Seneste nyt
24. jun kl. 06:02

Ukraine åbner historisk retssag mod russisk soldat

Det er ikke første gang, at en russisk soldat bliver tiltalt for krigsforbrydelser i forbindelse med invasionen af Ukraine.

Men nu har en ukrainsk domstol taget hul på en retssag mod en russisk soldat, der er tiltalt for drab og voldtægt af civile den 9. marts omkring hovedstaden Kyiv ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er bare det, at soldaten ikke er ukrainsk varetægt, og da han befinder sig i Rusland, kan han ikke anholdes. Han er derfor tiltalt in absentia.

Reuters melder, at en russisk udlevering af soldaten nok ikke sker, da russerne gentagne gange har afvist, at deres soldater skulle begå krigsforbrydelser i Ukraine.

Seneste nyt

 1. 38 min. siden

  Norsk fodboldformand blev stoppet på vej til Qatar

  Den kvindelige formand for Norges Fodbold Forbund (NFF) blev tidligere i dag stoppet, da hun var på vej til Qatar.

  Lise Klaveness, som tidligere har forholdt sig meget kritisk til VM-arrangøren Qatar, og hendes følge blev nægtet adgang på flyet på grund af manglende dokumentation for en negativ coronatest.

  – Det er helt sikkert en fejl, siger Klaveness til NRK.

  Det skyldes tilsyneladende en misforståelse om en app, som skulle bruges, og som UEFA ikke havde informeret den norske delegation om.

  Den norske fodboldformand skulle sammen med andre Uefa-repræsentanter mødes med VM-komitéen og myndighederne i Qatar. Hun ville blandt andet tage fat i problemerne med rettigheder til migrantarbejdere og homoseksuelle i det arabiske land. Nu vil hun i første omgang deltage i mødet med arrangørerne digitalt og så flyve til Qatar efterfølgende.

 2. 58 min. siden

  Alexander Kamp er dansk mester i cykling

  Efter et meget langt udbrud kan Alexander Kamp kalde sig dansk mester i linjeløb for anden gang i karrieren.

  Sejren kom i hus efter et dramatisk løb ved DM-Ugen, hvor Julius Johansen var ved at køre sig ind på Alexander Kamp med fire kilometer igen, da han punkterede.

  I stedet endte Johansen udenfor podiet.

  Et podie, som Alexander Kamp kunne træde op på for fjerde gang i karrieren. For anden gang som dansk mester.

 3. I dag kl. 17:03

  Norsk politi håber på ny Pride-parade senere i år

  I går valgte arrangørerne at aflyse Oslo Pride på grund af terrorangrebet natten til lørdag, der kostede to mennesker livet og sårede 21. Beslutningen blev taget efter råd fra politiet.

  Nu siger Oslos vicepolitiborgmester Cecilie Lilaas-Skari, at hun håber, at det bliver muligt at arrangere en ny Pride-parade senere på året.

  - Vores intention er, at vi vil støtte op, hvis arrangøren finder mulighed for at arrangere Pride-parade så hurtigt som muligt, siger Lilaas-Skari til VG.

  Hun siger, at der er en dialog i gang med arrangøren, og at hun i øvrigt selv havde tænkt sig at deltage i lørdagens aflyste parade.

 4. I dag kl. 16:57

  Messerschmidt savner udmelding fra Thulesen Dahl

  Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt opfordrer nu Kristian Thulesen Dahl til at melde klart ud og få sat en stopper for spekulationerne om sin DF-fremtid.

  Det sker efter et møde i partiets hovedbestyrelse, som kommer efter at en række højt profilerede medlemmer, heriblandt Søren Espersen og Peter Skaarup, har meldt sin afgang fra partiet de seneste dage.

  - Jeg forventer selvfølgelig - som af alle andre, der måtte have bragt usikkerhed om vedkommendes fremtid i Dansk Folkeparti - at man bringer den usikkerhed til side, sådan at vi ved, hvad vi har at arbejde med, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

 5. I dag kl. 16:41

  Myanmars militærjunta brænder narkotika af for millioner

  Militærjuntaen i Myanmar hævder at have brændt beslaglagt narkotika af til en værdi af 4,5 milliarder kroner. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Militærjuntaen i Myanmar har i dag brændt beslaglagt narkotika af til en værdi af 642 millioner dollars svarende til 4,5 milliarder kroner. Ifølge juntaens egen udmelding var der tale om næsten to tons heroin og 630 millioner metamfetaminpiller.

  Det skete for at markere FN's internationale dag mod narkotikamisbrug og ulovlig handel.

  Men ifølge den uafhængige analytiker og tidligere landeekspert for Human Rights Watch, David Scott Mathieson, der i 27 år har beskæftiget sig med Myanmar, er der ingen grund til at lade sig imponere. Han mener ifølge nyhedsbureauet AFP, at militærjuntaen i virkeligheden selv er dybt involveret i den omfattende narkohandel.

  - Militæret lader som om, at de virkelig forsøger at stoppe narkohandlen, og de vestlige lande lader som om, at de tror på dem, siger Mathieson.

  Han mener, at militærjuntaen i virkeligheden er med til at beskytte narkotikaproduktionen i landet for at opretholde en stabilitet i konfliktområder.

 6. I dag kl. 16:35

  Så du det? Formanden i Danmarks Idrætsforbund og borgmesteren springer i Limfjorden ved DM-Ugen

  Formanden i Danmarks Idrætsforbund står ikke tilbage for atleterne ved DM-Ugen i Aalborg.

  Søndag sprang Hans Natorp nemlig i Limfjorden sammen med Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

  Det krævede lidt af en overvindelse, sagde Natorp, lige inden han sprang.

  - Jeg har ikke kigget ned. Og det kommer jeg heller ikke til, lød det, inden han fløj mod vandet i elegant stil.

  DR sender direkte fra DM-Ugen på både DR1 og DRTV søndag.

 7. I dag kl. 16:24

  Amatør overhaler dansk golfspiller og vinder i Tjekkiet

  (Foto: Katerina Sulova © Associated Press)

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup jagtede søndag den første danske sejr på Ladies European Tour siden november 2020.

  Men den 29-årige dansker måtte give fortabt over for den tjekkiske amatørspiller Jana Melichova, der snuppede sejren ved Czech Ladies Open med en samlet score på 14 slag under par efter tre runder.

  Broch Estrup sluttede i stedet på en delt andenpladsen med tjekken Klára Spilková. Begge sluttede med en samlet score på 13 slag under par.

  Nicole Broch Estrup vandt i 2015 sin første og eneste titel på touren, da hun sejrede i Helsingborg Open.

  /ritzau/

 8. I dag kl. 16:17

  It's showtime! Ibler Lillesø giver den hele armen efter suveræn sejr på 5.000 meter

  Joel Ibler Lillesø forsvarede det danske mesterskab på 5.000 meter i suveræn stil ved DM-Ugen i Aalborg.

  Undervejs overhalede han flere af konkurrenterne med en omgang, og derfor var der naturligvis tid til at give publikum lidt af en opvisning, da han løb alene i mål.

  Lad os bare konstatere, at der var fuld fart på både Ibler Lillesø og jubelscenen.

 9. I dag kl. 16:06

  Dansk tennisspiller vinder DM i damesingle for fjerde gang

  Den 20-årige tennisspiller Hannah Viller Møller kan gøre status på et yderst godkendt DM. I løbet af weekenden har hun formået at vinde to guldmedaljer og en sølvmedalje ved DM-ugen i Aalborg.

  I går sikrede hun guldet i mixed double sammen med Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard.

  I dag startede hun så med sit fjerde DM-guld i damesingle, da hun slog Mille Mørk i to sæt (6-3, 6-2).

  Senere på dagen kunne hun så få fuldt hus, da hun var i finalen i damedouble med makkeren Emma Vesten Håkansson. I den tætte finale måtte duoen dog se sig slået af Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen efter et afgørende sæt, der endte 10-8.

  I finalen i herresingle vandt Elmer Møller overbevisende over Philip Hjorth i to sæt (6-3, 6-1). I herredouble vandt Christian Sigsgaard weekendens anden guldmedalje, da han med Johannes Ingildsen vandt i to sæt (6-2, 6-2) over Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 10. I dag kl. 15:16

  Kronprinsparret tager ny beslutning om børnenes skolegang: Slut med Herlufsholm

  Prins Christian stopper på Herlufsholm, og prinsesse Isabella starter ikke i 9. klasse på skolen efter omfattende kritik, fremgår det af Kongehusets hjemmeside:

  - Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som Kronprinspar har vi valgt, at Prins Christian stopper på Herlufsholm, og at Prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien.

  - Vi vil i løbet af sommeren sammen med vores børn tage en beslutning om deres fremtidige skolevalg. Med tanke på de mange elever, der fortsætter på Herlufsholm, er det vores håb, at skolen nu får mere ro til at sikre de nødvendige ændringer og lykkes med at skabe en kultur, hvor alle kan trives og føle sig trygge, lyder det i udtalelsen, som kommer efter den kritik som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet offentliggjort i en foreløbig afgørelse.

 11. I dag kl. 14:30

  For 30 år siden ramte John Faxe Jensen 'den lige i røven' til EM: Nu kan du se støvlen på Nationalmuseet

  • Tidligere landsholdsspiller John Faxe Jensen var i dag på Nationalmuseet i København, hvor hans støvle fra EM-finalen 1992 bliver udstillet. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  • John Faxe Jensen mødte fans og skrev autografer på museet. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  John Faxe Jensens gamle støvle fra EM i 1992 er i disse dage kommet i selskab med stenalderfund og andre nationalklenodier på Nationalmuseet i København.

  Støvlen er blevet udstillet på museet i anledningen af, at det i dag er 30 år siden, at det danske herrelandshold vandt EM i fodbold.

  I dag besøgte Faxe museet for at hilse på fans og tale om sin nye bog, skriver Ritzau.

  Dengang efter EM-sejren udtalte Faxe en sætning, der sidenhen er blevet temmelig legendarisk.

  Om sin scoring i finalekampens 18. minut sagde han 'Den ramte jeg sgu lige i røven du'. (se klippet på YouTube her).

  Efter EM i 1998 forgyldte Nationalmuseet støvlen og udstillede den, og nu kan den således ses igen for en kort periode.

 12. I dag kl. 14:29

  Se video: Dansk padelspiller leverer vanvittigt slag i finaleduel

  Der har været spænding, underholdende dueller og ikke mindst flotte detaljer ved finalerne i padel søndag ved DM-ugen i Aalborg.

  Især ét slag er værd at gense fra herrernes finale, da Nikolaj Johan Thomsen formåede at vinde en duel, der ellers så ud til at være så godt som ovre. Thomsen måtte nemlig løbe ud af banen for at sende bolden over på modstanderens banehalvdel igen – og det lykkedes minsandten.

  Herunder kan du se den flotte detalje.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 13. I dag kl. 14:26

  Baby-mammut fundet i Canada

  Mammutten Nun cho ga, som blev fundet i minebyen Klondike. (Foto: - © (arkivfoto) Scanpix)

  Minearbejdere gjorde forleden et opsigtsvækkende fund, da de var på arbejde i byen Klondike i det nordlige Canada, som er historisk kendt for sine guldminer.

  Men det var en helt anden type guld, som arbejderne gravede op af jorden.

  Her fandt de nemlig en meget velbevaret, ulden mammutunge.

  Mammutungen er nu i de canadiske myndigheders varetægt og har fået navnet ’Nun cho ga’, som betyder ’stor baby-dyr’.

  Man mener, at de sidste mammutter i Canada levede for omkring 10.000 år siden.

 14. I dag kl. 13:59

  Cecilie Uttrup Ludwig vinder DM

  Cecilie Uttrup Ludwig rejste sig søndag fra et maveonde og vandt DM-guld i kvindernes landevejsløb.

  Den 26-årige dansker grundlagde triumfen i Aalborg, da hun med 28 kilometer tilbage satte jagten ind på fem udbrydere, der på det tidspunkt havde et forspring på tre minutter.

  Uttrup Ludwig kørte væk fra feltet, hvor to af de hårdeste konkurrenter, Amalie Dideriksen og Emma Norsgaard, var placeret.

  /ritzau/

 15. I dag kl. 13:44

  Norges statsminister til DR: ’Vi får svært ved at beskytte os helt’

  Statsminister, Jonas Gahr Støre, holdt tale ved mindehøjtideligheden i Oslo Domkirke. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)

  Natten til i går skød og dræbte en 42-årig mand to personer i det centrale Oslo, mens yderligere 21 blev såret. Det blev i dag markeret ved en mindehøjtidelighed i Oslo Domkirke.

