Seneste Nyt

To unge mænd varetægtsfængslet - sigtet for medvirken til drabsforsøg ved Aalborg-skyderi

De to personer, som Nordjyllands Politi i går anholdt som mistænkte i forbindelse med et skyderi i Aalborg den 25. august, er nu varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

De to unge mænd på henholdsvis 17 og 22 år er sigtet for medvirken til forsøg på drab. Desuden er de sigtet for at forvolde fare ved nogens liv og førelighed, fremgår det af en pressemeddelelse fra politiet.

Her oplyses det også, at politiet desuden har sigtet endnu en mistænkt i sagen. En 19-årig, som i forvejen sad varetægtsfængslet for brud på loven om skydevåben, er sigtet for skyderiet i Aalborg. En anden 19-årig blev anholdt kort efter skyderiet og er fortsat sigtet. Så i alt fire personer er nu involveret i sagen.

- Vi er stadig i gang med at afdække hændelsesforløbet og gennemgå de ganske store mængder bevismateriale, de eventuelle relationer og vidneudsagn, udtaler efterforskningsleder Martin Rolighed.

Nyheder

 1. Græsk venstrefløj vælger 35-årig iværksætter som ny leder

  Den 35-årige iværksætter Stefanos Kasselakis er søndag blevet valgt som ny leder af det græske venstrefløjsparti Syriza.

  Det skriver nyhedsbureauerne AP og Reuters.

  Stefanos Kasselakis har ikke nogen særlig erfaring med politik - slet ikke i Grækenland.

  Kasselakis blev født i Athen, men flyttede til USA som 14-årig.

  Her har han boet i over to årtier og arbejdede blandt andet som frivillig for Joe Bidens valgkamp forud for præsidentvalget i 2008.

  Syriza er Grækenlands største oppositionsparti.

  Partiet er dog svækket i forhold til tidligere. Ved det seneste valg i juni fik partiet under 18 procent af stemmerne. Det var det værste resultat i over et årti.

  Partiets mangeårige lader, Alexis Tsipras, trak sig umiddelbart efter.

  Valget af Kasselakis beskrives som usædvanligt i et land, hvor politiske ledere typisk har en lang politisk baggrund - eller en familierelation.

 2. Lego stopper forsøg på at skabe oliefrie klodser

  Den danske legetøjsgigant Lego har stoppet deres forsøg på at skabe Lego-klodser, der ikke er lavet på oliebaseret plastik.

  Årsagen er, at det genbrugsmateriale som LEGO har eksperimenteret med, viser sig at have højere CO2-udledninger end deres nuværende klodser, forklarer administrerende direktør Niels Christiansen til Financial Times.

  - Vi har testet hundredvis af materialer. Det er bare ikke muligt at skabe et materiale, siger Niels Christiansen.

  Ifølge Financial Times har Lego forsøgt med genbrugt polyethylenterephthalat (rPET).

  Lego begyndte tilbage i 2020 arbejdet med at erstatte deres oliebaserede plastikklodser.

 3. Svensk motorvej kollapsede i jordskred - genopbygningen kan koste milliarder

  - Åbenlyse omkostninger handler om bygninger, huse og veje, der er blevet beskadiget. Andre mindre åbenlyse omkostninger, som dog kan blive store i dette tilfælde, er omkostninger ved at omlægge trafikken og følgeeffekter for industrien, siger Johan Nimmermark, som er specialist i risikohåndtering og cost-benefit-analyser ved konsulentfirmaet Sweco ifølge det svenske nyhedsbureau TT og Ritzau. (Foto: © Hanna Brunlof Windell, Associated Press)

  Der er et stort genopbygningsarbejde forude i Sverige, hvor et jordskred natten til lørdag forandrede landskabet og forrykkede motorvejen E6 nord for Göteborg.

  Og det kan komme til at koste milliarder af svenske kroner at genoprette området, vurderer Johan Nimmermark, som er specialist i risikohåndtering og cost-benefit-analyser ved konsulentfirmaet Sweco ifølge det svenske nyhedsbureau TT og Ritzau.

  - Min vurdering er, at genopbygningsarbejdet og konsekvenserne af skreddet i Stenungsund kan koste mellem et antal hundrede millioner og op til nogle milliarder i betragtning af alle eventuelle følgeeffekter, siger han.

 4. Tidligere Wagner-fører er blevet løsladt i Norge

  Den tidligere hærfører for den russiske Wagner-gruppe Andrej Medvedev blev i går løsladt af det norske politi.

  Han blev fredag anholdt ud fra mistanke om, at han på ulovlig vis havde forsøgt at krydse grænsen til Rusland. Det skriver NRK.

  Operationsleder i Finnmark Bjørn Tormod sætter ikke navn på den løsladte person, men ifølge NRK er der tale om Andrej Medvedev, skriver Ritzau.

  Hans advokat Brynjulf Risnes fortæller til Reuters, at den tidligere Wagner-hærfører var i Sør-Varanger for at se, om han kunne finde det sted, hvor han krydsede grænsen til Norge i januar, skriver Ritzau.

  - Han var aldrig nær grænsen. Det var aldrig hans intention at rejse over grænsen til Rusland, lyder det fra advokaten.

  Andrej Medvedev flygtede til Norge fra Rusland i januar, hvor han søgte asyl, fordi han frygtede for sit liv. I maj udtalte han i en video, at han ønskede at komme tilbage til Rusland.

 5. Frankrig trækker sine styrker og ambassadør hjem fra Niger

  Frankrig har besluttet at trække sin ambassadør og styrker ud af Niger og afslutte det militære samarbejde med det afrikanske land.

  Det siger den franske præsident, Emmanuel Macron, i et interview på fransk TV ifølge Reuters.

  Ambassadøren og flere diplomater vil rejse hjem i løbet af de kommende timer, mens de 1.500 franske tropper forlader Niger inden udgangen af året, lyder det.

  Macron forklarer, at Frankrig "ikke vil holdes som gidsel af kupmagerne".

  I sidste uge sagde Macron, at ambassadøren og diplomatisk personale "bogstaveligt talt holdes som gidsler på den franske ambassade".

  Militære kupmagere i Niger afsatte den demokratisk valgte præsident i Niger, Mohamed Bazoum, i slutningen af juli.

  I august beordrede juntaen franske embedsmænd til at forlade det afrikanske land, hvilket Frankrig på det tidspunkt nægtede at imødekomme.

  Niger var tidligere en fransk koloni.

 6. Rester fra asteroiden Bennu kan være med til at gøre os klogere på, hvordan Solsystemet og Jorden er skabt.

 7. Peter Hummelgaard (S) siger, at regeringen vil "være mere præcis" i koranlovtekst efter kritik om uklarhed.

 8. Fodboldspilleren Roony Bardghji scorede to mål på fem minutter i afslutningen af søndagens 3F Superliga-brag mellem FC København og Brøndby.

 9. Regeringen indkalder til pressemøde om lønløft til velfærdsmedarbejdere

  Finansminister Nicolai Wammen (S), indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil i morgen orientere om trepartsforhandlingerne og lønløftet til fire faggrupper, som statsminister Mette Frederiksen (S) i sidste uge annoncerede.

  Her sagde hun, at lønløftet skulle gå til sygeplejersker, sosu-assistenter, pædagoger og fængselsbetjente.

  Pressemødet i morgen skal handle om "styrkelse af rekruttering og fastholdelse af velfærdsmedarbejdere", skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

  Pressemødet vil foregå klokken 12.30 i Finansministeriet.

  Du kan følge med på DR's platforme.

 10. Turismen er vendt tilbage ved Odesa, men kun i korte afbræk kan ukrainerne glemme krigen og have en normal hverdag.

 11. Færdselspolitiet går i kødet på ulydige cyklister og knallertkørere

  23 cyklister, ni knallertførere og 28 fodgængere omkom i trafikken i 2022.

  Knap 40 procent af de dræbte i trafikken i 2022 var såkaldte bløde trafikanter, som politiet sætter ekstra fokus på i den kommende uge. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

  Den målrettede indsats vil primært fokusere på cyklister og knallertkørere.

  I en del ulykker er risikobetonet adfærd hos bløde trafikanter en medvirkende årsag til ulykken, påpeger politiet.

  - Kontroller er nødvendige, når vi eksempelvis ser cyklister cykle i fodgængerfelter, mod færdselsretningen eller over for rødt, og knallertkørere komme med meget høj hastighed på knallerter, som ikke er lovlige, og med en høj grad af hensynsløshed, samt fodgængere, som ikke respekterer det røde lys, siger politiassistent Christian Berthelsen ved Rigspolitiets Koncernkommunikation i pressemeddelelsen.

 12. Det skaber trivsel, når musikere giver koncert hjemme hos udsatte mennesker. Nu udvides turneen, så også unge kan få armene i vejret.

