13 er dræbt i masseskyderi på bar nær Los Angeles

Gerningsmanden og en betjent er blandt de dræbte efter et masseskyderi nær Los Angeles.

Politiets aktionsstyrke og bomberyddere strømmede til baren i Thousand Oaks nær Los Angeles i Californien, USA. (Foto: MIKE NELSON © Scanpix)

En gerningsmand, som lidt over i otte i morges dansk tid løsnede adskillige skud på en bar i Californien, er ifølge lokalt politi død.

Politiet har netop bekræftet at 12 andre er dræbt i skyderiet, deriblandt den erfarne betjent Ron Helus, som blev såret og siden er død af sine kvæstelser.

- Han gav alt hvad han havde, og som jeg fortalte hans kone; i aften døde han som en helt. Han gik ind for at redde live, for at redde andre mennesker, sagde sheriff Geoff Dean ved Ventura Countys politi på et pressemøde for lidt siden.

Ron Helus var en af to betjente, som var i nærheden, da skyderiet blev anmeldt klokken 8.20 dansk tid i morges. De to betjente gik ind i baren tre minutter senere.

Adskillige blev fundet såret i baren og er blevet transporteret til lokale hospitaler. Andre tog selv på sygehuset efter at være flygtet fra stedet. Det er uklart hvor alvorlige kvæstelserne er.

Politiet har endnu ikke offentliggjort information om gerningsmandens identitet.

Sortklædte gerningsmand med pistol

Vidner fortæller, at skyderiet begyndte, da en sortklædt gerningsmand skød en dørmand og muligvis en anden ansat på vej ind på baren.

Herefter skal skudmanden have kastet røggranater ind og have givet sig til at skyde løs. Flere vidner beskriver, at gerningsmanden skød med en pistol af stor kaliber.

Et vidne fortæller til mediet ABC7, som viser live fjernsyn fra begivenheden her, at han talte med sin stedfar, da han hørte skud.

Borderline Bar & Grill ligger i Thousand Oaks 60 kilometer nord for millionbyen Los Angeles.

- Jeg kastede mig ned på jorden og så, at sikkerhedsbetjenten var blevet skudt. Gerningsmanden kastede flere røggranater og fortsatte bare med at skyde. Folk kastede stole gennem vinduerne for at komme ud. Jeg hørte nok omkring 12 skud, inden jeg slap ud af hoveddøren, siger John Hodge.

Slap ud gennem bagdør og vinduer

Skyderiet var fortsat i gang, da politi og redningsmandskab ankom til stedet.

Flere vidner fortæller til medierne, at de hørte høje skud, der lød som fyrværkeri, og at mange gik i dækning.

Andre fortæller om hvordan de gemte sig forskellige steder i baren, før de slap ud gennem bagdøren eller ved at smadre ruderne med barstole.

Bargæster samlede sig rundt om baren og trøstede hinanden efter masseskyderiet. (Foto: Mark J. Terrill © Scanpix)

Vidner fortæller, hvordan de hjalp hinanden med at slippe væk fra skyderiet.

Ifølge barens hjemmeside var der i aftes "College Country Nights", en fest for universitetsstuderende, som er en onsdagstradition på stedet.

Baren skal have været propfyldt af unge mennesker med flere hundrede studerende samlet på stedet.

Facebook
Twitter