Seneste nyt
25. jan kl. 18:50

Uvaccinerede nægtes adgang til barer og biografer i Grønland

Der går noget tid, før man i Grønland kommer tilbage til normaliteten. I dag har de valgt at forlænge og stramme flere af landets restriktioner indtil den 14. februar.

Det oplyser Pele Broberg, minister for handel og erhverv, på et pressemøde tirsdag.

Der vil blandt andet være krav om mundbind og coronapas i hele Grønland, og så udelukkes uvaccinerede personer over 15 år fra offentlige lokaler såsom barer og biografer.

Uvaccinerede, der er 15 år eller ældre, nægtes adgang, medmindre de skal udføre deres arbejde. Det vil sige, at uvaccinerede fra onsdag til og med den 14. februar nægtes adgang til restauranter, biografer og værtshuse, siger Pele Broberg.

Prioriteringen af coronahåndteringen i Grønland betyder, at det ikke længere vil være muligt at tilbyde uvaccinerede PCR-test, sådan at de kan få coronapas, fortæller Landslæge Henrik L. Hansen.

Seneste nyt

 1. 13 min. siden

  FDM: Fartnedsættelser i København er et forsøg på at genere bilister

  Det er et forsøg på at genere bilisterne mest muligt, når Københavns Kommune vil sætte fartgrænsen ned til 30 eller 40 km/t.

  Det mener Brancheorganisationen FDM, skriver TV 2 Lorry.

  Forslaget skal gøre det mindre attraktivt at køre bil i København, men det vil fartnedsættelserne ikke ændre, siger chefkonsulent hos FDM, Dennis Lange.

  - De folk, der kører i København, gør det jo ikke for sjov. De gør det, fordi de har et ærinde af den ene eller anden årsag, og de kører i bil, fordi det er det, der er den bedste transportmiddel til den konkrete opgave, de skal løse, siger han.

 2. 36 min. siden

  På lørdag er sidste chance, hvis du skal nå at brevstemme til folkeafstemningen

  Du kan stadig nå at brevstemme til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet, som finder sted om en uge.

  Sidste chance for at stemme før tid, hvis du er forhindret i at møde op på dit lokale valgsted næste onsdag, er på lørdag.

  Kommunerne holder denne dag åbent mindst et sted mellem klokken 09.00 og 16.00, hvor du kan brevstemme.

  Du kan tjekke hvor på din kommunens hjemmeside, oplyser Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Er du stadig i tvivl om, hvad du skal stemme, kan du tage DR's valgtest her. Find ud af, hvor enig du er med partilederne.

 3. 49 min. siden

  Ukraine vil udveksle døde russiske soldater med tilfangetagne ukrainere

  Ukrainske frivillige hiver døde russiske soldater op af jorden for at identificere dem og herefter placere dem i en nedkølet togvogn. REUTERS/Vitalii Hnidyi (Foto: STRINGER)

  I en nedkølet togvogn i den nordøstlige del af Kharkiv i Ukraine ligger 60 lig af russiske soldater opbevaret.

  Frivillige har hevet ligene op af ruinerne og undersøgt dem for alt, der kan identificere dem, skrev Reuters i går.

  Ligene kan nemlig bruges til udveksling af døde eller tilfangetagne ukrainere. Især lig af højtrangerede russiske officerer, siger Anton Ivannikov, der er kaptajn i en militær-civil styrke.

  - Vi indsamler alle dokumenter, alle kreditkort, tatoveringer og DNA. Alt der kan hjælpe os med at identificere ligene, siger han.

  Ligene i den nedkølede togvogn vil køre til Kiyv, hvor udvekslingerne forhandles fra.

 4. I dag kl. 07:17

  Dagen byder på sol, men der vil også være byger

  Vi får en mere rolig dag på vejrfronten, hvor regnen kun kommer i perioder med byger.

  De ser ud til at blive jævnt fordelt i hele landet, kun Bornholm kan vist klare sig tørre igennem dagen.

  Mellem bygerne er der også plads til lidt sol, og temperaturen lander i eftermiddag mellem 13 og 17 grader, måske lidt varmere mod sydøst.

  Der kan også være torden nogle steder. Vinden er let til jævn fra en sydvestlig kant.

  Der vil også onsdag være perioder med mørke skyer, der giver vand. I dag bliver det dog kun som byger. Her er det ved Skanderborg. Foto: Brian Eriksen
 5. I dag kl. 07:06

  Støjberg har smidt sin fodlænke

  Eksminister Inger Støjberg fik sin fodlænke af i fredags.

  Det siger hun til Radio4, som Ritzau citerer.

  - Jeg havde ærligt talt et behov for lige at kunne være sammen med nogle folk, som jeg gerne ville være sammen med, og at kunne gøre, hvad jeg ville. Så jeg valgte at holde det lidt for mig selv, siger hun til Radio4.

  Støjberg afsonede den dom, som hun fik i Rigsretten 13. december 2021 på 60 dages fængsel. Det var i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar.

 6. I dag kl. 07:00

  Ukraine beskylder Rusland for at stjæle korn

  Ukraines udenrigsminister, Dmytro Kuleba, beskylder Rusland for at stjæle af det korn, som lige nu hober sig op i Ukraine, da man på grund af krigen ikke kan eksportere det til verdensmarkedet.

  De ukrainske havne blokeres nemlig af Rusland, mens kornet hober sig op i siloer og på lagre. En tredjedel af hvedehøsten fra 2021 har ikke forladt Ukraine.

  - Russiske tyve stjæler ukrainsk korn, læsser det på skibe, sejler gennem Bosporus og forsøget at sælge det i udlandet. Jeg beder alle lande om at være årvågne og nægte ethvert tilbud. Lad jer ikke blive medskyldige i Ruslands forbrydelser. Tyveri har aldrig bragt nogen lykke, skriver Dmytro Kuleba på Twitter.

 7. I dag kl. 06:48

  Amerikansk senator oprevet efter skoleskyderi: Hvad har vi gang i? Der er flere masseskyderier end dage i året

  Den amerikanske senator Chris Murphy fra Demokraterne savner handling fra senatet efter skoleskyderi foto: Greg Nash/Pool via REUTERS/File Photo (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  - Hvad har vi gang i?

  Det spørgsmål stillede den amerikanske senator Chris Murphy fra Demokraterne i senatet efter skoleskyderiet i delstaten Texas, hvor mindst 19 børn og to voksne er blevet dræbt.

  - Der er flere masseskyderier end dage i året. Vores børn lever i frygt, fordi hver gang de går ind i et klasselokale, så tror de, at de er de næste, lød det fra en tydeligt oprevet senator, der efterlyste handling fra resten af senatet.

  - Hvorfor er I her? Hvis det ikke er for at løse noget så eksistentielt som det her. Det her er ikke uundgåeligt, de her børn var ikke uheldige. Det her sker kun i USA. Ingen andre steder går små børn i skole og frygter, at de måske bliver skudt, sagde Chris Murphy blandt andet, inden han spurgte igen.

  - Det er vores valg at lade det fortsætte. Hvad har vi gang i?

  Gerningsmanden bag skoleskyderiet er en blot 18-årig ung mand, der selv blev skudt og dræbt af politiet.

 8. I dag kl. 06:44

  DR's korrespondent i USA: Derfor ser vi endnu et skoleskyderi

  USA er igen ramt af en tragedie efter et skoleskyderi.

  - Præsident Biden talte fra Det Hvide Hus i nat dansk tid og kom med en følelsesladet appel til politikerne i Kongressen om at gennemføre restriktioner. Jeg vil tro, at mange amerikanere trak på skuldrene, hvis de hørte ham.

  Sådan skriver Steffen Kretz, DR's korrespondent i USA, i en analyse.

  - Hver gang en galning går ind på en skole og spreder død og ødelæggelse på et sted, som burde være trygt og sikkert, så starter den samme politiske debat, som hidtil kun har ført til det samme resultat - at intet grundlæggende ændrer sig.

  En forklaring er, at USA er oversvømmet af våben, lyder det fra Kretz.

  - En dybereliggende forklaring er den succes, som våbenlobbyen, NRA, har haft i de sidste 25 år. (...) For højrefløjen er det blevet en absolut og ukrænkelig ret, at enhver skal kunne købe en halvautomatisk riffel, magasiner med masser af patroner, kevlar-veste og andet udstyr, som normalt kun ses i en krigszone, skriver korrespondenten i analysen.

 9. I dag kl. 05:42

  Mindst 19 børn dræbt ved skoleskyderi i Texas

  Den formodede gerningsmand, en 18-årig elev fra et gymnasium i Uvalde, er også død, oplyser Texas' guvernør, Greg Abbott, i nat på et pressemøde. Det skriver Ritzau.

  - Han skød og dræbte. Det er forfærdeligt og ikke til at fatte, siger Greg Abbott, der fik beskeden om skyderiet midt under et pressemøde.

  Præsident Biden kræver nu, at den amerikanske våbenlov skal strammes.

  - Hvor mange skolebørn skal se deres venner dø, som var de midt på en slagmark, spurgte præsidenten til et pressemøde i nat dansk tid.

  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt.(Photo by allison dinner / AFP) (Foto: ALLISON DINNER © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt.. (Photo by allison dinner / AFP) (Foto: ALLISON DINNER © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt.. REUTERS/Marco Bello (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt. REUTERS/Marco Bello (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)
  • Flere elever er blevet dræbt i et skyderi på en skole i byen Uvalde i Texas tirsdag. Elever og lærere fra skolen blev bragt til et borgercenter i byen efter skyderiet. Den formodede gerningsmand er dræbt. Her trøstes flere af præst REUTERS/Marco Bello (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 10. I dag kl. 05:25

  Præsident Biden vil have våbenloven strammet efter endnu et skoleskyderi

  Der skal ske noget med våbenlovgivningen i USA.

  Det efterlyser den amerikanske præsident Joe Biden på et pressemøde, efter en 18-årig gerningsmand tirsdag har skudt og dræbt flere børn og lærere i et skoleskyderi i delstaten Texas.

  - Alene det, at en 18-årig kan vade ind i en våbenforretning og købe to militærvåben, er bare rivende galt, siger han.

  Biden sender samtidig en klar besked til lobbyistorganisationer, han mener, forsøger at sætte en kæp i hjulet for strammere lovgivning om våben.

  - Vi vil ikke glemme dem, som obstruerer eller forsinker helt fornuftige love, siger han.

 11. I går kl. 23:57

  Se billederne: Dykkere redder 12 meter lang pukkelhval

  Ud for Mallorcas kyst har en gruppe dykkere reddet en 12 meter lang pukkelhval fri af drivgarn.

  Drivgarn er en slags ulovligt fiskenet, der driver på havoverfladen uden at være spændt fast i enderne.

  Hvalen var ude af stand til at åbne munden på grund af drivgarnet, da den blev set fra et skib knap fem kilometer fra Mallorcas kyst.

  Se billeder af redningsaktionen her:

  • Spanske dykkere skærer pukkelhvalen fri af det drivgarn, den var viklet ind i. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Pukkelhvalen tilhører bardehvalerne og bliver op til 15 meter lang og kan veje op mod 35 ton. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  • Pukkelhvalen var viklet ind i drivgarn, der blev forbudt af FN for over 30 år siden. (Foto: NOAA © Ritzau Scanpix)
  • En af dykkerne beskriver, at pukkelhvalen sendte dykkerne en anerkendende gestus efter redningen. - Det var som i en anden verden, fuldstændigt fantastisk, siger Gigi Torras. (Foto: STRINGER © Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  En af dykkerne, havbiologen Gigi Torras, siger, at hvalen sendte dem en anerkendende gestus efter befrielsen.

  - Det var som i en anden verden, fuldstændigt fantastisk, fortæller hun til Reuters i dag.

  Det er kun tredje gang, at der er set en pukkelhval i farvandet omkring Mallorca.

 12. I går kl. 23:05

  Flere meldes dræbt ved skoleskyderi i Texas

  Mindst 19 børn og tre voksne er dræbt i et skoleskyderi, der fandt sted i går i delstaten Texas.

  Det oplyser delstatens guvernør, Greg Abbott, ifølge flere amerikanske medier, herunder ABC News.

  Tidligere forlød det, at to børn og 13 andre personer var såret.

  Tre voksne er også dræbt, oplyser Roland Gutierrez, der er medlem af senatet i Texas, til CNN. Det er uklart, om det dødstal også omfatter den mistænkte.

  Skolens elever bliver fulgt ud til en skolebus efter skyderiet. (Foto: MARCO BELLO © Ritzau Scanpix)

  Skyderiet fandt sted på Robb Elementary School i byen Uvalde. Det er en skole for de yngre årgange.

  Texas' guvernør, Greg Abbott, fortæller, at den formodede gerningsmand var en 18-årig mand, der nu er død.

