Seneste nyt
7. dec 2021

Vestegnens Politi udvider visitationszone efter skuddrab i nat

Visitationszonen i dele af Herlev og Rødovre, som blev oprettet af Københavns Vestegns Politi efter en skudepisode i Rødovre fredag nat, udvides nu.

Det sker, efter en ung mand i nat blev skudt og dræbt i Herlev - men uden for visitationszonen. Det får altså nu politiet til at udvide visitationszonen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- En visitationszone er et godt værktøj for os, der vil gøre det sværere for de kriminelle at bevæge sig rundt med våben – og på den baggrund, har jeg i dag valgt at udvide zonen, siger Københavns Vestegns Politis politidirektør Kim Christiansen i meddelelsen.

Visitationszonen bliver udvidet i Herlev og dele af Gladsaxe Kommune fra i dag klokken 18, og gælder frem til fredag den 17. december.

Seneste nyt

 1. 27 min. siden

  Regeringen har indkaldt til pressemøde klokken 19:30 om stor reformaftale

  De sidste mange timer har regeringen siddet ved forhandlingsbordet med flere af Folketingets partier for at blive enige en aftale om en reform, der skal løse problemerne med mangel på arbejdskraft.

  Finansminister Nicolai Wammen har nu inviteret til pressemøde i Finansministeriet omkring 19:30.

  Foruden regeringen deltager repræsentanter fra Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Kristendemokraterne i de afsluttende forhandlinger, oplyser ministeriet.

  Enhedslisten forlod tidligere i dag forhandlingerne, fordi de ikke ville stemme for forringelser af dagpengene, sagde partiets politiske ordfører, Mai Villadsen..

 2. 58 min. siden

  Ingen ville betale 2,6 milliarder kroner for romersk pragtvilla med loftmaleri af Caravaggio

  Casino dell'Aurora di Villa Ludovisi Boncompagni, der var på auktion. Dog uden at finde en køber. (Foto: Riccardo Antimiani © Ritzau Scanpix)

  Det lykkedes ikke at finde en køber til en helt særlig villa i hjertet af Rom, da den i tirsdags røg på auktion.

  Det var da også den helt store tegnebog, der skulle findes frem, hvis man ville kalde sig den glade ejer.

  Første bud begyndte på 350 millioner euro - altså 2,6 milliarder kroner - men til gengæld ville det være helt på sin plads, hvis ejendomsmægleren beskrev den som "unik".

  I huset er nemlig det eneste loftmaleri af Caravaggio, der en af historiens største italienske malere.

  I stedet vil husets ejer nu prøve lykken igen om tre måneder med en ny auktion, hvor første startprisen bliver 320 millioner euro svarende til lige under 2,4 milliarder kroner.

  Villaens ejer, prinsesse Rita Boncompagni Ludovisi, under "Jupiter, Neptun og Pluto", der er det eneste loftmaleri af Caravaggio. (Foto: vincenzo pinto © Ritzau Scanpix)
 3. I dag kl. 18:24

  Hundreder meldes dræbt og såret efter luftangreb i Yemen

  Murbrokkerne taler sit tydelige sprog, efter et luftangreb har ramt et fængsel i Sadaa i det nordvestlige Yemen. (Foto: Reuters Tv © Ritzau Scanpix)

  Et meget stort antal mennesker er fredag dræbt under et luftangreb mod et fængsel i Sadaa i Yemen.

  Læger uden Grænser opgiver antallet af døde og sårede til over 200, mens Internationalt Røde Kors melder over 100, skriver AP.

  - Det er umuligt at vide, hvor mange mennesker der er dræbt. Det ser ud til at have været en forfærdende voldshandling, siger Læger uden Grænsers leder i Yemen, Ahmed Mahat, til AP.

  Han føjer til, at mange fortsat savnes efter angrebet.

  Angrebene er udført af den saudisk-ledede koalition, der fører krig mod de shiamuslimske houthi-oprørere i Yemen, siger hjælpeorganisationerne.

  Houthi-oprørerne, der kontrollerer området, har frigivet forfærdende videooptagelser af døde og stærkt kvæstede i ruinerne efter angrebet mod fængslet. Bygningen ligger i det nordvestlige Yemen.

 4. I dag kl. 17:36

  Den amerikanske skuespiller og komiker Louie Anderson er død

  Louie Anderson har en stor karriere som komiker bag sig, ligesom han også havde succes som skuespiller. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix Denmark)

  Den amerikanske komiker og Emmy-vinder Louie Anderson er død, 68 år gammel.

  Han døde i Las Vegas, USA, fredag morgen, hvor han tidligere på ugen blev indlagt på et hospital for behandling af kræft.

  Det oplyser hans publicist, Glenn Schwartz, til det amerikanske underholdningsmedie Deadline, skriver Reuters.

  De senere år har Louie Andersen modtaget stor ros for sin rolle i tv-serien "Baskets", og i 2016 modtog Anderson en Emmy - en af de mere eftertragtede tv-priser i USA - for sin rolle i serien.

  Han har også været med i den hyppigt genudsendte julefilm "Coming to America" med Eddie Murphy i hovedrollen, hvor han har rollen som Maurice.

  Han er også anerkendt for sin karriere som komiker.

 5. I dag kl. 17:22

  Flere kan leve videre i mange år efter en kræftdiagnose

  Kræft er en sygdom, som næsten alle har været i berøring med på den ene eller anden måde.

  Heldigvis viser Sundhedsdatastyrelsens opgjorte tal fra 2020, at flere lever videre efter at have fået en kræftdiagnose.

  Siden 2011 er andelen af folk, der enten har eller har haft kræft, steget med knap 43 procent.

  - Vi er i Danmark blevet langt bedre til at behandle kræft, så flere kan leve videre i mange år efter en kræftdiagnose. Det er fantastiske nyheder, siger administrerende direktør Jesper Fisker i en pressemeddelelse.

  Jesper Fisker mener, at udviklingen betyder, at vi i Danmark nu skal have større fokus på senfølger hos personer, der har haft kræft. Cirka 60 procent af kræftpatienter har senfølger, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse.

 6. I dag kl. 17:05

  Italien vil have gjort espresso til verdenskulturarv

  Ritualet, der omringer espresso, er en integreret del af den nationale identitet, mener landets landbrugsminister. (Foto: Denis Balibouse © Ritzau Scanpix)

  Espresso.

  Den lille kop med bare en enkelt mundfuld væske er symbolet på Italiens kærlighedsforhold til kaffe, og det skal anerkendes, mener man i det sydeuropæiske land.

  Derfor bør espressoen optages på Unescos liste over levende verdenskulturarv.

  - I Italien er kaffe meget mere end bare en drik, siger landbrugsminister Gian Marco Centinaio.

  Det er ikke kun espressoen, men også alt det, der hører sig til, når den bliver indtaget, der gør den helt særlig, mener ministeren.

  - Det er et ægte ritual, en integreret del af vores nationale identitet, og den udtrykker den måde, vi omgås, og som adskiller os fra resten af verden, siger han.

  Den napolitanske pizzabagning er allerede anerkendt som verdenskulturarv af Unesco.

 7. I dag kl. 17:03

  De danske curlingkvinder får to matchbolde til at sikre VM-billet

  Om to uger skal de danske curlingvinder i aktion ved vinter-OL i Beijing, men allerede i denne uge er der vigtige kampe på isen.

  De spiller VM-kvalifikation i Finland, og efter et nederlag til Norge tidligere ved turneringen spillede Danmark sig tilbage på sporet i dag.

  Skipper Madeleine Dupont og de danske curlingkvinder vandt fredag overbevisende over både Finland og Hongkong, og nu er en billet til VM igen indenfor rækkevidde.

  Danmark er blevet nummer to i gruppen, og dermed kan de med en sejr over gruppevinderen, Norge, sikre VM-billetten lørdag morgen.

  Hvis det bliver til et nederlag, er der endnu en chance mod gruppens treer, Letland, klokken 13.

  Madeleine Dupont og de danske curlingkvinder kan følges ved vinter-OL, der begynder den 4. februar og vises på DRs kanaler.

 8. I dag kl. 16:49

  Actioncard i minksag blev skrevet i forventning om ny lovgivning

  Da Rigspolitiet i november 2020 lavede et actioncard til samtaler med minkavlere, var hensigten at sikre, at minkavlerne ikke gik glip af en tempobonus, når et hastelovforslag, der var på vej, blev vedtaget.

  Det forklarede juridisk sektionsleder Birgitte Buch i dag, hvor Minkkommissionen fortsatte sine afhøringer, skriver Ritzau.

  Hasteloven blev dog aldrig vedtaget, og actioncardet har senere fået kritik for "urigtigt indhold" i en advokatundersøgelse.

  Birgitte Buch skulle afgive forklaring, fordi hun 6. november 2020 stod for den juridiske sikring af det pågældende actioncard.

  Kommissionen har haft til opgave at afdække omstændighederne i forbindelse med aflivningen af minkene under coronapandemien, og den kan ende med en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S).

 9. I dag kl. 15:38

  Regeringen nedjusterer kapaciteten af hurtigtest til 200.000 om dagen

  Over de næste to uger bliver kapaciteten af hurtigtest nedskaleret fra 500.000 til 200.000 om dagen.

  Derudover skal den danske teststrategi tilpasses, så den fremover matcher det stadie, som epidemiudviklingen er på.

  - Vi er et af de lande i verden, der har testet mest og hurtigt var længst fremme med tredje vaccinestik. Det har afspejlet sig positivt i antallet af indlæggelser og giver os nu mulighed for at skrue ned for den store testkapacitet og op for selvtest, som er et godt alternativ, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

  I den seneste uge er der i gennemsnit foretaget ca. 390.000 coronatest om dagen, hvoraf cirka 200.000 dagligt har været hurtigtest.

 10. I dag kl. 15:32

  Dagens forhandlinger mellem USA og Rusland var 'åbne og nyttige', siger udenrigsminister

  USA's udenrigsminister, Antony Blinken (til venstre) og den Russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov (til højre), forud for dagens møde. (Foto: Alex Brandon © Ritzau Scanpix)

  I schweiziske Genève mødtes den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, og hans russiske modpart, Sergej Lavrov, i dag til forhandlinger om Ukraine-konflikten.

  Ifølge Lavrov var der tale om "åbne og nyttige" samtaler mellem parterne i dag, og han udtrykte en forhåbning om, at de kan føre til, at "højspændte følelser vil tage af", skriver Ritzau.

  Den russiske udenrigsminister fortalte også, at USA har lovet at give et skriftligt svar på de sikkerhedsgarantier, som landet har krævet.

  Rusland har opmarcheret titusindvis af soldater ved grænsen til Ukraine, og det har fået omverdenen til at frygte en invasion.

  Rusland vil til gengæld have garantier for, at Nato ikke udvider yderligere mod øst.

 11. I dag kl. 14:56

  Blodbanker og Seruminstituttet vil undersøge, hvor mange der egentlig har haft corona

  De daglige smittetal slår rekord dag for dag i øjeblikket. Men hvor mange af os har egentlig været smittet med coronavirus?

  Det vil Statens Serum Institut (SSI) undersøge i samarbejde med blodbankerne, skriver SSI i en pressemeddelelse.

  Fra i tirsdags er bloddonorernes blod blevet undersøgt for antistoffer mod coronavirus, hvilket kan være med til at kortlægge, hvor udbredt smitten er i Danmark og kaste lys på mulige mørketal.

  - Der er mindre sandsynlighed for, at en tidligere omikronsmittet bliver smittet igen – medmindre der kommer en ny variant. Vi har derfor brug for at vide, hvor mange der har været smittet, for at vi bedre kan komme med et estimat om, hvad vi kan forvente af smittebølgen, siger Henrik Ullum, der er SSI-direktør.

  Hver uge tappes omkring 6.000 bloddonorer mellem 17 og 70 år.

 12. I dag kl. 14:55

  Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke fjerde vaccinestik til plejehjemsbeboere og ældre over 85

  Efter tredje vaccinestik er både plejehjemsbeboere og ældre over 85 år godt beskyttet mod et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med covid-19.

  Det viser både danske data og international forskning, oplyser Sundhedsstyrelsen.

  Derfor vil myndighederne ikke lige nu anbefale et fjerde stik til de to grupper af borgere. Men det kan hurtigt blive ændret, siger Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

  - Vi er forberedt på at udrulle fjerde stik til gruppen, og hvis der viser sig et behov, kan fjerde stik rulles ud inden for meget kort tid, fortæller Helene Probst.

 13. I dag kl. 14:29

  Frømandskorpsets chef er renset i sag om tjenestemisbrug

  I årevis har der kørt en sag mod chefen for frømandskorpset, der var mistænkt for tjenestemisbrug i forbindelse med indkøb af bådmotorer, men nu er den blevet lukket.

  Det er Forsvarsministeriets Auditørkorps, der fungerer som anklager i militære anliggender, der har behandlet sagen og besluttet ikke at gå videre med den.

  - Der er ikke fundet grundlag for at antage, at chefen for Frømandskorpset, kommandørkaptajn Jens Birkebæk Bach, eller øvrige ansatte har gjort sig skyldige i tjenestemisbrug eller forsøg på ulovlig påvirkning af processen i forbindelse med indkøbet, oplyser Forsvaret.

  Sagen blev rejst i 2019, og sidste år blev en række anklagepunkter om blandt andet vennetjenester og embedsmisbrug droppet uden sigtelser.

 14. I dag kl. 14:14

  DF-folketingsmedlem peger på Merete Dea Larsen som ny formand

  Karina Adsbøl har peget på sin foretrukne kandidat i Dansk Folkepartis formandsvalg. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

  Dansk Folkepartis social- og ældreordfører, Karina Adsbøl, er det seneste folketingsmedlem, der har peget på en ny formand for partiet.

  Hun mener, at den nye formand skal hedde Merete Dea Larsen, skriver hun på Facebook.

  - Mon ikke det bedste for folketingsgruppen er, at de to dygtige formænd, vi har haft, giver en ny formand plads og rum til at blive en god leder?

  Mens Morten Messerschmidt og Martin Henriksen allerede har flere støtter bag sig, er den eneste anden, der har peget på Merete Dea Larsen som formand, partiets sundhedsordfører Liselott Blixt.

  Valget tages ved det forestående formandsvalg på søndag.

 15. I dag kl. 14:01

  Der er registreret 46.831 nye coronatilfælde det seneste døgn

  Der er registreret 46.831 coronatilfælde det seneste døgn. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI) fredag.

  Det er det højeste antal under pandemien. I går var tallet 40.626.

  Fredagens smittetal er fundet i 268.092 PCR-prøver. Det svarer til, at lidt flere end hver sjette af dem har været positive. Det har også været niveauet de foregående dage.

  Antallet af indlagte med covid-19 falder med 12 til 813. En del af dem er dog ikke indlagt på grund af covid-19. I den sidste uge af 2021 gjaldt det for lidt flere end hver tredje, skriver Ritzau.

  21 personer, der inden for den seneste måned er testet positiv for covid-19, er afgået ved døden. SSI arbejder på en ny opgørelsesmåde, da tallet for coronadødsfald er blevet mere usikkert.

 16. I dag kl. 13:42

  Hans Lindberg tester positiv for coronavirus

  Hans Lindberg har afleveret en positiv coronatest og skal nu isoleres fra resten af EM-truppen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske håndboldspiller Hans Lindberg har afleveret en positiv coronatest under det igangværende EM. Fløjspilleren isoleres derfor nu fra resten af EM-truppen.

  Det skriver Dansk Håndbold Forbund på sin hjemmeside.

  Håndboldherrerne blev sent torsdag aften PCR-testet, og Hans Lindberg har altså efterfølgende fået et positivt testsvar.

  Dansk Håndbold Forbund skriver yderligere på sin hjemmeside, at de er i dialog med Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) om de kommende dages testfrekvens.

  Danmark spiller næste kamp ved EM i håndbold lørdag aften. Her møder de Kroatien klokken 20.30.

 17. I dag kl. 13:23

  Messerschmidt vil alligevel ikke være med i tv-debat mod formandskandidater

  Formandskandidat Morten Messerschmidt (DF) dropper tv-debat med konkurrenter før det forestående formandsvalg i Dansk Folkeparti på søndag.

  Det siger han ifølge Ritzau til TV2 News, som i dag klokken 14 havde arrangeret en debat mellem Messerschmidt og de to andre formandskandidater Martin Henriksen og Merete Dea Larsen.

  Ifølge Messerschmidt har valgkampen mellem kandidaterne været "ret beskidt", og det er ikke blevet bedre, som valgkampen er skredet frem, lyder forklaringen på hans afbud.

  Messerschmidt vil i stedet for svare på spørgsmål klokken 14 på Facebook. Det skriver han på sine sociale medier.

 18. I dag kl. 12:55

  Taliban-delegation kommer til Norge for at forhandle om nødhjælp

  For første gang siden magtskiftet i Afghanistan sender Taliban en delegation til møder i et vestligt land.

  Det sker, når repræsentanter fra Taliban ankommer til Norge på søndag for at tage hul på tre dages forhandlinger om nødhjælp til Afghanistan, skriver Reuters.

  - Disse møder er ikke udtryk for en legitimering eller anerkendelse af Taliban. Men vi må tale med de facto-myndighederne i landet, siger den norske udenrigsminister, Anniken Huitfeldt, i en erklæring ifølge nyhedsbureauet.

  - Vi kan ikke tillade, at den politiske situation fører til en endnu værre humanitær katastrofe, lyder det.

  Talibans repræsentanter skal også mødes med norske og andre vestlige diplomater.

 19. I dag kl. 12:26

  Lang ventetid på at bestille tid til PCR-test efter nedbrud

  Hvis du tidligere i dag prøvede at bestille tid til en PCR-test på hjemmesiden coronaprover.dk, er du måske blevet mødt med en besked om, at siden var utilgængelig.

  Det skyldes, at siden var nede og havde problemer med at lukke folk ind på selve sitet.

  Region Nordjylland, som er ansvarlig for hjemmesiden, skriver i en mail til DR, at der er styr på problemet igen, men at man må væbne sig med tålmodighed.

  - Coronaprover.dk har haft et kort udfald, hvor det ikke var tilgængeligt. Siden er oppe igen, men der kan opleves meget lang kø i øjeblikket, skriver de.

  Regionen oplyser, at de arbejder på at finde en løsning på at nedbringe ventetiden.

 20. I dag kl. 12:21

  Trods flere end 60 smittede vil EHF gennemføre EM i håndbold

  Coronatilfældene fortsætter med at tikke ind ved EM i håndbold for herrer, men endnu er der ingen tegn på, at slutrunden skulle aflyses.

  Sådan lyder budskabet fra EHF's generalsekretær, Martin Hausleitner, på et digitalt pressemøde fredag formiddag.

  - Vi tager det dag for dag. Vi ved ikke, hvilke udfordringer vi bliver mødt af i morgen, så jeg kan kun give jer status for nu.

  - Lige nu er planen at gennemføre turneringen. Vi er i kontakt med alle hold, og det er lykkedes os at løse alle problemer for hold, der enten er kommet hertil med coronasmittede spillere eller har fået smitte i løbet af turneringen, siger han.

  Siden EM begyndte for lidt over en uge siden, er flere end 60 spillere blevet smittet med coronavirus. De seneste dage er store håndboldnationer som Tyskland, Holland, Kroatien og Island blevet ramt af coronasmitte.

  Da Danmark mødte Island torsdag, manglede modstanderne hele seks spillere.

 21. I dag kl. 11:54

  Ældre kvinde sender politiet på sporet af pengeskab med hash og kontanter

  I går mødte en politibetjent en ældre kvinde foran politistationen i Tønder. Hun havde fundet en bæltetaske, som hun gerne ville aflevere som hittegods.

  Da betjenten åbnede tasken, lå der et sygesikringsbevis og omkring 20 gram hash i den. Det fik en patrulje til at rykke ud på adressen og ransage hjemmet. Under ransagningen fandt patruljen et pengeskab, der blev beslaglagt og taget med på stationen, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  I pengeskabet fandt politiet 585 gram hash og knap 14.000 kroner i kontanter. Patruljen anholdt derfor de to mænd, der opholdt sig på adressen i Tønder, og sigtede dem for narkohandel.

  Efter afhøring blev de to mænd løsladt og kan vente et retsligt efterspil.

 22. I dag kl. 11:43

  Blinken og Lavrov mødes om krise i Ukraine i Genève

  Den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, og hans russiske modpart, Sergej Lavrov, har netop indledt et møde i Genève om konflikten i Ukraine.

  Mødet ventes at vare omkring to timer.

  Blinken har ifølge Reuters gjort det klart, at han ikke har forventninger om noget diplomatisk gennembrud hurtigt. Men han siger, at den amerikanske delegation har konkrete forslag med til forhandlingerne.

  Se de to udenrigsministre give hånd forud for mødet i videoen nedenfor:

 23. I dag kl. 11:25

  Kødtransporten bliver mere klimavenlig i Skive: De første el-køletrailere er sendt på vejene

  Nu kan transporten af din flæskesteg, skinke og dit bacon blive mere klimavenlig.

  I dag sender Skive Køletransport som de første i landet tre el-køletrailere på vejene, der skal fragte Danish Crowns kød ud til kølediskene på en mere grøn måde.

  Indtil nu har de danske køletrailere udelukkende været dieseldrevne, og derfor kan den nye teknologi gøre en stor forskel for kødtransporten i Danmark, hvor der hver dag kører hundredvis af dem rundt.

  Anders Mikael Christensen, der er administrerende direktør i Skive Køletransport, kalder det revolutionerende, at de første eldrevne vogne nu kommer på vejen.

  - Det er enormt stort. Alene i vores forretning taler vi mellem 500 og 1000 køletrailere, der kan konverteres til ren el, hvis vores kunder også er klar til at tage dem ind som en del af deres logistikkæde.

 24. I dag kl. 11:12

  Vestas-aktien i stiv modvind

  Vindmølleproducenten Vestas' aktie er på vej mod det største fald på børsen i flere måneder.

  Kort før klokken 11 faldt aktien med over syv procent, hvilket er det største fald i det ledende danske C25-indeks, som næsten udelukkende består af røde tal, skriver Ritzau.

  Ifølge aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank hænger faldet sammen med dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der har problemer med forsyningskæden, og de økonomiske forventninger til året er blevet skruet ned.

  - Tingene kommer ikke frem til tiden, og det gør vindmøllerne meget dyrere, end man havde regnet med. Derudover gør de prisforhøjelser, man forsøger at gennemtrumfe, at kunderne er længere om at bestille vindmøllerne. Og det gør, at indgangen af ordrer bliver skubbet, fortæller han.

