Seneste nyt

Udenlandske chauffører betaler sjældent p-bøder

Overblik

 1. 19. okt kl. 20:11
  Udenlandske chauffører betaler sjældent p-bøder

  Udenlandske chauffører betaler alt for sjældent deres danske parkeringsbøder, mener brancheorganisationen Danske Vognmænd, DTL.

  Ud af omkring 5.000 ubetalte p-bøder til udenlandske chauffører er kun 521 endt i statskassen.

  Det får mildest talt ikke vognmændenes brancheforening, DTL, til at klappe i hænderne.

  - Det er et stort problem for følelsen af retssikkerhed, for ude i den anden ende sidder der nogle danske vognmænd, som oplever, at mens de betaler deres bøder, er de udenlandske chauffører fløjtende ligeglade, siger administrerende direktør Erik Østergaard.

  Færselsstyrelsen oplyser til DR, at man er tilfreds med samarbejdet med inkassoselskabet Euro Parking Collection og ser succesraten som tilfredsstillende.

 2. I dag kl. 15:07

  Statsministeren med coronanyt: 'Vi arbejder efter et pressemøde i morgen'

  I morgen bliver der sandsynligvis holdt et pressemøde, hvor regeringen vil fortælle om mulige nye tiltag i kampen mod coroanvirus.

  - Vi arbejder efter et pressemøde i morgen, hvor vi forhåbentlig kan give klar besked, siger Mette Frederiksen.

  Hun ville i dag ikke løfte sløret for, hvilke restriktioner eller tiltag, der kan være på vej, men det er overvejende sandsynligt, at det kommer.

  - Myndighederne sidder og kigger på nu, om der er behov for yderligere initiativer, og det tror jeg, vi må lægge til grund, at der bliver, siger Mette Frederiksen.

 3. 4 min. siden

  Styrelse: Vi har nu samfundsmitte med Omikron-varianten

  Dagens coronasmittetal er i dag historisk høje. 6.324 personer er det seneste døgn smittet med corona. Oveni de høje smittetal har vi siden 27. november har vi været ramt af Omikron-varianten.

  Og lige nu går det rigtig stærkt. Sådan lyder det fra Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed på et pressemøde, der netop nu afholdes af sundhedsmyndighederne.

  - Vi har nu samfundsmitte med Omikron-varianten. Sådan lyder det fra Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

  I Østdanmark kan alle smittetilfælde ikke spores tilbage til den samme smittekæde, som det er tilfældet i Vestdanmark, lyder det.

 4. 37 min. siden

  Det kriminelle miljø i Sverige er i politiets søgelys i forbindelse med skyderier

  Københavns Politi har netop afholdt pressemøde om de fire skudepisoder, der de seneste dage har været i København og omegn. Flere personer er blevet ramt - nogle alvorligt - og tre personer er døde.

  Dansk politi er i tæt samarbejde med svensk politi, fortæller Torben Svarrer, der er ledende politiinspektør hos Københavns Politi.

  Det sker, blandt andet fordi en svensk mand er anholdt og fængslet for drabet på Nørrebrogade i torsdags.

  En journalist spørger, om svenske bandemedlemmer er i kikkerten.

  - Sverige har en lidt anden måde at definere miljøer på. Lad os bare sige, at der er tale om det kriminelle miljø i Sverige, siger Torben Svarrer.

 5. I dag kl. 15:11

  Polen varsler vaccinekrav for lærere og folk i uniform

  Fra 1. marts 2022 kræver det, at man er færdigvaccineret mod covid-19, hvis man vil arbejde som blandt andet lærer, politibetjent eller brandmand i Polen.

  Det oplyser den polske sundhedsminister, Adam Niedzielski, ifølge nyhedsbureauet AP.

  Vaccinekravet kommer også til at gælde sundhedspersonale samt alle sikkerhedsfolk, der bærer uniform - herunder militærfolk og vagter.

  Stigende smittetal får samtidig Polen til at stramme landets restriktioner. Fra næste uge bliver natklubber lukket, mens blandt andet biografer, kirker og restauranter skal skrue kapaciteten ned fra 50 til 30 procent, beretter AP.

  Polen forsøger at komme stigende smittetal til livs. (© Ourworldindata.org)
 6. I dag kl. 14:48

  Politiets efterforskning af skyderier har ført til 12 anholdelser og 25 ransagninger

  I kølvandet på de seneste dages mange skyderier har politiet sat gang i det store maskineri.

  Det fortæller Torben Svarrer, der er ledende politiinspektør hos Københavns Politi.

  - Jeg kan love jer, at vi har sat ekstremt mange ressourcer ind på at få løst det her, siger han på et pressemøde.

  Der er 12 anholdte personer, og politiet har i dag ransaget 25 adresser.

  Den eneste kreds på Sjælland, hvor der ikke har været ransagninger, er hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, siger han.

  Der bliver også samarbejdet med svensk politi.

 7. I dag kl. 14:36

  Sundhedsmyndighederne holder pressemøde om coronasituationen klokken 16

  Sundhedsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed, Styrelsen for Forsyningssikkerhed og Statens Serum Institut (SSI) holder pressebriefing tirsdag klokken 16.

  De vil give en status på epidemien, Omikron-varianten, smitteopsporing og testkapacitet, lyder det.

 8. I dag kl. 14:23

  'Det går uhyggeligt hurtigt': Statsministeren varsler øget indsats med flere vacciner

  Dagens smittetal er det højeste under hele epidemien, men allerede inden de blev offentliggjort klokken 14, varslede statsminister Mette Frederiksen (S), at der skal fart på vaccineudrulningen.

  - Det går uhyggeligt hurtigt. Derfor skrues der nu yderligere op for vaccinationsindsatsen. Endnu flere danskere skal vaccineres hurtigere. Det gælder både første, andet og tredje stik.

  - Vi følger udviklingen meget tæt flere gange om dagen. Myndighederne overvejer nu, om der er behov for yderligere nødvendige tiltag. Vi må og kan ikke lade pandemien løbe løbsk i Danmark, siger hun.

  - Kapaciteten skal styrkes, så den kan følge med. Fra næste uge er det myndighedernes mål, at der kan vaccineres en halv million danskere om ugen, siger Mette Frederiksen.

 9. I dag kl. 14:08

  Ny smitterekord, men indlæggelser er stabile

  Det seneste døgn er 6.324 personer konstateret smittet med coronavirus. Det er det højeste antal til dato.

  Antallet af indlagte holder sig stabilt. Det falder med tre til 465 i alt. 66 ligger på intensivafdelinger.

  Kontakttallet er beregnet til 1,1. Dermed ligner det, at coronaepidemien igen er i vækst, oplyser Sundhedsministeriet. Senest blev det opgjort til 1,0.

  Blandt de smittede er der samlet konstateret 361 tilfælde med Omikron-varianten. Det er 100 flere end i går.

  Bemærk: Grafen er delt op på de dage, folk er blevet testet, så seneste dag er kunstigt lav, fordi der ikke er kommet resultater fra alle test.

  Opdateres...

 10. I dag kl. 13:51

  68 ansatte fra spansk intensivafdeling smittet efter julefrokost

  Julefrokoster kan have utilsigtede konsekvenser i form af pinligheder og tømmermænd i flere afskygninger.

  Men hos intensivafdelingen på et hospital i den spanske by Málaga må hovedpinen være ekstra stor i øjeblikket.

  68 sundhedsansatte er nemlig smittet med covid-19 i kølvandet på afdelingens julefrokost i sidste uge, skriver BBC. Myndighederne undersøger i øjeblikket, om udbruddet skyldes festen, hvor 170 personer deltog.

  De fleste af de smittede er intensivlæger og -sygeplejersker, som alle er færdigvaccineret og blev testet inden festen, siger sundhedsmyndighederne.

  De sundhedsansatte i regionen Andalusien, hvor Málaga ligger, var allerede inden udbruddet blevet rådet til ikke at deltage ved julefrokoster på grund af frygten for smitteudbrud.

 11. I dag kl. 13:51

  Politiet slår til mod banderne med koordineret aktion på Sjælland

  Politiet har i dag foretaget en række ransagninger i kølvandet på den seneste tids skyderier i hovedstadsområdet.

  Ifølge politiet er der foretaget "flere" anholdelser, og aktionen har involveret flere politikredse på Sjælland. Det vides ikke, hvor mange anholdelser der er tale om.

  Samtidig indfører Københavns Politi i dag to skærpede strafzoner i de områder, hvor der lige nu er visitationszoner.

  Det betyder, at straffen for visse former for kriminalitet kan stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. Det gælder eksempelvis i sager om våbenbesiddelse eller vold. Zonerne ligger i dele af Husum/Tingbjerg og dele af Nørrebro og Nordvest.

  Københavns Politi holder klokken 14.30 pressemøde, hvor man vil fortælle mere om ransagningerne.

 12. I dag kl. 13:44

  Psykisk syg mand vinder sag om udvisning ved menneskerettighedsdomstol

  En tyrker, som blev dømt til udvisning i 2015, har vundet en sag mod Danmark ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg, skriver Ritzau.

  Manden blev oprindeligt udvist efter et voldeligt overfald i 2006 og blev siden idømt syv års fængsel. Han blev også udvist, selv om hans diagnose paranoid skizofreni stadig krævede behandling.

  Det mener Storkammeret - den højeste instans i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol - er i strid med artikel otte, der blandt andet omhandler en forpligtelse til at oplyse personer med handicap om rettigheder.

  Dommen glæder advokat Tyge Trier.

  - Jeg har også talt med Savran, der er meget lettet og glad og glæder sig til at komme hjem til sin familie i Danmark og har meget svære forhold dernede, siger han efter dommen.

 13. I dag kl. 12:59

  Sundhedsminister Magnus Heunicke er testet positiv for corona under ophold i Bruxelles

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har til opgave at holde coronasmitten nede. Men nu er han selv blevet ramt. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Sundhedsminister Magnus Heunicke er testet positiv for corona.

  Ministeren opholder sig i Bruxelles, hvor han selvisolerer på et hotel. Det oplyser Sundhedsministeriet.

  Magnus Heunicke ankom til Bruxelles i går aftes for at deltage i et rådsmøde. I morges inden mødet tog han en selvtest, som viste sig at være positiv og som efterfølgende blev bekræftet med en særlig hurtig PCR-test, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

  Ministeren har det godt efter omstændighederne, men har milde symptomer i form af ondt i halsen, lyder det.

  Der er iværksat smitteopsporing af alle sundhedsministerens nære kontakter efter både de danske og belgiske sundhedsmyndigheders retningslinjer.

  Sundhedsministeren kørte fredag med både metro og S-tog i København, og det kan ikke fastslås, hvor sundhedsministeren er smittet.

 14. I dag kl. 12:44

  Der er konstateret smitte med Omikron til fredagsbar og Jung-koncert i København

  I går blev der konstateret flere smittetilfælde i forbindelse med en koncert med bandet Jung i København i sidste uge.

  I første omgang lød meldingen fra myndighederne, at der ikke var registreret Omikron-tilfælde, men det har ændret sig i dag.

  Udover koncerten er samme variant også konstateret efter en fredagsbar på Panum Instituttet i København.

  Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer derfor alle, der har deltaget i arrangementerne til at lade sig kvikteste.

  Det er ikke oplyst, hvor mange Omikron-tilfælde der er tale om.

 15. I dag kl. 12:37

  Studerende sigtet for dokumentfalsk: Viste coronapas med ændret dato

  Østjyllands Politi har sigtet en 25-årig kvindelig studerende på VIA University College i Randers for dokumentfalsk.

  Det er sket, fordi hun mandag formiddag viste en af skolens medarbejdere et skærmbillede af et coronapas, hvor datoen så ud til at være ændret.

  Det fik medarbejderens leder til at kontakte politiet, og kvinden forlod stedet efter at have råbt op og virket truende, oplyser Østjyllands Politi, som derfor fandt frem til kvinden på hendes bopæl.

  Her blev hun så sigtet for dokumentfalsk.

  Straffen for den slags er typisk et sted mellem 20 og 40 dages betinget fængsel, men da der er tale om en straffelovsovertrædelse med relation til covid-19, kan straffen forhøjes til det dobbelte.

 16. I dag kl. 12:34

  Økonomiske vismænd: Beskat kørslen i stedet for bilen og scor 20 milliarder kroner

  Væk med registreringsafgiften, reducer ejerafgiften og omlæg brændstofafgifterne.

  Det Miljøøkonomiske Råd har i dag fremlagt en rapport med en række forslag, der skal gøre det meget billigere at være bilejer.

  Til gengæld skal det så indføres kørselsafgifter, der gør det meget dyrere at køre i bilen. Det skal ske ved at udvikle et system, der registrerer hvor meget og hvornår man bruger sin bil.

  På den måde mener vismændene, at det skulle være muligt at sikre en samfundsmæssig gevinst i omegnen af 20 milliarder kroner.

  Om idéen har gang på jord er en politisk beslutning.

 17. I dag kl. 11:52

  Sundhedsstyrelsen: Overvejer at omlægge opsporingsstrategi for Omikron-tilfælde efter smittestigning

  Antallet af smittede danskere med den nye corona-variant Omikron er støt stigende.

  Hidtil har myndighedernes strategi været at bremse den nye coronamutation med en omfattende smitteopsporing.

  Men i takt med at Omikron-varianten breder sig i samfundet, giver det mening at overveje at lægge strategien om. Det siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

  - Vi har udvidet smitteopsporingen til også at omfatte nære kontakter til nære kontakter for at forsinke spredningen af Omikron. Denne strategi er kun mulig i en periode med få smittede.

  - Over den seneste uge er der sket en kraftig stigning i antallet at smittede med Omikron-varianten, derfor er Sundhedsstyrelsen sammen med de øvrige myndigheder ved at vurdere, hvornår vi skal overgå til en mindre intensiv smitteopsporing, siger hun.

 18. I dag kl. 11:52

  Storebæltsbroen lukker for campingvogne, trailere og andre vindfølsomme køretøjer

  Storebæltsbroen forbyder kørsel med vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig blæst, skriver Sund & Bælt, der er selskabet bag broen.

  Forbuddet gælder fra klokken 11.00 i dag. Det forventes at blive ophævet klokken 03.00 natten til onsdag.

  Forbuddet betyder, at for eksempel trailere og campingvogne samt varevogne og minibusser ikke må køre over broen.

  Det er op til chaufføren selv at vurdere, om der er tale om et vindfølsomt køretøj eller ej.

 19. I dag kl. 11:38

  Rigspolitiets bandeenhed vil ikke gå i detaljer med bandekonflikten i hovedstadsområdet

  Nationalt Efterforskningscenter (NEC) hos Rigspolitiet ønsker ikke at gå i detaljer med, hvilke grupperinger der i disse dage bekriger hinanden med skyderi i gaderne i hovedstadsområdet.

  Det udtaler vicepolitiinspektør Søren Have Enevoldsen i en skriftlig udtalelse.

  NEC har ikke mulighed for at stille op til interview, men udtaler:

  - Af efterforskningsmæssige hensyn kan vi ikke gå i detaljer med de enkelte grupperinger og deres tilhørsforhold og metoder, men vi kan sige, at vi følger udviklingen meget tæt og er klar til at sætte ind med de værktøjer, vi har til rådighed, ligesom vi vil være mere til stede og skabe tryghed i de udsatte områder.

  - Det er fuldstændig uacceptabelt, at der bliver skudt på åben gade i Danmark, og vi strammer derfor grebet over for de kriminelle grupperinger den kommende tid, siger Søren Have Enevoldsen.

 20. I dag kl. 11:36

  Justitsministeren om slettede sms'er: 'Vi vil ikke foretage os yderligere'

  De meget omtalte sms'er fra Mette Frederiksen og tre andre topfolk i Statsministeriet bliver ikke genskabt.

  I dag har Forsvarets Efterretningstjeneste meddelt, at de ikke kunne løse opgaven, og derfor vil der ikke blive gjort flere forsøg, siger justitsminister Nick Hækkerup.

  - Når vi står der, hvor vi står nu, så tror jeg simpelthen ikke, at det giver merværdi at henvende sig flere steder og sige, så skal det også tjekkes her. Så vi vil ikke foretage os yderligere i forhold til det her. Efter vores opfattelse, så har vi gjort det, der skal til. Vi vil ikke gøre mere, siger justitsministeren.

  Flere oppositionspartier ønsker, at arbejdet med at genskabe sms'erne skal fortsætte. De Konservative så gerne, at private aktører fik chancen.

 21. I dag kl. 11:28

  Antallet af bolighandler slår sidste år

  I går blev der afsluttet 377 bolighandler, og dermed er der i år solgt flere boliger end sidste år, skriver Boligsiden.

  Med mandagens resultat nåede det samlede antal op på 107.509 handler, og det er 21 flere end 2020. Det var ellers det højeste siden 2005.

  Det er særligt salget af villaer og rækkehuse, der udgør langt det største marked, som trækker op. Allerede i november overgik salget her det, der blev set i 2020.

  Den høje fart på boligmarkedet fik i juni Det Systemiske Risikoråd, som rådgiver regeringen, til at opfordre til, at skruen blev strammet en smule.

 22. I dag kl. 11:04

  Landsretten stadfæster bødestraf til 44 danseglade personer

  Vestre Landsret har stadfæstet byrettens dom i en sag om 44 personer, der den 4. december sidste år var samlet til en dansefest på en nedlagt ålefarm i Mejrup ved Holstebro.

  Der var de samlet, selvom det på daværende tidspunkt ikke var tilladt at være flere end ti personer samlet.

  Alle 44 personer er blevet dømt for at have overtrådt den daværende bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger, og de er blevet straffet bøder på 4.000 kroner hver, mens arrangørerne skal betale bøder på 5.000 kroner.

 23. I dag kl. 11:01

  DBU rejser til Qatar og ønsker svar på en række spørgsmål

  Der skal fortsat kigges nærmere på menneskerettighederne i Qatar, som er vært for VM i fodbold næste år.

  Det er en af årsagerne til, at Dansk Boldspil-Union (DBU) for tredje gang besøger Qatar. Besøget varer fra tirsdag til fredag i denne uge.

  Besøget byder på møder med Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, og den organisation, der arrangerer VM-slutrunden.

  Der er behov for kritisk dialog, lyder det fra DBU-direktør Jakob Jensen, der har fokus på øget pres på Qatar og opfølgning på reformer i VM-værtslandet.

  - Menneskerettighedssituationen i Qatar er fortsat meget alvorlig.

  - Besøget kommer på et vigtigt tidspunkt - særligt med den seneste tids debat, der omhandler pressefrihed, lige rettigheder for alle på stadion og ikke mindst implementering af reformerne for migrantarbejderne.

  - Derfor har vi fortsat behov for kritisk dialog og ønsker svar på en række spørgsmål, siger Jakob Jensen.

  DBU oplyser, at unionen skal deltage i politiske møder og besigtige forholdene forud for Danmarks deltagelse ved VM.

  /ritzau/

 24. I dag kl. 10:46

  En mand i 20'erne er død efter skudepisode i Herlev i nat

  En mand i 20'erne er død, efter to mænd blev skudt i Herlev i nat.

  Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

  Tilstanden hos nattens andet skudoffer, en 25-årige mand, betegnes som stabil, og han er uden for livsfare, lyder det fra politiet.

  Københavns Vestegns Politi modtog klokken 01.04 i nat en anmeldelse om, at en mand med en skudlæsion var indbragt til et hospital fra Ring 4 ved Krebsdammen i Herlev. Der var tale om den 25-årige mand, der nu er uden for livsfare.

  Han blev ramt af skud i hovedet og bliver nu hospitalsbehandlet.

  En hundepatrulje fandt ved tre-tiden i nat en yngre mand, der var dræbt med skud på et grønt område ved Krebsdammen. Han er her til formiddag identificeret som en mand i 20'erne, og de pårørende er endnu ikke underrettet.

 25. I dag kl. 10:31

  Smitteudbrud til julefrokost har spredt sig til tre ungdomsuddannelser

  En julefrokost i Viborg den 27. november har udviklet sig til en gedigen supersprederbegivenhed.

  69 ud af 150 deltagere er konstateret smittet med Omikron-varianten, og efterfølgende har smitten spredt sig til tre ungdomsuddannelser.

  Der er tale om Viborg Katedralskole, Midtbyens Gymnasium og Viborg Gymnasium, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed.

  - Vi kan konstatere, at smitten kan spores tilbage til samme smittekilde, og dermed er der sammenfald mellem smitten til julefrokosten, Martin Jensen-koncerten i Aalborg og udbrud på de tre ungdomsuddannelser. Og vi kan konstatere, at det er gået meget hurtigt, siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

  Blandt koncertpublikummet er indtil videre ti personer konstateret smittede med Omikron.

 26. I dag kl. 10:19

  Efter amerikansk diplomat-boykot af OL: Japan vil træffe sine egne beslutninger

  Japan kommer til at træffe sine egne beslutninger, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt landet skal sende sine diplomater og politikere afsted til Beijing, når Kina afholder vinter-OL i 2022.

  Det siger den japanske premierminister, Fumio Kishida, ifølge Reuters.

  Udmeldingen kommer, efter Det Hvide Hus i går meddelte, at medlemmer af den amerikanske regering vil boykotte vinter-OL på grund af Kinas menneskeretlige "grusomheder", mere specifikt for overgreb på landets muslimske uighur-mindretal.

  Japan vil overveje en hel række af faktorer, når de beslutter, om de vil følge USA's eksempel, oplyser Kishida, blandt andet formålet med OL, den diplomatiske situation og Japans egne nationale interesser.

  Også fra Australien lyder meldingen, at man overvejer situationen.

 27. I dag kl. 10:15

  De Forenede Arabiske Emirater rykker weekenden og indfører arbejdsuge på 4,5 dag

  Fra 1. januar næste år vil man også i De Forenede Arabiske Emirater holde weekend lørdag og søndag - samtidig indfører landet en 4,5 dages arbejdsuge.

  Det skriver det statslige nyhedsbureau WAM ifølge Ritzau.

  Hidtil har det hovedsageligt muslimske land haft sin officielle weekend fredag og lørdag. Ændringen betyder, at fredag, hvor landets muslimer traditionelt samles i fredagsbøn, bliver en halv arbejdsdag.

  - De Forenede Arabiske Emirater er det første land, der introducerer en national arbejdsuge, der er kortere end den globale arbejdsuge på fem dage, skriver det statslige nyhedsbureau.

  Ændringen af weekenddagene skal være med til at gøre det mere interessant for udlændinge at investere i landet, skriver Ritzau.

 28. I dag kl. 10:14

  Drake trækker sine nomineringer fra kæmpe musikpris

  Drake på scenen ved Grammy-showet i 2019, hvor han fik en pris. Det kommer ikke til at ske denne gang. Den canadiske superstjerne bliver væk. (Foto: Robyn BECK © Ritzau Scanpix)

  Tak, men nej tak.

  Musikeren Drake gider ikke den store musikpris Grammy, og han har derfor trukket sit navn fra de to kategorier, hvor han var blevet nomineret.

  Han har ikke meddelt, hvorfor han har truffet beslutningen, men han har tidligere været ude med riven efter Grammy-uddelingen, skriver The Guardian.

  I 2018 ville han ikke deltage med sit nye album, fordi han året forinden havde vundet i kategorien Bedste rap-nummer med Hotline Bling, selvom det ikke indeholdt rap.

  - Måske fordi jeg tidligere har rappet, eller fordi jeg er sort, jeg kan ikke gennemskue det, sagde Drake ved den lejlighed og tilføjede, at han mente, der var tale om raceprofilering.

 29. I dag kl. 09:49

  Kina raser over OL-boykot fra amerikanere, der 'end ikke er inviteret til legene'

  Det er ikke faldet i god, kinesisk jord, at USA har besluttet at lade sine officielle repræsentanter blive væk fra det forestående vinter-OL i Beijing.

  - Amerikanske politikere bliver ved med at tale om "et diplomatisk boykot", selvom de end ikke er inviteret til legene. Den form for ønsketænkning og forstillelse har ikke andet formål end politisk manipulation, siger en talsmand for det kinesiske udenrigsministerium ifølge CNN.

  USA's boykot er kun på diplomatisk plan. Atleter vil stadig deltage.

  Ifølge en talsperson i Det Hvide Hus har amerikanerne truffet beslutningen "på grund af det igangværende folkedrab og de forbrydelser mod menneskeheden, der foregår i Xinjiang, samt andre krænkelser af menneskerettighederne".

 30. I dag kl. 09:45

  Tysk regeringsaftale er underskrevet: I morgen bliver Olaf Scholz kansler

  Socialdemokraten Olaf Scholz har netop underskrevet regeringsaftalen "At vove mere fremskridt" sammen med lederne af miljøpartiet De Grønne og det liberale parti FDP. (Foto: HANNIBAL HANSCHKE © Ritzau Scanpix)

  "At vove mere fremskridt". Sådan lyder titlen på den 177 sider lange regeringsaftale, som lederne af de tyske socialdemokrater, liberale og grønne netop har underskrevet.

  Dermed er vejen banet for, at det tyske parlament, Forbundsdagen, i morgen officielt kan vælge socialdemokraten Olaf Scholz som ny kansler efter Angela Merkel.

  Den kommende trepartiregering lover med regeringsaftalen et opbrud efter 16 år med Merkels konservative regeringer.

  De tre partier lægger blandt andet op til at udfase kul otte år hurtigere end hidtil aftalt, digitalisere den offentlige sektor, hæve minimumslønnen for ti millioner lønmodtagere og legalisere cannabis, så voksne kan købe det lovligt til "fornøjelsesformål" i licenserede butikker.

  Den nye regering kommer samtidig som lovet til at bestå af lige mange kvinder og mænd. Tyskland får blandt andet en kvindelig udenrigsminister, forsvarsminister og indenrigsminister.

 31. I dag kl. 09:30

  Nordjysk skole lukkes delvist ned, fordi 127 elever er konstateret smittet med corona på kort tid

  Cirka 130 elever og flere ansatte er konstateret smittet med corona på Muldbjergskolen i Hjørring. Det svarer til flere end hver femte elev.

  Smitten begyndte for alvor at brede sig på skolen for et par uger siden, og i den netop overståede weekend blev yderligere 32 smittet. Siden den 20. november er 127 konstateret smittet.

  Lige nu er eleverne fra 0.-5. klasse sendt hjem – foreløbigt til den 13. december efter påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Og det er en god beslutning, eftersom 90 procent af smitten er på netop de klassetrin, siger skoledistriktsleder Mads Albertsen.

  - Der har været stigende smitte hen over weekenden. Så jeg synes, det er et tiltag, som er helt på sin plads.

  Ifølge Mads Albertsen er Hjørring Kommune ikke blevet oplyst om, at der skulle være tale om smitte med den nye Omikron-variant.

