Seneste nyt

Vejret: Det bliver skyet og regnfuldt - nogle steder er der risiko for skybrud

Overblik

 1. Vejret: Det bliver skyet og regnfuldt - nogle steder er der risiko for skybrud

  Det er nok ikke i dag, du skal pakke strandtasken, for det bliver køligere, og der kommer til at falde en del regn.

  Det starter vest på, men bevæger sig i løbet af dagen først til Fyn og senere hen når regnvejret også Sjælland.

  Regnvejret især i Jylland kan godt være kraftigt med torden og måske hagl. Lokalt er der også risiko for skybrud.

  - Det er utroligt svært at sige om skybruddet virkelig kommer, men der kommer kraftige byger. Jeg tror, der i løbet af dagen lokalt vil komme op mellem 20 til 30, måske helt op 40 millimeter regn, men om det betyder skybrud, det er en anden sag, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Martin Lindberg.

  Definitionen på skybrud er mere end 15 millimeter nedbør på 30 minutter.

  Martin Lindberg tror, at risikoen for skybrud på Fyn og Sjælland er lav.

  Temperaturen sniger sig op mellem 16 og 21 grader.

 2. Mindeløb for Chris Anker Sørensen

  Da Chris Anker Sørensen i sidste uge mistede livet, mistede Danmark en af sine mest folkelige og elskede sportspersonligheder.

  Lørdag samledes folk fra nærmest alle afkroge af det danske kongerige for at mindes deres helt i hjembyen Hammel.

 3. Mødrehjælpen modtager en halv million af kronprinsparret

  (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Foreningen Mødrehjælpen har lørdag aften modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris og de medfølgende 500.000 kroner.

  Prisen blev overrakt ved det årlige Kronprinsparrets Priser, der i år blev sendt fra Vejle Musikteater.

  Mødrehjælpen modtager prisen for "i mere end 100 år at have ydet en ekstraordinær indsats ved at hjælpe sårbare gravide og have fremmet børnefamiliers vilkår", lød det blandt andet i den begrundelse, kronprinsesse Mary læste op.

  I alt fire priser blev uddelt under showet. Kunstnergruppen Superflex modtog Kulturprisen og 500.000 kroner, mens musikeren Erika de Casier og rådgivningstilbuddet RedenUng modtog henholdsvis Den Kulturelle Stjernedryspris og Den Sociale Stjernedryspris og hver 100.000 kroner.

  Kronprinsparrets Priser var en bryllupsgave til kronprinsparret fra Bikubenfonden, og priserne er blevet uddelt årligt siden 2005.

 4. Spritbilist påkører traktor i Sønderjylland

  Der kom heldigvis ingen alvorligt til skade, da en alkoholpåvirket bilist tidligere i dag påkørte en traktor på Vollerupvej ved Tinglev i Sønderjylland.

  Det oplyser Sydjyllands Politi, der skriver på Twitter, at der kun var tale om lettere personskade.

  Til gengæld betegnes bilen som totaltskadet.

 5. Briterne tager nye midler i brug midt i benzinkrise

  I Storbritannien risikerer man mange steder at køre forgæves, hvis man ønsker at tanke bilen. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)

  Den britiske regering er klar med midlertidige visum til udenlandske lastbilchauffører, der skal løse problemerne med at få kørt varer ud til Storbritanniens butikker og benzin ud til tankstationerne.

  Briterne har hamstret benzin og diesel i en sådan grad, at man flere steder må melde udsolgt, mens der mange steder mangler varer på hylderne i supermarkederne.

  Siden Brexit har 25.000 udenlandske chauffører forladt Storbritannien. Det anslås, at der er behov for i omegnen 100.000 chauffører i Storbritannien.

 6. Brentfords danskerkollektiv får uafgjort mod Liverpool i tjubang-kamp

  Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, havde grund til at smile. Oprykkerne krigede fra start til slut mod topholdet Liverpool. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Det skortede ikke på hverken mål eller underholdning, da Premier League-oprykkerne Brentford spillede 3-3 på hjemmebane mod Liverpool.

  Opkomlingene kom foran 1-0, inden Liverpool med to scoringer bragte sig på 2-1. Derefter udlignede Brentford både til 2-2 og slutresultatet 3-3.

  Med det ene point har Brentford nu ni af slagsen på niendepladsen i Premier League. Liverpool topper tabellen med 14 point.

  Brentford har dansk cheftræner (Thomas Frank, red.) og råder samtidig over hele syv danske spillere i truppen. Heraf var det kun den landsholdsspiller Christian Nørgaard, der havde fundet vej til startopstillingen. Midtvejs kom Mathias 'Zanka' Jørgensen dog også i ilden.

 7. Lego Fonden donerer 444 millioner kroner til coronavacciner

  Lego Fonden donerer 444 millioner kroner til Unicefs arbejde i Covax, som er et internationalt samarbejde, der arbejder for at sikre vacciner til verdens fattigste lande.

  Generalsekretær i Unicef Danmark Karen Hækkerup er meget glad for donationen.

  - Pengene skal gå til at finansiere vaccination af op mod 14 millioner mennesker, hvor folk får to doser, siger hun til Ritzau.

 8. Hollænderne bliver lavere

  Verdens højeste folkefærd, hollænderne, skrumper.

  De seneste mange årtier er hollænderne ellers bare blevet højere og højere, men i en undersøgelse, der udkom tidligere på måneden, står det klart, at de unge hollandske mænd og kvinder i gennemsnit nu er lavere end deres ældre landsmænd.

 9. Italiener vinder kvindernes VM - Uttrup Ludwig bliver nummer otte

  23-årige Elisa Balsamo jubler. Italieneren er ny verdensmester i landevejscykling. (Foto: Kenzo Tribouillard © Ritzau Scanpix)

  Italienske Elisa Balsamo tager fusen på alle de hollandske forhåndsfavoritter og vinder kvindernes VM i landevejscykling i Belgien.

  Cecilie Uttrup Ludwig bliver nummer otte.

  Danskeren var ved at miste kontakten med fronten flere gange de sidste ti kilometer, men nægtede at give op. Med stædige tråd holdt hun fast. Da tempoet blev skruet helt i vejret den sidste kilometer, måtte Uttrup Ludwig imidlertid slå op i banen.

  Balsamo, den nykårede verdensmester, var lykkelig, da hun krydsede stregen med vished om, at hun det næste år kan iklæde sig cykelsportens flotteste trøje - den regnbuefarvede VM-trikot.

  - Det er en drøm, det er en drøm, siger en grædende Elisa Balsamo, da hun krydser stregen i den belgiske by Leuven.

 10. Først blev Huawei-chef frigivet: Nu frigiver Kina to canadiere

  Der er godt gang i verdensdiplomatiet i disse dage. I går kom USA og Kina frem til en aftale, der tillader en topchef fra den kinesiske telegigant Huawei at rejse hjem til Kina.

  Meng Wanzhou, der er datter af Huaweis grundlægger, har ellers været under husarrest i Canada siden 2018, mens hun har været anklaget af USA for at have forbrudt sig mod landets handelssanktioner mod Iran.

  I dag har Kina så givet samme tilladelse til to canadiere, Michael Kovrig og Michael Spavor, der blev tilbageholdt kort efter Wanzhou blev tilbageholdt i Canada. De to har været under anklage for spionage.

 11. Andreas Christensen og Chelsea lider smalt nederlag i engelsk topbrag

  (Foto: Ben Stansall © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller, Andreas Christensen, har fået en forrygende start på sæsonen i sin klub Chelsea.

  Londonklubben lå forud for lørdagens spillerunde på ligaens andenplads med lige så mange point, som Liverpool på førstepladsen.

  Men i dag kom de ned på jorden igen. Den danske forsvarsspiller tabte nemlig 0-1 hjemme til Manchester City, og dermed er der nu pointlighed mellem de to klubber, der mødtes i dag.

  I den anden Manchester-klub gik det knapt så godt i dagens spillerunde. Cristiano Ronaldo og kompagni tabte nemlig hjemme 0-1 til Aston Villa. I overtiden havde holdets portugisiske spiller, Bruno Fernandes, dog mulighed for at udligne, da Manchester United fik tildelt et straffespark.

  Men her sparkede han et godt stykke over mål, og så kunne Aston Villa tage de tre point.

 12. Efter krænkelsessager: Nu ryger hele bestyrelsen i milliardkoncernen DanBred ud

  Den bestyrelse i svineavlsselskabet DanBred, der efter en intern undersøgelse af en række krænkelser angiveligt begået af adm. direktør Thomas Muurmann Henriksen, lod selvsamme Muurmann Henriksen fortsætte i sin stilling, bliver nu skiftet ud.

  Det oplyser erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, der ejer godt halvdelen af DanBred, i en pressemeddelelse.

  For tre dage siden trak Thomas Muurmann Henriksen sig fra sin stilling som Danbreds adm. direktør.

  Bestyrelsesformand Christian Junker træder også tilbage.

  "Forandringerne sker som følge af den kritik, der er rejst i forbindelse med sager om grænseoverskridende adfærd fra den nu fratrådte adm. direktør. Den samlede ejerkreds har vurderet, at der skal nye kræfter til i DanBreds ledelse," skriver Landbrug & Fødevarer blandt andet i pressemeddelelsen.

 13. Engelsk Formel 1-kører tager første poleposition i karrieren

  Ved middagstid lørdag blev Formel 1-træningen til det russiske grandprix i Sotji aflyst på grund af heftigt regnvejr.

  Også kvalifikationen var i fare for at blive aflyst, men efter et par timers overvejelse, og mens vejret blev bedre, lykkedes det at gennemføre den.

  Her viste den unge McLaren-kører, Lando Norris, sig som den hurtigste mand, og dermed tager han sin første poleposition i karrieren.

  Norris, der er nummer fire i VM-stillingen, starter foran Carlos Sainz fra Ferrari og George Russell fra Williams.

