Seneste nyt

Vacciner ventes fortsat at virke trods ny coronavariant

Overblik

 1. 16. jan kl. 17:53
  Vacciner ventes fortsat at virke trods ny coronavariant

  I dag er det første tilfælde af ny covid-19-variant, der stammer fra Sydafrika, fundet i Danmark. Ud over at den sydafrikanske variant er mere smitsom, vurderes den også at være mindre følsom over for vacciner.

  Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse.

  SSI slår dog fast, at coronavaccinerne fortsat ventes at virke, og at de nye varianter overvåges tæt.

  - Selvom der nu er fundet varianter med mutationer med forventet nedsat følsomhed for antistoffer, betyder det ikke, at vaccinerne ikke vil virke, men de nye varianter overvåges tæt, siger virolog Anders Fomsgaard fra SSI.

 2. I går kl. 23:13

  Strømmen er tilbage i Nuuk

  Elforsyningen til den grønlandske hovedstad, Nuuk, er fredag eftermiddag lokal tid tilbage i normal drift, efter at man har fået repareret et defekt kabel på vandkraftværket i Buksefjorden.

  Det oplyser energiselskabet Nukissiorfiit i en pressemeddelelse udsendt af Grønlands Politi.

  Nuuk har været plaget af strømafbrydelser den seneste uge, og torsdag var vurderingen ellers, at der nok kunne gå et stykke tid, før alt fungerede normalt igen.

 3. I går kl. 23:11

  Omikron i omløb ved norsk julefrokost

  En julefrokost i den norske hovedstad, Oslo, har udviklet sig til at være lidt af en supersprederevent.

  I de første dage efter julefrokosten blev 60 mennesker registreret smittet, men fredag nærmer det tal sig 90.

  Indtil videre er 13 af de smittede bekræftet smittet med den nye coronavariant Omikron, som frygtes at være særligt smitsom.

  - Vi kan forvente, at der vil komme flere positive prøver ind efterhånden. Så vi må nok regne med, at dette tal stiger, siger assisterende overlæge i bydelen Frogner, Tine Ravlo, til norsk TV 2.

  Udbruddet i Oslo er et af de største udbrud af Omikron, der hidtil er registreret uden for Sydafrika.

 4. I går kl. 22:00

  Danmarks nye VM-spiller har haft en 'vild dag'

  Michala Møller står foran sin slutrundedebut. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Fredag aften ankom Michala Møller til Barcelona, hvor hun støder til resten af det danske håndboldlandshold.

  Hun er hevet ind som erstatning for Mia Rej, der tidligere fredag fik den nedslående nyhed, at VM for hendes vedkommende er slut.

  Det er gået lynhurtigt for Michala Møller, fra at hun skulle pakke tasken hjemme i Danmark, til hun nu støder til VM-truppen og potentielt kan komme i aktion allerede lørdag mod Republikken Congo. Men hun glæder sig.

  - Det har været en lidt vild dag. Anderledes, men også en fed dag.

  - Nu skal jeg lige finde ind på holdet, men jeg håber, at jeg kan bidrage med de ting, som jeg lykkes med hjemme i klubben, siger Michala Møller.

 5. I går kl. 21:24

  Magnus Carlsen tager teten ved VM i skak

  Sjette gang blev lykkens gang.

  I hvert fald, hvis man har håbet på, at der blev fundet en vinder i et parti ved VM i skak.

  Nordmanden Magnus Carlsen vandt fredag aften sjette parti, efter de fem forgående var endt i remis, mod russiske Ian Nepomniachtchi.

  Partiet blev til lidt af en maratonforestilling, og det endte med at vare tæt på otte timer.

  Norske Carlsen har siddet på VM-tronen siden 2013, og i duellen med russeren skal han forsøge at forsvare sin titel for fjerde gang.

  VM i skak, der skal afgøres over 14 partier, begyndte i fredags og ventes at blive færdigspillet i midten af december.

 6. I går kl. 21:15

  Terrormistænke i Finland kommer fra den yderste højrefløj

  Ved dagens pressemøde kunne finsk politi fortælle, at de mistænkte tilhører den yderste højrefløj. (Foto: JUHA SINISALO © Lehtikuva)

  Finsk politi kunne tidligere i dag oplyse, at man tirsdag pågreb fem personer, som mistænkes for at have planlagt et terrorangreb i landet.

  Her til aften har finsk politi afholdt et pressemøde, hvor man har fremlagt yderligere information om sagen.

  De fem anholdte mænd, der alle er finske statsborgere, menes at tilhøre den yderste højrefløj. Mændene bor alle i Kankaanpää små 300 kilomter nordvest for Helsinki.

  - Mændene har ikke været en del af det organiserede højreekstreme miljø i Finland. De har forsøgt at holde sig under radaren, siger Eero Pietilä, der er ekspert ved det finske sikkerhedspoliti, Supo.

  Politiet har haft de fem personer under opsyn i to år, da man allerede i 2019 ransagede deres hjem og beslagde store mængder våben og sprængstoffer.

 7. I går kl. 20:44

  Storebæltsbroen igen åben for vindfølsomme køretøjer

  Som varslet fra Sund & Bælt, der varetager den daglige drift af Storebæltsbroen, så er der igen grønt lys for vindfølsomme køretøjer til at køre både øst- og vestpå.

  En kraftig blæst fik ellers Sund & Bælt til at forbyde køretøjerne tidligere i dag.

  Vindfølsomme køretøjer dækker blandt andet biler med campingvogne eller anhængere, varevogne, tomme lastbiler eller lastbiler med meget let last.

 8. I går kl. 20:27

  Usædvanligt lille og brandvarm planet fundet

  Denne illustration viser planeten, der netop er registreret. Det tager den kun otte timer at kredse om den nærliggende stjerne, her illustreret i højre hjørne. (Foto: SPP 1992/Patricia Klein © Ritzau Scanpix)

  En international gruppe astronomer har fundet en af de mindste planeter nogensinde registreret udenfor vores solsystem.

  Fundet viser de fremskridt, der har været i at kunne beskrive planeter udenfor vores eget solsystem.

  Det skriver Reuters.

  Planeten, der vejer cirka halvdelen af Jorden, kan nå temperaturer på 1.500 grader og har næsten samme densitet som jern.

  Den befinder sig omkring 31 lysår fra Jorden og har fået navnet GJ 367 b.

  Et lysår er den afstand, lyset tilbagelægger på et år. Det svarer til cirka 9,5 billioner kilometer. Til sammenligning er Jorden 0,0000158 lysår fra Solen - svarende til cirka 150 millioner kilometer, skriver Ritzau.

 9. I går kl. 19:57

  Politi i massiv udrykning til bus med legetøjspistoler

  Østjyllands Politi rykkede for lidt siden talstærkt ud til en bus i det østjyske efter at være blevet tilkaldt af chaufføren.

  Ifølge vagthavende hos Østjyllands Politi var chaufføren blevet utryg, da nogle fulde passagerer havde fundet genstande frem, der lignede skydevåben. Ved ankomst til bussen fandt politiet dog ud af, at der var tale om legetøjspistoler og afblæste herefter operationen.

  Ifølge vagthavende hos Østjyllands Politi reagerede man efter forsigtighedsprincippet og rykke ud med mange patruljevogne og mand i tilfælde af, at der nu var tale om en farlig situation.

 10. I går kl. 19:38

  Æblemost kaldt tilbage på grund af fund af giftstoffet patulin

  Rynkeby Foods tilbagekalder et parti af æblemosten "Brämhults Presset Æble" på grund af fund af giftstoffet patulin i produktet.

  Det skriver Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.

  Produktet er solgt i Irma og en række Meny-butikker samt på på Coop.dk MAD.

  Årsagen til det forhøjede niveau af patulin er brugen af beskadiget frugt, og det kan ikke udelukkes, at det kan medføre en sundhedsmæssig risiko.

  Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage til butikken, hvor det er købt, eller at kassere det.

  Konkret drejer det sig sortimentet af deres 850 milliliter-æblemost med bedst før-dato den 17. december.

 11. I går kl. 19:27

  WHO's chefforsker: Vi skal undgå panik over Omikron-varianten

  Verdenssundhedsorganisationen, WHO, opfordrer til at undgå panik over fremkomsten af coronavarianten Omikron.

  Det skriver Reuters.

  Varianten, der er er konstateret i 38 lande, ved man endnu meget lidt om, men indikationer fra Sydafrika, hvor varianten først blev opdaget, peger på, at den er mere smitsom, men resulterer i relativt milde forløb.

  - Vi skal være forberedte og forsigtige, ikke gå i panik, fordi vi er i en anden situation end for et år siden, siger Verdenssundhedsorganisationens chefforsker Soumya Swaminathan, der henviste til data fra Sydafrika, der viser, at antallet af tilfælde fordobles dagligt.

  Hun slog også fast at det var umuligt at forudsige, om Omikron vil blive den dominerende variant på verdensplan. Den position har deltavarianten lige nu.

 12. I går kl. 19:11

  Storebæltsbroen er lukket for vindfølsomme køretøjer

  Storebæltsbroen er lukket for vindfølsomme køretøjer på grund af kraftig vind.

  Det meddeler Sund & Bælt, der står for den daglige drift af broen, på Twitter.

  Vindfølsomme køretøjer dækker blandt andet biler med campingvogne eller anhængere, varevogne, tomme lastbiler eller lastbiler med meget let last.

  Der er dog lys for enden af broen, hvis du er på vej øst- eller vestpå.

  Forbuddet forventes opævet 20:30.

 13. I går kl. 18:55

  Simon Kjær er blevet korsbåndsopereret: Er ude i seks måneder

  Den danske landsholdsanfører i fodbold, Simon Kjær, er ude i omtrent seks måneder.

  Det oplyser Simon Kjærs klub, AC Milan.

  Simon Kjær udgik i midtugen af Milans kamp mod Genoa. Siden har undersøgelser vist, at danskeren har beskadiget korsbåndet i det ene knæ.

  Milan oplyser, at operationen var vellykket, og at Simon Kjær har det godt og er motiveret til at påbegynde genoptræningsforløbet.

 14. I går kl. 18:07

  Politiet indfører flere visitationszoner

  Københavns Politi har indført visitationszoner i Husum/Tingbjerg og på dele af Nørrebro og Nordvest. Nu følger Københavns Vestegns Politi trop med visitationszoner i dele af Rødovre og Herlev.

  - Mens vi arbejder hårdt på at standse det her og retsforfølge de skyldige, skal vores borgere kunne føle sig trygge, hvor man bor og færdes – og med en visitationszone gør vi det sværere for kriminelle at udøve deres aktiviteter i området, siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

  Visitationszonerne bliver oprettet efter den seneste måneds skyderier i hovedstadsområdet. I går eftermiddags blev en person dræbt på åben gade midt i myldretidenNørrebro.

  Politiet vurderer, at hændelserne har relation til rocker- og bandemiljøet.

 15. I går kl. 17:58

  Københavns Politi opretter to visitationszoner

  Københavns Politi oprettet to visitationszoner i henholdsvis Tingbjerg/Husum og i dele af Nørrebro og Nordvest.

  Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvor man også kan se et kort over zonerne.

  - Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør Anne Tønnes.

  Visitationszonerne oprettes efter der har været flere skyderier i hovedstaden den seneste måned. I går eftermiddags blev en person dræbt på åben gade på Nørrebro.

 16. I går kl. 17:56

  Så kører vi: Metroens cityring fungerer igen

  Den københavnske metros såkaldte cityring har genoptaget normal drift, oplyser Metroselskabet på Twitter.

  Det satte ellers en kæp i hjulpet for mange, der havde sat deres lid til Cityringen i myldretiden, da den måtte standse på grund af "tekniske problemer".

  Men havde du tænkt dig at vælte husholdsningsbudgettet med en hyrevogn for at nå ud til den længe ventede julefrokost, så har du altså nu et alternativ.

 17. I går kl. 17:43

  Efter skyderi i frisørsalon i Rødovre: Politiet overvejer visitationszone

  Politiet mødte talstærkt op på Islevbrovej i Rødovre efter anmeldelsen om skud. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Skyderiet i en frisørsalon i Rødovre har ført til, at politiet nu overvejer politiet at indføre visitationszone.

  En visitationszone er et område, hvor politiet uden en konkret mistanke kan visitere borgere.

  - Vi tænker på at indføre en visitationszone her fra i aften, så vi får mulighed for at visitere mistænkelige typer, der færdes i de her områder, siger politiinspektør Mogens Norup Lauridsen.

  Af de tre ramte er en endnu uidentificeret person afgået ved døden, en ansat i frisørsalonen er i stabil tilstand på hospitalet.

  Den sidste tilskadekomne er en 15-årig dreng, der blev ramt i hånden. Drengen var i salonen for at blive klippet.

  De to gerningsmænd flygtede fra stedet efter at have afgivet skud. De var klædt i mørkt tøj, men eller er signalementet sparsomt.

  Skyderiet kommer dagen efter et skyderi på Nørrebro, hvor en mand også mistede livet, men for nu vil politiet ikke slå fast, om der er sammenhæng mellem de to episoder.

 18. I går kl. 17:16

  Omikron er nu fundet flere steder i Danmark

  Der er konstateret smitte med den nye coronavariant Omikron flere steder i landet.

  Det siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

  Et tilfælde er bekræftet i Aalborg.

  Derudover er der i Viborg-området fundet to tilfælde efter et socialt arrangement.

  - Af de 150 deltagere er der to bekræftede tilfælde af Omikron-varianter. Ud over det er 39 testet positive, og de er mistænkt for at have Omikron-varianten, men vi mangler de endelige analyser, siger Anette Lykke Petri til Ritzau.

 19. I går kl. 17:15

  Belgien vil bremse smitten ved at sende børnene tidligt på juleferie

  Belgien strammer nu sine coronarestriktioner for tredje uge i træk i et forsøg på at bremse landets seneste smittestigning, som er en af de største i Europa.

  Det oplyser landets premierminister, Alexander De Croo, ifølge Reuters på et pressemøde tidligere i dag.

  De nyt tiltag er primært rettet mod Belgiens børn, da det er blandt dem, at smitten spredes lige i øjeblikket.

  Det betyder blandt andet, at det nuværende maskepåbud vil gælde for børn fra seks år og op. Indtil videre har det kun gjaldt dem over 10 år. De mindste skolebørn vil også blive sendt på juleferie en uge tidligere, mens de større børn vil modtage halvdelen af deres undervisning hjemmefra.

  De nye restriktioner vil ikke ramme det belgiske bar- og restaurantliv, som fortsat vil kunne holde åbent til klokken 23.

 20. I går kl. 17:07

  Metroens cityring er brudt sammen i fredagsmyldretiden

  Er du på vej til julefrokost eller hjem fra arbejde i fredagsmyldretiden i København, skal du måske ikke sætte for meget lid til den københavnske metro.

  M3 og M4, som kører på den såkaldte Cityring i København, der blev indviet i 2019, er nemlig gået i stå.

  Metroselskabet oplyser på Twitter, at nedbruddet skyldes "tekniske problemer". Det er ikke specificeret, hvad den formulering dækker over.

  Kort før klokken 17 er der imidlertid en smule bevægelse på strækningen, men driften er ikke normal, melder Metroselskabet.

 21. I går kl. 17:06

  Mia Rej slipper for korsbåndsskade, men VM er slut for hende

  Mia Rej udgik i begyndelsen af anden halvleg, da Danmark slog Tunesien ved VM i håndbold. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Mia Rej, der måtte udgå af Danmarks første kamp ved VM i håndbold, har pådraget sig skader på det indvendige ledbånd i højre knæ.

  Det betyder, at VM-slutrunden er slut for Mia Rejs vedkommende.

  Hun er dog lettet over, at der ikke er konstateret skader på korsbåndet eller menisken, siger hun i en udtalelse på Dansk Håndbold Forbunds Instagram-profil. Hun ønsker sine holdkammerater god vind ved resten af slutrunden.

  - At det betyder et farvel til VM, er jeg bare pissetræt af lige nu, men jeg ønsker pigerne alt det bedste, lyder det fra Mia Rej.

  Hun rejser nu hjem til Danmark, og i stedet støder Team Esbjerg-spilleren Michala Møller til truppen.

  Danmarks næste kamp ved VM er mod Congo lørdag aften.

 22. I går kl. 16:39

  Flere nedlukninger i Vesthimmerlands Kommune efter mistanke om Omikron-tilfælde

  En skole i Vesthimmerlands Kommune er allerede lukket på grund af mistanke om et tilfælde af den nye coronavariant Omikron.

  Og nu gør kommunen yderligere tiltag for at sikre sig en smittebegrænsning på grund af mistanke om et tilfælde af varianten.

  - Af forsigtighedshensyn lukkes Center for Børne- og Ungesundhed (Børn i Bevægelse) for fysisk fremmøde, skriver kommunen på sin Facebook-side.

  - Også Vestermarkskolen i Aars lukkes ud fra et forsigtighedsprincip. En elev på Vestermarkskolen er nemlig nærkontakt til en person, der er under mistanke for at være smittet med omikron-varianten.

  Kommunen skriver endvidere, at nedlukningerne afblæses, hvis det viser sig ikke at være tilfælde af den nye coronavariant.

  42 tilfælde er lige nu mistænkte på landsplan og afventer yderligere undersøgelser.

 23. I går kl. 16:32

  Justitsminister ser på gadeskyderier med 'ekstrem alvor'

  (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Ritzau Scanpix)

  Det seneste døgns begivenheder, hvor der to gange er blevet åbnet skud på gader i hovedstaden, vækker bekymring i regeringen.

  Det siger justitsminister Nick Hækkerup (S).

  - Det er helt uacceptabelt. Danmark skal ikke være land, hvor der bliver skudt på gaderne. Derfor kommer vi også til at forfølge det her utrolig nidkært.

  Han bliver løbende opdateret på udviklingen, fortæller han.

  I går aftes blev der skudt på åben gade på Nørrebro i København. Her blev en mand i midten af 20'erne dræbt. Manden har ifølge DR's oplysninger tilknytning til bandegrupperingen NNV. To unge mænd er i dag blevet varetægtsfængslet.

  Tidligere i dag blev der også skudt i Rødovre vest for København. Her er en person dræbt, mens en anden er i kritisk tilstand, mens en 15-årig dreng pådrog sig en skade i hånden.

  - Alene det, at der skydes i vores gader, er helt uacceptabelt. Men også, at det har sådan lidt en karakter af tilfældighed er utroligt utryghedsskabende, siger Nick Hækkerup.

 24. I går kl. 16:15

  Mistænkt for at planlægge terror: Fem personer anholdt i Finland

  Finsk politi har anholdt fem personer, som mistænkes for at have planlagt en terrorhandling.

  TV-stationen Yle mener at vide, at der er tale om fem mænd i 20'erne.

  Politiet skriver, at de fem personer blev pågrebet tirsdag, og at der ingen akut fare er. Finsk politi afholder i aften en pressekonference, hvor man vil give yderligere oplysninger i sagen.

 25. I går kl. 16:08

  Politiet fandt 1.515 kanonslag hos 16-årig dreng

  Politiet fandt i går ikke mindre end 1.515 kanonslag på en 16-årig drengs bopæl i Skagen.

  Det var et tip, som fik politiet til at lægge vejen forbi.

  - Straffemæssigt starter straffen på en bøde på 5.000 kroner for at besidde et kanonslag. I det her tilfælde er der tale om et betragteligt antal, så vi skal have vurderet, om sagen kan afgøres med bøde, eller om vi taler om frihedsstraf, fortæller politikommissær Peter Skovbak fra Nordjyllands Politi.

  - Det er ganske alvorligt. Det er ikke særlig tit, vi finder så mange kanonslag hos nogen.

 26. I går kl. 15:34

  Folketingets partier enige om Afghanistan-undersøgelse

  Et bredt flertal af Folketingets partier er blevet enige om, at der skal sættes gang i en undersøgelse af Danmark civile og militære indsats i Afghanistan fra 2001 til 2021.

  Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  Bag aftalen står Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet.

  Partierne vil anmode Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) om at stå for udredningen.

 27. I går kl. 14:59

  Fire yderligere Omikron-tilfælde i Danmark

  Der er fundet fire yderligere tilfælde af coronavarianten Omikron i Danmark, skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

  Dermed er der i alt fundet 18 tilfælde indtil videre. I går var tallet 14.

  Af de 18 er blot 12 sat i forbindelse med rejseaktivitet.

  42 tilfælde er lige nu mistænkte og afventer yderligere undersøgelser.

  Lige nu vides meget lidt om den nye variant, men de første meldinger fra Sydafrika, hvor den først blev opdaget, har været, at symptomerne er relativt milde ved Omikron. Til gengæld er der også indikationer på, at den spredes meget hurtigt.

 28. I går kl. 14:40

  Schweiz strammer restriktioner i forsøg på at bremse Omikron

  Schweiz slutter sig nu til rækken af lande, der strammer restriktionerne i et forsøg på at bremse den seneste tids smittestigning og udbredningen af den nye corona-variant, Omikron.

  Det annoncerede den schweiziske regering fredag.

  Schweiz udvider krav om maske og bevis for vaccination eller immunitet ved tidligere smitte, hvilket blandt andet betyder, at man skal bære mundbind indendørs, alle steder hvor et coronapas er påkrævet.

  Samtidig kommer regeringen med en kraftig opfordring til, at alle, der kan arbejde hjemmefra, gør det. De nye tiltag vil træde i kraft på mandag den 6. december og vil i første omgang vare til den 24. januar.

  Schweiz har indtil videre registreret tre tilfælde af Omikron-varianten.

 29. I går kl. 14:40

  Skyderi i Rødovre: En død og en i kritisk tilstand

  En person er dræbt i forbindelse med et voldsomt skyderi på Islevbrovej i Rødovre i dag.

  Det bekræfter Vestegnens Politi på Twitter.

  - En person er afgået ved døden, og en person der er i kritisk tilstand.

  For ganske kort tid siden kunne politiet oplyse, at tredje person - en 15-årig dreng - ligeledes havde pådraget sig en skade på den ene hånd i forbindelse med skyderiet.

  Han blev kørt på hospitalet - og han er nu færdigbehandlet.

  - Drengen går på en nærliggende skole, og Rødovre Kommune har iværksat hjælpeforanstaltninger til elever og forældre.

  - Vi efterforsker fortsat omstændighederne ved skudepisoden.

 30. I går kl. 14:35

  15-årig dreng skadet i forbindelse med skudepisode i Rødovre

  En teenager har pådraget sig en skade under et skyderi på Islevbrovej i Rødovre i dag.

  Det skriver Vestegnens Politi på Twitter.

  - Vi kan oplyse, at en 15-årig dreng i forbindelse med episoden på gerningsstedet har pådraget sig en skade på den ene hånd, blev kørt på hospital og er færdigbehandlet. De pårørende er underrettet.

  - Drengen går på en nærliggende skole, og Rødovre Kommune har iværksat hjælpeforanstaltninger til elever og forældre.

  - Vi efterforsker fortsat omstændighederne ved skudepisoden herunder drengens skade.

  Politiet meldte tidligere ud i dag, at tre personer var ramt i forbindelse med skudepisoden.

 31. I går kl. 14:26

  Gravide opfordres til at tage imod tilbuddet om corona-vaccination

  Sundhedsstyrelsen opfordrer nu gravide til at lade sig vaccinere mod corona.

  Det sker, fordi styrelsen er blevet opmærksom på, at gravide har en højere risiko for at få et alvorligt forløb med covid-19, og at det desuden er sådan, at sygdom under graviditeten kan øge risikoen for det udfødte barn og for at føde for tidligt.

  Det oplyser de i en pressemeddelelse.

  - Under de første bølger af covid-19 var der kun få gravide, der blev så syge med coronavirus, at de blev indlagt. Under den nuværende tredje bølge hører vi desværre fra landets fødeafdelinger, at de ser et stigende antal af alvorlige forløb hos gravide, der ikke er vaccinerede, siger Bolette Søborg, Enhedschef i Sundhedsstyrelsen i meddelelsen.

  Tilslutningen blandt gravide ligger lige nu på 57 procent, hvilket er lavere end den øvrige befolkning.

 32. I går kl. 14:01

  4.559 nye coronatilfælde det seneste døgn

  4.559 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn.

  I går var tallet 4.680.

  Der er nu 449 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er 22 flere end i går. Af de indlagte er 57 på intensiv afdeling, og 32 af dem får hjælp af en respirator.

  15 personer er døde med corona det seneste døgn.

  Dagens smittetal er baseret på 196.932 PCR-test. Det svarer til, at 2,32 procent af de testede har været smittet med covid-19.

 33. I går kl. 13:57

  Svensk superstjerne aflyser sin koncert i Royal Arena

  Zara Larsson udsendte i år sit tredje album 'Poster Girl'. (Foto: CAITLIN OCHS © Ritzau Scanpix)

  Til dem, der havde glædet sig til at opleve den svenske popstjerne Zara Larsson i Royal Arena i København i aften, er der desværre dårligt nyt.

  Koncerten er nemlig blevet aflyst, fordi Larsson er syg.

  Det oplyser koncertarrangøren Live Nation Denmark på sin Facebook-side.

  - Jeg havde glædet mig så meget til at slutte min turné i København, men jeg kan bare ikke optræde i dag. På grund af helbredsproblemer, som ikke har noget med covid-19 at gøre, har jeg det for dårligt til at kunne optræde, udtaler Larsson.

  Har man billet til koncerten, får man besked fra billetudbyderen Ticketmaster i forhold til refundering.

 34. I går kl. 13:31

  Opsigtsvækkende og dramatisk afhøring af stabschef slut

  Afhøringen af Martin Justesen, der er stabschef for Mette Frederiksen, i Minkkomssionen er netop slut.

  Det blev meget mere dramatisk end forventet. Her er hovedpunkterne fra afhøringen:

  • Justesen fik for alvor krydset klinger med udspørger Jakob Lund Poulsen. Det kulminerede, da Justesen nægtede at svare på et spørgsmål om, hvorvidt han havde drøftet sundhedsministerens noter med departementschef Barbara Bertelsen eller andre i statsministeriet. Her forlod han kortvarigt retslokalet for at vende sagen med sin bisidder for så at vende tilbage og svare ja på spørgsmålet med en bemærkning om, at de ikke havde afstemt forklaringer.

  • Martin Justesen angreb sundhedsminister Magnus Heunickes noter, som er blevet fremlagt for kommissionen i forbindelse med Heunickes afhøring.

  • Der var flere ting, som Martin Justesen ikke kunne huske fra mødet den 3. november.

  • Han fortæller, at han først hørte om den manglende lovhjemmel den 8. november.

 35. I går kl. 12:57

  Kravet om mundbind genindføres på plejehjem

  Et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har i dag vedtaget, at også besøgende og ansatte på plejehjem skal bære mundbind, når de opholder sig på fællesarealerne.

  Det oplyser social- og ældreminister Astrid Krag (S).

  - Vi kommer til at genindføre de regler, vi tidligere har haft om mundbind på plejehjem, hvor det er de mest sårbare i forhold til coronasmitte, der bor.

  - Det vil sige, at både besøgende og medarbejdere skal bruge visir, når de er på vores plejehjem, siger Astrid Krag.

  Der vil imidlertid kunne gøres undtagelser i helt særlige situationer, oplyser ministeren.

  Social- og Ældreministeriets pressemedarbejder forventer, at reglerne træder i kraft fra næste uge.

  Epidemiudvalget diskuterede også brugen af mundbind på plejehjem på et møde i sidste uge. Her var der ikke umiddelbart flertal for at genindføre det.

 36. I går kl. 12:52

  Politiet bekræfter: Tre personer ramt af skud i Rødovre

  Københavns Vestegns Politi bekræfter, at tre personer er ramt af skud på Islevbrovej i Rødovre.

  Det skriver de på Twitter.

  Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse noget om de ramtes tilstand. Politiet er lige nu massivt til stede i området.

  Københavns Vestegns Politi er i gang med at undersøge sagen og efterlyser vidner til skyderiet.

  DR Nyheder følger sagen.

 37. I går kl. 12:42

  Uroligheder ved EM-finalen i fodbold var ’faretruende tæt på at koste liv’

  (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)

  Sommerens EM-finale på Wembley i London var tæt på at koste liv. Det konkluderer en uafhængig rapport, som blev offentliggjort fredag.

  Under EM-finalen mellem England og Italien tiltvang mere end 2.000 fans sig adgang til stadion uden billet. De billetløse fans’ stormløb mod stadion ’skabte rystende scener af kaos, og det var faretruende tæt på at koste liv’, lyder det i rapporten.

  Arrangørerne af EM-finalen havde undervurderet kampens sikkerhedsrisiko, vurderer rapporten. I alt blev der begået 17 store sikkerhedsbrud.

  Mark Bullingham, formand for det engelske fodboldforbund, FA, siger, at rapporten er vigtig læring for FA.

  - FA undskylder for den forfærdelig oplevelse mange havde på Wembley den aften. Læringen fra denne rapport er med til at sikre, at fans i fremtiden vil få gode oplevelser ved store begivenheder på Wembley, sådan som de har haft i så mange år.

 38. I går kl. 12:32

  Grundlovsforhør om drab på Nørrebro: To sigtet for drab og drabsforsøg

  To mænd på henholdsvis 21 og 18 år bliver i disse minutter fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret, hvor de er blevet sigtet for drabsforsøg og drab efter en skudepisode i går på Nørrebro i København.

  Det oplyser DR Nyheders retsanalytiker, Louise Dalsgaard, som er til stede ved grundlovsforhøret.

  De to mænd er sigtet for at have dræbt en ung mand klokken cirka klokken 16.30 på hjørnet mellem Nørrebrogade og Sorgenfrigade i forening med flere uidentificerede.

  De er ligeledes sigtet for drabsforsøg på en uidentificeret person. Det kom ikke frem, da politiet oplyste om sagen i går.

  Ifølge sigtelsen afgav den 21-årige mand to skud mod de forudrettede, hvor det ene skud ramte ryggen på den mand, som efterfølgende afgik ved døden.

  Efterfølgende kørte den 18-årige til gerningsstedet med henblik på at hente den 21-årige for at bringe ham væk.

  De to er ligeledes sigtet for at være i besiddelse af en pistol af mærket Glock og syv skarpe patroner.

  De to nægter sig skyldige. Dommeren valgte at lukke dørenene, hvilket forhindrer offentligheden i at høre yderligere.

 39. I går kl. 12:32

  Jesper Jensen: Mia Rejs knæ skal scannes senere i dag

  Mia Rej blev båret fra banen. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Omfanget af Mia Rejs skade er endnu uafklaret, slog den danske landstræner, Jesper Jensen, ved et pressemøde i dag.

  Bagspilleren blev skadet under Danmarks åbningskamp mod Tunesien ved VM i håndbold torsdag aften. Den 31-årige Mia Rej skal undersøges i løbet af i dag, fortæller Jesper Jensen.

  - Hun undergik en forundersøgelse i går, og så er der en scanning i dag. Der kommer forhåbentligt et resultat så hurtigt som muligt, for uvisheden kan nogle gange være lige så slem som resultatet, siger landstræneren til DR Sporten.

  Michala Møller fra Team Esbjerg er hentet ind som supplement til truppen, men Mia Rej er fortsat en del af holdet.

 40. I går kl. 12:18

  Politiet er massivt til stede ved skyderi i Rødovre

  Politiet er massivt til stede i forbindelse med et skyderi på Islevbrovej i Rødovre, efter der er løsnet skud på vejen.

  Det skriver Ritzau.

  Københavns Vestegns Politi er i gang med at undersøge sagen og efterlyser vidner til skyderiet.

  De har ikke yderligere at tilføje lige nu, skriver de på Twitter.

 41. I går kl. 11:53

  Indenrigsminister bliver Østrigs nye kansler

  Karl Nehammer bliver manden, der overtager posten som kansler i Østrig.

  Han er blevet valgt af sit parti, det konservative ÖVP, som ny formand og dermed altså også kommende kansler.

  Han overtager fra Alexander Schallenberg, der allerede havde meddelt, at han ville trække sig, når ÖVP havde fundet en afløser for Sebastian Kurz, der har trukket sig fra politik efter en skandalesag om mulig korruption.

  Karl Nehammer forlader posten som indenrigsminister.

  Karl Nehammer bliver den nye mand i spidsen for Østrig. (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)
 42. I går kl. 11:45

  Landstræner indkalder ny spiller efter skade til Mia Rej

  - Der er ikke noget nyt i forhold til Mia Rej.

  Sådan begynder landstræner Jesper Jensen pressemødet dagen efter Danmarks åbninsgsejr over Tunesien ved VM.

  Den danske bagspiller udgik, med hvad der lignede en grim skade, i begndelsen af anden halvleg. Men selvom det ikke så godt ud, er der stadig ingen afklaring på skadens omfang.

  - Vi undersøger knæet, og skal have tjekket det helt igennem. Når vi ved mere, melder vi ud med det samme. Der er en rækkefølge som både Mia, holdet og hendes klub er enige om, lyder det fra landstræneren.

  Mia Rej er altså stadigvæk en del af den danske trup, som Jesper Jensen dog har suppleret med Michala Møller fra Team Esbjerg.

  - Vi har valgt at indkalde Michala Møller, som er på vej herned i dag. Hun ankommer til truppen i eftermiddag eller aften. Hun skal igennem den obligatoriske kviktest, hvor hun lige skal vente en halv time, men ellers satser vi på, at hun er klar.

 43. I går kl. 11:35

  Regeringen: Årets finanslov bliver forsinket

  Dette års finanslov er nu officielt forsinket.

  Det er erkendelsen i et brev fra finansminister Nicolai Wammen (S) til Folketingets formand.

  Regeringen havde planlagt, at den sidste afstemning om finansloven skulle finde sted i Folketinget den 15. og 16. december - altså om knap to uger.

  Men det når regeringen ikke, lyder erkendelsen i brevet.

  - På vegne af regeringen skal jeg derfor anmode om, at der fastsættes en ny dato for 3. behandlingen – forventeligt i uge 51, skriver finansministeren.

  Forklaringen på forsinkelsen er ganske enkel. Det er endnu ikke lykkedes for regeringen at lave en finanslovsaftale. I øjeblikket forhandles der stort set dagligt med støttepartierne Enhedslisten, SF og De Radikale.

  En ny finanslov skal være stemt igennem Folketinget inden det nye år. Det følger af grundloven. Når regeringen ikke at få flertal, skal der i stedet fremsættes en midlertidig bevillingslov.

 44. I går kl. 11:32

  Smittede efter stort udbrud i Norge viser tegn på milde symptomer

  En julefrokost i Norges hovedstad, Oslo, har dannet rammen om det, der potentielt er det største kendte udbrud af coronasmitte med Omikron-varianten.

  60 er blevet smittet, og 15 til 20 af prøverne peger i retning af, at der er tale om mulig Omikron, der menes at være mere smitsom end andre varianter.

  De første meldinger fra Sydafrika, hvor den først blev opdaget, har været, at symptomerne til gengæld er relativt milde ved Omikron, og det billede genkender de i Oslo fra dem, der mistænkes at have pådraget sig den.

  - De mennesker, som vi har overblik over i Oslo, har symptomer som hovedpine eller ondt i halsen. Nogle har også hoste. Men de har, hvad vi kalder milde symptomer, siger ledende overlæge Tine Ravlo ifølge Ritzau.

 45. I går kl. 11:24

  Lars Høgh optages i Fodboldens Hall of Fame

  Lars Høgh nåede at spille 817 kampe for OB, otte A-landskampe og vandt prisen som årets målmand fem gange. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske fodboldlegende Lars Høgh er blevet optaget i Fodboldens Hall of Fame.

  Det meddeler DBU fredag middag.

  Lars Høgh fik beskeden om optagelsen i Fodboldens Hall of Fame torsdag d. 2. december, og hovedpersonen selv er stolt og glad for at blive en del af den prestigefyldte klub.

  - Fodbold har betydet rigtig meget for mig i hele mit liv. Det er der, jeg har haft kæmpe oplevelser, både som spiller og som træner. Og det er her, jeg har mødt rigtigt mange fantastiske mennesker, som jeg i dag betragter som nære venner.

  - Både min familie og jeg er meget stolte over optagelsen i Fodboldens Hall of Fame, siger Lars Høgh til DBU.

 46. I går kl. 11:17

  Akutafdelingen i Holstebro har fået påbud af Arbejdstilsynet

  Arbejdsmiljøet på akutafdelingen i Holstebro halter.

  Sådan lyder konstateringen fra Arbejdstilsynet, der netop har givet Hospitalsenheden Vest et påbud om at rette op på forholdene.

  I påbuddet bliver det beskrevet, hvordan sygeplejersker ofte må stå alene med stærkt smertepåvirkede patienter uden at kunne tilkalde hjælp.

