Seneste nyt
8. apr kl. 15:44

What? Enhedslistens EU-ordfører chokerer under debat i Folketingssalen

Enhedslistens EU-ordfører, Søren Søndergaard, fik i dag Folketinget til at undre sig højlydt, da han svarede på et spørgsmål fra SF's Anna Valentina Bertelsen.

Mener Enhedslisten, at Rusland er en trussel mod Europa lige nu?, lød spørgsmålet i forbindelse med en debat om den kommende folkeafstemning om EU-forvarsforbeholdet.

- Generelt er svaret nej, lød svaret fra Søren Søndergaard.

Fra salen kom reaktionen prompte:

- What?

Ifølge videoen fra folketingssalen ser det ud til, at den korte kommentar kommer fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Søren Søndergaard forklarer kort efter synspunktet:

- Det er, fordi spørgsmålet ikke er særligt præcist. Rusland er jo oplagt en trussel mod bestemte lande i Europa. Jeg vil vurdere, at Rusland kan være en aktuel trussel mod Moldova og mod Georgien.

- Til gengæld vurderer jeg ikke, at Rusland er en trussel mod Danmark. Og derfor er Rusland ikke en trussel mod hele Europa.

Seneste nyt

 1. 3 min. siden

  Canada afsætter 107 milliarder kroner for at rette op på voldsomt svigt af børn

  Den canadiske regering har netop underskrevet en aftale på 107 milliarder kroner for at kompensere børn og familier fra landets oprindelige befolkning, der er blevet svigtet af systemet.

  Det skriver AP.

  Samtidig har en sammenslutning af den oprindelige befolkning kaldet The Assembly of First Nations, godkendt den.

  - Parterne er blevet enige om en aftale om afvikling af erstatningskrav for at imødekomme de familier og mennesker, der har lidt enormt under diskrimination og et systematisk racistisk barnevelfærdssystem, siger Patty Hajdu, der er de indfødtes serviceminister.

  Tal fra 2016 viser, at mindre end otte procent af de canadiske børn under 15 år er såkaldt indfødte, mens lidt over halvdelen af alle børn i landet, som er hos plejefamilier, er indfødte.

  Aftalen skal stadig godkendes af det den canadiske menneskerettighedsdomstol og den føderale domstol, før den træder i kraft.

 2. 21 min. siden

  Saudi-Arabien får for første gang en kvinde som vicegeneralsekretær

  For få år siden måtte de ikke køre bil i landet, men nu har de fået to ledende stillinger i den saudiarabiske regering.

  For Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, er lige nu i gang med at gøre statsapparatet mindre mandsdomineret, og derfor har han nu udpeget to kvinder til ledende stillinger.

  Det skriver Bloomberg.

  Shihana Alazzaz er blevet udnævnt til landets første vicegeneralsekretær, i landets ministerråd, mens prinsesse Haifa bint Mohammed Al Saud har fået titlen som viceminister for turisme.

  Ifølge Bloomberg fjerner Saudi-Arabien løbende restriktioner for kvinder i landet som en del af regeringens plan om at få flere lokale til at arbejde i den private sektor.

 3. 46 min. siden

  De kom, de så, de åd: Joey 'Chestnut' sætter verdensrekord i hotdogspisning

  En hotdog skal ikke nydes, den skal bare ned. I hvert fald hvis du som Joey 'Chestnut' deltager i Nathan's Hot Dog Eating Contest. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)

  De fleste af os kan nok genkende lysten til en hotdog, når vi går forbi en af landets pølsevogne, og duften derfra rammer vores næsebor.

  Men de færreste har nok lyst til at kværne 63 styks på 10 minutter.

  Det var ikke desto mindre det, den mandlige vinder af 2022-udgaven af Nathan's Hot Dog Eating Contest, der som navnet antyder handler om at spise hotdogs, gjorde.

  Konkurrencen finder sted hvert år på USA's uafhængighedsdag den 4. juli, hvor sultne og håbefulde deltagere i New York siden 1916 har dystet i at fortære flest pølser.

  Og i år blev der sat rekord hos både kvinder og mænd.

  Miki Sudo vandt således og satte rekord i kvindernes udgave ved at spise 40 hotdogs på 10 minutter.

  Den mandlige vinder, som går under navnet Joey 'Chestnut' var dog endnu mere sulten. Han spiste 63 hotdogs og satte også ny rekord blandt mændene.

  • Det er dem, det hele handler om. Pølserne. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)
  • Der gik ikke lang tid, før Miki Sudo (th) havde lagt sig i spidsen i kvindernes tunering. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)
  • 63 hotdogs på 10 minutter giver lidt sved på panden - og der venter nok også lidt af en tur på toilettet. (Foto: KENA BETANCUR © Ritzau Scanpix)
  • Den forsvarende mester Michelle Lesco kunne intet stille op i år, selvom hun prøvede. (Foto: YUKI IWAMURA © Ritzau Scanpix)
  • Mon ikke Joey 'Chestnut' slutter nattens fejring af med en tur forbi pølsevognen på vej hjem. (Foto: KENA BETANCUR © Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 4. I dag kl. 22:18

  Nadal slår hollandsk aspirant og er videre i Wimbledon

  Rafael Nadal er godt spillende på Wimbledons græs og er nu blandt de sidste otte i turneringen. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Den spanske tennisgigant Rafael Nadal er tilbage på Wimbledons anlæg for første gang siden 2019. Og det er med succes.

  Mandag spillede han sig frem til kvartfinalerne med stor overbevisning, da den ellers formstærke hollænder Botic van de Zandschulp blev slået sikkert med cifrene 6-4, 6-2, 7-6.

  Mellem 2006 og 2011 var Nadal i finalen fem gange, mens en skade forhindrede ham i at stille til start i 2009. Siden fulgte en række magre år på græsset, inden han i både 2018 og 2019 nåede frem til semifinalerne.

  I 2020 førte coronapandemien til aflysning af Wimbledon, mens en skade holdt Nadal væk sidste år.

  Nadal er historiens mest vindende herrespiller i grand slam-sammenhæng med 22 titler. Tre sejre mere i årets Wimbledon vil give ham den 23. titel.

  I kvartfinalen venter dog hård modstand i skikkelse af amerikaneren Taylor Fritz, som tidligere i år besejrede Nadal i finalen i Indian Wells.

  /ritzau/

 5. I dag kl. 22:15

  Undervandsdroner fanget – kan ikke længere sejle med narko

  Droner kan efterhånden bruges til meget. Åbenbart også til at smugle narkotika under vandet.

  Det fortæller spansk politi, der i dag har beslaglagt tre undervandsdroner, som er i stand til at transportere store mængder af stoffer fra Marokko til Spanien.

  En bande på i alt otte personer, som menes at have fremstillet dronerne, er i samme ombæring blevet anholdt, skriver AFP.

  - De tre droner, hvoraf en praktisk talt var færdigbygget, mens de to andre var ved at blive konstrueret, skulle have været givet til franske narkotikasmuglere, som ville smugle store mængder af kokain, står der i pressemeddelelsen fra politiet.

  Hver af de tre droner kunne medbringe 200 kilo narkotika, og de spanske myndigheder siger, at det er første gang, at sådanne fartøjer er blevet beslaglagt.

 6. I dag kl. 22:02

  Dansk Atletik vælger ny bestyrelse efter mistillidserklæring

  På et ekstraordinært årsmøde i weekenden fandt Dansk Atletik frem til sin nye bestyrelse.

  Christina Schnohr fra Københavns IF er ny formand, mens Simone Frandsen fra Holte IF tager sig af tjansen som næstformand. Det skriver Dansk Atiletik på sin hjemmeside.

  Udskiftningen sker på baggrund af en mistillidserklæring fra 31 atletikklubber til de ni tidligere bestyrelsesmedllemer. Mistilliden bundede blandt andet i utilfredshed med den forhenværende formand Bent Jensens tidligere udmelding om en truende konkurs på trods af, at forbundet efter et overskud i 2021 ikke længere har en negativ egenkapital.

  Den nye direktør, Christina Schnohr, har da også et godt arbedsmiljø som et af sine øverste punkter på dagsordenen.

  - Jeg vil stå i spidsen for en bestyrelse, der først og fremmest fremstår med åbenhed, fordi jeg tror på, at det fremmer troværdigheden, uanset om man træffer beslutninger, som er i modstrid med alles interesser, siger hun til Dansk Atletiks hjemmeside.

  Thomas Vang Christensen fra FIF Hillerød bliver økonomiansvarlig for Dansk Atletik.

 7. I dag kl. 21:22

  Britisk oppositionsleder: 'Vi skal ikke tilbage i EU'

  Lederen af oppositionen i Storbritannien, Labours leder, Keir Starmer, udelukker, at Storbritannien nogensinde genindtræder i EU. I stedet har han præsenteret en plan til at tackle problemer med brexit.

  - Vi skal ikke tilbage i EU. Vi skal ikke tilbage i det indre marked, toldunionen eller arbejdskraftens fri bevægelighed, siger Keir Starmer til Sky News.

  - Det er bedre, at vi bevæger os fremad og ikke tilbage. Vi genåbner ikke de områder. Jeg har udelukket det tre gange i dette interview.

  Labours 'Fempunkts-plan' adresserer blandt andet Nordirland-protokollen og handelsbarrierer, mens der også er tiltag for britisk industri, sikkerheder og investeringer.

 8. I dag kl. 21:05

  Tilbageværende SAS-personale bliver overfuset: 'Vi har allerede set folk knække'

  Mange ferieklare danskere står i en ærgerlig situation, efter 1.000 SAS-piloter har påbegyndt en strejke, der i dag har resulteret i en stribe af aflysninger.

  Det er op til en masse ansatte ved check-in og ved telefonerne, der skal hjælpe folk med klager og ombookninger, at løse problemerne.

  Men de bliver mødt af overfusninger og grimt sprog.

  - Jeg kan sagtens forstå, at folk er frustrerede, men der er grænser for, hvad ansatte kan stå model til, siger Henrik Meiner, fællestillidsmand HK Luftfart SAS, der organiserer mange af de ansatte i frontlinjen.

  - Vi har allerede set folk knække under det her pres.

  - Det er ikke os, der er i strejke, men det er os, som tager imod kunder. Vi vil hjertens gerne hjælpe, men vi vil også gerne behandles ordentligt.

 9. I dag kl. 20:31

  Tour-direktør: Dansk Grand Départ er blandt de bedste nogensinde

  Tour de France-direktør Christian Prudhomme føler sig beæret over, at cykleløbet har været forbi Danmark. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Sikke en fest, det har været.

  Men i går sluttede den, da Tour de France-feltet endte i Sønderborg efter tre etaper på dansk jord.

  Og løbsdirektør Christian Prudhomme er mere end tilfreds med løbets besøg i Danmark. Det fortæller han til hjemmesiden letourcph.dk, som den danske Grand Départ-arrangør står bag.

  - Med den danske Grand Départ har vi delt den danske glæde for cykling med hele verden. Touren, rytterne og holdene og Tour-fans fra hele verden er nu alle forelsket i Danmark, siger Prudhomme og uddyber:

  - Jeg føler mig så beæret over, at Touren har været forbi Danmark med Grand Départ - en af de bedste nogensinde.

 10. I dag kl. 19:53

  Mindst seks personer dræbt og 19 indlagt efter masseskyderi ved parade i Chicago

  I dag fejrer amerikanerne deres uafhængighedsdag, men festen er allerede stoppet brat i Chicago.

  Ti minutter efter en større årlig parade i Highland Park i Chicago var startet, kom de første meldinger om skud nemlig.

  Mindst seks personer er blevet slået ihjel, mens 16 er blevet kørt til hospitalet. Det fortæller det lokale politi ifølge AP.

  Politiet fortæller, at de stadig er på jagt efter gerningsmanden, og kalder det en "igangværende hændelse".

  Han beskrives af politiet som værende mellem 18 og 20 år, hvid og mørkhåret. Derudover fortæller de, at han skød ned på folk i paraden fra et tag med en riffel.

  Opdateret 20:08: Tidligere var dødstallet fem personer. Det er nu opjusteret til seks. Derudover er signalementet af gerningsmanden tilføjet.

 11. I dag kl. 19:00

  Michelinstjerner til nye danske restauranter

  Det fremgik tidligere af artiklen, at Danmark har 39 Michelinstjerner. Dette er nu rettet til 41. Derudover modtog Frederikshøj sin første sterne i 2015 og ikke 2020.

  Der er rift om stjernerne lige nu, hvor de ikoniske Michelin af slagsen uddeles til de nordiske restauranter under et større show i Stavanger.

  Og det går allerede rigtig godt for to af de danske kandidater.

  For både restauranten Mota, der ligger i Nykøbing Sjælland, og restaurant Jatak, der ligger på Nørrebro i København, har nemlig lige modtaget deres første Michelinstjerne nogensinde, selvom de har været åben i mindre end seks måneder.

  Jatak drives af chefkok Jonathan Tams, som har arbejdet i 13 år i køkkenet på henholdsvis Noma og den nu lukkede restaurant Relæ, der også havde en michelinstjerne.

  - Jeg tror, det vigtigste, man lærer, er, at præstationer kun er mulige på grund af folkene omkring dig. Sara, som også er min livspartner, har hjulpet mig med at opnå det, fortæller han.

  Restauranten Frederikshøj, der ligger i Aarhus, har netop modtaget sin anden michelinstjerne efter at have modtaget sin første i 2015.

  Ingen nye danske restauranter har modtaget en tredje michelinstjerne, mens restauranterne Geranium og Noma beholder deres tre stjerner hver.

  29 restauranter i Danmark har samlet 41 michelinstjerner i form af to trestjernede, otte to stjernede og 19 etstjernede.

 12. I dag kl. 18:57

  DF opgiver SAS: Forlader aftale om statens ejerskab

  Efter nyheden om piloternes strejke i SAS har Dansk Folkeparti (DF) forladt den aftale, som finansminister Nicolai Wammen (S) i juni lavede om et fortsat aktivt dansk ejerskab af SAS.

  Bag aftalen stod regeringen og fem andre partier i Folketinget. Men mandag siger et af de fem partier - Dansk Folkeparti - altså stop.

  - Den redningsplan, der ligger for SAS, ser ud til at være meget svær at gennemføre, siger finansordfører René Christensen.

  - Nu effektuerer man det her strejkevarsel. Så man har en udgift på et sted mellem 50 og 100 millioner kroner om dagen, som SAS taber. Vi kan jo ikke komme bagefter og putte skatteborgernes penge ind i sådan et selskab.

  Aftalens støttes fortsat af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale og SF. Derfor er der stadig et bredt flertal i Folketinget bag aftalen.

 13. I dag kl. 18:35

  Ricky Martin har fået et tilhold i Puerto Rico, men kalder anklagerne mod sig 'fuldstændig falske'

  Den puertoricanske popsanger er kendt fra numre som 'She Bangs' og 'Livin' La Vida Loca' (Foto: BRIDGET BENNETT © Ritzau Scanpix)

  De seneste dage må have været "la vida loca" for popstjernen Ricky Martin.

  For de puertoricanske myndigheder har nemlig udstedt et tilhold mod ham under den amerikanske lov om vold i hjemmet.

  Det skriver CBS.

  Tilholdet betyder, at Ricky Martin ikke må opsøge eller kontakte den person, der har valgt at anmelde ham til det puertoricanske retsvæsen.

  Det sker, efter personen har endt et syv måneder langt forhold til Ricky Martin, et brud, som den kendte sanger ikke har valgt at respektere. Han er derfor blevet ved med at opsøge og kontakte personen.

  Ifølge Ricky Martin er tilholdet dog baseret på "fuldstændig falske" anklager, og han har tænkt sig at "svare via de juridiske processer med fakta og den værdighed, der karaktiserer ham".

  Det skriver han på Twitter.

  Sagen kommer for en høring den 21. juli.

  Ricky Martin skriver på Twitter, at han ikke har mulighed for at kommentere mere på sagen nu på.
 14. I dag kl. 18:23

  Trusselsvurderingen mod Danmark ændres ikke efter Field's-skyderi

  Skyderiet i Field's, der har kostet tre personer livet og såret flere andre, ændrer ikke på trusselsniveauet i Danmark.

  Det skriver Politiets Efterretningstjeneste til DR Nyheder.

  Den er fortsat "alvorlig", men altså ikke den øverste kategori, "meget alvorlig".

  - Søndagens skyderi i Field's efterforskes for nu som en drabssag, og derfor giver det ikke på nuværende tidspunkt anledning til at ændre terrortrusselsvurderingen mod Danmark, der fortsat er alvorlig, skriver efterretningstjenesten til DR Nyheder.

  - PET følger løbende efterforskningen, med henblik på om der er forhold, som kan have betydning for vurderingen.

 15. I dag kl. 18:07

  Italiens regering vil indføre kriseberedskab mod tørke

  Det er knastørt flere steder i Italien.

  Derfor planlægger regeringen at indføre et særligt kriseberedskab, meddeler premierminister Mario Draghis kontor ifølge dpa, skriver Ritzau.

  Regeringen i Rom mødes senere på dagen for at give besked om detaljerne i det nye kriseberedskab.

  Det er især det nordlige Italien, som er hårdt ramt af tørke og hedebølge. Vandstanden er usædvanlig lav i de store søer - blandt andet i Gardasøen i Lombardiet.

  I byerne Pisa og Verona er der indført vandrestriktioner, og fontæner er slukket i Venedig og Milano.

 16. I dag kl. 17:47

  Mindehøjtidlighed afholdes i morgen for ofrene for skyderiet i Field's

  Tirsdag aften vil der blive holdt en mindehøjtidelighed for ofrene for skyderiet i Field's. Det fremgår af et opslag af Københavns Kommune på Twitter.

  - Vi samles for at vise vores medfølelse med ofrene for søndagens skyderi i Field’s, deres pårørende og alle andre, som er berørt af den tragiske situation. Vi står sammen, skriver Københavns Kommune.

  Mindehøjtideligheden vil foregå ved shoppingcentret Field's i morgen aften klokken 20.00.

 17. I dag kl. 17:36

  Dansk cykelstjerne forlænger med Trek-Segafredo

  Mads Pedersen forlænger sin kontrakt med Trek. Den danske eksverdensmester bliver hos det amerikanske hold frem til og med 2025. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Danske Mads Pedersen er i øjeblikket travlt optaget med den franske cykelfest Tour de France, men har på samme tid fået styr på fremtiden.

  Den 26-årige tempospecialist har nemlig forlænget sin kontrakt med Trek-Segafredo, hvor han nu er at finde de kommende tre år. Det skriver tour-holdet selv.

  Mads Pedersen har kørt for Trek siden 2017 og kalder forlængelsen til og med 2025 for et naturligt valg.

  - Vores klassikerhold bliver stærkere for hvert år, og vi har en rigtig god gruppe. Det er et vigtigt mål for mig at hjælpe holdet med at forbedre sig. Jeg vil vinde løb, jeg vil vinde monumenter, siger Mads Pedersen til hjemmesiden.

  I sin karriere har Mads Pedersen blandt andet vundet verdensmesterskaberne i landevejscykling i 2019 og PostNord Danmark Rundt i 2017.

 18. I dag kl. 17:11

  USA kan ikke give et entydigt svar på, hvem der dræbte palæstinensisk journalist

  I årtier dækkede hun konflikten mellem Israel og palæstinenserne på Vestbredden, men den 11. maj i år blev stjernejournalisten Shireen Abu Akleh dræbt, mens hun udførte sit arbejde.

  I dag har det amerikanske udenrigsministerium så afsluttet deres undersøgelse af den dræbende kugle. Men den er så beskadiget, at en entydig konklusion ikke er mulig.

  Det skriver Reuters.

  Palæstinensere udleverede ellers kuglen til ballistiske eksperter i USA for at få slået fast, om det dræbende skud var affyret af israelere eller palæstinensere.

  Selvom man ikke er kommet frem til et endegyldigt svar, så peger alt, ifølge en amerikansk sikkerhedskoordinator fra udenrigsministeriet, på, at skyderi fra israelske sikkerhedsstyrker var skyld i Shireen Abu Aklehs død. Samtidig mener det amerikanske udenrigsministerie ikke, at der er grundlag for at sige, at det var en bevidst handling.

 19. I dag kl. 17:02

  'Vi skal have samlet puslespillet': Politiet holder kortene tæt til kroppen ved nyt pressemøde

  Politiinspektør Dannie Rise under pressemødet. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Politiet har her til eftermiddag holdt et pressemøde, hvor mange detaljer om gårsdagens skyderi i storcentret Field's fortsat blev holdt fra offentligheden.

  - Vi skal have samlet puslespillet, hvor elementerne indgår. Det skal vi forsøge at stykke sammen til en samlet sag, så vi kan finde ud af, hvad motivet er, lød det fra Dannie Rise, politiinspektør ved Københavns Politi.

  Det blev dog fortalt, at seks kvinder og fire mænd var direkte involveret i skyderiet. Tre af de involverede er afgået ved døden, fire af dem er blevet hårdt såret, og tre af dem er ramt af strejfskud.

  Der er tale om seks danske statsborgere, en russisk statsborger bosat i Danmark, en afghansk statsborger bosat i Danmark og to svenske statsborgere.

  Politiet ser umiddelbart ingen relation mellem ofrene og den formodede gerningsmand.

  DR's retskorrespondent samler op på pressemødet i videoen herunder:

 20. I dag kl. 16:26

  Andreas Christensen skifter til FC Barcelona og spansk fodbold

  Den danske midterforsvarer har fået en kontrakt frem til sommeren 2026, oplyser Barcelona mandag. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Andreas Christensen fortsætter karrieren i FC Barcelona.

  Det bekræfter den spanske fodboldklub i dag på sin hjemmeside. Danskeren kommer til klubben på en aftale, der gælder frem til sommeren 2026.

  Det skriver FC Barcelona på sin hjemmeside. Her fremgår det også, at Andreas Christensen har en frikøbsklausul på 500 millioner euro.

  Den 26-årige dansker har spillet i engelske Chelsea det meste af sin karrie med et enkelt lejeophold i tysk fodbold og Borussia Mönchengladbach.

  Ifølge Barcelona bliver Andreas Christensen officielt præsenteret på torsdag, hvor han vil underskrive kontrakten klokken 12.

  Du kan læse mere om skiftet her.

 21. I dag kl. 16:04

  HBO Max dropper originale produktioner i Danmark og andre lande

  Streamingtjenesten HBO Max dropper at lave originale produktioner i Norden - herunder Danmark - samt det centrale Europa og Tyrkiet.

  Det skriver underholdningsmediet Variety og henviser til en udtalelse fra en talsmand for selskabet "Warner Bros. Discovery".

  Det sker ifølge mediet som led i en omfattende spareplan hos Warner Bros.

  I udtalelsen står der, at selskabet er i en proces med at "gennemgå" sine "eksisterende tjenester".

  - Som en del af den proces har vi besluttet at fjerne en begrænset mængde af originale programmer fra HBO Max og at indstille vores arbejde med originale programmer i Norden og Centraleuropa, står der.

  Den danske HBO-produktion "Kamikaze" fremhæves som en af tjenestens større internationale succeser. Den udkom i november sidste år som den første danske produktion. (Foto: HBO Max © Ritzau Scanpix)

  To områder, der ikke påvirkes af planerne, er Spanien og Frankrig. Her er der fortsat planer om at lave originale produktioner, skriver Variety.

 22. I dag kl. 15:46

  SAS-strejke påvirker ikke umiddelbart Danmarks travleste indenrigsrute 

  Selvom knap 1.000 SAS-piloter er gået i strejke i dag - så er der ikke nogen grund til at være bekymret for din flybillet mellem Aalborg og København.

  For strejken går ikke udover netop den rute, der drives af underproduktionsselskaber, og derfor er der ikke planlagt aflyste afgange fra Aalborg Lufthavn, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

  - Direkte påvirkning har vi ikke. Men så kommer al den indirekte påvirkning af passagerer, som skal til København og videre ud i den store verden.

  Ifølge SAS vil strejken ellers gå ud over mellem 200 og 250 flyvninger hver dag.

 23. I dag kl. 15:31

  'Så må vi køre': Brian og Evelyns er blandt tusindvis påvirket af SAS-strejken

  Brian og Evelyn Wendt er blandt de mange berørte af SAS-strejken. (Foto: Mathias Oldager DR Nyheder)

  Passagerer i Københavns Lufthavn har måttet gå forgæves til gaten, fordi 1.000 SAS-piloter her til eftermiddag har meldt, at de stejker.

  Brian og Evelyn Wendt måtte sande, at deres fly til Firenze ikke kom på vingerne i dag, men det slog dem ikke ud.

  - Vi har heldgivis forberedt os lidt, så vi må ringe til hotellet og sige, vi kommer en dag senere, lyder det fra Brian.

  - Så må vi køre derned.

  Parret har været opmærksom på hele situationen, som nu har ledt til strejken.

  - Vi har kigget på, om der var alternativer med fly og alt mulig andet, men det har der bare ikke været, siger Evelyn.

  - Nu får vi bare lidt mindre søvn og en lang køretur, siger Brian optimisitsk.

 24. I dag kl. 15:23

  Københavns Politi holder pressebriefing klokken 16 om skyderiet i Field's

  Politiinspektør Dannie Rise holder en kort pressebriefing foran Teglholm Allé 1-3 Klokken 16.00.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  Her vil han give seneste nyt om efterforskningen af søndagens skyderi i Field’s.

  Det er første gang, han møder pressen, efter det kom frem, at den 22-årige mand, der er sigtet for tre drab og syv drabsforsøg efter gårsdagens skyderi, varetægtsfængsles frem til den 28. juli.

 25. I dag kl. 15:14

  FC Barcelona henter midtbanestjerne fra de italienske mestre

  I to sæsoner var Franck Kessie udlejet til AC Milan fra Atalanta, inden han skiftede permanent til Milano-klubben i 2019. (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)

  FC Barcelona får tilgang af den ivorianske midtbanespiller Franck Kessie til næste sæson.

  Det bekræfter den spanske storklub mandag på sin hjemmeside, to dage efter, at præsident Joan Laporta annoncerede, at Kessie ville blive præsenteret onsdag.

  I samme omgang sagde Laporta også, at den danske landsholdsspiller Andreas Christensen vil blive præsenteret torsdag.

  FC Barcelona har dog endnu ikke helt officielt meddelt, at danskeren skifter til klubben, som det mandag er sket med Kessie.

  Franck Kessie kommer til på en fri transfer fra AC Milan, som han var med til at føre frem til det italienske mesterskab i sidste sæson.

  Den 25-årige landsholdsspiller for Elfenbenskysten har underskrevet en kontrakt frem til 2026.

  Klubben beskriver Kessie, som en spiller, der både kan bidrage i offensiven og i defensiven og nævner, at han har "imponerende" tal som målscorer også.

  I alt blev det til 174 Serie A-kampe for AC Milan samt 35 mål.

  /ritzau/

 26. I dag kl. 15:00

  22-årig fængsles for Field's-skyderi

  Den 22-årige mand, der er sigtet for tre drab og syv drabsforsøg efter gårsdagens skyderi i Field's, varetægtsfængsles i surrogat frem til den 28. juli.

  Han skal anbringes på en lukket psykiatrisk afdeling, så snart der er plads.

  Han er sigtet for at have dræbt en 47-årig mand, en 17-årig pige og en 17-årig dreng. Derudover er han sigtet for syv drabsforsøg.

  - Der findes bestemte grunde til at frygte, at anholdte på fri fod vil begå ligeartet kriminalitet, siger dommeren i sin begrundelse.

  - Efter det oplyste om anholdtes personlige forhold, så findes der også grund til at frygte, at anholdte på fri fod vil vanskeliggøre efterforskning ved for eksempel af fjerne beviser og spor.

 27. I dag kl. 14:55

  Vagter og personale vil i dag være mere synlige i en række shoppingcentre

  Danske Shoppingcentre, som ejer 18 butikscentre i Danmark, mødtes tidligere i dag for at drøfte sikkerhedssituationen efter skyderiet i Field’s i aftes.

  Efter mødet har selskabet bedt deres vagter og personale om at være mere synlige mandag, skriver Ritzau.

  Det sker for at skabe mere tryghed for både kunder og butikker, fortæller Finn Sture Madsen, Chief Operations Officer.

  - Det er jo et mareridt, når man ejer et center, at sådan noget sker, og det havde vi behov for at tale om og lige genopfriske, hvad vi gør.

  Selskabet har været i dialog med politiet og deres vagtselskaber, som ikke ser behov for, at der ændres procedurer på nuværende tidspunkt.

  Danske Shoppingcentre ejer ikke Field’s.

 28. I dag kl. 14:40

  SAS-piloternes strejke sender kunderne direkte over til Norwegian

  Men ferietrangen er så stor, at passagererne nu finder alternative løsninger.

  Konkurrenten Norwegian har oplevet markant flere bookinger, efter piloternes strejke tidligere i dag blev en realitet.

  Det oplyser Norwegians kommunikationsdirektør, Grete Roald, til norske NRK.

  Det er særligt til populære feriedestinationer i Spanien, Italien, Grækenland og Frankrig, at kunderne booker løs.

  - Vi oplever en meget stor stigning i bookinger. Det har vi set, siden der blev talt om en potentiel strejke for to uger siden. Men efter forhandlingerne blev udsat, steg det - især efter klokken 11.00 i dag, siger hun.

 29. I dag kl. 13:41

  Dronningen deltager ved 4. juli-arrangement i dag: 'Vi troede, hun ville aflyse'

  Dronning Margrethe deltager senere i dag ved det traditionsrige 4. juli-arrangement i Rebild Bakker i eftermiddag.

  Dronningen skal deltage som æresgæst ved den dansk-amerikanske venskabsforenings 110-års jubilæum.

  Op ad formiddagen var der ellers tvivl om, hvorvidt kongehuset ville aflyse besøget grundet skyderiet i Field's i går aftes.

  - Der var mange bange anelser, og vi troede, hun ville aflyse. Da vi fik at vide for en lille times tid siden, at hun besluttede sig for at komme, var det med stor glæde, fortalte generelsekretær i Rebildselskabet, Helene Christensen, ved middagstid.

  4. juli arrangementet begynder klokken 15 i eftermiddag.

 30. I dag kl. 13:18

  SAS-piloter om deres strejke: 'Piloternes strejke er et forsvar for den danske model'

  For piloterne er der en højere mening med strejken, siger forhandlingschef Keld Bækkelund Hansen fra Dansk Metal, som piloterne i Dansk Pilotforening er organiseret under.

  - Kernen i den danske model er jo, at ledelse og medarbejdere forhandler sig frem til en aftale om løn- og arbejdsvilkår, og så overholder begge parter det. Men ledelsen i SAS har oprettet datterselskaber og brugt dem til at bryde de aftaler, de har indgået med deres egne medarbejdere. SAS vil ikke garantere, at de ikke vil gøre det igen. Det kan vi selvfølgelig ikke acceptere.

  - Hvis SAS kan få lov til det, så frygter vi, det kan sprede sig til andre brancher på det danske arbejdsmarked. Derfor er den her konflikt vigtig for alle lønmodtagere i Danmark, og piloternes strejke er et forsvar for den danske model, siger Keld Bækkelund Hansen.

