Seneste nyt
18. jan kl. 05:29

Verdens største diamant sættes snart til salg

(Foto: Giuseppe Cacace © Ritzau Scanpix)

Hvis man leder efter en genvej til Guinness Rekordbog, skal man bare finde den store tegnebog frem.

Det bliver nemlig snart muligt at købe verdens største diamant, når den bliver sat til salg ved auktionshuset Sotheby's den 3. februar.

Diamanten, der går under navnet Enigma, forventes at indbringe i omegnen af fem millioner dollar, hvilket svarer til 32,6 millioner kroner.

Hvis du ikke lige ligger inde med så mange kontanter, så oplyser auktionshuset, at det skam også bliver muligt at tilegne sig diamanten med bud i kryptovaluta.

Enigma er sort og af diamanttypen carbonado, der skulle være et af de sværeste stoffer at skære igennem, skriver Ritzau.

Seneste nyt

 1. 25 min. siden

  WHO anbefaler lande at øge overvågningen af abekopper efter stigning af smittetilfælde

  Omkring 200 tilfælde og yderligere mere 100 mulige tilfælde af abekopper i lande, hvor man normalt ikke ser sygdommen, gør, at verdenssundhedsorganisationen WHO nu opfordrer lande til at øge opmærksomheden på sygdommen.

  Specielt det, at smitten spreder sig i lande uden for de normale områder, bekymrer WHO.

  - Vi forventer flere tilfælde. Vi beder lande om at øge overvågningen. Det er en situation, der kan holdes under kontrol. Det er svært, men det kan holdes under kontrol i de lande, som ikke har sygdommen normalt, siger Maria Van Kerkhove, som er WHO's seniorepidemiolog.

  Normalt kan smittes findes i lande som Cameroon, den Centralafrikanske Republik, den Demokratiske Republik Congo og Nigeria.

 2. I dag kl. 18:28

  Pokalløft og konfetti: Midtjysk pokal-ekstase på Brøndby Stadion

  FC Midtjylland kan kalde sig pokalmester 2022 efter en tæt og intens pokalfinale mod OB torsdag eftermiddag.

  Det hele skulle afgøres fra straffesparkspletten, hvor midtjydernes Evander afgjorde sagerne efter to flotte redninger fra holdkammerat David Ousted.

  Derfra kunne glæden og følelserne få frit spil.

  Det er anden gang, at FC Midtjylland vinder pokalturneringen. Første gang var i 2019, hvor triumfen også blev en realitet efter en straffegyser.

  Du kan se Evanders sidste skud og Erik Sviatchenkos pokalløft i klippet ovenover.

 3. I dag kl. 17:45

  FC Midtjylland henter pokaltitel efter straffedrama

  FC Midtjylland kan kalde sig pokalmester for anden gang i klubbens historie efter sejren over Odense Boldklub i finalen på Brøndby Stadion.

  OB bliver besejret i finalen efter en straffesparkskonkurrence, hvor ordinær og forlænget spilletid endte 0-0.

  FC Midtjylland vandt første gang tilbage i 2019.

  I store dele af kampen var det dagens hjemmehold fra Odense, der havde overtaget. Begge finalister havde mulighed for at afgøre kampen i ordinær tid, men begge manglede det sidste.

  I straffesparkskonkurrencen blev David Ousted den helt store helt for midtjyderne, da han hev to redninger frem.

 4. I dag kl. 17:38

  På trods af mere end et skoleskyderi om ugen i USA er der ikke udsigt til ny våbenlov

  Massakren i Uvalde er den mest dødbringende i over ti år og har igen fået amerikanerene til at diskutere deres våbenlovgivning. (Foto: Kevin Dietsch © Ritzau Scanpix)

  Tirsdagens skoleskyderi, hvor en 18-årig gerningsmand myrdede 19 børn og to lærere på en grundskole i den lille by Uvalde i deltaten Texas, er det 27. af slagsen i USA.

  I år.

  Faktisk har 2022 indtil videre budt på mere end et skoleskyderi om ugen i USA, men alligevel er der ikke udsigt til strammere våbenlovgivning.

  Det vurderer DR's korrespondent i USA, Lillian Gjerulf Kretz.

  - Jeg er ked af at sige det, men jeg har svært ved at se det - særligt når man har fulgt våbendebatten gennem mange år, siger hun og uddyber:

  - På den ene side har man folk, der ser det som en ukrænkelig ret at bære våben og mener, at vejen til at beskytte børn for eksempel er at bevæbne lærere.

  - Den anden side mener, at der er brug for en våbenlovgivning, der forhindrer en 18-årig i at købe et halvautomatisk våben og skyde små børn ned. De vil have baggrundstjek og stramninger af våbenlovgivningen, for der er flere våben i det her land end mennesker, siger hun.

  Livet i Uvalde er forandret for altid og for nogle familier er det fuldstændig ødelagt, fortalte Lillian Gjerulf Kretz, DR's USA-korrespondent, i aftes:

  Massakren i Uvalde er den mest dødbringende i over ti år.

 5. I dag kl. 17:18

  Magnus Cort bliver nummer tre på 18. etape af Giro d'Italia

  Efter en dag i udbrud spurtede Magnus Cort (nummer to fra venstre) med om sejren på 18. etape af Giro d'Italia. (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Magnus Cort blev torsdag eftermiddag nummer tre på 18. etape af Giro d'Italia.

  Det var belgiske Dries De Bondt, der vandt etapen for næsen af Cort og co. efter at have siddet i udbrud hele dagen.

  Danskeren var en del af et fire mand stort udbrud, som tog fusen på sprinterholdene og holdte helt til mål.

  Cort blev slået af belgiske Dries De Bondt, mens Edoardo Affini fra Jumbo-Visma blev nummer to.

  Richard Carapaz fra INEOS Grenadiers er fortsat i den lyserøde førertrøje af Giro d'Italia, der slutter på søndag.

 6. I dag kl. 17:08

  Blodige kampe i den Demokratiske Republik Congo

  En congolesisk kampvogn på vej mod byen Kimbumba tæt på grænsen til Rwanda. (Foto: ARLETTE BASHIZI © Ritzau Scanpix)

  En gammel strid er blusset op igen i den Demokratiske Republik Congo.

  I den østlige del af landet har der torsdag været kamphandlinger mellem lokale soldater og oprører fra gruppen M23, skriver Reuters.

  Det er de mest voldsomme sammenstød i området siden en tilsvarende opstand i 2012-2013, hvor storbyen Goma også var et af omdrejningspunkterne.

  Efter flere kampe onsdag lykkedes det ellers den Demokratiske Republik Congos hær at genvinde deres base i Rumangabo, men oprørerne kontrollerer stadig en stor del af området, fortæller Emmanuel de Merode, der er direktør i Virunga National Park, som ligger i byen.

  Natten til torsdag var der ligeledes kampe mellem de to grupper ved byen Kibumka, der ligger omkring 20 kilometer fra Goma og tæt på grænsen til Rwanda.

  Konflikten i området har dybe rødder til folkedrabet i Rwanda i 1994.

  M23-oprørets ledere tilhører hovedsageligt tutsierne og de forsvarer, ifølge Reuters, deres angreb i den Demokratiske Republik Congo med, at de forsøger at bekæmpe hutu-rebellerne fra oprørsgruppen Democratic Forces for the Liberation of Rwanda (FDLR).

 7. I dag kl. 16:52

  Filmstjernen Kevin Spacey sigtet for fire tilfælde af seksuelle overgreb

  Skuespilleren Kevin Spacey har fået en del anklager imod sig om seksuelle overgreb, og nu er han også blevet sigtet. (Foto: SOCIAL MEDIA © Ritzau Scanpix)

  Den britiske anklagemyndighed, Crown Prosecution Service, har i dag sigtet filmstjernen Kevin Spacey for fire tilfælde af seksuelle overgreb. Det skriver BBC.

  De seksuelle overgreb skulle være sket mod tre mænd.

  Kevin Spacey har i et langt stykke tid ikke været en del af film eller tv-serier på grund af andre anklager om overgreb mod både mænd og kvinder.

  Det var skuespilleren Anthony Rapp, der tilbage i 2017 først kom med en anklage om overgreb til en fest i 1986, hvor Rapp var 14 år og Spacey var 26 år.

  I den forbindelse var der 15 andre personer, som kom med anklager mod skuespilleren.

 8. I dag kl. 16:32

  Kampe i den ukrainske region Donbas er på det hidtil mest voldsomme niveau

  Situationen i Donbas-regionen i Ukraine er yderst anspændt lige nu. Det siger Ukraines viceforsvarsminister, Ganna Malyar, på et pressemøde torsdag ifølge AFP.

  Hun forklarer, at kampene lige nu er på det hidtil voldsomste niveau.

  - Kampene har nået maksimal intensitet. Fjendtlige styrker stormer vores styrkers positioner samtidig fra forskellige retninger. Vi har et ekstremt svært og langt stadie af kampe foran os, siger hun.

  De russiske styrker har fokuseret på Donbas-regionen den seneste tid, og viceforsvarsministeren forklarer, at det russiske militær rykker længere ind i regionen, hvilket gør situationen mere tilspidset.

 9. I dag kl. 16:04

  Holger Rune får fransk modstand i French Open

  Holger Rune møder franske Hugo Gaston, når danskeren skal spille sin kamp i tredje runde ved French Open. (Foto: Jean-Francois Badias © Associated Press)

  Der venter fransk modstand for Holger Rune, når det danske tennis-es skal i aktion i tredje runde ved grand slam-turneringen French Open.

  Torsdag - et par timer efter at Rune havde spillet sig videre - vandt Hugo Gaston over argentinske Pedro Gachin.

  Dermed står det klart, at Rune og Gaston tørner sammen i tredje runde. Franskmanden ligger aktuelt nummer 74 på verdensranglisten. Det er 34 pladser lavere end Holger Rune.

  Holger Rune indledte French Open med at slå Denis Shapovalov fra Canada, som var seedet som nummer 14. Torsdag besejrede danskeren så schweizeren Henri Laaksonen, selv om Rune undervejs modtog behandling efter at være vredet om på anklen.

  For at optimere sine chancer i singleturneringen har den danske tennisstjerne valgt at trække sig fra doubleturneringen. Det oplyser spillerens mor, Aneke Rune, i en sms til TV 2 Sport.

  /ritzau/

 10. I dag kl. 15:40

  Vaccine til abekopper tilbydes uden EU-godkendelse - overlæge finder det forsvarligt

  I morgen ankommer der 200 doser af medicinvirksomheden Bavarian Nordics vaccine mod abekopper til Danmark. Den er ikke godkendt i EU.

  Overlæge og professor Thomas Benfield fra Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital mener dog, at det vil være forsvarligt at tilbyde vaccinen til nære kontakter af smittede.

  - Den er godkendt andre steder. Og formålet - at forhindre at nogle bliver syge - opvejer efter min mening, at den endnu ikke er godkendt, siger han til Ritzau.

  Det er sundhedsmyndighederne, som har besluttet, at man vil tilbyde vaccinen til nære kontakter. Men fordi den ikke er godkendt af EU, skal den ifølge en pressemeddelelse fra Sundhedsministeriet gives off-label.

 11. I dag kl. 15:12

  Flere testede solcremer indeholder stoffer mistænkt for at være hormonforstyrrende

  Ud af 35 testede solcremer og solspray med solfaktor 30 indeholdt en tredjedel af de testede solcremer stoffer, som mistænkes at være hormonforstyrrende.

  Solcremerne er ikke i sig selv farlige, men gravide må gerne tænke sig om, lyder det fra Anna-Maria Andersson, der er seniorforsker på Rigshospitalet.

  - Som gravid vil jeg overveje at tage et af de produkter, som ikke indeholder de mistænkelige stoffer. Det hænger blandt andet sammen med fosterudviklingen, fordi det også er styret af hormoner, og vi ved, at det er en følsom periode under graviditeten.

 12. I dag kl. 14:45

  Endnu en ishockeyprofil trækker sig fra landsholdet

  Sebastian Dahm stopper på landsholdet efter VM. (Foto: MIKKO STIG © Ritzau Scanpix)

  Målmanden Sebastian Dahm stopper på ishockeylandsholdet efter Danmarks exit ved VM.

  Den 35-årige målmand fortæller til TV 2 Sport, at han har meddelt landstræner Heinz Ehlers om sin beslutning ovenpå tirsdagens skæbnesvangre VM-nederlag til Slovakiet.

  - Jeg er nået til et punkt, hvor jeg aldersmæssigt er i den tunge ende, og næste år ville jeg have været 36 år, siger Sebastian Dahm til TV 2 Sport.

  - Det er et godt tidspunkt at træde til side, synes jeg. Det giver muligheden for, at en talentfuld generation af danske målmænd kan tage over, siger Dahm.

  Ud over Sebastian Dahm har den tidligere NHL-stjerne Frans Nielsen også taget afsked med landsholdet efter VM. 38-årige Frans Nielsen har valgt at indstille karrieren.

  /ritzau/

 13. I dag kl. 14:29

  Rusland vil smide journalister ud, hvis de ikke må komme på YouTube

  Udenlandske journalister og nyhedsmedier kan ende med at blive smidt ud af Rusland, hvis videotjenesten YouTube igen blokerer for adgang til orienteringer fra det russiske udenrigsministerium.

  Det oplyser Marija Zakharova, talsperson for det russiske udenrigsministerium, skriver Ritzau.

  Meldingen kommer, få dage efter at Rusland har vedtaget en ny lov, der giver anklagere magt til at lukke for udenlandske medier i Rusland, hvis et vestligt land har været "uvenligt" over for et russisk medie.

  Orienteringerne er briefinger fra ministeriet om udenrigspolitik og russernes invasion af Ukraine.

 14. I dag kl. 14:05

  OB-fans på vej til pokalfinale: 'Vi tror på det. Det skal man gøre'

  Optimismen var i top, humøret var højt og trøjerne stribede, da busser fyldt med fodboldfans satte kurs mod finalen fra Rosengårdscenteret i Odense i formiddags.

  - Det er en kæmpe dag. Vi har set frem til det i 10 år, hvor vi ikke har haft noget som helst at glæde os over, lyder det fra en forventnigsfuld OB-fan på parkeringspladsen i det sydlige Odense.

  Odense Boldklub har efter mange, trange år igen muligheden for at fylde i pokalskabet, når ’Striwerne’ møder FC Midtjylland i årets pokalfinale.

  Derfor er 30 busser på vej mod Brøndby Stadion, hvor årets pokalfinale spilles.

  OB har tidligere vundet pokalturneringen fem gange. Senest i 2007 med 2-1-sejr over FCK.

  Du kan se pokalfinalen mellem Odense Boldklub og FC Midtjylland på DR1 og DRTV med optakt fra kl. 14.00.

 15. I dag kl. 14:03

  Franskmand sætter verdensrekord i at gå på line

  Se ikke ned!

  Sådan ville de fleste nok have det, hvis de stod på en line 100 meter oppe i luften.

  Men ikke franske Nathan Paulin, der tirsdag satte en verdensrekord i at gå 2,2 kilometer på line mellem en kran og kirketårnet i den franske by Mont Saint-Michel.

  Ifølge det franske nyhedsbureau AFP tog det Nathan Paulin to timer at gå distancen.

  Det er ikke første gang, den franske vovehals søger højder. I 2021 gik han på line i 70 meters højde mellem Eiffeltårnet og Chaillot-teatret i Paris.

  Vi har samlet et galleri af Nathan Paulins tur på linen herunder.

  • Nathan Paulin på linen. (Photo by Damien MEYER / AFP) (Foto: DAMIEN MEYER © Ritzau Scanpix)
  • Nathan Paulin på linen. (Photo by Damien MEYER / AFP) (Foto: DAMIEN MEYER © Ritzau Scanpix)
  • Nathan Paulin på linen. (Photo by DAMIEN MEYER / AFP) (Foto: DAMIEN MEYER © Ritzau Scanpix)
  • Nathan Paulin på linen. (Photo by Damien MEYER / AFP) (Foto: DAMIEN MEYER © Ritzau Scanpix)
  • Nathan Paulin. (Photo by Damien MEYER / AFP) (Foto: DAMIEN MEYER © Ritzau Scanpix)
  • Nathan Paulin. (Photo by Damien MEYER / AFP) (Foto: DAMIEN MEYER © Ritzau Scanpix)
  1 / 6
 16. I dag kl. 13:35

  Omkring 160 fly skal dagligt flyve fodboldfans ind og ud af Qatar

  Skal du til VM i fodbold i Qatar, så behøver du ikke at booke en hotelovernatning.

  Flere arabiske flyselskaber går nemlig sammen om at sende mere end 160 daglige fly mod Qatar, når turneringen fløjtes i gang 21. november.

  Det oplyser direktøren for flyselskabet Qatar Airways, Akbar al-Baker, på et pressemøde.

  De mange afgange vil ske fra nærliggende byer i Mellemøsten og skal gøre det muligt for tilskuere at flyve ind og ud af Qatar på kampdage.

  Det forventes, at op mod 1,2 millioner fans fra hele verden vil rejse til Qatar for at deltage i fodboldturneringen.

 17. I dag kl. 13:18

  Danmark donerer over 1,2 millioner Moderna-vacciner til Thailand

  Over tre omgang skal 1.266.000 vaccinedoser fra Moderna flyves fra Danmark til Thailand.

  Vaccinerne Spikevax skal indgå i Thailands vaccinationsprogram, og den første af leverancerne ankom i dag, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  - Det har været en klar ambition for regeringen, at Danmark både skulle dække sit eget behov for COVIC-19-vacciner og støtte den internationale pandemikontrol, udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  De resterende vacciner leveres over de kommende to uger, fremgår det af meddelelsen.

  Ifølge Udenrigsministeriet vil Danmark, efter at have sendt den tredje og sidste levering, have doneret over 10,3 millioner overskydende danske covid-19-vacciner til udviklingslande.

 18. I dag kl. 13:08

  Holger Rune overvinder ankelskade og suser videre i Frankrig

  (Foto: Yoan Valat © Ritzau Scanpix)

  Efter en forrygende sejr over verdensranglistens nummer 15 skulle Holger Rune torsdag følge op på triumfen i French Opens anden runde.

  På den anden side af nettet stod schweiziske Henri Laaksonen, men den 30-årige fik hurtigt smag for, at Holger Rune gerne vil videre i turneringen.

  I det franske grus vandt den danske teenager stensikkert i tre sæt med 6-2, 6-3, 6-3.

  Undervejs snublede Holger Rune i en reklamebande og fik behandling efter et vrid i anklen, men han sørgede for at lukke og slukke efter tre sæt.

  Stopbolde var ligesom i første runde et vigtigt våben for Rune, der ad flere omgange udspillede sin schweiziske modstander.

  Med sejren er Holger Rune videre til tredje runde. Her venter enten Pedro Cachin fra Argentina eller Hugo Gaston fra Frankrig. De er henholdsvis nummer 153 og 74 på verdensranglisten.

  Holger Runes tredje kamp spilles enten fredag eller lørdag.

 19. I dag kl. 13:01

  Regering må skrotte lovforslag om sociale medier

  Om to uger skulle Folketinget have stemt om et lovforslag, der skulle sørge for, at sociale medier tager ulovligt indhold ned inden for 24 timer.

  Men det bliver ikke til noget, fordi nye EU-regler for sociale medier er på vej.

  Derfor vil de danske regler træde i kraft før de nye europæiske regler, og det vil EU-Kommissionen ikke tillade, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

  I SF mener retsordfører Karina Lorentzen, at regeringen selv er skyld i, at lovforslaget nu må trækkes tilbage.

  Hvis regeringen havde rykket hurtigere, var den danske lovgivning ikke kommet i karambolage med EU's, lyder det ifølge Ritzau.

 20. I dag kl. 12:46

  Australien lover nye klimamål

  Der skal klimamæssigt nye boller på suppen "Down Under".

  Under et møde torsdag i Fijis hovedstad, Suva, varslede Australiens nye udenrigsminister Penny Wong betydelige ændringer i landets klimapolitik, der skal mindske Australiens udledning af drivhusgasser. Det skriver Ritzau.

  Det forpligtede alle lande sig til under klimatopmødet COP26 i Glasgow i november sidste år.

  Penny Wong tilføjede, at Australien ikke længere vil ignorere Stillehavslandenes opråb om handling mod klimaforandringer.

  Desuden vil Australien gå efter at blive medvært ved kommende FN-møder om klimaet for Stillehavsnationer.

 21. I dag kl. 12:27

  Storbritannien køber 20.000 Bavarian-vacciner mod abekopper

  For en måneds tid siden var der nok ikke mange, som kendte til abekopper, men nu er koppesygdommen kommet til Danmark og flere andre europæiske lande.

  Storbritanniens sundhedsvæsen oplyser på Twitter, at de har anskaffet sig 20.000 doser af Bavarian Nordics Imvanex-vaccine.

  Ifølge agenturet er vaccinerne indkøbt som en del af kampen mod abekopper. Vaccinen vil blive tilbudt personer, der har været nære kontakter til smittede med virussen.

  Den danske medicinalvirksomhed Bavarian Nordic meldte ud i sidste uge, at de havde indgået en aftale med et unavngivent europæisk land om levering af koppevaccinen Imvanex, hvilket for øvrigt fik deres aktie til at stige med 29,4 procent.

 22. I dag kl. 12:09

  Vor Frue Kirke melder ansat til politiet efter overgrebsanklager

  Vor Frue Kirke i København anmelder en ansat, der er fritaget for tjeneste, til politiet.

  Det sker på baggrund af anklager rejst i Berlingske om overgreb i 1990'erne.

  Det oplyser den københavnske domkirke i en pressemeddelelse.

  Beslutningen er truffet på et menighedsrådsmøde onsdag aften. Her deltog 13 ud af rådets 15 medlemmer. De besluttede blandt andet at indlede en personalesag mod den pågældende medarbejder.

  Kirken, der også kaldes Københavns domkirke, vil desuden intensivere sit arbejde med en handleplan mod seksuel chikane.

  Beslutningerne er truffet efter, at Berlingske tidligere i maj har beskrevet, at en ansat i Vor Frue Kirke har beholdt sit job til trods for anklager om flere års overgreb mod et barn.

  Overgrebene skulle være begået i 1990'erne.

 23. I dag kl. 12:02

  Kronprins Frederik har fødselsdag: Se de udvalgte billeder gennem 54 somre

  • Den britiske rocksanger- og musiker David Bowie, (tv), sammen med Prins Joachim og Kronprins Frederik under en pause i koncerten i Hamburg. (Foto: CLAUS BJØRN LARSEN)
  • Den danske kongelige famlie med lille prins Frederik. Fra venstre prins Henrik, kong Frederik IX, Dronning Ingrid og kronprinsesse Margrethe. (Foto: Allan Moe)
  • Kronprins Frederik holder et hvil og frokostpause under skiferien med familien i Frankrig. (Foto: NPF/B. Muus)
  • Dronning Margrethe og prins Henrik med prinserne Joachim og Frederik på ferie hos Henriks forældre i Cahors. Her er familien gået en tur i marken. (Foto: Per Pejstrup)
  • Prins Henrik med sønnerne Prins Joachim og Kronprins Frederik. (Foto: Elfelt)
  • Kronprins Frederik fejrer sin 20-års fødselsdag på Fredensborg Slot med sine forældre Dronning Margrethe og Prins Henrik. (Foto: STEEN JACOBSEN)
  • Kronprins Frederik og prins Joachim ved den røde låge ved indgangen til Dyrehaven i Klampenborg nord for København. (Foto: Jørgen jessen)
  • Kronprins Frederik med studenterhue. I kuverten er eksamensbeviset. (Foto: Bjarne Luethcke)
  • Kronprins Frederik kysser sin brud, Kronprinsesse Mary, under bryllupsmiddagen på Fredensborg Slot. (Foto: Jørgen jessen)
  • Kronprinsparret med deres fire børn ved prinsesse Isabellas konfirmation. (Foto: Philip Davali © Philip Davali)
  1 / 10

  Da Kronprins Frederik fyldte 50 år, var 12.000 mennesker inviteret med som gæst i Royal Arena, og tv-seere derhjemme fik muligvis dejlig chokolade og kage til.

  I år er det en lidt mere afdæmpet affære, hvor kronprinsen fylder 54 år.

  Kongehuset har i dagens anledning delt et billede af kronprinsenInstagram, men ellers fremgår det ikke, hvorledes han fejres.

  Vi har samlet nogle udvalgte billeder gennem kronprinsens liv, der kan ses i toppen af artiklen.

 24. I dag kl. 11:44

  USA's våbenlobbyister holder kongres i Texas trods skoleskyderi

  Skoleskyderiet i den lille by Uvalde i det sydlige Texas får ikke Det Nationale Riffelforbund (NRA) i USA til at ændre sine planer.

  NRA afholder fortsat sin kongres i Houston over weekenden, oplyser NRA i en erklæring på sin hjemmeside.

  - Vores dybeste sympati er med familierne og ofrene involveret i denne forfærdelige og onde forbrydelse, skriver forbundet.

  - Selv om undersøgelser er undervejs, og fakta stadig kommer frem, ser vi denne handling som en, der blev udført af en enlig, forstyrret kriminel, hedder det i erklæringen.

  Ifølge forbundet vil tidligere præsident Donald Trump blandt andet tale på kongressen. Trump har tidligere udtalt, at han "aldrig nogensinde vil krænke folks ret til at besidde og bære våben".

  Han tilføjede, at våbenlobbyen havde "en sand ven og forkæmper i Det Hvide Hus".

 25. I dag kl. 11:23

  Region Midtjylland vil til bunds i de seneste ti års amputationer

  Nu skal Region Midtjylland sammen med fagfolk undersøge de seneste ti års amputationer, for at blive klogere på, hvor mange der kunne forhindres.

  Det skriver den socialdemokratiske regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau, i et åbent brev til regionens tidligere patienter og pårørende, hvor han også sender en undskyldning. Det skriver Ritzau.

  - Som de seneste ugers mediedækning beskriver, har regionen (Region Midtjylland, red.) fået lavet en analyse, der viser, at nogle amputationer måske kunne have været forebygget. Vi har dermed skabt både utryghed og bekymring blandt tidligere og nuværende patienter. Det beklager jeg dybt, skriver Anders Kühnau.

 26. I dag kl. 10:54

  Politiet finder nedgravet lig nær Kolding

  Et nedgravet lig er blevet fundet i Vonsild ved Kolding.

  I en pressemeddelelse oplyser Sydøstjyllands Politi, at de mener, der er tale om en savnet 43-årig mand, og at han er blevet dræbt.

  I forbindelse med fundet har Sydøstjyllands Politi iværksat en omfattende efterforskning på og omkring stedet og på andre adresser i Kolding.

  To mænd på 32 og 39 år samt en 35-årig kvinde, alle fra Kolding-området, er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen, og de er alle sigtet for drabet

  De fremstilles senere i dag ved retten i Kolding.

  Politiet mener, at den afdøde mand og de tre anholdte kendte hinanden i forvejen og oplyser ligeledes i pressemeddelelsen, at de pårørende er blevet underrettet.

 27. I dag kl. 10:36

  Fødevareminister har brugt ministerkort til private indkøb

  1.780 kroner på frokostrestauranten Kanalcafeen og 270 kroner på Sørens Værtshus.

  De to beløb figurerer på aktindsigten i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, som Ekstra Bladet har søgt.

  Da Rasmus Prehn (S) i november 2020 blev udnævnt som landbrugs- og fødevareminister, var det ikke kun et ministerkontor, der fulgte med, men også et personligt minister-Eurocard.

  Ifølge Ekstra Bladets aktindsigt har ministeren brugt sit minister-Eurocard til at betale flere regninger på barer og restauranter, hvilket er i strid med reglerne.

  Avisen skriver, at Prehn ved tre lejligheder inden for samme år har måttet til lommerne og tilbageføre penge fra sin egen private lønkonto, hvor han årligt modtager sin ministerløn.

  Ifølge ministeries regelsæt, som Ekstra Bladet henviser til, "må kortet udelukkende bruges til udgifter, som kan relateres til tjenesten".

  - Jeg er ærgerlig over, at et kort tilhørende ministeriet er blevet anvendt forkert, udtaler Rasmus Prehn til avisen.

 28. I dag kl. 10:14

  Danske donationer til Ukraine runder 62 millioner kroner

  Dansk erhvervslivs donationer til FN's Flygtningeorganisation (UNHCR) i forbindelse med krigen i Ukraine er nu på 62 millioner kroner.

  Bidragene har aldrig været højere i forhold til andre konflikter i verden, skriver Dansk Industri.

  - Vi har oplevet en interesse for at hjælpe fra virksomheder og fonde, som vi aldrig har set ved tidligere konflikter. Faktisk fra samme aften, hvor Rusland gik ind i Ukraine i februar, siger Eva Raabyemagle, der er chef for UNHCR's afdeling for partnerskaber med private virksomheder i Danmark, til erhvervsmediet DI Business.

  Donationerne placerer Danmark i top-10 over lande, hvor den private sektor ønsker at hjælpe med Ukraine-krisen.

 29. I dag kl. 09:52

  Flere kommuner vil sænke fartgrænsen i byer

  Ligesom Københavns Kommune vil have sænket farten for bilister flere steder, så vil flere af landets kommuner også have lavere farthastigheder i byerne.

  Aarhus, Aalborg, Frederiksberg, Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Odense, Randers og Norddjurs kommuner følger nemlig trop for at få bilister til at lette foden på speederen.

  I Aalborg Kommune indfører de allerede i år nedsatte fartgrænser på en række udvalgte veje.

  Fartnedsættelserne skal blandt andet være med til at gøre vejene mere sikre.

  Interesseorganisationen for bilister, FMD, mener, at forsøgsordningen kan give meget fin mening set ud fra et trafiksikkerhedsmæssigt perspektiv, men det skal gøres de rigtige steder og ikke bare være en generel hastighedsnedsættelse i en politisk kamp mod biler.

 30. I dag kl. 09:37

  El-sikkerheden til festivaler og byfester skal strammes op

  Der skal være mere fokus på el-sikkerhed hos flere festivaler og byfester, siger Sikkerhedsstyrelsen.

  Der skal der være styr på elektriciteten, når scenelyset blænder, radiobilerne kører, og lamperne i boderne lyser op til festivaler og byfester.

  I en pressemeddelelse skriver Sikkerhedsstyrelsen, at de sidste år gennemførte kontrol af 30 byfester, markeder og festivaler, hvor el-sikkerheden skulle forbedres hos 20 procent af dem.

  - Ofte er der godt styr på sagerne hos de helt store festivaler, hvor der er professionelle ansat til at passe på gæsterne og musikerne. Andre steder skal el-sikkerheden have et nøk opad, siger Sikkerhedsstyrelsens vicekontorchef Evy Boe Madsen.

  Sikkerhedsstyrelsen har heldigvis ikke registreret nogle el-ulykker på festivaler.

 31. I dag kl. 09:20

  Kriminalforsorgen skal betale erstatning efter indsats død

  Natten til 17. november 2017 ringede telefonerne hos Nordjyllands Politi.

  I den anden ende sad personalet i Kragskovhede Statsfængsel med en anmeldelse. En 40-årig indsat var afgået ved døden.

  Manden døde af en overdosis, og nu er det slået fast, at fængslet kan stilles til ansvar for hans død.

  Retten i Aalborg besluttede i går, at Kriminalforsorgen skal betale 975.000 kroner plus sagsomkostninger og renter til den afdødes efterladte.

  Det oplyser de efterladtes advokat til Ritzau.

  Kriminalforsorgen er desuden blevet dømt for at have brudt Menneskerettighedskonventionens artikel 2, som handler om retten til liv.

  På aftenen, hvor manden døde, burde fængselspersonalet have handlet anderledes, da en medindsat henvendte sig og fortalte, at den 40-årige havde slugt et glas metadonpiller og lagt sig til at sove.

  I stedet for at tilkalde lægehjælp hentede personalet den 40-årige i hans celle og satte ham i en isolationscelle.

 32. I dag kl. 09:02

  Hjemmeside udnyttede forbrugerne ved at lokke med billig el

  Virksomheden bag hjemmesiden Eltjekket.dk har vildledt forbrugerne til at tro, at de kunne finde den billigste elaftale.

  Det oplyser Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeside.

  I stedet var hjemmesidens formål at indhente forbrugernes samtykke, så elselskaberne var i stand til at kontakte dem.

  - Det er ulovligt, hvis en hjemmeside udgiver sig for at hjælpe forbrugerne med at finde det billigste produkt, men i virkeligheden blot formidler brugernes kontaktoplysninger videre til samarbejdspartneres telefonsælgere, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.

  - Hvis en forbruger ikke har givet sit samtykke til at blive kontaktet af en virksomhed, er en aftale indgået på baggrund af denne kontakt ikke bindende for forbrugeren.

  Det er Forbrugerombudsmandens vurdering, at Shiver Marketing har overtrådt loven om markedsføring på flere områder.

 33. I dag kl. 08:47

  Flere konfirmander vælger et alternativ til Gud

  14-årige Nina Esbjørn Søbye blev for nylig humanistisk konfirmeret. Hun fik overrakt et diplom og en rød rose i Magasinet i Odense, hvor ceremonien foregik. Foto: Anders Krogh/Humanistisk Samfund

  På fem år antallet har antallet af humanistiske konfirmationer flyttet sig fra sig fra 145 til 540.

  En af dem er 14-årige Nina Esbjørn Søbye fra Odense.

  - Jeg er ikke kristen, og jeg er heller ikke blevet døbt, og så havde jeg hørt godt om humanistisk konfirmation, siger hun om sit valg.

  Humanistisk konfirmation er et ikke-religiøst alternativ til unge, som ønsker at markere overgangsfasen fra barndom til ungdom.

 34. I dag kl. 08:31

  Zelenskyj afviser at afgive territorium: Politikerne tænker ikke på folket

  Den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj talte hårdt mod USA's tidligere udenrigsminister Henry Kissinger, der tirsdag foreslog, at ukrainerne burde afgive territorie som del af fredsforhandlingerne med Rusland.

  CNN skriver, at Kissinger i en videotale til Verdensøkonomiske Forum i Davos i Schweiz opfordrede til, at det bør være et mål i fredsforhandlingerne mellem Ukraine og Rusland, at der dannes grænser langs kontaktlinjerne i Donbas-regionen, så de bliver, som de var, da Rusland invaderede landet 24. februar.

  Men det talte Zelenskyj hårdt imod i en tale onsdag.

  - Uanset hvad den russiske stat gør, er der nogen, der siger: "Lad os tage hensyn til deres interesser". I år blev det igen hørt i Davos, selv om titusindvis af ukrainere bliver dræbt.

 35. I dag kl. 08:16

  Nyt i sagen: Database viste højere antal benamputationer end andre regioner

  Der har været mange advarsler i sagen om de for mange benamputationer i Region Midtjylland.

  Og der har også været advarsler i regionens egne tal, der skal sikre kvalitet i behandling.

  I Region Midtjyllands egne kvalitetsdatabaser har det fremgået, at de havde flere benambutationer end andre regioner et år efter forebyggende karkirurgi.

  Og det er ikke godt nok, hvorfor formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), har øjnene stift rettet mod tallene fra databasen.

  - Der er noget, vi skal reagere på tidligere, når vi kan se, at der er noget med kapaciteten, og noget med den aktivitet, vi foretager os, som ikke er helt i øjet, siger han.

  Koncerndirektør Ole Thomsen har som konsekvens af sagen mistet jobbet, og Region Midtjylland besluttet at lave en ekstern undersøgelse af hele forløbet.

 36. I dag kl. 07:54

  Politi: Tag bus eller tog til pokalfinale

  FC Midtjylland og Odense Boldklub skal i dag spille finale i Sydbank Pokalen 2022 på Brøndby Stadion. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Skal du mod Brøndby Stadion i dag iklædt en hvid og rød eller blå- og hvidstribet fodboldtrøje for at se pokalfinale, så vil det være en god idé at komme dertil med bus eller tog.

  Københavns Vestegns Politi er ude med en opfordring til fans, der har tænkt sig at tage bilen til kampen mellem Odense Boldklub og FC Midtjylland, om at benytte den offentlige transport i stedet.

  For der er få parkeringspladser ved stadion, og på grund af et omfattende vejarbejde med etablering af en letbane, er trafikken omlagt i området.

  Kampen fløjtes i gang klokken 15.

 37. I dag kl. 07:17

  DMI melder om blæsende dag: Lad være med at spise frokost udenfor

  Dagen byder på blæsende vejr med vekslende skydække og byger spredt over hele landet.

  Generelt får alle en del vind i dag, så lad være med at spise udenfor, lyder det fra DMI.

  Vejret vil arte sig bedst i de sydlige egne, mens nord og øst vil have flere byger.

  Temperaturen vil ligge på omkring de 10- 13 grader og når nok ikke over de 15 grader.

  Så ikke det mest behagelige Kristi Himmelfarts-vejr med lidt sol, fortæller DMI.

 38. I dag kl. 06:43

  Folketingets mobiler skal undersøges for spionprogram

  Folketingets it-afdeling skruer op for sikkerheden på folketingsmedlemmernes mobiltelefoner, så uvedkommende gæster ikke kigger med på skærmen.

  I går skrev Jyllands-Posten, at Folketinget nu opruster mod spionprogrammet Pegasus, der tidligere er blevet brugt til spionage mod Frankrigs præsident, Emmanuel Macron.

  - Folketinget er bekendt med Pegasus, og vi har anskaffet software til at skanne for, om Pegasus har inficeret telefoner, siger it-chefen i Folketingets Administration, Johanne Albjerg, til avisen.

  Pegasus kan installeres på en mobiltelefon, uden at brugeren gør noget. Det kan sendes til et nummer og installere sig selv. Et opkald behøver end ikke blive besvaret.

 39. I dag kl. 06:22

  11 nyfødte mister livet i brand på hospital i Senegal

  En ufattelig tragedie har ramt Senegal, hvor 11 nyfødte babyer har mistet livet i en hospitalsbrand i den vestlige del af landet.

  Det oplyser Senegals præsident, Macky Sall, på Twitter natten til torsdag dansk tid.

  - Med smerte og rædsel har jeg netop hørt om 11 nyfødte babyers død i en brand på neonatalafdelingen på det offentlige hospital i Tivaouane. Jeg udtrykker min dybfølte sympati til børnenes mødre og deres familier, skriver præsidenten.

  En neonatalafdeling bruges til at behandle for tidligt fødte babyer og syge småbørn.

  Præsidenten oplyser ikke noget om årsagen til branden. Men ifølge den senegalesiske politiker Diop Sy skyldtes den "en kortslutning".

  - Branden spredte sig meget hurtigt, siger han ifølge Ritzau.

  Tivaouanes borgmester, Demba Diop, oplyser, at det lykkedes at redde tre babyer ud af bygningen.

 40. I går kl. 23:04

  Roma vinder Conference League og sikrer Mourinho femte europæiske titel

  Som symbol på sine europæiske triumfer rakte José Mourinho fem fingre i vejret, da slutfløjtet lød i Tirana onsdag aften. (Foto: MARKO DJURICA © Ritzau Scanpix)

  Italienske AS Roma skrev et stykke fodboldhistorie onsdag aften, da Rom-klubben med en 1-0-sejr over Feyenoord blev den første vinder af Conference League.

  Nicolo Zaniolo blev matchvinder med kampens eneste mål før pausen, og derfra sørgede en solid defensiv præstation sat sammen af træner José Mourinho for at holde stand.

  Det er Romas første trofæ, siden klubben i 2008 vandt hjemlandets pokalturnering, Coppa Italia.

  Dermed cementerede Mourinho også sin status som uovervindelig, når det kommer til europæiske finaler. Han har nu stået i fem finaler og vundet alle fem.

  Uefa Cuppen og Champions League med FC Porto, Champions League med Inter, Europa League med Manchester United og nu Conference League med Roma har han på meritlisten.

  /ritzau/

 41. I går kl. 22:17

  Gerningsmand bag skoleskyderi i Texas delte kort inden angreb sin plan på Facebook

  Den 18-årige, som tirsdag skød og dræbte 19 børn og to lærere på Robb Elementary School i byen Uvalde i delstaten Texas, delte kort inden angrebet sine planer på Facebook.

  Det oplyser delstatens guvernør, Greg Abbott på et pressemøde.

  - Jeg vil skyde en grundskole, lød det ifølge guvernøren i opslaget.

  Han skrev endvidere, at han havde tænkt sig at udføre angrebet med en AR-15, som er en semiautomatisk riffel.

  Ifølge guvernøren er der indtil videre ikke noget der tyder på, at gerningsmanden havde en kriminel historik, eller at han havde haft mentale problemer. Og foruden Facebook-opslagene var der indtil angrebet ikke nogle indikationer på, at den 18-årige var til fare for andre.

 42. I går kl. 22:09

  Aalborg Håndbold tager stort skridt mod tredje DM-finale i rap

  Nikolaj Læsø blev Aalborg-topscorer med ni mål. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Vurderet ud fra dagens semifinalekampe ligner GOG og Aalborg Håndbold de bedste bud på to DM-finalister.

  Aalborg Håndbold slog sent onsdag aften Bjerringbro-Silkeborg med 24-22 i de to klubbers første semifinaleopgør, hvor der spilles først til tre point.

  Med sejren skal nordjyderne nu blot bruge et enkelt point i de to klubbers andet opgør i næste uge, hvis de forsvarende danske mestre for tredje gang i streg skal spille om det danske mesterskab.

  I 2019 og 2021 vandt Aalborg DM-guld, mens sæsonen i 2020 blev afsluttet før tid på grund af Covid-19.

  Tidligere på aftenen vandt GOG i sikker stil på hjemmebane med 33-23 over Skjern.

 43. I går kl. 21:07

  Texas-guvernør: Grænsebetjent skød formodet gerningsmand

  Guvernør i Texas Greg Abbott (nederst til venstre) taler på en pressekonference. (Foto: Aaron M. Sprecher © Ritzau Scanpix)

  Det var en grænsebetjent, der skød den formodede gerningsmand bag tirsdagens skoleskyderi i byen Uvalde i delstaten Texas. Det siger guvernør, Greg Abbott, på et pressemøde her til aften.

  - I samarbejde med de andre myndigheder løb grænsebetjenten efter gerningsmanden i et klasselokale, hvor han her skød og dræbte ham, siger Greg Abbott.

  Ifølge guvernøren blev tre betjente såret under skyderiet på skolen, hvor 19 børn og to voksne blev dræbt.

  Forinden havde gerningsmanden skudt sin bedstemor, der overlevede og var i stand til at ringe til politiet.

  Guvernør Greg Abbott forklarer desuden, at det indtil videre ikke tyder på, at gerningsmanden havde en kriminel historik, eller at han havde haft mentale problemer. Og der havde ikke været nogle advarsler om angrebet forinden.

 44. I går kl. 21:02

  Kate Moss afviser i retten beskyldning om, at Johnny Depp skulle have skubbet hende ned ad en trappe

  Kate Moss var i dag med via videolink i retssagen mellem Johnny Depp og Amber Heard. (Foto: EVELYN HOCKSTEIN © Ritzau Scanpix)

  Listen over kendisser, der tager plads i vidneskrænken i retssagen mellem Johnny Depp og ekskonen Amber Heard, fortsætter med at vokse.

  I dag var supermodellen Kate Moss, der var kærester med Johnny Depp mellem 1994-1998, indkaldt som vidne, skriver The Guardian.

  Via videolink afviste Kate Moss, at Johnny Depp skulle have skubbet hende ned ad en trappe under en rejse til Jamaica.

  - Han (Johnny Depp, red.) har aldrig skubbet, sparket eller kastet mig ned ad en trappe, nej, sagde hun om påstanden og tilføjede, at hun gled ned ad trappen og slog ryggen, og at Johnny Depp hjalp hende tilbage på værelset og skaffede lægehjælp.