 13. Etniske armeniere begynder at forlade Nagorno-Karabakh efter uro

  Den første gruppe af etniske armeniere fra Nagorno-Karabakh er ankommet til Armenien efter uroligheder med Aserbajdsjan.

  Omkring 40 mennesker er nået til Armenien, skriver BBC.

  Landet siger, at de vil hjælpe alle, der forlader området Nagorno-Karabakh, som ligger inde i Aserbajdsjan, men primært er beboet af armeniere og gennem årtier har fungeret som en selvstændig region.

  Armenien har dog også understreget, at en masseudvandring ville være de aserbajdsjanske myndigheders skyld.

  Indbyggerne i regionen frygter, hvad der skal ske, efter Aserbajdsjan i begyndelsen af ugen indledte en ny offensiv i området.

  Siden har der været indgået våbenhvile og været rapporteret om brud på selvsamme.

 14. De to danske håndboldhold vandt begge deres respektive kampe i søndagens Champions League-runde.

 15. Kapsel med 250 gram asteroidestøv er landet på Jorden og er intakt

  Her ses kapslen blive undersøgt af folk fra NASA. (© Nasa)

  Rumkapslen med materiale fra asteroiden Bennu er landet på Jorden og er intakt. Det oplyser Nasa.

  Kapslen er landet i Utahs ørken med faldskærm efter at have fløjet med en fart på op til 44.500 kilometer i timen. Indtil videre går alt som planlagt.

  I øjeblikket er folk fra Nasa ved kapslen for at undersøge den.

  De måler blandt andet temperaturer, mængden af gasarter samt tilstanden på kapslen og har gjort det med gasmasker. Personalet har nu taget gasmaskerne af.

  Kapslen skal derefter hentes i helikopter og undersøges.

  Flyvningen har taget syv år og er den største prøve fra asteroider, der er ankommet til Jorden. Materialet kan være med til at give os svar på, hvordan Solsystemet og livet på Jorden opstod.

 16. 00'er-stjernen Usher booket til Super Bowls ikoniske pauseshow

  Usher var særligt populær i 00'erne og begyndelsen af 10'erne. Han har vundet fem Grammy-priser og har sit eget pladeselskab. Her ses han i 2020. (Foto: © Ringo H.W. Chiu, Associated Press)

  R'n'B-fans og 00'er-nostalgikere kan se frem til at vrikke med, når den amerikanske sanger Usher skal på scenen ved næste års Super Bowl.

  Han er blevet booket til det famøse pauseshow, hvor verdensstjerner år efter år indtager scenen, skriver NFL på X ifølge Ritzau.

  Super Bowl, der er finalen i den nationale liga for amerikansk fodbold, NFL, afholdes 11. februar i Las Vegas.

  Og mens fans måske kan glæde sig til at skråle med på hits som 'Yeah' og 'My Boo', så glæder hovedpersonen selv sig til at krydse Super Bowl-drømmen af sin bucketliste.

  - Jeg kan ikke vente med at give verden et show ulig noget, de nogensinde har set fra mig før, siger han ifølge kulturmediet Variety.

  Usher følger i fodsporene på stjerner som Kendrick Lamar, Mary H. Blige og Eminem. Sidste år var det Rihanna, der gjorde live-comeback ved Super Bowl efter fem års pause.

 17. Franske Christophe Laporte vandt søndag EM i landevejscykling, der blev afholdt i Holland.

 18. Over 500 kunstnere har nu skrevet under på kritik af lov mod koranafbrændinger

  Rettelse: Tidligere fremgik det, at Nina Palesa Bonde oplyser om antallet af underskrifter som formand for Dommerfuldmægtigforeningen. Det gør hun dog som medstifter af gruppen Paty, der arbejder for læreres ytringsfrihed.

  Der er indtil videre sat 525 underskrifter på en erklæring mod regeringens forslag om at forbyde "utilbørlig behandling af genstande med religiøs betydning for et trossamfund", eksempelvis koranafbrændinger.

  Blandt underskriverne er blandt andet kunstnere, forfattere og samfundsdebattører samt diverse forbund og organisationer.

  Det oplyser Nina Palesa Bonde, der er medstifter af gruppen Paty, der arbejder for læreres ytringsfrihed.

  Underskriverne mener, at forslaget "ikke kun er et angreb mod kunsten, de politiske ytringer og den frie presse, men et angreb mod vores frie, demokratiske samfund", lød det i et indlæg i Berlingske tidligere på ugen.

  Det er foreningen Fri Debat, som har indsamlet stemmerne.

  I fredags var der frist for, at organisationer og myndigheder kunne give deres besyv med om lovforslaget via et høringssvar.

 19. Bilist død efter alvorligt færdselsuheld ved rasteplads på Holbækmotorvejen: Giv plads

  Opdateret klokken 16.38 med nye oplysninger fra politiet og om, at føreren af bilen er afgået ved døden.

  Føreren af en bil er død efter et alvorligt færdselsuheld i eftermiddag ved Holbækmotorvejen. Det er sket mod vest på rastepladsen Torkildstrup Nord.

  Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på X.

  - Vi kan konstatere, at der er en, som har påkørt en lastbil med stor hastighed, oplyser Lars Gallas, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

  Politiet skriver på X klokken 16.27, at første vognbane i vestgående retning lukkes, mens der pågår undersøgelser. Tidshorisonten er ukendt.

  Politiet fik anmeldelsen klokken 15.48, skriver Ritzau. Her var meldingen, at en person sad fastklemt.

  Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer til at vise hensyn og give plads til redningsindsatsen.

 20. Tidspunktet for comebacket kunne ikke være bedre. Det rammer en tidsånd, hvor vi længes efter bekymringsløse popfester uden tegn på krise, mener kultur- og modeekspert.

 21. Se alle mål fra alle weekendens Superligakampe her i artiklen.

 22. FCK leverer vildt comeback og forsvarer førstepladsen

  Roony Bardghji. (Foto: © MARTIN DIVISEK, Ritzau Scanpix)

  Roony Bardghji blev den store helt for FC København i lokalopgøret mod Brøndby IF søndag eftermiddag.

  Den 17-årige svensker blev skiftet ind med ti minutter igen af opgøret ved stillingen 2-1 til Brøndby, der dermed stod til at overtage Superligaens førsteplads.

  Men Bardghji ville det anderledes. Først udlignede han til 2-2 med godt fem minutter igen, inden han i tillægstiden gjorde det til 3-2 og sikrede FCK sejren.

  Den virtuelle førsteplads bølgede ellers frem og tilbage i løbet af opgøret. Først bragte Josip Radošević Brøndby IF foran 1-0 i første halvleg, men FCK generobrede førstepladsen, da Diogo Gonçalves udlignede til 1-1 kort efter pausen.

  Med tyve minutter igen bragte Ohi Omoijuanfo Brøndby foran 2-1.

  Men det var altså lige indtil, at Roony Bardghji blev skiftet ind.

  Du kan se målene fra opgøret herunder:

 23. Italiensk cyklist fik 'et lift' af politiet over Storebæltsbroen

  Det er ikke en helt almindelig søndagstur, en italiensk turist er ude på i dag.

  Han har nemlig sat sig for at cykle hele vejen fra Italien til Sverige, og i dag cykler han igennem Danmark.

  Undervejs har han dog måttet se sig nødsaget til at tage en del af ruten i bil.

  For på Storebæltsbroen "karambolerede hans cykeltur med dansk færdselslov".

  Det skriver Fyns Politi på X, der tidligere hed Twitter.

  - Vi har formanet, rutevejledt og givet et lift til Sjælland. Alt endte godt, skriver politiet.

  Det er ikke lovligt at krydse broen, der ikke har nogen cykelsti, på cykel.

 24. Selv en stærk Mette Frederiksen kunne ikke fjerne baglandets skepsis.

 25. Andreas Mogensen har lavet chokolademousse i rummet

  Listen over menneskets bedrifter i rummet bliver længere og længere.

  Og nu kan den danske astronaut, Andreas Mogensen, sætte flueben ud for endnu "kraftpræstation".

  Han har rørt en chokolademousse sammen 400 kilometer over Jorden.

  - Nu skal jeg bare finde på en undskyldning for, hvorfor jeg kan lave mad til mine crewmates i rummet, men ikke til min kone derhjemme, skriver han i et opslag på X, der er efterfuldt af en storsmilende smiley.

  Han tilføjer, at chokolademoussen var en test af et eksperiment fra ESA og det franske rumagentur (CNES) kaldet Food Processor.

  De undersøger, hvad der er muligt at lave af mad i rummet.

  - I øjeblikket bliver al vores mad tilberedt på Jorden og pakket i forvejen. Alt, hvad vi skal gøre, er at tilføre vand til maden eller opvarme den, siger Andreas Mogensen og tilføjer:

  - Det at kunne lave mad i rummet kunne være en stor fordel for kommende besætninger.

  Screendump fra X.
 26. 30 personer er omringet i Kosovo: Premierminister fordømmer politidrab som en terrorhandling

  En politimand er blevet dræbt ved et angreb i det nordlige Kosovo, hvor situationen er temmelig spændt.

  Omkring 30 bevæbnede mænd er ifølge premierminister Albin Kurti omringet af politiet i området, der grænser op til Serbien.

  - Der er et angreb i gang mod politiet, sagde Kurti på en pressekonference, ifølge AFP.

  Tidligere søndag blev en politimand dræbt og en anden såret ved et væbnet angreb på en politipatrulje i samme område.

  Angrebet skete, da en politipatrulje nærmede sig en blokeret vej. Angriberne anvendte både skydevåben, håndgranater og missiler mod politiet.

  Premierministeren har fordømt angrebet som en terrorhandling.

  - De pågældende personer, som står bag angrebet, er professionelle. De bruger masker, og de er bevæbnet med tunge våben, siger han og hævder, at de serbiske myndigheder har spillet en rolle i angrebet.

  - Organiseret kriminalitet med politisk, økonomisk og logistisk støtte fra embedsmænd i den serbiske hovedstad, Beograd, belaster vort land meget hårdt, siger Kurti i en pressemeddelelse.

  Serbien har ikke kommenteret beskyldningerne fra Kosovos premierminister.

  Politifolk ved landsbyen Zvecane i Kosovo søndag efter en politimand blev dræbt ved angreb. Kosovos ledere fordømmer angrebet som en terrorhandling og beskylder Serbiens for at spille en rolle. (Foto: © Ognen Teofilovski, Ritzau Scanpix)
 27. Der er en stor stigning i antallet af socialt udsatte, der benytter socialtandplejen i København.

 28. Efter syv år i rummet flyver rumsonden Osiris-Rex i eftermiddag forbi Jorden for at aflevere sine prøver fra asteroiden Bennu.

 29. En mand er dræbt ved tyreløb i Spanien

  En mand er død af de kvæstelser, som han pådrog sig ved et tyreløb i byen Pobla de Farnals i Spaniens østlige Valencia-region.

  En anden mand, som blev stanget i benet af samme tyr, er indlagt, men han er uden for livsfare.

  Traditionen for tyreløb siges at gå tilbage til middelalderen. De seneste år er kravet om at få sat en stopper for løbene blevet stadig stærkere, skriver Ritzau.

  Modstandere af tyreløbet siger, at tyrene udsættes for tortur, mens tilhængerne kalder tyreløbene en kunstform, som ikke skader dyrene.

  Tyrene bliver dræbt om aftenen ved tyrefægtninger.

 30. Se listen: Her er Socialdemokratiets kandidater til Europa-Parlamentet

  Socialdemokratiet har vedtaget, hvilke ti kandidater der skal stå på stemmesedlen til Europa-Parlamentsvalget næste år. Det har gjort på deres årsmøde i Aalborg.

  Partiets spidskandidat bliver Christel Schaldemose, der indtil videre har siddet i parlamentet i 17 år.

  Her er listen over de ni yderligere kandidater i rækkefølge:

  - Niels Fulgsang.

  - Marianne Vind.

  - Magnus Barsøe.

  - Asser Mortensen.

  - Mathias Niebuhr.

  - Niels Christian Dahl.

  - Andi Helbo Sejersen.

  - Tayo Lill Andreasen.

  - Maria Marqard Radoor.

  Socialdemokratiet har lige nu tre medlemmer af Europa-Parlamentet. Foruden Christel Schaldemose er det Niels Fuglsang og Marianne Vind.

 31. Advokater forbereder sag om krigsforbrydelser: Rusland bruger sult som krigsvåben

  Russerne forsøger bevidst at udsulte ukrainere ved at angribe fødevarebutikker, kornlagre, ødelægge mad- og vandforsyninger og begrænse eksporten af ukrainske fødevarer.

  Det mener en gruppe af menneskerettighedsadvokater, som er ved at samle beviser til en sag sammen med Ukraines offentlige anklager, der skal indsendes til den internationale straffedomstol (ICC).

  Advokaterne vil forsøge at dokumentere konkrete tilfælde, hvor Rusland har brugt sult som krigsvåben, skriver The Guardian.

  Blandt andet bliver belejringen af Mariupol nævnt som et konkret eksempel.

  Her blokerede man fødevareforsyningerne til byen og bombede humanitære nødhjælpskorridorer, så desperate og sultende civile ikke kunne flygte.

