12 passagerer anholdt efter uro på fly

12 passagerer på et amerikansk Northwest Airlines fly er blevet anholdt, efter at piloterne på grund af uro om bord besluttede at vende tilbage til lufthavnen i Amsterdam, Schiphol. Flyet blev ledsaget af to kampfly.

Flyet fra Northwest Airlines parkeret i Schiphol Lufthavn, efter at det var vendt om på grund af passagerere, der havde opført sig mistænkeligt. (Foto: STR © Scanpix)

12 passagerer på et amerikansk Northwest Airlines fly er blevet anholdt, efter at piloterne på grund af uro om bord besluttede at vende tilbage til lufthavnen i Amsterdam, Schiphol.

- Flere passagerer havde udvist en bekymrende adfærd, sagde en talskvinde fra Northwest Airlines, da hun forklarede, hvorfor flyet med kurs mod Indien onsdag vendte tilbage til lufthavnen.

To hollandske kampfly ledsagede passagerflyet fra Northwest Airlines på vej tilbage til Holland. Beslutningen om at vende om blev taget af piloten, da flyet var i tysk luftrum.

Passagerer afhørt

Det hollandske nyhedsbureau ANP citerede politiet for, at et antal personer fra flyet er blevet bragt til afhøring.

Det amerikanske fly var på vej til Mumbai. Der var 149 passagerer om bord.

Sikkerhed optrappet

Sikkerheden er blevet optrappet i lufthavne verden over, efter at britisk politi den 10. august sagde, at det havde forpurret en omfattende terrorplan mod en halv snes transatlantiske passagerfly.

De generelle sikkerhedsforanstaltninger er dog ikke blevet skærpet i Schiphol som følge af onsdagens episode. Amsterdam-lufthavnen er den fjerdestørste passagerlufthavn i Europa.