1,2 millioner LED-lamper og en pris på 16 milliarder: Velkommen til Las Vegas' vildeste koncertarena

Åbningsfesten havde blandt andre Paul McCartney, Oprah og Snoop Dogg på gæstelisten.

111 meter højt, 157 meter bredt og 1,2 millioner LED-lamper hver med 48 individuelle LED-dioder. Fremtidens mulige underholdning er på plads i amerikanske Las Vegas.

En basketball? Et øje? Eller Jorden i rotation?

Med Las Vegas' nye koncertarena kan det meste lade sig gøre, for med tusindvis af små skærme samlet i en kuppelform er det lykkedes skaberne at lave noget, man sjældent ser.

"The Sphere" er navnet på den nye arena, og i fredags blev den indviet af bandet U2 i USA's spille-by nummer ét.

Rockbandet, der med 22 Grammys har gjort sig til et af verdens mest kendte, indtog i to timer den kuppelformede arena og gav formentlig de over 18.000 deltagende en oplevelse, de sent vil glemme.

- Sikke et smart sted, lød det lidt sarkastisk fra forsangeren Bono.

Men én ting er, hvordan det ser ud, når man betrager kuplen udefra.

En anden ting er, når man først er kommet indenfor. Her ligner det nærmest en Planetarium-tur på steroider, og er man lys- og lydfølsom kan det nok betale sig at få lidt beroligende indenbords hjemmefra.

"The Sphere" er 111 meter højt, 157 meter bredt og har kostet over 16 milliarder kroner at bygge. Og det er ikke amatører, der står bag.

Det er nemlig folkene bag det legendariske Madison Square Garden, skriver nyhedsbureauet AP.

Til åbningsarrangementet med U2 dukkede flere prominente personer op. Blandt andet slog Paul McCartney, Oprah, Snoop Dogg og Jeff Bezos vejen forbi, og førstnævnte fik endda en hilsen fra Bono på scenen.

- Macca (kaldenavn, red.) er i huset her til aften, lød det fra den irske forsanger.

Næste arrangement i kuplen er den 5. oktober, hvor U2 igen indtager scenen. Men der er også andre ting at opleve i arenaen, instruktøren Darren Aronofskys film "Postcard From Earth" (Postkort fra Jorden, red.) vil nemlig blive vist dagen efter.

Billetterne er revet væk til den dato, men for omkring 1.700 kroner kan du få et godt sæde til den 9. oktober.

Ifølge CNN vil der fra næste år være flere koncerter, men hvilke navne der er på programmet, er fortsat ikke offentliggjort.