  Guvernøren siger desuden, at to politibetjente blev ramt af skud under skyderiet, men de er ikke alvorligt såret.

  USA's præsident, Joe Biden, er orienteret om skyderiet og vil senere udtale sig om hændelsen. Det oplyser en talskvinde i Det Hvide Hus.

 13. I går kl. 22:50

  29-årig er stabil efter knivstikkeriChristiania

  En 29-årig mand er her til aften blevet stukket ned på Christiania i København.

  Det oplyser Københavns Politi.

  Manden er kørt til Rigshospitalet, og hans tilstand beskrives som stabil.

  Den 29-årige blev fundet ved hovedindgangen til Christiania på hjørnet af Prinsessegade og Bådsmandsstræde.

  - Vi undersøger to områder - dér hvor han blev fundet og et område længere inde på Christiania, siger politiets centrale efterforskningsleder Jens Skovbjerg til Ritzau.

  Politiet har endnu ikke klarlagt motivet bag knivstikkeriet.

  - Men vi hælder til, at der snarere er tale om vold end om røveri, siger Jens Skovbjerg.

 14. I går kl. 22:24

  Video: Svensker smadrer verdensrekord på ski

  154,49 meter.

  Så langt kunne den svenske freestyle-skiløber Jesper Tjäder holde balancen, da han slog verdensrekorden for det længste såkaldte "rail grind".

  Tjäder gled en længde, der svarer til knap halvanden fodboldbane ned ad en jernstang og slog verdensrekorden, der har stået siden 2016.

  Se skiløberen udføre verdens længste "rail grind" herunder:

  Den tidligere verdensrekord lød på 128,65 meter, og Jesper Tjäder slår derfor den tidligere rekord med knap 26 meter.

  Den nye rekord blev slået i den svenske by Åre den 9. maj, men blev først officielt godkendt i går.

 15. I går kl. 21:59

  Mie Højlund stjæler showet og sender Odense Håndbold på guldkurs

  Mie Højlund var kampens helt store oplevelse, da Odense Håndbold tirsdag aften vandt over Team Esbjerg. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  De seneste tre sæsoner har der enten stået Team Esbjerg eller Odense Håndbold på kvindernes Danmarksmesterskab.

  Igen i år er det de to storhold, der spiller om guldet, og tirsdag aften blev finaleseriens første kamp spillet i Odense. Det blev en særdeles tæt og nervepirrende affære, der først i slutningen fandt sin afgørelse.

  Med et kvarter tilbage var hjemmeholdet Odense i front med en enkelt ved stillingen 23-22, men herfra forsvandt skarpheden kort fra Team Esbjergs offensiv.

  Derfor kunne Odense Håndbold sætte turboen på, og med en knivskarp slutfase sikrede de første stik i årets finaleserie.

  Særligt én spiller trådte i karakter for de forsvarende mestre.

  Landsholdets Mie Højlund var sprudlende og scorede ni af sine 12 mål i anden halvleg.

  Odense Håndbold vandt 31-27, og dermed er der maksimalt pres på Team Esbjerg i weekenden.

  Finaleserien består af op til tre kampe. Hvis Odense ikke taber kamp på lørdag, genvinder fynboerne det danske mesterskabet. Opgøret i Esbjerg spilles klokken 16.

 16. I går kl. 21:15

  Mandlige tv-værter i Afghanistan bærer mundbind i solidaritet med kvindelige kollegaer

  Mændene på Tolo News i Afghanistan bærer nu også mundbind i solidaritet med deres kvindelige kollegaer. (Foto: STRINGER)

  Mandlige tv-værter i Afghanistan er nu begyndt at bære mundbind på tv.

  Det sker i solidaritet med de kvindelige tv-værter, som af Taliban-styret er blevet beordret til at bære mundbind.

  Tidligere i maj blev alle kvinder i det offentlige rum beordret til at tildække ansigtet - det var der en del kvinder, der nægtede - inklusive kvindelige tv-værter.

  Men nu har Taliban-styret indskærpet forbuddet, blandt andet ved at troppe op på tv-stationerne, skriver The Guardian.

  Det har fået de mandlige tv-værter til at reagere i en protest, der er blevet døbt #FreeHerFace.

 17. I går kl. 20:23

  Chelsea er et skridt tættere på nye ejere

  Amerikanske Todd Boehly overværede Chelseas sidste ligakamp i weekenden. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Et ejerskifte har efterhånden været længe undervejs i den engelske storklub Chelsea.

  Den russiske oligark Roman Abramovich satte klubben til salg efter den militære invasion af Ukraine, og siden blev et amerikansk konsortium godkendt som opkøbere.

  Todd Boehly står i spidsen for den nye ejerkreds, og tirsdag er han blevet godkendt af den engelske liga, Premier League.

  Næste skridt i ejerskiftet er en blåstempling fra den britiske regering.

  Den engelske storklub koster lige under 37 milliarder danske kroner, og en del af beløbet kommer til at blive investeret i træningsfaciliteter og andet i klubben.

  Den nye ejer, Todd Boehly, har i forvejen kendskab til sportsverdenen. Han ejer Los Angeles LA Lakers og LA Dodgers, der spiller henholdsvis basketball og baseball i USA.

 18. I går kl. 18:48

  Militærforsker efter tre måneders krig: Vi ser frem imod måneders 'nedslidningskrig'

  For præcis tre måneder siden indledte Rusland sin invasion af Ukraine.

  Krigens forløb er dog ikke gået helt efter russernes plan, lyder det fra militærforsker Anders Puck Nielsen fra Forsvarsakademiet.

  Som situationen i Ukraine er nu, kan vi ifølge Anders Puck Nielsen forvente måneders "intens nedslidningskrig".

  Militærforskeren spår, at begge parter i krigen vil forsøge at påtvinge hinanden så store tab, at "de andre til sidst ikke har flere unge mænd at sende ud".

  - Jeg kunne godt forestille mig, at vi skal igennem sommeren, før vi begynder at se, at det tipper den ene eller anden vej.

 19. I går kl. 18:20

  Mand anholdt i sag om hvidvask for 353 millioner kroner

  En 33-årig mand er blevet anholdt og sigtet for hvidvask af 353 millioner kroner.

  Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet i en pressemeddelelse.

  Anholdelsen er en udløber af en tidligere sag om hvidvask gennem brug af fiktive fakturaer.

  Her blev fire mænd idømt mellem to et halvt og seks års fængsel.

  Allerede dengang var politiet opmærksom på en central figur i netværket, men det lykkedes ikke at identificere ham.

  Det mener politiet så at have gjort nu i forbindelse med efterforskningen af en anden sag, skriver Ritzau.

 20. I går kl. 18:05

  Amnesty glæder sig over løsladelse af dansk Jehovas vidne, men kritiserer russisk fængsling

  Dennis Christensen ses her forlade en retssal i Rusland i 2019. (Foto: ANDREW OSBORN)

  Det danske Jehovas vidne Dennis Christensen, som har været fængslet i Rusland i fem år for at fremme religiøs ekstremisme, blev i dag løsladt.

  Og løsladelsen vækker glæde hos Amnesty International Danmark, men organisationen understreger, at han aldrig burde have været fængslet.

  - Han har ikke gjort andet end at udøve sin religiøse frihed, og det burde ikke være strafbart, siger Amnesty International Danmarks generalsekretær, Vibe Klarup.

  Rusland har erklæret Jehovas Vidner som en ekstremistisk bevægelse og føjet den til sin liste over forbudte organisationer.

  Men Vibe Klarup mener, at det er et brud på religionsfriheden.

  - Tros- og religionsfrihed bør gælde for alle mennesker, og vi skal ikke acceptere, at Rusland bryder med international ret, siger hun.

 21. I går kl. 17:43

  Farvel til dansk kvartfinale efter VM-øretæver fra Slovakiet

  Danmark var efter Slovakiet igennem hele opgøret. (Foto: Markku Ulander © Ritzau Scanpix)

  Danmark skøjtede ind på VM-isen velvidende, at både en sejr og et uafgjort resultat ville sikre videre avancement efter den historiske kamp mod Canada mandag aften.

  Temperaturen faldt dog hurtigt i Helsinki Ice Hall, for i første periode blev det hurtigt tydeligt, at Slovakiet gik uimponeret ind til opgaven, selvom Danmark besejrede Canada mandag aften.

  Slovakiske Tomas Tatar scorede til 1-0 midt i første periode, og da der blot manglede 20 sekunder af dén, fordoblede han føringen.

  Efter første pause kunne den danske keeper, Sebastian Dahm, igen fiske pucken ud af nettet, da Pavol Regenda akkurat udbyggede føringen med afslutningen, der sneg sig over målstregen.

  Igennem anden periode pressede Danmark på og byggede flere gode angreb op, men lige lidt hjalp det, da slovakiske Mislav Rosandic gjorde det til 4-0.

  Efter endnu en slovakisk scoring kom Danmark på måltavlen i tredje periode, da Joachim Blichfeld reducerede i overtal. I de sidste minutter blev der lukket og slukket med scoringer til 7-1.

  Dermed er Danmark færdige ved VM efter gruppespillet, selvom de ender på samme pointhøst som dagens modstander. Slovakiet er bedre indbyrdes og har ligeledes en bedre målscore.

 22. I går kl. 17:39

  Kristi himmelfartsferien giver ekstra mange biler på vejene

  Når Kristi himmelfartsferien rammer i morgen, skal bilister forvente risiko for tæt trafik og kødannelser.

  Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

  Det er især på udrejsedagen onsdag den 25. maj mellem klokken 12 og 16, at ferietrafikken når sit højeste.

  Men også på hjemrejsedagen søndag den 29. maj skal bilisterne forberede sig på tæt trafik mellem klokken 12 og 16.

  Trafik til sommerhusområder forventes at blive ekstra tæt. Det gælder især langs den jyske vestkyst samt i Nordsjælland.

 23. I går kl. 17:18

  Mindst 11 dræbt under politiaktion i Rio de Janeiro

  Mindst 11 personer er i dag blevet dræbt og to sårede under en politiaktion i et slumområde i den brasilianske storby Rio de Janeiro.

  Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra brasilianske myndigheder ifølge Ritzau.

  Ifølge myndighederne blev politifolk beskudt, da de gik ind i området Vila Cruzeiro, og det førte til en intens skudveksling.

  En af de dræbte var en kvinde, som formentlig blev fanget i en krydsild, lyder det i pressemeddelelsen.

  De brasilianske myndigheder indledte i januar en kampagne mod kriminalitet og har sendt flere politistyrker ind i belastede slumområder i Rio de Janeiro.

 24. I går kl. 16:55

  Tyskland bestiller 40.000 abekoppe-vacciner hos Bavarian

  Tyskland har bestilt 40.000 doser vaccine mod virussygdommen abekopper hos den danske virksomhed Bavarian Nordic.

  Vaccinerne skal tages i brug, hvis et udbrud af sygdommen i forbundsrepublikken skulle blive værre.

  Indtil videre nøjes man dog med at anbefale en isolationsperiode på mindst 21 dage for personer, der er smittet med abekopper.

  Det oplyser den tyske sundhedsminister Karl Lauterbach.

  Der er indtil nu registreret fem tilfælde af sygdommen i Tyskland. Det er alle mænd.

  Ifølge Bavarian Nordic har dusinvis af lande rettet forespørgsel om vaccinen, skriver Ritzau.

 25. I går kl. 16:48

  Sverige og Finland sender hold til Tyrkiet for at diskutere Nato-medlemskab

  Svenske og finske delegationer ankommer i morgen til den tyrkiske hovedstad, Ankara, for at diskutere landenes ansøgning om Nato-medlemskab.

  Det oplyser Finlands udenrigsminister, Pekka Haavisto, i dag.

  Tyrkiets præsident Erdogan stak i sidste uge en kæp i hjulet på Sverige og Finlands Nato-ansøgninger, da han sagde, at Tyrkiet ikke vil sige 'ja' til at lukke Sverige og Finland ind i forsvarsalliancen.

  Før de to lande kan blive medlemmer, kræver det enstemmighed blandt Natos 30 medlemslande.

  Erdogan mener, at Sverige og Finland er "rugekasser" for terrororganisationer, der bekæmper Tyrkiet.

  Tyrkiet offentliggjorde i går fem krav for at godkende Sveriges ansøgning. Herunder, at de skal stoppe deres "politiske støtte til terrorisme".

 26. I går kl. 16:16

  Sundhedsstyrelsen vil vaccinere mod abekopper

  Efter at to danskere er blevet bekræftet smittet med abekopper, vil Sundhedsstyrelsen tilbyde en vaccine til personer, der har været i tæt kontakt til de smittede.

  Det siger Bolette Søborg, overlæge og enhedschef Sundhedsstyrelsen, til DR Nyheder.

  - Sundhedsstyrelsen vil tilbyde en vaccine til personer i nær kontakt med den smittede. Vaccinen skal gives, efter at man er blevet eksponeret for smitten og skal reducere risikoen for et alvorligt forløb, siger Bolette Søborg.

  Ifølge Sundhedsstyrelsen er det vaccinen mod abekopper fra det danske firma Bavarian Nordic, der skal bruges. Vaccinen er godkendt til brug mod kopper i Danmark, men ikke til abekopper.

  Alligevel vurderer Sundhedsstyrelsen, at den godt kan bruges og understreger, at det er læger med speciale i infektionsmedicin, der skal ordinere vaccinen.

  Hvornår vaccinerne kommer til Danmark, hvor mange der bliver bestilt, og hvornår de kan gives til danskere, kan Sundhedsstyrelsen endnu ikke sige noget om.

  Det er op til Sundhedsministeriet, om Danmark skal købe vaccinerne.

 27. I går kl. 16:10

  Sundhedsministeren vil orientere ordførere om abekopper

  Efter to fund af abekopper i Danmark vil sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i morgen orientere Folketingets sundhedsordførere om situationen omkring sygdommen.

  Det oplyser Sundhedsministeriet ifølge Ritzau.

  Det første danske tilfælde af abekopper blev fundet i går hos en mand, der havde været på rejse i Spanien. Og tidligere i dag kom nyheden om smittetilfælde nummer to.

  Ifølge sundhedsmyndighederne er der ikke grund til panik, da virusset ikke er særligt smitsomt og generelt kun giver milde sygdomsforløb.

  - Som det er nu, er der ikke sket smitte i Danmark. Det er altså tilrejsende danskere, der har haft smitten med hjem. Men vores myndigheder er i fuld gang med opsporingen, og vi følger det hver dag, siger Magnus Heunicke til TV 2.

 28. I går kl. 15:48

  Det skal være mere besværligt at tage bilen: Københavns Kommune vil sænke hastighederne

  Københavns Kommune vil gøre det mere besværligt at være bilist i byen, og derfor står fartgrænserne nu til at blive nedsat, skriver TV2 Lorry.

  Det kommer til at ske, hvis kommunens Teknik- og Miljøudvalg den 30. maj nikker ja til et forslag fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

  Forvaltningen foreslår, at hastigheden bliver nedsat til 40 km/t i store dele af hovedstaden og endda helt ned til 30 km/t i brokvarterene længst mod centrum.

  - Ved at sænke hastigheden 10 km/timen i København forventes det mindre attraktivt at tage bilen på grund af længere rejsetid, skriver forvaltningen i indstillingen af projektet.

  Derudover skal de nye fartgrænser også sænke udledningen af CO2.

 29. I går kl. 15:44

  Stor brand på affaldsplads i Randers er nu slukket

  Indsatsleder Jørgen Hansen står foran den affaldsplads, hvor branden opstod. (Foto: Dr)

  Branden begyndte i går eftermiddag, og ved 13.30-tiden her til eftermiddag slukkede brandfolkene for vandet og begyndte at pakke sammen.

  Slukningsarbejdet har været i gang i omkring 24 timer.

  Da branden i går eftermiddag var på sit højeste blev beboere i vindretningen opfordret til at holde sig inde, fordi man var bange for at røgen kunne været giftig - men det har ikke været tilfældet.

  Det har indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed Randers Jørgen Hansen nu slået fast.

  - Vi har haft et særligt hold til at undersøge røgen, der er slået ned i nogle områder i nærheden. Undersøgelserne viser, at der ikke har været noget farligt i røgen.

 30. I går kl. 15:29

  Skattestyrelsen anker dom til Højesteret med milliardkrav

  Skattestyrelsen vil gå hele vejen til Højesteret i sagen mod advokatfirmaet Bech-Bruun med et erstatningskrav på over en milliard kroner.

  Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse i dag.

  Der kom et umiddelbart punktum i sagen i slutningen af april, da advokatfirmaet blev frifundet i Østre Landsret.

  Her besluttede tre dommere, at Bech-Bruun ikke skulle betale erstatning i forbindelse med deres rådgivning af den tyske North Channel Bank i udbyttesagen.

  Banken tilstod tilbage i 2019, at den var skyldig i bedrageri for 1,1 milliarder kroner.

  Landsretten mente altså ikke, at advokatfirmaet kunne gøres ansvarlig for statskassens store tab. Men det vil Skattestyrelsen nu have landets højeste retsinstans til at tage stilling til.

 31. I går kl. 15:23

  Se billederne: Otte meter lang hval ligger død på stranden i Thyborøn

  • Vågehvalen kan blive op til 10 meter lange og veje 10 tons. Den er ikke en helt ualmindelig gæst i danske farvande. (Foto: Rasmus Buch Hagelskjær © DR Midt & vest)
  • Hvalen, der nu ligger på stranden i Thyborøn, menes at have været død i en uges tid. (Foto: Rasmus Buch Hagelskjær © DR Midt & vest)
  • Vågehvalen er en bardehval. Barderne bruger hvalen til at filtrere plankton og smådyr fra med. (Foto: Rasmus Buch Hagelskjær © DR Midt & vest)
  1 / 3

  Natten til søndag drev en død vågehval ind til den jyske vestkyst, og siden har det store dyr ligget på stranden i Thyborøn.

  Siden da har turister i stor stil besøgt stedet – og hvis du gerne vil se hvalen, er det snart ved at være sidste udkald.

  I morgen skal den godt otte meter lange hval nemlig obduceres på stranden. Det sker for at fastslå en dødsårsag og indsamle vævsprøver. Desuden skal dele af skelettet bruges i forskning.

 32. I går kl. 15:16

  Tidligere sikkerhedschef i Forsvarets Efterretningstjeneste sigtet

  Mens sagerne mod den suspenderede spionchef Lars Findsen og tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) har trukket overskrifter, så er endnu en sag dukket op hos Forsvarets Efterretningstjeneste, skriver Politiken i dag.

  Den militære anklagemyndighed, Auditørkorpset, har besluttet at sigte spionvæsenets tidligere sikkerhedschef i forbindelse med den whistleblowersag, der kædes sammen med den mørklagte spionaffære mod Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen.

  Det siger auditør Claus Risbjerg til Politiken.

  - Jeg kan bekræfte, at der er rejst sigtelse for dokumentfalsk og pligtforsømmelse efter både den almindelige straffelov og militære straffelov, men meget mere kan jeg ikke oplyse.

