14 millioner trues af hungersnød i det sydlige Afrika

Det værst ramte land er Malawi, hvor 2,8 millioner mennesker ventes at komme til at sulte.

Det periodiske vejrfænomen, som er med til at drive de globale temperaturer i vejret, og som skaber forstyrrelser i de normale vejrmønstre, har været med til at give 2015 en plads i rekordbøgerne som verdens varmeste år. På billedet samler personer sig for at modtage mad i Sudan. (Foto: MOHAMED NURELDIN ABDALLAH © Scanpix)

Omkring 14 millioner mennesker risikerer at blive ramt af hungersnød i det sydlige Afrika på grund af en tørke, som er forårsaget af vejrfænomenet El Niño. Det siger FN's Verdensfødevareprogram, WFP, i en erklæring ifølge Reuters.

Det værst ramte land er Malawi, hvor 2,8 millioner mennesker - omkring 16 procent af landets befolkning - ventes at komme til at sulte. Derefter peger WFP på øen Madagascar i Det Indiske Ocean, hvor omkring 1,9 million mennesker trues af sult.

- Der er kun udsigt til, at der vil falde lidt eller ingen regn i mange områder, og tidspunktet for at få sået afgrøder er ved at være forpasset i nogle lande. Situationen er alarmerende, hedder det i erklæringen.

Det er det berygtede klimafænomen El Niño, som har øget faren for hungersnød og sygdomsepidemier blandt millioner af mennesker i 2016.

- El Niño 2015-2016 er formentlig den stærkeste i hundrede år, siger Jerome Lecou, en klimaekspert ved Frankrigs vejrtjeneste Meteo France.

/ritzau/

  • Nogle af de værste følger af El Niño ventes i Afrika, hvor eksperter forudser mangel på mad i februar.

  • Det periodiske vejrfænomen, som er med til at drive de globale temperaturer i vejret, og som skaber forstyrrelser i de normale vejrmønstre, har været med til at give 2015 en plads i rekordbøgerne som verdens varmeste år.

  • Mange lande har fået 20-30 procent mindre regn.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter