126 døde under skovbrande i Australien

126 mennesker er døde i de voldsomme skovbrande, som hærger Australien. 31 brande raserer stadig staten Victoria.

Premierminister Kevin Rudd siger, at skovbrandene i Australien er påsatte, og han kalder gerningsmændene for massemordere. (Foto: Daniel Munoz © Scanpix)

Mindst 126 mennesker er blevet dræbt i flammerne, og hele byer er brændt ned til grunden i det værste udbrud af skovbrande i Australiens historie.

Der er frygt for, at dødstallet vil stige. En del stærkt forbrændte ofre for brandene behandles på hospitaler, og redningsmandskab har endnu ikke overblik over de mere end 700 huse, som er brændt ned.

Tusindvis af overlevende i delstaterne Victoria og New South Wales, er samlet på skoler og i sportshaller, mens brandfolk og soldater forsøger at bringe skovbrandene under kontrol.

Brande er påsatte

Meget tyder på, at brandene er påsatte, og det har fået Australiens premierminister, Kevin Rudd, til at kalde gerningsmændene for massemordere.

- Det her overgår alles fantasier, siger DRs meteorolog Jesper Theilgaard, som befinder sig i Melbourne i Australien.

- Der har haft en meget lang hedebølge med temperaturer over 40 grader. Desuden har der været tørke i 12 år, så alt er tørt, og der er ikke meget vand til rådighed, siger han.

- Kold luft har presset på sydfra, og når vinden øges til kulingstyrke skal der ikke meget til, før de brande, som altid opstår af forskellige grunde, udvikler sig med lynets hast, siger Jesper Theilgaard.

MailFormDR: Kontakt

Facebook
Twitter