(Foto: David Goldman © Scanpix)

10 værste klimarelaterede katastrofer i 2018: Så meget kostede de

En organisation gør regningen op efter et år med orkaner, oversvømmelser og tørke.

555.000.000.000 kroner.

Sådan lyder regningen - mindst - for de skader, som klimarelaterede katastrofer har forårsaget i 2018, konkluderer en rapport fra den britiske nødhjælpsorganisation Christian Aid.

Organisationen har sat beløb på årets ti værste katastrofer, hvor de menneskeskabte klimaforandringer på den ene eller anden måde har spillet en rolle.

Herunder følger foto og oplysninger om de ti katastrofer.

Klimaforskere er enige om, at opvarmningen af kloden medfører mere ekstremt vejr, og at verden derfor kommer til at opleve blandt andet kraftigere orkaner, heftigere regnfald og mere udbredt tørke.

- Vejret i verden bliver mere og mere ekstremt lige foran næsen på os - det eneste, der kan forhindre denne destruktive trend i at eskalere, er et hurtig fald i udledningen af CO2, siger professor Michael Mann fra Penn State University i en kommentar til rapporten.

- Denne rapport viser, at for mange mennesker har klimaforandringer en katastrofal indvirkning på deres liv og levebrød lige nu, siger Kat Kramer, som er klimachef hos Christian Aid.

 • USA: Skovbrande i Californien. Skader: 59-85 milliarder kroner. Skovbranden Camp Fire i november var den dødeligste og mest ødelæggende i Californiens historie. 86 personer blev dræbt og over 18.000 bygninger blev ødelagt. (Foto: Josh Edelson © Scanpix)
  1 / 9
 • Europa: Hedebølge. Skader: 49 milliarder kroner. Sommeren 2018 var blandt de varmeste nogensinde på den nordlige halvkugle. Heden fik dødeligheden til at stige i flere lande og skabte ideele betingelser for skovbrande i blandt andet Grækenland. På fotoet leger 4-årige Michael i et springvand i Bruxelles i juli. (Foto: YVES HERMAN © Scanpix)
  2 / 9
 • Japan: Oversvømmelser. Skader: 61-82 milliarder kroner. Japanerne oplevede en ekstrem sommer, der bød på rekordstore skybrud, hedebølge og den værste orkan i 25 år. Her kører biler på en oversvømmet vej i Okazaki i august. (Foto: Kyodo © Scanpix)
  3 / 9
 • Argentina: Tørke. Skader: 39 milliarder kroner. Svigtende regn i begyndelsen af året skabte den værste tørke i landet i 50 år. Landbruget blev hårdt ramt, og det forværrede en i forvejen alvorlig økonomisk krise. I oktober lancerede regeringen nedskæringer, som blev mødt at voldelige protester i Buenos Aires. (Foto: MARTIN ACOSTA © Scanpix)
  4 / 9
 • Kina: Oversvømmelser. Skader: 61 milliarder kroner. Landet blev ramt af heftig regn og store oversvømmelser i juli og august. Her forsøger en mand og to grise at forcere vandmasserne i Shouguang efter orkanen Rumbia i august. (Foto: CHINA DAILY © Scanpix)
  5 / 9
 • Australien: Tørke. Skader: 38-59 milliarder kroner. Det østlige Australien oplevede i 2018 en giftig cocktail af svigtende nedbør og rekordhøj varme. Landbruget i området er særdeles hårdt ramt. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)
  6 / 9
 • Indien: Oversvømmelser. Skader: 24 milliarder kroner. Monsunregn i august skabte de værste oversvømmelser i 80 år i delstaten Kerala i det sydlige Indien. Omkring 500 mennesker blev dræbt, og over en million måtte forlade deres hjem. Her modtager nogle af ofrene nødhjælp fra det indiske flyvevåben. (Foto: AMIT DAVE © Scanpix)
  7 / 9
 • Filippinerne og Kina: Orkanen Mangkhut. Skader: 7-13 milliarder kroner. En af de voldsomste orkaner i nyere tid dræbte 127 mennesker i Filippinerne, 6 i Kina og skabte omfattende ødelæggelser. I dette højhus i Hong Kong blev mange af vinduerne smadret. (Foto: TYRONE SIU © Scanpix)
  8 / 9
 • Sydafrika: Tørke. Skader: 8 milliarder kroner. I begyndelsen af året var Cape Town meget tæt på at blive den første storby i verden, som løb tør for vand efter langvarig tørke. Ved hjælp af ekstreme restriktioner på vand undgik byen dog den pinlige titel. På billedet står borgere i kø for at hente vand fra en kilde i forstaden Newlands. (Foto: MIKE HUTCHINGS © Scanpix)
  9 / 9
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk