100 britiske politifolk skal opklare ny Novichok-sag

Britisk politi sætter en stor styrke til at efterforske den nye nervegiftsag, siger indenrigsminister.

Der bliver sat en stor styrke af efterforskere ind i den nye Novichok-sag i Storbritannien, lover indenrigsministeren. (Foto: © CHRIS J RATCLIFFE, Scanpix)

Et britisk par, som ligger dødssyge med en nervegift i kroppen, kom i kontakt med giften et andet sted end der, hvor den russiske eksspion Sergej Skripal og dennes datter blev forgiftet i foråret.

Men i begge dobbelttilfælde er der tale om nervegiften Novichok, viser analyser ifølge den britiske indenrigsminister, Sajid Javid, i parlamentet.

Han fortæller, at 100 antiterrorbetjente arbejder med efterforskningen af sagen.

- Verdens øjne er i øjeblikket på Rusland, siger Javid og opfordrer den russiske regering til at forklare, "præcist hvad der er sket" i Salisbury.

4. marts blev Skripal og hans datter forgiftet i Salisbury.

Lørdag den 30. juni blev et par i Amesbury, der ligger blot ti kilometer mod nord, indlagt med symptomer på forgiftning.

May: Hver en sten skal vendes

Undersøgelser på det britiske forsvars laboratorium i Porton, der ligger omkring fem kilometer fra både Amesbury og Salisbury, har vist, at alle fire har været i kontakt med den samme nervegift.

Theresa May, den britiske premierminister siger i Tysklands hovedstad, Berlin, hvor hun torsdag mødtes med forbundskansler Angela Merkel, at det er "dybt foruroligende", at endnu to mennesker er blevet udsat for Novichok.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP siger hun også, at det britiske politi vil "vende hver en sten" for at finde svarene på, hvorfor endnu to mennesker er blevet udsat for nervegiften på britisk område.

/ritzau/Reuters