 32. I dag kl. 09:19

  Forsvarets Efterretningstjeneste: Kan ikke genskabe slettede sms'er fra topfolk i Statsministeriet

  Forsvarets Efterretningstjeneste kan ikke genskabe de slettede sms-beskeder fra Mette Frederiksen og tre andre topfolk i Statsministeriet.

  Det oplyser tjenesten i en pressemeddelelse.

  Efterretningstjenesten oplyser, at den ikke har andre redskaber til at genskabe sms'er end dem, som politiet tidligere har brugt.

  Dermed kan man "på det foreliggende grundlag ikke pege på yderligere undersøgelser, som kunne være iværksat for at fremfinde og eventuelt genskabe de pågældende beskeder," lyder det.

  Forsvarsminister Trine Bramsen og justitsminister Nick Hækkerup skal i eftermiddag i et lukket samråd for at svare på, hvad politiet har gjort for at genskabe beskederne, og om FE eventuelt kunne gøre mere.

 33. I dag kl. 09:07

  En million danskere er nu revaccinerede

  Det seneste døgn har vi i Danmark rundet en million revaccinerede.

  Det skriver Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, på Twitter.

  - Tak til alle jer, der har taget tredje stik, skriver han.

  - Den næste million går stærkt, der er ledige tider og mange vaccinesteder, skynd dig ned, når du er inviteret.

  Meldingen kommer, efter statsminister Mette Frederiksen (S) for en uge siden meddelte, at myndighederne nu fordobler vaccineindsatsen, så man fremover kan vaccinere 500.000 borgere om ugen.

 34. I dag kl. 08:43

  Mindst 34 er døde efter vulkanudbrud i Indonesien

  Redningsmandskab leder efter overlevende i en af de ramte landsbyer. (Foto: ADEK BERRY © Ritzau Scanpix)

  Weekendens vulkanudbrud på den indonesiske ø Java har kostet mindst 34 mennesker livet.

  Katastrofemyndighederne har tidligere meddelt, at størstedelen af ofrene er døde som følge af brandskader.

  Foruden de 34 ofre er 17 personer stadig savnet, og næsten 3.700 personer står uden et hjem efter udbruddet.

  Flere steder er hele huse blevet fuldstændig begravet i aske.

  Semeru, der gik i udbrud, er en af næsten 130 aktive vulkaner i Indonesien.

 35. I dag kl. 08:40

  Danmark har brugt 80 milliarder på direkte coronaudgifter til og med juni

  80,1 milliarder.

  Så meget udgjorde de direkte og identificerbare coronarelaterede udgifter for det offentlige i perioden marts 2020 til og med juni 2021. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

  Beløbet omfatter kun aktiviteter, der alene er opstået som konsekvens af coronapandemien, og er det første foreløbige bud på det offentliges coronaudgifter.

  De fleste af pengene - 56,9 milliarder kroner - gik til økonomisk kompensation til virksomheder under krisen. 18,5 milliarder gik til sundhedsområdet, og 4,6 milliarder blev brugt på målrettede initiativer.

  Det fremgår af analysen, at det offentliges udgifter til testindsatsen i alt udgjorde 8,2 milliarder fordelt over PCR-tests i TestCenter Danmark, prøvetagning i regionerne og prøveanalyser.

 36. I dag kl. 08:10

  Gammelt billede sender svensk minister i modvind: 'Det kan tolkes som en nazi-hilsen'

  Et uheldigt billede har bragt Sveriges nye civilminister, Ida Karkiainen, i søgelyset.

  I går kunne et netmedie bringe et billede, hvor hun i en yngre udgave sidder på et køkkenbord med et stort smil og en strakt arm over hovedet.

  - Det er et billede, hvor jeg laver en gestus, der kan tolkes som en nazistisk hilsen, men jeg kan ikke mindes at have lavet sådan en gestus. Hvis jeg har gjort det, har det været et forsøg på at ironisere over den form for ideologi, siger socialdemokraten til SVT.

  33-årige Ida Karkiainen vurderer selv, at hun er 15-16 år på billedet, og at det er taget i festlig sammenhæng.

  Hun blev udpeget til ministerposten den 30. november.

 37. I dag kl. 07:48

  Amerikansk direktør møder kritik efter massefyring af 900 ansatte på Zoom-opkald kort før jul

  Den administrerende direktør for det amerikanske realkreditinstitut Better.com er kommet i stormvejr på sociale medier, efter over 900 af virksomhedens medarbejdere fik en virtuel fyreseddel på et tre minutter langt Zoom-opkald i sidste uge.

  De ansatte blev i onsdags opsagt med øjeblikkelig virkning kort før jul, og det har vakt kritik, skriver flere internationale medier.

  - Hvis du er med på det her opkald, så er du en del af en uheldig gruppe, der er blevet afskediget, siger direktør Vishal Garg i det korte opkald, som siden er gået viralt på de sociale medier.

  Youtube alene er klippet af opkaldet blevet set over en halv million gange, mens brugere på sociale medier ifølge BBC kalder trækket for "forfærdeligt", "koldt" og "brutalt".

 38. I dag kl. 07:42

  Rohingya-flygtninge sagsøger selskabet bag Facebook for næsten en billion kroner

  Meta, der ejer Facebook, er blevet ramt af et kæmpe søgsmål.

  150 milliarder dollar - det svarer til 988 milliarder kroner - vil rohingya-flygtninge have, fordi det sociale medie ikke greb ind og stoppede hadske opslag, der ifølge sagsøgerne medførte voldshandlinger mod det muslimske rohingya-mindretal i Myanmar.