  Det russiske grandprix starter søndag klokken 14.

 14. 62.972 personer har fået tredje stik med en coronavaccine

  Antallet af personer, der får et ekstra stik med en coronavaccine, stiger og stiger.

  Det seneste døgn har 4.043 personer fået et tredje stik, og dermed er man nu oppe på 62.972 personer i Danmark, der er blevet revaccineret - altså har fået endnu et stik, efter de er blevet færdigvaccineret.

  I øjeblikket bliver alle plejehjemsbeboere tilbudt et tredje stik, og det samme gælder for udsatte grupper med eksempelvis nedsat immunforsvar.

 15. 358 nye smittede det seneste døgn - Antallet af indlagte falder til 77

  Det seneste døgn er der registreret 358 nye smittede med coronavirus i Danmark, viser dagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

  Samtidig er antallet af indlagte faldet med 10, så der nu er 77 indlagte på hospitalerne med coronavirus. De 18 af dem ligger på intensiv afdeling, og 11 har brug for hjælp fra en respirator.

  77 indlagte er det laveste antal siden 7. august, skriver Ritzau.

  De 358 smittede er fundet blandt 39.636 test, og dermed har 0,9 procent af de testede været smittet.

 16. De første to koncerter blev hurtigt udsolgt: Nu spiller Ed Sheeran fire koncerter i Danmark næste år

  Planen var, at den britiske stjerne Ed Sheeran skulle spille en enkelt koncert for 38.000 mennesker i Tårnby 4. august næste år.

  Men da billetterne blev sat til salg i dag klokken 12, blev de udsolgt på omkring 20 minutter. Så med det samme røg der endnu en koncert på programmet den 5. august.

  Her blev de 38.000 billetter også hurtigt udsolgt - så her til eftermiddag er der kommet to koncerter mere til salg. Dermed ender Ed Sheeran med fire koncerter i Danmark næste år, den 3., 4., 5. og 6. august.

  Der er 38.000 billetter til hver koncert, så hvis alt ender med at blive udsolgt, har hitmageren solgt svimlende 152.000 billetter på én gang.

 17. Pænt vejr og sol mange steder resten af dagen

  Resten af lørdagen kommer mange steder til at byde på pænt vejr med sol.

  Det skriver DMI på Twitter.

  Nogle steder kan der dog også komme skyer, der tager solens stråler.

  Temperaturen hen over eftermiddagen kommer til at ligge på mellem 15 og 18 grader.

 18. Regn skaber igen problemer for Formel 1: Træning aflyst

  Heftigt regnvejr har flere gange givet Formel 1-arrangørerne problemer i år.

  Lørdag skete det igen, da tredje og sidste træning til det russiske grandprix i Sotji blev aflyst.

  Aflysningen blev meddelt på løbsseriens hjemmeside, hvoraf det også fremgår, at kvalifikationen lørdag eftermiddag er i fare.

  Træningen skulle være begyndt klokken 11 dansk tid, men regn og torden har præget området i Rusland hele lørdag morgen og formiddag.

  Efter planen skal kvalifikationen til søndagens grandprix køres lørdag klokken 14 dansk tid.

  Men ifølge Formel 1's hjemmeside, har løbsdirektøren for Den Internationale Motorsportsunion (FIA), Michael Masi, luftet tanken om at udsætte kvalifikationen.

  - Hvis det ikke kan lade sig gøre at afvikle kvalifikationen i dag, som vi har set det ske nogle gange tidligere, laver vi et nyt program og afholder kvalifikationen søndag morgen, siger løbsdirektøren.

  /ritzau/

 19. Ed Sheeran spiller endnu en koncert i Danmark næste år: 'Interessen har været enorm'

  (Foto: ANGELA WEISS © Ritzau Scanpix)

  For kort tid siden blev billetterne til Ed Sheerans koncert i Tårnby 4. august næste år sat til salg.

  Og nu, blot et kvarter senere, har arrangørerne så offentliggjort endnu en koncert med den britiske stjerne.

  Det bliver dagen efter den første koncert, altså den 5. august næste år, på samme sted. Begge koncerter har plads til 38.000 gæster.

  Billetsalget er i gang, så hvis du har lyst til at synge med på 'Bad Habits' eller 'Shape of You' om et års tid, så er det nu.

  - Forhåndsinteressen for Ed Sheerans koncert i Danmark har været enorm. Vi har her i ugen op til at billetsalget åbnede kunnet se, at én koncert alene ikke er nok, hvis alle Ed Sheerans danske fans skal få mulighed for at opleve ham live, lyder det i en pressemeddelelse fra Søren Gaden, der er pressechef for koncerterne.

 20. Dansk ishockeyformand taber valg til præsidentpost

  Det blev ikke formanden for Danmarks Ishockey Union (DIU), Henrik Bach Nielsen, som overtog det prestigefyldte hverv i Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF).

  Det oplyser forbundet på sin hjemmeside.

  Efter 27 år på posten trådte schweizeren René Fasel tilbage, men i stedet for Henrik Bach Nielsen pegede medlemmerne fra de forskellige nationale forbund på Luc Tardif, der både har fransk og canadisk statsborgerskab.

  Han bliver dermed den blot anden præsident siden 1994.

  55-årige Bach Nielsen meddelte i juli, at han ville gå efter topposten.

  /ritzau/

 21. Lavamasser hærger stadig de kanariske øer

  Lørdag morgen flød glohed lava fortsat fra vulkanen Cumbre Vieja, efter den fredag aften igen gik i udbrud på den kanariske ø La Palma.

  Den lokale TV-station TV Canarias reporterer om næsten 7.000 evakuerede, og i flere områder har man bedt borgere blive inden døre.

  På en mere positiv note melder Spaniens nationale geografiske institut om, at der ikke har været jordskælv i 24 timer, efter der er blevet registreret mere end 1.000 den seneste uge.

  Man forventer dog, at der vil være lava-strømme fra vulkanen op mod en måned endnu.

  Det er den første vulkanudbrud på La Palma siden 1971.

 22. Christian Poulsen bliver assistenttrænerherrelandsholdet

  Christian Poulsen har spillet 92 landskampe. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Den tidligere landsholdsspiller Christian Poulsen bliver ny assistenttræner på herrelandsholdet i fodbold. Det skriver DBU på sin hjemmeside.

  Han kommer fra en stilling som assistenttræner i hollandske Ajax.

  - Det danske fodboldlandshold har været en stor del af min karriere, og jeg er stolt over at skulle være en del af trænerstaben og det nuværende hold, lyder det fra Christian Poulsen.

  Han har spillet 92 kampe på det danske landshold og lavet seks mål mellem 2001 og 2012.

  Han kommer til at indgå i trænerteamet omkring landstræner Kasper Hjulmand sammen med Morten Wieghorst og Ismael López.

 23. En 46-årig mand er død efter knivstik på Bornholm

  En 46-årig mand blev i mandags overfaldet og stukket med en kniv på et kommunalt drevet værested for personer med misbrugsproblemer.

  Han døde i nat af sine kvæstelser, skriver Bornholms Politi i en pressemeddelelse.

  Manden har været indlagt siden overfaldet i mandags.

  I onsdags blev en 35-årig mand anholdt for knivstikket. Han nægter at have haft til hensigt at dræbe den 46-årige mand, men har erkendt at have begået det, der i straffeloven kaldes grov og farlig vold, skriver Ritzau.

  Hans forsvarer har forklaret knivstikkene med, at han handlede i nødværge.

 24. Canadiske biskopper undskylder for deres rolle på kostskoler for indfødte

  I Canada har en forening af biskopper nu undskyldt for den katolske kirkes rolle i at drive Canadas berygtede tidligere kostskoler, hvor landets oprindelige folk led under overgreb og fejlernæring.

  Det skriver Ritzau.

  Det er første gang, at biskopperne giver en undskyldning.

  Skolerne startede i 1831, og den sidste lukkede først i 1996.

  På skolerne blev børn af oprindelige canadiere indskrevet for, at de skulle vende deres egen kultur ryggen og tilegne sig vestlig kultur.

  Børnene blev i mange tilfælde separeret fra deres familier med tvang og led af fejlernæring. De blev også udsat for fysiske og seksuelle overgreb.

  Mange af skolerne blev drevet af den katolske kirke.

 25. Antallet af døde migranter på grænsen mellem Hviderusland og Polen vokser

  Polske grænsevagter ved en gruppe migranter i nærheden af Usnarz Gorny i Polen. (Foto: Kacper Pempel)

  Antallet af ofre for krisen på grænsen mellem Hviderusland og Polen vokser.

  Senest er en irakisk mand omkommet, og dødsfaldet blev i går bekræftet af de polske grænsevagter. Dermed har mindst fire migranter mistet livet i området alene den seneste uge.

  De polske myndigheder registrerede i alt 347 forsøg på at krydse grænsen i går, men det er uklart, hvor mange migranter der i øjeblikket befinder sig i området.

  Polen har, ligesom Letland og Litauen, erklæret nødretstilstand og bygget et over 2,5 meter højt pigtrådshegn i et forsøg på at holde flygtninge og migranter, der forsøger at krydse over grænsen fra Hviderusland, ude. Mange af dem kommer fra Irak, men også fra Afghanistan og Syrien.

  Nødhjælpsorganisationer har kritiseret regeringen for at forhindre flygtninge og migranter i at søge om asyl og blive tilset af læger.

  Polens regering har anklaget Hviderusland for at føre såkaldt "hybrid-krig" ved at lade migranter krydse grænsen.

 26. Rekordmange nye ladestandere til elbiler blev sat op i august

  I august kom der 600 nye steder i Danmark, hvor man kan lade sin elbil op i det offentlige rum, skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

  Det er rekord på en måned.

  I alt er der nu 4.200 offentlige steder, hvor man kan lade sin elbil op i Danmark.

  De seneste tre år er antallet af elbiler i Danmark foredoblet - men antallet af ladestandere er ikke fulgt med i stort nok omfang, skriver Transportministeriet.

 27. DBU om VM hvert andet år: 'Det er en virkelig dum idé'

  VM i fodbold spilles hvert fjerde år. Sådan har det været i snart hundrede år.

  Men står det til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), skal det i stedet spilles hvert andet år, så vi får dobbelt så meget VM.

  Men forslaget mødet kritik, blandt andet fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

  - Fifa skylder sine medlemmer, Uefa og de regionale forbund at indgå i en reel dialog. Vi ser frem til et møde med Fifa, for vi vil gerne give til kende, at vi synes, det er en virkelig dum idé, siger DBU-direktør Jakob Jensen til Ritzau.

  Han mener, at det vil udvande VM, og at det vil give problemer for EM i fodbold.

 28. Danske bueskytter missede VM-bronze

  Det danske mixlandshold i bueskydningsdisciplinen compound skulle sent i går aftes forsøge at sikre sig en bronzemedalje ved verdensmesterskaberne i den amerikanske by Yankton.

  I bronzeduellen mødte danskerne et stærkt Sydkoreansk hold. Og modstanderen viste sig også at være en kende for stærk til det danske hold, der tabte 152-148.

  Dermed misser det danske mixlandshold lige akkurat bronzemedaljen.

  VM i bueskydning fortsætter til og med søndag.

 29. USA lader kinesisk Huawei-chef rejse hjem efter tre års tilbageholdelse

  USA har lavet en aftale med det kinesiske selskab Huawei om at lade firmaets finanschef, Meng Wanzhou, rejse hjem.

  Hun har siddet tilbageholdt i Canada i tre år, siden hun blev pågrebet på baggrund af en amerikansk udleveringsanmodning. Hun blev anklaget for at have brudt USA's sanktioner mod Iran.

  Den aftale, der nu er indgået, betyder, at justitsministeriet udskyder retsforfølgelse af hende til december 2022. Hvis hun til den tid har overholdt de betingelser, der er aftalt, vil tiltalen helt blive droppet.

  Aftalen indebærer også, at USA vil opgive at få Meng udleveret fra Canada. Det betyder, at hun kan forlade Canada, hvilket hun allerede gjorde fredag aften lokal tid, skriver Ritzau.

 30. Colombia har beslaglagt 3.500 hajfinner på vej til Hongkong

  De mange hajfinner blev konfiskeret i lufthavnen. (Foto: handout © Ritzau Scanpix)

  De colombianske myndigheder har konfiskeret en stor ladning med omkring 3.500 hajfinner, der ulovligt skulle have været sendt til Hongkong. Det skriver Ritzau.

  Hajfinnerne blev beslaglagt i Colombias hovedstad, Bogota. Man vurderer, at mellem 900 og 1.000 hajer har måttet lade livet for at give så mange finner.

  I flere lande sælges hajfinner under påskud af, at de har helbredende effekter. I Kina indgår finnerne eksempelvis i traditionel kinesisk medicin.

 31. Stor migrantlejr i Texas er ryddet for mennesker

  I den amerikanske grænseby Del Rio i Texas har myndighederne i går ryddet en stor lejr for migranter, skriver Reuters.

  Lejren, der ligger på grænsen mellem USA og Mexico, husede på et tidspunkt op mod 15.000 migranter på én gang.

  Nu er der kun enkelte arbejdsfolk tilbage, der fjerner det sidste af lejren, mens flere politibetjente ifølge Ritzau står langs kanten til floden Rio Grande for at afskrække nye migranter fra at forsøge at krydse floden ind i USA fra Mexico.

  USA's minister for indenlandsk sikkerhed, Alejandro Mayorkas, siger, at myndighederne de seneste to uger har truffet cirka 30.000 migranter i Del Rio - størstedelen af dem fra Haiti.

 32. Rigspolitiet: Legalisering af hash vil ikke have den ønskede effekt

  En delvis legalisering af hash vil ikke svække kriminelle bander og deres indtjening. Sådan lyder vurderingen fra Rigspolitiet i et svar til Folketingets Retsudvalg ifølge Berlingske.

  Retsudvalget har stillet spørgsmålet på baggrund af overborgmesterkandidat i København Sophie Hæstorp Andersens (S) melding om, at hun gerne ser hash bliver legaliseret.

 33. Avis trækker et-stjernet boganmeldelse tilbage: Anede ikke, at der var to bind

  Forfatteren Christian Jungersens fjerde roman 'Du kan alt' fik ikke ligefrem lovprisende ord med på vejen af Jyllands-Postens anmelder, der blot uddelte en enkelt stjerne.

  Hvis Jungersen har ærgret sig over den lidt hårde medfart, så kan han nu glæde sig over, at Jyllands-Posten giver bogen en ny chance.

  Anmelderen havde således overset, at at 'Du kan alt' består af to bind.

  'Da anmeldelsen ved en fejl kun baserede sig på bind 1 yder den ikke værket fuld retfærdighed. Vi vender på et senere tidspunkt tilbage med en anmeldelse af det samlede værk.' skriver avisen på sin hjemmeside.

 34. Trine Bramsen får kritik for endnu et ø-besøg

  Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er genstand for ny kritik, skriver BT.

  De Konservative kalder det 'dårlig dømmekraft', at Bramsen under et besøg på Samsø både førte valgkamp for en borgmester og kæresten Niels Fuglsang, mens hun også besøgte Hjemmeværnet som forsvarsminister.

  Dermed fik hun stillet færgeoverfart, egen chauffør og minibus til rådighed af ministeriet.

  Sidste fredagblev Trine Bramsen kaldt i samråd om et besøg på Ærø midt under Afghanistans fald til Taliban.

  Tidligere fremgik det, at Trine Bramsen var indkaldt til et nyt samråd i forbindelse med sin tur til Samsø. Dette er ikke korrekt, da samrådet er indkaldt i forbindelse med forsvarsministerens tur til Ærø.

 35. USA fordømmer Talibans planer om at genindføre henrettelser og afhugning af lemmer

  Talsmand for det amerikanske udenrigsministerium Ned Price siger ifølge Ruters, at USA's regering på det kraftigste fordømmer Taliban-styrets planer om at at genindføre henrettelser og amputationer som straf i Afghanistan.

  Til nyhedsbureauet AP har Mullah Nooruddin Turabi, der har ansvaret for Afghanistans fængsler, sagt, at afhugning af hænder er "nødvendige af sikkerhedsårsager" med henvisning til, at det vil have en afskrækkende effekt.

  - Vi står side om side med det internationale samfund i løftet om, at vi vil holde udøvere af den slags mishandlinger ansvarlige for deres handlinger.

  Den amerikanske regering har fastslået, at en eventuel international anerkendelse af Taliban-styret kommer an på, om styret respekterer menneskerettighederne.

 36. Nyt vulkanudbrud på La Palma i Spanien

  Flere byer er blevet evakueret efter vulkanudbrud på La Palma. (Foto: Emilio Morenatti © Ritzau Scanpix)

  Endnu et vulkanudbrud har ramt øen La Palma, der er en del af De Kanariske Øer.

  De lokale myndigheder oplyser, at vulkanen Cumbre Viaja igen er gået i udbrud, hvilket betyder, at man har aflyst flere fly til og fra øen. Første udbrud skete for fem dage siden.

  - Vulkanen er i en ny eksplosiv fase. Brandfolk kan ikke fortsætte indsatsen mere i dag, meddeler brandvæsenet fra naboøen Tenerife, der er sat ind for at hjælpe til.

  Det er den første vulkanudbrud på La Palma siden 1971. Flere end 7.000 personer er blevet evakueret fra øen.

 37. Rwanda bliver vært for cykel-VM i 2025

  Verdens bedste cykelryttere skal i 2025 kæmpe om regnbuetrøjen i Rwandas hovedstad, Kigali.

  Fredag har Den Internationale Cykelunion (UCI) lagt sig fast på, hvem der skal vært for VM i landevejscykling om fire år, og det blev altså Rwanda.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Det bliver første gang nogensinde, at cykel-VM afholdes i et afrikansk land, og det stod på forhånd klart, at det ville blive tilfældet i 2025.

  - Vi har 54 cykelforbund på det afrikanske kontinent, og det er på tide, at vi takker dem for deres bidrag til cykelsporten, siger UCI-præsident David Lappartient ifølge AFP.

  I disse dage afholdes der VM i Belgien.

  /ritzau/

 38. USA lader Huawei-chef rejse hjem

  Meng Wanzhou kan nu sige farvel til Canada efter næsten tre år i husarrest. (Foto: TAE HOON KIM © Ritzau Scanpix)

  Den kinesiske telegigant Huaweis finanschef, Meng Wanzhou, har været tilbageholdt i Canada i næsten tre år.

  Wanzhou har været under anklage for at have vildledt banker om Huaweis forretninger med Iran, mens amerikanerne også mener, at hun har stjålet forretningshemmeligheder fra T-Mobile.

  Nu får Huawei-chefen så lov til at forlade sin husarrest i Canada og rejse hjem til Kina, da hun har indgået en aftale med de amerikanske myndigheder.

 39. Russisk politi tilbageholder aktivister forud for protester

  Russisk politi har udsendt en udtalelse om, at man i løbet af den sidste uge har anholdt 30 ulovlige demonstranter på grund af en protest i mandags rettet mod sidste uges parlamentsvalg. Samtidig har politiet bebudet, at man vil stoppe'ulovlige demonstrationer' i weekenden.

  Det sker efter, at flere oppositionspolitikere, primært fra Ruslands kommunistiske parti, har opfordret til protester mod sidste uges resultater.

  følge menneskerettighedsgruppen OVD-Info har man i dag tilbageholdt seks aktivister fra oppositionen, og man har forsøgt at finde flere.

  Kommunisterne mener, at de er blevet snydt for en valgsejr. De giver et online-valgsystem skylden og vil have systemet afskaffet. Partiet opfordrer også til, at resultatet i hovedstaden Moskva skal revideres.

  I dag er det endelige valgresultat blevet offentliggjort. Vladimir Putins Forenede Rusland får 324 ud af de 450 pladser i Dumaen.

 40. Dommer løslader catalansk separatistleder

  Rettelse: Det fremgik tidligere, at dommeren havde besluttet, at Puigdemont ikke måtte forlade Sardinien. Dette er ikke tilfældet.

  En dommer på den italienske ø Sardinien har ifølge El Pais besluttet at løslade den catalanske separatistleder Carles Puigdemont, efter at han i går blev anholdt.

  Ifølge BBC kan han nu frit forlade øen, men skal møde i retten en dag i oktober.

  Puigdemont er anklaget for sammen med andre catalanske politikere at stå bag en ulovlig folkeafstemning i 2017 om Cataloniens løsrivelse fra Spanien.

  Puigdemont har i de seneste år levet i selvvalgt eksil i Belgien, efter at Spanien udsendte en arrestordre på ham i oktober 2019.

 41. To medlemmer af Levakovic-familien udvises af Danmark

  Fire medlemmer af Levakovic-famillien, som er godt kendt af politiet for en lang række forbrydelser, er blevet idømt i alt 16 års og 9 måneders fængsel ved retten i Glostrup.

  To af de dømte er kroatiske statsborgere. De er ud over fængselsdommene også dømt til udvisning fra Danmark.

  Dommene falder efter en række tricktyverier begået mod ældre mennesker, hvor de fire familiemedlemmer troppede op hos ældre borgere og påstod, at de kom fra kommunen og skulle ind og spritte af.

 42. Ny rejsevejledning: Norge lemper restriktioner

  Indrejserestriktionerne i Norge lempes i morgen lørdag klokken 16.

  Det betyder, at alle danskere som udgangspunkt kan rejse ind i Norge. Det gælder dog ikke for voksne, der er bosat i Region Hovedstaden. De skal i karantæne, hvis de ikke er færdigvaccinerede. Alle ikke-vaccinerede skal desuden testes, når de kommer hjem.

  Fem regioner i Spanien farves grønne. Det er Galicien, Navarra, La Rioja, Castilla y León og Extremadura. I forvejen er Asturien og De Kanariske Øer grønne. Det samme gælder for Normandiet i Frankrig og de to italienske regioner Ligurien og Sardinien.

  Det betyder, at danske rejsende - uanset vaccinationsstatus - kan tage derned uden at skulle testes ved hjemkomsten til Danmark.

  Er et land eller en region gult, betyder det, at man fint kan rejse dertil, men at man skal være ekstra forsigtig og tage en test, når man kommer hjem, hvis man ikke er færdigvaccineret eller tidligere smittet.

 43. EU beskylder Rusland for "ondsindet" cyberangreb

  EU langer ud efter Rusland og beskylder landet for at være involveret i "ondsindede cyberaktiviteter".

  Her opfordrer de 27 EU-lande Moskva om at "overholde normerne for ansvarlig statslig opførsel i cyberspace" - ellers vil Bruxelles overveje at tage yderligere skridt, beretter mediet Deutsche Welle.

  Russerne beskyldes for at være involveret i en hackerkampagne under navnet Ghostwriter, som skulle være rettet mod en række EU-lande. Kampagnen menes blandt andet at sprede misinformation via falske emails, hjemmesider og forfalskede dokumenter.

  Ifølge EU's udenrigschef, Josep Borrell, var "det ondsindede cyberangreb" rettet mod adskillige parlamenter, myndighedspersoner, politikere og journalister såvel som civilsamfundet. Ifølge Borrell gik cyberangrebet ud på at stjæle data og få adgang til flere computersystemer og brugerkonti.

 44. Danmarks indsats i Afghanistan skal undersøges

  Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) oplyser til Information, at regeringen vil igangsætte en uvildig historisk udredning af Danmarks deltagelse i krigen i Afghanistan.

  - Vi skal se på alle led af vores 20 år, både den militære og civile ende. Og jeg vil gerne drøfte med Folketingets partier, hvordan vi konkret tilrettelægger det arbejde, men jeg synes, vi skylder hinanden at få det undersøgt, siger han til Information.

  Både De Radikale, Enhedslisten og SF bakker op om idéen.

 45. Efter kritik: Nu indkalder Prehn til mink-møde

  Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har indkaldt Folketingets partier til et møde i næste uge om minkerhvervets fremtid.

  Det fremgår af en mail, som DR Nyheder har set.

  Indkaldelsen kommer i kølvandet på, at Prehn har været udsat for hård kritk for ikke at have skaffet en opdateret risikovurdering i forhold til mink og corona, sådan som han havde lovet.

  På mødet vil der nu komme en mundtlig opdatering.