  Arbejdstilsynet vurderer, at arbejdet med patienterne ikke er blevet udført sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

  DR har tidligere beskrevet, hvordan sygeplejerskerne på afdelingen i stor stil er blevet tvunget til at tage ekstravagter, for at få driften til at hænge sammen.

  Senest den 8. februar skal hospitalet orientere om, hvordan man vil efterkomme påbuddet. Og sygeplejefaglig direktør Ida Gøtke forsikrer, at de gør alt for at rette op på problemerne.

 47. I går kl. 10:26

  Modemagasin dropper alt indhold med pels

  Elle har som det første internationale modemagasin besluttet, at det fremover skal være slut med pels i alle afskygninger.

  Det gælder både på hjemmesiden og i magasinerne, hvor artikler og annoncer om pels bliver udfaset, fordi det 'ikke længere flugter med vores værdier', siger Elles internationale direktør, Valeria Bessolo ifølge dw.com.

  - Pels er blevet gammeldags, slår hun fast.

  Elle har allerede droppet pels i 13 af sine magasiner, der udgives i 45 udgaver verden over. 20 stopper fra årsskiftet, mens de sidste gør det et år senere.

  Flere af de store modehuse såsom Gucci, Versace og Prada er allerede stoppet med at bruge pels.

 48. I går kl. 10:10

  Brasiliansk mesterskabseufori: Fodboldklub uddeler gratis tatoveringer

  Torsdag aften var tusindvis af fans samlet i gaderne i Belo Horizonte, hvor veje var afspærret, og fyrværkeri kunne ses over hele byen. (Foto: CRIS MATTOS © Ritzau Scanpix)

  De nykårne mestre fra Atletíco Mineiro vil fejre deres første brasilianske mesterskab i et halvt århundrede ved at give gratis tatoveringer til deres fans.

  Atletíco Mineiro vandt det brasilianske Serie A-trofæ torsdag aften ved at slå Bahia 3-2.

  Efterfølgende fortalte Atletíco Mineiros sponsor, at den vil betale for gratis tatoveringer til klubbens fans i næste uge.

  Det rapporterer radiostationen Rádio Itatiaia. Sponsoren, byggefirmaet MRV, vil afsløre flere detaljer fredag, lyder det. MRV er i øjeblikket ved at opføre et nyt stadion til Atletíco Mineiro.

  Det er endnu ikke blevet oplyst, hvilken størrelse tatovering eller hvilket design sponsoren vil betale for.

  - Aktionen, som starter i morgen klokken 09.00, vil foregå efter et først-til-mølle-princip, skriver Rádio Itatiaia på sin hjemmeside.

  Det er første gang siden 1971, at Atletíco Mineiro vinder det brasilianske mesterskab.

  /ritzau/Reuters

 49. I går kl. 09:48

  Bramsen: Dansk forsvar har ikke observeret ufoer

  En amerikansk rapport om uidentificerbare flyvende objekter (ufoer) har ledt til, at De Konservatives Niels Flemming Hansen har spurgt forsvarsminister Trine Bramsen, om Forsvaret i Danmark har observeret fysiske flyvende objekter, som bevæger sig på uforklarlige måder, de seneste ti år.

  Det skriver Ritzau.

  Den amerikanske rapport handler om observationer af ufoer. I den hedder det, at 143 ud af 144 uforklarlige luftfænomener observeret mellem 2004 og 2021 er "fortsat uforklarlige".

  Men den danske forsvarskommando har altså ikke observeret nogle flyvende objekter, hvis adfærd og oprindelse var uforklarlig, skriver ministeren i et svar til Niels Flemming Hansen.

 50. I går kl. 09:42

  To personer fremstilles i grundlovsforhør efter skuddrab på Nørrebro

  To personer fremstilles nu i grundlovsforhør efter et skuddrab på Nørrebro i går aftes.

  Det skriver Ritzau.

  Grundlovsforhøret starter klokken 10.45, og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre. Det oplyser politiet, der ikke har yderligere oplysninger om sagen.

 51. I går kl. 09:36

  Viktor Axelsen kåret som verdens bedste badmintonspiller

  Viktor Axelsen vandt i august OL-guld. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Viktor Axelsen er kåret som årets mandlige badmintonspiller for 2020-2021 af Det Internationale Badmintonforbund, BWF.

  Det blev afsløret ved en videostreamet prisoverrækkelse tidligt fredag dansk tid.

  Axelsen bliver dermed den første dansker siden 1999, der modtager prisen. Det år blev Camilla Martin hædret, efter at hun var blevet verdensmester.

  Prisen blev introduceret i 1998, hvor Peter Gade fik prisen. Frem til 2007 var prisen fælles på tværs af køn, men året efter gik man over til at kåre både årets mandlige og kvindelige spiller.

  Axelsen er nået frem til finalen i 9 ud af 11 individuelle turneringer i 2021 indtil videre. Seks af dem har han vundet, to blev tabt i tætte kampe, mens coronasmitte forhindrede ham i at stille op i EM-finalen.

  Han vandt suverænt OL-guld i Tokyo og har desuden vundet Super 1000-turneringerne Yonex Thailand Open, Toyota Thailand Open, Denmark Open og Indonesia Open.

  Fynboen kan endda nå at vinde endnu to store titler i 2021. Aktuelt spiller han World Tour Finals, hvor han er klar til lørdagens semifinaler, og senere i december er han favorit til at vinde VM.

Mere fra dr.dk