TV2-direktør sender Jens Rohde hjem

TV2s direktør har sendt Jens Rohde hjem til efter valget. Det sker, efter at Rohde har optrådt som kilde til Ekstra Bladets beskyldninger om, at socialdemokraten Henrik Sass Larsen har været spion for Venstre.

TV2s direktør har sendt Jens Rohde hjem til efter valget. (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

TV2's konstituerede direktør, Anders Kronborg, har sendt direktøren for TV2 Radio, Jens Rohde, hjem til efter valget.

Baggrunden er, at Jens Rohde optræder som kilde til Ekstra Bladets historie om, at Socialdemokratiets politiske ordfører og Helle Thorning-Schmidts nærmeste fortrolige, Henrik Sass Larsen, har været spion for partiet Venstre.

MediaLinks:

Ifølge avisen gav Henrik Sass Larsen i en periode op til sidste folketingsvalg fortrolige oplysninger om partiets strategi videre til regeringen.

Formålet skulle være at undergrave daværende partiformand Mogens Lykketoft, som forgæves forsøgte at blive statsminister ved valget i 2005.

En brøler

Anders Kronborg mener, at Jens Rohde har begået en brøler ved at stå frem i historien og bekræfte informationerne om Henrik Sass Larsen.

TV2-direktøren siger, at der ikke må være tvivl om Jens Rohdes kasket, og det er der, når en Radio-direktør går ind i en sag, som er så politisk.

- Jeg sender Jens hjem. Vi kan ikke have tvivl om, hvilke kasketter, han har på, siger Kronborg til TV2 News.

Jens Rohde bliver i første omgang ikke fyret.

- Men hvis det kommer frem, at Rohde har medvirket aktivt til historien, så kan vi ikke have ham ansat her, siger Anders Kronborg. Han vil kigge på, hvorvidt Jens Rohde er en aktiv hovedkilde eller en kilde ud af mange.

Afviser spionanklage

Beskyldninger om illoyalitet afvises fuldstændig af Henrik Sass Larsen selv.

Og også Mogens Lykketoft afviser kategorisk at tro på påstandene. Han mener, at der er tale om et "karaktermord" fra Venstre.

- Jeg betragter det som en desperat løgnehistorie fra Venstre i mangel af positive nyheder i valgkampen, siger Mogens Lykketoft til TV2 News.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk