(Foto: Bertrand Guay © AFP or licensors)

1. maj i billeder: Røde faner, coronaskeptikere og gadekampe over hele verden

Fra Paris til Brasilia har der været demonstrationer - for og imod mange forskellige ting.

Over hele verden har folk været på gaden for at markere arbejdernes internationale kampdag.

Mange steder har de røde faner blafret til lyden af klassiske venstreorienterede paroler.

Men den 1. maj er typisk også en dag, der bliver benyttet til at udtrykke utilfredshed med den siddende magt.

Derfor har der også været både coronaskeptikere og dem, der mener, at politikerne har gjort for lidt, på gaden.

Ikke alle steder er det gået stille for sig.

 • Medlemmer og støtter af det russiske kommunistparti var på plads på Den Røde Plads i Moskva for at markere arbejdernes internationale kampdag. (Foto: TATYANA MAKEYEVA)
  1 / 14
 • Demonstranter fra den franske organisation CGO, der repræsenterer en lang række fagforeninger på gaden i Paris. På banneret lyder en af opfordringerne: "Arbejdere fra alle lande, lad os stå sammen." (Foto: Bertrand Guay © AFP or licensors)
  2 / 14
 • En demonstrant kaster sten mod politiet i Paris. (Foto: Alain Jocard © AFP or licensors)
  3 / 14
 • Indonesiske aktivister var på gaden for at markere deres utilfredshed med en lov, der blev vedtaget sidste år, og som de mener vil skade arbejdstagernes rettigheder. (Foto: BAGUS INDAHONO)
  4 / 14
 • I Tyrkiet er over 200 blevet anholdt i Istanbul, fordi de gik på gaden og protesterede og dermed trodsede den nedlukning, der blev indført den 29. april. (Foto: Bulent Kilic © AFP or licensors)
  5 / 14
 • I Berlin har snart sagt alle holdninger og grupper været repræsenteret i gadebilledet i dag. Lige fra fagforeninger, venstreradikale, Putin-kritikere og ikke mindst corona-skeptikere, skriver Berlin Spectator. (Foto: Omer Messinger)
  6 / 14
 • I Berlin var der også en stor cykeldemonstration mod blandt andet de stigende boligpriser. Ladcyklen indikerer, hvad holdningen til systemet er. (Foto: CLEMENS BILAN)
  7 / 14
 • I Lagos i Nigeria har kvindelige arbejdere benyttet lejligheden til at sige fra over for sexchikane og insistere på lighed mellem kønnene. (Foto: PIUS UTOMI EKPEI © AFP or licensors)
  8 / 14
 • I Paris blev billeder af nogle af Frankrigs rigeste brugt i demonstrationerne. Blandt andet en af arvingerne til L'oréal og Bernard Arnault, der står i spidsen for verdens største modehus. (Foto: Bertrand Guay © AFP or licensors)
  9 / 14
 • I Brasilien er der udbredt utilfredshed med præsident Jair Bolsonaros håndtering af coronapandemien. 'Ud med Bolsonaro', står der på ryggen af sygeplejersken, der demonstrerede foran præsidentpaladset i Brasilia. Over 400.000 er døde med coronavirus i Brasilien. (Foto: Ueslei Marcelino)
  10 / 14
 • I Ecuadors hovedstad, Quito, var arbejdere på gaden for at kræve bedre jobmuligheder og boligforhold. (Foto: José Jacome © Scanpix)
  11 / 14
 • I Pristina i Kosovo var der også folk på gaden. Protesters take part in a May Day rally marking the International Worker's day in Pristina, on May 1, 2021. (Photo by Armend NIMANI / AFP) (Foto: ARMEND NIMANI © AFP or licensors)
  12 / 14
 • En 1. maj-demonstration af de mere klassiske med paroler om klassekamp på de røde bannere i Frankfurt. (Foto: VIVIANE JAEGER)
  13 / 14
 • I Kina er arbejdernes internationale kampdag national helligdag, og det anslås at op mod 265 millioner kinesere rejser på dagen, oplyser det kinesiske transportministerium ifølge Scanpix. (Foto: ALEX PLAVEVSKI © Scanpix)
  14 / 14
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk