140 italienske soldater skal sikre Letlands grænse

Den italienske styrker indgår i en Nato-styrke på 4000 soldater, der skal til Baltikum og Polen.

Italiens udenrigsminister, Paolo Gentiloni,(tv) sammen med Nato's generalsekretær Jens Stoltenberg ved en Nato-konference i Rom. (Foto: Giuseppe Lami © Scanpix)

Italien vil sende cirka 140 soldater til Letland for at slutte sig til Natos mission i den tidligere sovjetrepublik, oplyser udenrigsminister Paolo Gentiloni.

Medlemslandene i Nato blev i juli enige om at udstationere soldater i de tre baltiske stater Estland, Letland og Litauen samt det østlige Polen.

Gentiloni fortalte fredag den besøgende generalsekretær for Nato, Jens Stoltenberg, at Italien er klar til at sende sit bidrag afsted.

De italienske soldater kommer under ledelse af en canadisk styrke i Letland. De vil formentlig ankomme i foråret 2017.

- Det er ikke del af aggressionspolitik over for Rusland, men en garanti og et forsvar for vores grænser i den atlantiske alliance, siger den italienske udenrigsminister.

Danmark sender næste år op mod 200 soldater til Estland for at være med til at befæste landets grænse til Rusland. Den danske styrke kommer under britisk ledelse.

I alt skal der udstationeres 4000 Nato-soldater i de tre baltiske lande og det østlige Polen. Styrken i Polen skal ledes af USA.

Det er en reaktion på Ruslands aktive militære engagement i det østlige Ukraine, der har stået på siden 2014. Det har skabt bekymring i de baltiske lande og Polen for, at Rusland vil true dem militært.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter