Seneste nyt
18. maj kl. 14:17

Vi er 4,2 millioner, der kan stemme ja eller nej 1. juni

4.261.069.

Så mange vælgere kan 1. juni gå ind i en stemmeboks, gribe blyanten og sætte et kryds ved enten ja eller nej til at afskaffe forsvarsforbeholdet. Med mindre de vælger at brevstemme på forhånd.

Og det er lidt over 41.500 flere vælgere end ved folketingsvalget i 2019.

Det viser en foreløbig opgørelse fra Indenrigs- og Boligministeriet, som i går talte, hvor mange vælgere, der denne dag var registreret i cpr-registret med bopæl i Danmark.

Tallet ventes dog at ændre sig lidt, for udlandsdanskere kan frem til 25. maj søge om at komme på valglisten. Dagen er også seneste frist for vælgere, der flytter fra udlandet til Danmark inden folkeafstemningen.

Hvis du vil vide mere om folkeafstemningen, så tjek DR’s tema om forsvarsforbeholdet.

Seneste nyt

 1. 16 min. siden

  Andreas Christensen består lægetjek og trækker i Barcelona-trøjen

  Andreas Christensen har skrevet under på en fireårig kontrakt med den spanske storklub. (Foto: ALBERT GEA © Ritzau Scanpix)

  Mandag blev det officielt, at den danske landsholdsspiller Andreas Christensen skifter til den spanske storklub FC Barcelona.

  Torsdag har danskeren så bestået sit lægetjek og underskrevet en kontrakt på fire år med den spanske storklub.

  - Jeg er meget stolt. Det har været en drøm for mig, siden jeg var et barn, og så længe jeg kan huske. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger den danske forsvarsspiller ved præsentationen af ham.

  - Jeg er her for én ting, og det er at vinde. Så vi har den samme drøm, siger Christensen i en besked til Barcelonas fans.

  Den 26-årige dansker har spillet i engelske Chelsea det meste af sin karriere med et enkelt lejeophold i tysk fodbold hos Borussia Mönchengladbach.

 2. 46 min. siden

  Borgmester: Udlændinge kan ikke blive boende i Sandvad

  Udlændingestyrelsens planer om at flytte en særlig gruppe udlændinge fra Sandvad til Vrå er gået i hårdknude, efter det har vist sig, at botilbuddet, der havde vundet udbuddet om at huse dem, ikke havde de nødvendige tilladelser på plads.

  Personerne bor i dag i asylcenter i Sandvad i Vejle Kommune og skal senest være flyttet 30. oktober.

  Men det bliver ikke Vejle Kommune, der kommer til at løse kattepinen, siger Venstre-borgmester Jens Ejner Christensen.

  - Udlændingestyrelsen har jo selv sagt lejemålet op i Vejle. I og med at vi ikke har fået nogen henvendelse – og med al den postyr, der har været omkring centeret i Sandvad – så ser jeg det ikke for sandsynligt, at der er nogen som helst mulighed for, at vi kan forlænge lejemålet i Sandvad.

 3. I dag kl. 12:14

  Justitsministeriet klar med nye retningslinjer: Ministre og embedsmænd må ikke længere slette sms'er

  En række sms'er er blevet slettet under Minksagen. Og det er en situation, som skal undgås i fremtiden.

  Sådan lyder det fra Justitsministeriet, der har lavet nye foreløbige retningslinjer for opbevaring af sms'er.

  Under Minkkommissionens arbejde kom det frem, at statsministeren og flere embedsmænd automatisk havde slettet beskeder fra deres telefoner. Det betød, at kommissionen ikke kunne få adgang til at se dem.

  Men med de nye retningslinjer skal ministerierne sikre, at der løbende bliver taget kopier af arbejdsrelaterede sms'er på ministres, særlige rådgiveres og departementschefers mobiltelefoner.

  De ansattes arbejdsrelaterede sms'er skal også stadig opbevares, hvis de skifter telefon eller fratræder deres stilling.

 4. I dag kl. 12:04

  Kriseramte Sri Lanka får russisk hjælp

  Ét problem kommer som bekendt sjældent alene, og i Sri Lanka har problemerne nu vokset sig så store, at landets premierminister har bedt om hjælp hos Ruslands præsident, Vladimir Putin.

  Den sydasiatiske østat har ifølge The Guardian de seneste måneder oplevet både voldsom inflation og kritisk mangel på fødevarer og benzin efter at være løbet tør for udenlandsk valuta til at finansiere import.

  Det har sendt landet ud i en økonomisk krise, som har fået premierminister Gotabaya Rajapaksa til at indgå en aftale med russerne om leverancer af benzin og diesel.

  Aftalen mellem de to lande er også, at det russiske Aeroflot igen sender fly på vingerne over østaten. Selskabet havde ellers sat en stopper for flytrafikken mellem Moskva og Colombo, efter et russisk fly blev tilbageholdt af den srilankanske domstol på grund af en betalingstvist.

 5. I dag kl. 11:52

  Rusland hævder at have ramt Ukraines Slangeø

  Ukrainske militærfolk hejser et ukrainsk flag på Slangeøen. (Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES © Ritzau Scanpix)

  Ruslands forsvarsministerium hævder at have ramt Ukraines Slangeø i et angreb.

  Det skriver Reuters på baggrund af en udtalelse fra generalløjtnant Igor Konashenkov, der på en pressebriefing sagde, at et russisk krigsfly ramte øen, kort efter ukrainske tropper havde hejst deres flag.

  Rusland forlod den strategisk og symbolsk vigtige ø, der ligger i Sortehavet, for godt en uge siden.

  Ifølge Moskva var tilbagetrækningen af tropperne et udtryk for ”goodwill” og et bevis på, at Rusland "ikke står i vejen for FN's bestræbelser på at organisere en humanitær korridor til at sende landbrugsprodukter ud af Ukraine".

  Ukraines militær beskrev derimod tilbagetrækningen som en militær sejr efter måneders forsøg på at vinde øen tilbage.

  Det har ikke været muligt for DR at bekræfte oplysningerne om det russiske angreb.

 6. I dag kl. 11:23

  Gratis Tour de France-souvenirs gik som varmt brød

  Det var et tæt opløb, da Vejle Kommune i går holdt ’først-til-mølle-auktion’ over de mange Tour de France skilte, der var hængt op i forbindelse med løbets 3. etape fra Vejle til Sønderborg.

  Efter tur kunne de interesserede udvælge sig forskellige skilte og flag - og de der ville have mere end ét Tour-minde med sig hjem, måtte tage en tur ekstra i køen.

  Og den var lang, fortæller teamleder hos ressourcer og genbrug i Vejle Kommune, Henrik Skårup Nielsen.

  - Alt var afsat, da vi havde auktion mellem 13 og 17. Så det gik rigtigt godt.

  Det er ikke kun i Vejle, at Tour-pynten fra den gule folkefest bliver genbrugt. Også i Sjølund ved Kolding er borgerne gået i gang med at omdanne 4000 hjemme-strikkede vimpler til tæpper og muleposer.

 7. I dag kl. 10:30

  Efter regn først på dagen er der udsigt til en solrig eftermiddag

  Kigger man ud ad vinduet, ser det muligvis gråt ud. Men efter enkelte byger vil udsigten blive mere opløftende.

  Omkring middag begynder det nemlig at klare op fra vest og nordvest med nogen eller en del sol.

  Det pæne vejr når formentlig først Sjælland hen mod aftenen, skriver Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

  Dagens temperaturer vil være mellem 17 og 21 grader, og der vil være let til frisk vind fra nordvest. I aften vil der efterhånden komme en del sol i hele landet.

 8. I dag kl. 10:15

  Britiske medier: Boris Johnson trækker sig i dag

  Flere britiske medier melder nu på baggrund af unavngivne kilder, at Boris Johnson trækker sig som formand for Det Konservative Parti.

  Ifølge BBC vil Johnson annoncere, at han trækker sig inden for de næste timer.

  Boris Johnson er under et historisk stort pres til at gå af, efter over 50 af hans partifæller - herunder en række ministre - har forladt regeringen de seneste to døgn i protest mod hans lederskab.

  BBC's politiske redaktør, Chris Mason, siger, at Johnson vil trække sig som konservativ partiformand i dag og blive siddende som premierminister indtil efteråret.

  Boris Johnson overlevede for en måned siden en mistillidsafstemning i sit eget parti efter måneders hård kritik i forbindelse med den såkaldte partygate-skandale. Her er det kommet frem, at den britiske regering ved flere lejligheder brød sine egne restriktioner under de strenge britiske coronanedlukninger.

  I denne uge landede der så en ny skandale, der blev den sidste dråbe for mange. Her kom det frem, at Boris Johnson var klar over anklager om seksuelle krænkelser mod parlamentarikeren Chris Pincher, da premierministeren tilbage i februar valgte at forfremme Pincher til en central rolle i Det Konservative Parti, hvor han skulle håndhæve partidisciplinen.

 9. I dag kl. 10:12

  Nytiltrådt finansminister opfordrer Boris Johnson til at gå af

  Det er kun 36 timer siden, at Nadhim Zahawi blev gjort til finansminister af Boris Johnson.

  Nu opfordrer han sin chef til at gå af.

  Det fremgår af et brev til premierministeren, som Zahawi har lagt op på det sociale medie Twitter.

  - Du skal gøre det rigtige og gå nu, skriver han.

  Læs mere om den politiske krise, der lige nu udspiller sig i Storbritannien på vores liveblog her.

 10. I dag kl. 10:03

  Printvirksomhed har travlt: Kandidater vil have valgplakater NU

  Mange folketingskandidater har fået ekstra travlt med at forberede valgkamp, siden Radikale Venstre for fem dage siden opfordrede Mette Frederiksen (S) til at udskrive folketingsvalg senest den 4. oktober.

  Printvirksomheden Gripdesign i Brande, der trykker valgplakater, har fået en bølge af henvendelser.

  - Alle vil booke ind nu, så de er sikre på, at de har deres kampagne klar, fortæller direktør Steffen Fløe.

  I ordrebogen står der bestillinger på 30.000 valgplakater. Det passer med den fulde kapacitet frem til starten af september, tilføjer direktøren.

  De Radikales krav om et snarligt valg kom i kølvandet på Minkkommissionens redegørelse, der udtalte hård kritik af statsministeren i sagen om aflivning af mink uden lovhjemmel.

  Partiformand Sofie Carsten Nielsen har meldt ud, at Radikale Venstre vil vælte regeringen, hvis hvis Mette Frederiksen ikke har udskrevet valg inden Folketingets åbningsdag d. 4. oktober.

 11. I dag kl. 09:53

  Betjent missede muligheden for at stoppe skoleskyderi

  En politibetjent havde gerningsmanden i sigtekornet og på skudhold, men det grønne lys fra hans overordnede til at skyde kom aldrig.

  Sådan lyder konklusionen ifølge Reuters i en ny undersøgelse af skoleskyderiet på skolen Robb Elementary School i Uvalde, hvor 19 børn og to lærere blev skudt og dræbt.

  - Den overordnede kunne enten ikke høre ham eller svarede for sent. Betjenten vendte sig for at få det grønne lys fra sin overordnede, og da han vendte sig tilbage mod den mistænkte, var han allerede uhindret gået ind på skolens vestlige gang, står der i rapporten.

  Politiets håndtering af skoleskyderiet i Texas er blevet mødt af massiv kritik, efter det kom frem, at politiet ventede en time med at rykke ind på skolen, og konklusionerne i den seneste undersøgelse vil formentlig være vand på den mølle.

  Rapporten konkluderer nemlig, at betjenten havde loven på sin side og var berettiget til at affyre skud mod den 18-årige gerningsmand, også inden den 18-årige havde affyret skud.

 12. I dag kl. 09:43

  Mere end 21.000 formodede krigsforbrydelser bliver efterforsket i Ukraine

  Mere end 21.000 krigsforbrydelser. Så mange efterforsker de ukrainske myndigheder lige nu ifølge den ukrainske rigsadvokat, Iryna Venediktova.

  Hun oplyser til britiske BBC, at der bliver anmeldt mellem 200 og 300 nye sager om dagen.

  Forbrydelserne er ifølge Venediktova svære at efterforske, fordi det kan være vanskeligt at komme frem til de relevante områder og mennesker.

  Men hun understreger overfor BBC, at russiske soldater, der har dræbt, tortureret eller voldtaget civile, "bør forstå, at det kun er et spørgsmål om tid, før de alle vil komme for retten."

  Rusland er blevet anklaget for en lang række krigsforbrydelser, siden landet invaderede Ukraine den 24. februar, men afviser alle anklager.

 13. I dag kl. 09:28

  Gedekid med rekordlange ører bliver berømthed i Pakistan

  Allerede 10-12 dage efter sin fødsel, kom gedekidet Simba i både nationale og internationale medier, fortæller hans opdrætter, Mohammad Hasan Narejo. (Foto: ASIF HASSAN © Ritzau Scanpix)

  En ny stjerne har vundet manges hjerter i Pakistan.

  Hans navn er Simba, og han er et gedekid med helt usædvanligt lange ører.

  Geden blev født i sidste måned i Karachi, og siden er hans ører vokset til en længde på 54 centimeter, skriver The Guardian.

  Simbas opdrætter Mohammad Hasan Narejo har nu angiveligt kontaktet Guinness World Records for at få dyret optaget i rekordbogen – også selvom der ikke hidtil har været nogen kategori for geder med lange ører.

 14. I dag kl. 09:00

  Landets dyreinternater bugner før højsæson

  Katte, kaniner, hunde, marsvin og fugle. De hjemløse dyr hober sig op på Dyrenes Beskyttelses ti landsdækkende internater allerede inden sæsonen har nået sit højeste.

  Omkring 2.000 dyr er lige nu indskrevet på et internat, og antallet stiger hver dag, skriver dyreværnsorganisationen i en pressemeddelelse.

  Sammenlignet med samme tid sidste år er antallet af bløde ører, våde snuder og poter steget med mere end 30 procent.

  - Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Sidste år havde vi også mange dyr, der havde brug for hjælp, men i år sprænger alle rammer, siger internatchef Karina Fischer.

  Stigningen i antallet af hjemløse dyr, skyldes ifølge Dyrenes Beskyttelse blandt andet, at færre familier i år har meldt sig til at tage sig af dyrene som frivillige plejefamilier.

 15. I dag kl. 08:49

  50 konservative har sagt op i protest mod Boris Johnson

  For landet og tilliden til demokratiets skyld er der brug for et lederskifte, skriver Damian Hinds på Twitter.

  Oprøret mod premierminister Boris Johnson fortsætter i Storbritannien.

  Her til morgen har mindst tre konservative indgivet deres opsigelser. Herunder Brandon Lewis, den britiske Nordirland-minister.

  Dermed har 50 af Johnsons partifæller forladt regeringen de seneste dage, skriver BBC. Flere har offentligt bedt Boris Johnson om at trække sig, men det nægter premierministeren.

  - Al politisk logik siger, at Boris Johnson ikke burde være premierminister længere, lyder det fra Tinne Hjersing Knudsen, DR's Storbritannien-korrespondent.

  Følg udviklingen i Storbritannien på vores liveblog om den politiske krise, der lige nu udspiller sig i landet.

 16. I dag kl. 08:43

  Politiet i Virginia: Afværgede et andet masseskyderi den 4. juli

  Endnu et masseskyderi kunne have kostet amerikanske liv den 4. juli.

  Det fortæller politiet i den amerikanske stat Virginia, der blev tippet om et muligt forestående angreb af en borger. Det skriver CNN.

  - Et telefonopkald til os reddede mange liv den dag, siger politichef Gerald Smith på et pressemøde.

  Ifølge politichefen var angrebet planlagt til at skulle finde sted i Dogwood Dell-amfiteatret i Richmond, hvor der hvert år bliver affyret fyrværkeri for at markere landets uafhængighedsdag.

  Som bekendt kostede et andet masseskyderi på samme dag syv personer livet i Chicago.

  Tippet til politiet i Virginia førte til, at to mænd er blevet anholdt og en række våben beslaglagt.

 17. I dag kl. 07:58

  62 danske atleter jagter guld ved 'de ukendte sportsgrenes' OL

  Torsdag går starten til World Games, der er kendt som de mindre sportsgrenes svar på OL, og det er med 62 danske atleter til start i den amerikanske by Birmingham i Alabama.

  De er fordelt på 14 sportsgrene, som ikke er på OL-programmet, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke ligger stor forberedelse bag, understreger Hans Natorp, formand i Danmarks Idrætsforbund.

  - World Games er de mindre og ofte mere ukendte sportsgrenes OL. Danmark sender både EM- og VM-medaljevindere til World Games i USA. DIF ønsker stort tillykke med kvalifikationen og held og lykke til alle 62 danske atleter, siger Hans Natorp i en pressemeddelelse.

  Der er noget at leve op til i forhold til det seneste World Games i 2017 i Polen, hvor Danmark hentede seks guldmedaljer. Delegationer fra 110 lande har deltagende atleter, der skal kæmpe i 30 sportsgrene.

  Danmark er repræsenteret i ju-jitsu, vandski, bueskydning, styrkeløft, gymnastik, flag football, faldskærmsudspring, petanque, kajak, strandhåndbold, dans, svømning (livredning), orienteringsløb og bowling.

  World Games afvikles ligesom OL hvert fjerde år, men på grund af corona blev det udsat, efter det senest blev afviklet i Polen i 2017.

  World Games afvikles frem til 17. juli.

  /ritzau/

 18. I dag kl. 07:41

  Millioner er samlet ind til forældreløs dreng efter Chicago-skyderi

  Hvad der skulle have været en fest på den amerikanske uafhængighedsdag endte i et masseskyderi under 4. juli-paraden ved Highland Park i Chicago, USA.

  Blandt ofrene var 37-årige Kevin McCarthy og hans hustru, 35-årige Irina McCarthy, der efterlod sig deres toårige søn, Aiden, og nu har en indsamling til ham nået over 2,5 millioner dollar - det svarer til over 18 millioner kroner.

  - Som to-årig er Aiden blevet efterladt i den utænkelige situation det er at vokse op uden sine forældre, siger Irina Colon, som har startet indsamlingen, ifølge AFP.

  Hun fortæller, at andre medlemmer af familien nu vil tage sig af Aiden.

  Onsdag eftermiddag lokal tid havde indsamlingen ifølge nyhedsbureauet AFP rundet 2,52 millioner dollar. Beløbet tæller blandt andet en donation på 18.000 dollar - knap 132.000 kroner - fra milliardæren Bill Ackman.