  Facebook har ikke kommenteret søgsmålet, men har tidligere erkendt, at det "var for lang tid om at forhindre misinformation og had", skriver Reuters.

  Flere end 730.000 rohingyaer flygtede fra staten Rakhine i Myanmar, efter at blandt andet landets militær begyndte at angribe dem.

  Menneskerettighedsorganisationer dokumenterede bagefter drab på civile og nedbrændinger af rohingya-landsbyer.

 39. I dag kl. 07:02

  Landstræner før vigtige VM-kampe: Spillerne skal ikke frygte at blive skiftet ud

  De danske spillere skal ikke frygte, at dårlige præstationer kan sende dem ud af truppen ved håndbold-VM.

  Landstræner Jesper Jensen er stærkt optaget af, at hans spillere skal føle sig trygge. Derfor skal der noget ekstraordinært til, for at han gør brug af de reserver, der holder sig klar i Danmark.

  - Tanken er, at dem der er her, det er dem, vi bruger. Helt klart. Der skal skader, sygdom eller småproblemer til, før jeg vil overveje at kalde nogen herned, siger Jesper Jensen.

  Han hentede Michala Møller ind i VM-lejren som afløser for knæskadede Mia Rej efter den første kamp.

  Møller blev indskrevet som en såkaldt "late entry", og landstræneren har derfor stadig lov til at skifte ud i sin trup fem gange undervejs i turneringen.

  Danmark er videre til mellemrunden i turneringen og møder Tjekkiet, Ungarn og Tyskland.

  /ritzau/

 40. I dag kl. 06:57

  Flere anmelder voldtægt: Minister mener, at det skyldes ny samtykkelovgivning

  Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der efter knap et år med den nye samtykkelovgivning er sket en stigning i både antallet af anmeldelser og sigtelser for voldtægt. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

  Fra den 1. januar til den 23. november i år er der allerede foretaget flere anmeldelser og rejst flere sigtelser, end der blev gjort hele sidste år.

  - Det indikerer, at den nye bestemmelse og det deraf affødte fokus på, hvornår der er tale om voldtægt, har medvirket til, at sagerne kommer frem i lyset, og at politiet på den baggrund kan rejse flere sager, siger justitsminister Nick Hækkerup.

  I perioden i år har politiet registreret 1.720 anmeldelser og rejst 1.315 sigtelser for voldtægt.

 41. I dag kl. 06:39

  IOC byder amerikansk boykot af Kina velkommen

  Den Internationale Olympiske Komité (IOC) respekterer USA's beslutning om en diplomatisk boykot af vinter-OL i Beijing i februar 2022.

  Det oplyser en talsperson for IOC mandag ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Udmeldingen kommer, efter at USA tidligere på dagen meldte ud, at landet ikke vil sende officielle, politiske repræsentanter til legene i Kina.

  Ifølge IOC er det en "ren politisk beslutning, som hvert enkelt land selv må træffe, og som IOC i kraft af sin politiske neutralitet respekterer fuldt ud".

  Organisationen er dog glade for USA's beslutning om stadig at sende sine atleter afsted til vinter-OL.

  - Udmeldingen (fra USA, red.) gør det klart, at de olympiske lege og atleternes deltagelse er hævet over politik, og det byder vi velkommen, siger IOC-talspersonen ifølge AFP.

  Årsagen til USA's beslutning skal blandt andet findes i Kinas behandling af uighurerne i Xinjiang. Det forklarede Jen Psaki, der er talskvinde for præsident Joe Biden i Det Hvide Hus, mandag.

  /ritzau/

 42. I dag kl. 06:30

  Tirsdag bliver grå og kold

  Der kommer sne og byger med slud flere steder i Jylland i dag. Her er det ved Glenstrup Sø ved Hobro. (Foto: NIELS MARIUS ANDERSEN © PRIVATFOTO)

  Du har ikke mange chancer for at spotte solstråler i dag, fordi skyerne holder sig over landet.

  Nordjyderne og nordsjællænderne har dog enkelte muligheder i løbet af formiddagen, men ellers bliver dagen overskyet.

  Fra middag kommer der også perioder med enten sne eller slud i Jylland.

  Det afgørende bliver den lokale temperatur, der i dag svinger fra 0 til 3 graders varme.

  Der kommer stadig kold luft fra sydøst med en let til frisk styrke, langs kysterne dog op til en hård vind. Lave nattemperaturer betyder fortsat risiko for glatte veje i aften-, natte- og morgentimerne.

 43. I dag kl. 05:32

  To britiske politibetjente skal i fængsel for at dele billeder af døde kvinder

  To betjente fra Londons Metropolitan Police er blevet idømt to år og ni måneders fængsel hver.

  Det sker, efter at de under en retssag i den britiske hovedstad indrømmede at have delt billeder fra et gerningssted af to dræbte søstre på beskedtjenesten WhatsApp.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  De to betjente fik i juni sidste år til opgave et bevogte et gerningssted i en park i London, hvor to søstre var blevet fundet knivdræbt.

  Men i stedet for at sikre området tog betjentene i stedet billeder af de afdøde kvinder, som de senere delte med venner og kolleger i to WhatsApp-grupper.

 44. I dag kl. 05:13

  To mænd er ramt af skud i Herlev i nat

  To mænd er i nat blevet ramt af skud i Herlev. Det oplyser Vestegnens Politi.

  Ofrenes tilstand kendes ikke, og der er ingen meldinger om anholdte, skriver nyhedsbureauet.