  Frie samfund som det norske og det danske er sårbare overfor angreb som det i går. Sådan lyder det fra Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, overfor DR umiddelbart efter mindehøjtideligheden.

  - Åbne samfund er sårbare. I Danmark og Norge lever vi åbent og frit. Vi elsker dem vi vil. Vi er dem, vi vil være. Vi nyder godt af de vigtige friheder, som er kæmpet frem med demokratiet. Og det er sårbart, for der er modkræfter, siger Jonas Gahr Støre til DR.

  - Jeg tror, vi får svært ved at beskytte os helt mod alle dem. Det kan vi aldrig få en fuld garanti for. Men vi må bare aldrig lade os knække, når det sker. Så må vi komme videre, siger han.

  Det ventes, at den 42-årige gerningsmand mandag blive stillet for en dommer, der skal afgøre, om han skal varetægtsfængsles.

 16. I dag kl. 13:38

  Nægter at lade politiet optage samtalen: Norsk politi må afbryde afhøring af mistænkt for anden dag i træk

  Lys, blomster og regnbueflag på gaden i Oslo, efter to blev dræbt, mens 21 blev såret ved angrebet, som var rettet mod det homoseksuelle miljø. (Foto: HAKON MOSVOLD LARSEN © Ritzau Scanpix)

  Den 42-årige mand, der er sigtet for terror efter skudangrebet i Oslo natten til lørdag, blev kort afhørt af politiet igen i dag.

  Afhøringen blev indledt ved 12-tiden, men det stoppede igen efter en halv time. Det oplyser mandens advokat til norske VG.

  - Det har været et meget kort ikkeforhør igen i dag, siger forsvarsadvokat Jon Christian Elden.

  - Politiet har brugt omkring en halv time på at prøve at overbevise sigtede om, at de ikke ønsker at manipulere hans forklaring. Han har ikke godtaget svaret og har benyttet sig af sin ret til ikke at afgive forklaring, siger mandens advokat.

  Afhøringen af den mistænkte, som er norsk statsborger med iransk baggrund, blev også afbrudt i går, fordi han ligeledes nægtede, at politiet optog samtalen.

  - Sigtedes baggrund og bekendtskaber er en vigtig del af efterforskningen. en anden vigtig del er at afklare, om sigtede kan have samarbejdet med andre om skyderiet i Oslo, skriver politiet i Oslo i dag i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

  I morgen bliver han fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer vil afgøre, om han skal varetægtsfængsles for angrebet, som politiet mener er et islamistisk motiveret terrorangreb.

  Artiklen er opdateret, da forhøret af den mistænkte blev afbrudt igen. I første version stod der, at politiet havde indledt afhøringen af manden.

 17. I dag kl. 13:36

  Ahrendtsen tror stadig på DF og Messerschmidt som formand

  Morten Messerschmidt (DF) og Alex Ahrendtsen (DF) under møde i Folketingssalen. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Ikke mindre end ti medlemmer har trukket sig fra Dansk Folkepartis siden nytår. Det betyder også, at folketingsgruppen er skrumpet fra 16 til seks siden valget i 2019.

  Alligevel tror Alex Ahrendtsen (DF) på, at Morten Messerschmidt er den rigtige formand for partiet, der i disse dage befinder sig i en historisk krise.

  - De (medlemmerne, der har forladt DF, red.) har haft svært ved at acceptere, at et overvældende flertal af medlemmerne har valgt Morten (Messerschmidt, red.) som formand på demokratisk vis. Det er ærgerligt, men jeg er faktisk glad for at være i Dansk Folkeparti, siger Ahrendtsen i et interview til Ritzau.

  Ahrendtsen mener også, at stemningen er bedre i DF’s bagland, end den er på Christiansborg.

  - Når jeg møder folk, er de fulde af fortrøstning. De tror på Morten, og det gør jeg også, for ellers var jeg her ikke.

 18. I dag kl. 13:24

  Dansk styrkeløfter slår rekorder på sin vej til DM-guldet

  265 kilo i squat og 190 kilo i bænkpres.

  Så meget løftede danske Mikkel Sørensen søndag, inden han vandt guld ved DM-ugen i Aalborg. De to løft er samtidig dansk rekord i vægtklassen under 83 kilo. Før han fik guldmedaljen hængt om halsen, løftede han også 285 kilo i dødløft. Dermed løftede den danske mester i alt 740,5 kilo, som også er dansk rekord.

  Mads Pedersen kom på andenpladsen, mens Jonas K. Larsen tog bronze.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 19. I dag kl. 12:57

  Messerschmidt kalder DF-flugt for 'koordineret angreb'

  Morten Messerschmidt afviser, at han har ansvaret for de mange udmeldelser af Dansk Folkeparti. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)

  Peter Skaarup, Jens Henrik Thulesen Dahl, Dennis Flydtkjær, og Søren Espersen.

  Fire personer i Dansk Folkeparti har forladt partiet i løbet af de seneste to døgn.

  Et træk, som ikke huer DF's formand, Morten Messerschmidt.

  - Jeg er fuldstændig afklaret med, at vi har været udsat for, og måske stadig er udsat for, et koordineret angreb. Det har været planlagt i måneder, siger formanden til TV 2, da han var på vej ind til Dansk Folkepartis hovedbestyrelsesmøde, som startede i formiddags.

  Formanden afviser dog, at mødet i dag vil have tidligere formand Kristian Thulesen Dahls medlemskab af partiet på dagsordenen.

  Du kan læse mere om medlemmernes udmeldelse af DF lige her.

 20. I dag kl. 12:43

  Fem er kvæstet efter missilangreblejligheder i Kyiv

  • I horisonten kan man se røgen stige op fra de steder, hvor missilerne har ramt byen. (Foto: STRINGER)
  • Et stort krater er blevet lavet tæt på en børnehave i Kyiv, efter meldinger om flere missiler ramte byen i morges. (Foto: VALENTYN OGIRENKO)
  • Et lejlighedskompleks som et af missilerne ramte. Her meldes om fem kvæstede. (Foto: VALENTYN OGIRENKO)
  1 / 3

  Tidligt i morges lød fire store eksplosioner i Sjevsjenkivskyj-distriktet i det centrale Kyiv.

  Eksplosionerne kunne høres flere kilometer væk af DR’s reporter i Kyiv, Louise Brodthagen.

  - Jeg vågnede af flere kæmpestore brag ved 5.30-tiden, og det har været netop de eksplosioner. Det var nok til at få hevet mig ud af sengen ret tidligt. Eksplosionerne skete i et kvarter små fire kilometer fra, hvor jeg befinder mig, så de har været voldsomme, siger Louise Brodthagen.

  Mindst fem personer er blevet kvæstet, efter et missil har ramt et lejlighedskompleks i det indre Kyiv. Det skriver Reuters.

  Kyiv har ellers i længere tid været fredet for bombardementer. Derfor er mange civile ukrainere vendt tilbage til hovedstaden igen efter at være flygtet fra byen på grund af den russiske invasion i februar.

 21. I dag kl. 12:28

  20 unge er døde på natklub under mystiske omstændigheder i Sydafrika

  En tur i byen forvandlede sig til en tragedie for flere unge, der var på en natklub i et township i byen East London i Sydafrika.

  I alt er 20 unge i alderen mellem 18 til 20 år fundet døde på natklubben her til morgen.

  Men myndighederne ved ikke, hvad der er sket. Der er nemlig ingen tegn på skud eller vold på kroppen hos de døde.

  En politichef i provinsen, Thembinkosi Kinana, siger til det franske nyhedsbureau AFP, at politiet modtog anmeldelse om, at omkring 17 personer er fundet døde på et værtshus i Scenery Park. Få timer efter er yderligere tre unge døde på hospitalet, efter de var blevet indlagt.

  - Vi er fortsat i gang med at efterforske omstændighederne ved hændelsen, siger han.

  Hvad de mange unge er døde af, er stadig uvist.

 22. I dag kl. 11:50

  Se billederne: Mindegudstjeneste i Oslo for ofrene efter skyderi

  • (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Den norske kronprinsesse Mette-Marit deltog også. Hendes mand, kronprins Haakon, måtte melde afbud, da han havde fået corona. Foto: Javad Parsa / NTB (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Der blev også tændt lys for ofrene, sendt varme tanker til sårede og pårørende i sorg under gudstjenesten. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Statsminister Jonas Gahr Støre holdt også tale. Han henvendte sig direkte til det muslimske miljø i Norge og sagde; Vid, at vi er ét fællesskab. 'Alle holdt vejret, da vi fik at vide, at gerningsmanden kom fra et islamistisk miljø', sagde han. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Skyderiet skete blandt andet på London Pub, der er populær blandt homoseksuelle. (Foto: NTB © Ritzau Scanpix)
  • Folk lægger blomster og regnbueflag, hvor angrebet skete. (Foto: MARTIN SOLHAUG STANDAL © Ritzau Scanpix)
  • Mette-Marit og domprovst Anne-May Grasaas. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  1 / 7

  Oslo Domkirke var fyldt med sørgende nordmænd, da der til formiddag blev afholdt mindegudstjeneste efter lørdagens skyderi på barer i centrum af byen.

  Politiet mener, at angrebet var et islamistisk terrorangreb rettet mod det homoseksuelle miljø.

  To personer blev dræbt, mens 21 blev såret.

  – Vi er samlet i sorg, fortvivlelse og afmagt. Meget tyder på, at det skæve miljø var målet. Mangfoldigheden, der har vundet frem i vores land, blev angrebet. Det var en dyster nat, sagde domprovst Anne-May Grasaas, da hun indledte sin prædiken. Det skriver VG.

  Også Norges statsminister, Jonas Gahr Støre, holdt tale.

  - Skyderiet i nattetimerne satte en stopper for pride-paraden, men den stopper ikke kampen for at bekæmpe fordomme, diskrimination og had. Den kamp er ikke ovre. Den er ikke ufarlig, men vi skal vinde den sammen, sagde han.

 23. I dag kl. 11:02

  Sri Lanka er ved at løbe tør for brændstof

  Herhjemme kan vi mærke de store prisstigninger på benzin og diesel, når vi skal fylde bilen op på landets tankstationer.

  Men i Sri Lanka er prisen ikke længere det eneste problem. Der er snart ikke mere brændstof tilbage i landet. Det skriver The Guardian.

  Desuden er der ingen, der ved, hvornår nye forsyninger er på vej.

  Sri Lankas energiminister, Kanchana Wijesekera, har været ude at sige, at leverancer af "benzin-, diesel- og råolieforsendelser, der skulle forfalde tidligere i denne uge og næste uge" ikke ville blive opfyldt "til tiden af bankmæssige og logistiske årsager".

  Flere uroligheder er opstået på tankstationer rundt i landet på grund af den manglende olie.

 24. I dag kl. 10:43

  Norsk kronprins har fået corona og misser mindegudstjeneste i Oslo

  • Kronprinsparret af Norge og landets statsminister, Jonas Gahr Store, besøgte i går stedet, hvor en mand gik til angreb på barer i Oslos centrum. To blev dræbt og 21 såret. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Politiet efterforsker angrebet som islamistisk. Gerningsmanden gik efter barer, hvor homoseksuelle kommer. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  • Angrebet skete dagen før, at Oslos pride skulle finde sted, men på grund af sikkerhedstruslen i byen, blev priden aflyst af myndighederne. (Foto: JAVAD PARSA © Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Klokken 11 er der mindegudstjeneste i Oslo for at ære ofrene for skyderiet på flere barer natten til lørdag.

  Det norske kronprinspar var annonceret som gæster til højtideligheden, men kronprinsen har fået corona og har derfor meldt afbud. Det skriver norske VG.

  I går besøgte kronprinsparret gerningsstedet og lagde blomster.

  Den norske konge har udtalt sig om angrebet og sagde i går i en meddelelse:

  - Jeg og min familie er forfærdede over nattens skyderi og tragedie i centrum af Oslo. Vi føler med alle pårørende og berørte og sender varme tanker til alle, som nu er bange, urolige og i sorg.

  - Vi må alle stå sammen om at forsvare vores værdier; Frihed, mangfoldighed og respekt for hinanden. Vi må fortsætte med at sørge for, at alle mennesker skal føle sig trygge. Nu må vi passe godt på hinanden, udtalte kongen.

