Tema

Selvportræt

Dr.dk giver hver uge ordet til en aktuel kunstner, som fortæller sin egen historie på 1 minut. Se og hør alle selvportrætterne her.

Fares Fares er færdig med Assad: Den kemi, jeg har med Nikolaj, er noget helt specielt

Fares Fares er aktuel i filmen 'Journal 64'. Dr.dk har mødt skuespilleren til en snak om alt fra hans medvirken i Star Wars til hans venskab med Nikolaj Lie Kaas.

Tidslinje

 1. Fares Fares er færdig med Assad: Den kemi, jeg har med Nikolaj, er noget helt specielt

  Fares Fares er aktuel i filmen 'Journal 64'. Dr.dk har mødt skuespilleren til en snak om alt fra hans medvirken i Star Wars til hans venskab med Nikolaj Lie Kaas.

 2. Rasmus Bjerg: Blandt børn er jeg mere populær end Coca-Cola

  Skuespilleren Rasmus Bjerg er i øjeblikket aktuel i sit soloshow Vel-bjerg’et. Men mest stolt er han af sin rolle som cirkusdirektør i Cirkus Summarum.

 3. SELVPORTRÆT Martin Brygmann med de mange talenter - ville egentlig have været VVS'er

  Der er næsten ikke det kreative fag, som han ikke har gjort sig bemærket i. DR har mødt 54-årige Martin Brygmann, som lige nu er aktuel med et nyt soloalbum.

 4. SELVPORTRÆT Timm Vladimir om tiden med Timm og Gordon: Pigerne smed tøjet foran os

  Som barn drømte han om at blive præst, så han kunne tale foran en menighed. I dag har tv-vært Timm Vladimir travlt med optagelserne til 'Den store jule- og nytårsbagedyst' og 'Julehilsen til Grønland'

 5. SELVPORTRÆT Rufus Gifford om præsident-drømmen: Lige så sandsynligt som at komme til Mars

  USA's ambassadør i Danmark forlader sit job 20. januar 2017 - samme dag som Donald Trump indsættes som præsident.

 6. SELVPORTRÆT Ung britisk musiker: Jeg bliver hele tiden sammenlignet med store soul-stjerner

  Michael Kiwanuka, der har varmet op for Adele og samarbejdet med Kanye West, er på turne i Europa. DR Kultur fangede sangeren før hans koncert i Danmark.

 7. SELVPORTRÆT Sang-furie revser stadig som i 90’erne: Fuck you, Trump

  Det alternative rockband Garbage lå i 90’erne i toppen af hitlisterne med hits som ’Stupid Girl’. Nu er de tilbage, og Shirley Manson er stadig lige rapkæftet.

 8. SELVPORTRÆT Emma fra ’Skam’: Alt er blevet helt vildt weird, efter jeg kom med i serien

  Du kender hende nok bedst som Emma fra ’Skam’. DR har mødt Norges nye stjerneskud Ruby Dagnall, der er 16 år og meget overvældet over al opmærksomheden.

 9. SELVPORTRÆT Albumaktuelle Craig David vil tilbage til 00'ernes storhedstid

  Craig David indtog hitlisterne med bl.a. 'Walking Away' i 2000, men forsvandt efter at være blevet gjort til grin i satireshow. Få historien om 00'ernes britiske R&B-darling her.

 10. SELVPORTRÆT Hella Joof: Jeg vil have ret til at skifte mening

  Hella Joof, der er aktuel med to bøger om kristendom og leveregler, kalder sig selv en alternativ hippie-liberal debattør.

 11. SELVPORTRÆT L.O.C.: Det er ikke glamouren og alt det pis, der interesserer mig

  15 år er gået, siden L.O.C. debuterede. Siden har han udgivet 10 albums og er for knap en måned siden blevet far. Nu gør han status med et greatest hits-album.

 12. SELVPORTRÆT Stephania Potalivo: Jeg turde ikke indrømme, at jeg ville være skuespiller

  Skuespilleren fra ’Sjit Happens’ og ’Klassefesten 3’ fik allerede som purung gang i filmkarrieren. Alligevel havde hun svært ved at tro, at hun kunne blive skuespiller som voksen.

 13. SELVPORTRÆT Jussi Adler-Olsen: Titlen krimikonge er lige så latterlig som at kalde Henrik for konge

  Jussi Adler-Olsens nye Afdeling Q-bog ’Selfies’ udkom i går. Men krimikonge er han altså ikke, selvom han har tjent i hvert fald 100 millioner kroner.

 14. SELVPORTRÆT Mille Dinesen: Jeg vil gerne være det dumme, dumme svin

  Mille Dinesen finder ro i Brumleby i København, hvor hun har boet hele sit liv. Kun en rolle i Hollywood kan få hende væk derfra. .

 15. SELVPORTRÆT Natalie Madueño: Jeg har ikke vænnet mig til at se mig selv på tv

  Natalie Madueño fik sin tv-debut, mens hun stadig gik på Teaterskolen. Hun elsker at se serier, og føler at mange kvinderoller tit bliver stereotype og låste.

