1.600 gæster blev filmet i skjul på sydkoreanske hoteller

Optagelser af hotelgæsterne blev streamet på en side med 4.000 medlemmer.

Et spionkamera kan installeres med bare et lille hul i en væg - eksempelvis på et hotel. Det demonstrerer sydkoreansk politi her. (Foto: handout © Scanpix)

Omkring 1.600 mennesker er blevet filmet i skjul på hotelværelser i Sydkorea.

Sydkoreansk politi har anholdt to mænd, og flere personer efterforskes i sagen, hvor 42 rum i 30 værelser på 10 forskellige hoteller har fået installeret skjulte kameraer, skriver CNN.

Kameraerne optog gæsterne og streamede optagelserne live på en side, hvor betalende kunder har kunnet se med.

Ifølge det lokale politi har de involverede hoteller ikke umiddelbart haft noget med spionkameraerne at gøre.

De små kameraer blev blandt andet gemt i TV-bokse, stikkontakter og hårtørrere.

En koreansk betjent viser her, hvordan kameraer kan installeres og gemmes i en hårtørrer på et hotel. (Foto: handout © Scanpix)

Siden, hvor optagelserne blev streamet, har ifølge politiet haft flere end 4.000 medlemmer.

- Der har tidligere været en sag, hvor kameraer blev installeret, og hvor nogen derefter så det i smug, men det er første gang, politiet har opdaget sådan noget, hvor det er blevet streamet på internettet, lyder det fra politiet.

Ifølge CNN er problemer med skjulte kameraer et udbredt problem i Sydkorea, og i 2017 blev der rapporteret flere en 6.400 tilfælde af skjult overvågning.

Det fik sidste år titusinder af sydkoreanske kvinder til at demonstrere i flere store byer, hvor de krævede handling mod det stigende problem med de skjulte optagelser.

Særligt offentlige toiletter har tidligere været i søgelyset i forbindelse med sager om skjulte optagelser.

Ifølge BBC er der nærmest tale om en epidemi, hvor kameraer i hundredevis installeres på offentlige toiletter, eller hvor kvinder bliver filmet op under en nederdel med en mobiltelefon.

Derfor har landets hovedstad, Seoul, nu oprettet en gruppe af medarbejdere, der jævnligt inspicerer byens 20.000 offentlige toiletter, hvor de leder efter kameraer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter