Seneste nyt

USA sætter økonomisk støtte til Sudan på pause efter militær magtovertagelse

Overblik

 1. 25. okt kl. 21:24
  USA sætter økonomisk støtte til Sudan på pause efter militær magtovertagelse

  USA har trykket på pauseknappen for den økonomiske støtte til Sudan, efter landets militær tidligere i dag afsatte den midlertidige civilregering og erklærede undtagelsestilstand.

  Det oplyser en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium på et pressemøde her til aften.

  - Set i lyset af den seneste udvikling har USA valgt at pause bistand fra de 700 millioner dollars (4.485 millioner kroner. -red.) nødhjælp, der er bevilliget som økonomisk støtte til Sudan, lød det fra talsmand Ned Price, som opfordrede militæret til at genindsætte den civile overgangsregering.

  Han advarede samtidig om, at magtovertagelsen kan komme til at få konsekvenser for det diplomatiske forhold mellem USA og Sudan.

  Allerede i weekenden advarede USA's udsending til Sudan om, at en militær magtovertagelse ville sætte en stopper for den amerikanske støtte.

 2. 20 min. siden

  Nu har tyskerne taget første spadestik til Femern-forbindelsen, der ventes klar i 2029

  Det har været mange år undervejs, men nu er anlægsarbejdet til Femern-forbindelsen begyndt på tysk jord.

  Det er flere måneder siden, at det samme skete her i Danmark, hvor forbindelsen skal gå fra Lolland til den tyske ø Femern.

  Projektet har blandt andet været forsinket af protester fra borgere, miljøorganisationer og rederier, men i begyndelsen af november sidste år blev alle klager fejet af bordet ved forvaltningsdomstolen i Leipzig.

  Oprindeligt var der planlagt en bro, der skulle være åbnet i 2018, men efter forsinkelser og en ændring af planerne, håber transportminister Benny Engelbrecht (S) nu, at den 18 kilometer lange tunnel kan åbne i 2029.

 3. 35 min. siden

  Australien udskyder længe ventet genåbning på grund af ny coronavariant

  Australien har besluttet at udskyde en planlagt fase af sin genåbning, fordi myndighederne er bekymrede over den nye Omikron-variant.

  Den 1. december skulle det ellers have været muligt for uddannet arbejdskraft og studerende igen at rejse ind i landet, men det får de nu tidligst lov til om 14 dage.

  Udsættelsen af åbningen er et slag mod Australiens økonomi og erhvervsliv. Arbejdsgivere har længe ventet på, at studerende og faglært arbejdskraft kunne komme til landet, da der mange steder er stor mangel på arbejdskraft, skriver Ritzau.

 4. 46 min. siden

  Sydafrikas håndtering af ny coronavariant har 'uden tvivl reddet mange liv', siger EU-chef

  Selvom Sydafrika igen bliver forbundet med en bekymrende variant af coronavaccinen, er der god grund til at rose landet for den måde, det har håndteret sagen på.

  Det mener Ursula von der Leyen, EU's kommissionsformand.

  - Sydafrikas analytiske arbejde og gennemsigtighed ved at dele resultater har været altafgørende for at kunne reagere hurtigt globalt.

  - Det har uden tvivl reddet mange liv. Og det er en model for, hvordan internationalt samarbejde bør fungere, når der er grænseoverskridende sundhedstrusler, siger hun.

  Varianten, der har fået navnet Omikron, frygtes at være mere smitsom end den dominerende Delta-variant.

 5. I dag kl. 11:12

  Anklaget for at skaffe purunge piger til Epstein - sagen mod Ghislaine Maxwell starter i dag

  Politiets billeder af Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein. Sagen mod Maxwell begynder i dag. Hun er anklaget for at skaffe unge piger, som Jeffrey Epstein kunne begå seksuelle overgreb mod. (Foto: Laura Cavanaugh © Ritzau Scanpix)

  Over en tiårig periode skulle britiske Ghislaine Maxwell have rekrutteret og hjulpet den nu afdøde rigmand Jeffrey Epstein med at skaffe piger, som han kunne misbruge seksuelt.

  Sådan lyder anklagen mod 59-årige Maxwell. Blandt andet skulle hun have skaffet purunge teenagepiger, som Jeffrey Epstein kunne begå seksuelle overgreb mod.

  Hun har afvist alle anklager i det 24 sider lange anklageskrift. Kendes hun skyldig, risikerer hun op til 80 års fængsel.

  Jeffrey Epstein selv begik selvmord i sin fængselscelle i 2019.

 6. I dag kl. 11:02

  Skuespilleren Matthew McConaughey dropper at stille op til guvernørvalg

  Matthew McConaugheys navn kommer ikke til at optræde på stemmesedlerne i Texas i denne omgang.

  Skuespilleren havde ellers leget med tanken om at stille op til guvernørvalget i delstaten, og meningsmålinger viste, at han stod til at klare sig bedre end både den republikanske og demokratiske kandidat.

  - Tanken om en politisk løbebane gør mig ydmyg, og den inspirerer mig, men det er også en vej, som jeg ikke vælger at gå på nuværende tidspunkt, siger den 52-årige McConaughey, der er kendt fra blandt andet tv-serien 'True Detective'.

  Han har beskrevet sig selv som 'en aggressiv centrumpolitiker', men han har ikke udtalt sig om specifikke emner, skriver Ritzau.

  Matthew McConaughey har spillet med i en lang række store hollywoodproduktioner såsom Interstellar, Dallas Buyers Club og Tropic Thunder. (Foto: VALERIE MACON © Ritzau Scanpix)
 7. I dag kl. 10:42

  WHO: Alle lande må forberede sig på Omikron-varianten

  Coronavarianten Omikron er allerede fundet i en lang række lande, og den kommer med al sandsynlighed til at sprede sig til det meste af verden.

  Sådan lyder meldingen fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, der taler om 'en vældig høj' global risiko, hvis smitten får frit løb.

  WHO opfordrer derfor sine 194 medlemslande til at vaccinere udsatte grupper og sundhedspersonale.

  - Omikron har et hidtil uset antal spike-mutationer, hvor nogle er meget bekymrende, med tanke på hvordan de kan have indflydelse på pandemiens indvirkning, skriver WHO ifølge Reuters.

 8. I dag kl. 10:34

  Mistanke om Omikron-variant lukker skole midlertidigt

  Styrelsen for Patientsikkerhed har mistanke om, at en elev er smittet med den nye variant Omikron, som er fundet i Sydafrika. Det oplyser styrelsen her til formiddag, skriver Ritzau.

  Den pågældende er elev på Rasmus Rask Skolen i Odense. Forældre og elever fik besked sent søndag aften om, at skolen fra i dag ville lukke, fordi der er fundet smitte med en coronavariant hos en elev.

  Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

  Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at der smittespores ud i tredje led af nærkontakter, lyder det.

  Desuden anbefales kontakter helt ud til tredje led at sendes hjem i isolation. Det gælder, indtil de pågældende personer bliver testet negative på, hvad der for kontakten er fjerde- og sjettedagen.

 9. I dag kl. 10:01

  18.500 forældre har bestilt tid til coronavaccine af ungerne

  Over 1.000 børn havde i går fået det første stik med coronavaccinen. Samtidig har omkring 18.500 forældre bestilt tid til vaccination af deres børn.

  Det viser en opgørelse frem til søndag aften klokken 22, oplyser Statens Serum Institut (SSI) ifølge Ritzau.

  Der er omkring 431.256 børn i aldersgruppen 5-11 år, og fredag sendte SSI cirka 135.000 invitationer ud til de ældste i gruppen.

  I næste uge vil børn i alderen syv til ni år blive inviteret, mens børn på fem og seks år vil blive inviteret fra 6. december.

 10. I dag kl. 09:57

  Danmark indfører skærpede rejserestriktioner for yderligere tre afrikanske lande

  Står man over for en tur til enten Angola, Malawi eller Zambia, skal man være opmærksom på, at de danske myndigheder har skærpet rejsereglerne.

  Fra i dag fraråder Udenrigsministeriet alle rejser til de tre lande, og indrejsende, der senest ti dage før har været i et af landene, skal have foretaget en test indenfor 24 timer, ligesom man skal isolere sig i ti dage efter indrejse.

  Når 'den røde sikkerhedsventil aktiveres', skyldes det, at landene kun overfører få eller slet ingen coronaprøver til en international database, og derfor er det vanskeligt at risikovurdere, hvor udbredt den nye Omikron-variant er. Der er altså tale om et forsigtighedsprincip, skriver Sundhedsministeriet.

  Nu har Danmark rejserestriktioner mod ti afrikanske lande.

 11. I dag kl. 09:25

  Børn kan nu blive influenzavaccineret på apoteker og på private vaccinationsklinikker

  Siden 1. oktober har det været muligt at få ungerne mellem to og seks år vaccineret mod influenza hos egen læge. Det er knap 24 procent af børnene blevet indtil nu.

  Men for at sætte fart på vaccinerne vil det nu være muligt at smutte forbi apoteket eller en privat vaccineklinik - uden at det kræver tidsbestilling, ligesom det kan gøres udenfor normal arbejdstid.

  Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

  - Vi opfordrer til, at man som forælder får sit barn vaccineret så hurtigt som muligt. Så er barnet godt beskyttet, inden influenzasæsonen for alvor rammer os. Derfor gør vi det så nemt som muligt for forældre at få deres børn vaccineret, siger overlæge i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg.

  Influenzavaccinen til børn gives som en næsespray, og det kan også stadig foregå hos lægen.

 12. I dag kl. 09:05

  Sygeplejersker nedlagde arbejdet igen: 'Sundhedsvæsenet er ved at brænde sammen'

  Her til morgen nedlagde sygeplejersker over hele landet deres arbejde i en time.

  De hvide kitler ville endnu en gang vise omverdenen og politikerne, at presset på dem er blevet for stort, og at de ikke har glemt regeringens indgreb i sommer.

  - Vi bliver jo desværre nødt til at blive ved og ved. Der er åbenbart ikke nogen inde på Borgen (Christiansborg, red.), der synes, at det her er alvorligt nok til, at de skal gøre noget ved det, siger sygeplejerske Mette Vestergaard.

  Sammen med cirka 200 andre demonstrerede hun på hospitalet OUH i Odense.

  Rigshospitalet i København var der også en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

  - Der er behov for nogle bedre vilkår, og vi har behov for at vise, at sundhedsvæsenet er ved at brænde sammen, siger sygeplejerske Sabrina Andersen.

  Sabrina Andersen var en af de sygeplejersker, der i dag nedlagde arbejdet igen. (Foto: Dr © DR)
 13. I dag kl. 08:53

  Politiet oplever snyd med coronapas: Advarer om dobbeltstraf

  I takt med at vi skal vise gyldigt coronapas i skolen, på arbejdet, og når der handles julegaver, får det flere til at forfalske dem.

  Det oplever de lige nu hos Østjyllands Politi. Vicepolitiinspektør Allan Nielsen advarer om, at det kan få alvorlige konsekvenser.

  Straffen er nemlig typisk betinget fængsel på mellem 20 og 40 dage.

  - Jeg tror godt, at folk kan blive overraskede over det. For det kan virke banalt at snyde med det, men det har en konsekvens, siger han om de skærpede straffe, som et flertal i Folketinget har besluttet.

  Østjyllands Politi arbejder i øjeblikket med tre sager om snyd med coronapas – blandt andet fra en fodboldkamp i torsdags i Randers.

 14. I dag kl. 08:18

  Skole i Odense er blevet lukket efter fund af coronavariant

  Elever og lærere på Rasmus Rask Skolen i Odense får ikke adgang til klasselokalerne i dag.

  Det skyldes, at der er fundet en variant af corona, som man endnu ikke har fået identificeret, skriver Odense Kommune.

  Mens varianten undersøges, lyder anbefalingen at smitteopspore ud i tredje led af nærkontakter, og at både første, andet og tredje led sendes hjem i isolation.

  Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der vurderer, hvornår det er nødvendigt at lukke en skole, mens det er kommunen, der står for at sørge for, at det sker.

 15. I dag kl. 08:09

  Danske Bank erkender brud på dataregler for 250.000 kunder

  250.000 kunders personlige oplysninger er blevet behandlet af Danske Bank i strid med databeskyttelsesreglerne. Det erkender banken, som er landets største finansielle virksomhed, sort på hvidt.

  Erkendelsen fremgår af en ny, uvildig advokatrapport om Danske Banks gældsinddrivelsessag, der blev offentliggjort tidligere på måneden.

  Men trods det åbenlyse brud på reglerne afviser Datatilsynet foreløbig at undersøge sagen.

  Thomas Ploug, professor i kommunikation ved Aalborg Universitet med speciale i databehandling, kalder tilsynets passivitet "stærkt kritisabel", skriver avisen.

  - Når Datatilsynet sidder på hænderne i en så alvorlig sag, så kan de sidde på hænderne i alle sager. Det er ikke særligt betryggende, og det er ikke særligt godt for ens retsfølelse.

 16. I dag kl. 08:00

  Næsten 30.000 har ansøgt om at få Arne-pension på fire måneder

  Den 1. august blev der åbnet for ansøgninger til den såkaldte Arne-pension, og fire måneder senere har 29.893 forsøgt at få fingre i den.

  Tallene viser, at omkring 10.500 personer har fået den maksimalt mulige ret til at gå tre år tidligere på pension, og at over 11.500 personer har fået ret til et eller to år på tidlig pension, skriver Ritzau.

  Ordningen fungerer sådan, at hvis man for eksempel som 61-årig har været 44 år på arbejdsmarkedet, får man ret til at trække sig tilbage tre år før folkepensionen. 42 og 43 år giver ret til, at man kan gå fra et eller to år før folkepensionen.

 17. I dag kl. 07:47

  Par på flugt fra coronakarantæne anholdt af hollandsk politi

  Det var ikke langt, de kom, det kærestepar der ellers skulle være i karantæne på deres hotel i Holland, efter at 61 flypassagerer på et fly fra Sydafrika fredag blev testet positive for corona.

  Parret, en 30-årig spansk mand og en 28-årig portugisisk kvinde, forsøgte i går at flygte fra deres hotel, skriver CNN. Men de blev efterfølgende anholdt på et fly, der var ved at lette mod Spanien.

  - Politiet i Schiphol (Amsterdams lufthavn, red.) har her til aften anholdt et par, der var flygtet var deres karantænehotel, siger talsmand for hollandsk politi Stan Verberkt.

  Parret er nu tilbage i isolation, men på hver sit hotel. En af de to er testet positiv for coronavirus, mens den anden er testet negativ. De risikerer nu at blive sigtet for at bringe den offentlige sikkerhed i fare.

 18. I dag kl. 07:36

  Vask dit nye stofmundbind, så undgår du problematiske stoffer, anbefaler Miljøstyrelsen

  Fra i dag er det igen et krav, at der skal bruges mundbind flere steder i samfundet.

  Og er du en af dem, der foretrækker at bruge et af stof, så skal du måske lige smide det i vaskemaskinen, inden du smækker det på ansigtet.

  Miljøstyrelsen har nemlig undersøgt 40 forskellige mundbind produceret i både EU-lande og resten af verden og konstateret, at der kan være forskellige problematiske stoffer i dem.

  - Vi ved, at der kan være brugt kemikalier under fremstillingen. Men en stor del af den kemi kan vaskes ud, og derfor anbefaler vi, at man vasker sit stofmundbind før brug, siger Elisabeth Paludan fra Miljøstyrelsen.

 19. I dag kl. 06:58

  Ny coronavariant får Japan til at lukke grænserne midlertidigt for alle udlændinge

  Japans premierminister Fumio Kishida svarer på spørgsmål om landets håndtering af den nye coronavariant, omikron. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

  Japans regering vil midlertidigt lukke landets grænser for alle udlændinge fra tirsdag på grund af Omikron-varianten af coronavirus.

  Det bekræfter premierminister Fumio Kishida mandag eftermiddag lokal tid, skriver CNN og nyhedsbureauet AFP.

  - Vi vil forbyde indrejse for udlændinge fra hele verden fra og med 30. november, siger premierministeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

  Japan har i forvejen strammet indrejsereglerne for rejsende, der for nylig har været i Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambique, Namibia, Sydafrika, Zambia og Zimbabwe.

  Rejsende herfra skal ti dage i isolation ved ankomst til Japan, rapporterer mediet Nikkei Asia.

 20. I dag kl. 06:53

  Iran og verdens stormagter gør et nyt forsøg på at lave atomaftale

  Efter fem måneders stilstand genoptager Iran i dag samtalerne med verdens stormagter i et forsøg på at få en atomaftale på plads.

  Den tidligere atomaftale blev indgået mellem Iran og FN's Sikkerhedsråds fem permanente medlemmer - Frankrig, Kina, Rusland, Storbritannien og USA - samt Tyskland.

  Den indebar, at Iran skulle afvikle centrale dele af sit atomprogram - mod at omverdenen løftede en række omfattende økonomiske sanktioner mod landet.

  USA's tidligere præsident Donald Trump trak USA ud af aftalen i 2018, og i de efterfølgende år har iranerne forbrudt sig mod aftalen.

  Irans udenrigsministerium har krævet en garanti for, at USA ikke fremover pludselig trækker sig fra en eventuel aftale, skriver BBC.

 21. I dag kl. 06:40

  Mandag bliver kold og flot

  Der kommer sol til de fleste i dag. Her er det på Nordals. (Foto: Claus Hjelm)

  Hvis du ikke kan få gang benene her til morgen, så stik hurtigt udenfor - så skal temperaturen nok få vækket alle led i kroppen.

  Mange steder ligger temperaturen under frysepunktet uden udsigt til, at den kommer meget over i dag. Lunest op til tre grader.

  I morgentimerne kommer der regn og slud i den sydlige del af landet især på Bornholm, men senere en opklaring og sol til de fleste. Vinden kommer fra nordøst, men drejer senere mod nord og nordvest. Op til frisk vind, men på Bornholm dog op til hård vind. I nat og morgen tidlig fortsat risiko isglatte veje.

 22. 57 min. siden

  WHO indkalder til ekstraordinært sundhedsmøde

  Rettelse: Tidligere fremgik det af artiklen, at det var sundhedsministre fra medlemslandene, som var indkaldt. Det er ikke korrekt, da mødet foregår på embedsmandsniveau.

  For kun anden gang i historien holder Verdenssundhedsorganisationen (WHO) et ekstraordinært møde, hvor det skal diskuteres, om der skal oprettes en særlig pandemi-komité og indføres særlige pandemi-traktater, som skal hjælpe verden med at være bedre forberedt i tilfælde af en ny pandemi i fremtiden.

  Mødet foregår på embedsmandsniveau, og Sundhedsministeriet har meddelt, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) derfor ikke deltager, skriver Ritzau.

  Det vil foregå virtuelt og begynder i dag og varer til den 1. december.

 23. I dag kl. 06:26

  Den svenske Riksdag stemmer om Magdalena Andersson som statsminister - igen

  Onsdag blev socialdemokraternes formand Magdalena Andersson godkendt som Sveriges første kvindelige statsminister. Det varede i få timer, så indgav hun sin afskedsbegæring, da regeringspartneren Miljøpartiet trak sig fra regeringen.

  I dag skal det svenske parlament, Riksdagen, så igen stemme om, hvorvidt Magdalena Andersson skal være landets nye statsminister. Det sker klokken 13.

  Denne gang går hun efter posten som statsminister for en et-parti-regering udelukkende bestående af Socialdemokratiet.

  Andersson nåede ikke formelt at blive statsminister, før hun måtte trække sig igen. I dag skal hun undgå at have et flertal imod sig i Riksdagen. Lykkes det, bliver hun statsminister, når hun kan præsentere en regering.

 24. I dag kl. 05:22

  Nye arbejdsnedlæggelser kan ramme sygehuse fra morgenstunden

  Siden sommerens strejke og henover efteråret har der været punktvise arbejdsnedlæggelser blandt utilfredse sygeplejersker på sygehusene landet over.

  Her til morgen har Den Nationale Gruppe for Arbejdsnedlæggelser kaldt til landsdækkende arbejdsnedlæggelse mellem klokken 7.45 og klokken 8.45.

  Det siger sygeplejerske Luca Pristed, der er talsperson for gruppen.

  - Jeg har en forventning om, at der kan kan deltage nogle hundrede fra hvert hospital, så vi snildt kan komme op over 1000 sygeplejersker nationalt.

  Det er utilfredshed med sygeplejerskernes løn- og arbejdsvilkår, der har fået sygeplejersker på barrikaderne. Arbejdsnedlæggelserne er tidligere kendt ulovlige og koster deltagerne en bod.

 25. I dag kl. 05:16

  Nissan investerer over 100 milliarder i sats på elbiler

  Over de næste fem år vil den japanske bilfabriakant Nissan investere et beløb svarende til omkring 115 milliarder kroner i at udvide antallet af modeller baseret på el- og hybridteknologi frem for de traditionelle benzin- og dieselbiler.

  I 2030 skal halvdelen af Nissans globale salg udgøres af elektriske- eller hybridbiler.

  Det meddeler Nissan mandag, skriver Ritzau.

  - Planen vil forvandle Nissan til en bæredygtig virksomhed, siger Nissans administrerende direktør, Makoto Uchida.

  I 2020 udgjorde salget af el- og hybridbiler kun cirka ti procent af Nissans salg verden over.

 26. I går kl. 22:47

  Fodboldlegenden Maradona hyldet med flere statuer i Napoli

  • Diego Armando Maradona døde 25. november 2020. (Foto: CESARE ABBATE)
  • Derfor hyldede hans tidligere klub ham med en statue i forbindelse med etårsdagen for Diego Maradonas dødsfald. (Foto: CIRO FUSCO)
  • Statuen vil blive placeret foran omklædningsrummene. (Foto: CESARE ABBATE)
  • Statuen blev afsløret inden Napolis kamp mod Lazio. I kampen spiller Napoli i specielle hyldesttrøjer med Diego Maradonas ansigt på. Napoli vandt kampen 4-0 og fører ligaen. (Foto: CIRO FUSCO)
  1 / 4

  Napoli, hvor den argentinske legende Diego Maradona nød sin storhedstid fra 1984 til 1991 og som han førte til klubbens foreløbigt to eneste mesterskaber, hylder nu den afdøde legende med flere statuer.

  Inden Napolis kamp søndag aften mod Lazio blev en statue af Maradona afsløret på stadion, som Napoli i forvejen har omdøbt til Stadio Diego Armando Maradona.

  Argentineren nåede inden sin død at få lavet afstøbninger til statuen af sin magiske venstrefod og sin lige så berømte venstrehånd, som han brugte til at score et af sine mest berømte mål med mod England ved VM i Mexico i 1986, som Argentina vandt.

  Statuen vil fremover blive placeret tæt ved omklædningsrummene på stadion.

  Torsdag blev den en anden statue af Diego Maradona afsløret foran stadion i Napoli.

  Diego Armando Maradona døde den 25. november 2020. Han blev 60 år.

 27. I går kl. 21:57

  Rejser man til Schweiz er der 10 dages isolation i vente

  Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser her til aften, at hvis man agter at rejse til Schweiz, så skal man fra midnat gå direkte i 10 dages isolation ved ankomst.

 28. I går kl. 21:18

  3.000 etiopiske jøder får lov at komme til Israel

  Den israelske regering har besluttet at lade 3.000 etiopiske jøder komme til landet, selvom man så sent som i går oplyste, at man agter af lukke landegrænserne af frygt for den nye coronavariant Omikron.

  De etiopiske jøder får lov at komme ind i Israel på grund af situationen i Etiopien, hvor der er kampe mellem regeringsstyrker og Tigray-oprørere.

  Det skriver nyhedsbureauet AP, der citerer flere israelske medier.

 29. I går kl. 20:33

  Topdesigner hos Louis Vuitton er død

  Virgil Abloh blev 41 år. (Foto: Francois Guillot © Ritzau Scanpix)

  Topdesigneren Virgil Abloh er død, skriver AFP og Reuters.

  Han er død af kræft og blev kun 41 år.

  Abloh, der var amerikaner, var kunstnerisk direktør for herrekollektionen i modehuset Louis Vuitton.

 30. I går kl. 19:58

  FCK slår AaB og overvintrerandenpladsen

  Lukas Lerager scorede kampens første mål, da FCK på udebane slog AaB. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Dagens vinder ville overvintre på andenpladsen i Superligaen, og det blev FCK, der får lov til det, da hovedstadsklubben slog AaB 3-1.

  Allerede efter et kvarters spil var FCK på sejrskurs, da Lukas Lerager bragte udeholdet foran. Det holdt dog kun et øjeblik, før Louka Prip havde udlignet for AaB.

  Men FCK's unge guldfugl, 16-årige Roony Bardghji, fik bragt FCK tilbage på sejrskurs, da han scorede på et forrygende langskud efter en halv times spil.

  William Bøving udbyggede FCK's scoring yderligere i første halvleg. Efter pausen scorede ingen af holdene, og så vandt FCK 3-1.

  Med sejren er FCK på andenpladsen, et enkelt point efter FCM på førstepladsen, mens AaB indtager Superligaens fjerdeplads.

 31. I går kl. 19:53

  Heunicke: Omikron giver ikke anledning til nye restriktioner

  Danskerne står ikke umiddelbart overfor yderligere restriktioner, selvom der er blevet konstateret to smittetilfælde med den nye coronavariant Omikron.

  Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) søndag aften.

  - Det er ikke noget, vi overvejer konkret på nuværende tidspunkt, siger han.

  Fra i morgen træder der i forvejen en række restriktioner i kraft, hvor det blandt andet bliver påkrævet, at man bærer mundbind i offentlig transport.

 32. I går kl. 19:13

  Astralis misser stor finale i Royal Arena

  Det danske Counter-Strike-hold Astralis tabte søndag 1-2 til franske Team Vitality i semifinalen ved Blast Premier Fall Final, der bliver afholdt i Royal Arena i København.

  Astralis vandt ellers det første map, Nuke, 16-12. Herefter svarede Team Vitality igen ved at vinde den efterfølgende map med 16-11. I den afgørende map, Mirage, var det dog det franske hold, som var bedst og vandt med 16-7.

  I går slog Astralis det andet danske hold, Heroic, ud af turneringen.

  Søndagens finale står mellem Team Vitality og verdens bedste nummer ét, Natus Vincere. Opgøret står til at begynde kl. 19.30.

 33. I går kl. 18:39

  EU skal overvåge franske strande ved Den Engelske Kanal

  EU's grænseagentur, Frontex, skal fra den 1. december hjælpe med at overvåge den franske kystlinje ved Den Engelske Kanal med fly.

  Det siger Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, søndag efter et møde med ministre, der er ansvarlige for migranter, fra Tyskland, Holland og Belgien i den nordfranske by Calais.

  - Det vil flyve dag og nat over et område fra Frankrig til Holland, siger indenrigsministeren.

 34. I går kl. 18:24

  Målfarlige Uhre sørger for sjette Brøndby-sejr i træk

  Mikael Uhre stod for kampens eneste mål. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Formstærke Brøndby sikrede endnu engang tre point, da de vandt søndag 1-0 over gæsterne fra Randers FC i Superligaen. Det er dermed Brøndbys sjette superligasejr i træk.

  Kampens eneste mål blev scoret af superligatopscoreren, Mikael Uhre, der efter 27 minutters spil lavede sin 11. sæsonscoring.

  Brøndby var da også bedst i store dele af kampen, men til sidst fik gæsterne lagt et pres, men to flotte redninger betød, at Brøndby ganske fortjent tog sejren.

  Dermed er Brøndby nu nummer tre i Superligaen - á point med FC København på andenpladsen. Samtidig har Brøndby to point ned til Randers og AaB, der dog spiller søndagens sene superligaopgør mod netop FC København.

 35. I går kl. 17:49

  Schweizerne stemmer ja til coronapas

  Schweizerne har søndag stemt ja til at bevare regeringens coronalov, der blandt andet betyder, at man fastholder brugen af coronapas, hvilket har været en meget omdiskuteret sag i landet.

  62 procent af de schweiziske vælgere stemte ja til loven.

  Blandt mindretallet har der været flere demonstrationerne mod loven, mens flere politikere også har modtaget dødstrusler.

  Udover et ja til coronaloven, så har schweizerne stemt ja til at sikre bedre arbejdsforhold for landets sygeplejersker.

 36. I går kl. 17:42

  Danske håndboldkvinder udraderer Ukraine igen

  For anden dag i streg var Danmarks kvindelandshold i håndbold markant stærkere end Ukraine, og det endte derfor med en ny storsejr.

  Opgøret søndag, som blev spillet i Arena Nord i Frederikshavn, endte 35-20 i rød-hvid favør.

  Spillet virkede en smule mere hakkende i søndagens opgør i forhold til lørdagens, men det var tydeligt fra start, at det ville ende med en udklassering.

  Særligt forsvarsspillet var i balance, selv om trænerteamet eksperimenterede med en offensiv variant.

  Danmark har nu spillet sin sidste testkamp, inden det går løs ved VM i Spanien 2. december, hvor Tunesien venter i premieren.

  /ritzau/

 37. I går kl. 16:47

  Kulturministeren: Tvivlsomme regimer som Qatar skal ikke have værtskaber

  Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har en erklæring med, når hun tirsdag skal til EU-rådsmøde.

  I erklæringen, som er udarbejdet på dansk initiativ og støttet af Finland, Sverige, Island og Norge, lægges der op til, at der kommer større gennemsigtighed og demokrati i toppen af international idræt.

  Eksempelvis skal det undgås, at værtskabet for store sportsbegivenheder tildeles til 'tvivlsomme regimer'.

  - Det var eksempelvis en helt forkert beslutning at placere VM i herrefodbold i Qatar. Derfor skal der være mere gennemsigtighed og demokrati i beslutningsprocesserne i de internationale idrætsforbund, så store sportsbegivenheder forhåbentlig ikke havner lignende steder fremover, lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

  Andre EU-lande vil få mulighed for at bakke op om erklæringen.

 38. I går kl. 16:36

  Formel 1-legenden Frank Williams er død

  Frank Williams, der stiftede Formel 1-holdet Williams Racing, er død.

  Frank Williams blev 79 år. Han grundlagde Williams Racing-holdet tilbage i 1977.

  - Det er med stor sorg, at holdet på vegne af Williams-familien kan bekræfte grundlægger og tidligere teamchef Sir Frank Williams' død i en alder af 79 år, lyder det fra Formel 1-holdet på Twitter.

  Den britiske forretningsmand var selv racerkører, inden han grundlagde Williams-holdet, der skulle få stor succes.

  Ni gange har holdet vundet konstruktørernes VM-titel, mens en af teamets kørere syv gange gennem tiden er sluttet øverst i VM-stillingen ved årets afslutning.

  /ritzau/

  Skærmbillede fra Williams Racings Twitter-profil.
 39. I går kl. 16:26

  Sønderjyske nøjes med uafgjort mod Viborgs 10 mand

  (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Trængte Sønderjyske glippede alletiders mulighed for tre point, da holdet søndag spillede efterårssæsonens sidste superligakamp på udebane mod Viborg.

  Viborgenserne var nemlig en mand i undertal i mere end en time, men Sønderjyske måtte nøjes med uafgjort.