  Passagerer opfordres til at tjekke deres fly på SAS' hjemmeside. De vil også få en sms om, at deres fly er aflyst.

 31. I dag kl. 13:12

  22-årig mistænkt gerningsmand fra Field's for retten: Sigtet for tre drab og flere drabsforsøg

  En 22-årig mand er netop blevet stillet for en dommer i Københavns Byret.

  Her blev han sigtet for at have begået tre drab og adskillige drabsforsøg i indkøbscentret Field's på Amager i København i går.

  Den 22-årige unge mand blev ført ind i retten af bevæbnede betjente. Han bar en blå t-shirt og tog plads ved siden af sin forsvarsadvokat, Luise Høj.

  Politiet oplyste tidligere i dag på et pressemøde, at han er kendt i psykiatrien. Ifølge DR's oplysninger forsøgte manden også i går kort inden angrebet at kontakte en kriselinje.

  Det lykkedes dog ikke.

  Ifølge Københavns Politi havde den 22-årige foretaget flere forberedende handlinger inden skyderiet.

  Ved grundlovsforhøret bekræftede han kort sin identitet, og at han blev anholdt i går.

 32. I dag kl. 13:09

  SAS-aktie styrtdykker efter udmelding om strejke

  SAS-aktien tager et kraftigt dyk med op mod 12 procent, efter det netop er kommet frem, at SAS-piloterne går i strejke.

  Det skriver Finans.

  I lørdags skrev SAS på sin hjemmeside, at en eventuel strejke ville påvirke samtlige flyafgange, der drives af SAS Scandinavia.

  Ifølge SAS vil 200-250 flyvninger og 20.000-30.000 passagerer blive berørt, for hver dag konflikten varer.

 33. I dag kl. 12:53

  Mette Frederiksen og Mattias Tesfaye besøger Field's: Opfordrer folk til at få krisehjælp

  Justitsminister  Mattias Tesfaye sagde, at intet indikerer, at det er farligt at bruge København og gå til arrangementer, så han opfordrer til fortsat at bruge byen, hvor politiet fortsætter tryghedsskabende indsatser. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Mattias Tesfaye (S) har her til eftermiddag besøgt indkøbscenteret Field's udenfor for at afholde et kort pressemøde om gårsdagens skyderi.

  Hun takkede blandt andet butiksansatte og vagter, der har hjulpet de sårede og evakuerede fra Field's. Og så opfordrede hun folk til at modtage krisehjælp, hvis de har behov for det.

  - Vent nu ikke med at søge den hjælp, der er. Man må ikke komme igennem sådan en her krise alene. Langt de fleste vil have behov for hjælp og opbakning. Lad for guds skyld være med at vente. Hvis man endnu ikke har fået hjælp, så gå ind på jm.dk, hvor Justitsministeriet har samlet oplysninger om, hvor man kan få hjælp, sagde hun.

 34. I dag kl. 12:43

  Mette Frederiksen: Glæden stoppede på et splitsekund

  Man har næppe set større kontrast, siger statsminister Mette Frederiksen på et doorstep foran Field's om weekenden, hvor danskerne fejrede Tour de France i Danmark og siden blev udsat for søndagens voldsomme skudangreb i Field's.

  – Jeg tror sjældent, vi har oplevet så voldsom en kontrast som dagen i går, hvor millioner af danskere gennem en weekend har fejret idrætten i Svendborg, musikken i Roskilde og Tour de France i hele landet. På et splitsekund stoppede festen og glæden, og det værst tænkelige mødte os, siger hun.

  Statsministeren takker også alle dem, der har hjulpet de sårede og evakuerede fra Field's. Husk at søge hjælp, siger hun til dem, der var i indkøbscenteret.

  - Vent nu ikke med at søge den hjælp, der er, siger hun.

 35. I dag kl. 12:41

  SAS-piloter strejker

  Det er ikke lykkedes SAS og flyselskabets piloter at nå til enighed omkring forhandlingsbordet, og derfor går knap 1000 piloter nu i strejke.

  Det oplyser SAS's topchef Anko van der Werff, på et pressemøde.

  De strejkende piloter er ansat i SAS moderselskab, SAS Scandinavia, og havde i forvejen varslet strejke på grund af utilfredshed med deres løn- og arbejdsbetingelser i SAS.

  - Det er en dårlig dag for piloterne og en virkelig dårlig dag for SAS. Forhåbentlig bliver parterne klogere, for pengene fosser ud af SAS' kasse i den næste uge. Det er man nødt til at finde ud af, ellers er SAS direkte ind i en konkurs, hvis man ikke kan blive enige, siger Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, til DR Nyheder.

  Undervejs i forhandlingerne har piloterne udtrykt utilfredshed med, at SAS ansætter nye piloter på billigere overenskomster i selskabets to datterselskabet SAS Link og SAS Connect i stedet for at genansætte tidligere SAS-piloter.

 36. I dag kl. 12:15

  Formodet gerningsmand fremstilles i grundlovsforhør klokken 13

  Den 22-årige mand, der i går blev anholdt og er mistænkt for skyderiet i Field's, bliver fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret klokken 13.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  @KobenhavnPoliti

  Anklageren vil begære lukkede døre.

 37. I dag kl. 12:09

  Københavns Kommune arbejder på at lave en mindehøjtidelighed for ofrene

  Københavns Kommune arbejder på "højtryk" for at arrangere en mindehøjtidelighed for ofrene for søndagens skyderi i Field's i København.

  Det siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i en udtalelse.

  - Vi bor i en fantastisk by, og vi vil ikke finde os i, at der bliver skudt i vores gader.

  - Det grusomme skyderi giver ingen mening. Men hvis det alligevel skal give mening, skal vi stå sammen og i flok vise hinanden og alle, der ser med, at vi fortsat insisterer på retten til vores åbne samfund, skriver hun.

  Københavns Kommune offentliggør mere information om den kommende mindehøjtidelighed, så snart det er på plads.

 38. I dag kl. 11:46

  Københavns Politi: I alt 30 personer skadet efter hændelsen i Field's

  I alt 30 personer er blevet dræbt eller er kommet til skade efter episoden i Field's i går.

  Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Her fremgår det helt præcist, at i alt tre personer er dræbt, fire personer er såret af skud og indlagt - én i kritisk tilstand. Tre personer er blevet behandlet for mulige strejfskud på stedet for skyderiet, hvorefter de er taget hjem, mens 20 personer har mindre skader, som er opstået med evakueringen fra Field's.

  Politiet tager forbehold for, at der kan komme flere henvendelser om tilskadekomster.

  Alle pårørende til alvorligt tilskadekomne er underrettet.

 39. I dag kl. 11:22

  Mere end 100 har kontaktet Røde Kors' offerrådgivning efter skyderiet i Field's

  Over 100 har i løbet af søndag aften og nat haft brug for at tale med Røde Kors' rådgivere på Offerrådgivningens telefon efter skudepisoden i shoppingcenteret Field's i København.

  Det fortæller Mikkel Wendelboe Toft, konsulent i nationalt beredskab hos Røde Kors til Ritzau.

  - Det er folk, der har været i direkte visuel kontakt i momentet derude. Der er folk, der har haft flugtoplevelser og har måttet løbe afsted med børnene under armene eller har gemt sig i centeret. Det er store, voldsomme oplevelser.

  Og flere organisationer står klar til at hjælpe.

  - Vi er der for alle de børn og unge, der har brug for det på 116 111, lyder det på Twitter fra Børns Vilkår, som skriver, at man har modtaget flere henvendelser gennem Børnetelefonen fra børn og unge.

  Børns Vilkår har lavet fem gode råd til, hvordan du kan tale med dine børn om hændelsen.

  Også Psykiatrifonden siger til DR, at de sidder klar til at hjælpe alle, der er berørte af tragedien i Field's på telefon 39 25 25 25 mandag til torsdag fra klokken 10-14 og fra klokken 18-22.

  Rådgivningen er gratis og anonym.

 40. I dag kl. 11:09

  Københavns Politi: Nu kan du hente din bil i Field's

  Nu kan bilister, der har måtte efterlade deres bil i Field's parkeringskælder efter gårsdagens skyderi, komme og hente den.

  Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  - Hav tålmodighed i forbindelse med afhentning af bil. Der er rigtig mange biler i kælderen, skriver politiet på Twitter.

  Her oplyser politiet også, at det stadig ikke er muligt at hente andre ejendele, som man har efterladt inde i indkøbscenteret.

  - Efterladte genstande vil blive samlet sammen og udleveret senere. Vi vender tilbage, så snart vi har informationer vedr. udlevering af disse genstande, skriver politiet.

 41. I dag kl. 10:53

  Udsætter afgørende møde om mink-kritik

  Granskningsudvalget i Folketinget kommer alligevel ikke til at tage næste skridt i minksagen i dag.

  Udvalget skulle være trådt sammen i eftermiddag, men mødet er udsat til i morgen klokken 9. Det skyldes skyderiet i Field's i går.

  Minkkommissionen kom i sidste uge med sin rapport om, hvad der skete, da regeringen besluttede at aflive alle mink. Rapporten rettede en sønderlemmende kritik og konkluderede, at det var 'groft vildledende' og en 'klart ulovlig instruks', da Mette Frederiksen på et pressemøde den 4. november 2020 sagde, at alle mink skulle aflives.

  Et flertal i Folketinget har afvist en advokatvurdering, der ville være næste skridt mod en rigsretssag.

  En kritik af Mette Frederiksen for forløbet vil skulle laves som en beretning i Granskningsudvalget.

 42. I dag kl. 10:49

  Royal Casino fjerner dronningefigur fra reklamer

  En animeret dronningefigur med gråligt hår, diadem og et blåligt ordensbånd på tværs af en rød gallakjole kommer ikke længere til at pryde reklamerne for Royal Casino.

  Kasinovirksomheden har droppet at bruge figuren, fordi den kan opfattes som reference til Dronning Margrethe 2.

  Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

  - Det er ulovligt at udnytte en person kommercielt, hvis personen ikke har givet samtykke til det, skriver Forbrugerombudsmanden.

  Det er kongehuset selv, der har gjort opmærksom på Royal Casinos brug af dronningefiguren i december 2020, efter at have modtaget en forbrugerklage.

  Forbrugerombudsmanden vurderede, at figuren kommercielt udnyttede Dronning Margrethe 2. og kongehusets popularitet, goodwill og reklameværdi, og valgte at rejse en sag mod kasinovirksomheden.

  Sagen er frafaldet efter, at Royal Casino har droppet at bruge figurer med henvisning til medlemmer af det danske kongehus i virksomhedens reklamer.

 43. I dag kl. 10:34

  Tre tilskadekomne fra skyderiet i Field's er uden for livsfare - en er fortsat i kritisk tilstand

  - Flere afbrød deres ferie og andet. En meget stor ros til vores personale. Heldigvis blev det ikke aktuelt, men vi havde kunnet modtage rigtig, rigtig mange, hvis det blev nødvendigt, sagde cheflæge ved 112 Anders Damm–Hejmdal. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Tre af de fire personer, som blev såret af skud ved gårsdagens skyderi i Field's i København, blev bragt til Rigshospitalet.

  To af dem er her til morgen meldt uden for livsfare. Deres tilstand er stabil.

  Det oplyste cheflæge ved 112 Anders Damm–Hejmdal på et pressemøde foran Rigshospitalet.

  Den tredje tilskadekomne er fortsat i kritisk tilstand, sagde han.

  De bliver alle behandlet for skudsår, men det er uvist, hvor de er blevet ramt.

  Den fjerde sårede person bliver behandlet på Herlev Hospital og er uden for livsfare, sagde Anders Damm–Hejmdal.

  Tre personer blev dræbt under skyderiet.

  Anders Damm–Hejmdal fortalte desuden, at Region Hovedstaden skrev ud til alle ansatte, da meldingen om skyderiet kom, om folk kunne møde på arbejde.

  Det betød, at et meget stort antal læger, sygeplejersker og andre tog på arbejde på Riget samt regionens andre akuthospitaler for at hjælpe til.

  DR Nyheder følger sagens udvikling. Du kan følge med i vores liveblog her.

 44. I dag kl. 09:48

  Nordisk Film lukker alle biografer i dag

  Det bliver ikke muligt at se film på det store lærred i dag i landets Nordisk Film Biografer.

  Biografkæden har valgt at lukke alle biografer efter gårsdagens skyderi i Field's, det skriver Nordisk Film på hjemmesiden kino.dk.

  - I går aftes blev tre mennesker dræbt ved et skyderi i storcenteret Field's i København. Den tragiske hændelse medfører nu, at både Nordisk Film Biografer Field's og kædens øvrige biografer holdet lukket i dag mandag den 4. juli, skriver biografkæden.

 45. I dag kl. 09:31

  Haj dræber to badegæster i Egypten

  To kvinder har mistet livet i et hajangreb i ferieområdet Sahl Hasheesh fredag, som ligger cirka 20 kilometer syd for den egyptiske ferieby Hurghada.

  Det oplyser det egyptiske miljøministerium søndag aften på Facebook.

  De to kvinder var fra henholdsvis Rumænien og Østrig. Ifølge det franske nyhedsbureau AFP var begge kvinder turister i landet.

  Sahl Hasheesh ligger ud til Det Røde Hav, som er en populær feriedestination for danskere. Hajangreb i området er meget sjældne, skriver dpa.

 46. I dag kl. 09:12

  Københavns Politi: Vi melder praktiske informationer ud hurtigst muligt

  Mange savner formentlig de biler, de efterlod i Field's i går, og som siden i aftes har været utilgængelige.

  Men der kommer snart praktiske informationer om afhentning. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

  - Vi ved, at mange gerne vil have informationer i forhold til afhentning af biler etc. Vi arbejder på en løsning, der kommer informationer ud her omkring det praktiske hurtigst muligt, skriver politiet.

  Politiet arbejder fortsat i og omkring Field's, men ifølge DR's reporter ved Field's, Camilla Faurholdt-Löfvall, bliver politiets afspærring omkring shoppingcentret i øjeblikket mindre og mindre.

  På Twitter skriver politiet også, at Travbanehallen i Kastrup på Løjtegårdsvej 64 genåbner fra klokken 12, og opfordrer folk, der var til stede i shoppingcenteret i går til at henvende sig, hvis de har behov for hjælp eller har informationer til politiet.

 47. I dag kl. 08:52

  Efter skyderi i Field's: Politiet vil være synligt til stede i København i dag

  Københavns Politis chefpolitiinspektør Søren Thomassen orienterer om hændelsen i Fields på et doorstep pressemøde på Politigården i København søndag den 3. juli 2022. (Foto: Emil Helms © Ritzau Scanpix)

  Ovenpå gårsdagens skyderi vil der i dag være en "stor og synlig politimæssig stedeværelse" i København, både ved storcenteret Field's, men også generelt i det københavnske bybillede.

  Det fortalte chefpolitiinspektør i Københavns Politi Søren Thomassen på et pressemøde for kort tid siden.

  - Det er vigtigt at sende et budskab om, at borgerne i København kan føle sig trygge. Vi er trygge ved den indsats, vi laver nu, men fastholder vores tilstedeværelse i byen, til vi har fået afdækket alle de nødvendige detaljer, sagde chefpolitiinspektøren.

  Københavns Politi oplyser, at de har gang i en omfattende efterforskning og arbejder fortsat i og omkring Fields. Shoppingcenteret vil være lukket i mindst en uge.

 48. I dag kl. 08:41

  Politiet med appel til danskerne: Del ikke billeder og videoer af ofre

  På sociale medier florerer der adskillige videoer, som viser skyderiet og ofrene fra gårsdagens skyderi.

  Under pressemødet med Københavns Politi sendte chefpolitiinspektør Søren Thomassen en appel til danskerne om ikke at dele videoer eller billeder på sociale medier.

  - For det første er det strafbart, for det andet skal der vises hensyn til ofrene. Så der skal lyde en stærk appel her fra, sagde Søren Thomassen.

  Til gengæld vil politiet fortsat gerne modtage optagelser og billeder fra øjenvidner i shoppingcenteret, da det kan hjælpe politiet i opklaringsarbejdet.

  – Jeg vil gerne sende en appel til, at har man optagelser derfra, eller har man set noget, så kontakt politiet, sagde Søren Thomassen.

  pressemødet fortalte Søren Thomassen, at skyderiet i Field's foregik på to lokationer. Han nævnte dog ikke præcist hvor i shoppingcentret.

 49. I dag kl. 08:23

  Politiet om skyderi i Field's: Intet tyder på terror - mistænkt handlede alene

  – Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre. At det ikke er motiveret af køn eller andet, siger politiinspektør Søren Thomassen. (Foto: Martin Sylvest © Ritzau Scanpix)

  Københavns Politi har haft mulighed for at afhøre den 22-årige mand mistænkt for at stå bag skyderiet i Field's, som i går blev anholdt tæt ved shoppingcenteret i København.

  Manden indrømmer ifølge politiet, at han var til stede i shoppingcenteret, men chefpolitiinspektør Søren Thomassen kom på et nyligt overstået pressemøde ikke nærmere ind på, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

  Han er ifølge politiet kendt i psykiatrien, og politiets efterforskning tyder indtil videre på, at der ikke er tale om terror.

  Politiet er også af den overbevisning, at han handlede alene.

  – Det nærmere motiv om hævn eller andet vil jeg vente med at udtale mig om, sagde chefpolitiinspektøren.

  Politiet bekræftede, at der florerer videoer på sociale medier, hvor den mistænkte optræder med våben.

  Han tilføjede, at den mistænkte var i besiddelse af en riffel og en kniv samt 'havde adgang til en pistol'. Det var lovlige våben, men ikke nogen, som den mistænkte havde tilladelse til.

  Manden fremstilles senere i dag i grundlovsforhør.

  Du kan læse mere om, hvad politiet oplyste på pressemødet i vores liveblog her.

 50. I dag kl. 08:12

  Politiet på pressemøde: Fire kvæstede er i alvorlig tilstand

  Field's vil være lukket i mindst en uge i kølvandet på skyderiet. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Politiet har her til morgen givet en opdatering på skyderiet i Field's i København.

  Chefpolitiinspektør Søren Thomassen fortalte på et pressemøde klokken 08.00, at dødstallet fortsat er tre personer.

  De tre dræbte er en 17-årig dansk mand, en 17-årig dansk kvinde og en 47-årig mand med russisk statsborgerskab, som er bosat i Danmark.

  - Vores vurdering er, at det er tilfældige ofre, og at det ikke drejer sig om hverken bestemte køn eller andet, sagde Søren Thomassen.

  Der er desuden fire personer, som er hårdt såret, og deres tilstand er ifølge politiet 'alvorlig'.

  De fire er to danske statsborgere og to svenske statsborgere.

  Chefpolitiinspektør Søren Thomassen fortalte desuden, at der er en række lettere tilskadekomne, som har fået skader i forbindelse med, at de flygtede fra shoppingcenteret.

Mere fra dr.dk