 19. I dag kl. 07:21

  Netflix vil brygge videre på Stranger Things-succes med spin-off

  Fjerde sæson af Netflix' successerie Stranger Things var knap rullet over skærmen hjemme i stuerne, før streamingtjenesten kunne melde godt nyt ud til fans af den populære science fiction-serie.

  For Stranger Things-universet får nemlig lov at leve videre efter seriens femte og sidste sæson, der ventes at være klar i 2024. Det sker med en spin-off-version, som seriens skabere, brødrene Matt og Ross Duffer, er gået i gang med at udvikle. Det skriver Reuters.

  Seriens spin-off vil foregå i samme univers som hidtil, men vil have fokus på nogle helt andre karakterer, end serien har haft indtil nu, lyder det fra skaberne.

 20. I dag kl. 06:35

  Enlige og lesbiske i fertilitetsbehandling er fordoblet på ti år

  Siden 2012 er der sket en fordobling i antallet af lesbiske par og enlige kvinder, der får hjælp til at få børn.

  Det viser et særudtræk, som Sundhedsdatastyrelsen har foretaget for Kristeligt Dagblad.

  I 2021 var knap 15.500 danske kvinder i fertilitetsbehandling. Af dem var 2.721 enlige, hvilket er mere end dobbelt så mange som i 2012, hvor det tilsvarende tal var 1.316, viser udtrækket.

  Antallet af lesbiske par i fertilitetsbehandling er i samme periode steget fra 315 til 595.

  Ifølge Maria Salomon, der er familieterapeut og fertilitetssygeplejerske ved Rigshospitalet, gælder det for de fleste, at det ikke er lykkedes at finde den rette partner, som deler ønsket om at få børn.

 21. I dag kl. 05:56

  Millioner af familier verden over risikerer hungersnød

  Det går den gale vej med hungersnød i verden. Det viser en ny rapport udarbejdet af FN's Fødevareprogram (WFP) og FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO).

  I 2021 var 239,4 millioner flere mennesker ramt af hungersnød sammenlignet med 2015. Det er en stigning på cirka 41,4 procent.

  Det er blandt andet covid-19-pandemien og krigen i Ukraine, der har påvirket fødevaresikkerheden, siger direktør i WFP David Beasley ifølge Ritzau.

  - Vi står midt i den perfekte storm, som ikke bare kommer til at ramme de fattigste af de fattige - den kommer også til at overvælde millioner af familier, som indtil nu kun akkurat har kunnet holde hovedet oven vande, udtaler David Beasley i en pressemeddelelse fra WFP.

  Værst står det til på det afrikanske kontinent. Her er hver femte indbygger ramt af underernæring.

 22. I går kl. 23:32

  Boris Johnson afviser skotsk selvstændighedsafstemning

  Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, har travlt i disse timer, hvor ministrene ryger ind og ud ad regeringens svingdøre.

  Han har dog også haft tid til at forfatte et brev til Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, hvori han gør hende det klart, at det ikke er tid til at genbesøge det spørgsmål, som skotterne for bare otte år siden gav et nej til.

  Han mener nemlig ikke, at det er tid en afstemning om skotsk selvstændighed fra Storbritannien.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  I brevet, som kan læses på regeringens hjemmeside, skriver Johnson, at "nu hvor landet har så hidtil uset mange udfordringer både hjemme og ude, er det ikke tid til at vende tilbage til det spørgsmål, som klart blev besvaret af den skotske befolkning i 2014".

  - Skotland vil få muligheden for at vælge frihed. Jeg håber, det bliver til en folkeafstemning den 19. oktober 2023, og hvis ikke, så når der er parlamentsvalg igen. Det skotske demokrati vil ikke være denne eller andre premierministres fange, skriver hun.

 23. I går kl. 23:15

  England vinder åbningskampen til EM foran 68.000 tilskuere på Old Trafford

  Hjemmebanefavoritterne fra England fik tæt på den perfekte start på EM-slutrunden. (Foto: Franck FIfe © Ritzau Scanpix)

  Foran et feststemt hjemmepublikum vinder England med 1-0 over Østrig i åbningskampen ved EM.

  Allerede efter 16 minutter bragte Arsenals Bethany Mead englænderne foran på et mål, hvor der var stor tvivl om, hvorvidt bolden overhovedet var inde.

  Men efter et VAR-gennemsyn blev målet anerkendt, og de engelske kvinder kunne lade sig tiljuble over slutrundens første mål.

  De over 68.000 tilskuere kunne gennem kampen se hjemmebanefavoritterne dominere over det østrigske landshold, der forgæves forsøgte sig at kombinere gennem Englands høje pres.

  Det lykkedes sjældent, og kampbilledet blev derfor præget af stor engelsk overlegenhed.

  På trods af flere mindre målchancer til begge hold, så forblev Bethany Meads mål det eneste i kampen.

  Danmark tager på fredag hul på slutrunden med kampen mod Tyskland. Kampen kan ses på DR1 med optakt fra kl.20 og kampstart kl.21.

 24. I går kl. 22:22

  Apple indfører ny funktion som værn mod "nul-klik-hacking"

  En ny funktion, der blandt andet skal give mulighed for, at menneskerettighedsforkæmpere, politiske dissidenter og andre mål for hackingangreb er bedre beskyttet, vil snart være tilgængelig på alle Apples produkter.

  Det skriver Reuters.

  Den nye funktion kommer til at hedder "Lockdown Mode" og kan bruges fra efteråret. Funktionen er blevet skabt, efter to israelske sikkerhedsselskaber har udnyttet fejl i Apples software. Det har betydet, at de nemt har kunnet bryde ind i iPhones, uden at ofret har behøvet trykke på eller godkende noget.

  Softwarefejlen hang hovedsageligt sammen med Messenger-appen, som hackere nemt kunne sende filer til. Med "Lockdown Mode" vil disse beskeder nu blive blokeret.

  Apples repræsentanter forklarer i forbindelse med lanceringen, at den nye funktion er det bedste værn mod "nul-klik-hacking", som dog stadig sker yderst sjældent. Derfor vil de færreste Apple-brugere have brug for at slå funktionen til, fortæller de.

 25. I går kl. 21:55

  Kontroversielle Michael Jackson-sange fjernet fra streamingtjenester

  'Breaking News', 'Monster' og 'Keep Your Head Up' er måske ikke de Michael Jackson-sange, der vækker størst genklang. Men til gengæld har de i de seneste år været blandt de mest omdiskuterede.