 25. I dag kl. 10:27

  Presset er lettet på flere af landets coronasenfølgeklinikker

  Selvom flere regioner har haft lange ventelister til klinikker, der skal tage sig af coronasenfølger, er det nu ved at udjævne sig mange steder.

  - Da vi åbnede i januar 2021, fik vi omkring 200 henvisninger til klinikken på vores hospital alene, men nu er vi nede på 20-30 henvisninger per måned. Det er et væsentligt fald.

  Det fortæller Kirsten Wisborg, der er lægelig vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

  Også på Aarhus Universitetshospital er presset lettet. Her får man nu omkring ti patienter henvist om ugen mod 25 sidste år, da det var værst. Og det har især én grund, mener afdelingslæge Jane Agergaard.

  - Vi regner med, at det er vaccinernes effekt. Studier viser, at når man er vaccineret, er der færre, der får senfølger, siger hun.

  Blandt de mest hyppige coronasenfølger er blandt andet åndenød, tab af lugtesans, træthed og koncentrationsbesvær.

 26. I dag kl. 10:05

  Lande før G7-topmøde: 'Rusland skal ikke tjene penge på eksport af guld'

  Det lyder næsten som en scene fra en gangsterfilm, men hver dag forlader store, skinnende bunker af guldbarrer den russiske grænse.

  Men guldeksporten fra Rusland skal stoppes. Det mener fire ud af de G7-lande, som skal samles i Tyskland senere i dag. Det skriver Reuters.

  Forslaget sker i et forsøg på at blandt andet gøre livet sværere for velhavende russere, der er begyndt at købe guldbarrer for at komme udenom de vestlige sanktioner mod landet.

  Der er tale om landene Storbritannien, Japan, USA og Canada, som vil stoppe import af russisk guld.

  Rusland eksporterede sidste år guld for godt 109 milliarder danske kroner.

 27. I dag kl. 09:23

  Dansk-ukrainsk ordbog er et kæmpe hit: Næste oplag er allerede udsolgt

  Данська мова важка.

  Det er formentlig de færreste, der uden problemer kan afkode denne sætning.

  ”Dansk er svært” står der, og de fleste danskere ville næppe kunne hverken sige eller læse de kringlede bogstaver i den ukrainske version ovenfor.

  For dansk er nemlig svært. Derfor har Aarhus Universitet med rekordfart udviklet en splinterny ordbog, som kan hjælpe ukrainere og danskere med at kommunikere bedre sammen.

  650 ordbøger er allerede blevet flået af hylderne, mens 1.400 bestillinger står i kø, når det næste oplag snart er klar. Det betyder, at det kommende oplag nummer to allerede er afsat, før det er printet færdigt.

  Siden februar har knap 24.000 ukrainske krigsflygtninge fået tildelt ophold i Danmark, hvor flere har haft gavn af den nye ordbog.

 28. I dag kl. 08:31

  Varmen fortsætter, men vær forberedt på torden

  Selvom flere er stået op til overskyet vejr, er der stadig mulighed for nogen sol de fleste steder i landet. Det oplyser DMI.

  Men overvej at gemme de lange vandreture i den danske natur til en anden dag. Dagen lover nemlig også byger, som kan være kraftige og med torden.

  Temperaturen kommer til at ligge imellem 20 og 28 grader, hvor vinden bliver svag til let fra syd og sydøst.

  I nat bliver det mest skyet og i de vestlige egne regn med mulighed for torden.

 29. I dag kl. 08:12

  Oslo holder gudstjeneste for at ære dræbte og sårede

  Oslo er i sorg efter skyderiet natten til lørdag på flere barer, hvor især homoseksuelle holder fest.

  I dag mindes byen de dræbte og tænker på de sårede ved en gudstjeneste i byens domkirke.

  Det norske kronprinspar deltager, og statsminister Jonas Gahr Støre vil blandt andre holde tale.

  To personer blev dræbt, mens 21 blev såret ved angrebet, som efterforskes som et islamistisk terrorangreb og hadforbrydelse. En norsk statsborger med iransk baggrund er anholdt og sigtet i sagen.

 30. I dag kl. 07:55

  De Konservative foreslår at oprette et selvstændigt ministerium for rigsfællesskabet

  Du har sikkert hørt om justits-, skatte- og sundhedsministeriet.

  Men hvis det står til De Konservative, vil vi i fremtiden også have et selvstændigt ministerium for rigsfællesskabet.

  Sådan skriver De Konservative i et nyt forslag, der ønsker, at ministeriet skal forbedre samarbejdet mellem Danmark, Grønland og Færøerne.

  Partiet mener desuden, at danske børn skal lære mere om Færøerne og Grønland i undervisningen, og at DR skal skrue op for antallet af udsendelser, hvori de to lande indgår.

  Ifølge De Konservative er ønsket også, at ministeren til det nye ministerium har enten rødder i Grønland eller på Færøerne, og at kontorer til det nye ministerium skal fordeles i flere grønlandske byer samt den færøske hovedstad, Thorshavn.

 31. I dag kl. 07:50

  Nødstilstand er slut i Ecuador efter flere ugers protester

  Der er ikke længere erklæret nødstilstand i seks af Ecuadors provinser.

  Landets præsident, Guillermo Lasso, indførte ellers nødretstilstanden for at kunne få has på de voldsomme optøjer, som har været mod landets regering i de seneste ugers tid.

  Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

  Demonstrationerne sker, efter præsidenten blandt andet har afvist at sænke priserne på brændstof. Desuden har han bremset for udvindingen af mere olie samt flere mineprojekter.

  Lasso har også afvist at give landmænd mere tid til at betale af på deres gæld og at afsætte flere penge til landets sundhedsvæsen.

  Seks civile har ifølge nyhedsbureauet Reuters mistet livet som følge af demonstrationerne.

 32. I dag kl. 07:08

  Eksplosioner rammer det indre Kyiv her til morgen

  Flere ukrainere vågnede tidligt i morges til lyden af eksplosioner i hovedstaden, Kyiv.

  Ifølge Reuters er eksplosionerne sket i Sjevtjenkivskyj-distriktet, som ligger i den indre del af Kyiv.