 16. SELVPORTRÆT Mick Øgendahl: Publikum betaler penge for at se mig behandle mig selv

  For tre år siden blev Mick Øgendahl indlagt med stress. Nu er han klar til at lave sjov med det i sit premiereaktuelle onemanshow 'Fest'.

 17. SELVPORTRÆT Ellen Hillingsø: Fra det sekund jeg blev født, vidste jeg, at gøgl var mig

  Skuespiller Ellen Hillingsø er aktuel i filmen 'Kærlighed og andre katastrofer'. Hun kunne ikke drømme om at være filminstruktør. Det er hun for gøglet til.

 18. SELVPORTRÆT Svensk popdronning: Feminisme virker meget kontroversielt i Danmark

  Veronica Maggio, som er på turné i Danmark, mener, at kvindelige musikere bliver behandlet markant anderledes end deres mandlige kolleger.

 19. SELVPORTRÆT Nikolaj Hübbe: Måske tænker nogle "Hvad fa'n laver han i Vild med dans?"

  En skandale fik balletmesteren til at skrue ned for sin newyorker-attitude over for danserne. I dag har han fundet sig til rette. Både hos Den Kongelige Ballet og som dommer i ’Vild med dans’.

 20. SELVPORTRÆT Anders Matthesen: Vi fylder vores hoveder med støj

  Vores liv er så fyldt med støj, at vi ikke længere kan finde ro og en prioritering i vores egne hoveder. Det fortæller komikeren Anders Matthesen i et stort interview med DR Kultur.

 21. SELVPORTRÆT Lotte Freddie: Dårlig stil findes desværre alt, alt, for ofte.

  Danmarks mest magtfulde modejournalist mener ikke, beige nogensinde har gjort noget for nogen. Og så er hun dødtræt af, at der bliver sagt 'fucking' til alt.

 22. SELVPORTRÆT Alex Vargas: Jeg brændte mine skolebøger fordi jeg ville være musiker

  Alex Vargas har gjort det, mange sikkert har drømt om i deres teenageår: Brænde skolebøgerne, droppe ud af gymnasiet og satse på musikken. Mød ham i denne ugens selvportræt.

 23. SELVPORTRÆT Ulf Pilgaard: Jeg hader at blive kaldt ”revyskuespilleren Ulf Pilgaard”

  Den 75-årige skuespiller er igen i år aktuel i Cirkusrevyen - men han er ikke glad for at blive sat i bås. Se vores selvportræt af legenden her.

 24. SELVPORTRÆT Bertel Haarder: Jeg er ret god til at skrive festsange

  Bertel Haarder fik ideen til Folkemødet på Bornholm, har vundet 'Hvem vil være millionær' og er en ferm rimsmed, der kan rime på Bente Sorgenfrey.

 25. SELVPORTRÆT Nicolas Bro: Jeg minder nok en del om Ross fra 'Friends'

  Nicolas Bro er typen, der har samlet på tegneserier, siden han var seks år gammel, og så græd han som pisket, da han så den første Spider-Man-film i 2002. I ugens Selvportræt kan du blandt andet se, h

 26. SELVPORTRÆT Mascha Vang: Jeg føler mig alene uden net

  Mascha Vang blev kendt som reality-deltager, men er i dag kåret til Nordens bedste blogger. Det har givet hende så travlt, at hun har synsforstyrrelser.

 27. SELVPORTRÆT Peter Aalbæk: Jeg ser ikke den slags film, jeg selv laver

  Den tidligere Zentropa-chef Peter Aalbæk vil hellere svælge i Hollywood B-produktioner end at se en film af Lars von Trier. Hør og se ham fortælle om sin egen person i i ugens selvportræt her.

 28. SELVPORTRÆT Manden bag martyrmuseet: Jeg har ingen tabuemner

  Dramatikeren Christian Lollike har lavet teater om Anders Breivik, gruppevoldtæger og krigsveteraner. Det seneste kunstværk, han er involveret i, har kulturministeren kaldt for ”vanvittigt”. Selv vil

 29. SELVPORTRÆT: Regner Grasten ”Jeg er den bedst sælgende filmmand i Danmark nogensinde”

  Producent Regner Grasten er Danmarksmester i dårlige anmeldelser og lige nu aktuel med Jesper Wung-Sung-filmatiseringen ” En-to-tre-nu!”. I denne uges Selvportræt fortæller han om dansk films middelmå

 30. SELVPORTRÆT: Nikolaj Nørlund "Man burde rejse en statue af Lars von Trier"

  Musikeren Nikolaj Nørlund elsker kål, men hader køer, og så mener han iøvrigt, at man bør rejse en statue af dansk films enfant terrible, Lars von Trier.

 31. SELVPORTRÆT: Sofie Gråbøl ”Jeg er blevet kaldt 'hele Danmarks Sofie' – og landsforræder”

  Den filmaktuelle Sofie Gråbøl er denne uges gæst i dr.dk-serien 'Selvportræt', hvor hun udover at tegne sig selv fortæller om sin første filmrolle, hvor hun skulle være nøgen over for Donald Sutherlan

 32. VIDEO Christopher: Jeg har prøvet at give Beatles en chance

  Den pladeaktuelle Christopher hader at tabe, og så har han forsøgt at give Beatles en chance, men det er bare ikke ham.

Andre medier skriver