  Et andet eksempel er ukrainske byer, som er efterladt uden drikkevand.

  Gruppen af advokater har indtil udgangen af 2024 til at samle beviser, før ICC får sagen, skriver The Guardian.

 32. Selv om afstemninger og klapsalver gik Papes vej, fyldte kritik og intern uro på De Konservatives landsråd i weekenden.

 33. Christel Schaldemose bliver S-spidskandidat til EU-parlamentsvalg

  Socialdemokrater er også i dag samlet til årsmøde i Aalborg.

  I dag har partiet udpeget deres spidskandidat til næste års Europa-Parlamentsvalg, og valget er faldet på Christel Schaldemose, som i forvejen sidder i parlamentet.

  - Jeg ser det som et kæmpe skulderklap til mit mangeårige arbejde i parlamentet, lyder det fra Schaldemose.

  Indtil videre har hun siddet i parlamentet i 17 år.

  I den seneste valgperiode var hun chefforhandler på tech-reguleringslovgivningen Digital Services Act, som skal gøre digitale tjenester mere sikre for forbrugerne.

  Socialdemokraten går til valg på sikkerhed og klimakrisen.

  - Helt konkret er der ikke nogen tvivl om, at klimaindsatsen trænger til at få flere kræfter og flere ambitioner. Så det kommer jeg til at arbejde rigtig meget med.

  Christel Schaldemose vælges som spiskandidat til Europa-Parlamentsvalget ved Socialdemokratiets årsmøde. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)
 34. Tidligere præsident Jimmy Carter dukkede op til Peanut Festival

  Den lille jordnød kan forsøde tilværelsen - hvis du altså ikke har allergi - og i byen Plains i den amerikanske delstat Georgia elsker de bare peanuts.

  Så meget, at de i weekenden har afholdt den 26. årlige 'Peanut Festival'.

  Plains er også hjemby for den tidligere amerikanske præsident Jimmy Carter, der fylder 99 år 1. oktober.

  Festivalen blev holdt i hans ære, og den tidligere præsident og hans hustru, 98-årige Rosalynn, dukkede også op til festlighederne.

  I en video på X fra organisationen The Carter Center kan man se den tidligere præsident og den tidligere førstedame køre igennem byen og vinke til festivaldeltagerne fra en bil.

  Jimmy Carter var demokratisk præsident fra 1977 til 1981.

  De seneste år har han kæmpet med sit helbred og tidligere i år oplyste The Carter Center, at Jimmy Carter modtager hospicebehandling i sit hjem, hvor han vil tilbringe sin sidste tid.

 35. To palæstinensere dræbt af israelske styrker

  To palæstinensere er i nat blevet dræbt af israelske styrker på Vestbredden.

  Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium blev de to dræbt af skud nær byen Tulkarem i den nordvestlige del af Vestbredden.

  Det israelske militær bekræfter ifølge Ritzau i en udtalelse, at de har gennemført en operation som del af "terrorismebekæmpelse".

  - Israelske styrker fandt og afmonterede et operativt kommandocenter inde i en en bygning i lejren og fandt også et stort antal eksplosiver.

  - Under operationen åbnede de mistænkte ild og kastede eksplosiver mod styrkerne, som svarede med også at åbne ild, lyder det.

  Ifølge Ritzau er otte palæstinensere siden tirsdag blevet dræbt på Vestbredden.

 36. Politiet tager nye metoder i brug i forbindelse med københavnsk lokalopgør

  Når Brøndby IF og FC København mødes i dag klokken 14.00, er der nærmest garanti for dramatik.

  Men ofte betyder kampene også dramatik uden for banen. Der er således en lang historik om ballade mellem tilhængere, og ved det seneste møde blev politifolk sågar angrebet med kasteskyts foran Brøndby Stadion.

  Derfor har Københavns Vestegns Politi taget nye metoder i brug og blandt andet valgt at benytte muligheden for at tilbageholde udeholdets fans inde på stadion efter kampen i en periode. Det tiltag er en del af den nye lov, der blev indført i maj for at styrke indsatsen mod hooliganisme.

  Politiinspektør Mogens Lauridsen bekræfter samtidig over for DR, at politiet har mulighed for at give et påbud til folk, som mistænkes for at ville lave ballade. Der er også indført en skærpet strafzone i et område omkring stadion.

  Kampen fløjtes i gang kl. 14.00 på Brøndby Stadion.

 37. Tusinder er uden mad eller husly efter kampene i Nagorno-Karabakh

  • De aserbajdsjanske styrker viser våben frem, som armenske soldater har udleveret. (Foto: © Emmanuel Dunand, Ritzau Scanpix)
  • Ruslands forsvarsministerium siger, at seks pansrede køretøjer, mere end 800 våben og omkring 5.000 enheder ammunition var blevet udleveret indtil videre. (Foto: © Emmanuel Dunand, Ritzau Scanpix)
  • Her ses en nødhjælpskonvoj køre fra Armenien og til Nagorno-Karabakh. Ifølge BBC har kun en konvoj fra Røde Kors fået lov til at komme ind for de aserbajdsjanske myndigheder. (Foto: © Alain Jocard, Ritzau Scanpix)
  • Armeniens premierminister, Nikol Pashinyan, har sagt, at han ikke ønsker, at indbyggerne rejser fra deres hjem i regionen, medmindre de er nødt til det. Men Armenien vil gerne tage imod dem. (Foto: © Irakli Gedenidze, Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Indbyggerne i regionen Nagorno-Karabakh i Aserbajdsjan frygter, hvad der nu sker efter urolighederne tidligere på ugen.

  Folk er blevet fordrevet fra landsbyer og adskilt fra slægtninge, og flere tusinde mennesker må overnatte i telte nær lufthavnen i hovedbyen Stepanakert.

  Tusinder af civile er uden mad og husly, og der er kun kommet én nødhjælpslevering frem fra international Røde Kors, skriver BBC.

  Aserbajdsjan ønsker ikke "at sparke nogen ud", siger en aserbajdsjansk embedsmand til BBC. Man ønsker derimod regeringen at integrere regionens indbyggere som ligeværdige borgere i landet.

  Armenien har dog opfordret FN til at sende en mission til regionen for at overvåge, hvordan de etniske armeniere bliver behandlet, og så gør landet klar til at modtage tusindvis.

 38. Nogen sol og temperaturer op til 18 grader

  Var du blandt de enormt morgenfriske, der rynkede lidt på næsen over de relativt køligere temperaturer, så bare rolig.

  Selvom klart vejr har givet lave temperaturer i nat, så vil solen skinne flere steder fra morgenstunden.

  Solskinsøen Bornholm kommer de mest til at mærke solens stråler, hvor resten af landet vil opleve lidt eller nogen sol, skriver DMI.

  Temperaturen sniger sig op mellem 15 og 18 grader, og vinden er svag til jævn fra vest og sydvest.

  I aften og i nat tørt og ret klart, men i Nord- og Nordvestjylland bliver det mest skyet og måske lidt regn.

  Her vl temperaturen være mellem 10 og 15 grader.

  Let til frisk vind fra syd, ved kysterne op til hård vind og ved Vestkysten lokalt kuling.

 39. Suveræne Verstappen vinder på uheldig Magnussen-dag i Japan

  Verstappen kan lige så godt holde armene oppe, for inden længe kan han med stor sandsynlighed fejre VM-titlen. (Foto: © Toru Hanai, Associated Press)

  Der er ingen over og ingen i nærheden af Max Verstappen i denne Formel 1-sæson.

  Den hurtigtkørende hollænder vandt søndag suverænt det japanske grand prix og sikrede sig dermed sin 13. sejr i sæsonens 16. løb.

  Den forsvarende verdensmester var forrest fra start til slut, og sejren betyder, at Red Bull-køreren allerede i næste løb kan sikre sig sin tredje VM-titel på stribe, selvom der resterer fem løb yderligere efter det.

  McLarens Lando Norris blev nummer to, mens holdkammerat Oscar Piastri blev nummer tre.

  Danske Kevin Magnussen blev tidligt i løbet påkørt af Red Bulls Sergio Perez og måtte derfor tage til takke med en 15.-plads. Nico Hülkenberg, der er danskerens teamkammerat hos Haas, blev nummer 14.

 40. De praktiserende læger oplever utrygge borgere, der ikke ved, hvor eller hvordan de kan blive vaccineret.

 41. Tag Nyhedsquizzen og mål dig selv og dine venner op mod denne uges nyhedshistorier

 42. Dansk cykelprofil bekræfter: Skifter hold til nytår

  Mørkøv har været klædt i Quick-Steps blå-hvide farver siden 2018. Men nu er det snart slut. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Rygterne har længe svirret i cykelkredse, og lørdag aften blev sladderen så bekræftet.