  Det franske nyhedsbureau AFP melder om, at eksplosionerne blandt andet har ramt et lejlighedskompleks, hvor der i morges stod flammer og røg fra bygningen.

  Hvor mange eksplosioner, der i alt har ramt den ukrainske hovedstad, er endnu ikke bekræftet.

  Kyiv har ellers i længere tid været fredet for bombardementer. Derfor er mange civile ukrainere vendt tilbage til hovedstaden igen efter at være flygtet fra byen på grund af den russiske invasion i februar.

 33. I dag kl. 06:53

  Beværtninger genåbner i Oslo efter skyderi

  Knap 24 timer efter at en gerningsmand åbnede ild mod gæsterne på jazzklubben Herr Nilsen og baren Per på Hjørnet i det indre Oslo, skriver den norske avis Dagbladet, at klubberne har fået lov til at genåbne i dag.

  Det skriver det norske nyhedsbureau NTB ifølge Ritzau.

  Stederne blev afspærret, efter at gerningsmanden blev pågrebet. To mennesker mistede livet i angrebet, og adskillige blev såret.

  Men politiet har nu færdiggjort de kriminaltekniske undersøgelser på stedet, og beværtningerne kan igen få lov til at åbne.

 34. I dag kl. 06:40

  Mobbeforsker: ’Herlufsholm burde stadig lukkes indtil årsskiftet’

  Helle Rabøl Hansen, der er mobbeforsker og ph.d. i pædagogisk psykologi, kalder rapporten om Herlufsholm fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) ”vigtig”.

  Rapporten, der er sendt til partshøring, har indtil videre kostet privatskolens bestyrelse, som i går aftes valgte at trække sig tilbage.

  - Rapporten viser i al sin tydelighed, at skolens struktur og kultur har været med til at underbygge vold og mobning. Derfor er det rettidig omhu, at bestyrelsen vælger at trække sig, siger hun.

  Bestyrelsens tilbagetrækning er dog ikke nok, hvis man skal få den omdiskuterede privatskole på rette køl igen, mener mobbeforskeren.

  - Jeg tænker, at skolen bør lukke for en tid, og jeg vil anbefale, at man lukker den indtil årsskiftet, hvor man gentænker og genstarter skolen, siger Helle Rabøl Hansen.

 35. I dag kl. 06:24

  Franske politikere vil forfatningssikre abortrettigheder

  Et parlamentarisk flertal i Frankrig har lørdag udtrykt støtte til et lovforslag, der ønsker at forankre abortrettigheder i Frankrigs forfatning.

  Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

  Det sker, få dage efter at den amerikanske højesteret tilbagekaldte den landsdækkende juridiske beskyttelse for abortrettigheder i USA.

  Lederen af præsident Emmanuel Macrons parti i parlamentet sagde lørdag, at hun havde stillet et lovforslag, der skal "fæste respekten for abort i vores forfatning."

  - Kvinders rettigheder er altid skrøbelige rettigheder, som jævnligt trues, siger Aurore Berge til radiostationen France Inter.

 36. I dag kl. 06:19

  Tidligere tunesisk premierminister er indlagt efter sultestrejke

  Her ses Hamadi Jebali sammen den den daværende tyske kansler Angela Merkel i 2012. (arkivfoto) (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix Denmark)

  Tunesiens tidligere premierminister Hamadi Jebali er blevet hasteindlagt på intensivafdeling, efter at hans tilstand er blevet forværret, fordi han ikke har taget sin medicin.

  Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge Ritzau.

  Jebali sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i Tunesien. Han er sigtet for hvidvask af store internationale beløb, men både han og hans parti mener, at sigtelsen er politisk motiveret.

  Derfor har han indledt en sultestrejke.

  En af Jebalis advokater, Zied Taher, fortæller AFP, at ekspremierministeren tager medicin for hjerteproblemer og diabetes.

  - Hans tilstand er hastigt blevet forværret, fordi han er i gang med en intens sultestrejke, og han har ikke taget sin medicin, siger advokaten.

 37. I dag kl. 00:09

  Ny supertid på 400 meter hæk: Olympisk mester forbedrer sin egen verdensrekord

  Den amerikanske hækkeløber Sydney McLaughlin har her til aften slået sin egen verdensrekord på 400 meter hæk for kvinder. Det gjorde hun ved de amerikanske mesterskaber i Eugene, Oregon, hvor den 22-årige hækkeløber var helt suveræn.

  Hun vandt i tiden 51,41 sekunder, og det var mere end halvandet sekund hurtigere end Britton Wilson på andenpladsen. McLaughlins tidligere verdensrekord lød på 51,46, og den satte hun, da hun vandt olympisk guld sidste år i Tokyo.

  Sydney McLaughlin har her til aften forbedret sin egen verdensrekord på 400 meter hæk. (Foto: Andy Lyons © Ritzau Scanpix)
 38. I går kl. 23:28

  Alle kan igen bruge NemID

  Nu kan alle borgere igen bruge deres NemID. Det fortæller selskabet den digitale id-løsning, Nets, i en pressemeddelelse.

  - Nets har til aften orienteret tjenesteudbydere af NemID om, at der i løbet af i dag er foretaget tekniske ændringer, som vil gøre, at driften af NemID nu normaliseres, skriver selskabet.

  En del brugere har haft problemer med NemID de seneste fem dage.

  Hvis man alligevel oplever at have problemer med at logge ind på enkelte sider, så er det ikke borgerens NemID, den er gal med, men i stedet den enkelte udbyder, som er årsagen.

  Det skyldes, at nogle udbydere er koblet op på en særlig service hos Nets, som fortsat vil opleve tekniske udfordringer indtil mandag.

 39. I går kl. 23:03

  Thunberg dukkede op på berømt engelsk festival: Klima - retfærdighed!

  Pludselig var Greta Thunberg på scenen ved Glastonbury Festival i Sydengland. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Midt i mellem alverdens store navne fra musikkens verden dukkede klimaaktivisten Greta Thunberg i dag op på Glastonbury Festival i Sydengland.

  Hun advarede om, at verden står overfor en 'total naturkatastrofe'- og opfordrede alle de tilstedeværende til at gøre modstand.

  - Lad jer ikke trække så meget som en tomme nærmere afgrunden. Nu står vi fast, lød opfordringen fra Thunberg, som fik publikum til råbe sammen med sig:

  - Klima - retfærdighed, klima - retfærdighed!

  Thunbergs optræden ved Glastonbury var en overraskelse, som ikke var annonceret på forhånd.

  Fredag var Ukraines præsident Volodomyr Zelenskyy også igennem via en videoforbindelse til festivalen, som han betegnede som 'verdens største koncentration af frihed' og opfordrede festivalgæsterne til at lægge pres på deres regeringer om at sørge for at skabe fred i Ukraine.

 40. I går kl. 22:03

  Isak gik på gaden efter skyderiet i Oslo: Pride har altid været en demonstration

  Oslo Pride blev aflyst efter terrorangrebet natten til lørdag, hvor to mennesker blev dræbt og 21 såret.

  Men selv om den officielle fejring af mangfoldighed og kærlighed blev aflyst, så var der stadig adskillige hundrede, måske mere end 1.000 nordmænd, der valgte at gennemføre en parade gennem Oslos gader. Det vurderer DR's udsendte medarbejder i Oslo.

  En af dem var den unge studerende Isak Bergstrøm, som ikke er så overrasket over, at det kunne gå så galt:

  - Vi vidste jo på en måde, at det lå lige under overfladen, at vi ikke var så trygge, som det ser ud som - særligt under Pride. Der skal så lidt til.

  Isak Bergstrøm mener, at det nu er ekstra vigtigt at gå på gaden og vise, at LGBT+-samfundet stadig tør færdes offentligt trods nattens tragiske angreb.

  - Det har altid været en demonstration, der er ingen ting, der har ændret sig.

  - Jo mere synlige vi er i dag, jo mere viser vi, at vi ikke forsvinder. Det kommer vi aldrig til, vi kommer aldrig til at stoppe med at være her.

 41. I går kl. 21:59

  Styrelse lægger op til at tage statstilskuddet fra Herlufsholm

  Styrelsen for Undervisning og Kvalitet lægger op til at pålægge Herlufsholm Skole og Kostskole at betale hele sit statstilskud siden 8. december 2021 tilbage.

  Det skriver styrelsen i et udkast til en partshøring, som er blevet sendt til skolen, og som skolen selv har offentliggjort på sin hjemmeside.

  Den mulige sanktion skyldes tilsyn med skolen, der ifølge styrelsen har vist store problemer med kulturen og elevernes trivsel på skolen - og at man rejser alvorlig kritik af skolen for ikke at sikre eleverne.

  Høringen er ikke en endegyldig afgørelse, og derfor er det ikke sikkert, at sagen ender sådan. Herlufsholm har indtil 8. august til at svare på høringsudkastet, og derefter bliver der truffet en afgørelse.

  Hele skolens bestyrelse har trukket sig efter styrelsens kritik - som bestyrelsen dog ikke er enig i.

 42. I går kl. 21:30

  Flere problemer for luftfarten: Lufthansa aflyser 3.000 afgange

  Det store tyske luftfartsselskab Lufthansa aflyser ifølge Ritzau nu mere end 3.000 afgange. Lufthansas lavprisselskab Eurowings forventes også at være nødt til at aflyse en række afgange.

  - Realistisk set vil vi uheldigvis næppe være i stand til at skabe forbedringer på kort sigt i denne sommer, siger Detlev Kayser, medlem af Lufthansas bestyrelse, til Die Welt.

  - Vi forventer, at situationen vender tilbage til det normale i 2023.

  Ligesom mange andre luftfartsselskaber og lufthavne er Lufthansa ramt af mangel på personale.

  Aflysningerne vil først og fremmest ramme tyske indenrigsflyvninger og flyvninger i Europa, hvor der er alternative transportløsninger.

 43. I går kl. 20:52

  Kronprins Haakon: I de her dage må vi tage os ekstra godt af hinanden

  Kronprins Haakon udtrykte sin medfølelse med ofrene for terrorangrebet i Oslo, da han i selskab med kronprinsessen og statsminister Jonas Gahr Støre lagde blomster ved gerningsstedet.

  Og så opfordrede prinsen nordmændene til at vise hinanden lidt ekstra omsorg i de her dage:

  - Selvfølgelig er det tragisk, det der er sket. Vores tanker går først og fremmest til dem, der direkte er ramt, deres familier og venner. I de her dage må vi forsøge at tage os ekstra godt af hinanden.

  - Og så ved vi, at der er mange dygtige mennesker, politiet og vore ledere, som gør, hvad de kan for, at sådan noget aldrig kommer til at ske igen.

 44. I går kl. 20:22

  Putin vil forsyne Belarus med missiler, der kan bruges til atomsprænghoveder

  Russisk tv har ifølge Reuters bragt indslag fra et møde mellem Aleksandr Lukasjenko, præsident i Belarus, og den russiske præsident, Vladimir Putin, i Sankt Petersborg, Putins fødeby.

  Her gav Lukasjenko udtryk for sin bekymring over den "aggressive", "konfrontationssøgende" og "frastødende" politik fra Polen og Litauen. Og han bad Putin om hjælp, så Belarus kan svare igen på Natos flyvninger med fly, der ifølge Lukasjenko bærer atomvåben nær ved den belarusiske grænse.

  - Minsk (Belarus' hovedstad, red.) må være klar til alt, selv brug af alvorlige våben for at forsvare vort fædreland fra Brest til Vladivostok, sagde Lukasjenko.

  Putin lovede, at de belarusiske Su-25 jagerfly vil blive opgraderet på russiske fabrikker. Og samtidig vil han forsyne Belarus med Iskander-M missilsystemer, som kan udstyres med atomsprænghoveder og nå mål på 500 kilometers afstand.

 45. I går kl. 20:16

  Herlufsholms bestyrelse træder tilbage

  Bestyrelsen på Herlufsholm Skole og Kostskole træder tilbage.

  Det skriver skolen i en pressemeddelelse. Også bestyrelsesformand Torben Lowzow har bedt om at blive fritaget for sit hverv.

  Ifølge pressemeddelelsen fra skolen sker det efter skolen har modtaget et udkast til en partshøring fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk), som retter en hård kritik mod bestyrelsen og varsler sanktioner mod skolen.

  I partshøringen, som skolen har offentliggjort på sin egen hjemmeside, skriver styrelsen, at skolens bestyrelse har ansvaret for, at der er grund til at udtale "alvorlig kritik" af bestyrelsen for ikke at sikre elevernes trivsel.

