15-årig sigtes for overgreb på piger ved svensk festival

I går kom det frem, at svensk politi har kendt til seksuelle overgreb på festival. 15-årig dreng er sigtet.

Politikommissær Dan Eliasson fortalte i går, at politiet i to år har kendt til, at en gruppe udenlandske mænd har forulempet piger på en festival i Stockholm. (Foto: 10060 Henrik Montgomery/TT © Scanpix)

En 15-årig dreng bliver nu sigtet for seksuelt overgreb og vold ved den svenske ungdomsfestival We are Sthlm i sommer, skriver Dagens Nyheter.

Ofrene er ifølge avisen to 14-årige piger. Ifølge sigtelsen gramsede drengen på den ene pige, mens den anden blev slået i hovedet, da hun forsøgte at gribe ind.

Hændelsen fandt sted i mørket foran en musikscene på festivalen i Stockholm, hvor tusindvis af unge mennesker var samlet. Her trak nogle drenge en pige ind i en rundkreds. Hun troede de ville danse, men en dreng begyndte at tage på hende. En veninde forsøgte at gribe ind, men drengen slog hende med en knytnæve i ansigtet.

Sikkerhedsvagter på festivalen fik drengen stoppet og anholdt. Han erklærer sig uskyldig og siger til avisen, at han ved en fejl er udpeget som den skyldige.

Sagen om seksuelle overgreb på We are Sthlm-festivalen kom frem mandag, hvor Dagens Nyheter berettede, at politiet i Stockholm i to år havde haft kendskab til, at en gruppe af udlændinge havde forulempet piger på festivalen, som af politiet blev kaldt ganske rolig og problemfri.

Det fremgår ikke, om den sigtede har svensk eller udenlandsk baggrund.

/ritzau/