  For siden sangene blev udgivet på det posthume album 'Michael' fra 2010 har flere fans insisteret på, at de tre sange ikke var med Michael Jacksons stemme.

  Nu er sangene så blevet fjernet fra alle streamingtjenester. Der skriver Variety.

  - At fjerne sangene er den simpleste måde at komme væk fra snakken om dem en gang for alle, skriver Sony Music og boet efter Michael Jackson i en fælles udmelding, og uddyber:

  - De resterende sange på albummet vil forblive, og intet ved denne beslutning skal tolkes som et udtryk for en bekymring om ægtheden ved de fjernede sange.

 26. I går kl. 21:14

  Kvinde er stukket ihjel under det svenske folkemøde

  En kvinde i 60'erne er onsdag aften afgået ved døden efter at være blevet stukket med kniv i Visby på Gotland i Sverige.

  Det skriver Reuters.

  Det skete under den politiske festival Almedalsveckan, der er den svenske pendant til det danske Folkemøde på Bornholm, som hvert år samler tusindvis af mennesker til politiske taler og arrangementer.

  Ifølge Reuters skete knivstikkeriet tæt på det sted, hvor Centerpartiets leder, Annie Lööf, holdt tale.

  En 33-årig mand er siden blevet pågrebet. Det er uvist, om manden, som ikke er tidligere straffet, kendte kvinden på forhånd.

  Ifølge Ritzau vil svensk politi endnu ikke ikke kommentere mulige motiver. Det vides derfor heller ikke, om overfaldet var politisk motiveret.

 27. I går kl. 21:13

  Barndomsven er dømt for at dræbe Grammy-vindende rapper

  Erick Holder skød sin barndomsven efter at være blevet beskyldt for at være stikker. (Foto: pool © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske rapper Nipsey Hussle, der i 2019 fik en Grammy for det bedste rap-album, blev skudt mindst 12 gange over hele kroppen i et voldsomt angreb i 2019 foran sin egen tøjbutik i Los Angeles.

  I dag har gerningsmanden, den 32-årige Eric Holder, så fået sin dom for drabet og yderligere to forsøg på drab. Det skriver NBC.

  Eric Holder og Nipsey Hussle voksede ellers op sammen og var begge medlemmer af banden Rollin 60s Neighborhood Crips.

  Under retssagen kom det frem, at Eric Holder skød sin barndomsven, fordi han blev anklaget for at være stikker.

  Derfor bar hans angreb også præg af, at han var i "sine følelsers vold".

  Strafudmålingen finder sted den 15. september.

 28. I går kl. 20:50

  Brand opstod i flymotor i Københavns Lufthavn

  Politi og redningsfolk drønede ud mod Københavns Lufthavn, hvor der her til aften var udbrudt brand i et passagerfly.

  Politiet skrev i første omgang på Twitter, at de havde fået melding om en "hændelse med et passagerfly", der havde problemer med gaten.

  Det blev dog ikke uddybet, hvad der var sket. Men der er kommet lidt mere klarhed over situationen nu.

  Branden opstod nemlig i en motor på et passagerfly, der holdt ved gaten.

  "Ilden slukket, passagerer er evakueret, og der er ingen tilskadekomne", oplyser Københavns Politi på Twitter.

  Tidligere i dag var Københavns Politi også på pletten, da en mistænkelig kuffert skulle undersøges. Det viste sig, at den var ganske ufarlig.

 29. I går kl. 20:40

  Dreyer siger farvel til Rusland og skifter permanent til FCM

  Efter et kort ophold i russisk fodbold vender Anders Dreyer nu hjem til FC Midtjylland på en permanent aftale. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Anders Dreyers eventyr i russisk fodbold har for denne omgang fået et endegyldigt punktum, efter den danske fodboldspiller har skrevet kontrakt med FC Midtjylland til 2026.

  Spekulationerne om Dreyers fremtid har været mange, men nu kan de parkeres.

  I forbindelse med udelukkelsen af russiske klubber fra international topfodbold fik Dreyer i marts muligheden for at komme til FCM på en lejeaftale i resten af den forgangne sæson.

  Den aftale er nu blevet lavet permanent.

  - Jeg ønskede et permanent skifte, og det var Kazan med på. Jeg synes, FC Midtjylland er kommet til et sted, hvor europæisk gruppespil og pokaler er noget, man skal spille med om hvert år, siger Anders Dreyer.

 30. I går kl. 20:21

  For mere end 40 år siden skød han præsident Reagan og tre andre: Nu beder han om tilgivelse

  John Hinckley Jr håber på tilgivelse efter sit attentatforsøg i 1981. (Foto: Brendan SMIALOWSKI © Scanpix Denmark)

  John Hinckley Jr. kunne for to uger siden endelig kalde sig en fri mand efter mere end 40 år, hvor han både har siddet bag tremmer og været prøveløsladt.

  Straffen er lang, og årsagen til det er, at han i 1981 skød den amerikanske præsident, Ronald Reagan, og tre af andre i dennes følge.

  Under et interview i ABC-programmet 'Nightline' fortæller han nu, at han er ked af sine gerninger dengang.

  - Jeg tror ikke, at de kan tilgive mig, og jeg bebrejder dem heller ikke for ikke at kunne det, forklarer han.

  Hinckley forklarede under sin anholdelse skyderiet med, at han ville imponere filmstjernen Jodie Foster. Han oplyser, at han intet havde imod præsidenten, som han tilmed mente var god, men at han blandt andet led af "en voldsom depression", da han planlagde skyderiet.

  Alle fire mænd overlevede 1981-attentatet, men to har fået alvorlige følgeskader.

  Pressemedarbejderen James Brady blev skudt i hovedet og sad i kørestol frem til sin død, mens Secret Service-agenten Thomas Delahanty har alvorlige nerveproblemer med venstre arm. Præsidenten slap med en tur på skadestuen i 12 dage.

 31. I går kl. 19:50

  Efterladte genstande fra søndagens skyderi bliver hentet

  Politiet er i dag blevet færdig med undersøgelserne i indkøbscenteret Field's, hvor skyderiet fandt sted i søndags.

  Efter skyderiet har politiet samlet efterladte genstande sammen, som det hele dagen har været muligt at hente.

  Og de efterlade genstande spænder bredt fra varer til tasker, sko og barnevogne.

  - Det er meget tydeligt, at folk har sluppet det, de har haft i hænderne, fortæller Vicepolitiinspektør Trine Fisker fra Københavns Politi.

  En af dem, der i formiddags var på Københavns Politigård for at hente sine ting, var Magdalen Matchenkowska.

  - jeg hentede min taske, pung, min mobiltelefon og trøje, der lå på bordet, hvor vi var ved at spise med mine to piger og min mand, beskriver hun.

 32. I går kl. 19:03

  Omdiskuteret Kyrgios spiller sig i sit livs første Grand Slam-semifinale

  Den australske tennisspiller Nick Kyrgios var rørt efter sejren. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

  Der er mange meninger om tennisspilleren Nick Kyrgios, men efter sejren over Cristian Garin, så er det indiskutabelt, at han nu er i Wimbledon-semifinalen.

  Kyrgios spillede op til sit bedste, hver gang kampen blev sat på en spids, hvilket var nok til at slå Garin i tre sæt med cifrene med 6-4, 6-4, 7-6.

  Tiebreaken i tredje sæt var præget af nervøsitet, hvilket måske skyldes, at Kyrgios stod overfor karrierens største resultat.

  Af den grund var det også en lettere rørt Kyrgios, der udtalte sig overfor publikum på Court 1, da sejren blev en kendsgerning.

  - Jeg troede, at skibet, der skulle tage mig i en semifinale i en Grand Slam-turnering, var sejlet, siger Nick Kyrgios.

  Semifinalepladsen kommer i en periode, hvor der ellers er problemer uden for banen for Kyrgios.

  Tirsdag kom det frem, at tennisstjernen er anklaget for "overfald i hjemmet" tilbage i december. Det har Kyrgios advokat bekræftet.

  I semifinalen skal australieren møde vinderen af kvartfinalen mellem Taylor Harry Fritz og Rafael Nadal.

 33. I går kl. 18:58

  Mistænkt tilstår masseskyderi ved Highland Park

  En time efter det voldsomme skyderi mod en parade 4. juli i en forstad til Chicago under en fejring af den amerikanske uafhængighedsdag, fangede det lokale politi den 21-årige mand Robert E. Crimo.

  Politiet var overbevist om, at han var gerningsmanden, og den overbevisning viser sig nu at holde stik.

  For Robert E. Crimo erkender, at det er ham, som står bag masseskyderiet.

  Det fortæller en advokat fra Lake Countey ifølge Retuers.

  Skyderiet fandt sted ved Highland Park og kostede otte mennesker livet, mens 47 blev såret. Ifølge politiet affyrede Robert E. Crimo over 70 skud mod paraden i angrebet - som han nøje havde planlagt i flere uger.

  Robert E. Crimo står umiddelbart over for en straf på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

 34. I går kl. 17:56

  Simon Clarke vinder 5. etape på brostenene: Vingegaard lider lille tidstab til Pogacar

  Efter en utrolig tæt spurt tog det løbsarrangørerne flere minutter at offentliggøre, hvorvidt Taco van der Hoorn eller Simon Clarke var vinderen af dagens etape. (Foto: GONZALO FUENTES)

  Den australske cykelrytter Simon Clarke fra holdet Israel-Premier Tech vandt onsdag 5. etape i Tour de France efter en yderst dramatisk afslutning.

  Undervejs på brostensetapen havde det danske klassementshåb Jonas Vingegaard en defekt.

  Derfor måtte han sammen med sine holdkammerater, anført af Wout van Aert i den gule førertrøje, kæmpe som en besat for at begrænse tidstabet til den forsvarende Tour de France-mester, Tadej Pogacar.

  Selvom der på et tidspunkt var over et minut mellem Vingegaard og Pogacar, så lykkedes det danskeren og Jumbo-Visma-holdet at mindske det endelige tidstab til 13 sekunder.

  Værre gik det for Vingegaards medkaptajn, Primoz Roglic, for han styrtede efter at have kørt ind i en halmballe. Roglic tabte over to minutter til Pogacar.

  Magnus Cort, som kørte sig i bjergtrøjen på de tre etaper i Danmark, var igen i udbrud og kæmpede med om etapesejren.

  Han blev hægtet af i slutfasen og måtte tage til takke med femtepladsen.

  Wout van Aert formåede at forsvare den gule førertrøje.

 35. I går kl. 17:38

  Politiet afslutter undersøgelser i Field's

  Københavns Politi har siden søndagens skyderi i Field's været til stede i centret for at danne sig et overblik over episoden og lede efter spor. Dette arbejde afsluttes nu.

  Det oplyser de på Twitter.

  Derfor overdrages Field's nu til indkøbscentrets ledelse.

 36. I går kl. 17:36

  Mistænkelig kuffert i Københavns Lufthavn var falsk alarm

  Københavns Politi var fra omkring klokken 16 til stede i Københavns Lufthavn for at undersøge en mistænkelig kuffert.

  Derfor afspærrede de et område i terminal 2, mens den blev undersøgt.

  Men kufferten viste sig at være ganske ufarlig. Det skriver Købehavns Politi nu på Twitter.

  Derfor er afspærring fjernet igen.

 37. I går kl. 17:22

  Metallica brager afsted på hitlisterne og takker Netflix-serie for det

  Sammen med sine bandmedlemmer i Metallica var danske Lars Ulrich helt oppe at køre over finaleafsnittet af Stranger Things, hvor deres sang 'Master of Puppets' spiller en stor rolle. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Først gjorde Netflix-serien 'Stranger Things' et gammelt Kate Bush-nummer til noget nær den mest hørte sang på kloden, og nu kan det samme meget vel være ved at ske for Metallica-nummeret 'Master of Puppets' fra 1986.

  Sangen spiller en central rolle i den seneste sæsons finaleafsnit, som har været udgivet siden den 1. juli, og brager lige nu afsted på hitlisterne.

  På musiktjenesten Spotifys globale lister over verdens mest hørte sange er den lige nu nummer 14, og det lader ikke til, at den har tænkt sig at stoppe der.

  Brugen af det efterhånden gamle Metallica-hit vækker glæder hos metalbanden, som i et opslag på Instagram skriver, at de er begejstrede for den måde serieskaberne har inkorporeret sangen i 'Stranger Things' på.

  - Da vi så, hvordan de havde løst opgaven, blev vi overvældet. Det er så ekstremt godt eksekveret, skriver bandet blandt andet på Instagram.

  Det lader dog ikke til, at sangen er lige så populær i Danmark som andre steder i verden. I hvert fald er den ikke at finde på Spotifys danske hitliste.

 38. I går kl. 17:20

  Rødindsmurte spaniere åbner omdiskuteret tyreløbsfestival

  Rødvinen er her, der og alle vegne under åbningen af San Fermín. (Foto: JUAN MEDINA © Ritzau Scanpix)

  Så kan alle aficionados godt læne sig tilbage og knappe deres San Miguel op.

  For i dag starter festivalenSan Fermín, der for fans af tyrefægtning må være lige så imødeset, som juleaften er det for et lille barn.

  San Fermín er en ugelang begivenhed, der afholdes hvert år i den spanske by Pamplona i det nordlige Spanien.

  Fejringerne starter ved middagstid den 6. juli og fortsætter indtil midnat den 14. juli.

  Festivalen er især berømt og berygtet for det voldsomme tyreløb, som finder sted i byens gader, der kaldes "Sanfermines". Det er første gang siden coronaepidemien, at festivalen finder sted.

  Nedenfor kan du se billeder fra åbningsceremonien.

  • Der er mange traditioner i forbindelse med åbningen af San Fermin-festivalen. For eksempel bliver der hældt vin udover alt og alle. (Foto: JUAN MEDINA © Ritzau Scanpix)
  • Et lokalt band spiller pamplonsk musik som en del af åbningsceremonien. (Foto: ANDER GILLENEA © Ritzau Scanpix)
  • De fleste deltagere har medbragt røde tørklæder. Rød er generelt en farve, man ser overalt i gadebilledet. (Foto: MIGUEL RIOPA © Ritzau Scanpix)
  • Nogle har købt billet til de helt gode pladser. (Foto: JESUS DIGES © Ritzau Scanpix)
  • Man kan jo blive så begejstret, at politiet involveres. Det kender vi alle. (Foto: MIGUEL RIOPA © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 39. I går kl. 17:12

  DR-korrespondent hopper med ombord: For 67 kroner kan du rejse med tog i Tyskland i en måned

  Smæk rumpetten i sædet, kig ud af ruden, og så kan du ellers bare læne dig tilbage, mens landskabet suser forbi dig.

  Med tog kan man komme vidt omkring, og hos DSB mærker de også begejstringen. De melder udsolgt på alle direkte togforbindelser til Tyskland frem til 19. juli.

  Og noget tyder på, at Tyskland er stedet at være denne sommer.

  For de tyske regionaltog er propfyldte i øjeblikket, men det kunne et initiativ fra den tyske regering også være årsagen til.

  For ni euro - hvad der svarer til 67 kroner - kan man nemlig rejse rundt på tværs af landet i en hel måned.

  Du kan se Michael Reiters rejse i toppen af artiklen.

 40. I går kl. 16:35

  Markant fald i ansøgere til sygeplejeuddannelsen vækker bekymring i Nordjylland

  - Det er meget bekymrende, at færre og færre melder sig ind på sygeplejeuddannelsen i Nordjylland.

  Sådan lyder det fra Peter Møller Pedersen, uddannelsesidrektør på UCN.

  For i år er der 295, der har søgt ind på sygeplejeuddannelsen via kvote 1, og det er 36 procent færre end sidste år.

  - I sidste ende kan det betyde, at vi ikke kan uddanne sygeplejersker nok til sundhedsvæsenet, og det vil jo selvfølgelig få fatale konsekvenser, siger Peter Møller Pedersen.

  Alle de store velfærdsuddannelser har fået færre ansøgere end i 2021.

 41. I går kl. 16:29

  Jack Wilshere er fortid i AGF

  (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

  Når Superligaen igen bliver sparket i gang i næste uge, bliver det uden Jack Wilshere.

  Den tidligere Arsenal-spiller skrev i februar en kontrakt med AGF, der varede sæsonen ud. Nu er klubben og Wilshere, der har spillet 34 landskampe for England, blevet enige om ikke at forlænge samarbejdet.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  - Vi ønsker alle at takke Jack for den tid, han har været i AGF. Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med ham og opleve ham dele ud af sine erfaringer fra en meget flot og speciel karriere, siger AGF-sportschef Stig Inge Bjørnebye i en pressemeddelelse.

  Jack Wilshere nåede at spille 14 kampe for klubben. På sin hjemmeside skriver AGF, at der har været dialog omkring en forlængelse af samarbejdet, men at der i sidste ende ikke var enighed.

  Engelske Wilshere lavede en enkelt assist i sine 14 kampe. Ingen af dem endte med en sejr til AGF.

  - Med sin tillidsfulde personlighed og nede-på-jorden-attitude har han gjort et stort indtryk på alle i AGF. Han er blevet en ven af vores klub, og vi ønsker ham alt det bedste for fremtiden og held og lykke med de nye udfordringer, han kaster sig over, siger Stig Inge Bjørnebye.

 42. I går kl. 16:13

  Politiet undersøger mistænkelig kuffert i Københavns Lufthavn

  Københavns Politi er lige nu til stede i Københavns Lufthavn i anledning af en mistænkelig kuffert.

  Derfor har de afspærret et område i terminal 2, mens den undersøges.

  Samtidig oplyser de, at de sender en ny opdatering ud på Twitter, når de har nyt i sagen.

 43. I går kl. 16:01

  Milanos kokainkonge overført til Italien efter flere årtiers jagt

  55-årige Rocco Morabito skal sidde i fængsel i 30 år. (Foto: Ueslei Marcelino © Ritzau Scanpix)

  En af Italiens mest eftersøgte mænd er nu tilbage i landet efter flere årtier på flugt.

  Rocco Morabito, der er kendt som "kokainkongen af Milano", blev arresteret sidste år i Brasilien efter at have gemt sig bag en falsk identitet i Sydamerika i mange år.

  Men da han registrerede sin datters fulde navn ind på den skole, hun skulle starte på, blev myndighederne i byen João Pessoa opmærksomme på hans tilstedeværelse. Og efter flere timers overvågning slog de til.

  Det skriver BBC.

  Rocco Morabito var en central figur i den italienske Ndrangheta-mafia, der vurderes at stå bag indsmuglingen af cirka 80 procent af al den kokain, der sniffes i Europa.

  Den 55-årige mafioso skal sidde 30 år i fængsel.

 44. I går kl. 15:51

  Krisen fortsætter: Endnu seks ministre trækker sig fra Boris Johnsons regering

  Det går ikke stille for sig i Boris Johnsons regering i dag.

  Listen af ministre, der siden i går har trukket sig, bliver længere og længere.

  I et fællesbrev, som Sky News har publiceret, skriver fem viceministre, at de følger i hælene på deres kollegaer.

  En sjette minister har i en seperat erklæring også meddelt, at han trækker sig.

  Lægger vi alle fratrædelserne sammen, når vi op på 14 ministre.

  Fratrædelserne er sket i protest mod premierministeren efter den seneste tids skandaler, som Johnson og hans regering har været genstand for.

 45. I går kl. 15:29

  'Meget beklagelig administrativ fejl' fra Statsministeriet koster 4,2 millioner skattekroner

  Det kan være dyrt at rejse.

  Det har det også været for Statsministeriet, der fra 2016 til 2021 har brugt 4,2 millioner kroner til hotel- og transportudgifter i forbindelse med statsministres deltagelse i EU-topmøder.

  Men pengene kunne have været refunderet, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

  Udenrigsministeriet har derfor undersøgt, om millionerne kan refunderes med tilbagevirkende kraft, men EU har meddelt, at det ikke er muligt.

  Statsministeriet kalder hele miseren for en "meget beklagelig administrativ fejl".

  - Der er nu indført en ny administrativ praksis, så det sikres, at der søges refusion for både transport og hotel for alle rejser til EU-topmøder, der er eller vil blive gennemført i 2022 og derefter, siger Helene May Vibholt, afdelingschef for organisation og service i Statsministeriet.

 46. I går kl. 15:13

  20-årig mand undgår udvisning for dødskørsel med 100 kilometer i timen

  Det koster en 20-årig mand tre år og ni måneders fængsel, at han en juninat sidste år kørte med mindst 100 kilometer i timen ind i krydset mellem Borups Allé og Mågevej i København.

  Han ramte en 21-årig mand, som var på vej hjem fra fest med tre venner. Den 21-årige døde på stedet af sine voldsomme kvæstelser.

  Trods den lange fængselsstraf undgår den 20-årige mand at blive udvist af landet, som anklagemyndigheden ellers gik efter. I stedet fik den dømte en advarsel.

  - Betingelserne i Udlændingeloven for udvisning er opfyldt. Men vi har fundet, at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise dig, sagde retsformand Louise Falkenberg til den dømte.

  Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke.

 47. I går kl. 15:03

  Dansk håndboldkeeper skal spille for FC Barcelona

  Emil Nielsen har 17 landskampe for Danmark. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Ritzau Scanpix)

  Håndboldmålmanden Emil Nielsen skifter sin franske klub Nantes ud med de spanske giganter fra FC Barcelona.

  Det oplyser storklubben på sin hjemmeside.

  Den 25-årige landsholdsspiller har fået en kontrakt til 2025.

  - Jeg er meget spændt på at spille for Barcelona. At komme hertil har altid været min drøm, siger Emil Nielsen til klubbens hjemmeside.

  I 2019 skiftede Emil Nielsen fra Skjern Håndbold til Nantes. Inden det spillede han for Århus Håndbold.

  Og det er ikke bare hvilken som helst storklub, som Emil Nielsen skal tørne ud for. FC Barcelona har vundet Champions League de seneste to sæsoner og 11 gange i alt, hvilket er flest nogensinde.

 48. I går kl. 14:47

  Boris Johnson nægter at forlade regeringen, efter flere ministre er trådt af

  Hvis nogen troede, at Boris Johnson følte sig presset til at gå af som Storbritanniens premierminister, kan de godt tro om igen.

  For han vil med egne ord blive ved med at kæmpe for ikke at forlade en regering i krise.

  - En premierministers opgave under vanskelige omstændigheder, når man har fået et kæmpestort mandat, er at fortsætte, sagde Johnson under en spørgetime i det britiske underhus i dag.

  - Og det er det, jeg har tænkt mig at gøre.

  Spørgetimen kommer, efter fem ministre fra Johnsons regering på under et døgn har trukket sig i protest mod premierministeren.

 49. I går kl. 14:33

  Endnu en person er fængslet i drabssag fra Silkeborg

  Tidligere i dag blev en fjerde person anholdt og fremstillet i grundlovsforhør i forbindelse med et drab, der blev begået på Langelinie i Silkeborg tilbage i januar.

  Christian Skov Poulsen, der er anklager i sagen, oplyser efter grundlovsforhøret til Ritzau, at den anholdte, som er en 40-årige mand, nu er fængslet.

  Den 40-årige mand er den fjerde person, der bliver fængslet i sagen. To mænd og en kvinde sidder i forvejen fængslet i sagen. Det har de alle gjort i flere måneder.

  Ifølge sigtelsen blev offeret, en 54-årig mand, stukket flere gange med en kniv og fik blandt andet skåret halsen over. Manden forblødte efter det voldsomme overfald.

  Indtil nu har politiet formodet, at der var tale om et opgør i misbrugsmiljøet. Det er stadig den formodning, man arbejder ud fra.

 50. I går kl. 14:28

  Selv om den britiske regering falder sammen om ørerne på ham, står Johnson fast: Min opgave er at klø på!

  Selvom medlemmerne af den britiske regering fortsat falder som fluer, har chefen for det hele, premierminister Boris Johnson, på ingen måde tænkt sig at forlade sin post.

  Det har han netop slået fast under en - selv efter britiske forhold - ophedet spørgetime i parlamentet.

  Her blev Johnson blandt andet spurgt, om han kunne forestille sig et scenarie, hvor han rent faktisk ville trække sig.

  - Hvis jeg følte, at det ville være umuligt for regeringen at blive siddende, ville jeg træde af, lød det fra Johnson inden han tilføjede:

  - Men en premierministers opgave under svære omstændigheder, når han har et afgørende mandat, er at klø på! Og det har jeg tænkt mig at gøre!

  I går satte den britiske sundhedsminster og finansminister gang i en lavine af opsigelser internt i regeringen, der er fortsat dagen igennem. Flere britiske medier spekulerer derfor heftigt i, om Johnson kan blive afsat af sine egne partimedlemmer i løbet af de næste timer og dage.

Mere fra dr.dk