 33. I går kl. 15:10

  Statsministeren vil gerne bruge indefrosne russiske milliarder til at genopbygge Ukraine

  Hvis det rent juridisk kan lade sig gøre at konfiskere de mange russiske milliarder, som i de seneste måneder er blevet indefrosset i Europa, og bruge dem på at genopbygge Ukraine, så er regeringen åben for det.

  Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) inden næste uges EU-topmøde, hvor spørgsmålet kommer op at vende.

  - Jeg kan godt lide tanken, hvis vi kan bruge russiske midler til at rette op på nogle af de skader, de har forvoldt i Ukraine, siger hun og fortsætter:

  - I EU er man i gang med at afdække, om det kan lade sig gøre, og hvordan det i så fald kan ske. Fra dansk side har vi sagt, at vi støtter det, men arbejdet pågår stadigvæk.

 34. I går kl. 14:52

  Mette Frederiksen frygter 'the perfect storm' med hungersnød og krig

  Det kan få katastrofale konsekvenser og føre til hungersnød i Afrika, hvis ikke der snart bliver fundet en løsning på den fødevarekrise, som er opstået i kølvandet på Ukraine-krigen.

  Det er meldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S), som i næste uge skal diskutere krisen med lederne af de andre EU-lande.

  Ukraine er verdens sjette største eksportør af hvede, og det er især landene i Nordafrika og Mellemøsten, der nyder godt af den. Men russerne har blokeret havnene ved Sortehavet, og derfor kan hveden ikke komme ud.

  - Det handler i første omgang om at få hveden ud. Men hvis det ikke lykkes, bliver vi også nødt til at se på at få delt nogle fødevarer, så eksempelvis afrikanske børn ikke dør af sult lige om lidt, siger hun.

  - Det er potentielt ’the perfect storm’, vi kigger ind i, med krig, hungersnød, fødevarekrise og klimakrise.

 35. I går kl. 14:23

  Nye billeder af Boris Johnson dukker op fra fest

  De fotos, der nu er kommet frem, viser den britiske premierminister, Boris Johnson, der hæver sit glas ved en sammenkomst, der angiveligt fandt sted i Downing Street under coronanedlukningerne i november 2020.

  Presset øges på den engelske premierminister Boris Johnson efter nye fotos er kommet frem, skriver engelske BBC i dag.

  På de nye billeder står Boris Johnson og drikker vin, mens han tilsyneladende skåler med sine medarbejdere ved en fest i Downing Street.

  Festen, der er en af mange, fandt sted, mens resten af landet var lukket ned på grund af coronapandemien. På det tidspunkt var det ikke tilladt at samles flere end to mennesker.

  Oppositionen har krævet, at Johnson går af på grund af sagen.

  Premierministeren har undskyldt for det, han betegner som "fejl", men har afvist at træde tilbage.

 36. I går kl. 14:04

  Google har taget billeder af gaderne i 15 år

  Danny Kirkeby kører på tredje år rundt og filmer danske gader og veje. (© DR)

  Den karakteristiske Googlebil med kamera på toppen er i dag rundt til fem danske byer.

  Det er i denne uge nemlig 15 år siden, at Google Streetview kom til Danmark, og vi første gang kunne se næsten alle danske veje på computeren.

  Manden bag rattet er Danny Kirkeby, og han kører nu på tredje år rundt og filmer Danmark.

  - Jeg ser hver dag glade folk, der vinker til bilen, siger han, mens han er på besøg i Kolding.

  Selvom bilen for længst har været rundt i alle kroge, så kører de stadig rundt og filmer. For byer og veje ændrer hele karakter, så kortene skal hele tiden opdateres.

 37. I går kl. 13:52

  EU-lande vil genopbygge Ukraine med indefrosne russiske milliarder

  Det bliver bestemt ikke billigt at genopbygge Ukraine, når krigen på et tidspunkt er slut.

  Derfor ønsker Litauen, Slovakiet, Letland og Estland nu at konfiskere de værdier og midler fra den russiske centralbank, der er blevet indefrosset i Vesten som følge af sanktionerne mod Rusland, og bruge dem på genopbygningen.

  - Vi har indefrosset omkring 2.300 milliarder kroner i Europa og ligesindede lande. Det vil være et solidt grundlag for genopbygningen, siger Litauens finansminister, Gintare Skaiste.

  - Det er den, der angriber, som skal betale.

  EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen er åben for ideen, selvom det rent juridisk er en svær øvelse. Konfiskation er nemlig et strafferetsligt redskab, man først kan tage i brug, hvis det er blevet fastslået, at der rent faktisk er sket en forbrydelse.

  - Vi bliver nødt til at vende hver en sten. Det inkluderer også – hvis det altså er muligt – de russiske aktiver, som vi har indefrosset, siger kommissionsformanden.

 38. I går kl. 13:18

  Storspillende Holger Rune banker canadisk stjerne ved French Open

  Holger Rune er videre til anden runde ved French Open. (Foto: CHRISTOPHE ENA © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)

  Den danske tenniskomet Holger Rune fik tirsdag en perfekt start på French Open, som han åbnede med en klar sejr over canadieren Denis Shapovalov, der rangerer som nummer 15 i verden.

  Rune, der selv ligger nummer 40 på verdensranglisten, sejrede med de overbevisende cifre 6-3, 6-1, 7-6 og brugte to timer på at blive noteret for sin første sejr i grand slam-regi som seniorspiller.

  Uden at spille karrierens mest spektakulære tennis leverede Rune en fremragende præstation med konstant høj kvalitet og næsten uden udsving. Derved trak han humøret og troen ud af sin modstander.

  /ritzau/

 39. I går kl. 13:17

  Forsvarsminister om militærøvelse på Bornholm: Viser vi står skulder ved skulder i en svær tid

  Et amerikansk transportfly med missiler ombord er landet på Bornholm, hvor det i over et år har været planlagt, at der skal afholdes en dansk-amerikansk militærøvelse.

  Med til øvelsen er udover amerikanere også repræsentanter fra andre nordiske og baltiske lande.

  Øvelsen bliver opfattet som en provokation fra russisk side, men forsvarsminister Morten Bødskov (S) er glad for, at øvelsen afvikles.

  - Det er vigtigt, vi sender et signal om, vi træner sammen og står skulder ved skulder. Derfor er det et godt signal, vi sender fra Danmark i dag, siger han til DR.

  Missiløvelsen er en militær simulation.