  En kritik, som bestyrelsen ikke selv er enig i, står der i pressemeddelelsen.

  Skolen går nu i gang med at sammensætte en ny bestyrelse.

 46. I går kl. 19:47

  NRK-journalist var øjenvidne til skyderiet: Jeg troede først, det var et luftgevær, men så blev glasset knust

  En 42-årig mand skød og dræbte i nat to mænd og sårede yderligere 21 personer, da han åbnede ild foran en bar i det centrale Oslo.

  NRK-journalisten, Olav Rønneberg, var selv på vej på værtshus samme sted og blev øjenvidne til det voldsomme skyderi.

  - Jeg så en mand komme til stedet med en taske. Han tog et våben op og begyndte at skyde, fortæller OIav Rønneberg til NRK.

  Det tog et øjeblik, før Olav Rønneberg forstod alvoren i situationen.

  - Jeg tænkte først, at det var et luftgevær. Så blev glasset på værtshuset ved siden af smadret, og jeg forstod, at jeg skulle se at komme i dækning, siger han.

  I videoen herover kan du se NRK’s interview med Olav Rønneberg.

 47. I går kl. 19:32

  SE BILLEDERNE: Museeet FLUGT blev indviet af dronningen og den tyske vicekansler

  • Dronning Margrethe blevr modtaget af museumsdirektør Claus Kjeld Jensen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
  • Tysklands vicekansler Robert Habeck (De Grønne) deltog også ved indvielsen. Tyskland og delstaten Slesvig-Holsten har bidraget med 11 millioner kroner til finansieringen af museet. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
  • Bjarke Ingels Group har skabt arkitekturen til det nye museum. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
  • Robert Habeck ser nærmere på udstillingen i det nye museum. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
  • Dronning Margrethe bliver bliver vist rundt i udstillingen af museumsdirektør Claus Kjeld Jensen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
  • Jörg Baden var som barn flygtning i Oksbøl Lejren tilbage i 1945-47. I dag genså han lejren, som nu er blevet et museum for flygtningehistorier. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
  1 / 6

  I dag er museet FLUGT i Oksbøl i Vestjylland blevet indviet. Museet er et internationalt museum, der fortæller flygtningenes historier.

  Det tager afsæt i historien om de tyske flygtninge, der kom til Danmark efter Anden Verdenskrig, men det fortæller også om de flygtninge, der er kommet hertil i nyere tid.

  FLUGT er tegnet af tegnestuen Bjarke Ingels Group.

 48. I går kl. 18:27

  NemID-nedbrud går udover coronaindsats i Region Hovedstaden

  Problemerne med NemID, som har plaget mange brugere i de forløbne fire dage, er også gået ud over folk, der enten vil testes eller vaccineres mod corona.

  Det skriver Region Hovedstaden på Twitter, som samtidig også opfordrer til, at man ikke kontakter 1813 for at få hjælp til at booke en tid eller få et svar på sin test:

  - Flere borgere har stadig problemer med at booke tid til test eller vaccination og se prøvesvar på grund af NemId-nedbrud. 1813 kan IKKE hjælpe med at booke tid eller oplyse om prøvesvar, skriver regionen og oplyser om, at man kan møde op til test uden bookning, hvis man har symptomer og er i risiko for et alvorligt forløb. Man kan også møde op til vaccination uden en bookning.

  (© RegionH@Twitter.com)
 49. I går kl. 18:20

  Strandhåndboldherrerne spiller sig i VM-finale

  De femdobbelte verdensmestre fra Brasilien kunne ikke stå distancen mod det danske herrelandshold i strandhåndbold. (Foto: Jozo Cabraja/Kollektiff)

  Det danske herrelandshold i strandhåndbold skal for første gang spille finale ved VM.

  Det står klart efter holdets 2-1-sejr lørdag eftermiddag over Brasilien. Danmark vandt efter afgørelse på shootout.

  Det var ellers brasilianerne, der startede opgøret bedst. De vandt første halvleg 21-16, mens den efterfølgende halvleg endte uafgjort. Derfor skulle anden halvleg afgøres ved Golden Goal. Her scorede danske Frederik Bech det afgørende mål.

  Semifinalen skulle afgøres i shootout, hvor markspilleren er alene i en kontra. Her vandt danskerne på en redning af Simon Jensen, der nu skal spille VM-finale.

  - Det har længe været et stort mål at nå en VM-finale, så vi er utroligt stolte og glade. De seneste par år har vi godt kunne se, at vi har nærmet os verdenstoppen. Men at gennemføre målet og så lige mod de forsvarende verdensmestre fra Brasilien, det er stort, siger Martin Hjortshøj, der er assistenttræner for herrelandsholdet, til DHF's hjemmeside.

  I søndagens finale venter nu Kroatien, der senere lørdag besejrede værtsnationen, Grækenland, i den anden semifinale.

  Tidligere lørdag måtte det danske kvindelandshold se sig slået i kvartfinalen af Holland. Også den kamp blev afgjort efter shootout.

 50. I går kl. 18:14

  SE BILLEDERNE: Campingpladsen er åbnet - Roskilde Festival er i gang

  • Et vigtigt ritual inden festivallen: Armbåndet bliver knyttet om håndledet. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Lejlivet på festivalpladsen er en chance for at være sammen med vennerne. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Der var mange festivalgæster, som ville ind og sikre sig den gode plet på lejrpladsen. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Der blev hurtigt etableret lejre på campingpladsen - nogle steder med identiske tshirts for at markere den fælles identitet. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Festivalgæsterne kommer i alle størrelser - og den størrelser, der er mindre end den medbragte soundbox. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Det er altid en kunst at få teltet op at stå - især hvis det er længe siden, at man sidste havde fat i pløkker, stænger og dug. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  • Det fantastiske øjeblik, hvor der er masser af plads at vælge mellem, når teltet skal slås op. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)
  1 / 7

  Roskilde Festival 2022 er i gang.

  I dag er campingpladsen blevet åbnet, og de første festivalgæster har erobret deres teltpladser, fået knappet de første dåsepils og etableret den gode lejrstemning.

  Så er der kun fire dage tilbage, inden det første band går på scenen. God festival!

Mere fra dr.dk