Seneste nyt

Valutafond: Afghansk økonomi vil skrumpe med 30 procent

Overblik

 1. 19. okt kl. 13:35
  Valutafond: Afghansk økonomi vil skrumpe med 30 procent

  Den Internationale Valutafond (IMF) vurderer, at Afghanistans økonomi i år vil skrumpe med omkring 30 procent.

  Det vil både føre til en stigning i antallet af afghanske flygtninge og potentielt sende mange ud i fattigdom, lyder det.

  - Et fald i levestandarden vil sende millioner ud i fattigdom og kan føre til en humanitær krise, skriver IMF i en opdatering om landets økonomi.

  Det økonomiske kollaps er en konsekvens af, at den militante gruppe Taliban i midten af august overtog magten i landet. Samtidig er meget nødhjælp blevet indstillet.

 2. 5 min. siden

  Partier: Udelukket at diskutere vaccinepligt i Danmark

  EU's kommissionsformand vil drøfte vaccinepligt i EU. Men det er helt udelukket, hvis det står til Venstre og Enhedslisten.

  Det skriver Ritzau.

  - Det er vi færdige med at diskutere, siger Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, til Ritzau.

  - Jeg frygter sådan set, at det kommer til at virke kontraproduktivt i de lande, der indfører det, fordi det kommer til at grave grøfterne dybere, siger Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører for Enhedslisten, med henvisning til de lande, som har eller overvejer at indføre pligt til at lade sig vaccinere.

  I går aftes sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at de selvfølgelig ser, hvad der sker i andre lande.

  - Men det er helt oprigtigt fra vores side, at vi allerhelst vil have, at det er det enkelte menneske, der træffer beslutningen, sagde hun.

 3. 14 min. siden

  Pensionerede læger strømmede til vaccinecentre i foråret – nu har træthed bredt sig

  Vaccinecentrene har fået sværere ved at finde pensionerede læger og sygeplejersker, der vil stikke danskerne.

  På vaccinecentret i Randers kunne de godt bruge 5-10 ekstra hjælpere nu og her, siger centrets leder, Nina Søndergaard.

  - Mange har andre aftaler, nu vi nærmer os jul. Der er ikke lukket så meget ned endnu, så der er stadig bedsteforældredage i børnehaver og skoler, siger hun.

  De frivillige har tidligere været brugt, da tusinder skulle vaccineres i foråret og op til sommerferien.

  Nu har der bredt sig en vis træthed, siger Nina Søndergaard.

  - Vi skal skrue op igen, nu flere skal have tredje stik, og børnene skal vaccineres. Det gør vi med glæde, men det er ikke med så meget energi, som der har været, siger hun.

 4. 18 min. siden

  Forskere mener at have fundet årsag til AstraZeneca-blodpropper

  Et nyt fund af årsagen til blodpropper efter coronavaccine fra AstraZeneca skal bruges til at fjerne den sjældne bivirkning.

  Det er et amerikansk-britisk forskerhold, der mener at have fundet ud af, hvordan et protein i blodet kan tiltrække et vigtigt komponent i vaccinen og sætte gang i en kædereaktion, som i sidste ende kan resultere i sjældne men farlige blodpropper.

  En talskvinde fra medicinalfirmaet fortæller til BBC, at man vil undersøge, hvordan forskningen kan bidrage til at fjerne bivirkningen.

  I Danmark er vi stoppet med at vaccinere mod covid-19 med AstraZenaca, blandt andet på grund af sammenhængen mellem vaccinen og de sjældne blodpropper.

 5. I dag kl. 07:45

  FN: Behovet for nødhjælp har aldrig været større

  Corona, klimaforandringer og konflikter, der sender flere mennesker på randen af hungersnød.

  FN vurderer i en rapport, at behovet for nødhjælp aldrig har været større.

  Helt konkret vurderer FN, at 1 ud af 29 personer i verden vil få brug for hjælp i 2022. I 2015 havde 1 ud af 95 brug for nødhjælp, skriver FN i rapporten.

  De anslår, at der er tale om 274 millioner mennesker, som har behov for nødhjælp næste år. Det er 17 procent mere end behovet i år, der allerede var rekordstort.

 6. I dag kl. 07:32

  Michelle overnattede i Ikea: 'Alle har simpelthen været så søde'

  - Det er noget bedre end at sove i sin bil.

  Omgivet af LACK-borde, kanelsnegle og softice-maskinen har seks kunder og omkring 25 ansatte på baggrund af uvejret overnattet i Ikea i Aalborg.

  En af dem er Michelle Barrett, der til daglig arbejder i en legetøjsbutik ved siden af Ikea. Da hun i går kunne se skriften på væggen, bankede hun sammen med nogle kolleger på døren hos Ikea for at søge om husly.

  - Aftenen og natten har været god. Det er noget bedre end at sove i sin bil. Det har været dejlig varmt, og vi er bare lykkelige for, at de ville lukke os ind.

  - Alle har simpelthen været så søde, og vi har egentlig bare grinet af situationen, for det kommer vi nok ikke til at opleve igen, siger Michelle Barrett over morgenmaden til DR Nord.

 7. I dag kl. 06:54

  Baldwin hævder, at han ikke trykkede på aftrækker i skudepisode

  Alec Baldwin trykkede ikke på aftrækkeren, da han under en filmoptagelse ramte to personer med en revolver, og den ene døde.

  Det hævder han i et interview med ABC News, som bringes torsdag, skriver Ritzau. Udtalelsen stammer fra et kort uddrag af interviewet.

  Skuespilleren holdt en Colt-revolver, da den gik af. Revolveren viste sig at være ladt med skarp ammunition.

  - Jeg ville aldrig rette en pistol mod nogen og trykke på aftrækkeren. Aldrig, siger Alec Baldwin i det korte uddrag af interviewet.

  Optagelserne til western-filmen 'Rust' er standset, og Baldwin har tidligere oplyst, at produktionen af filmen ikke genoptages.

 8. I dag kl. 06:53

  Ny hjemmeside skal hjælpe unge med pædofile tanker

  Hvis man er seksuelt tiltrukket af børn, så vil det ofte vise sig allerede i teenageårene, og derfor lancerer Red Barnet nu en ny hjemmeside med information til unge, der har pædofile tanker.

  Det fortæller Per Frederiksen, der er psykolog hos Red Barnet.

  Med hjemmesiden, der hedder www.redbarnet.dk/ctrl, håber organisationen på tidligt at kunne informere unge med pædofile fantasier om, at de godt kan lære at kontrollere deres tanker, og at det er en god idé at søge hjælp.

  - Formålet er at beskytte børn mod seksuelt motiverede overgreb, siger Per Frederiksen.

  Hvorfor skal man hjælpe nogen, der har så forfærdelige tanker?

  - Vi skal først og fremmest beskytte børn mod alle former for seksuelle overgreb. Og vi lader børn i stikken, hvis vi ikke tør gå ind i den arena, siger han.

 9. I dag kl. 05:45

  Isglatte veje i hele landet forårsager trafikuheld

  Vejene er glatte flere steder i landet, og det er derfor en god idé at komme tidligt ud af døren i dag.

  - Vanskelige forhold i trafikken her til morgen. Mange steder sne og isglatte veje, så kør forsigtigt, skriver DMI på Twitter.

  Hos Sydøstjyllands Politi oplyser man på Twitter, at en lastbil holder på tværs af motorvej E45 lige nord for Vejle og spærrer trafikken i nordgående retning.

  - Overvej alternativ rute, og kør forsigtigt - det er glat, lyder det.

  Samme melding kommer fra Midt- og Vestsjællands Politi, hvor man opfordrer til at køre med omtanke.

  Man har allerede haft flere trafikuheld. Blandt andet ved rute 155 ved Svinninge samt på Holbækmotorvejen i vestgående retning ved afkørsel 19.

 10. I dag kl. 05:18

  Storm lukkede kortvarigt Storebæltsbroen ned

  Storebæltsbroen har i nattens løb været lukket ned for al biltrafik på grund af en storm.

  Det skete lidt efter klokken 4, men omkring tre kvarter senere skrev Sund & Bælt på Twitter, at man havde genåbnet strækningen.

  Lukningen af al biltrafik skyldtes vindstød på over 25 meter i sekundet, fortalte vagtchef Stefan Jensen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

 11. I går kl. 23:32

  300 passagerer må overnatte i lufthavnen i Aalborg

  For mange flypassagerer, der skulle med et fly til eller fra Aalborg lufthavn, blev det en skuffende eftermiddag og aften.

  For på grund af vejret har det ikke været muligt at flyve.

  Men for omkring 300 personer var et aflyst fly ikke den eneste dårlige nyhed. De er nemlig strandet i lufthavnen, og må nu overnatte der. Det skriver Nordjyske.

  De må alle overnatte i lufthavnsterminalen, da man ikke har kunnet skaffe busser eller hotelværelser til dem, oplyser driftsdirektør Kim Bermann til Nordjyske.

  - Vores personale er jo også fanget, så vi holder både restaurant og deli åben. Jeg har talt med vores kok tidligere i aften, og han har smurt sandwiches hele aftenen, så der er mulighed for både at få noget at spise og drikke, siger Kim Bermann.

 12. I går kl. 22:44

  Mobning kan blive strafbart i franske skoler

  I Frankrig vil politikerne nu gå langt for at stoppe mobning i skolerne.

  I et nyt lovforslag vil man nemlig gøre det strafbart med helt op til tre års fængsel at mobbe andre elever.

  Et flertal i Nationalforsamlingen, der er det ene af de to kamre i det franske parlament, har ifølge Ritzau allerede stemt for forslaget, der nu skal sendes til det andet kammer, Senatet.

  Her ventes det ifølge Nyhedsbureauet AFP også at blive vedtaget, og i så fald kan forslaget gælde fra februar.

  - Vi vil aldrig acceptere, at vores børns liv bliver ødelagt, sagde uddannelsesminister Jean-Michel Blanquer i dag.

 13. I går kl. 22:21

  Spanien åbner VM med sejr over Argentina

  VM i håndbold for kvinder blev her til aften skudt i gang med et opgør mellem Spanien og Argentina.

  Hjemmebanefavoritterne fra Spanien havde sit bøvl med argentinerne i første halvleg, men i anden viste de rødklædte spaniere, at de var et niveau over Argentina. Med en sejr på 29-13 endte Spanien med at trække det længste strå, og dermed fik de en god start på slutrunden på hjemmebane.

  Danmark spiller første kamp ved VM i morgen, når de møder Tunesien klokken 20.30. Kampen kan ses på TV2 eller følges i LIGA på P3.

 14. I går kl. 22:18

  Vindfølsomme køretøjer må ikke køre over Storebæltsbroen

  Al kørsel med vindfølsomme køretøjer er nu forbudt over Storebæltsbroen på grund af kraftig blæst.

  Vindfølsomme køretøjer er eksempelvis lastbiler, varevogne, minibusser og og biler med trailere.

  Man forventer, at forbuddet ophører i morgen klokken 12.

 15. I går kl. 21:32

  Kunder og ansatte må overnatte i Ikea i Aalborg på grund af vejret

  I Ikea i Aalborg har de her til aften måttet tilbyde 6 kunder og omkring 20-25 ansatte at overnatte i forretningen, fordi det simpelthen er umuligt for dem at komme hjem på grund af vejret.

  Det fortæller market manager Peter Elmose.

  - Planen er, at vi åbner vores forretning, og så kan man sove i sofaer, eller hvor man lige kan finde en seng i løbet af natten, siger han.

  Han fortæller, at der er god stemning blandt de strandede, og at der bliver gjort lidt af hvert for hyggen i løbet af aftenen.

  - Vi har set julekalender, og nu har vi fundet lidt spil frem, noget risalamande, nogle af vores populære kager, noget kaffe og sodavand. Og i dagens anledning skal der være fest, så vi har også en enkelt øl, og så bliver der mulighed for at se lidt fodbold, lyder det fra Peter Elmose, der fortæller, at han aldrig har prøvet noget lignende i sine 16 år i Ikea.

 16. I går kl. 21:09

  Fire personer kommet til skade ved eksplosion i München: Den ene alvorligt

  Ifølge Reuters anslår forskere at 1,5 millioner tons bomber blev kastet over Tyskland under Anden Verdenskrig, og 15 procent anslås at være ueksploderede. (Foto: ANDREAS GEBERT © Ritzau Scanpix)

  Fire personer blev såret, da en gammel bombe fra Andern Verdenskrig eksploderede ved en byggeplads nær Münchens travle hovedbanegård tidligere i dag.

  I første omgang blev det slået fast, at tre personer var såret, men det tal er nu opjusteret til fire personer.

  Münchens brandvæsen siger desuden, at en af personerne er alvorligt såret, skriver Reuters.

  Mere end 2.000 ton ueksploderede bomber og skarp ammunition opdages hvert år i Tyskland, selv her 70 år efter krigens afslutning, skriver Reuters.

  Nedenfor ses video af politi og beredskab i perioden efter bomben sprang:

 17. I går kl. 21:01

  Moderna-chef: Vi kan have Omikron-booster klar til marts

  Vaccineproducenten Moderna kan have et ekstra corona-stik, der er tilpasser den nye Omikron-variant, klar til marts.

  Det siger Moderna-chefen Stephen Hoge. Han mener, at et ekstra stik med en vaccine, der er særligt tilpasset den nye variant, er den bedste vej frem, hvis den nye variant viser sig at være mindre påvirket af vacciner end andre varianter.

  - Vi er allerede i gang med sådan et program, siger han til Reuters.

 18. I går kl. 21:01

  Politiet skærper varsel: Al udkørsel frarådes i Nordjylland

  Kaos på vejene i og omkring Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  I Nordjylland har politiet nu skærpet sine udmeldinger og fraråder al udkørsel i hele regionen på grund af snestormen.

  Det skriver politiet på Twitter.

  Rigtig mange veje er blokerede, blandt andet fordi lastbiler kører galt.

  Politiet skriver, at man arbejder på at hjælpe alle, der har brug for hjælp.

 19. I går kl. 20:30

  Tennisforbund suspenderer alle turneringer i Kina

  WTA, kvindernes tennistour og -forbund, suspenderer alle turneringer i Kina.

  Det sker som en reaktion på sagen om den kinesiske tennisspiller Peng Shuai, der forsvandt i næsten tre uger efter hun beskyldte en tidligere toppolitiker for seksuelt overgreb. Siden har Peng Shuai været genstand for massiv international opmærksomhed.

  WTA forlanger en grundig og gennemsigtig efterforskning af Peng Shuais beskyldninger, oplyser Steve Simon, der er administrerende direktør i WTA.

  - Jeg er ked af, at det er kommet til dette punkt.

  - Medmindre Kina tager de skridt, vi har bedt om, vil vi ikke udsætte vores spillere og ansatte for risiko ved at afholde begivenheder i Kina.

  - Kinas ledere har efterladt WTA uden et valg. Jeg håber stadig, at vores bønner vil blive hørt, og at de kinesiske myndigheder vil adressere dette problem, lyder det fra Steve Simon i pressemeddelelsen.

 20. I går kl. 20:16

  USA registrerer sit første tilfælde af Omikron-varianten

  USA har i dag registreret det første tilfælde af Omikron-varianten af coronavirus.

  Det har de amerikanske sundhedsmyndigheder bekræftet i dag, skriver Reuters.

  Smitten er bragt til USA via en rejsende fra Sydafrika, som var fuldt vaccineret mod coronavirus.

  Omikron er blevet kaldt en bekymrende variant af Verdenssundhedsorganisationen, WHO, men man ved endnu ikke særlig meget om varianten.

 21. I går kl. 20:02

  Strømmen er tilbage i Nuuk - men den er stadig ustabil

  I Grønlands hovedstad, Nuuk, er strømmen nu vendt tilbage.

  Det oplyser Anne Meisner, der er redaktør på Radioavisen i grønlandske KNR Nyheder, til Ritzau.

  Nuuk blev ramt af et strømnedbrud natten til tirsdag dansk tid på grund af en fejl i et vandkraftværk som følge af kraftige vindstød.

  Strømmen er dog stadig ustabil, lyder det fra Anne Meisner.

  - Den kan komme og gå, og det er sådan set meldingen hele dagen.

 22. I går kl. 19:22

  Hver tredje har taget mod vaccinetilbud til børn siden weekenden

  I weekenden begyndte man for første gang at invitere 10- og 11-årige til vaccination mod coronavirus.

  Og siden de første invitationer landede i forældrenes e-Boks i lørdags, har omkring en tredjedel af de inviterede booket en tid til vaccination. Det sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde her til aften.

  - Det er flere, end vi havde turdet håbe på, sagde hun.

  De første i aldersgruppen blev vaccineret i søndags.

 23. I går kl. 19:04

  Myndighederne formoder, at vaccinerne også har effekt på ny variant

  Direktøren for Statens Serum Institut, Henrik Ullum, sagde for kort tid siden på et pressemøde, at myndighederne forventer, at den nye Omikron-variant af coronavirus er mere smitsom end tidligere varianter, selvom der stadig er meget, man ikke ved om varianten.

  Myndighederne forventer dog også, at vaccinerne stadig vil virke mod den nye variant, siger han.

  - Allerede i løbet af en uge eller to vil jeg forvente, at vi ved meget mere om Omikron. Det er også vores erfaring med andre varianter, siger han.

  Henrik Ullum vurderer også, at Danmark vil kunne forblive åbent henover vinteren, hvis man "bevarer den sunde fornuft".

 24. I går kl. 18:52

  Mette Frederiksen: Vi er meget langt fra vaccinepligt

  På aftenens pressemøde om coronasituationen blev statsminister Mette Frederiksen spurgt, hvor langt vi i Danmark er fra at indføre vaccinepligt, som man eksempelvis er ved i Østrig.

  Her svarede hun ved først at fortælle, hvor godt det går med at få folk til at tage imod vaccinen frivilligt.

  Spørgsmål: Betyder det, at du er meget langt fra en vaccinepligt?

  - Ja, det gør det. Vi ser, hvad der sker i andre lande. Men det er helt oprigtigt fra vores side, at vi vil allerhelst have, at det er det enkelte menneske, der træffer beslutningen. Men vi har ikke noget mod at gøre meget klart, at det er vigtigt, at det valg så også bliver truffet, lød det fra statsministeren.

 25. I går kl. 18:38

  Snevejr udskyder Champions League-brag

  Aalborg Håndbold skal her til aften møde ungarske Pick Szeged på hjemmebane i Champions League.

  Men opgøret mellem de to herrehold, der oprindeligt var sat til at skulle starte klokken 18.45, er blevet udsat med to timer.

  Det skyldes den store mængde sne, der er faldet i Nordjylland, oplyser Aalborg Håndbold på sin facebook-side.

  - På grund af forsinkelse hos spillere og officials er kampen udskudt til 20.45. Vi beklager ulejligheden, skriver den danske klub.

  I slutningen af oktober tabte de forsvarende danske mestre til ungarerne i Champions League-gruppespillet, og derfor skal de forsøge at få revanche i aften.

 26. I går kl. 18:27

  Nye mål for vaccination: Alle inviterede skal kunne få en tid inden for en uge

  Myndighederne har sat nye mål for vaccinationsindsatsen mod coronavirus, siger statsminister Mette Frederiksen på dagens pressemøde.

  Et af målene er, at alle, der bliver inviteret til vaccination, skal kunne booke en tid inden for en uge i den region, de bor i - og som udgangspunkt i rimelig afstand til, hvor de bor.

  Derudover siger statsministeren, at målet er, at alle bliver indkaldt til tredje vaccinestik, inden der er gået seks måneder fra andet stik, så man også kan få stikket, inden det halve år er gået.

 27. I går kl. 18:25

  Danmark får første leverance af corona-lægemiddel i næste uge

  Første leverance af et nyt lægemiddel mod coronavirus lander formentlig i Danmark i næste uge. Det har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) lige sagt på et pressemøde.

  Danmark har bestilt to forskellige slags lægemidler til behandling mod coronavirus, og det er altså det ene af dem, der kommer i næste uge.

  Det vides endnu ikke, hvornår og hvordan de tages i brug.

  - Det er ikke relevant for alle, men forsøg har vist gode effekter for nogle risikogrupper.

  - Hvornår, hvordan og for hvem det bliver relevant at bruge er sundhedsmyndighederne i gang med at vurdere, siger Magnus Heunicke.

 28. I går kl. 18:10

  Mette Frederiksenpressemøde: Tag imod det tredje vaccinestik

  Statsminister Mette Frederiksen holder her til aften pressemøde om coronasituationen.

  Og det gør hun med en kraftig opfordring til især ældre og frontpersonale i sundhedsvæsnet om at tage imod invitationen til et tredje vaccinestik.

  - Tid er lige nu den afgørende faktor.

  - Til alle jer, der blev vaccineret sidste vinter og i foråret: tag imod det tredje vaccine-stik. Til alle jer andre, der fik andet stik i sommer, så får i en invitation de kommende måneder. At tage mod tredje stik er lige nu en af de vigtigste enkeltstående handlinger, vi hver især kan gøre, siger Mette Frederiksen.

 29. I går kl. 17:19

  Vejret skaber flere problemer: Kør ikke ud i trafikken i Nordjylland samt Randers og omegn

  Trafikken står stille på Ny Nibevej i Aalborg. (Foto: Trine Dam)

  På grund af vejret og de problemer, det giver for trafikken, opfordrer Nordjyllands Politi nu alle i Nordjylland til ikke at køre ud i trafikken, medmindre det er "bydende nødvendigt", skriver politiet på Twitter.

  Nordjyllands Politi har nemlig allerede travlt på grund af vejret.

  Også i Randers og omegn fraråder man nu al unødvendig kørsel, skriver Østjyllands Politi.

 30. I går kl. 16:28

  Der kører ingen busser i Nordjylland på grund af vejret

  Snevejret sætter for alvor sit præg på trafikken lige nu, særligt i det nordlige Jylland.

  Det får nu Nordjyllands Trafikselskab til at indstille al busdrift i hele Nordjylland, skriver selskabet på sin hjemmeside.

  Samtidig er togdriften mellem Hobro og Aalborg stoppet, fordi der ligger et væltet træ på skinnerne, skriver Banedanmark på Twitter.

 31. I går kl. 16:25

  Ny opgørelse placerer København blandt verdens dyreste byer

  København er en billedskøn - men også dyr - by at bo i. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Cykelstier, renæssancebygninger og veludbygget kollektiv transport er blandt goderne ved at bo i København - Men det er ikke en billig fornøjelse at slå sig ned i den danske hovedstad.

  Det viser en ny opgørelse fra The Economist Intelligence Unit.

  Her indtager København en 8.-plads over verdens dyreste byer. Førstepladsen går til den israelske storby Tel Aviv, mens Paris og Singapore deler andenpladsen foran Zürich.

  Undersøgelsen tager udgangspunkt i priserne på over 200 varer og tjenester i 173 byer - herunder husleje, benzin, transport og dagligvarer.

  Den syriske hovedstad, Damaskus, regnes for at være den billigste by at bo i blandt de 173 byer, mens Irans hovedstad, Teheran, er årets højdespringer. Megabyen er blevet katapulteret 50 pladser op til nummer 29 grundet forsyningsproblemer, varemangel og sanktioner.

 32. I går kl. 16:14

  De praktiserende læger skal coronavaccinere i hele landet

  Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har aftalt, at både børn og voksne kan blive coronavaccineret af egen læge i hele landet.

  Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Målet er at skabe et værdifuldt supplement til vaccination i de regionale vaccinationscentre, så vi kan få ventetider på vaccination ned og skabe en ekstra indgang til vaccination for både børnefamilien og voksne, siger Sundhedsminister Magnus heunicke (S) i meddelelsen.

  Aftaler med samtlige regioner ventes indgået inden udgangen af i dag, så de kan finde sted i løbet af næste uge.

  Allerede i fredags blev der i Region Hovedstaden indgået en aftale med PLO om vaccination i almen praksis, og Region Nordjylland skrev tidligere i dag på Twitter, at deres borgere kunne se frem til det samme.

 33. I går kl. 16:07

  DF-folketingsmedlem støtter Messerschmidts formandsdrømme

  Folketingsmedlem Dennis Flydtkjær melder sig nu med direkte støtte til Morten Messerschmidt, der går efter at blive Dansk Folkepartis næste formand.

  Flydtkjær skriver på Facebook, at han fuldt bakker op om Messerschmidt som formand og Peter Kofod som næstformand – også selv om Morten Messerschmidt har en ankesag ved landsretten efter en byretsdom for svindel med EU-midler. Dennis Flydtkjær sammenligner Messerschmidts sag med statsminister Mette Frederiksens lukning af minkerhvervet.

  - Så kan Dansk Folkeparti også have en formand, som er under anklage for at have brugt 98.000 kroner forkert. Penge, som han ikke har fået nogen som helst personlig vinding af, skriver Dennis Flydtkjær.

  Han understreger, at han gerne vil på hold med Inger Støjberg. Det giver imidlertid ikke mening at drømme om en formand, der ikke er medlem af partiet, skriver D'Fs skatteordfører på Facebook.

 34. I går kl. 16:05

  Politiet fraråder al unødvendig kørsel i Thisted Kommune og på Mors

  Det bliver en eftermiddag, aften og nat med vejr af en kaliber, vi ikke ser hver dag.

  Og i Thisted Kommune og på Mors har kombinationen af sne og blæst nu gjort trafikken så farlig, at politiet fraråder al unødvendig udkørsel. Det har man besluttet i samarbejde med Vejdirektoratet og de kommunale vejmyndigheder, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.

  Beskeden kommer på grund af snefald og fygning, skriver politiet.

 35. I går kl. 16:00

  Dansk fly skal være med til at stoppe menneskesmuglere i Den Engelske Kanal

  Et dansk militærfly skal bidrage til at overvåge Den Engelske Kanal, hvor mange migranter i sidste uge druknede under et forsøg på at nå til Storbritannien.

  Flyet skal bidrage til at stoppe menneskesmuglere i farvandet, oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det var planen, at flyet af typen Challenger skulle være indsat i Middelhavet i december.

  Men EU's agentur for grænse- og kystbevogtning, Frontex, har anmodet Danmark om i stedet at bidrage over Den Engelske Kanal.

  - Det er vigtigt at stille op, når Frontex har brug for hjælp. Vi så for nylig en forfærdelig hændelse i Den Engelske Kanal, hvor migranter omkom, både børn og voksne, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en skriftlig udtalelse.

 36. I går kl. 15:52

  Minkkommissionen indkalder Justitsministeriets topchef til ny afhøring

  Johan Legarth, departementschef i Justitsministeriet, skal afhøres igen i Minkkommissionen.

  Det fremgår af kommissionens hjemmeside. Afhøringen kommer til at foregå den 5. januar.

  Legarth har tidligere afgivet forklaring, men fredag i sidste uge kom der nye oplysninger frem om hans rolle.

  Det viste sig, at sundhedsminister Magnus Heunicke har taget noter fra de afgørende møder. Af noterne fremgår det, at det var Johan Legarth, der fremlagde sagen på det afgørende møde den 3. november. Ifølge Heunickes noter afsluttede han fremlæggelsen med at anbefale, at alle mink skulle aflives. Tidligere har kommissionen haft svært ved at få svar på, hvem der først bragte en aflivning af alle mink på banen.

  Afdelingschef Anne-Mette Lyhne Jensen fra Justitsministeriet er også genindkaldt.

  Hun forklarede i sin afhøring, at hun den 5. november sidste år orienterede Legarth om den manglende lovhjemmel til aflivning. Det kunne Legarth ikke huske. Han har forklaret, at den manglende lovhjemmel først stod klar for ham den 8. november.

 37. I går kl. 15:52

  To yderligere tilfælde af Omikron i Danmark

  Der er fundet to yderligere tilfælde af coronavarianten Omikron i Danmark, skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

  Dermed er der i alt fundet seks tilfælde indtil videre. Alle seks tilfælde er fundet hos personer, der har været ude at rejse. De fem af dem i Sydafrika og en enkelt i Qatar.

  Derudover er der lige nu 11 tilfælde, som man mistænker for at være smittet med Omikron-varianten, og som man er i gang med at teste.

 38. I går kl. 15:46

  Flere hundrede evakueret ved Glyptoteket efter anmeldelse om brand

  Københavns Politi meddeler, at 300-400 mennesker er evakueret ved Glyptoteket i København efter en anmeldelse om brand.

  Anmeldelsen gik konkret på røg fra taget, og Hovedstadens Beredskab er massivt til stede.

  Vi kan konstatere mindre røgudvikling i del af bygningen. Uklart hvor røgen stammer fra. Vi undersøger nærmere og beholder et antal brandbiler på adressen indtil videre, lyder det fra Hovedstadens Beredskab på Twitter.

  Et spor på Tietgensgade er spærret i retning mod Stormgade, og et spor på H.C. Andersens Boulevard er ligeledes spærret i retning mod Langebro, oplyser politiet i samme tweet.

  (Foto: (Screendump))
 39. I går kl. 15:45

  Politiet opfordrer: Bliv væk fra skovene i Nordjylland

  Der er gang i både snevejr og blæst i Nordjylland. Det skaber nu problemer i skovene, hvor kombinationen blæst, vind og tøsne gør, at der er risiko for, at at træer vælter, eller at grene brækker af og falder ned.

  Derfor opfordrer Nordjyllands Politi til, at man holder sig helt væk fra skovene i hele Nordjylland, skriver politiet i en pressemeddelelse.

  - Vurderingen er, at det simpelthen er farligt at køre gennem skove eller færdes under træerne i øjeblikket, lyder det fra vagtchef Mads Hessellund i pressemeddelelsen.

  Det gælder også kørsel på veje, der går gennem skove, skrivier politiet, der allerede har fået anmeldelser om væltede træer flere steder.

 40. I går kl. 15:23

  Passagerer fra Dubai og Doha skal nu testes i lufthavnen i Danmark

  Myndighederne indfører nu et krav om, at alle, der ankommer med et fly til Danmark fra enten lufthavne i Doha eller i Dubai, skal testes ved ankomst.

  Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

  Det har man valgt, fordi de to lufthavne har flest rejsende i transit fra de lande i det sydlige Afrika, som man har indført rejserestriktioner i forhold til på grund af den nye coronavariant, Omikron.

  Passagerer fra de berørte afrikanske lande skal stadig gå i isolation ved ankomst til Danmark. Tidligere kunne man komme ud af isolationen ved en negativ PCR-test på fjerde dag efter ankomst. Det ændres nu til sjette dag.

  Passagerer, der ikke efterlever kravet om test, vil kunne straffes med bøde.

 41. I går kl. 15:04

  Høje incidenstal får Fredericia Kommune til at indføre krav om coronapas for kommunalt ansatte

  Incidenstallet i Fredericia Kommune har i flere dage overskredet grænseværdien på 400, og det får nu kommunen til at indføre krav om coronapas for kommunalt ansatte.

  Det er netop blevet besluttet på et ekstraordinært møde i Økonomiudvalget, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

  Dagens incidenstal for Fredericia Kommune ligger på 517,1, og derfor skal de kommunalt ansatte fra på mandag den 6. december kunne fremvise gyldigt coronapas og lade sig teste i særlige situationer, når de møder i på arbejde.

  Kravet er tillidsbaseret, og der vil ikke blive lavet kontrol med samtlige ansatte hver dag, men stikprøver eksempelvis ved smitteudbrud.

 42. I går kl. 14:37

  Vendsyssel Teater vinder igen retssag mod fyret medarbejder

  Teater har endnu en gang fået ret: Måtte godt fyre tidligere medarbejder, der udtalte sig kritisk

  Vendsyssel Teater har nu også fået Vestre Landsrets ord for, at det var i orden, da teatret tilbage i september 2019 afskedigede en tidligere medarbejder, efter han havde udtalt sig kritisk om arbejdsforholdene på teatret.

  Det er i dag blevet afgjort i en ankesag, oplyser Vendsyssel Teater i en pressemeddelelse. Tidligere havde byretten i Hjørring truffet samme afgørelse.

  Sagen var anlagt af den tidligere medarbejders fagforening, Teknisk Landsforbund, der krævede godtgørelse for det, de mente var en uretmæssig fyring.

  Både by- og landsretten har afslået godtgørelsen og i dag bestemte Vestre Landsret desuden, at Teknisk Landsforbund skal betale 45.000 kr. til teatret i advokatomkostninger - udover de 50.000 kr., som byretten tillagde teatret.

 43. I går kl. 14:33

  EU foreslår særregler for migration på grænsen til Belarus

  EU Kommissionen vil give Polen, Litauen og Letland lov til at slække på kravene til, hvordan man behandler flygtninge og migranter, der prøver at komme over ens grænse.

  Det sker, efter landene har bedt om hjælp til at håndtere de mange mennesker, der hen over de seneste måneder er strømmet ind i landene fra Belarus.

  Blandt andet skal de tre landes myndigheder have længere tid til at behandle asylansøgninger.

  I dag har landene mellem tre og ti dage til at registrere asylansøgere. Med de nye regler må de bruge op til en måned. Samtidig må asylprocessen tage op til fire måneder.

  Reglerne, som EU foreslår, er midlertidige. De skal gælde de næste seks måneder.

  EU har beskyldt Belarus for at sende tusindvis af migranter ind over grænsen til EU som hævn for de sanktioner, EU-landene har pålagt Belarus.

  Nu skal medlemslandene godkende forslaget.

 44. I går kl. 14:29

  Statsministeriet indkalder til coronapressemøde klokken 18

  Statsministeriet har indkaldt til pressemøde klokken 18 om coronasituationen.

  Regeringen vil orientere om en styrkelse af vaccinationsindsatsen samt opfordre til, at endnu flere tager imod tilbuddet om revaccination. Derudover vil myndighederne orientere om den seneste status på Omikron-varianten.

  Det sker samme dag, hvor vi herhjemme oplever det højeste antal registrerede tilfælde på et døgn hidtil med 5.120 nye smittetilfælde.

  På grund af vaccinerne er situationen på hospitalerne dog langt mindre alvorlig i dag end i december sidste år. Der er nu 439 personer indlagt mod covid-19 på landets hospitaler.

  Opdateret med oplysninger om dagens smittetal og antal indlagte.

 45. I går kl. 14:09

  Tre mennesker såret ved eksplosion i München

  Tre mennesker er blevet såret, efter at en bombe fra Anden Verdenskrig er eksploderet på en byggeplads ved baneterrænet i München i Tyskland.

  Ifølge oplysninger fra det lokale brandvæsen er tre mennesker såret, en af dem alvorligt, skriver Süddeutsche Zeitung.

  Hele togtrafikken på München Hovedbanegård er indstillet på grund af eksplosionen.

 46. I går kl. 14:03

  5.120 nye coronatilfælde det seneste døgn

  5.120 er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn.

  Det er det højeste antal registrerede tilfælde på et døgn hidtil.

  Den tidligere rekord var 4.508 den 18. december sidste år. På grund af vaccinerne er situationen på hospitalerne dog langt mindre alvorlig i dag end i december sidste år.

  Der er nu 439 personer indlagt med covid-19 på de danske hospitaler. Det er seks flere end i går. Af de indlagte er 61 på intensiv afdeling, og 35 af dem får hjælp af en respirator.

  14 personer er døde med corona det seneste døgn.

  Dagens smittetal er baseret på 195.137 PCR-test. Det svarer til, at 2,62 procent af de testede været smittet med covid-19.

 47. I går kl. 13:45

  Thor Wind Farm vinder lodtrækning

  Selskabet Thor Wind Farm I/S har efter lodtrækning vundet udbuddet om at anlægge og drive den kommende Thor Havvindmøllepark ved den jyske vestkyst. Det oplyser Klima-, Energi og Forsyningsministeriet.

  Flere selskaber tilbød at betale 0,01 øre pr. produceret kilowatt-time til staten, og derfor måtte udbuddet afgøres ved lodtrækning. Og her vandt Thor Wind Farm I/S, der er et datterselskab af den tyske energikoncern RWE.

  Den nye havvindmøllepark skal have en kapacitet på én gigawatt og skal kunne forsyne en million husstande eller 1,6 millioner elbiler med energi. Den forventes færdigopført inden udgangen af 2027.

 48. I går kl. 13:26

  Michael Dyrby, chefredaktør på B.T., holder fri efter sexisme-dokumentar

  (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix Denmark)

  Michael Dyrby, der er ansvarshavende chefredaktør på B.T., holder fri i nogle dage efter fælles aftale med Anders Krab-Johansen, der er koncernchef hos Berlingske Media.

  Det bekræfter B.T.-chefredaktør Jonas Kuld Rathje over for DR.

  Det sker i kølvandet på dokumentaren 'MeToo: Sexisme bag skærmen', hvor flere kvinder stod frem og fortalte om krænkelser og grænseoverskridende adfærd på TV2.

  Michael Dyrby var nyhedsdirektør på kanalen fra 2002 til 2015.

  DR har forsøgt at få en kommentar fra Michael Dyrby og Anders Krab-Johansen, men de er på nuværende tidspunkt ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

  Michael Dyrby bekræfter over for Ritzau, at han holder fri i "nogle dage" efter aftale med Anders Krab-Johansen.

  Anders Krab-Johansen afviser over for MediaWatch, at Michael Dyrby er blevet sendt hjem, men bekræfter, at han ikke er på arbejde.

  - Michael (Dyrby, red.) har taget et par fridage efter aftale med mig, fordi han trængte til det. Jeg tror, når man er blevet spurgt om situationen på TV 2 igennem lang tid, så bliver man lidt presset og træt, og så har man måske brug for bare lige at sove og se verden fra en anden vinkel, siger han til MediaWatch.

 49. I går kl. 13:19

  Se video: Giraffen Frida fødte kalv foran gæster i Aalborg Zoo

  Giraffen Frida, der til dagligt bor i Aalborg Zoo, blev i går mor til en lille kalv.

  Gæsterne kunne følge fødslen helt tæt på, for fødslen gik nemlig i gang, lige da zoo slog dørene op. Og efter bare et par timer dumpede den lille kalv ud på gulvet.

  Mor Frida er to gange tidligere blevet mor og har begge gange passet godt på sit afkom, så der skulle være gode chancer for den tredje i rækken.

  Med den lille nye girafs ankomst er der nu syv giraffer i Aalborg Zoo, alle af arten Rothschild giraf, der lever i Uganda og Kenya.

 50. I går kl. 13:11

  Odense Letbane bliver forsinket

  Det bliver først til foråret 2022 – og ikke ”omkring årsskiftet” – at odenseanerne kan stige ind i spritnye letbanevogne, oplyser Odense Letbane i en pressemeddelelse.

  Ifølge Odense Letbane skyldes forsinkelsen, at letbanens spanske entreprenør, COMSA, ikke kan nå at blive færdige med at testkøre letbanen, inden den åbner, fordi det har trukket ud med at få de nødvendige godkendelser af Banedanmark til at testkøre på de strækninger, hvor Odense Letbane grænser op mod jernbanens signaler.

  Odense Letbane vurderer, at omkostninger ved den forsinkede driftsstart vil kunne afholdes inden for rammerne af det eksisterende budget, inklusive reserver.

  Odense Letbane har et budget på godt 3,6 milliarder kroner, inklusive reserver, i 2020-priser.

 51. I går kl. 13:05

  EU-Kommissionen opfordrer til hurtigt at give boostervacciner

  Der er behov for en fast strategi på tværs af unionen for, hvordan den nye Omikron-variant skal håndteres.

  Det siger EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, ifølge Ritzau.

  EU-Kommissionen har en række tiltag, som skal sørge for, at EU får håndteret den nye variant på bedst vis. Først og fremmest skal EU sørge for en fælles strategi for at begrænse tilkomsten af Omikron til Europa. Derfor skal rejserestriktioner vurderes fra dag til dag.

  Derudover skal medlemslandene på ny føre kampagner, som skal få uvaccinerede til at blive vaccineret.

  De skal også hurtigt give boosterstik - et tredje stik - for at øge beskyttelsen mod varianten. Fokus skal først være på de mest sårbare grupper.

Mere fra dr.dk