  • Det amerikanske transportfly landede i dag på Bornholm. (Foto: Kimmie Hetland)
  • Øvelsen er en simulation. (Foto: Kimmie Hetland)
  • Russerne opfatter øvelsen som en provokation. (Foto: Kimmie Hetland)
  1 / 3
 40. I går kl. 12:45

  Kronprins Frederik overrækker den gule trøje efter dansk Tour-start

  Kronprins Frederik deltog også ved offentliggørelsen af den danske Tourstart i 2019 (arkivfoto). (Foto: Yoan Valat)

  Ikke nok med at Tour de France cykler sin vej forbi Danmark til juli - nu bliver det også med royalt islæt.

  Kronprins Frederik skal nemlig overrække den gule føretrøje til den cykelrytter, som fører den franske grand tour efter første etape den 1. juli i København. Det skriver den officielle hjemmeside for Touren i Danmark.

  Kronprinsen vil også være til stede og overvære den anden etape, som begynder i Roskilde og slutter i Nyborg.

  Den tredje etape begynder i Vejle og slutter i Sønderborg den 3. juli, inden Tour-feltet rejser til Frankrig for at fortsætte løbet.

 41. I går kl. 12:22

  overblikket: Sommeren bliver proppet med sporarbejde, længere rejsetid og togbusser over hele landet

  Banedanmark planlægger en hel masse sporarbejde i sommermånederne, og det kommer til at gå ud over passagerernes rejser på strækninger over hele landet.

  Det ramer togstrækninger lige fra Holstebro til Høje Taastrup, og perioderne med ændringer bliver lange.

  Eksempelvis er der togbusser mellem København og Høje Taastrup fra 4. juli til 25. juli, færre tog på strækningen Glostrup-Høje Taastrup fra 2. august til 3. oktober, og ændringerne på strækningen Viborg-Struer varer fra 8. juli til 1. august.

  - Vi forstår godt, at det er irriterende med færre afgange og indsatte togbusser. Derfor informerer vi om ændringer i god tid og opfordrer alle rejsende til at holde sig orienteret og informeret om ens rejse på Rejseplanen, så man ikke bliver mødt af noget uventet, udtaler områdechef i Banedanmark, Lars Blædel Riemann, i en pressemeddelelse.

  Følgende ændringer finder sted:

  Roskilde–Ringsted: Total spærret i perioden 16.7-8.8: Indsat togbusser. Reduceret trafik i perioden 3.7-16.7 og 8.8-3.10.

  • København-Høje Taastrup: Total spærret i perioden 4.7-25.7: Indsat togbusser.

  • Glostrup-Høje Taastrup: Reduceret trafik i perioden 2.8-3.10.

  • Hovedgaard-Skanderborg: Reduceret trafik i perioden 8.7.-25.7.

  • Hadsten-Langå: Reduceret trafik i perioden 17.6.-13.7. og 20.7.-19.8.

  • Brabrand-Mundelstrup: Reduceret trafik i perioden 28.6.-20.7.

  • Mundelstrup-Hinnerup: Reduceret trafik i perioden 31.7.-19.8.

  • Hinnerup-Hadsten: Reduceret trafik i perioden 13.7.-31.7.

  • Hobro-Aalborg: Total spærring i perioden 12.8.-15.8: Indsat togbusser.

  • Holstebro-Struer: Total spærring i perioden 8.7.-8.8: Indsat togbusser.

  • Viborg-Struer: Total spærring i perioden 8.7.-1.8: Indsat togbusser.

  • Struer-Thisted: Total spærring i perioden 1.5.-26.9: Indsat togbusser.

  • Herning-Silkeborg: Reduceret trafik i perioden 20.6.-8.7.

  • Herning-Skanderborg: Reduceret trafik i perioden 8.7.-18.7.

  • S-banen: Allerød-Hillerød: Reduceret trafik i perioden 1.7.-29.8.

 42. I går kl. 12:01

  Aleksej Navalnyj: Putins krig er bygget på løgne

  Det skete ikke, skriver Ritzau.

  Aleksej Navalnyj benyttede samtidig lejligheden til at kommentere på krigen i Ukraine.

  - Det er en dum krig, som er startet af Putin. Den her krig er bygget på løgne, sagde han gennem en videoforbindelse i retten i Moskva.

  - Én galning har sat kløerne i Ukraine, og han ved ikke, hvad han vil gøre med det - denne vanvittige tyv, sagde Navalnyj ifølge Ritzau om Putin.

 43. I går kl. 11:47

  Tatoveringsmaraton samler penge ind til den ukrainske hær

  I et efterladt varehus i Kyiv brummer det fra 15 tatovørers maskiner, der stikker blæk i huden på ukrainere.

  Hver lørdag de seneste syv uger har de kunnet komme her og købe tekst, symboler og billeder til kroppen, skriver Reuters.

  Overskuddet går til den ukrainske hær og er lige nu på 270.000 ukrainsk hryvnia, der svarer til cirka 63.000 danske kroner.

  34-årige Sasha Filipchenko står bag, og hun fortsætter, så længe hæren skal bruge penge.

  - Vi bliver ved med det her, indtil krigen er slut, og måske gør vi det igen den dag, vi vinder krigen, siger hun til Reuters.

  • Maria Shustykova er 21 år og studerer kunst. Hun har fået lavet en traditionel Motanka-tatovering, der er en skytsengel, til tatoveringsmaraton i Kiyv. REUTERS/Edgar Su (Foto: Edgar Su © darrell.yy)
  • Oleksandr Kryshtof på 29 år har fået fire nye tatoveringer i varehuset i Kiyv. REUTERS/Edgar Su (Foto: Edgar Su © darrell.yy)
  • Udenfor varehuset venter ukrainere på, at de kan blive tatoveret. REUTERS/Edgar Su (Foto: Edgar Su © darrell.yy)
  • 18-årige Maksym er kadet. Her får han lavet sin første tatovering. REUTERS/Edgar Su (Foto: Edgar Su)
  1 / 4
 44. I går kl. 11:21

  Ishockeyherrerne vil udnytte, at Slovakiet ikke spiller som et hold

  Danmark skal udnytte, at Slovakiet har et ungt hold, siger landsholdets assistenttræner. (Foto: MARTIN MEISSNER © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

  Det skorter ikke på ishockeytalent på det slovakiske landshold, som Danmark tirsdag eftermiddag møder i en direkte duel om en kvartfinaleplads ved VM.