  Tobias Bech bragte hjemmeholdet på måltavlen efter kun ti minutter, men kampen tog en drejning, da Viborgs Lars Kramer modtog rødt kort efter en VAR-gennemgang.

  VAR skulle igen hjælpe gæsterne, da forsvarsspiller Marc Dal Hende efter en længere gennemgang kunne juble over sin scoring, der blev scoret på en retur efter et hjørnespark i det 38. minut.

  Med resultatet overvintrer Viborg på ottendepladsen med fem point op til top-6. Sønderjyske forbliver på næstsidstepladsen.

  /ritzau/

 40. I går kl. 16:21

  Efter klagestorm: Leder på kunstmuseet Arken fratræder

  Tyve medarbejdere på kunstmuseet Arken har klaget over et 'psykisk terroriserende' arbejdsmiljø, hvilket har fået konsekvenser for en leder, der i tirsdags blev hjemsendt.

  Vedkommende fratræder nu sin stilling, oplyser museets direktør, Christian Gether, i en skriflig udtalelse til Jyllands-Posten.

  - Den pågældende fratræder efter gensidig aftale sin stilling på Arken den 31. marts 2022, siger direktør Christian Gether, der ikke ønsker at uddybe begrundelsen.

 41. I går kl. 16:11

  Biskop: Coronarestriktioner er et opgør med årtusindgammel tradition

  Der træder nye coronarestriktioner mandag, hvor der skal fremvises gyldigt coronapas, hvis man over 100 personer forsamles.

  Det gælder også i landets kirker, hvor man derfor kan stå i en situation, hvor man må afvise folk i døren, hvis de ikke har coronapasset i orden.

  Det går imod et meget vigtigt princip i kirken, mener Henrik Stubkjær, biskop i Viborg Stift.

  - Det har altid været sådan, at adgang til gudstjenester er fri. Derfor er det et opgør med en årtusindgammel tradition. Derfor byder det os også imod, siger Hemrik Stubkjær, som dog også slår fast, at han bakker op om restriktionerne.

  Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen, forstår frustrationen over ikke at kunne give alle, der ønsker det adgang til kirken. Hun understreger dog også, at coronapasset betyder, at langt flere trygt kan dyrke deres tro.

 42. I går kl. 16:11

  OB sikrer tiltrængte point efter sejr over kriseramte FC Nordsjælland

  OB møder FC Nordsjælland i en Superligakamp spillet på Nature Energy Park i Odense, søndag den 28. november 2021. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Søndag tilkæmpede OB sig tre dyrebare point, da de slog FC Nordsjælland 2-0 på hjemmebane i den bedste fodboldrække herhjemme, Superligaen. Dermed fik fynboerne brudt en stime på fem Superliga-kampe uden en sejr.

  Kampens første mål blev scoret af Issam Jebali efter 20 minutters spil, mens indskiftede Max Fenger lukkede kampen med 2-0-scoringen i det 90. minut.

  OB og FC Nordsjælland var inden kampen á point lige over nedrykningsstregen, og derfor var der tre yderst vigtige point på spil.

  Med sejren har OB nu 19 point og overvintrer på tabellens niendeplads, mens FC Nordsjælland er på tiendepladsen og ikke har vundet i de seneste 11 Superliga-kampe.

 43. I går kl. 15:02

  Premier League-kamp udskudt efter kraftigt snevejr

  Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham havde søndag taget turen til Burnley i den bedste engelske fodboldrække, Premier League, men kampen blev aldrig fløjtet i gang.

  Grønsværen på stadionet Turf Moor var nemlig forvandlet til et snelandskab. Efter forgæves forsøg på at klargøre banen, blev opgøret udskudt 50 minutter før kampstart.

  Kampen skulle være sparket i gang klokken 15 dansk tid, hvor tre andre kampe i Premier League bliver afviklet som programsat.

  Det er endnu uvist, hvornår den udsatte kamp mellem Burnley og Tottenham bliver afviklet.

  Her kan du trykke dig gennem billederne fra snelandskabet på Turf Moor.

  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lindsey Parnaby © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  1 / 11
 44. I går kl. 14:45

  Kvinde hjemtaget fra Syrien forlænger frivilligt sin varetægtsfængsling

  En af de kvinder, der natten til den 7. oktober blev hentet hjem fra Syrien sammen med sine børn, har besluttet at lade sin varetægtsfængsling forlænge med to uger.

  Dermed bliver retsmødet ved Retten i Kolding i morgen, hvor spørgsmålet om en forlængelse af fængslingen skulle have været behandlet, aflyst.

  Det oplyser kvindens advokat, Tyge Trier.

  Den 37-årige kvinde er mor til otte børn. Syv af dem er evakueret sammen med moderen, den ældste er tidligere hentet til Danmark.

  Kvinden er sigtet efter terrorparagrafferne for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i 2015. Desuden er hun sigtet for at have opholdt sig i "visse konfliktzoner", fordi hun blandt andet har været i den syriske provins Raqqa fra 2016.

 45. I går kl. 14:30

  Danske tennisherrer slår Marokko i Davis Cup

  Danmark har søndag vundet over Marokko ved Davis Cup. Dermed skal de danske tennisherrer til marts spille om at avancere til det næstbedste niveau i landsholdstennis, World Group I.

  Knockout-kampen stod 1-1 efter lørdagens to singler, og søndag sendte den danske double bestående af holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen og Christian Sigsgaard danskerne på sejrskurs ved at vinde i to sæt, 6-4, 6-4.

  Herefter sikrede August Holmgren den danske holdsejr med en overlegen sejr i to sæt, 6-2, 6-0, over Marokkos bedste singlespiller, Elliott Benchetrit. Dermed kom Danmark foran 3-1 i dysten, der spilles bedst af fem kampe.

  Danmark stillede op uden landets to højest rangerede spillere, Holger Rune og Mikael Torpegaard, der har meldt afbud som følge af henholdsvis corona-indrejseregler og en skade.

 46. I går kl. 14:08

  4.290 nye coronatilfælde i dag

  Der er det seneste døgn blevet registreret 4.290 nye coronasmittede.

  Det oplyser Statens Serum Institut.

  I går lå tallet på 3.744 - der er altså 546 flere smittede i dag.

  Antallet af indlagte stiger med 17, så der nu er 435 indlagte med coronavirus. Der er registreret 9 nye coronarelaterede dødsfald siden i går.

 47. I går kl. 13:58

  Holland finder 13 Omikron-ramte ud af 61 smittede på fly

  Coronavarianten Omikron er nu fundet hos 13 ud af 61 coronasmittede, der fredag formiddag ankom på to fly fra Sydafrika til Holland.

  Det bekræfter hollandske sundhedsmyndigheder ifølge Reuters.

  De to fly fra Cape Town og Johannesburg landede fredag formiddag i Schiphol-lufthavnen ved Amsterdam. I alt var der omkring 600 passagerer om bord på de to fly.

  Virusvarianten er også konstateret i blandt andet Storbritannien, Belgien og Tyskland.

  I Danmark er to personer smittet med den nye coronavariant.

  Den nye variant har fået lande verden over til at indføre indrejseforbud for personer, der har opholdt sig i Sydafrika og de omkringliggende lande i regionen.

 48. I går kl. 13:39

  SSI: To i Danmark er smittet med ny coronavariant

  To personer er indrejst i Danmark med coronavarianten Omikron. Det bekræfter Statens Serum Institut, SSI. Omikrom ser ud til at være mere smitsom end Delta-varianten, som dominerer smitten globalt. De smittede personer var indrejsende med fly fra Sydafrika.

  Det fremgår af en pressemeddelelse fra SSI.

  - Vi er nu færdige med helgenomsekventeringen af PCR prøverne fra de to rejsende, og kan nu bekræfte at der er tale om to tilfælde er virusvarianten Omicron. Det var forventeligt, og vores strategi er derfor fortsat intensiv overvågning af smitten i landet, siger direktør Henrik Ullum.

 49. I går kl. 11:40

  Netop nu gives de første stik med coronavaccinen til 10 og 11-årige

  Jesper Kulvman niver 11-årige Charlotte lidt i armen, spritter skulderen af og snakker med hende om, hvad hun synes om at skulle vaccineres mod corona. Charlotte holder sin mor i hånden.

  Og så stikker Jesper.

  11-årige Charlotte Priesmann har nu fået sit første stik af vaccinen mod corona på et vaccinecenter i Kolding. Det samme gør andre 10 og 11-årige børn over resten af landet i dag.

  - Jeg synes, det er meget sejt, for så behøver jeg ikke blive testet hele tiden, og så er jeg beskyttet mod corona, siger Charlotte, da hun sidder til observation i 15 minutter efter vaccinen på skødet af sin mor.

  I dag er første dag, man har kunnet booke tid til vaccination af sit barn, hvis det er mellem 10 og 11 år gammel. Det sker, efter myndighederne nu anbefaler at vaccinere de 5 til 11- årige mod corona.

 50. I går kl. 11:39

  Viktor Axelsen vinder Indonesia Open

  Viktor Axelsen vinder Indonesia Open (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Badmintonstjernen Viktor Axelsen hentede søndag endnu en turneringssejr i et forrygende 2021.

  På Bali vandt den olympiske mester Indonesia Open efter en finalesejr over Kean Yew Loh fra Singapore.

  Den 27-årige dansker slog verdensranglistens nummer 26 med 21-13, 9-21, 21-13.

  Viktor Axelsen har klaret sig uden træner på Bali, hvor Indonesia Open spilles. Det skyldes, at danskeren i sommer valgte at droppe landsholdstræningen i Brøndby for at træne i Dubai.

  Med sejren i Indonesia Open har Axelsen vundet seks turneringer i 2021 med OL-guldet i Tokyo som den største triumf.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering. Den har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar, som svarer til 5,6 millioner danske kroner.

 51. I går kl. 11:30

  Petr Fiala er udpeget til Tjekkiets nye premierminister

  Den tjekkiske politiker Petr Fiala er udpeget til landets nye premierminister. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Den tjekkiske præsident har i dag udpeget lederen af det konservative parti ODS, Petr Fiala, til landets nye premierminister.

  Dermed er landet et skridt nærmere på at få en regering på plads efter parlamentsvalget i oktober, hvor den siddende premierminister Andrej Babis blev slået af oppositionen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  57-årige Fiala står i spidsen af den borgerlige valgalliance 'Sammen', der har indgået en koalission med to partier til venstre for midten, så de tilsammen har 108 ud af parlamentets 200 pladser.

  Præsident Milos Zeman testede for nyligt positiv med coronavirus, og han sad derfor adskilt fra Petr Fiala med en rude af plexiglas.

Mere fra dr.dk