 25. I dag kl. 11:05

  Claus Hjorts forsvarer: Vi kan ikke fortælle detaljer om sigtelse

  I sidste uge kom det frem, at tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) er sigtet for at røbe statshemmeligheder.

  Den nøjagtige sigtelse er imidlertid ikke kendt af offentligheden.

  Claus Hjort Frederiksen er ikke blevet pålagt tavshed af politiet eller PET, fortæller hans forsvarsadvokat, René Offersen. Han vurderer, at det er bedst ikke at fortælle konkrete detaljer om sagen.

  - Vi går ikke i detaljer med sigtelsens ordlyd, fordi vi ikke ønsker en diskussion af, om det i sig selv kan være strafbart efter straffelovens paragraf 109, siger René Offersen og tilføjer:

  - Men det er klart, at jeg som forsvarer kender sigtelsen i detaljer.

  René Offersen blev beskikket som forsvarer for den tidligere minister den 11. januar.

  Ifølge DR’s oplysninger blev Claus Hjort Frederiksen dog allerede sigtet før årsskiftet.

 26. I dag kl. 11:03

  Rusland anklages af Ukraine for at hyre lejesoldater og smugle våben ind over grænsen

  Rusland er aktivt i gang med at hyre lejesoldater og sende dem ind i de separatistkontrollerede områder i det østlige Ukraine efter "intensiv træning".

  Det mener i hvert fald Ukraines militære efterretningstjeneste, som også anklager Rusland for at sende våben ind i den østlige del af landet. Det oplyser efterretningstjenesten i en udtalelse.

  Ifølge efterretningstjenesten er der især siden starten af januar blevet smuglet brændstof, kampvogne, artilleri og mortergranater ind i området fra Rusland.

  Udmeldingen kommer kort inden, at den russiske udenrigsminister, Sergeij Lavrov, senere i dag skal mødes med USA's udenrigsminister, Antony Blinken, i Geneve for at diskutere den tiltagende krise ved grænsen mellem Ukraine og Rusland.

 27. I dag kl. 10:48

  Fem nordmænd fra sunket fragtskib er udskrevet

  De fem nordmænd, der i går blev reddet op fra et norsk fragtskib, som var kommet i problemer, er alle udskrevet fra hospitalet i Sverige.

  Det oplyser vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter Jesper Berthelsen her til formiddag ifølge Ritzau.

  Det norske fragtskib kom i aftes i nød omkring 11 sømil nordvest for Gilleleje, og det gik ned natten til fredag.

 28. I dag kl. 10:20

  Pia Kjærsgaard er klar til at droppe plads i partiledelse for at skabe ro

  Partistifter og tidligere Dansk Folkeparti-formand Pia Kjærsgaard er parat til at give afkald på en plads i en mulig, ny DF-ledelse under Morten Messerschmidt, hvis det kan bidrage til ro i partiet.

  Det siger hun forud for søndagens ekstraordinære årsmøde, hvor enten Messerschmidt, Martin Henriksen eller Merete Dea Larsen afløser Kristian Thulesen Dahl som formand.

  Meldingen fra Kjærsgaard kommer, efter en række folketingsmedlemmer har luftet tanker om at smutte fra DF, hvis Messerschmidt - DF's nuværende næstformand - bliver ny formand.

  Tidligere på måneden annoncerede Kjærsgaard i Berlingske, at hun peger på Messerschmidt som ny formand, og at hun så sig selv i en kommende ledelse sammen med ham. Den idé bakkede Messerschmidt op om.

 29. I dag kl. 09:35

  Beskæftigelsen stiger til hidtil usete højder

  Antallet af lønmodtagere fortsatte også i november med at stige med 17.000 personer. Dermed steg det samlede antal lønmodtagere til 2.915.000 lønmodtagere, hvilket ikke er sket før, skriver Danmarks Statistik.

  Det er 114.000 flere personer med lønmodtagerjob end før den første nedlukning grundet coronavirus, hvilket svarer til en stigning på 4,1 procent siden februar 2020.

  Her ses kurven over antallet af lønmodtagere, der bliver ved med at stige. (© Danmarks Statistik)

  Tallene kan dog ifølge Søren Kristensen, der er Sydbanks cheføkonom, også give anledning til bekymring, da manglen på arbejdskraft fortsat er "historisk stor".

  Det kan nemlig koste på væksten, hvilket i sidste ende kan overophede økonomien.

  - Det er vi dog heldigvis fortsat et stykke fra, og derfor bør man i dag primært glæde sig over, at vi har et så bomstærkt arbejdsmarked, som vi har, siger han ifølge Ritzau i en kommentar.

 30. I dag kl. 09:05

  Den amerikanske rockstjerne Meat Loaf er død

  Meat Loaf døde torsdag aften med sin kone Deborah ved sin side, oplyser hans agent Michael Greene på vegne af familien. (Foto: SERGIO DIONISIO © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske rockstjerne Meat Loaf med det borgerlige navn Michael Lee Aday er død. Han blev 74 år.

  Det oplyser mediet Deadline, der har talt med hans mangeårige agent, Michael Greene.

  Meat Loafs album "Bat Out of Hell" er et af de bedst sælgende albums nogensinde.

  Derudover er han kendt for at have spillet Eddie i The Rocky Horror Picture Show og Robert Paulsen i Fight Club.

  Meat Loaf døde torsdag aften lokal tid, oplyser familien. Dødsårsagen er ikke blevet oplyst.

 31. I dag kl. 08:55

  På det første internationale fly til coronafrit ørige i næsten et år var 36 ud af 54 passagerer smittede

  Det var ellers lykkedes det lille ørige Kiribati at holde coronavirusset for døren i de to år, der er gået, siden pandemien brød ud.

  Men nu er øriget i Stillehavet løbet tør for held, efter myndighederne for nyligt åbnede landets grænser for besøgende. Ombord på det første internationale fly i ti måneder var to tredjedele af passagererne smittede med coronavirus. Det skriver The Guardian.

  Alle 54 passagerer på flyet fra Fiji, hvoraf 36 testede positive ved ankomst, er nu i karantæne.

  Virusset har dog allerede spredt sig i lokalsamfundet, efter en sikkerhedsvagt på karantænecenteret, hvor turisterne opholder sig, og to andre er blevet smittet. Myndighederne har derfor indført en to ugers fuld nedlukning fra på mandag.

  I sidste måned havde 93,4 procent af Kiribatis befolkning over 18 år fået første stik, mens kun 53,1 procent havde fået andet.

 32. I dag kl. 08:43

  Søren Espersen kræver samarbejde mellem Messerschmidt og Henriksen

  Dansk Folkepartis tidligere mangeårige næstformand Søren Espersen kræver, at formandskandidaterne Morten Messerschmidt og Martin Henriksen inddrager hinanden i en kommende DF-ledelse.

  Og det er uanset, hvem af de to som bliver partiets næste formand ved DF's ekstraordinære årsmøde i Herning på søndag. Det siger han Ritzau.

  - Jeg forlanger af de to, at de tager den anden med i en eller anden form for lederskab, så vi kan få ro i partiet, uanset hvem der bliver ny chef.

  Messerschmidt og Henriksen har bekriget hinanden længe, og det er kun taget til de seneste uger i formandsvalgkampen.

  Merete Dea Larsen er den tredje formandskandidat. Men Espersen mener, at valget reelt står mellem Messerschmidt og Henriksen.

 33. I dag kl. 08:32

  Antallet af nyindlagte med coronavirus på intensiv halveret

  Selvom antallet af indlagte på landets sygehuse er steget de seneste uger, så er antallet af indlagte på intensiv næsten halveret i begyndelsen af i år.

  Det er sket, efter at varianten omikron har overtaget fra deltavarianten.

  I uge 2 af 2022 var antallet af nyindlagte på intensiv 24 nyindlagte på intensiv. Det tal var i de sidste to uger af 2021 42 og 47, viser en rapport fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram.

  Her fremgår det også, at der er intensivpatienter, som ikke får "covid-19-specifik behandling".

  En ny rapport fra Statens Serum Institut viser også, at risikoen for at blive indlagt med omikron er 36 procent lavere end med deltavarianten.

  Mens antallet af intensivpatienter med corona er faldet i årets første uger, er antallet af indlagte generelt steget. 1. januar var 647 indlagt med corona, mens der i dag er 825.

 34. I dag kl. 08:03

  Clara Tauson spiller nattekamp på Center Court

  REUTERS/James Gourley (Foto: JAMES GOURLEY © Ritzau Scanpix)

  Hvis du alligevel er sent oppe i dag, kan du passende holde øje med Danmarks unge tennisstjerne, Clara Tauson.

  For i nat, klokken 01 helt præcis, skal hun forsøge at spille sig videre i Australian Open. Den 19-årige dansker skal møde amerikaneren Danielle Collins i tredje runde på Rod Laver Arena.

  De to har mødtes i kamp én gang før ved French Open i 2020. Her vandt amerikaneren med 6-2, 6-3 over Clara Tauson.

  Danielle Collins ligger i øjeblikket nummer 30 på verdensranglisten, mens Clara Tauson har gjort store fremskridt siden de to mødtes sidst, og ligger nu nummer 39 i verden.

  I anden runde slog Tauson verdensranglistens nummer syv, esteren Anett Kontaveit, med 6-2, 6-4.

 35. I dag kl. 08:01

  Dagen starter solrigt - men bliver efterhånden overskyet

  Solopgang over Mols tidligt i dag. Foto: Maria Brinks Arianfar.

  Der er i dag lagt op til solskin i store dele af landet - og der kan især være en idé i at få udnyttet dagens tidlige timer, hvis man gerne vil have solen at se.

  I løbet af dagen vil skyer nemlig trække ind over landet fra nordvest, mens det i Nordvestjylland fra morgenstunden vil være overskyet.

  Det beretter Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, der også forudser mere behagelige temperaturer i dag og i løbet af weekenden efter flere dage med koldt vejr.

  Temperaturerne vil i dag ligge på mellem to og fem grader, lyder det.

 36. I dag kl. 07:50

  Nu er Danmarks OL-hold fuldendt

  Om præcis to uger skydes vinter-OL i Beijing i gang, hvor Danmark deltager med det største hold nogensinde.

  I dag er de to sidste danske atleter officielt udtaget til truppen. Det er de to speedskatere Victor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt.

  Det rekordstore OL-hold består af 62-atleter, der skal dyste i curling, ishockey, speedskating, alpint skiløb og skiskydning.

  Du kan opleve de danske atleter i aktion på DR's kanaler og på DRTV, når de olympiske lege begynder den 4 februar frem til den 20 februar.

 37. I dag kl. 07:26

  Vulkanudbrud i Tonga fører til alvorligt olieudslip i Peru

  • Arbejdere er ved at rydde op efter det store olieudslip, der har ramt Peru. Hændelsen har efterladt olie på 21 strande. (Foto: ANGELA PONCE © Ritzau Scanpix)
  • Både fugle og sæler er indtil videre skyllet døde op på strande nær landets hovedstad. Hundredvis af fiskere, som bor lige uden for Lima, frygter, at deres levebrød er truet som følge af olieudslippet. (Foto: ANGELA PONCE © Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Døde fugle og sæler skyller op på strande i Peru, efter at 6.000 tønder olie er sluppet ud fra et raffinaderi.

  Alt sammen er det konsekvenser af vulkanudbruddet i øriget Tonga i Stillehavet i sidste uge og de efterfølgende tsunamier, der har ført til et massivt olieudslip nær Perus hovedstad Lima.

  Det oplyser den peruvianske regering ifølge Ritzau.

  Perus præsident, Pedro Castillo, kalder hændelsen for en "miljømæssig katastrofe", mens oprydningshold kæmper for at begrænse det enorme olieudslip fra landets største raffinaderi.

  Udslippet stammer fra La Pampilla-raffinaderiet, der ejes af det spanske energifirma Repsol.

 38. I dag kl. 06:45

  Berørt Adele udskyder koncerter: 'Jeg er så ked af det og er virkelig flov'

  Den storsælgende britiske sangerinde Adele måtte sent i går aftes skuffe de fans, der har købt biletter til hendes shows i Las Vegas i USA.

  Efter planen skulle hun have spillet en række koncerter, men dagen inden første show, har hun meddelt, at alle shows i spillebyen bliver rykket.

  - Vi er løbet tør for tid, og jeg er så ked af det og er virkelig flov, siger hun tydeligt berørt i en video på Instagram.

  - Halvdelen af mit hold er ramt af covid. Det er de stadig, og det har været umuligt at færdiggøre showet, uddyber hun.

  Ifølge sangerinden kommer der snart mere information om de ændrede planer.

 39. I dag kl. 06:17

  Norsk fragtskib sunket efter redningsaktion ved Gilleleje

  Et norsk fragtskib, der i går aftes kom i nød omkring 11 sømil nordvest for Gilleleje, er gået ned natten til fredag klokken 01.30.

  Det oplyser vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter Allan Mortensen tidligt her til morgen til Ritzau.

  Forud for redningsaktionen havde skibet meldt mayday, da det havde fået slagside og lå skævt i vandet.

 40. I dag kl. 06:03

  Islamisk Stat angriber syrisk fængsel og befrier jihadister

  Et ukendt antal medlemmer af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) er undsluppet et fængsel i det kurdiskkontrollerede nordøstlige Syrien, efter at krigere fra IS angreb fængslet i går.

  Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der overvåger situationen i Syrien fra Storbritannien, ifølge Ritzau.

  Angrebet er bekræftet af Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der i den mangeårige krig i Syrien har bekæmpet præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker.

  - Det lykkedes et antal indsatte at slippe væk, oplyser Sohr, der baserer sine oplysninger på informationer fra et netværk af kilder inde i Syrien.

 41. I dag kl. 05:35

  Fire er fundet døde i isnende kulde i Canada nær USA's grænse

  Fire personer, deriblandt en baby og en teenager, er fundet døde på den canadiske side af grænsen til USA.

  Personerne menes at være omkommet som følge af kulde. Det oplyser canadisk politi ifølge Reuters.

  Personerne blev fundet onsdag, hvor der i det snedækkede område var ned til 35 graders frost, når kuldeeffekten fra vind medregnes.

  Ligene blev fundet nær grænsen til den amerikanske stat Minnesota på en rute, der ifølge myndighederne benyttes af migranter, der forsøger at komme ind i USA fra Canada.

  En 47-årig mand er siden blevet sigtet for menneskesmugling af de amerikanske myndigheder.

 42. I dag kl. 05:08

  Udvalg vil udspørge Ivanka Trump om stormløb mod Kongressen

  Et udvalg ønsker at udspørge Ivanka Trump i forbindelse med en undersøgelse om stormløbet mod Kongressen. Udvalget har noteret, at hun "var til stede i Det Ovale Værelse" under vigtige samtaler, der ledte op til 6. januar. Arkivfoto. (Foto: Mandel NGAN © Ritzau Scanpix)

  Det udvalg, der undersøger stormløbet mod Kongressen i USA for godt et år siden, ønsker at få Donald Trumps datter Ivanka Trump i tale.

  Således har udvalget i Repræsentanternes Hus anmodet om at udspørge datteren, der var rådgiver for sin far, da han var USA's præsident. Det skriver Ritzau.

  I et brev til Ivanka Trump lyder det, at udvalget søger et frivilligt samarbejde fra hendes side som en del af dets igangværende undersøgelse.

  Udvalget vil begrænse spørgsmålene til anliggender, der er relateret til begivenheder omkring 6. januar 2021, hvor stormløbet fandt sted.

  Det inkluderer aktiviteter, der ledte op til eller påvirkede forløbet på dagen og hendes rolle i Det Hvide Hus på det tidspunkt.

 43. I går kl. 23:56

  1900 år siden opførelsen af Hadrians Mur begyndte

  Hadrians Mur kan fejre et flot 1900 års jubilæum. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Hadrians Mur, der i mange år trofast beskyttede Romerrigets nordlige grænse, kan fejre et flot 1900 års jubilæum, hvis man begyndte at tælle, da den første sten blev lagt.

  Muren strakte sig fra Wallsend nær Newcastle i øst og tværs over Storbritannien til Solway Firth nær Carlisle i vest – en strækning på i alt 118 kilometer - og store dele af murforløbene, lejre og vagttårne er bevaret.

  Anlægget blev påbegyndt i 122 i forbindelse med kejser Hadrians besøg i Britannia og stod færdigt cirka seks år efter.

  Hadrians Mur blev opgivet omkring år 400, og i 1987 blev Hadrians Mur udpeget som verdensarv af Unesco.

  • En del af Hadrians Mur nær byen Hexham. Muren dannede Romerrigets nordlige grænse. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)
  • Muren bølger med bakkerne på tværs af det, vi i dag kalder England. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)
  • Billedet her viser Vindolanda, et stort romersk fort, der var med til at forstærke muren, den ligger syd for. Der var desuden opført såkaldte 'milecastles' for hver romersk mil, der svarer til cirka 1,5 kilometer. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)
  • I 1987 blev Hadrians Mur optaget på Unescos verdensarvsliste. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)
  1 / 4
 44. I går kl. 23:25

  Danmarks håndboldlandshold om coronapræget EM: Vi må holde fokus på det, vi kan styre

  EM i håndbold har været hårdt ramt af coronasmitte, men indtil videre er Danmark sluppet relativt let.

