11 kister med lig fra flystyrt i Iran er ankommet til Ukraine

Præsidenten var til stede ved ceremonien for de dræbte ukrainere.

Ligene af de 11 personer fra Ukraine, der mistede livet ved nedskydningen af et ukrainsk fly i Ukraine, er kommet hjem.

Ved en mindehøjtidelighed i lufthavnen i Ukraines hovedstad, Kiev, var både pårørende og landets præsident til stede.

Ukraines udenrigsminister, Vadym Prystaiko, skriver på Twitter, at ceremonien er en mulighed for hele nationen for at vise respekt for ofrene.

- Jeg er dybt taknemmelig over kondolencerne og den solidaritet, vi har modtaget fra resten af verden, skriver han.

Flyet var på vej til Ukraine, da det blev skudt ned lidt udenfor Irans hovedstad, Teheran, kort efter at det var kommet på vingerne den 8. januar. Alle 176 personer ombord på flyet mistede livet.

11 af de omkomne var fra Ukraine, størstedelen af dem kabinepersonale.

11 kister med dræbte personer er blevet båret ind i lufthavnen i Ukraines hovedstad, Kiev. (Foto: ho © Scanpix)

Ukraine undersøger nedskydning

Nedskydningen af det ukrainske passagerfly skete, få timer efter at Iran havde angrebet militærbaser med internationale styrker i Irak som hævn for, at USA dræbte den højtstående general for Irans Revolutionsgarde Qassem Soleimani.

De første dage efter flystyrtet benægtede det iranske styre, at flyet var blevet skudt ned af iranske missiler og kaldte beskyldningerne om en nedskydning for psykologisk krigsførelse.

Efter indrømmelsen, der kom efter videooptagelser af et missil, der rammer et fly, har landets præsident, Hassan Rohani, har kaldt nedskydningen for 'en stor tragedie' og en 'utilgivelig fejltagelse'.

Både Ukraine og Canada, hvor 57 af ofrene havde statsborgerskab, har sendt eksperter til Iran for at undersøge omstændighederne omkring flystyrtet.

Blandt andet bistår de iranske myndigheder i arbejdet med at afkode indholdet af flyets sorte bokse, der indeholder data om flyet og flyvningen.