  Men hvis Danmark kan styre de sprælske teenagere, er der gode muligheder for at løse opgaven, mener assisterende landstræner Jens Nielsen.

  - Vi har set meget på dem. Det er et ungt hold, der er rigtig skøjtestærkt med mange gode individualister. Men slovakkerne spiller ikke som et hold, og det er det, vi skal udnytte. De er ikke særlig gode i undertal, siger han.

  - Ingen hold har lyst til at spille i egen zone, men slovakkerne vil slet ikke. Så vi skal presse dem ned, hvor de ikke er særligt gode.

  Danmark kan nøjes med et point. Men det betyder ikke, at danskerne går på isen for at forsvare sig til uafgjort.

  - Det er ligesom, når man fører en kamp med to mål før sidste periode og bare forsøge at forsvare sejren hjem. Det bliver aldrig helt godt, siger landstrænerassistenten.

  /ritzau/

 45. I går kl. 10:57

  Dansk jehovas vidne er løsladt fra fængsel i Rusland

  Det danske jehovas vidne Dennis Christensen, som har været fængslet i Rusland i fem år for at fremme religiøs ekstremisme, er blevet løsladt.

  Det oplyser Jehovas Vidner i en kort meddelelse på sin hjemmeside.

  - Dennis Christensen er løsladt fra russisk fængsel. Han brugte i alt fem år i forskellige fængsler, står der i meddelelsen.

  I maj 2017 blev Dennis Christensen anholdt under en gudstjeneste for Jehovas Vidner i byen Orjol, syd for hovedstaden Moskva. Danskeren har været fængslet lige siden.

 46. I går kl. 10:36

  Lego-familien tager næste skridt i generationsskiftet

  Et gradvist generationsskifte er i gang hos familien bag Lego.

  Ifølge erhvervsmediet Finans er et af de næste skridt taget, da Kjeld Kirk Kristiansen har trukket sig som bestyrelsesformand fra det selskab, der hedder Koldingvej 2, Billund A/S.

  Selskabet ejer 25 procent af Lego og står bag Lego House.

  Derudover har han forladt posten som næstformand for Lego Fonden, hvor sønnen Thomas Kirk Kristiansen er formand. Sønnen overtager nu også formandsposten i Koldingvej 2, Billund A/S.

  I september sidste år fortalte familien Kirk Kristiansen, at der i foråret 2023 kommer et generationsskifte fra tredje til fjerde generation i familien.

  Næste skridt på vejen til et generationsskifte bliver med holdingselskabet Kirkbi, hvor Kjeld Kirk Kristiansen stadig sidder for bordenden. Den plads skal Thomas Kirk Kristiansen overtage i foråret 2023, skriver Ritzau.

 47. I går kl. 10:01

  Københavns Kommune vil have penge tilbage af Nemlig.com-ejer

  Virksomheden Intervare, der også ejer Nemlig.com, skal til lommerne, hvis det står til Københavns Kommune.

  Ifølge Altinget viser den seneste rapport fra kommunens indsats mod social dumping, at kommunen kræver 4,2 millioner kroner tilbage i manglende løn til 72 underbetalte chauffører, der har kørt varer ud til Københavns Kommunes borgere.

  Ifølge kommunen underbetalte Intervare systematisk deres ansatte samtidig med, at chauffører skulle arbejde 12 timer uden pauser og blev nægtet løn ved sygdom, skriver Altinget.

 48. I går kl. 09:54

  Konservativ ordfører trækker sig på grund af medejerskab af butik, som har Ecco-sko på hylderne

  De Konservatives Niels Flemming Hansen trækker sig som forsvarsordfører, skriver Vejle Amts Folkeblad.

  Det sker, fordi Niels Flemming Hansen er medejer af en skobutik i Vejle, som fortsat sælger Ecco-sko.

  Ecco har fået heftig kritik for at blive i Rusland, mens andre store danske virksomheder har trukket sig ud af landet, efter russernes invasion af Ukraine.

  Krigen i Ukraine har derudover fået flere danske forhandlere til at tage Eccos sko ned fra hylderne.

  - Jeg er selv medejer af skobutikkerne Holst Sko, som har Ecco på nogle af hylderne. Det har ført til, at der af Vejle Amts Folkeblad er blevet rejst tvivl om, hvor min loyalitet ligger, når jeg samtidig er forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti. Jeg har derfor efter aftale med min gruppeformand meddelt, at jeg ønsker at stoppe som forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti, udtaler han i en skriftlig kommentar til Vejle Amts Folkeblad.

  Rasmus Jarlov (K) overtager nu posten som forsvarsordfører.

 49. I går kl. 09:12

  Politiet måtte rykke ud til masseslagsmål og bilbrand i Korsør

  Politiet måtte møde talstærkt op på Motalavej i Korsør, efter der i går og i nat har været uroligheder i området med masseslagsmål og brand i en bil.

  Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falster fortæller, at den første anmeldelse kom i går eftermiddag, hvor der var slagsmål.

  Ved et-tiden i nat fik politiet endnu en anmeldelse om brand i en bil tæt ved Motalavej.

  Boligområdet Motalavej blev sidste år fjernet fra regeringens liste over udsatte boligområder, tidligere kendt som ghettolisten.

  Gårsdagens episoder irriterer formanden for Bolig Korsør, Ebbe Jens Ahlgren.

  - Vi kæmper for at skabe tryghed for vores lejere, der skal bo trygt og godt, og det skal nogle få ballademagere ikke ødelægge for andre, siger han til DR Sjælland.

 50. I går kl. 08:22

  Børnetelefonen efter et halvt år med døgnåbent: Andelen af alvorlige samtaler om selvmordstanker og overgreb er dobbelt så højt om natten

  I et halvt år har Børnetelefonen været åben alle døgnets timer, men siden de udvidede deres åbningstid til mellem kl. 02 og 07, har rådgivningstilbuddet haft syv samtaler i gennemsnit hver nat med børn og unge.

  I en selvudarbejdet opgørelse har Børnetelefonens rådgivere haft 1.290 samtaler i tidsrummet, og det er alvorlige ting, børnene og de unge henvender sig med, siger Rasmus Kjeldahl, der er direktør i Børns Vilkår, som driver Børnetelefonen.

  - Vi kan se, at andelen af de meget alvorlige samtaler – som selvmordstanker og overgreb – er dobbelt så høj om natten.

  - Vi har set flere eksempler på, at Børnetelefonen har været en livsvigtig linje om natten, siger han.

Mere fra dr.dk