  På Twitter skriver politiet, at betjente siden klokken 01.00 har været talstærkt til stede i området ved Hækmosen og Krebsdammen.

  Politiet oplyser, at endnu en skudepisode har fundet sted i københavnsområdet i nat.

  De to mænds tilstand kendes ikke, og politiet har ikke umiddelbart andre oplysninger i sagen. Der er heller ikke nogen meldinger om anholdte.

  Ring 4 ved Sortemosevej/Krebsdammen er ifølge politiet afspærret i begge retninger i forbindelse med efterforskningsarbejdet. Afspærringen forventes opretholdt i en times tid endnu.

  Det ventes, at efterforskningsarbejdet kommer til at fortsætte ud på formiddagen tirsdag, oplyser politiet.

 45. I går kl. 23:55

  USA's justitsministerium sagsøger Texas

  Det amerikanske justitsministerium har i dag sagsøgt delstaten Texas på grund af planer om at lave nye valgkredse, der diskriminerer stemmeberettigede sorte og latinoer.

  Det skriver Ritzau og ABC News.

  Texas er anklaget for at have overtrådt sektion to i den amerikanske valglovgivning, lød det fra den amerikanske justitsminister, Merrick Garland, på et pressemøde i dag. Ifølge valglovgivningen må man ikke hindre lige adgang til at stemme og deltage i den politiske proces på baggrund af race eller etnicitet.

 46. I går kl. 23:46

  Tæt på 50 mennesker dræbt i voldsplaget region i Sudan

  I weekenden har næsten 50 mennesker mistet livet i Sudans uroplagede Darfur-region.

  Det oplyser guvernøren for provinsen Vestdarfur, Khamis Abdallah ifølge nyhedsbureauet AFP. Det skriver Ritzau.

  - Volden blev udløst af et skænderi, som eskalerede til drab på seks personer lørdag, og søndag blev over 40 personer dræbt, siger guvernøren.

  Inklusive weekendens hændelser er omkring 100 mennesker blevet dræbt de seneste tre uger i Darfur-regionen.

  I november blev 50 personer ifølge FN dræbt i kampe mellem hyrder, og mere end 1000 boliger blev sat i brand. Der har været utallige af den slags sammenstød mellem civile og sikkerhedsstyrker siden et militærkup 25. oktober, hvor Sudans civile regering blev afsat.

 47. I går kl. 22:34

  FN holder Myanmars generaler og Taliban uden for døren

  Hverken Taliban i Afghanistan eller militærstyret i Myanmar kommer ind i varmen i FN lige med det samme. Begge havde bedt om at få lov til at sende nye ambassadører til FN.

  Men det afviste de 193 medlemslande, der i dag blev enige om at udskyde en beslutning i sagen. Det skriver Ritzau.

  Det betyder, at de nuværende FN-ambassadører for Myanmar og Afghanistan indtil videre bliver siddende. De er udpeget af - og loyale over for - de regeringer, som blev væltet med magt af Myanmars militære styre og af Taliban tidligere i år.

 48. I går kl. 21:56

  Ni smittetilfælde efter koncert - men ingen Omikron

  Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter, at der på nuværende tidspunkt er ni smittetilfælde efter Jung-koncerten i sidste uge, som 11.000 mennesker deltog i.

  På nuværende tidspunkt er der ingen Omikron-tilfælde, oplyser styrelsen, der samtidig opfordrer alle, der var til koncerten, til at tage en kviktest.

 49. I går kl. 21:53

  Danmark får maksimumpoint med videre til mellemrunden ved VM

  Danmark vinder sikkert 35-23 over Sydkorea ved VM i håndbold for kvinder efter en føring på 19-14 ved pausen.

  Det betyder, at Danmark nu har vundet samtlige tre kampe ved VM og dermed får maksimum point med videre til mellemrunden.

  Her skal Danmark møde Tjekkiet, Ungarn og Tyskland. Trods nederlaget er Sydkorea også videre til mellemrunden med to point.

  Se højdepunkter fra Danmarks sejr:

 50. I går kl. 21:39

  Frankrig lukker diskoteker og natklubber i fire uger på grund af corona

  Så er det slut med at gå på klub, hvis man er i Frankrig. I hvert fald de næste fire uger.

  Et stigende antal coronatilfælde lægger pres på landets hospitaler, og det får nu premierminister Jean Castex til at lukke ned for diskoteker og natklubber fra den kommende weekend og så fire uger frem.

  Mens nabolande som Tyskland og Østrig har lavet restriktioner mod uvaccinerede, opfordrer premierministeren til, at alle franskmænd skruer ned for det sociale liv.

  - Situationen kræver en individuel såvel som en kollektiv indsats, siger Jean Castex og peger på, at næsten ni ud af ti voksne franskmænd nu er vaccineret.

 51. I går kl. 20:58

  New York City kræver, at medarbejdere i den private sektor bliver vaccineret

  Antallet af smittede med Omikron-varianten stiger i New York City, og den har spredt sig til mindst en tredjedel af de amerikanske stater, skriver Reuters.

  Derfor har New York City's borgmester, Bill de Blasio, meddelt, at arbejdsgivere i den private sektor skal kræve, at deres medarbejdere bliver vaccineret mod corona.

  Ifølge borgmesteren er det afgørende, at arbejdsgiverne kan få dette mandat, hvis man vil stoppe spredningen af Omikron-varianten.

  Borgmesteren opfordrer alle ansatte i den private sektor til at blive vaccineret inden den 27. december.

Mere fra dr.dk