  Men derfor fylder det stadig hos det danske landshold.

  - Man er altid påpasselig og tænker i skrækscenarier, hver gang man får en vatpind ind i næsen. Men vi holder afstand og gør alt, hvad vi kan, siger målmand Kevin Møller.

  - Inde på banen tænker vi ikke over det.

  Torsdag mødte danskerne Island, der har fået konstateret seks smittetilfælde i det seneste døgn. Men danskerne kan kun fokusere på sig selv, mener playmaker Rasmus Lauge.

  - Det, vi kan koncentrere os om, er at holde vores boble så tæt som muligt. Vi har spillet mod flere hold, der efterfølgende testede positiv. Hvem siger, at vi ikke kan have slæbt noget med fra gruppespillet også? Det ved vi ikke. Vi prøver at holde fokus på os selv og de ting, vi kan styre, siger han.

 45. I går kl. 23:09

  Netflix fik millioner af nye kunder i 2021, men kun halvt så mange som året før

  "Ser du stadig med?"

  Sådan spørger Netflix lettere udstillende, hvis man har set tre episoder i træk af en serie uden at betjene videoafspilleren.

  Og noget tyder på, at flere og flere netop ser med. Netflix fik i 2021 18,2 millioner nye kunder og nåede op på i alt 221,8 abonnementer globalt.

  Det viser virksomhedens regnskab for fjerde kvartal 2021, skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Det er dog skuffende få sammenlignet med 2020, hvor tjenesten kunne byde 36 millioner nye kunder velkommen.

 46. I går kl. 22:40

  Fem personer reddet ud af nødstedt skib ud for Gilleleje

  Et norsk skib, der er i nød 11 sømil nordvest for Gilleleje, har fået reddet samtlige af skibets fem besætningsmedlemmer ud, og de er i god behold.

  Det er meldingen fra Forsvarets Operationscenter her til aften, efter tre helikoptere og fregatten Niels Juel blev sendt i retning af det nødstedte skib.

  De svenske to helikoptere, der nåede først frem, fik samtlige besætningsmedlemmer i sikkerhed.

  - Det er forløbet efter planen, og besætningen er reddet ud uden problemer, oplyser Thomas Larsen, vagthavende befalingsmand ved Forsvarets Operationscenter til DR Nyheder.

  Forsvaret observerer lige nu skibet og vurderer, hvad der nu skal ske med det.

 47. I går kl. 21:57

  Danmark fortsætter sejrstogt ved EM

  (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

  De danske håndboldherrer kunne nok engang gå sejrsrigt fra banen, da første kamp i mellemrunden mod Island blev vundet med 28-24.

  Islændingene fulgte ellers godt med langt hen ad vejen, på trods af at flere nøglespillere var ude af kampen på grund af coronasmitte, men måtte til sidst bøje sig for det danske hold.

  Dansk topscorer blev Mathias Gidsel, der, fra højreback, noterede sig for ni mål.

  Med sejren er Danmark fortsat ubesejret efter fire kampe ved slutrunden, og har nu fire point i toppen af mellemrundens gruppe 1.

  Næste gang danskerne skal i aktion er lørdag aften, hvor Kroatien står på den anden banehalvdel.

 48. I går kl. 21:33

  Real Madrid afværger pokalfiasko i forlænget spilletid

  Real Madrid balancerede på randen af et pokalexit, da den spanske hovedstadsklub torsdag aften var på besøg hos Elche i ottendedelsfinalen af den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

  Den ordinære spilletid sluttede målløst, og derfor skulle der forlænget spilletid til.

  I den forlængede spilletid tydede det på, at Real Madrid for alvor var ved at dumme sig, da først Marcelo fik rødt kort, og Gonzalo Verdu et minut senere bragte Elche foran.

  Scoringer fra Isco og Eden Hazard fik dog vendt kampens stilling, og Real Madrid er derfor videre til kvartfinalerne i Copa del Rey.

 49. I går kl. 21:16

  Se videoen: Hundredvis af franske lærere på gaden i frustration over landets coronaregler

  Hundredvis af franske lærere gik i dag på gaden i Paris i vrede over landets coronaregler, ligesom de også gjorde sidste uge.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Lærerne ønsker præciseringer af regler og bedre beskyttelse af elever og personale overfor coronasmitten, der er voldsom i Frankrig.

  Frankrig har oplevet over 430.000 om dagen i denne uge, og coronasmitten er drevet af den meget smitsomme omikronvariant, skriver AP.

  Der var demonstrationer i flere franske byer, ofte med skilte, der omhandler eller afbilder undervisningsminister Jean-Michel Blanquer.

  Nedenfor ses video fra demonstrationen i Paris:

 50. I går kl. 21:02

  Forbuddet mod vindfølsomme køretøjer på Storebæltsbroen forlænges

  Det har været svært at kommer rundt i landet med et vindfølsomt køretøj i den seneste tids voldsomme blæst.

  Og nu har Sund & Bælt, der står for den daglige drift af broen, forlænget forbuddet mod vindfølsomme køretøjer på broen, som tidligere var varslet til at ophøre før midnat.

  Nu forlænges forbuddet til de tidlige morgentimer, men det er ikke nogen garanti for, at man fra morgenstunden kan passere Storebælt.

  Vindfølsomme køretøjer dækker blandt andet biler med campingvogne eller anhængere, varevogne, tomme lastbiler eller lastbiler med meget let last.

  (Foto: (Screendump))

Mere fra dr.dk