1,4 millioner vil storme tophemmelig amerikansk militærbase: Derfor er Area 51 så mystisk

En begivenhed på Facebook har endnu engang fået mange til at spørge, hvad der egentlig foregår på Area 51.

(Foto: Frederic J. BROWN © Scanpix)

I den golde ørken i den amerikanske stat Nevada, finder man ikke meget liv - lige udover gamblerparadiset Las Vegas.

Men et sted derude ligger stedet, som de fleste amerikanere kender til. Og så alligevel ikke helt.

Den tophemmelige militærbase Area 51 har i flere årtier været et af de helt store mysterier.

Area 51 er igen og igen blevet koblet sammen med fremmede fartøjer, rumskibe og ligefrem aliens. Men hvorfor er det egentlig sådan? Og hvad foregår der helt derude i Mars-landskabet?

Det har Kim Møller Hansen brugt mange timer på at undersøge. Han er UFO-ekspert og formand for Skandinavisk UFO-Information.

- Man oprettede basen i 1955, og gennem alle de år har man udviklet mange nye flytyper og våbensystemer. I og med, at det der foregår på basen, er superhemmeligt, og at man udvikler nye våben, som man ikke vil have at kineserne og russerne får kendskab til, så er man nødt til at holde folk væk, siger Kim Møller Hansen, der til daglig er redaktionschef hos Gyldendal.

1,4 millioner nysgerrige vil kigge ind

Og lige præcis det med at holde folk væk, er blevet aktuelt inden for de seneste par dage på grund af en begivenhed på Facebook, der hedder 'Storm Area 51, de kan ikke stoppe os alle'.

Initiativtageren til begivenheden er en Facebook-side, som laver humoristiske indslag; memes. I beskrivelsen kræver arrangørerne, at de vil se de aliens, som de mener militær-basen gemmer på. Og på nuværende tidspunkt har flere end 1,4 millioner brugere trykket "deltager".

- Area 51 er et træningsanlæg for det amerikanske luftvåben, og vi fraråder enhver person at forsøge at komme ind på det område, hvor vi træner bevæbnede amerikanske styrker. Det amerikanske luftvåben er altid klar til at beskytte USA og dets faciliteter, sagde talskvinde for luftvåbnet Laura McAndrews.

Indslag om byen Roswell, hvor en UFO ifølge myten styrtede ned i 1947. Vraget skulle efterfølgende være flyttet til Area 51. Artiklen fortsætter under videoen.

Bøde eller skudsalver

Og når luftvåbnet siger, at de er klar til at beskytte dets faciliteter, så mener de det, fortæller Kim Møller Hansen.

- Det tætteste man kan komme på basen er 42 kilometer. Der kører vagter rundt og patruljerer. Hvis man kommer for tæt på, får man en bøde, og hvis ikke man kan forstå det og kommer tættere på, så kan man risikere at blive skudt.

  • Byen Amargosa Valley i Nevada er blevet base for mange alien-interesserede turister. (Arkiv) (Foto: BEN WENZ © Scanpix)
  • The Area 51 Alien Center. (Foto: BEN WENZ © Scanpix)
1 / 2

Og det er ikke kun de lidt for nysgerrige sjæle, der får besked på at holde sig væk.

Når danske F16-piloter skal trænes på Nellis Air Force Base, der også ligger i den sydlige del af Nevada, får de at vide under øvelserne, at det eneste sted, de ikke må flyve, det er over Area 51, siger Kim Møller Hansen.

- Det er selvfølgelig med til at øge mystikken. Når man ikke må komme tættere på eller flyve over, så er det jo nok fordi, der foregår noget hemmeligt, og det gør der helt sikkert også. Men jeg er overbevist om, at det intet har med aliens eller rumskibe at gøre.

Det hele begyndte med en lystløgner

Den primære grund til, at Area 51 i dag stadig er omgærdet af mystik, skal findes for flere årtier siden.

Her fandt en fyr ved navn Bob Lazar vej til amerikanernes tv-skærme.

- I 1980'erne kom han med en fantastisk historie om, at han havde arbejdet på Area 51, eller på en base lige ved siden af, som hedder S4. Der havde han været med til at udvikle et nyt, jordisk fartøj, men på grundlag af ikke jordisk teknologi, fortæller Kim Møller Hansen og fortsætter.

- Han påstod, at man på Area 51 havde et nedstyrtet rumskib, og det skabte fornyet interesse om Area 51.

Kim Møller Hansen har skrevet flere bøger om UFO'er. (© PRIVATFOTO)

Ifølge UFO-eksperten var der ikke den store interesse for militærbasen, inden Bob Lazar troppede frem på skærmen med sin fantastisk historie.

Men lige pludselig opstod der en myte om, at det måske slet ikke er våben, man udvikler, men et sted hvor man prøver at aflure aliens og deres hemmeligheder.

- Han er egentlig blevet afsløret i bare at være en mand med en stor fantasi, men det gør sådan set ikke noget. For hvis man gerne vil søge sandheden, som de mener, er, at myndighederne skjuler aliens og fremmede rumskibe, så får man opfyldt det ønske gennem hans historie, siger Kim Møller Hansen.

Selvom han har en mildest talt stor interesse for UFO'er, kommer vi dog ikke til at se Kim Møller Hansen storme mod militærbasen 20. september, som begivenheden er sat til.

- Jeg ville falde død om, inden jeg var nået ret langt. Og den tro eller det håb har jeg nok mistet for mange år siden – at vi rent faktisk får besøg ude fra.

FacebookTwitter