Seneste nyt

Tusindvis af kvinder fik mangelfulde brystkræftundersøgelser: Nu bliver sagen anket

Overblik

 1. Tusindvis af kvinder fik mangelfulde brystkræftundersøgelser: Nu bliver sagen anket

  Styrelsen for Patientsikkerhed anker Statsadvokatens beslutning om ikke at rejse en straffesag mod Region Sjælland om forkert håndtering af brystkræftforløb på Ringsted Sygehus.

  Her er flere tusinde kvinder i en årrække blevet visiteret forkert. En af dem er Katja Lindshauge, som er glad for, at sagen nu tages op igen.

  Flere centrale personer på Ringsted Sygehus blevet meldt til politiet, og sygehusets direktør er blevet fyret som følge af sagen.

  Nu er det op til Rigsadvokaten, om der skal rejses en straffesag.

 2. Donald Trump sagsøger niece og amerikansk avis for 100 millioner dollars

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump har sagsøgt sin niece Mary Trump og avisen New York Times for 100 millioner dollars.

  Det skriver blandt andet The Washington Post og NBC News.

  Søgsmålet drejer sig om, at Mary Trump og New York Times skulle have offentliggjort følsomme oplysninger om præsidentens finanser.

  Mary Trump beskrev i sin bestseller-bog fra 2020, 'For meget og aldrig nok: Hvordan min familie skabte verdens farligste mand', der omhandler Donald Trump, hvordan hun delte hans økonomiske oplysninger med New York Times.

  Det gjorde hun i forbindelse med avisens afdækning af den tidligere præsidents skatteforhold.

  Donald Trump afviste dengang historien som "fake news".

  Han er den første præsident nogensinde, der har afvist at frigive sine skatteoplysninger til offentligheden.

 3. Folkemødet på Bornholm vender tilbage i normal udgave til næste år

  Når beslutningstagere, borgere og andre aktører drager til Bornholm til næste sommer, spoler Folkemødet tilbage til tiden før coronakrisen.

  I en pressemeddelelse skriver Folkemødet, at den politiske festival i Allinge er tilbage i normal udgave i 2022.

  - Det bliver Folkemødet, som vi kender og elsker det. Og vi kommer uden tvivl også til at fejre, at vi endelig kan samle tusindvis af mennesker igen og debattere vores samfund, udtaler direktør i Foreningen Folkemødet Camilla Laudrup.

  Folkemødet blev sidste år aflyst på grund af coronakrisen. Og i år vendte Folkemødet retur i en mindre udgave med coronarestriktioner.

  Normalt er der omkring 60.000 deltagere ved Folkemødet, der forløber over fire dage, men i år var antallet 8.000 i løbet af tre dage. Mange af arrangementerne fandt sted digitalt.

 4. Nationalbanken forventer den højeste økonomiske vækst i 15 år

  Dansk økonomi vil i 2021 få det bedste år siden 2006, når man ser på den økonomiske vækst.

  Det viser en prognose fra Nationalbanken, der forventer en fremgang i det danske bruttonationalprodukt, bnp, på 3,8 procent i år.

  Det er ifølge Ritzau en opjustering fra seneste prognose i juni, hvor der var ventet vækst på 3,3 procent.

  - Væksten på eksportmarkederne og ophævelse af restriktioner ventes at føre til yderligere vækst i økonomien.

  - Udviklingen kan dog blive præget af skvulp på vejen ud af pandemien. Beskæftigelsen ventes øget yderligere, og økonomien er på vej mod en moderat højkonjunktur, skriver Nationalbanken.

  Prognosen er helt på linje med den, som regeringen præsenterede i slutningen af august.

  Den høje vækst i 2021 skal ses på baggrund af, at 2020 var det værste år for dansk økonomi siden 2009.

 5. Underskuddet på statens finanser er langt lavere end frygtet

  Corona blev ikke tilnærmelsesvis så dyr for de offentlige finanser, som regeringen frygtede, da virusset ramte Danmark sidste år.

  Underskuddet på de finanser endte i 2020 på 4,3 milliarder kroner.

  Det viser tal fra Danmarks Statistik, der torsdag har offentliggjort en ekstraordinær revision af statistikken for 2020.

  I maj sidste år forventede Finansministeriet et minus på 160 milliarder kroner på de offentlige finanser.

  At det ikke gik så galt, skyldes blandt andet, at krisen under corona ikke blev så slem som frygtet, påpeger Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank.

  - Det er også ganske utroligt, at vi er kommet gennem det næstdårligste år, vi har målt på bnp-udvikling i Danmark, med så lille et underskud.

  Han peger også på, at de udbetalte indefronse feriepenge har sat skub i Danmarks økonomi.

 6. Optøede feriepenge klirrede i statskassen: Danskernes skattebetalinger steg i 2020

  93.183 kroner lød den gennemsnitlige skatteborgers personlige bidrag til statens husholdningsbudget på i 2020.

  Tallet dækker over både skat på arbejde, aktier og ejendom - og der er tale om en stigning i den gennemsnitlige skattebetaling på 5,1 procent i forhold til året før.

  Stigningen skyldes især, at mange borgere sidste år valgte at få udbetalt de indefrosne feriepenge, som er skattepligtige på udbetalingstidspunktet.

  Og derudover bidrog lønkompensationsordningerne under coronakrisen til at understøtte arbejdsmarkedet og holde skatteprovenuet oppe.

  De skattepligtige personer i Gentofte, Rudersdal og Hørsholm Kommuner betalte med en gennemsnitlig slutskat over 150.000 kroner mest i skat i 2020.

  Vest for Storebælt var Skanderborg, Middelfart, Silkeborg, Favrskov, Rebild og Ikast-Brande de eneste kommuner, hvor skattebetalingen oversteg 95.000 kr.

 7. ’Du er nummer 39 i køen’: Vi venter for længe på Lægevagten

  I alle landets fem regioner er der målsætninger for, hvor lang tid borgerne må vente i telefonen, når de ringer til Lægevagten.

  Men aktindsigter, søgt af DR, viser, at de sjældent bliver overholdt.

  I eksempelvis Region Midtjylland og Region Sjælland har regionerne lige nu et mål om maksimalt fem minutters ventetid for de fleste opkald.

  Der kan være enkelte dage, hvor Lægevagten lever op til målsætningerne, men opgjort på månedsbasis er det mål ikke nået en eneste måned de seneste 2,5 år.

  Det er de praktiserende læger, der står for driften af Lægevagten.

  - Det er klart utilfredsstillende, og de tal skal indgå i en tiltrængt modernisering af hele lægevagten, siger formand Jørgen Skadborg.

 8. Danskerne har holdt ferie i udlejede sommerhuse som aldrig før

  Indtil nu har alle måneder i 2021 hver og en sat rekord for antallet af danske overnatninger i udlejede feriehuse i de respektive måneder.

  Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

  Senest var der i august 1,1 millioner overnatninger med danske gæster - og billedet er det samme for de foregående sommermåneder juni og juli, viser tallene.

  Samlet set er antallet af overnatninger i de tre sommermåneder dog faldet en smule i perioden.

  I juni, juli og august var der 10,3 millioner overnatninger - hvilket er færre end i samme periode året før, hvor der var 10,6 millioner overnatninger.

  Det skyldes, at en fremgang i antallet af danske overnatninger på fire procent ikke kunne opveje faldet i tyske overnatninger, der gik tilbage med ni procent.

 9. Hjulmands tropper er 'Årets Hold' i tysk sportsmedie

  • Landstræner Kasper Hjulmand og anfører Simon Kjær modtager prisen på vegne af landsholdet. (Foto: Ritzau Scanpix)
  • Landsholdet er et forbillede for, hvordan folk skal behandle hinanden, siger Kasper Hjulmand i interviewet med Sport Bild. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Under overskriften 'Danke für den Zusammenhalt!' hylder Sport Bild det danske fodboldlandshold for at vise verden, hvad sammenhold går ud på.

  Det tyske medie kårer landsholdet som 'Årets Hold' for at udvise en en 'utrolig holdånd' i det værst tænkelige øjeblik, da Christian Eriksen faldt om med hjertestop i Parken.

  Efterfølgende opnåede de danske fodboldherrer endda det næstbedste danske resultat ved en EM-slutrunde, da endestationen blev semifinalen mod England i London.

  Landstræner Kasper Hjulmand kvitterer for hæderen i et interview med Sport Bild.

  - Jeg er meget stolt over denne pris. Det er en stor hæder, som hylder hele teamet. Jeg kunne ikke udpege en enkelt spiller eller medarbejder, fordi alle gjorde et fantastisk stykke arbejde.

  - For mig er teamet et forbillede for, hvordan folk skal behandle hinanden.

 10. Barndomsklub hylder afdøde Chris Anker Sørensen med æresløb

  Hammel Cykle Klub arrangerer lørdag et løb til ære for bysbarnet Chris Anker Sørensen, der på tragisk vis mistede livet i en trafikulykke i weekenden.

  - Chris har været synonym med Hammel Cykle Klub. Når man siger, at han er herfra, så siger alle, om det ikke er der, 'Oksen fra Hammel' er fra? Det bliver man altid spurgt om, siger Lars Toft Pedersen, formand i Hammel Cykle Klub.

  Deltagerne skal lørdag cykle 60 kilometer på en rute, der er blevet døbt "Chris Anker-ruten".

  Lørdagens mindeløb begynder klokken 10.00 ved klubhuset i Hammel, og der har været stor interesse for at deltage.

  - Opbakningen bekræfter os i, at den opfattelse, vi har af Chris, er rigtig mange steder. Det er ikke bare i Hammel, men i hele landet og uden for landets grænser, at han vil blive savnet, siger Lars Toft Pedersen.

 11. Naboer til flyvestation frygter at tiltrække alt fra boligspekulanter til bordeller

  Seks huse i såkaldte 'rød zone' ved Flyvestation Skrydstrup bliver i dag sat til salg.

  Husene er ellers blevet opkøbt af staten, fordi de tidligere beboere har ønsket at komme væk fra husene på grund af de nye F35-kampfly, som kommer til flyvestationen i 2023.

  De larmer nemlig mere end de nuværende kampfly.

  Trods de store støjgener i området håber statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, at de kan få solgt husene videre.

  De seks første huse sættes til salg med udbudspriser mellem 645.000 og 1.245.000 kroner.

  Og med de priser frygter beboere og politikere, at det vil tiltrække købere, der kan belaste området.

  - Vi kan jo ikke vide, om det bliver købt til tvivlsom udlejning – der kan være alt fra udenlandsk arbejdskraft til bordeller – det er vi ikke interesserede i, siger Henrik Rønnow (S), der er borgmesterkandidat i Haderslev Kommune.

 12. Sex and the City-stjerne er død kun 57 år gammel

  Willie Garson, som mange kender fra 'Sex and the City', er død. (Foto: Taylor Jewell)

  Willie Garson, der af mange var kendt for sin rolle som Stanford Blatch i 'Sex and the City', er død, blot 57 år gammel.

  Det skriver flere amerikanske medier, deriblandt Deadline, som skriver, at Garson døde af kræft.

  I 'Sex and the City' var Stanford Blatch hovedkarakteren Carrie Bradshaws nære ven gennem samtlige seks sæsoner, og Willie Garson har genoptaget rollen for ganske nylig, da han medvirker i 'And Just Like That...', som er HBO's opdatering af serien om veninderne i New York, der snart har premiere.

  Willie Garson var også kendt for sin rolle i politidramaet 'White Collar'.

 13. Onsdag kan blive usædvanlig lun

  (Foto: Viggo Hjort Kohberg)

  Efter en dag med byger og regn tirsdag ser udsigten onsdag markant anderledes ud.

  I dag venter en tør dag med en skyet start, men senere nogen sol til de fleste.

  Det er en svag højtryksryg, der passerer landet, og i dag kan vi opleve temperaturer mellem 16 og 19 grader, lokalt helt op til 20 grader.

  Sidst på dagen begynder skyer igen at trække ind over Jylland fra vest, hvor også vindretningen er fra i dag. Den kommer med en let til frisk styrke, langs Vestkysten. Dog med op til hård vind.

 14. Evergrande vil betale renter - men faren for økonomisk uro lurer fortsat

  Den gældstyngede kinesiske ejendomsgigant Evergrande har indgået en aftale med investorer om at betale renter på et obligationslån, der forfalder i morgen, torsdag.

  Men betyder ikke, at alle alarmer om økonomiske følgeskader af situationen kan afblæses endnu, vurderer chefanalytiker i Danske Bank Allan von Mehren.

  - Vi bliver nok lidt klogere i morgen, men vi skal ikke regne med, at vi kan sige, om det går den ene eller anden vej, siger han til DR P1.

  Evergrande skal i morgen betale et andet obligationslån på 83 millioner dollars, som det endnu ikke vides, om koncernen vil betale. Og der venter flere regninger i horisonten.

  - Der er stadig yderligere 600 millioner dollars, de skal betale resten af året. Hvad sker der med dem? Og hvordan klarer andre ejendomsselskaber i Kina sig? Der er en masse usikkerhed i systemet, som jeg tror, vil være med os i nogen tid, siger Allan von Mehren.

  Den kinesiske regering har endnu ikke meldt ud, om staten vil iværksætte en redningsplan for Evergrande.

 15. 42-årig mand død efter arbejdsulykke

  En 42-årig mand, som tirsdag morgen kom ud for en arbejdsulykke på en betonfabrik i Hedensted, er afgået ved døden.

  Den 42-årige var bosat i lokalområdet, og hans pårørende er underrettet.

  Manden fik tirsdag et alvorligt hovedtraume, da han fik hovedet i klemme mellem en maskine med cement og en påhængsvogn.

 16. Mindre jordskælv ryster australske Melbourne

  • Den skadede bygning ligger i den populære shopping-gade Chappel Street i Melbourne. (Foto: William WEST © Ritzau Scanpix)
  • Jordskælvet i Melbourne er det kraftigste målt i Australien siden 2019, da et skælv med en styrke på 6,6 på richterskalaen ramte byen Broome på nordvestkysten. (Foto: William WEST © Ritzau Scanpix)
  • Bilister i staten Victoria er blevet opfordret til at droppe kørsel i dag på grund af risikoen for efterskælv. (Foto: William WEST © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  En del af en bygning i det centrale Melbourne er styrtet sammen efter et jordskælv med en styrke på 5,8 på richterskalaen.

  Ellers er der i skrivende stund ingen andre meldinger om større skader ved jordskælvet, der i en australsk sammenhæng var forholdsvis kraftigt.

  Ifølge Australiens premierminister Scott Morrison er der heller ikke meldinger om alvorligt tilskadekomne. Det skriver AP.

  Skælvet havde sit epicenter omkring 130 kilometer nordøst for Melbourne, der er Australiens andenstørste by.

 17. Dansk Industri lancerer sundhedsudspil med fokus på kroniske sygdomme

  Erhvervsorganisationen Dansk Industri varmer nu op til de forhandlinger om en sundhedsreform, som regeringen har varslet her i efteråret.

  Blandt andet ser Dansk Industri den voksende gruppe af patienter med kroniske sygdomme som en oplagt mulighed for mere offentlig-privat samarbejde.

  - Der er blevet 25 procent flere kronikere i løbet af de seneste ti år. Det er alt fra diabetes til kræft, depression og høretab. Dem kan vi behandle betydeligt bedre, udtaler adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

  Dansk Industri foreslår blandt andet pakkeforløb for kronikere, og at der skal være et tilbud om telemedicin inden for alle de store kroniske sygdomsgrupper senest i 2030.

  Ifølge Ritzau ser formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde i Danske Regioner Lotte Langballe (DF) positivt på mere offentligt-privat samarbejde.

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vil foreløbig ikke udtale sig, skriver Ritzau.

 18. Taliban har bedt om taletid ved FN's generalforsamling

  Afghanistans nye magthavere ønsker at tale ved FN's generalforsamling i New York i denne uge.

  Det fremgår af et brev, som Talibans nye udenrigsminister, Amir Khan Muttaqi, har sendt til FN's generalsekretær, António Guterres.

  Det skriver BBC.

  I brevet skriver Muttaqi desuden, at bevægelsen ønsker at nominere talsmanden Suhail Shaheen som ny FN-ambassadør for Afghanistan.

  Ghulam Isaczai, der var FN-ambassadør for Afghanistans tidligere regering, der i sidste måned blev væltet af Taliban, har dog også bedt om at tale ved forsamlingen.

  En særlig akkrediteringskomité ventes først at tage stilling til sagen på mandag, hvor FN's Generalforsamling slutter.

 19. Kinas udmelding om kulkraftværker vækker glæde

  I en tale til FN's generalforsamling i New York i går meddelte Kinas præsident, at den store industrination fremover ikke vil opføre nye kulkraftværker i udlandet.

  Og Xi Jinpings udmelding får en positiv modtagelse i USA.

  - Vi har talt med Kina om dette i nogen tid. Og jeg er glad for at høre, at præsident Xi har truffet denne vigtige beslutning, udtaler John Kerry, der er USA's særlige klimaudsending.

  Alok Sharma, der skal stå i spidsen for FN's klimatopmøde COP26 i skotske Glasgow fra 31. oktober til 12. november, kvitterer også for Kinas udmelding.

  - Det er klart, at skriften er på væggen for kulkraft. Jeg glæder mig over præsident Xis engagement i at stoppe med at bygge nye kulprojekter i udlandet - et centralt emne for mine drøftelser under mit besøg i Kina, skriver han i et tweet.

 20. DMI varsler vindstød af stormstyrke i morgen

  Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har i nat udsendt et varsel om vindstød af stormstyrke for flere områder i morgen, torsdag.

  Det drejer sig om følgende områder i Jylland: Lemvig, Struer, Morsø, Thisted, Jammerbugt og Hjørring.

  Her ventes vindstødene i en periode fra klokken 15 til klokken 21 torsdag.

  I det nordvestlige Sjælland varsles der vindstød i Helsingør, Gribskov, Halsnæs, Odsherred, Kalundborg og Sejrø Bugt fra klokken 18 til midnat.

 21. Kinesisk ejendomsgigant indgår aftale om rentebetaling

  Ejendomsudvikleren Evergrande har lavet en aftale med investorer om at betale renter på et obligationslån, der forfalder i morgen, torsdag.

  Det oplyser Evergrande ifølge Reuters.

  Efter tiltaget er den kinesiske valuta blevet styrket som et tegn på lettelse hos investorerne.

  Torsdag skal Evergrande ligeledes betale 83 millioner dollar på et andet obligationslån - men uden oplysninger om forpligtelse.

  Evergrandes problemer med at betale selskabets enorme gæld medførte mandag kursfald på de globale aktiemarkeder.

  Selskabet er noteret på børsen i Hongkong.

 22. Norge vil tage imod 80 afghanske Nato-ansatte

  80 afghanske statsborgere, der arbejdede for Nato, før de sidste internationale styrker forlod Kabul, får mulighed for at bosætte sig i Norge, skriver VG.

  Norge evakuerede ligesom Danmark både egne borgere og en stor del af de lokalt ansatte afghanere, der havde arbejdet for dem. I samme ombæring blev flere Nato-ansatte også evakueret, og det er 80 personer fra den gruppe, som landet vil tage imod.

  - Det var et tidligt ønske om, at Nato-lande og partnerlande skulle tilbyde beskyttelse til dem, der ikke arbejdede for et specifikt land i Afghanistan. Der har vi alle et ansvar, hvor Norge tidligt meldte sig klar til at bidrage, siger den norske udenrigsminister ine Eriksen Søreide.

  Nato er et forsvarssamarbejde mellem 30 lande, heriblandt Danmark.

 23. Kina vil ikke længere skyde penge i udenlandske projekter baseret på kulkraft

  På FN's generalforsamling i New York er alle verdens ledere samlet - enten fysisk eller digitalt, og de skiftes til at få tid på talerstolen.

  Kinas præsident, Xi Jinping, har brugt noget af sin taletid på at meddele, at den store industrination fremover ikke vil poste penge i udenlandske projekter, der er baseret på kulkraft, skriver Ritzau.

  Samtidig lover han, at Kina vil gøre mere for at bidrage til at bekæmpe klimakrisen.

  - Kina vil øge støtten til andre udviklingslande, så de kan opbygge grøn energi, og vil ikke bygge nye kulkraftprojekter i udlandet, siger han.

 24. Flere danske vacciner skal doneres til andre lande

  Tidligere i år blev det besluttet, at Danmark skulle donere tre millioner doser coronavaccine til andre lande i løbet af i år. Den mængde bliver nu fordoblet, oplyser Udenrigsministeriet.

  Vaccinerne vil blive doneret gennem det internationale vaccinesamarbejde Covax.

  Der er tale om vacciner fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, og donationerne vil blive leveret direkte fra producenterne.

 25. Minister holder fast i omstridt hjemtagelse: Evakuering af kvinde og børn er nært forestående

  Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) holder fast i beslutningen om at tage en kvinde og hendes børn hjem fra lejr i Syrien, selvom det er kommet frem, at hun ifølge myndighedernes vurdering har dobbelt statsborgerskab.

  - Her er vi i en situation, hvor vi gør en undtagelse, fordi der er nogle særlige omstændigheder i den her sag. Vi står foran evakueringen af nogle børn. Det er meget nært forestående, siger Mattias Tesfaye til DR.

  - Der er nogle børn. De er på vej til Danmark, derfor har vi valgt at stå fast på den beslutning, som vi traf før sommerferien, siger han.

  Regeringen var ikke opmærksom på, at kvinden ifølge myndighedernes vurdering havde dobbelt statsborgerskab, og at man derfor efter en ny lov kunne fratage hende det danske statsborgerskab.

  Han understreger også, at Politets Efterretningstjeneste ingen indvendinger har imod, at kvinden hentes hjem, selvom hun har siddet i de lejre i Syrien, der huser familier fra de tidligere IS-kontrollerede områder.

 26. Store tyske bilproducenter bliver sagsøgt for ikke at ville droppe benzinbiler

  Bilproducenterne BMW og Daimler, der er nogle af verdens største, bliver sagsøgt, fordi de ikke vil droppe produktionen af diesel- og benzinbiler inden 2030.

  Det er miljøorganisationen Deutsche Umwelthilfe, der går til angreb på bilproducenterne, meddeler den i en pressemeddelelse.

  Organisationen havde fremsat krav om, at Daimler og BMW droppede produktionen, og havde sat en deadline den 20. september for svar.

  Det har begge producenter afvist, og derfor trækker Deutshce Umwelthilfe dem nu i retten.

  Ifølge organisationen er de klimamål, som producenterne har sat for sig selv, ikke nok til at leve op til de krav, der skal til ifølge FN's klimapanel, IPCC.

 27. Valgkommission cementerer storsejr til Putin-loyalt parti

  Ruslands dominerende parti, Forenet Rusland, får hele 324 ud af de 450 pladser i det russiske underhus, Dumaen.

  Det bekræfter de russiske valgmyndigheder her til aften, oplyser nyhedsbureauet AP.

  Dermed går partiet lidt tilbage i forhold til det sidste valg, men bevarer et overvældende flertal i parlamentet. Det er godt nyt for præsident Putin forud for præsidentvalget i 2024.

  Der udløber præsident Putins embedsperiode nemlig, og han forventes at bruge sit solide flertal til enten at gå efter et genvalg eller søge andre måder at bevare magten på, beretter AP.

  Weekendens storsejr får kritik fra både hjemmefronten og udlandet, da de fleste oppositionskandidater var udelukket, og valghandlingen bød på utallige eksempler på uregelmæssigheder.

  Kommunistpartiet, som har kaldt weekendens valg et resultat af "åbenlys svindel", bliver Dumaens andetstørste parti med 57 mandater.

 28. Ny storsejr til de danske fodboldkvinder i VM-kvalifikationen

  De danske spillere fejrer en scoring af Signe Bruun. (Foto: AZIZ KARIMOV © Ritzau Scanpix)

  Der var ingen tvivl om resultatet, da Danmarks landshold i kvindefodbold tirsdag aften vandt 8-0 over Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen.

  Allerede efter tre minutter bragte Signe Bruun danskerne foran, og herfra så de sig ikke tilbage resten af opgøret.

  Med sejren har Danmark nu vundet de to første kampe i kvalifikationen til verdensmesterskaberne i New Zealand og Australien i 2023. Dét endda med en imponerende målscore på 15-0.

  Danmark er placeret på førstepladsen i gruppe E med seks point. Rusland, som må anses for den farligste rival, er også noteret for seks point efter to kampe.

  Nummer et går direkte videre til VM, mens tre toere går videre via playoffkampe.

 29. Ungarns fodboldlandshold straffes med millionbøde og tomt stadion for tilskuerracisme

  Da Ungarn og England mødtes i kvalifikationen til fodbold-VM tidligere på måneden, var det ikke den engelske sejr, der stjal fokus.

  Det var derimod, at dele af Ungarns hjemmepublikum kampen igennem overfusede flere af de engelske spillere med racistiske tilråb.

  Det har fået det internationale fodboldforbund, Fifa, til at reagere ved at sanktionere Ungarn med en bøde på 1,5 millioner kroner og mindst én hjemmekamp uden tilskuere.

  Sker der noget lignende inden for de næste to år, vil Ungarn automatisk skulle spille endnu en kamp uden tilskuere.

  Det var særligt de to englændere, Jude Bellingham og Raheem Sterling, som publikum rettede abelyde imod.

  Udover racismen blev Ungarn også straffet for, at der blev kastet genstande på banen, blandt andet fyrværkeri. (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)
 30. Australien har mistet 30 procent af landets koalaer på tre år

  En såret koala bliver behandlet i Kangaroo Island Wildlife Park - stedet var sidste år udsat for en af de mange naturbrande, som har ramt Australien. (Foto: Tracey Nearmy)

  Antallet af koalaer i Australien falder med foruroligende hast.

  I løbet af tre år har landet mistet omkring 30 procent af sine koalaer.

  Det oplyser organisationen Australian Koala Foundation.

  De mange pungdyr er døde af tørke, i naturbrande og i nybyggede områder, hvor træer er blevet fældet, skriver Reuters.

  Organisationen vurderer, at bestanden af koalaer er faldet fra 80.000 i 2018 til mindre end 58.000 i år.

 31. Biden: Vi har ikke råd til at spilde mere tid

  Verdens lande står over for en lang række udfordringer - herunder udsigten til nye pandemier og voldsomme klimaforandringer.

  Derfor kræver det handling hurtigst muligt.

  Sådan lød budskabet fra den amerikanske præsident, Joe Biden, da han tidligere i dag holdt tale ved FN's generalforsamling.

  - Vi har ikke råd til at spilde mere tid. Lad os komme i gang med arbejdet. Lad os bygge en bedre fremtid nu, lød det fra den amerikanske præsident, som i dagens tale lagde op til mere internationalt samarbejde.