  Kate Moss var indkaldt som vidne, da Amber Heard i retten havde påstået, at Johnny Depp netop skulle have været skyld i Kate Moss' ulykke.

  Der træffes efter planen afgørelse i retssagen på fredag.

 45. I går kl. 20:16

  GOG tog første stik i DM-semifinale, da Mathias Gidsel gjorde comeback

  Efter fire måneders skadespause var Mathias Gidsel onsdag tilbage på håndboldbanen. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Ritzau Scanpix)

  Mathias Gidsel er blevet sin skade fra EM-bronzekampen mod Frankrig i januar kvit.

  Onsdag aften var den danske landsholdskomet tilbage i aktion, da han og GOG besejrede Skjern Håndbold med 33-23 i den første af maksimalt tre DM-semifinaler.

  På hjemmebanen i Gudme var den 23-årige dansker at finde på banen fra start, hvor han af naturlige årsager ikke var i samme vigør, som man har set på landsholdet.

  Den danske landsholdsback fik dog sat fire scoringer ind og hjalp dermed holdkammeraterne til et godt udgangspunkt.

  De to mandskaber mødes igen i Skjern om en uge, hvor GOG med en sejr eller et uafgjort resultat vil være klar til DM-finalerne.

  I den anden semifinaleduel spiller Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg senere onsdag aften ligeledes første kamp.

 46. I går kl. 19:57

  Claus Hjort Frederiksen: Sag om læk af statshemmeligheder fortsætter hos anklagemyndigheden

  Sagen mod tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) om læk af statshemmeligheder fortsætter nu hos anklagemyndigheden.

  Det oplyser Claus Hjort Frederiksen på Facebook.

  Justitsministeren har ifølge Claus Hjort Frederiksen returneret hans sag til Rigsadvokaten, da der ikke kunne samles et flertal i Folketinget for at ophæve den tidligere forsvarsministers immunitet og dermed ikke kan rejses tiltale.

  - Jeg tager det oplyste til efterretning og går fremtiden i møde med sindsro.

  - Som det er fremgået af mine hidtidige udtalelser i anledning af sagen, er det min faste overbevisning, at jeg ikke har gjort noget forkert, og da slet ikke noget, der minder om landsskadelig virksomhed, skriver Claus Hjort Frederiksen på Facebook.

  Det er uvist, om det betyder, at der kan blive rejst en tiltale mod Hjort, når han ikke længere er beskyttet af sin immunitet som folketingsmedlem.

  En række af Folketingets partier har ikke villet stemme for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, da Folketinget ikke har kunnet få indsigt i sagens karakter.

 47. I går kl. 19:40

  Snydt for kontanthjælp: Politisk flertal vil have minister til at undersøge sagen

  Et politisk flertal vil nu have beskæftigelsesministeren på banen i sagen om kontanthjælpsmodtagere, der ulovligt får frataget støtte.

  Enhedslisten, SF, Radikale, Dansk Folkeparti og Venstre vil have ministeren til at pålægge kommunerne at få undersøgt sagen til bunds.

  DR Nyheder kunne i går fortælle, at kommunernes it-systemer automatisk har sænket ydelsen for kontanthjælpsmodtagere, selvom de har begrænset arbejdsevne.

  - Jeg kommer til at tage fat i beskæftigelsesministeren for at høre, hvad han vil stille op, siger Samira Nawa fra de Radikale.

 48. I går kl. 19:22

  Bevæget DR-korrespondent i Uvalde: 'Det er en by i dyb sorg'

  Et voldsomt skoleskyderi fandt i går sted i den amerikanske by, Uvalde, i den sydlige del af delstaten Texas. DR’s korrespondent i USA, Lillian Gjerulf Kretz, er i dag ankommet til den sørgende by, hvor myndighederne stadig arbejder på at identificere ofre.

  - Det er en by i dyb, dyb sorg. 19 børn og to lærere på byens lokale skole er døde. Adskillige børn er stadigvæk indlagt, og nogen af dem er stadig i kritisk tilstand. Bag mig er myndighederne i gang med at kalde forældrene ind i takt med, at man forsøger at identificere de her børn, fortæller en bevæget Lillian Gjerulf Kretz.

  - Når vi taler om, at forældre har været nødt til at levere DNA-materiale, er det, fordi der blev brugt et semiautomatisk våben ved det her forfærdelige skoleskyderi, og derfor er det den slags, der skal til, for at forældrene kan finde ud af, om det er deres barn, man nu har fundet.

  Angrebet på Robb Elementary School i Uvalde er 27. gang, der er et skyderi på en amerikansk skole alene i år.

  I videoen øverst i artiklen kan du se Lillian Gjerulf Kretz berette fra Uvalde i Texas.

 49. I går kl. 18:46

  Ukraines udenrigsminister kritiserer Nato: 'De gør bogstaveligt talt ingenting'

  Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, siger, at Nato "bogstaveligt talt intet foretager sig på baggrund af Ruslands invasion af hans land".

  Kritikken af den vestlige alliance blev fremsat på Verdens Økonomiske Forum i alpebyen Davos i Schweiz, skriver Ritzau.

  - Nato som en alliance, som en institution, er røget helt ud på sidelinjen og gør bogstaveligt talt ingenting. Jeg er ked af at sige det, siger Kuleba.

  Modsat roser han EU for deres støtte til Kyiv.

  Ifølge udenrigsministeren har Bruxelles truffet "revolutionære, epokegørende beslutninger, som de ikke engang selv havde ventet at træffe."

 50. I går kl. 17:59

  Ecco regnskab viser fremgang i omsætning og indtjening

  Skofirmaet Ecco har netop offentligjort sit regnskab for 2021, og regnskabet fra Ecco Holding A/S afslører en ret markant fremgang i både omsætning og indtjening.

  Eccos omsætning stiger fra 8,6 milliarder kroner i 2020 til 10,8 milliarder kroner i 2021.

  Samtidig har Ecco formået at vende et underskud i 2020 til et trecifret millionoverskud i 2021 på 352 millioner kroner.

  Ecco har været mødt af heftig kritik, da firmaet står fast på at fortsætte sine aktiviteter i Rusland, som en række andre firmaer har valgt at trække sig fra siden Ruslands invasion af Ukraine.

  Eccos topchef, Panos Mytaros, har tidligere begrundet beslutningen med, at firmaet fastholder sine aktiviteter af hensyn til sine russiske medarbejdere.

  Det nu offentligjorte regnskab ligger forud for invasionen og kan derfor ikke aflæses i det lys.

Mere fra dr.dk