SF vinder dag 1 i valgkampen

SF står som den store vinder af valgkampens første døgn. Det viser en frisk meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder. Ny Alliance er fortsat tungen på vægtskålen.

SF står i den seneste meningsmåling til 20 mandater - ni flere end ved valget i 2005. (Foto: Rune Evensen © Scanpix)

SF står som den store vinder af valgkampens første døgn. Det viser en frisk meningsmåling, som Epinion Capacent har lavet for DR Nyheder.

På valgdagen sagde 9,7 procent af de adspurgte, at de ville stemme på SF. Torsdag aften svarede 11,2 procent af vælgerne det samme. Hvis der var valg i dag ville SF komme ind med 20 mandater. Det er ni mandater flere end ved valget i 2005.

V overhaler S

Også Venstre går frem og har igen overhalet Socialdemokraterne. Venstre står i den nye måling til 27,2 procent og 49 mandater, mens Socialdemokraterne får 26,9 procent og 48 mandater.

Ud over Socialdemokraterne mister De Radikale også vælgere, mens Enhedslisten med 2,2 procent fortsat ligger over spærregrænsen.

NA har de afgørende mandater

På den borgerlige fløj taber Ny Alliance vælgere til fordel for Venstre. De to partier udveksler et enkelt mandat. Dansk Folkeparti og De Konservative går lidt tilbage.

Til sammen giver det regeringspartierne og Dansk Folkeparti 86 mandater, mens oppositionen står til 81 mandater. Det betyder, at Ny Alliance fortsat ser ud til at sidde med de afgørende mandater, der bestemmer, hvem der skal være statsminister.

Facebook
Twitter