10 nye padder opdaget i Colombia

Biologer fra Colombia har fremvist 10 hidtil ubeskrevne padder, primært gennemsigtige og giftige frøer. Colombia har i forvejen en af verdens mest varierede paddebestande.

En glasfrø af arten Nymphargus er en af de 10 colombianske paddearter, som for nylig blev præsenteret for offentligheden. (Foto: © Handout, Scanpix)

Gennemsigtig hud, orange ben eller grøn og giftig. Mandag kunne colombianske forskere præsentere 10 nye paddearter, som aldrig tidligere har været beskrevet i forskningen. Det skriver naturbevaringsorganisationen Conservation International.

De nye dyr er hovedsageligt frøer, men også en enkelt salamander har undgået herpetologer og andre naturforskeres opmærksomhed indtil nu.

De nye arter blev opdaget på en ekspedition til området Darian Gap, som ligger nær grænsen til Panama. Det nye kuld frøer repræsenterer både glasfrøer, giftige frøer og harlekinfrøer.

- Endnu engang har vi fået bekræftet, at Colombia har en rig og varieret natur. Denne opdagelse repræsenterer en milesten for forskningen, siger Colombias miljøminister, Juan Lazano.

Colombia kan fremvise en af verdens mest varierede paddebestande i verden med indtil videre 754 arter.

scanpix

Pristimantis er artsnavnet på denne padde, som indtil nu har været ukendt for videnskaben.