gjorde, at der var risiko for et forbud mod afbrænding helt op til sankthansaften.

  Men regnen har reddet bålene på målstregen. Det eneste sted i landet, hvor der er afbrændingsforbud, er på Anholt.

  - Nu har vi været beriget med regn i de seneste dage. Det betyder, at tørkeindekset er faldet markant. Danmark er dermed primært grøn, hvilket vi sige, at der ikke er den samme risiko for naturbrande som for et par dage siden, siger Kenny Christensen, der er indsatsleder hos Beredskab Fyn.

  Ifølge DMi bliver det overvejende tørt og vindstille i aften.

 41. Uvished om tidsplan for nyt hospital frustrerer læger og sygeplejersker

  Der er stor uvished om, hvor forsinket hospitalsbyggeriet i Gødstrup ved Herning bliver.

  I slutningen af maj blev det ramt af endnu en forsinkelse, og her en måned efter står Region Midtjyllands hospitalsudvalg stadig uden en ny konkret tidsplan.

  Karina Garsdal Lynderup arbejdede som sygeplejerske på medicinsk modtagelse på Holstebro sygehus. Men afdelingen lukkede som led i flytningen til det nye sygehus i Gødstrup. Nu er hun og kollegaerne midlertidigt havnet på andre afdelinger, mens de venter på flytningen.

  - Det er helt vildt frustrerende at være i. Vi tror ikke på, vi skal flytte, før den dag der holder nogle ambulancer, der skal køre patienterne til Gødstrup, siger hun.

 42. Modernas vaccine skifter navn til Spikevax

  Hvis du står over for at skulle vaccineres og bliver tilbudt et skud Spikevax, så er det Modernas coronavaccine, der er tale om.

  Den har nemlig fået et nyt, officielt navn, skriver Lægemiddelstyrelsen på Twitter.

  Vaccinen er en af de to, der indgår i det danske vaccinationsprogram.

  Den anden er den fra Pfizer, der har navnet Comirnaty.

 43. Andreas Mogensen-effekten: 147 danskere har søgt om at blive astronaut

  I alt 147 danskere har i år ansøgt om at blive astronaut hos Den Europæiske Rumorganisation (ESA).

  Det oplyser Aarhus Universitet Natural Sciences i en pressemeddelelse, skriver Ritzau.

  Under ESA's seneste indkaldelse i 2008 var der til sammenligning 39 danskere, der sendte en ansøgning.

  Dermed er der sket næsten en firdobling i antallet af ansøgere fra 2008 til 2021. Siden har Andreas Mogensen som bekendt været en tur i rummet i 2015, og man behøver nok ikke være astronaut for at regne ud, at han spiller en stor rolle i forøgelsen af antallet af ansøgere i år.

 44. AC inden Wales-kampen: 'Vi sætter pris på, at fansene forsøger at komme til Amsterdam'

  Flere spillere fra landsholdet har her til formiddag stillet op foran pressen, blandt dem Andreas Christensen (AC), der glæder sig til ottendedelsfinalen mod Wales på lørdag, der spilles i Holland.

  - Vi sætter pris på, at der er så mange fans, der forsøger at komme til Amsterdam og se os. Vi ved, det er svært. Vi prøver det samme med vores familier, siger AC, der scorede målet til 3-1, da Danmark lammetævede russerne.

  AC spiller til dagligt i Chelsea, men i disse dage er han ForDanmark. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Både han, Daniel Wass og Kasper Dolberg erkender, at det bliver en svær kamp - ikke mindst på grund af Gareth Bale.

  - Gareth Bale er en fantastisk spiller og en afgørende spiller på deres hold. Wales kommer med en passe power, og vi skal selvfølgelig være ekstra opmærksomme på Bale, siger Wass.

 45. Tysklands udenrigsminister kritiserer Uefa for at sende 'det forkerte signal'

  Det er helt forkert, at det europæiske fodboldforbund, Uefa, ikke tillader München at lyse Allianz Arena op i regnbuefarver, når Tyskland i aften møder Ungarn ved EM.

  - Det er rigtigt, at fodbold ikke handler om politik. Det handler om mennesker, retfærdighed og tolerance. Derfor sender Uefa det forkerte signal, skriver Heiko Maas, tysk udenrigsminister, på Twitter.

  Det oplyste stadion skulle agere protest mod en lovgivning mod homoseksuelle, der for nylig blev vedtaget i Ungarn.

  Ungarns premierminister, Viktor Orban, beder derimod politikerne blande sig udenom.

  - Om stadionet i München eller et andet europæisk stadion skal lyse op med regnbuefarver, det er ikke en beslutning, der kan tages af en stat, siger han ifølge Ritzau.

  Heiko Maas kritiserer Uefa på Twitter under hashtagget love is love. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)
 46. Sprængstof indleveret på genbrugsstation i Vordingborg

  Der er blevet indleveret noget sprængstof på en genbrugsstation i Vordingborg, oplyser politiet.

  Sprængstofeksperterne er derfor kaldt til stedet og vil om lidt foretage en såkaldt kontrolleret eksplosion - modsat en ukontrolleret, hvor der ikke er styr på sagerne.

  Politiet vil ikke oplyse mere om, hvor sprængstoffet kommer fra, men de beder folk om at respektere den afspærring, der er sat op i forbindelse med sprængningen.

 47. Billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg for at flytte på sommerslot

  Dronning Margrethe er her til formiddag ankommet med Kongeskibet Dannebrog til Sønderborg, hvor der vil være residensforlæggelse til Gråsten Slot.

  Dronningen blev modtaget på havnen af Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), inden turen går til Gråsten Slot, som den gør hvert år.

  • Dronningen vinker fra skibet. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Kongeskibet Dannebrog ankommer til Sønderborg. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Den søde blomsterpige med en smuk buket. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Der råbes et leve for dronningen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  • Dronningen fik en masse blomster ved ankomsten og tabte nogle roser, som borgermester Erik Lauritzen hjalp med at få op. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)
  1 / 5

  Gråsten Slot er dronning Ingrids gamle sommerslot, og dronning Margrethe plejer at få besøg af familien, når hun er der.

 48. Stort advokatfirma taber i retten og skal tilbagebetale millionbeløb i udbyttesag

  Landsretten har givet Advokatnævnet ret i, at Bech-Bruun skal tilbagebetale det fulde salær på 3,5 millioner kroner for den undersøgelse, firmaet foretog for Skatteministeriet om udbytteskandalen.

  Undersøgelsen blev lavet, selv om Bech-Bruun også har rådgivet den tyske North Channel Bank, der senere blev straffet med en bøde på 110 millioner kroner for medvirken til groft bedrageri ved at have svindlet med udbytteskat.

  Desuden står en bøde på 10.000 kroner til fire Bech-Bruun-medarbejdere ved magt.

  Det var Bech-Bruun, der havde indbragt sagen for domstolen, og derfor er Skatteministeriet blevet frifundet, oplyser landsretten.

 49. Medie i Hongkong lukker efter anholdelser og indefrysning af penge

  Hongkongs største pro-demokratiske medie Apple Daily lukker i weekenden. Det meddeler bestyrelsen i dag, skriver Reuters.

  Årsagen er, at flere ledende medarbejdere er blevet anholdt, og mediets økonomiske midler er blevet indefrosset.

  Indgrebene mod Apple Daily er blevet kritiseret af både EU, Storbritannien og USA, der mener, at myndighederne slår ned på de frihedsrettigheder, som den tidligere britiske koloni blev lovet ved overdragelsen til Kina i 1997.

  Ifølge myndighederne i Hongkong og Kina skal medier følge loven, og pressefriheden kan ikke bruges som beskyttelse, hvis der bedrives ulovlig virksomhed.

 50. Aros igangsætter undersøgelse om krænkelser på museet

  I april måned modtog kunstmuseet Aros en anonym klage fra flere af museets ansatte.

  Derfor har det nu sat konsulentfirmaet Crecea til at undersøge arbejdsmiljøet på museet og de forhold, klagerne peger på, fortæller bestyrelsesformand Carsten Fode ifølge JP Aarhus.

  - Klagen viser, at der er uro på museet. Omfanget kender vi endnu ikke. Derfor har vi ansat Creceas erhvervspsykologer til at lave en undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø og krænkelsesmiljøet, hvis der måtte være noget sådant på Aros, siger han til JP Aarhus.

  Desuden indførte Aros i slutningen af maj en whistleblowerordning, hvor både tidligere og nuværende medarbejdere kan melde ind.

 51. Økonomikorrespondent: Nationalbankens udmelding øger presset markant på regeringen

  Nationalbanken skærper med dagens melding advarslerne om for hurtigt stigende boligpriser og øger presset markant på regeringen for at gribe ind.

  - Modsat finanskrisen ønsker økonomerne for alt i verden ikke at stå tilbage som dem, der overså en boligboble. De vil hellere advare for tidligt end for sent, siger DR's økonomikorrespondent Casper Schrøder.

  Men det handler ikke kun om faretruende stigning i priser og boblefrygt. Nationalbanken har længe været skeptiske overfor afdragsfrie lån og rentefradragets størrelse.

  - Den akutte ballade om boligprisernes vilde stigninger under corona kan være en anledning til at få gennemført indgreb, som man reelt længe har ønsket, siger han.

Mere fra dr.dk