  Det står i kontrast til hans forgænger, Donald Trump, som ikke lagde skjul på sin skepsis overfor internationale organisationer som FN.

  Præsidenten oplyser, at USA forpligter sig til årligt at støtte udviklingslande med 70 milliarder dollar for at håndtere den globale klimakrise.

 32. Region Hovedstaden vil undersøge forsinkede 112-opkald

  Region Hovedstadens politikere vil nu have en tilbundsgående undersøgelse af de forsinkede opkald til 112.

  Det har et stort flertal i regionsrådet besluttet.

  Undersøgelsen kommer, efter at flere medier har skrevet om en stor stigning i de forsinkede opkald.

  Aktindsigter viser ifølge DR, at hele 4.677 opkald i juni, juli og august ikke blev besvaret inden for de 22 sekunder, som er den fastsatte tid, et opkald må stå og hænge.

  De mange alarmopkald går tabt, når de viderestilles fra Hovedstadens Akutberedskab til regionens vagtcentral.

  Rapporten skal være klar om to uger.

 33. Rekordmange er registreret smittet med coronavirus i Grønland

  I dag er 35 personer registreret smittet med coronavirus i Grønlands hovedstad, Nuuk.

  Det betyder, at antallet af smittede i landet når op på 126, hvilket er rekordhøjt. Det skriver flere grønlandske medier, herunder KNR.

  I sidste uge var 1,7 procent af de 4.290 testede i Nuuk positive.

  I sidste uge blev der igen indført stramme coronarestriktioner i Nuuk i forsøget på at dæmme op for smittetrykket.

  Det betyder, at man igen skal være færdigvaccineret, hvis man vil spise på restaurant, drikke en øl på en bar eller gå i fitnesscenter. Er man ikke færdigvaccineret, skal man fremvise en negativ coronatest, der ikke er ældre end 48 timer.

 34. 2.000 demonstranter fortsatte protesterne mod coronarestriktioner i Melbourne

  Demonstrationerne mod de omfattende coronarestriktioner i den australske delstat Victoria fortsatte i dag.

  Omkring 2.000 demonstranter var på gaden i Melbourne, og de ignorerede dermed kravet om at blive hjemme, med mindre man skal handle, har et arbejde med en vigtig funktion eller skal til lægen.

  Vreden var især rettet mod regeringens to ugers lukning af byggepladser, og der var da også mange bygningsarbejdere blandt de demonstrerende.

  - Det var en meget, meget stor og meget, meget vred gruppe, siger delstatens politikommissær Shane Patton om demonstrationen.

  Omkring 60 blev anholdt.

  • Mange bygningsarbejdere var blandt de demonstrerende i dag i Melbourne. (Foto: William WEST © AFP or licensors)
  • 60 blev anholdt under coronademonstrationerne. (Foto: William WEST © AFP or licensors)
  1 / 2
 35. Sygeplejersker skal betale 125 kroner om måneden for at fylde strejkekassen igen

  Prisen for de ti ugers strejke, som sygeplejerskerne lige har været igennem, kommer til at lyde på 125 kroner om måneden.

  Det er det beløb, medlemmerne af fagforeningen skal betale i såkaldt strejkekontingent frem til 2024 for at polstre den slunkne strejkekasse.

  Det er blevet besluttet ved afstemning i Dansk Sygeplejeråds øverste myndighed, Kongressen.

  - Det har været en vigtig diskussion om, hvor lavt vi kunne sætte beløbet, for vi ved godt, at det her presser rigtig mange af vores medlemmer, siger Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen.

  Efter den seneste strejke i 2008 blev beløbet fastsat til 375 kroner i ekstra betaling. Selvom strejken denne gang var længere, omfattede den ikke lige så mange sygeplejersker, og derfor blev den ikke lige så dyr, fortæller Grete Christensen.

 36. Danmark donerer tre millioner coronavacciner til Afrika og små østater

  Danmark donerer yderligere tre millioner doser coronavacciner til især lande i Afrika og små klimasårbare østater.

  Det oplyser statsminister Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar.

  Der er tale om doser fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, og de bliver primært doneret gennem det internationale vaccinesamarbejde, Covax.

  Både AstraZeneca og Johnson & Johnson er blevet droppet i det danske vaccinationsprogram. Johnson & Johnson er dog med i den frivillige ordning.

 37. Formand for sundhedsudvalg: Svært at forstå, at erfaringer efter dødsfald ikke blev delt

  I 2014 døde 44-årige Henrik Winther fra København efter et fatalt forløb, hvor læger flere gange overså symptomer på, at han var blevet inficeret med kødædende bakterier.

  Henrik Winthers dødsfald fik Region Hovedstaden til at stramme op på procedurerne, så patienter for eksempel skal tilses fysisk af en læge, hvis de ringer til lægevagten med stærke og uforklarlige smerter.

  Men de nye procedurer blev ikke delt med resten af landet. Og det var ikke godt nok, siger formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Karin Friis Bach (R).

  - De instrukser skulle selvfølgelig have været delt med de andre regioner. Og det er noget af det, som er svært at forstå lige nu, siger hun og tilføjer:

  - Jeg må bare erkende, at det er ikke sket, og derfor er der bare brug for, at vi fremadrettet bliver bedre til det her.

  Efter Henrik Winthers dødsfald har sundhedspersonale i flere tilfælde overset symptomer på den alvorlige lidelse med alvorlige konsekvenser til følge, viser DR-dokumentaren 'De kødædende bakterier'.