  "Mødet vil blive indledt med en opdatering af sundhedsmyndighedernes risikovurdering i forhold til minkhold fra 2022. Herefter vil der være mulighed for at stille opklarende spørgsmål til Statens Serum Institut (SSI).", står der i mailen.

  Forbuddet mod mink gælder indtil videre frem til den 31. december. Vurderingen er, at omkring 50 minkavlere vil være klar til at genoptage erhvervet.

  Før regeringen besluttede, at alle mink i Danmark skulle aflives, var der mere end 1.000 minkavlere herhjemme.

 46. Krisestemning i Storbritannien: Mangler benzin og dagligvarer

  En alvorlig mangel på lastbilschauffører begynder at gøre ondt på briterne.

  Nyheden har fundet vej til flere britiske avisforsider.

  Siden brexit blev til virkelighed for 10 måneder siden, har 25.000 udenlandske chauffører forladt Storbritannien, og det gør, at der er for få hænder til at køre brændstof og dagligvarer ud i landet.

  Derfor er flere tankstationer i øjeblikket lukket, og supermarkeder melder om, at de ikke kan få kørt dagligvarer ud, beretter Ritzau. Og julen kan også komme i fare.

  - Medmindre der findes nye chauffører de næste 10 dage, så er det uundgåeligt, at vi vil se betydelige forstyrrelser op til julen, siger Andrew Opie, der leder British Retail Consortium.

  Lige nu mangler der 90.000 lastbilchauffører i landet, skriver Reuters.

  Den britiske transportminister, Grant Shapps, siger til BBC, at det kan blive nødvendigt at sætte hæren ind for at løse problemet, men han afviser at lukke "billigere europæiske chauffører" ind i Storbritannien igen, for det kan udkonkurrere britiske lastbilchauffører.

 47. 26-årig mand død efter frontalt sammenstød med lastbil

  En 26-årig mand har mistet livet, efter at han tidligere i dag stødte frontalt med en lastbil. Ulykken skete på Hovedvej 15 mellem Ringkøbing og Videbæk i Vestjylland omkring klokken 11.40.

  Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Jesper Brøndum til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

  Føreren af lastbilen kom ikke alvorligt til skade.

  - Personbilen er kørt fra vest mod øst, hvor den ifølge lastbilchaufføren af uvisse årsager trækker over i hans vognbane, siger vagtchefen til avisen.

  Vejen er spærret i begge retninger, og den forventes åbnet igen cirka klokken 15.

 48. Syv ud af ti plejehjemsbeboere har fået tredje stik

  Mere end syv ud af ti plejehjemsbeboere i Danmark har nu fået et tredje stik med en coronavaccine.

  Det skriver sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter.

  Helt præcist har 72,9 procent af plejehjemsbeboerne taget mod et ekstra stik. Det svarer til 28.052 personer.

  Myndighederne begyndte for to uger siden at revaccinere plejehjemsbeboerne med et ekstra stik af coronavaccinerne.

 49. 382 nye coronasmittetilfælde det seneste døgn

  Der er det seneste døgn registreret 382 smittede med coronavirus. Det oplyser Statens Serum Institut i den daglige opdatering.

  Antallet af indlagte på hospitalerne er uændret på 87, mens to personer er døde med corona. Der er nu 17 personer indlagt på intensiv, mens 11 ligger i respirator.

  De nye smittetilfælde er fundet blandt 39.641 PCR-prøver, og det giver en positivprocent på 0,96.

 50. 20 nordsjællandske træer bukkede under for blæsevejret

  Nordsjællands Politi oplyser ifølge Ritzau fredag, at man har modtaget anmeldelser om flere end 20 væltede træer, som generede trafikken.

  Anmeldelserne kom ind fra eftermiddag og ud til sent på aftenen. Den første anmeldelse løb ind klokken 16.19, hvor et træ var væltet ind over Søborggårdsvej mellem Søborg og Gilleleje. Sidste melding om væltede træer blev modtaget klokken 22.31 og drejede sig om et træ, der var væltet hen over en vognbane på Helsingørmotorvejen ved Nivå.

  Ud over væltede træer modtog Nordsjællands Politi en melding om en væltet lygtepæl i Skibby i Hornsherred.

 51. Tidligere Nets-chef får ikke erstatning: Krævede 21,5 millioner kroner efter fyring

  En tidligere chef i Nets får ikke en erstatning på 21,5 millioner kroner, som hun ellers havde krævet.

  Det har Østre Landsret slået fast i dag, efter Retten i Glostrup tidligere var kommet frem til samme afgørelse.

  Hun blev afskediget i 2015. På det tidspunkt havde hun aktier i Nets som del af et såkaldt incitamentsprogram.

  De blev tilbagekøbt af Nets i forbindelse med afskedigelsen. i stedet fik hun 2,3 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse.

  I september 2016 steg værdien af aktierne voldsomt. Havde hun stadig haft aktierne, havde de stået i cirka 20 millioner kroner.

  Hun hævder, at Nets-ledelsen var klar over udsigten til kurshoppet, da hun blev afskediget.

Mere fra dr.dk