14 civile og to soldater dræbt ved angreb i strand-resort i Elfenbenskysten

Ifølge Elfenbenskystens præsident har 16 mistet livet ved et skudangreb i et turistomåde. Blandt de dræbte er en franskmand.

Ved angrebet i Elfenbenskysten har 16 personer mistet livet, da seks bevæbnede gerningsmænd angreb badegæster på stranden. (Foto: © LUC GNAGO, Scanpix)

16 personer, 14 civile og 2 soldater, er dræbt ved et skudangreb på et strand-resort i byen Grand-Bassam i Elfenbenskysten, oplyser præsident Alassane Quattara.

Landets regering har tidligere bekræftet over for amerikanske CNN, at to hoteller blev angrebet i feriebyen Grand-Bassam, og at landets sikkerhedsstyrker gik til modangreb.

En af de dræbte civile er en franskmand, bekræfter det franske udenrigsministerium over for Reuters. Tidligere er det kommet frem, at der er fire europæere blandt de dræbte.

Alle seks gerningsmænd er dræbt, oplyser præsidenten.

Hotellerne er populære blandt vestlige turister.

Den nordafrikanske afdeling af al-Qaeda har meddelt, at den står bag angrebet. Det oplyser overvågningsgruppen Site ifølge Reuters.

To af Elfenbenskystens nabolande er de seneste seks måneder ramt af blodige angreb.

I januar angreb ekstremister et hotel i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, og dræbte omkring 30 mennesker.

I november sidste år angreb islamister et amerikanskejet hotel i Bamako, hovedstaden i Mali, hvor de dræbte et stort antal mennesker. Det skete under et større gidseldrama på hotellet.

/ritzau/

Elfenbenskysten (© Mapbox.com)