 38. Evakueringerne fortsætter på spansk ø, der er ramt af vulkanudbrud

  Røg stiger op fra lavaen på øen La Palma. (Foto: JOSE MARIA MONTESDEOCA © Ritzau Scanpix)

  Vulkanen Cumbre Vieja skaber stor ravage på La Palma, der er en af de spanske kanarieøer.

  Den er i udbrud, og nu er myndighederne nødsaget til at evakuere endnu en landsby, der ligger placeret, så lavaen har kurs mod den i sin rejse ned mod havet.

  Flere end 6.000 personer har allerede måttet flygte fra lavaen, og flere hundrede hjem er gået til, siden udbruddets begyndelse søndag.

  Det er forventet, at lavaen når havet i løbet af i dag, skriver BBC.

  Når den gør det, er der risiko for, at der opstår en kemisk reaktion, der kan forårsage eksplosioner og giftige gasser.

 39. Dansk juniorrytter vinder VM-guld i enkeltstart

  Den danske cykelrytter Gustav Wang vandt tirsdag VM-guld i juniorernes enkeltstart i belgiske Brugge. Den 18-årige temporytter var 25 minutter og 37 sekunder om at fuldføre enkeltstarten, der var 22,3 kilometer lang.

  - Det føles fantastisk. Det føles godt at bevise, at jeg er den bedste, siger Gustav Wang til TV2 Sport.

  Det var meget tæt på to danskere på podiet hos juniorerne, da Carl-Frederik Bevort blev nummer fire - 30 sekunder efter Gustav Wang.

 40. "Guld"-mundur bliver ligatræner i Danmark

  Den tidligere danske landstræner, islændingen Gudmundur Gudmundsson, bliver cheftræner i Fredericia. (Foto: damir Sagolj © Scanpix Denmark)

  I 2016 var islændingen Gudmundur Gudmundsson landstræner for Danmark, da håndboldherrerne vandt OL-guld i Rio. Nu skal han være cheftræner for Fredericia HK i den danske herreliga, hvor han tiltræder efter denne sæson.

  - Gudmundur er en træner på øverste hylde med rigtig meget erfaring. Han har været klubtræner og landstræner og har været i stand til at skabe gode resultater på et langsigtet plan.

  - Det er det, vi også forventer, at han kan gøre i Fredericia, siger Fredericia-direktør Thomas Renneberg-Larsen til TV2 Sport.

  Tidligere mandag oplyste Fredericia Håndboldklub, at cheftræner Jesper Houmark, stopper i sit nuværende job til sommer, men fortsætter i en ny rolle.

 41. 22-årig skal flere år i fængsel efter at have alarmeret politiet om sig selv

  En 22-årig mand skal i fængsel i tre år og to måneder for at have været i besiddelse af et skydevåben på et offentligt sted.

  Det har Retten i Randers besluttet.

  Forløbet, der førte til domfældelsen, var med politiets egne ord 'usædvanligt'.

  Den 2. april modtog politiet en anmeldelse om en mørkklædt mand, der gik rundt ved Ørum Kirke i Randers med et skydevåben.

  Da en patrulje kom til stedet, stødte de på en person, der forsøgte at flygte. Han blev hurtigt indhentet og viste derefter velvilligt betjentene hen til en revolver og skarpe patroner, han havde gemt.

  Efterfølgende viste det sig, at det var den 22-årige, der selv havde alarmeret politiet om den mørkklædte mand.

  Politiet mener, at den 22-årige var bange for nogen i det kriminelle miljø og derfor ønskede at blive anholdt.

 42. Præsident Biden til FN: Vi ønsker ikke en ny kold krig

  Joe Biden holdt for kort tid siden sin første tale ved FN's generalforsamling som USA's præsident.

  Her talte præsident Biden om alt fra klimakrise og vacciner til Afghanistan og hacking.

  Undervejs slog han fast, at USA agter at beskytte sine allierede fra større lande, der forsøger at dominere svagere lande.

  - Men vi søger ikke en ny kold krig eller en verden, der er delt op i faste blokke, lød det fra Biden.

  - USA er klar til at arbejde sammen med ethvert land, der træder frem og søger fredelige løsninger på fælles udfordringer - selv hvis vi har store meningsforskelle på andre områder.

 43. Sundhedsminister: Der kommer en national instruks for kødædende bakterier

  Det skal stå fuldstændig klart, hvornår alarmklokkerne skal ringe – og hvordan sundhedspersonalet skal reagere – når de bliver ringet op af en patient med symptomer på kødædende bakterier.

  Derfor bliver der nu lavet en national instruks på området, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et skriftligt svar til DR.

  - Den nye nationale instruks udarbejdes af Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og regionerne. Den nationale instruks skal sikre, at alle, der modtager opkald, ved præcist, hvilke procedurer de skal handle efter.

  Instruksen bliver udarbejdet, efter at DR i en dokumentar har vist, hvordan vagtlæger og andet sundhedspersonale i flere tilfælde har overset symptomer på kødædende bakterier med store konsekvenser til følge.

  Det har fået eksperter til at efterlyse en national indsats for patienter, der rammes af den sjældne lidelse.

  Det fremgår ikke af det skriftlige svar fra sundhedsministeren, om det alene er for eksempel vagtlæger, den nye instruks skal målrettes.

 44. Tyske politikere fordømmer opbakning til mord på ekspedient efter diskussion om mundbind

  I lørdags blev en ekspedient på en tankstation i den tyske by Idar-Obstein skudt og dræbt efter en ophedet diskussion med en kunde, der nægtede at bære mundbind.

  På de sociale medier har der floreret opslag, der udtrykker opbakning til morderen, og det har fået flere tyske politikere til at reagere skarpt, skriver Reuters.

  - Det had og den tilskyndelse fra de mennesker, man ikke kan trænge igennem til, skaber splittelse i samfundet og dræber folk. De har ingen plads i vores samfund, skriver udenrigsminister Heiko Maas på Twitter.

  Justitsminister Christine Lambrecht kalder det afskyeligt, at mordet bliver misbrugt til at sprede had, og at "staten må imødegå coronavirus-benægterne med alle midler".

  En mistænkt er anholdt, og ifølge tysk politi har han fortalt, at han følte han sig stresset af coronarestriktionerne.

 45. Analyse: Opsigtsvækkende nej til boligindgreb

  Regeringen har i dag blankt afvist at gøre det sværere at få et afdragsfrit lån, når man skal købe bolig.

  Afvisningen er opsigtsvækkende, fordi den går stik imod den klare henstilling fra eksperterne i risikorådet, som blev nedsat for at undgå en ny finanskrise.

  Afvisningen viser, hvor svært det er at stramme lånereglerne på det danske boligmarked - også i gode tider.

  En stramning ville formentlig gøre det danske boligmarked mere sikkert på sigt, men det ville også kunne ramme mange boligejere på pengepungen her og nu - og det er der ikke den store politiske lyst til.

 46. Overvismand: Behovet for indgreb på boligmarkedet er ikke så stort længere

  Under corona har boligmarkedet været febervarmt, og det fik Det Systemiske Risikoråd til at anbefale et regeringsindgreb.

  I dag meddelte regeringen så, at det ikke kommer til at ske, fordi udviklingen er vendt. Og det er overvismand Michael Svarer enig i.

  - Det, der er sket, siden rådet kom med anbefalingen, er, at farten på boligmarkedet er taget af.

  - Det kunne vidne om, at noget af den kraftige hastighed, vi så op til sommerferien, delvist var drevet af corona, siger han til Ritzau.

  Senest tre måneder efter henstillinger fra Det Systemiske Risikoråd skal de følges, eller der skal komme en forklaring på, hvorfor det ikke sker, og det er den, som Erhvervsministeriet har givet i dag.

 47. Holger Rune uddeler to æg til spanier i ATP-turnering

  Man behøvede ikke være dansker for at se, hvor overbevisende tennistalentet Holger Rune var, da han tirsdag spillede sig videre til anden runde af ATP-turneringen i franske Metz.

  18-årige Rune vandt med de sikreste cifre af alle, 6-0 og 6-0, over spanieren Bernabe Zapata Miralles, der er nummer 119 på verdensranglisten. Det skal dog nævnes, at Miralles flere gange modtog behandling for en skade undervejs.

  I næste runde møder Holger Rune italieneren Lorenzo Sonego. En markant sværere modstander, som ligger helt oppe som nummer 24 i verden.

 48. Bangkok forventer at kunne åbne for turister til november

  Den thailandske hovedstad, Bangkok, forventer, at der igen kan komme turister til millionbyen i november.

  Bangkok var inden coronapandemien en af verdens store turistdestinationer. Men pandemien satte en stopper for turismen, skriver Ritzau.

  I november venter myndighederne, at 70 procent af indbyggerne er vaccineret.

  Det siger den lokale guvernør, Aswin Kwanmuang, til avisen Bangkok Post.

  I dag er 42 procent af de omkring 10 millioner indbyggere vaccineret to gange.

 49. Bispevalg i Aalborg er vanvittigt tæt og sendt ud i anden valgrunde

  Første afstemning om at finde den næste biskop for Aalborg Stift sluttede i dag.

  Men i stedet for en ny bisp står stiftet nu overfor endnu en valgrunde.

  Der var nemlig ikke nogen af de tre kandidater til embedet, som fik over de 50 procent det kræver for at blive valgt direkte.

  Kandidaten med færrest stemmer er ikke længere i valget, og tilbage er nu Annette Brounbjerg Bennedsgaard, der er provst i Horsens Provsti og Thomas Reinholdt Rasmussen, der er provst i Hjørring Søndre Provsti.

  I første valgrunde var det blot 1,1 procent, der adskilte de to tilbageværende kandidater.

  Den anden valgrunde slutter 27. oktober.

 50. Regeringen afviser indgreb på boligmarkedet

  Regeringen afviser hurtigt indgreb ind på boligmarkedet.

  Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup i et svar til Det Systemiske Risikoråd, der i juni i år anbefalede en stramning af adgangen til afdragsfrie boliglån.

  Ifølge erhvervsministeren tyder udviklingen på, at der er kommet mere ro på.

  - Det er gode tegn, og derfor er der heller ingen grund til at gribe ind her og nu, hvor vi samtidig ser, at dansk økonomi er sund.

  Selvom regeringen ikke vil gribe ind her og nu, skærpes overvågningen af boligmarkedet, lyder det fra Simon Kollerup.

 51. 344 nye coronasmittede det seneste døgn

  344 personer er registreret smittet med coronavirus siden i går. Tre personer er døde.

  Der er nu 96 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er tre færre end i går.

  Dagens smittetal fra Statens Serum Institut er baseret på 37.200 PCR-test.

  Det svarer til, at 0,9 procent af de testede har været smittet med covid-19.

Mere fra dr.dk