  Når 2023 bliver til 2024 er Michael Mørkøv fortid hos Soudal-Quick-Step, som han ellers har repræsenteret i fem år siden 2018.

  Det bekræfter den rutinerede danske cykelrytter over for Ekstra Bladet.

  38-årige Mørkøv vil dog endnu ikke fortælle, hvilket hold han skifter til i den kommende sæson.

  - Jeg ved godt, hvem jeg skal køre for. Det bliver ikke Soudal-Quick-Step, siger Michael Mørkøv til mediet.

  Søndag er Michael Mørkøv med på det danske hold, der stiller op ved EM i linjeløb.

 43. Rester af menneskekrop er fundet i gabet på fire meter lang alligator

  En lokal indbygger spottede, hvad han mente var en stor alligator, i en kanal i byen Largo i Florida.

  - Jeg smed en sten mod alligatoren for at se, om det virkelig var en alligator. Det viste sig, at den havde fat i den nedre del af et menneskes overkrop, som den så trak under vandet, siger Jamarcus Bullard ifølge The Guardian.

  Lokale myndigheder tog efterfølgende dyret op af vandet og slog det ihjel. Samtidig blev resterne af et menneske fjernet fra vandet.

  Der er iværksat en efterforskning, og det er endnu uklart, hvorvidt alligatoren har dræbt det menneske, der blev fundet i dens gab.

  Der foretages derfor en obduktion for at fastslå dødsårsagen. Detaljer om personens identitet er heller ikke blevet oplyst endnu.

 44. Norge fordømte Rusland ved FN's generalforsamling

  Norges udviklingsminister, Anne Beathe Tvinnereim, benyttede sin taletid ved FN's Generalforsamling i går på at fordømme Ruslands krigsførelse, som vækker stor bekymring, sagde hun.

  Ministeren lovede norsk støtte til Ukraine, så længe det er nødvendigt.

  - Rusland er vores nabo. Landet er ansvarlig for et åbenlyst brud på FN-erklæringen. De har brudt grundlæggende principper i international ret. Det har skabt en alvorlig, international krise, sagde Tvinnerheim ifølge NRK.

  - Et permanent medlem af FN's Sikkerhedsråd forsøger at nægte et andet FN-medlemslands ret til at eksistere, tilføjede udviklingsministeren.

 45. Lokalformand kalder S-SF for en 'drømmeregering'.

 46. Politi på tømmerflåde forsøgte at redde druknet mand i Holbæk

  Midt- og Vestsjællands Politi fik klokken 04.06 en anmeldelse om, at en mand gik beruset rundt på havnen i Holbæk.

  - Anmelder har råbt til den pågældende, men han reagerer ikke, fortæller vagtchef Boye Ramussen til Ritzau.

  Da manden bevægede sig faretruende tæt på bassinet, besluttede politiet sig for at sende en patruljevogn til området.

  Patruljevognen så manden ligge cirka 30 meter ude i havet og besluttede at få en helikopter på vingerne. I mellemtiden fandt betjentene dog på en idé til at få manden ind på landjorden.

  - Der ligger en tømmerflåde dernede. Den sætter de sig på og padler ud og får fat i manden. De når at få ham ind, inden helikopteren kommer, siger Boye Rasmussen.

  Betjentene begyndte på hjertelungeredning, men mandens liv stod dog ikke til at redde, og han blev erklæret død kort efter. De pårørende er blevet underrettet.

 47. Børn i Florida kørte 320 kilometer i bil, efter mor konfiskerede deres elektronik

  Politiet i den amerikanske delstat Florida fik sig tidligere på ugen noget af et chok ved et ellers rutinemæssigt trafikstop.

  I den hvide sedan, som blev bedt om at trække ind til siden, var det nemlig en 10-årig dreng, der sad bag rettet, skriver BBC.

  Ved siden af ham sad hans 11-årige storesøster.

  Søskendeparret var blevet meldt savnet af deres mor, efter at de efter sigende var flygtet hjemmefra, da hun havde konfiskeret deres elektroniske apparater.

  Betjentene fik at vide, at "begge børn var utilfredse med deres mor, fordi hun havde konfiskeret deres elektroniske apparater, hvilket menes at være blevet gjort, fordi de ikke brugte dem hensigtsmæssigt".

  I udtalelsen uddybes det yderligere, at der ikke var grund til at tro, at børnene på nogen måde blev mishandlet derhjemme.

  Trafikstoppet, der skete klokken 03.50 om natten omkring 320 kilometer fra børnenes hjem i North Port.

Mere fra dr.dk